|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Nawijko, M bierz, bo sutki się wyciągają w trakcie ssania, a tam musi być ciut powietrza by się dało ssać
|
|
|
|
#4592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to jutro sobie podskoczę, może będą takie dobre jak ostatnio
|
|
#4593 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
w jednym szpitalu mąż nie moze byc przy porodzie i rodzic trzeba na leżąco, w tym moim zakaz odwiedzin. Mąż moze co najwyzej doniesc cos, jak potrzeba i ewentualnie chwilke na korytarzu pogadac. A najlepiej zostawic rzeczy u położnych i uciekacCytat:
![]() Cytat:
A połozna podała nam przepis z tym lisciem maliny, co i jak, kiedy pic i ile. Jak ktos jest zainteresowany to moge napisac ![]() Debrah ale słodziak!!
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-13 o 19:33 |
|||||
|
|
|
#4594 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jeszcze mi sie wyciągnie chyba ze to tak ma byc, nie wiem
|
|
|
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystko będzie dobrze. A Ty chyba akurat musisz mieć CC, tak? |
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38121353]Nawijko, M bierz, bo sutki się wyciągają w trakcie ssania, a tam musi być ciut powietrza by się dało ssać
aha, czyli wychodzi ze u mnie jest ok Cytat:
kurcze, tak to jest z lekarzami, zadne nie podejmnie decyzji i tak bedą zwalać ta decyzję jeden na drugiego aż w koncu człowiek obudzi sie z reka w nocniku bo bedzie za późno
|
|
|
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę miała wyniki za tydzień. Mam nadzieje że tez nie mam tego dziada ![]() ![]() Jaka buźka śliczna
|
|
#4599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo tez sie wydaje cieplusiii ajjjjj Cytat:
![]() ja to nawet nie wiem jaki stanik wziąć;/ kurna;/ jutro pojezdze i poopatrze ajć bo z allegro nigdy nie kupie nie znam sie na tym, poza tym siostra mi kupi co ja sie bede Cytat:
Robie w tej szafie porządki normalnie nie wiem co gdzie z czym poupychać, myśle żeby kocyki razem z ręcznikami hm hm.. niby mam wielką szafe, ale kurna, chyba jednak nie jest taka wielka;p
|
|
|
#4600 |
|
Zakorzenienie
|
ja MUSZĘ mieć CC ze względów zdrowotnych. Ginka z tym nie dyskutuje (też nie widzi innej opcji), chirurg też. Ale może by mi tak kurczę kartkę wystawiło?? ;/
Mam na prawdę świetną ginekolog, i faktycznie bardziej do mnie przemawia, że zaświadczenie wystawia ten specjalista który diagnozuje powód CC - czyli chirurg w moim wypadku. Mam zwichnięte biodro, a co za tym idzie przesuniętą miednicę i ograniczoną ruchomość w stawie. Panicznie się boję nagłego porodu BEZ tego zaświadczenia...każą mi siłami natury czy jak?? ![]() Dziękujemy!
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah serio nie zamartwiaj sie! U mnie na usg przy pomiarach to mam kazdy odpowiadajacy innemu tygodniowi! Zobaczysz bedzie oki
malutka jest slicznaNormalnie ci zazdroszcze takiego slodziakowego zdjecia Co do kocykow to przegladalam dzis u rodzicow gazetke agaty meble(nie wiem czy macie u sibie ten sklep) i sa kocyki akrylowe za 19 zl, 130x160 chyba
|
#4602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Slodziutka ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38121353]Nawijko, M bierz, bo sutki się wyciągają w trakcie ssania, a tam musi być ciut powietrza by się dało ssać Mowisz? Ale ja mam w zasadzie male brodawki... No nic, najwyzej strace 7,50 ![]() Na zdrowie ![]() Ja jutro tez wygonie TZ po nie. Cytat:
|
||
|
|
|
#4603 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o kocyki ja mam taki, moja mama wnusiowi kupiła:
http://allegro.pl/dwustronny-cieply-...803989307.html Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o cc to na zaświadczeniu musi być wprost napisane. u mojej bratowej był na początku opis schorzenia a na końcu "Wskazany poród poprzez cesarskie cięcie".
|
|
#4604 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, nie wiem jakie sutki maja inne kobiety, wiec ciezko mi okreslic
![]() ![]() No nic, wezme M. A z jakiej firmy macie smoczki? Kupujecie w ogole? |
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Black, czyli pewnie bedzie cesarka
no i sie obrocila jednak ma sie ta kobieca intuicje Debrah! Nie mysl juz o tym! Ja tez szukam jakiegos grubego kocyka! |
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie malutkie!
|
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah śliczna ta Twoja córcia! Zazdroszczę takiej fotki
I nie martw się, na pewno z główką Twojej małej wszystko jest ok ![]() Ja kupiłam jeden smoczek z Canpola. Zobaczymy czy się przyda, bo np. dwuletnia teraz siostrzenica męża w ogóle smoczka nie chciała, za to swój kciuk ssie namiętnie. |
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy ja tak będę mieć... nawet nie mam jeszcze komody.. i żadne ciuszki nie wyprawne, ale mam już proszek to ruszę w przyszłym tygodniu. No i mój tp na szczęście jest później ![]() Cytat:
Chciałabym takie prostokątne, nie musi być przykrycia, wyścielane materiałem. Właśnie na te drobiazgi - kosmetyki, parę pieluszek itp itd. Chciałam ze 3, może 4 na komodę postawić?? Cytat:
Zapomniałam! Caławdeszczu: cudownie, że wszystko dobrze! |
|||
|
|
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja smoczek kupiłam z NUKa, o taki: http://allegro.pl/nuk-happy-days-sil...833991802.html
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ładny ten kocyk z łapkami! <3 idzie do zakładek, kupię pewnie niedługo bo cena też okej.
Postaram się nie zamartwiać na zapas. Co do smoczków : mam 3 - jeden był w zestawie Aventu. A kupiłam sobie 2 z Lovi. Kupiłam też u r_p77 pojemnik na smoczek. Jakto jest z tym wygotowywaniem? Wszystko wrzucić mam do gara : butelkę, smoczki, pojemnik na smoczek (?), osłonki na sutki i gotować 5 minut? I smoczek czy butelkę się gotuje za każdym razem przed użyciem?? |
|
|
|
#4612 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
widze ze duzo z nas mialo dzis wizyte
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też się cieszę ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4614 |
|
Zadomowienie
|
Ewik oszczędzaj się kochana, do stycznia już niedaleko
Cała w deszczu to kamień z serca! Debrah a Twoja lekarka ma Ci robić cc? Myślę (inaczej, łudzę się i chcę wierzyć), że jak masz takie wskazanie to lekarz nie powinien z tym dyskutować, ale dla własnego spokoju lepiej poprosić chirurga o sprecyzowanie zaświadczenia Ja mam właściwie 3 smoczki dla Małej, z czego jeden dostałam jako próbkę, a dwa z Aventu kupiłam za 6 zł, także w razie czego mało stracę A z tymi osłonkami to nie wiem jak będzie, jakoś mi się to nie widzi ![]() Zapomniałam wczoraj spytać na wizycie kiedy będą wyniki GBS bo lekarka pobierała mi wymaz. Długo czekałyście na wyniki? Ale mnie od niedawna wnerwia wszystko, a winne temu ziemniaki. Obieram i gotuję, za chwilę patrzę, w środku twarde, a na zewnątrz rozgotowana ciapa. Apetyt mi odszedł całkowicie, nie lubię takich wodnitych kartofli |
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie po wizycie: w 5 tyg przytylam 2,4 kg wiec jak na mnie to i tak niezle
lekarka mowi ze nie za duzo ![]() cisnienie mialam ksiazkowe, wyniki tez Wymaz na paciorkowca pobierze mi dopiero na nastepnej wizycie czyli 15.01 (ostatnia )Synuś ma sie dobrze, wszystko u niego wporzadku, wazy 2017g - jak sie ciesze bo martwilam sie ze moze byz za malo ulozenie glowkowe...Niestety co do lozyska to powtarza sie historia z poprzedniej ciazy czyli zaczynaja byc widoczne zmiany wapnienia i prawdopodobnie, a napewno lepiej by bylo jakbym urodzila w styczniu. Lekarka mowi ze organizm sam powinien zareagowac i dzidzia szybciej wyjsc na swiat. Przez to lozysko mam zalecona KTG od stycznia i pierwsze bede miala 8 lub 9 i bedziemy obserwowac dziecko...
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Debrah nie stresuj się, bo to Ci nic nie pomoże, ja też na USG połówkowym mam różne wymiary danych części ciała malucha, a to młodsze, a to starsze... Był dziś u mnie mój tata (ostatnio zapytał mamy na kiedy mam termin - z samego rana jej takie pytanie walnął ) i pyta jakie mam plany co do porodu mówię, że chciałam w Roztoce, to stwierdził, że nie. Że tu. On ma tu znajome położne, zajmą się mną, a poza tym Roztoka nie ma oddziału noworodkowego i nie daj Boże coś z dzidzią, to przewożą, a tu na miejscu. Więc tu. No i tym sposobem przekonał mojego TŻ ....Moja gin na ostatniej wizycie dała mi poradnik, taki grubszy, na temat rozwoju dziecka w ciągu 2 pierwszych lat życia.. No i np piszą, że jak chce się piersiczką karmić, to przez pierwsze 4 tygodnie smoka maluchowi nie dawać, żeby najpierw nauczył się dobrze ssać pierś Jutro chyba jadę na drobne zakupki świąteczne dla moich rodziców i siostry. Pomysły mam. No... z mamą najciężej bo zwykle jej książki kupuję, albo zestawy do kąpieli, bo dupsko lubi moczyć no i teraz też w naturze widziałam ładne zestawiki... Cóż, nie mam innego pomysłu akurat na nią
|
|
|
|
#4618 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
ktoras z was podala tu ostatnio str szafka.pl, teraz moze miec moje fundusze na sumieniu!!!!! jakie tam sa sliczne ciuszki....
)gratulacje z okazji wizyt ![]() tez dzis bylam u gin, 33 tc maly wazy 2300, ulozony ok. ja tam nic na usg nie widze to pytam czy pepowina ok to dziwnie mi pow ze dzieci sa 3 razy obwiniete a rodza sie zdrowe...i nie wiem czy obwiniety jest czy nie. pobral mi tez wymaz za tydz wynik to pytam czy jak cos wyjdzie to mam przyjsc wczesniej,a on ze nie 14 stycznia dopiero ( i ze niby w 2 tyg to wylecze?) poza tym nie bada mnie wogole tylko usg i cisnienie i waga to skad wie ze szyjka sie nie skraca? jakos nie pewnie sie czuje ;( |
|
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
aaa no i jeszcze Wam nie opowiedzialam - ze po wizycie dzwonie do mamy (zawsze chce zebym jej dala znac co i jak ) a wiedziala ze dzis ide bo sie widzialysmy....
no i dzwonie i mowie ze juz jestem po wizycie i ze maly wazy 2kg a ta: "coooooooooooooooooo? " prawie mi na zawal tam zeszla bo myslala ze juz urodzilam ![]() no masakra, ale teraz mi sie chce z tego smiac
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-12-13 o 20:59 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:23.

moze im chodzilo tylko o takie hurtowe odwiedziny- typu rodzice, tescie, 17ciotek, 15 babć i 20 kuzynów na raz
w jednym szpitalu mąż nie moze byc przy porodzie i rodzic trzeba na leżąco, w tym moim zakaz odwiedzin. Mąż moze co najwyzej doniesc cos, jak potrzeba i ewentualnie chwilke na korytarzu pogadac. A najlepiej zostawic rzeczy u położnych i uciekac
a te wszelkie nieścisłości na pewno sie pozytywnie zakończą 

Wszystko będzie dobrze.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

....