Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 21:07   #1471
houserka
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Hej
Byliśmy na zakupach w IKEA Jak zwykle nie do końca planowane Kupiliśmy trochę pierdółek (słoiki, świeczki etc.), grzane wino bezalkoholowe i taką pościel: http://www.ikea.com/gb/en/catalog/pr...222/#/60207229
fajna pościel taka ... edukacyjna, dzieciaki będą się uczyły literek
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Oczywiście problem z jedzeniem nie chce jeść. Dziś nakarmilam go przy akompaniamencie suszarki. Od 12 zjadł tylko ok. 16 jakieś 40ml i nic więcej. Teraz przed spaniem wmusiłam w niego 140ml i ani kropli więcej. Co robić bo zamkną mnie w Tworkach albo na Babińskiego
a z łyżeczki je?
Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
s

Kurde teraz żałuję że zamówiłam tą foto książkę, zobaczcie:

http://allegro.pl/fotoksiazka-pionow...860342980.html
czemu żałujesz, fajna jest...
Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
Moje Dzięcię je nogi!!!!!!!:j upi:
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:08   #1472
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no trzeba przyznać, że szybka i wyczerpująca odpowiedź

ja bym na Twoim miejscu dała te składniki osobno, w odstępach kilkudniowych, żeby sprawdzić co było winowajcą
tak zrobię dziękifajneiz e do nich napisałam, widac można walic z pytaniami
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

u nas kłopoty z jedzeniem trwają już 10 dni. Dziś lekarz powiedział, ze mam się tym nie przejmować, bo dzieci tak czasem mają I tez mam coraz mniej pokarmu. Raz, ze mały słabo je, a dwa, ze się stresuję..,
ech u mnei identycznie tłumacze sobie że widocznie tak musi byc, taka kolej rzeczy, a mama mi mówi, żebym sie nie martwiła bo mały jets silny i radosny, będzie jadł tyle ile potrzebuje, u na sporoblemy z jedzeniem trwają już troche dłużej, ale badania krwi pokazały że jest zdrowiutki więc możliwe że nie ma aptetyu, my z mężem za dzieciaka bylismy niejadkami i chudzielcami, ja kończąc rok ważyłam 9kg byłam na mm od początku
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:09   #1473
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale widzisz go czy czujesz? Bo ja ani to, ani to...
Nie zdziwiłabym się, jakby jej wyszły tak późno jak Dorotce-w 10. miesiącu
czuje takie ostre a zobaczyc nie umiem bo jak jej odsuwam warge to od razu wystawia jezyk i nic nie widac... ale mysle ze jest na etapie przebijnia sie przez skore.
Obserwuj
u nas jeszcze z tydzien temu tez nic nie bylo

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:10   #1474
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
ooo fajnie ja znalazłam jakiś czerwono-biały pajac z kubusiem puchatkiem i napisem "Winny loves Christmas", muszę przymierzyć czy dobry. To chyba mama moja już dawno temu małej go sprezentowała, wtedy wydawał mi się taaaaaaki ogromny, a teraz dumam czy nie będzie za mały
super kurcze z tymi ciuchami cos sie wydaje duze a jak załozysz to okazuje sie ze za długo nie ponosi, ja juz kilka ciuchów tak "przegapiłam"
Stary 2012-12-13, 21:15   #1475
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wiesz co, ja zaczynam nawet mieć wrażenie, że od nich prędzej wyciągniesz sensowne informacje na temat rozszerzania diety niż od pediatrów. Przecież mi pediatrzy już od miesiąca wciskają, że już MUSZĘ rozszerzać, a w poradniku żywieniowym bobovity jak wół: przy karmieniu piersią dietę najlepiej rozszerzać około 6 miesiąca życia, ale nie zaraz jak dziecko tyle skończy, tylko jak będzie m.in. samo siedzieć - i takie same zalecenia są przy BLW

Cytat:
super kurcze z tymi ciuchami cos sie wydaje duze a jak załozysz to okazuje sie ze za długo nie ponosi, ja juz kilka ciuchów tak "przegapiłam"
oj tak, ja się tak z kombinezonem jednym nacięłam

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-13 o 21:40
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:16   #1476
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Cytat:
no brawo
moja jakoś tym nie jest zainteresowana
Antek był zainteresowany nogami, ale nie wkładaniem palców do buzi i nawet się skrzywił, jak pierwszy raz włożył- co to takie niedobre
Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Czesc ! A u nas dalej kociokwik z chrzcinami. już w tą niedzielę! w końcu! dzisiaj np. cały poranek i przedpołudnie piekłam z kuzynką ciastka które goście dostaną w prezencie. jutro je lukrujemy....
w dodatku mieliśmy zaproszonych 45 osób a bedzie nieo ponad 30 bo kilka osób w obu rodzinach jest skłóconych. ehhh mam dość słuchania tych wszystkich historii ja chcę tylko ochrzcic mojego maluszka i spotkać się z rodziną, a tu tyyylle przygotowań

supcio! mój dosięga na razie tylko do kolan
za chrzciny. U nas było 17 osób, a i tak jak dla mnie za dużo.
dosięgnie i do stópek
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość

ja mojemu ostatnio pokazałam że ma nogi, dotykałam jego rączką nóżki ale był zdziwiony

cudne takie zdziwienie jest
Cytat:
Cytat:

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

Swoją drogą mnie zadziwia też to, że tak się takimi rzeczami jaram. Co innego wiedzieć, że tak może być, a co innego przeżyć tak przemożną radość z czegoś takiego jak pierwszy ząbek, czy włożenie stopy do buzi.

Irmusia81 z moją mamą się nie da porozmawiać- albo ignoruje co się do niej mówi, albo bagatelizuje, albo wręcz wypiera się, że coś powiedziała...

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:16   #1477
depoison
Zadomowienie

No, małż w Gdańsku, a ja znów "na kominkach" cały dzień.
Pozałatwiam też resztę prezentów urodzinowo (mąż ma urodziny 23 grudnia) -gwiazdkowych, już mi tylko został do kupienia bon prezentowy do Saturna dla szwagra i jakaś fajna duża rama w Ikei (na zdjęcie Zosi w formacie 20x30 - dla teściówki).
Resztę mam, a było to zadanie karkołomne, bo w tym roku kupowałam (w sensie, że sama latałam po sklepach i wybierałam) prezenty dla 9 osób - wszystko razy dwa (może nawet trzy), bo od nas z mężem i w imieniu babci męża (która raz, że leciwa i nie ma siły latać po sklepach, dwa, że z taką kupą dobra nie chce jej się tłuc z Polski). Łącznie - aż spojrzałam na regał, na którym to wszystko leży i czeka na zapakowanie - 34 przedmioty

Ufff
Ale nie mogę narzekać - było to zadanie dość przyjemne

Odebrałam też fotoksiążki dla rodziców. No i powiem wam, że jak na cenę takiej usługi (31€ za jedną), to chyba nie jestem zachwycona. Niby wszystko ok, jak w projekcie, a jednak nie jestem przekonana, czy jest to warte tej kwoty (i poświęconego czasu - siedziałam na tym łącznie ze 20 godzin)

Aha - jednak się nie oparłam i kupiłam małej ten świąteczny pajacyk-Mikołaja w H&Mie

A Zosia przez to latanie nie strzeliła sobie zwyczajowej drzemki o 18 i teraz mi skrzeczy.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:18   #1478
allebazi
Rozeznanie

Cytat:
Wyznania zakupoholiczki

Ja od dawna stosuję tą metodę Ale właśnie tak jak pisała Agunia - mocno przyciskam młodego do siebie i szumię do ucha i kołyszę. Zwykle pomaga, ale dziś nie bałdzo... Ale w końcu zasnął

Ale z tym jedzeniem to problem występuje już jakiś tydzień, może dłużej. Z tym, ze jednego dnia lepiej, drugiego gorzej...

Link z książką zapisałam Ja będę zamawiać po świętach

dla Lu

Nie mam innego wyjścia, tylko przeczekać...
No metodę Nel to ja stosuję tak jak Ty pisałaś. Dziś owinęłam go też kocem. Po długim a ciężkim zasnął.

Rozmawiałam na temat tego jego zachowania z teściową. Ona mówi, że zaczyna się problem ze spaniem, lęk przed obcymi... Mówi, że trochę za wcześnie ale najprawdopodobniej to już to. Pewnie ma rację, w końcu siedzi w tym od ponad 30 lat.
Ale że chodzi o lęk separacyjny? Czy coś innego. Czym się zajmuje teściowa?

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

czemu żałujesz, fajna jest...

kurde faktycznie nie jasno to napisałam chodziło mi o to że załuję ze zamówiłam tą foto książkę co inne dziewczyny z family service bo ta z tego linku jest i większa i więcej stron a tylko 9 zł droższa.
Czy Wasze dzieci jak przechodzą skok to wszystkie nowe umiejętności mają naraz? Bo ja mam wrażenie że Wojtuś co kilka dni umie coś nowego i jak na razie nie zauważyłam u niego zmian nastroju. Tak jakby nie miał skoków tylko płynnie po kolei nabywał nowe umiejętności. Ostatnio kilka dni temu nauczył się przewracać na brzuch a od 2 dni nauczył się skrzeczeć
Stary 2012-12-13, 21:19   #1479
Soleilka
Zakorzenienie

Chmielinko i jak jakościowo ta fotoksiążka?
Malwina gratuluję ząbków i współczuję choroby
Magnolia dla Antka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:26   #1480
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
tja kończąc rok ważyłam 9kg byłam na mm od początku
jesli Leoś będzie wazył 9300, gdy skończy rok, to będzie to prawidłowa waga. A myślę, ze będzie, skoro mając pięć miesięcy waży 6870 (dzisiejsze ważenie).

Cytat:
Irmusia81 z moją mamą się nie da porozmawiać- albo ignoruje co się do niej mówi, albo bagatelizuje, albo wręcz wypiera się, że coś powiedziała...
faktycznie trudna sprawa
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:29   #1481
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

Antek był zainteresowany nogami, ale nie wkładaniem palców do buzi i nawet się skrzywił, jak pierwszy raz włożył- co to takie niedobre
no to Lu jako tako nogami się interesuje, ale to na zasadzie - no dobra, złapałam sobie tę stópkę to już się przekręcam na brzuch, bo nuuuuuda. Zdecydowanie teraz na topie jest nauka raczkowania. A ja się cieszę, bo w ten sposób młoda nawet nie wymaga mojej uwagi, nie mówiąc o obecności. Zawzięcie ćwiczy przez cały czas swojej aktywności, zmęczy się to idzie spać, obudzi się i od nowa, a matka ma czas dla siebie

Cytat:
Czy Wasze dzieci jak przechodzą skok to wszystkie nowe umiejętności mają naraz? Bo ja mam wrażenie że Wojtuś co kilka dni umie coś nowego i jak na razie nie zauważyłam u niego zmian nastroju. Tak jakby nie miał skoków tylko płynnie po kolei nabywał nowe umiejętności. Ostatnio kilka dni temu nauczył się przewracać na brzuch a od 2 dni nauczył się skrzeczeć
właściwie to ostatnio z dnia na dzień mamy nowe umiejętności, też taki płynny rozwój. Ale zdarzało się wcześniej kilka nowości na raz

A pajaca mam takiego i obawiam się, że na święta będzie albo mocno na styk albo za mały
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_9534.jpg (100,6 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-13 o 21:33
Stary 2012-12-13, 21:40   #1482
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, ja zaczynam nawet mieć wrażenie, że od nich prędzej wyciągniesz sensowne informacje na temat rozszerzania diety niż od pediatrów. Przecież mi pediatrzy już od miesiąca wciskają, że już MUSZĘ rozszerzać, a w poradniku żywieniowym bobovity jak wół: przy karmieniu piersią dietę najlepiej rozszerzać około 6 miesiąca życia, ale nie zaraz jak skończy, tylko jak będzie m.in. samo siedzieć - i takie same zalecenia są przy BLW

oj tak, ja się tak z kombinezonem jednym nacięłam
to fakt, o tym żeby rozszerzac koło 6-go przy piersi to mamy karmiące iwedza z netu nawet czy książek, a pediatrzy swoje jakbysmy jakieś zacofane były czy coś
Cytat:
jesli Leoś będzie wazył 9300, gdy skończy rok, to będzie to prawidłowa waga. A myślę, ze będzie, skoro mając pięć miesięcy waży 6870 (dzisiejsze ważenie).

noo racja, my na ostatnim ważeniu 1,5tyg temu mieliśmy 7kg, ja myslę, że nasi chłopcy będą podobnie na roczku ważyć, a ile mierzy Leoś teraz? Pisałas że Jaś przypomina Ci Leosia, ja mam to samo z Leosiem

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
A pajaca mam takiego i obawiam się, że na święta będzie albo mocno na styk albo za mały
sliczny
Stary 2012-12-13, 21:43   #1483
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
noo racja, my na ostatnim ważeniu 1,5tyg temu mieliśmy 7kg, ja myslę, że nasi chłopcy będą podobnie na roczku ważyć, a ile mierzy Leoś teraz? Pisałas że Jaś przypomina Ci Leosia, ja mam to samo z Leosiem[COLOR="Silver"]
No bo oni są podobni
Leoś jest mniejszy od Jasia. Wg dzisiejszego mierzenia 67 cm, a wg mierzenia wykonywanego przez małża 69 cm. W każdym razie aktualnie przymierzamy się do rozmiaru 74.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:49   #1484
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
No bo oni są podobni
Leoś jest mniejszy od Jasia. Wg dzisiejszego mierzenia 67 cm, a wg mierzenia wykonywanego przez małża 69 cm. W każdym razie aktualnie przymierzamy się do rozmiaru 74.
u nas ostatanie pomiary w przychodni to 70, ale jak dla mnie jest więcej,my wyrastamy z 74, choć rozmiar rozmiarowy nie równy
Stary 2012-12-13, 21:57   #1485
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
ja bebiko przesypuję do puszki po bebilonie.
Ale powiem szczerze że nigdy nie pomyślałabym że znalazłabym w nim robaka :/
Hmm mnie nic nie zdziwi.
I nie wierzę że coś co jest dla dzieci jest pod większymi kontrolami itd.
Dlatego śmiałam się z tego programu o gerberze tym bardziej że info o MOM w ich produktach już od dawna krąży.
też przesypuję bebiko do puszki bebilonu

Cytat:
za szczepienie

Szkoda, że mąż nie chce wyjaśnić sprawy z mamą. Pewnie mołoby to spro wyjaśnić.

Oby te zęby wychodziły

Grunt, że druga babcia zachwycona małym Jak kto głupi to i wiadrem mądrości do głowy mu nie nalejesz.

To oby się chrzciny udały

Ja już probowałam wszystkiego z karmieniem. Nic nei pomaga. Jedyne co to suszarka włączona. Na leżaczku źle, na poduszce jeszcze gorzej

A myślisz, że w innym jedzeniu jest lepiej? Jak mawia moja przyjaciółka - mnie to by nawet kawałek budy psa w kiełbasie nie zdziwił

Młody miał śluz w kupie (to było na przełomie października i listopada) i okazało się, że to bakteria. Ale wtedy też zrobił kilkanaście kup w ciągu dnia.

Dziękuję
no właśnie nie myślę że jest inaczej.Ale jeśli chodzi o warzywa to będę miała z własnego ogródka. A myślenie że dziecięce jedzenie czy inne produkty są lepsze, to naiwność. Ale jeśli chodzi o mleko krowie to uważam że ludzie nie powinni go spożywać. I tu od razu zakończę temat.
I tak jak pisałysmy dziś, niestety nawet fisher price potrafi sięgnąć dna

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Ale że chodzi o lęk separacyjny? Czy coś innego. Czym się zajmuje teściowa?

kurde faktycznie nie jasno to napisałam chodziło mi o to że załuję ze zamówiłam tą foto książkę co inne dziewczyny z family service bo ta z tego linku jest i większa i więcej stron a tylko 9 zł droższa.
mój dziś skrzeczał, ja go do odbicia a ten se skrzeczy
i ostatnio próbuje smoczkiem wycelować sobie do dzióbka
właśnie teraz nie wiem czy to przez skok to marudzenie czy dziąsełka.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-12-13 o 22:06
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:02   #1486
muminek88
Zadomowienie

[

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

przyszłam sie pochwalic ze mamy pierwszego ząbka

po prawej stronie na dole
gratki,ostatnio myslalam ze ciekawe kiedy bedzie moja mała miec pierwszego....

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że może zeszczupleć, ale nie stracić na wadze. Pomyśl, czy przedtem nie była ważona po karmieniu, przed kupą i siusianiem, a teraz bez tych dodatków. W każdym razie nie słuchaj położnej, tylko idź do pediatry.
wiesz waze zawsze rano co 2 dziec ,z kupami jest roznie ale to juz dluzej i co 2 dni zawsze mniej....

nie pisalam bo byłam w szpitalu z mala,dostała silnej jelitowki bo najpierw młody był chory,potem ja no i mała tez złapało ale juz jest ok,mała pomału dobija 4 kg,Pomału zycie wraca do normalnosci po kolkach i szpitalu,mam troszke zaleglosci w domu,remonty nadal trwaja ...
Co do prechtla to maja wolny termin dopiero 13.03 wiec mamy sami robic filmiki poki co,bylo miejsce w te srode bo ktos odmowil a jestesmy pierwsi na liscie rezerwowych ale bylismy w szpitalu i przepadl :/ Mam nadzieje ze jutro juz sie dowiemy kto kiedy przyjdzie. Dstalismy rehabilitacje na rok,20 razy pedagod i 80 fizjoterapeuta.Ubezpiecza lnia ma zaplacic 20 i teraz nie wiemc zy ta druga instytucja przejmnie reszte...mam nadzieje ze tak bo jak nie to nie wiem ile to kosztuje i czy nas bedzie stac...Po 10 msc mała ma miec komisje i ulozony nastepny koncept...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:10   #1487
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, mamy 2 ząbkiwczoraj była lewa dolna jednynka, dzisiaj jest już też prawa.
Z objawów to dostała w poniedziłek lekkiego katarku i cały czas chciała gryzła moje palce i ssała szyję. Jeśli chodzi o gryzak to nie pomagał bo zabardzo nie wie co z nim zrobić jeszcze.

Z gorszych wiadomości to ja się sypię, w poniedziałek wylądowałam na ip, miałam ekg jakbym zawał przeszła, z badań wychodzi jakaś ogromna infekcja bakteryjna, ale nie wiedzą skąd, chcieli mnie zostawić w szpitalu na obserwacji, ale się nie zgodziłam bo chyba bym zwariowała nie widząc dziecka.
Gratuluję ząbków.
Co do choroby, to nie ma zartow, oby znalezli przyczyne. Zdrowka zycze.

Cytat:

Choć nie ukrywam że chciałabym już w tym szczerbatym pysiulku zobaczyć ząbki
A ja ciesze sie ze nadal jest szczerbaty usmiech.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Buena- witaj ponownie
Dzieki.

Przepraszam ze bez polskich znakow, ale pisze z mala na rekach, bo jeszcze nie spi.

Piszecie o wprowadzaniu nowego jedzonka. My jeszcze nic nie probowalismy, nadal tylko piers, ale niebawem zamierzam zaczac.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:34   #1488
Linka25
Zakorzenienie

Haniu fajną pościel kupiliście. Narobiłaś mi ochoty na grzane wino. Od biedy moze (teraz musi) byc bezalkoholowe

Cytat:
Cześć
Poście mi się podoba

Kurde, potrzebuję więcej siły i cierpliwości. od kilku dni wieczorami (tak od 17) są takie ryki, że ocipieć idzie. Nic nie pomaga - rączki źle, leżenie źle, spanie źle, noszenie źle... normalnie mam dość. Nie wiem z czego to wynika, ale oby się skończyło. Dziś się tak darł jakbym go obdzierała ze skóry. Ja go nie uspokoiła, mąż nie uspokoił. Normalnie nic nie pomaga. Wykąpaliśmy go to tyle było ciszy ile w wanience bo później od razu koncert. Oczywiście problem z jedzeniem nie chce jeść. Dziś nakarmilam go przy akompaniamencie suszarki. Od 12 zjadł tylko ok. 16 jakieś 40ml i nic więcej. Teraz przed spaniem wmusiłam w niego 140ml i ani kropli więcej. Co robić bo zamkną mnie w Tworkach albo na Babińskiego
Ja doskonale Cię rozumiem, bo miałam tak dzień w dzień przez 2 i pół miesiąca.

Cytat:
Dziewczyny - tak informacyjne które dają bebilon pepti

Jakaś dziewczyna na fb napisała że w fabrycznie zamkniętej puszce znalazła robaka - glistę.
masakra

Cytat:
Młody miał śluz w kupie (to było na przełomie października i listopada) i okazało się, że to bakteria. Ale wtedy też zrobił kilkanaście kup w ciągu dnia.
Czytałam, że jeśli obserwujemy śluz w kupce razem z biegunką lub zaparciami, to może być to objaw np. bakterii, infekcji. A jeśli jest sam śluz to najprawdopodobniej objaw nietolerancji pokarmowej. U nas śluz był raz tzn. dwa dni z rzędu. Jadłam wtedy sporo ciasta z bardzo dużą ilością orzechów. Potem jakiś czas później znów je jadłam, a śluz się już nie pojawił. Jednak myślę, ze mogła być lekka nietolerancja Orzechy są mocno uczulające, chociaż mała chyba alergikiem generalnie nie jest.

Cytat:

ech u mnei identycznie tłumacze sobie że widocznie tak musi byc, taka kolej rzeczy, a mama mi mówi, żebym sie nie martwiła bo mały jets silny i radosny, będzie jadł tyle ile potrzebuje, u na sporoblemy z jedzeniem trwają już troche dłużej, ale badania krwi pokazały że jest zdrowiutki więc możliwe że nie ma aptetyu, my z mężem za dzieciaka bylismy niejadkami i chudzielcami, ja kończąc rok ważyłam 9kg byłam na mm od początku
Jestem pewna, ze moja mała nie zaważy więcej niż 9 kg w roczek Ale z drugiej strony, co złego jest w szczupłym dziecku? Chyba nic, zwłaszcza, że szczupłość sprzyja aktywności a aktywność szczupłości

Cytat:
No bo oni są podobni
My nosimy 68, ale niektóre 62 i 74 też są dobre. A francuskie ciuszki to na 9 miesięcy

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
I nie wierzę że coś co jest dla dzieci jest pod większymi kontrolami itd.
ja też nie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:37   #1489
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Jestem pewna, ze moja mała nie zaważy więcej niż 9 kg w roczek Ale z drugiej strony, co złego jest w szczupłym dziecku? Chyba nic, zwłaszcza, że szczupłość sprzyja aktywności a aktywność szczupłości

My nosimy 68, ale niektóre 62 i 74 też są dobre. A francuskie ciuszki to na 9 miesięcy
Ad.1 Na co dowodem jest moja Luśka Małe to to jeszcze jak nie wiem, a jak już się do raczkowania garnie! Non stop w ruchu

Ad.2 Hmmm ciekawe, a jakby tak znaleźć francuskie siatki centylowe?

Stary 2012-12-13, 22:53   #1490
bebe1987
Rozeznanie

Byliśmy z Gosią i tż na zakupach prezentowych i w każdym sklepie Gosia chciała na ręce, bo wtedy wszystko widzi. Podczas noszenia zaczepiała ludzi piskami i okrzykami a jak się ktoś spojrzał to zaraz wtulała twarzyczkę w mój dekolt - mój mały debeściak .

Zakupy były udane a my z mężem jesteśmy dumni z córki, że była bardzo grzeczna i towarzyska (pisałam Wam wcześniej, że Gosia reagowała płaczem na obcych ludzi). Albo miała dziś humor, albo coś jej się odmieniło

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o przebijanie, to kiedyś pytałam o to panią od kolczykowania i mówiła, że jak ktoś chce przekłuwać małym dzieciom, to najlepiej do 6 m-ca, później dziecko jest bardziej świadome, ruchliwe i dziurki mogą się dłużej goić.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Aaaaa zapomniałam się pochwalić Fabi wyrywa nam ostatnio kubki z piciem i przystawia do ust. Wczoraj zrobiłam mu herbatki Hipp, napiłam się, wyrwał mi kubek i jaki był ucieszony jak mu dałam się napić

Masz sposób na niego .

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Hello
Wklejam moje wczorajsze zakupy (rajstopek nie wkleiłam,bo Patryk ma je na nogach i jest teraz z tatą w sklepie )

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
A ja się pochwalę, mamy 2 ząbkiwczoraj była lewa dolna jednynka, dzisiaj jest już też prawa.
Z objawów to dostała w poniedziłek lekkiego katarku i cały czas chciała gryzła moje palce i ssała szyję. Jeśli chodzi o gryzak to nie pomagał bo zabardzo nie wie co z nim zrobić jeszcze.

Z gorszych wiadomości to ja się sypię, w poniedziałek wylądowałam na ip, miałam ekg jakbym zawał przeszła, z badań wychodzi jakaś ogromna infekcja bakteryjna, ale nie wiedzą skąd, chcieli mnie zostawić w szpitalu na obserwacji, ale się nie zgodziłam bo chyba bym zwariowała nie widząc dziecka.
Gratuluję ząbków!
A Ty się kuruj, by infekcja się nie przerodziła w nic gorszego...

Cytat:
A właśnie- po wczorajszym mrozisku, zamówiłam śpiworek. Z polarowym podszyciem. Wełny się bałam, żeby alergik nie był na nią uczulony...
ładny

Cytat:
Śliczny!
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:54   #1491
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Ad.2 Hmmm ciekawe, a jakby tak znaleźć francuskie siatki centylowe?
Hehe mali Francuzi są wyjątkowo mali w porównaniu z naszymi dziećmi. Nasi pediatrzy kazali by ich chyba karmić smalcem

Tak w ogóle to cieszę się ogromnie bo skompletowałam małej strój na chrzest z tego co miałam w domu Sukienkę dostałam od moich rodziców jeszcze jak byłam w ciąży, a bluzeczkę i sweterek właśnie po małych Francuzach ale w idealnym stanie (rozmiar na 9 miesięcy ). Muszę dokupić tylko buciki Więcej kaski zostało w kieszeni, czyli mogę kupić coś dla siebie
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 23:03   #1492
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu fajną pościel kupiliście. Narobiłaś mi ochoty na grzane wino. Od biedy moze (teraz musi) byc bezalkoholowe
To wino z ikea jest strasznie słodkie, dlatego ja je rozcieńczam wodą, a mąż winem wytrawnym I wszyscy zadowoleni
Mnie po winie boli głowa, a przy takim bez alko mam smak i zero skutków ubocznych
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 23:17   #1493
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Cześć
Poście mi się podoba

Kurde, potrzebuję więcej siły i cierpliwości. od kilku dni wieczorami (tak od 17) są takie ryki, że ocipieć idzie. Nic nie pomaga - rączki źle, leżenie źle, spanie źle, noszenie źle... normalnie mam dość. Nie wiem z czego to wynika, ale oby się skończyło. Dziś się tak darł jakbym go obdzierała ze skóry. Ja go nie uspokoiła, mąż nie uspokoił. Normalnie nic nie pomaga. Wykąpaliśmy go to tyle było ciszy ile w wanience bo później od razu koncert. Oczywiście problem z jedzeniem nie chce jeść. Dziś nakarmilam go przy akompaniamencie suszarki. Od 12 zjadł tylko ok. 16 jakieś 40ml i nic więcej. Teraz przed spaniem wmusiłam w niego 140ml i ani kropli więcej. Co robić bo zamkną mnie w Tworkach albo na Babińskiego
Wiem jak to jest Trzymaj się
Cytat:
Dziewczyny - tak informacyjne które dają bebilon pepti

Jakaś dziewczyna na fb napisała że w fabrycznie zamkniętej puszce znalazła robaka - glistę.

Więc można bliżej się przyjrzeć mleku po otwarciu.
OMG ja nie sprawdzałam nigdy, nie przesypywałam
Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
No, małż w Gdańsku, a ja znów "na kominkach" cały dzień.
Pozałatwiam też resztę prezentów urodzinowo (mąż ma urodziny 23 grudnia) -gwiazdkowych, już mi tylko został do kupienia bon prezentowy do Saturna dla szwagra i jakaś fajna duża rama w Ikei (na zdjęcie Zosi w formacie 20x30 - dla teściówki).
Resztę mam, a było to zadanie karkołomne, bo w tym roku kupowałam (w sensie, że sama latałam po sklepach i wybierałam) prezenty dla 9 osób - wszystko razy dwa (może nawet trzy), bo od nas z mężem i w imieniu babci męża (która raz, że leciwa i nie ma siły latać po sklepach, dwa, że z taką kupą dobra nie chce jej się tłuc z Polski). Łącznie - aż spojrzałam na regał, na którym to wszystko leży i czeka na zapakowanie - 34 przedmioty

Ufff
Ale nie mogę narzekać - było to zadanie dość przyjemne

Odebrałam też fotoksiążki dla rodziców. No i powiem wam, że jak na cenę takiej usługi (31€ za jedną), to chyba nie jestem zachwycona. Niby wszystko ok, jak w projekcie, a jednak nie jestem przekonana, czy jest to warte tej kwoty (i poświęconego czasu - siedziałam na tym łącznie ze 20 godzin)

Aha - jednak się nie oparłam i kupiłam małej ten świąteczny pajacyk-Mikołaja w H&Mie

A Zosia przez to latanie nie strzeliła sobie zwyczajowej drzemki o 18 i teraz mi skrzeczy.
Zazdroszczę Ci tego latania po sklepach z Zosią, u nas nadal nie ma takiej opcji, M dostaje szału w sklepach nie wiem dlaczego. Wytrzyma góra 5 min. Najgorsze, że nie mam prezentów dla nikogo, tylko te kalendarze zamówiłam. Mężowi nawet nie wiem co kupić a on mówi, że nic nie chce. Zazwyczaj o tej porze już miałam wszystko popakowane a w tym roku taka lipa
Cytat:
Ja doskonale Cię rozumiem, bo miałam tak dzień w dzień przez 2 i pół miesiąca.
heh ja też...
Cytat:
Tak w ogóle to cieszę się ogromnie bo skompletowałam małej strój na chrzest z tego co miałam w domu Sukienkę dostałam od moich rodziców jeszcze jak byłam w ciąży, a bluzeczkę i sweterek właśnie po małych Francuzach ale w idealnym stanie (rozmiar na 9 miesięcy ). Muszę dokupić tylko buciki Więcej kaski zostało w kieszeni, czyli mogę kupić coś dla siebie
I prawidłowo

Jutro oddaję lapka do naprawy, więc mnie nie będzie, mam nadzieję, że uda się go naprawić w jeden dzień

Mąż zdobył misia Czesia spod lady
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 23:53   #1494
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
tak, jak zamówiłam w środę wieczorem to w piątek przyszło.
Dzięki.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
A smarujesz czymś dziąsła? Nasze rzadko są w widoczny sposób rozpulchnione, ale przy masowaniu wyczuwam, że są przynajmniej w miejscu zębów trzonowych, a poza tym są po prostu bardzo ciepłe.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
Przecież 74 to rozmiar na 6-9 miesięcy i często jest oznaczany jako 9M.

Ja na początku się dziwiłam, po co mama mi kupuje ubranka na 68 i 74, a te na 68 zakładam od początku 3 miesiąca. 74 też już długo, ale część na 68 jeszcze jest dobra.

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Cytat:
Ja też.
Głównie śliczne sukienki.
Cytat:
Udało nam się dziś zaszczepić Leosia Piszczał strasznie Potem spał popłakując przez sen, possał cyca i już było wszystko ok. Teraz już śpi.
Jutro jedziemy z małżem po prezenty Uwielbiam
Biedny.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 07:55   #1495
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzien dobry co za godzina...
ruszam dalej z pedzem i farba,
dzis prawdopodobne odlacza mi neta i wroce dopiero w poniedzialek..
Wiec dziewczyny udanego weekendu!

ps. czy faktycznie zielona kupa moze byc od zebow?

kurde u nas to juz ktorys dzien tak i sie zastanawiam nigdy wczesniej tak nie bylo, z nowosci to tylko kaszka ryzowa, chyba odstawie ja na pare dnni i zobaczymy...

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 08:15   #1496
Maciejka__
Zakorzenienie

Witam z kawą.

Czy któraś z Was ma taki kojec? Albo wie, czy jest bezpieczny?
http://allegro.pl/wielkie-kojce-kind...845543997.html
Zainteresował mnie, bo ma wymiary 100x100 cm i podoba mi się brązowy z kotkiem, ale to nie mi ma się podobać, więc pewnie bym wybrała ten drugi. Pomyślę.
Oglądam dalej i znalazłam większe, tylko w odpowiednim kolorze jest z samochodzikiem.
Zastanawiam się, dlaczego jest tylko jeden nowy kojec większy, niż 105x105. Czyżby to była granica wytrzymałości używanych materiałów?

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-12-14 o 08:41
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 08:25   #1497
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Witam z kawą.

Czy któraś z Was ma taki kojec? Albo wie, czy jest bezpieczny?
http://allegro.pl/wielkie-kojce-kind...845543997.html
Zainteresował mnie, bo ma wymiary 100x100 cm i podoba mi się brązowy z kotkiem, ale to nie mi ma się podobać, więc pewnie bym wybrała ten drugi. Pomyślę.
Hej

No my mamy prawie że taki sam, i pierwsze wrażenie bardzo dobre.
Stary 2012-12-14, 08:37   #1498
agunia82
Zakorzenienie

Heloł Dziecko mi o 6 zarządziło pobudkę na jedzenie więc od tej godziny już nie śpię, jeszcze spacer z psem zdążyłam zaliczyć, zimno!
Teraz Lu ćwiczy na dywanie a pies się kręci koło niej licząc na pieszczoty tak tak, Luśka od niedawna jest dla niego pełnoprawnym członkiem rodziny od którego też można oczekiwać mizianka

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
dzien dobry co za godzina...
ruszam dalej z pedzem i farba,
dzis prawdopodobne odlacza mi neta i wroce dopiero w poniedzialek..
Wiec dziewczyny udanego weekendu!

ps. czy faktycznie zielona kupa moze byc od zebow?

kurde u nas to juz ktorys dzien tak i sie zastanawiam nigdy wczesniej tak nie bylo, z nowosci to tylko kaszka ryzowa, chyba odstawie ja na pare dnni i zobaczymy...
no to powodzenia z przeprowadzką
tak, zielona kupa może być od zębów

Stary 2012-12-14, 08:39   #1499
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Heloł Dziecko mi o 6 zarządziło pobudkę na jedzenie więc od tej godziny już nie śpię, jeszcze spacer z psem zdążyłam zaliczyć, zimno!
Teraz Lu ćwiczy na dywanie a pies się kręci koło niej licząc na pieszczoty tak tak, Luśka od niedawna jest dla niego pełnoprawnym członkiem rodziny od którego też można oczekiwać mizianka

no to powodzenia z przeprowadzką
tak, zielona kupa może być od zębów
u nas też pobudka o 6
pospał z nami do 7.30 - tzn. on i mąż spali a ja oczywiście zaczęłam usypiać jak :
a: budzik zadzwonił
b: mały już dokazywał

aaa i nawiedziła mnie prawdziwna @ ....
dobrze że chociaż nic nie boli.

Edytowane przez nel_a
Czas edycji: 2012-12-14 o 08:40
nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 08:52   #1500
chmielinka
Zadomowienie

cześć

u nas już się skończyła sielanka z przepanymi nockami... już 1,5 miesiąca tak ładnie spała od 20.00 do 7.00 a dzisiaj 2 pobudki na jedzenie w nocy....

ciekawe czemu tak się dzieje

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Chmielinko i jak jakościowo ta fotoksiążka?
Malwina gratuluję ząbków i współczuję choroby
Magnolia dla Antka
ja zamówiłam sobie w twardej oprawie i jestem bardzo zadowolona. Zdjęcia wyglądaja dokładnie tak jak u mnie na komputerze, zadnych wyblaknięć, plam itp. Papier też jakościowo ok
Jestem zadowolona. Jakby jeszcze raz puścili taką promocję to bym też zamówiła

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2012-12-14 o 08:53
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości