|
|
#1471 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tłumacze sobie że widocznie tak musi byc, taka kolej rzeczy, a mama mi mówi, żebym sie nie martwiła bo mały jets silny i radosny, będzie jadł tyle ile potrzebuje, u na sporoblemy z jedzeniem trwają już troche dłużej, ale badania krwi pokazały że jest zdrowiutki więc możliwe że nie ma aptetyu, my z mężem za dzieciaka bylismy niejadkami i chudzielcami , ja kończąc rok ważyłam 9kg byłam na mm od początku
|
||
|
|
|
#1473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obserwuj ![]() u nas jeszcze z tydzien temu tez nic nie bylo
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze z tymi ciuchami cos sie wydaje duze a jak załozysz to okazuje sie ze za długo nie ponosi, ja juz kilka ciuchów tak "przegapiłam"
|
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak, ja się tak z kombinezonem jednym nacięłam
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-13 o 21:40 |
|
|
|
|
#1476 | ||
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
za chrzciny. U nas było 17 osób, a i tak jak dla mnie za dużo.dosięgnie i do stópek ![]() Cytat:
cudne takie zdziwienie jest Swoją drogą mnie zadziwia też to, że tak się takimi rzeczami jaram. Co innego wiedzieć, że tak może być, a co innego przeżyć tak przemożną radość z czegoś takiego jak pierwszy ząbek, czy włożenie stopy do buzi. ![]() Irmusia81 z moją mamą się nie da porozmawiać- albo ignoruje co się do niej mówi, albo bagatelizuje, albo wręcz wypiera się, że coś powiedziała... |
||
|
|
|
#1477 |
|
Zadomowienie
|
No, małż w Gdańsku, a ja znów "na kominkach" cały dzień.
Pozałatwiam też resztę prezentów urodzinowo (mąż ma urodziny 23 grudnia) -gwiazdkowych, już mi tylko został do kupienia bon prezentowy do Saturna dla szwagra i jakaś fajna duża rama w Ikei (na zdjęcie Zosi w formacie 20x30 - dla teściówki). Resztę mam, a było to zadanie karkołomne, bo w tym roku kupowałam (w sensie, że sama latałam po sklepach i wybierałam) prezenty dla 9 osób - wszystko razy dwa (może nawet trzy), bo od nas z mężem i w imieniu babci męża (która raz, że leciwa i nie ma siły latać po sklepach, dwa, że z taką kupą dobra nie chce jej się tłuc z Polski). Łącznie - aż spojrzałam na regał, na którym to wszystko leży i czeka na zapakowanie - 34 przedmioty ![]() Ufff ![]() Ale nie mogę narzekać - było to zadanie dość przyjemne ![]() Odebrałam też fotoksiążki dla rodziców. No i powiem wam, że jak na cenę takiej usługi (31€ za jedną), to chyba nie jestem zachwycona. Niby wszystko ok, jak w projekcie, a jednak nie jestem przekonana, czy jest to warte tej kwoty (i poświęconego czasu - siedziałam na tym łącznie ze 20 godzin) Aha - jednak się nie oparłam i kupiłam małej ten świąteczny pajacyk-Mikołaja w H&Mie ![]() ![]() ![]() A Zosia przez to latanie nie strzeliła sobie zwyczajowej drzemki o 18 i teraz mi skrzeczy. |
|
|
|
#1478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kurde faktycznie nie jasno to napisałam chodziło mi o to że załuję ze zamówiłam tą foto książkę co inne dziewczyny z family service bo ta z tego linku jest i większa i więcej stron a tylko 9 zł droższa.Czy Wasze dzieci jak przechodzą skok to wszystkie nowe umiejętności mają naraz? Bo ja mam wrażenie że Wojtuś co kilka dni umie coś nowego i jak na razie nie zauważyłam u niego zmian nastroju. Tak jakby nie miał skoków tylko płynnie po kolei nabywał nowe umiejętności. Ostatnio kilka dni temu nauczył się przewracać na brzuch a od 2 dni nauczył się skrzeczeć |
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
Chmielinko i jak jakościowo ta fotoksiążka?
![]() Malwina gratuluję ząbków i współczuję choroby ![]() Magnolia dla Antka
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zakorzenienie
|
jesli Leoś będzie wazył 9300, gdy skończy rok, to będzie to prawidłowa waga. A myślę, ze będzie, skoro mając pięć miesięcy waży 6870 (dzisiejsze ważenie).
Cytat:
|
|
#1481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A pajaca mam takiego i obawiam się, że na święta będzie albo mocno na styk albo za mały
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-13 o 21:33 |
||
|
|
|
#1482 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbysmy jakieś zacofane były czy coś![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leoś jest mniejszy od Jasia. Wg dzisiejszego mierzenia 67 cm, a wg mierzenia wykonywanego przez małża 69 cm. W każdym razie aktualnie przymierzamy się do rozmiaru 74.
|
|
#1484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas ostatanie pomiary w przychodni to 70, ale jak dla mnie jest więcej,my wyrastamy z 74, choć rozmiar rozmiarowy nie równy
|
|
|
|
|
#1485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wierzę że coś co jest dla dzieci jest pod większymi kontrolami itd. Dlatego śmiałam się z tego programu o gerberze tym bardziej że info o MOM w ich produktach już od dawna krąży. też przesypuję bebiko do puszki bebilonu ![]() ![]() Cytat:
I tak jak pisałysmy dziś, niestety nawet fisher price potrafi sięgnąć dna ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
i ostatnio próbuje smoczkiem wycelować sobie do dzióbka właśnie teraz nie wiem czy to przez skok to marudzenie czy dziąsełka.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-12-13 o 22:06 |
|||
|
|
|
#1486 | ||
|
Zadomowienie
|
[
Cytat:
Cytat:
nie pisalam bo byłam w szpitalu z mala,dostała silnej jelitowki bo najpierw młody był chory,potem ja no i mała tez złapało ale juz jest ok,mała pomału dobija 4 kg,Pomału zycie wraca do normalnosci po kolkach i szpitalu,mam troszke zaleglosci w domu,remonty nadal trwaja ... Co do prechtla to maja wolny termin dopiero 13.03 wiec mamy sami robic filmiki poki co,bylo miejsce w te srode bo ktos odmowil a jestesmy pierwsi na liscie rezerwowych ale bylismy w szpitalu i przepadl :/ Mam nadzieje ze jutro juz sie dowiemy kto kiedy przyjdzie. Dstalismy rehabilitacje na rok,20 razy pedagod i 80 fizjoterapeuta.Ubezpiecza lnia ma zaplacic 20 i teraz nie wiemc zy ta druga instytucja przejmnie reszte...mam nadzieje ze tak bo jak nie to nie wiem ile to kosztuje i czy nas bedzie stac...Po 10 msc mała ma miec komisje i ulozony nastepny koncept... |
||
|
|
|
#1487 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Co do choroby, to nie ma zartow, oby znalezli przyczyne. Zdrowka zycze. Cytat:
.Dzieki .Przepraszam ze bez polskich znakow, ale pisze z mala na rekach, bo jeszcze nie spi .Piszecie o wprowadzaniu nowego jedzonka. My jeszcze nic nie probowalismy, nadal tylko piers, ale niebawem zamierzam zaczac. |
||
|
|
|
#1488 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Haniu fajną pościel kupiliście. Narobiłaś mi ochoty na grzane wino. Od biedy moze (teraz musi) byc bezalkoholowe
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale z drugiej strony, co złego jest w szczupłym dziecku? Chyba nic, zwłaszcza, że szczupłość sprzyja aktywności a aktywność szczupłości ![]() Cytat:
ja też nie |
|||||
|
|
|
#1489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małe to to jeszcze jak nie wiem, a jak już się do raczkowania garnie! Non stop w ruchu ![]() Ad.2 Hmmm ciekawe, a jakby tak znaleźć francuskie siatki centylowe?
|
|
#1490 | |||||
|
Rozeznanie
|
Byliśmy z Gosią i tż na zakupach prezentowych i w każdym sklepie Gosia chciała na ręce, bo wtedy wszystko widzi. Podczas noszenia zaczepiała ludzi piskami i okrzykami a jak się ktoś spojrzał to zaraz wtulała twarzyczkę w mój dekolt
Zakupy były udane a my z mężem jesteśmy dumni z córki, że była bardzo grzeczna i towarzyska (pisałam Wam wcześniej, że Gosia reagowała płaczem na obcych ludzi). Albo miała dziś humor, albo coś jej się odmieniło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Masz sposób na niego .Cytat:
![]() Cytat:
A Ty się kuruj, by infekcja się nie przerodziła w nic gorszego... Cytat:
Śliczny! |
|||||
|
|
|
#1491 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe mali Francuzi są wyjątkowo mali w porównaniu z naszymi dziećmi. Nasi pediatrzy kazali by ich chyba karmić smalcem
![]() Tak w ogóle to cieszę się ogromnie bo skompletowałam małej strój na chrzest z tego co miałam w domu Sukienkę dostałam od moich rodziców jeszcze jak byłam w ciąży, a bluzeczkę i sweterek właśnie po małych Francuzach ale w idealnym stanie (rozmiar na 9 miesięcy
|
|
|
|
#1492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszyscy zadowoleni![]() Mnie po winie boli głowa, a przy takim bez alko mam smak i zero skutków ubocznych
|
|
|
|
|
#1493 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj sięCytat:
![]() Cytat:
. Wytrzyma góra 5 min. Najgorsze, że nie mam prezentów dla nikogo, tylko te kalendarze zamówiłam. Mężowi nawet nie wiem co kupić a on mówi, że nic nie chce . Zazwyczaj o tej porze już miałam wszystko popakowane a w tym roku taka lipa![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jutro oddaję lapka do naprawy, więc mnie nie będzie, mam nadzieję, że uda się go naprawić w jeden dzień ![]() Mąż zdobył misia Czesia spod lady
|
|||||
|
|
|
#1494 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
Ja na początku się dziwiłam, po co mama mi kupuje ubranka na 68 i 74, a te na 68 zakładam od początku 3 miesiąca. 74 też już długo, ale część na 68 jeszcze jest dobra. ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
Głównie śliczne sukienki. Cytat:
|
||||
|
|
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry co za godzina...
ruszam dalej z pedzem i farba, dzis prawdopodobne odlacza mi neta i wroce dopiero w poniedzialek.. Wiec dziewczyny udanego weekendu! ps. czy faktycznie zielona kupa moze byc od zebow? kurde u nas to juz ktorys dzien tak i sie zastanawiam nigdy wczesniej tak nie bylo, z nowosci to tylko kaszka ryzowa, chyba odstawie ja na pare dnni i zobaczymy... |
|
|
|
#1496 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z kawą.
Czy któraś z Was ma taki kojec? Albo wie, czy jest bezpieczny? http://allegro.pl/wielkie-kojce-kind...845543997.html Zainteresował mnie, bo ma wymiary 100x100 cm i podoba mi się brązowy z kotkiem, ale to nie mi ma się podobać, więc pewnie bym wybrała ten drugi. Pomyślę. **** Oglądam dalej i znalazłam większe, tylko w odpowiednim kolorze jest z samochodzikiem. **** Zastanawiam się, dlaczego jest tylko jeden nowy kojec większy, niż 105x105. Czyżby to była granica wytrzymałości używanych materiałów? Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-12-14 o 08:41 |
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No my mamy prawie że taki sam, i pierwsze wrażenie bardzo dobre. |
|
|
|
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Dziecko mi o 6 zarządziło pobudkę na jedzenie więc od tej godziny już nie śpię, jeszcze spacer z psem zdążyłam zaliczyć, zimno!Teraz Lu ćwiczy na dywanie a pies się kręci koło niej licząc na pieszczoty tak tak, Luśka od niedawna jest dla niego pełnoprawnym członkiem rodziny od którego też można oczekiwać mizianka ![]() Cytat:
![]() tak, zielona kupa może być od zębów
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pospał z nami do 7.30 - tzn. on i mąż spali a ja oczywiście zaczęłam usypiać jak : a: budzik zadzwonił b: mały już dokazywał ![]() aaa i nawiedziła mnie prawdziwna @ .... dobrze że chociaż nic nie boli.
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-12-14 o 08:40 |
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zadomowienie
|
cześć
u nas już się skończyła sielanka z przepanymi nockami... już 1,5 miesiąca tak ładnie spała od 20.00 do 7.00 a dzisiaj 2 pobudki na jedzenie w nocy.... ciekawe czemu tak się dzieje Cytat:
Jestem zadowolona. Jakby jeszcze raz puścili taką promocję to bym też zamówiła
Edytowane przez chmielinka Czas edycji: 2012-12-14 o 08:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Jak zwykle nie do końca planowane
Kupiliśmy trochę pierdółek (słoiki, świeczki etc.), grzane wino bezalkoholowe
i taką pościel:

I tez mam coraz mniej pokarmu. Raz, ze mały słabo je, a dwa, ze się stresuję..,
tłumacze sobie że widocznie tak musi byc, taka kolej rzeczy, a mama mi mówi, żebym sie nie martwiła bo mały jets silny i radosny, będzie jadł tyle ile potrzebuje, u na sporoblemy z jedzeniem trwają już troche dłużej, ale badania krwi pokazały że jest zdrowiutki więc możliwe że nie ma aptetyu, my z mężem za dzieciaka bylismy niejadkami i chudzielcami
, ja kończąc rok ważyłam 9kg byłam na mm od początku

za chrzciny. U nas było 17 osób, a i tak jak dla mnie za dużo.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

jakbysmy jakieś zacofane były czy coś

. Wytrzyma góra 5 min. Najgorsze, że nie mam prezentów dla nikogo, tylko te kalendarze zamówiłam. Mężowi nawet nie wiem co kupić a on mówi, że nic nie chce
Dziecko mi o 6 zarządziło pobudkę na jedzenie więc od tej godziny już nie śpię, jeszcze spacer z psem zdążyłam zaliczyć, zimno!