|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem Młoda, piękna, zgrabna... czy ktoś kiedyś napisał, że Małe Walenie nie są piękne? ![]() No na pewno są słodkie Dziękujemy z Młodą za wszystkie Brzuszkowe komplementy ![]() A teraz tak poważnie Zmieńmy temat bo ten już oklepany ![]() Prosimy o kolejne zdjęcia
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2012-12-13 o 20:53 |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ładują się a takie dwa to juz ponad 5 kg :P Dziewczyny robiłam badania tuz przed ciążą na Tokso i Cytomegalię. Z tokso nie miałam nigdy styczności. Nie wiem jak to możliwe mając od dziecka w domu zwierzaki. Ale też nie jadam surowych warzyw ani mięsa wiec widać nie było szansy. Moje dwa to rasowe sa nie wychodzące, ale juz zapowiedziałam mężowi że kuweta jest jego. Wolę się nie narażać. U weta też słyszałam, że kobiety w ciąży bez przeciwciał na tokso w sezonie muszą uważać szczególnie na truskawki. Ze względu na ich rowki których sie nie da domyć. Ja się chyba zapłaczę ![]() Umówiłam się dziś do lekarza na 7 stycznia. Mam nadzieje, że będzie już coś widać
Edytowane przez aanka0308 Czas edycji: 2012-12-13 o 21:02 |
|
|
|
|
#3724 |
|
Raczkowanie
|
Asiunia1230 nie bierz furaginu, ja wzięłam 2 tabletki i mnie ginekolog bardzo zrypała, nie wolno!
Mnie na zapalenie przepisała zapobiegawczo Femisept URO, mam brać 3 razy dziennie przez 10 dni, a potem 1 tabletkę na noc do końca miesiąca. Z tym, że mi przeszło po furaginie Z tym, że ja przed ciążą często miałam zapalenie pęcherza, więc może faktycznie działa, na razie odpukać nie narzekam.Femisept kosztuje ok 23 zł 60 tabletek więc wiele nie stracisz, a może pomóc Edytowane przez Sofina Czas edycji: 2012-12-13 o 21:02 Powód: literówka |
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego później trzeba powtórzyć badanie, ale wystarczy IgM
|
|
#3726 |
|
Rozeznanie
|
Margosia w jakiej dzielnicy Krakowa mieszkasz ? Ja Bronowice - Mydlniki
|
|
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na Bronowicach mam lekarza
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
MArgosiu piękna z Ciebie dziewczyna i masz fajny brzuszek.
a jak ktoś ma inne zdanie to jego problem ![]() miło Cię zobaczyć
|
|
|
|
#3730 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalej uważam, że Walenie to bardzo sympatyczne stworzenia
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wyszłam spad prysznica właśnie i wyobraźcie sobie, że piersi zazynają mnie boleć, szczypać i piec.
zaczyna się!!! a już myślałam, że ta przyjemność mnie ominie |
|
|
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie cały czas bolą przeokrutnie
|
|
|
|
|
#3733 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
no wszystko na raz.
pierwszy raz!!!! ałć |
|
|
|
#3736 | |
|
Konto usunięte
|
Śliczna jesteś i masz śliczny brzuszek Margosiu
Cytat:
Ja mam jedną wizytę 20.12, a potem USG prenatalne 07.01 właśnie... |
|
|
|
|
#3737 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też, a najgorzej w nocy, budzę się przez nie, albo na siku i tak przez całą noc
![]() zaczyna się
|
#3738 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście moje okolice ale nie znam
Ja póki co leczyłam się u dr Artura Ludwina on też przeprowadzał moja operację, planuje przejść jednak do fajnej doktorki z medicoveru ze względu na bezpłatne badania
|
|
|
|
#3739 |
|
Zakorzenienie
|
Haha a ja 2 dni temu pisałam na blogu o piersiach właśnie ;p Wykrakałam?
|
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
malaczarna czytalam i sobie myslalam, ze fajnie mam ze mnie nic nie boli.
jeszcze sie ludze ze do jutra minie, ale sama nie wiem czy wierze )no nic, uroki ciazy, trzeba sie przyzwyczajac, bo pozniej bedzie tylko gorzej, hehe |
|
|
|
#3741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- w ogole strasznie wymiotuje, w ciagu ostatnich 3 dni nawet po wodzie |
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
syl99 współczuję tych wymiotów strasznie.
a lekarz co Ci mówił? że to tak normalne? |
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie bolą od samego początku, nie zaczęło się to jakoś nagle. Zaczęły boleć mnie niby przed okresem, którego nie było i tak zostało. Tylko się nasiliło Idę z mężem do łożka. Film oglądać ![]() Paa
|
|
|
|
|
#3744 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już zmykam kochane, jutro rano do pracy a poprzednią noc mam też nieprzespaną.
także miłego wypoczywania i do jutra mamuski! |
|
|
|
#3745 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Polozna powiedziala, ze to normalne i moge isc na jakis tam oddzial i tam sprawdza czy nie jestem odwodniona ale nic innego i moge isc do gp ona mi da jakies srodki na dowodnienie ( istnieje takie slowo? ) sie ale nic na wymioty takie nie da sie poradzic ;( boje sie, ze bede miala anemie i bedzie wszystkiego brakowala dla dzidziusia, bo moja mama wlasnie podobnie przechodzila ciaze i w jej organizmie brakowalo wszystkie, przez cala ciaze na zastrzykach byla, abym sie rozwijala dobrze
|
|
|
|
#3747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorną porą
![]() Cytat:
Tzn. źle mi wyszły wyniki i dostałam leki. W tym czasie nic nie czułam, dzisiaj skończyłam leki i mam zrobić badanie moczu. A zaczęło mnie wszystko piec. Więc obawiam się, że ciągle wyniki będą złe... Mi ginka przepisała urosept, kazała pić 2l wody, żeby płukać pęcherz i sok z żurawiny.Pisałyście o kotach. Ja też mam mojego ukochanego rudzielca, który od zawsze ze mną spał i był super. Pierwszą akcję wywinął mi kilka dni po tym, jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Siedziałam sobie na fotelu, a on się rozłożył na pufie przede mną. Jak po coś wstałam, to on się też podniósł i skoczył mi prosto na brzuch. Odbił się od niego i wylądował na ziemi. Zaraz potem wylądował za drzwiami wejściowymi do domu, a ja zaczęłam bardzo za niego uważać. Bo jak go głaszczę to on nagle zaczyna mnie gryźć. I tylko w stosunku do mnie ma takie zachowania, więc o spaniu w jednym pokoju nie ma już mowy. A mąż się wkurzył za to body Nawet napis go nie udobruchał![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- No i Margosiu po twoich opisach myślałam, że jesteś duuuużą kobietką, a ty tak pięknie wyglądasz I twój brzuszek też jest piękny Gdybyś mnie zobaczyła i mój brzuchol to dopiero byłoby ci łyso. Zwłaszcza, że ja mała jestem, bo nie mam nawet 160cm
|
|
#3748 |
|
Wtajemniczenie
|
Piekny brzuszek
moj przez miesiac mial zarys miesni bo duzo cwiczylam (nie wiedzac o ciazy) a teraz sporo jem, apetyt mi sie zwieksza, mam straszna ochote na musztarde w domu mam 3 rodzaje i czasem zjem 3 łyzeczki ze sloika tak o przechadzajac sie obok lodowki od jutra musze przychamowac trudno .. i dostalam pilates od mojej ierowniczki wiec bede cwiczyc a w poniedzialek wizyta .. boje sie bo jadlam ostatnio duzo tatara ..
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Mam podobnie tylko, ze z chomikiem kiedys mogl siedziec mi na rekach cale dnie, ostatnio usiadl na brzuchu, gdy lezalam w lozku i przegladalam cos na internecie i czuje jak mi cieplo, wysiusial mi sie na brzuchu, choc odkad go mamy to nie sikal nigdy na nikim. W ogole podgryza mnie ciagle, wiec staram sie nie dawac mu jesc ani nie brac go na rece. Opieka nad chomikiem spadla na Tz.
|
|
|
|
#3750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważaj na siebie Cytat:
![]() Ja mam tylko dobrze rozwinięty mięsień piwny ![]() Cytat:
Nie do końca wiem jak ta waga działa Ja przez pierwsze tygodnie nie miałam apetytu... i dosłownie wmuszałam w siebie jedzenie, żeby cokolwiek Młodej dostarczyć... i wtedy kilo przytyłam... a później jadłam już normalnie bo apetyt mi wrócił, zaczęłam jeść słodycze itp. i teraz waga stała, dlatego ciężko dojść z tym do ładu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

coś z cukrem chyba, nie może być zbyt pięknie

Tzn. źle mi wyszły wyniki i dostałam leki. W tym czasie nic nie czułam, dzisiaj skończyłam leki i mam zrobić badanie moczu. A zaczęło mnie wszystko piec. Więc obawiam się, że ciągle wyniki będą złe... Mi ginka przepisała urosept, kazała pić 2l wody, żeby płukać pęcherz i sok z żurawiny.