|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Co do ciemiączka to ja moge napisać z mojego doświadczenia. Wielu lekarzy pisze standardowo 1 x 1 . Wynika to niestety z rutyny.
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Jestem po wizycie u gina. Matko co ja tam przeżyłam
Miałam robione usg dopochwowo. Jak ginka wyjęła głowicę to wyleciało ze mnie tyle, że okolice fotela wyglądaly jak w rzeźni, a nie gabinet lekarski. Wiem, że dla niej takie rzeczy to norma, ale strasznie głupio mi się zrobiło. Z drugiej strony dobrze, bo przynajmniej widziała o czym mówię. Według niej jama macicy jest czysta, więc to prawdopodobnie po prostu taka obfita pierwsza miesiączka. Mam obserwować czy kolejne też takie będą. Dostałam lek przeciwkrwotoczny i żelazo. Cytat:
U mnie podobno w środku czysto, mam nadzieję, że to prawda. Tak czy inaczej mam nadzieję, że ten lek mi wyciszy to wszystko.
|
|
#2583 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie urodziła końcem października a wylądowała w grudniu. I nie karmiła piersią bo nie miała pokarmu. Dostała jakieś zastrzyki przciwkrwotoczne. Ale z niej się lało na maxa. Podkład bella ten poporodowy na 10 minut nie starczał. Gorączki nie było czasu sprawdzać.
Asiulka bo myślałam, że ci łóżka nie zaproponowali.
|
#2584 |
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór!
ja sie tylko melduję, bo ząbkująca Olga daje nieźle popalić, ja myślałam, że jak starsza sie wycierpiała to młodszej będzie lepiej, a tu nic
|
|
#2585 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż kilka rad Tracy wzięłam do siebie; jak to że płacz właśnie nie oznacza zawsze głodu (tak jak pisała Lukrecja). Cytat:
kontroluj to kochana, a krwawą powodzią się nie przejmuj, lekarz to lekarz ![]() Chyba za bardzo narzekam na moje dziecko. Dziś dużo spacerowałyśmy - wyszłyśmy z domu przed 11, o 13 byłam u mamy - córka dalej spała i pierwszy raz nakarmiłam ją na śpiocha |
||
|
|
|
#2586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w tej nocy to ledwie doszłam do łóżka z łazienki to leciałam spowrotem do niej, bo czułam, że podpaska ( ta maxi z Belli) już nie daje rady. Kurcze ja dostałam lek przeciwkrwotoczny, mam nadzieję, że nawet jeżeli rzeczywiście coś tam by jeszcze było, to on mi pomoże.
|
|
#2587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dearlie dobrze że byłaś na kontroli,mam nadzieję że lek pomoże Asiulka trzymam za Was mocno kciuki. Dobra lecę spać bo jestem padnięta. Do jutra.
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie - Dobrze, że dostałaś lek przeciwkrwotoczny.
Ja, przy pierwszych miesiączkach, wylądowałam w szpitalu, bo właśnie krwotok miałam. Wiesz.. Nie chciałam nikomu nic mówić, w sensie, że rodzicom, zwyczajnie głupio mi było. Ale skrzepy miałam wielkości dłoni, czułam jakbym wymiotowała dołem , a lało się ze mnie tak, że właśnie wychodząc z toalety, mając podpaske maxi, wchodziłam do pokoju i miałam już całe spodnie zakrwawione ![]() Na końcu zaczęłam omdlewać.. I tak w sumie to nie wiadomo czemu się tak zaczęło dziać
|
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2591 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
na drugim w tle daleko to Bieszczady i co moje dziecko z pieluchą wyprawia, normalnie nie mam pytań
|
|
|
|
|
#2592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm, ciekawe bo mi nieraz sie zdarzy że po 3 godzinach od jedzenia uleje, szczególnie jak zacznie sie wygłupiać i piszczy wierzgając nogami i sie śmiejąc ![]() Niewydaje mi sie że ulewanie to zawsze z przejedzenia. Cytat:
taaa mhmmm, ja jak przyszłam do domu z dzieckiem to już wtedy w dzień prawie wcale nie spał. To teraz często spi ale krótko. Cytat:
do mnie tż jak powie po imieniu to sie wkurzam bo sie czuje staro ![]() Mało kiedy mówi po imieniu na szczęście ![]() Cytat:
![]() Boje sie u mojego jak sie zacznie
|
||||
|
|
|
#2593 | |
|
Zadomowienie
|
Dearlie dobrze, że to nic poważnego.
Cytat:
To ostatnie zdjęcie przepiękne!
|
|
|
|
|
#2594 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądam to allegro i nie mogę się kurcze zdecydować
![]() Idę Was poczytać |
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie chyba dopadła depresja szpitalne
|
|
|
|
#2596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2597 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a córcia urocza. I mamy takiego samego pajaca Cytat:
zdrowiejcie szybkozaraz kliknę na spódnicę i 2 bluzki. |
||||
|
|
|
#2598 |
|
Zadomowienie
|
nie pisalam bo byłam w szpitalu z mala,dostała silnej jelitowki bo najpierw młody był chory,potem ja no i mała tez złapało ale juz jest ok,mała pomału dobija 4 kg,Pomału zycie wraca do normalnosci po kolkach i szpitalu,mam troszke zaleglosci w domu,remonty nadal trwaja ...
Co do prechtla to maja wolny termin dopiero 13.03 wiec mamy sami robic filmiki poki co,bylo miejsce w te srode bo ktos odmowil a jestesmy pierwsi na liscie rezerwowych ale bylismy w szpitalu i przepadl :/ Mam nadzieje ze jutro juz sie dowiemy kto kiedy przyjdzie. Dstalismy rehabilitacje na rok,20 razy pedagod i 80 fizjoterapeuta.Ubezpiecza lnia ma zaplacic 20 i teraz nie wiemc zy ta druga instytucja przejmnie reszte...mam nadzieje ze tak bo jak nie to nie wiem ile to kosztuje i czy nas bedzie stac...Po 10 msc mała ma miec komisje i ulozony nastepny koncept... |
|
|
|
#2599 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam za was bardzo mocno kciuki i często myślę!Całuje mocno Laurkę i Ciebie kochana
|
|
#2600 |
|
Rozeznanie
|
Moje dzieco nie chce spać
Cały dzień aktywne, pospał tylko na spacerze, 1,5 godzinki i później zrobił sobie drzemke 40 minutową. Skąd on ma tą energie, bo ja padam. Naszczęście od 15 minut śpi w wózku Ja też idę spać, dobranoc...
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
Gda poprawił sie
przywiózł mi rzeczy i pilnował młodego bo miał kroplowke a ja mogłam sie zdrzemnac. Teraz znowu nie moge spac bo Jaś kolejne leki dostaje przez pompę. Za oknem dzidzia w wieku Jasia z zapaleniem płuc musi leżeć pod tlenem biedactwo.
|
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
Moje cycki kończą produkcje już na amen
5 minut possał i pusto
|
|
|
|
#2603 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ja mam dola jak stąd do Budapesztu albo i dalej .. koszmar ogólnie jesteśmy wykończeni i tylko ryczę i ryczę ... trzymam kciuki za wszystkie choróbska co by odeszły i nie wracała .. do domów powrotów życzę ... ehh by święta w domu były ... mamusie macie może taki nawilżacz? http://allegro.pl/duzy-markowy-nawil...845115772.html warto ?? muszę kupić szybko i się zastanawiam czy się opłaca bo w sklepie jest dokładni taki za 139 zł
|
#2604 |
|
Rozeznanie
|
Konczita co się dzieje, że dół Cie dopadł?
Ja wstałam nakarmiłam bąbla, umyłam głowe i modle się żebym nie wyłysiała. Tak mi wypadają włosy a zawsze miałam piękne grube do pozazdroszczenia Maks ma katar zawsze po nocy, mam nadzieje, że damy radę jak będę mu smarować maścią majerankową i zakraplać woda fizjologiczną i nie skończy się to chorubskiem. Tfu tfu odpukać. Kurczę tyle dziaciaczków chorych, boje się niesamowicie o swojego ![]() Kładę się bo pobudka pewnie o 9 jak zawsze.
|
|
|
|
#2605 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi sasiadkA w sali obok ma dokładnie taki. Jak widziałam jak chodziło było ok.
Pospalam aż 2 godziny. Jasia budził zapchany nos. Zuzie trzeba co jakiś czas przytula.
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByTapatalk1355462972.312254.jpga tak spi teraz
|
|
|
|
#2607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Iwoncia na pewno da się coś z tym zrobić? czemu myślisz że jest pusta? ponoć nawet ssanie przez dziecko pozornie pustej piersi stymuluje laktację... może nie dawaj mu od razu butelki?
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi przykro, że już koniec z mleczkiem! Ale dokarmianie właśnie tak się kończy
|
|
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
nie udzielam sie zbytnio ostatnimi czasy bo przygotowywuje rozne rzeczy do szkoly,robie porzadki itd. Jak sprzatalam to znalazlam w tych pudelkach ze szpitala znizke na ubranko w C&A 30%. Zobaczcie moze i Wy macie cos takiego ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Fajną date urodzeniową to mam ja ![]() 19.11.1989 gdyby nie ta 8 to mialabym same jedynki i dziewiątki ![]() Zdrówka zycze dla wszystkich dzieciaczków i mam,my na szczescie wszyscy zdrowi. Ostatnio mojego malucha nakarmilam o 19 i nynał sobie,potem budze sie o 3 w nocy,cycki jak granaty (od razu przypomniala mi sie druga i trzecia doba w szpitalu) łóżko i kołdra mokre,mały mokry wiec na sile go przystawiłam. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- moze jeszcze uda sie rozhulać piersi? kup te herbatki na produkcje pokarmu albo te tabletki co kiedys radzilam LAKTACYD bodajze i przystawiaj małego jak najczęśćiej. Moze sie uda. Kolezanka tak wywalczyła pokarm po miesiącu! niekarmienia. |
|
|
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Asiulka zdrówka dla Was kochana Iwoncia ja wiem,że to nie pocieszające,ale u Nas też już cyc na wykończeniu mały possie dosłownie chwilke i wypycha z nerwami cyca . Złości sie,ciągnie z całej siły ale widocznie nie leci .Trudno,będziemy na samym mm ![]() ja musiałam dokarmiać mm bo po zapaleniu piersi pokarmu zostało nie wiele,a teraz już prawie wcale.. dawałam cyca przy każdym karmieniu,próbowałam laktatorem ale nic to nie dało. Dzisiaj żegnamy cyca bo rano małemu dałam to pociągnął dwa razy i nerwy były,więc nie będę go męczyła.Ciesze sie,że karmiłam prawie dwa miesiące .Gracjanek od początku był na mm,karmiłam go piersią tylko tydz i piękny zdrowy chłopiec z niego .Zielona ja też mam te kupony do C&A,smyka itp. Wrzuciłam zdj na fb ![]() i wrzuce Wam na meil mojego modela,bo bardzo mi sie podoba to zdjęcie dobra,to ide sprzątać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.

Jestem żonką 
Miałam robione usg dopochwowo. Jak ginka wyjęła głowicę to wyleciało ze mnie tyle, że okolice fotela wyglądaly jak w rzeźni, a nie gabinet lekarski. Wiem, że dla niej takie rzeczy to norma, ale strasznie głupio mi się zrobiło.
Z drugiej strony dobrze, bo przynajmniej widziała o czym mówię. Według niej jama macicy jest czysta, więc to prawdopodobnie po prostu taka obfita pierwsza miesiączka. Mam obserwować czy kolejne też takie będą. Dostałam lek przeciwkrwotoczny i żelazo. 
teraz już synek jest większy i są cykle w których wcale nie śpi a są i takie w których nie ma nawet chwilki aktywności tylko przesypia całe 2,5-3h mimo tego i tak trzyma się godzin. Jak domaga się jedzenia dużo za wcześnie to daję herbatkę albo zabawiam jak tylko mogę 

Ale skrzepy miałam wielkości dłoni, czułam jakbym wymiotowała dołem
, a lało się ze mnie tak, że właśnie wychodząc z toalety, mając podpaske maxi, wchodziłam do pokoju i miałam już całe spodnie zakrwawione

przywiózł mi rzeczy i pilnował młodego bo miał kroplowke a ja mogłam sie zdrzemnac. Teraz znowu nie moge spac bo Jaś kolejne leki dostaje przez pompę. Za oknem dzidzia w wieku Jasia z zapaleniem płuc musi leżeć pod tlenem biedactwo.
bo rano małemu dałam to pociągnął dwa razy i nerwy były,więc nie będę go męczyła.