|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Co do ciemiączka to ja moge napisać z mojego doświadczenia. Wielu lekarzy pisze standardowo 1 x 1 . Wynika to niestety z rutyny.
![]()
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Jestem po wizycie u gina. Matko co ja tam przeżyłam
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2583 |
Wtajemniczenie
|
Dearlie urodziła końcem października a wylądowała w grudniu. I nie karmiła piersią bo nie miała pokarmu. Dostała jakieś zastrzyki przciwkrwotoczne. Ale z niej się lało na maxa. Podkład bella ten poporodowy na 10 minut nie starczał. Gorączki nie było czasu sprawdzać.
Asiulka bo myślałam, że ci łóżka nie zaproponowali.
#2584 |
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór!
ja sie tylko melduję, bo ząbkująca Olga daje nieźle popalić, ja myślałam, że jak starsza sie wycierpiała to młodszej będzie lepiej, a tu nic ![]() ![]()
![]() |
#2585 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż kilka rad Tracy wzięłam do siebie; jak to że płacz właśnie nie oznacza zawsze głodu (tak jak pisała Lukrecja). Cytat:
![]() ![]() Chyba za bardzo narzekam na moje dziecko. Dziś dużo spacerowałyśmy - wyszłyśmy z domu przed 11, o 13 byłam u mamy - córka dalej spała i pierwszy raz nakarmiłam ją na śpiocha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2587 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dearlie dobrze że byłaś na kontroli,mam nadzieję że lek pomoże ![]() Asiulka trzymam za Was mocno kciuki. Dobra lecę spać bo jestem padnięta. Do jutra.
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
Dearlie - Dobrze, że dostałaś lek przeciwkrwotoczny.
![]() Ja, przy pierwszych miesiączkach, wylądowałam w szpitalu, bo właśnie krwotok miałam. Wiesz.. Nie chciałam nikomu nic mówić, w sensie, że rodzicom, zwyczajnie głupio mi było. ![]() ![]() ![]() Na końcu zaczęłam omdlewać.. I tak w sumie to nie wiadomo czemu się tak zaczęło dziać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2591 | |
potworkowa
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() i co moje dziecko z pieluchą wyprawia, normalnie nie mam pytań ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmmm, ciekawe bo mi nieraz sie zdarzy że po 3 godzinach od jedzenia uleje, szczególnie jak zacznie sie wygłupiać i piszczy wierzgając nogami i sie śmiejąc ![]() Niewydaje mi sie że ulewanie to zawsze z przejedzenia. Cytat:
taaa mhmmm, ja jak przyszłam do domu z dzieckiem to już wtedy w dzień prawie wcale nie spał. To teraz często spi ale krótko. Cytat:
do mnie tż jak powie po imieniu to sie wkurzam bo sie czuje staro ![]() Mało kiedy mówi po imieniu na szczęście ![]() Cytat:
![]() Boje sie u mojego jak sie zacznie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zadomowienie
|
Dearlie dobrze, że to nic poważnego.
Cytat:
To ostatnie zdjęcie przepiękne! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Wtajemniczenie
|
Oglądam to allegro i nie mogę się kurcze zdecydować
![]() Idę Was poczytać |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
Mnie chyba dopadła depresja szpitalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a córcia urocza. I mamy takiego samego pajaca ![]() Cytat:
![]() zaraz kliknę na spódnicę i 2 bluzki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zadomowienie
|
nie pisalam bo byłam w szpitalu z mala,dostała silnej jelitowki bo najpierw młody był chory,potem ja no i mała tez złapało ale juz jest ok,mała pomału dobija 4 kg,Pomału zycie wraca do normalnosci po kolkach i szpitalu,mam troszke zaleglosci w domu,remonty nadal trwaja ...
Co do prechtla to maja wolny termin dopiero 13.03 wiec mamy sami robic filmiki poki co,bylo miejsce w te srode bo ktos odmowil a jestesmy pierwsi na liscie rezerwowych ale bylismy w szpitalu i przepadl :/ Mam nadzieje ze jutro juz sie dowiemy kto kiedy przyjdzie. Dstalismy rehabilitacje na rok,20 razy pedagod i 80 fizjoterapeuta.Ubezpiecza lnia ma zaplacic 20 i teraz nie wiemc zy ta druga instytucja przejmnie reszte...mam nadzieje ze tak bo jak nie to nie wiem ile to kosztuje i czy nas bedzie stac...Po 10 msc mała ma miec komisje i ulozony nastepny koncept... |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Całuje mocno Laurkę i Ciebie kochana ![]()
![]() |
#2600 |
Rozeznanie
|
Moje dzieco nie chce spać
![]() Cały dzień aktywne, pospał tylko na spacerze, 1,5 godzinki i później zrobił sobie drzemke 40 minutową. Skąd on ma tą energie, bo ja padam. Naszczęście od 15 minut śpi w wózku ![]()
#2601 |
Zakorzenienie
|
Gda poprawił sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Moje cycki kończą produkcje już na amen
![]() ![]() 5 minut possał i pusto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
ja mam dola jak stąd do Budapesztu albo i dalej .. koszmar ogólnie jesteśmy wykończeni i tylko ryczę i ryczę ... trzymam kciuki za wszystkie choróbska co by odeszły i nie wracała .. do domów powrotów życzę ... ehh by święta w domu były ... mamusie macie może taki nawilżacz? http://allegro.pl/duzy-markowy-nawil...845115772.html warto ?? muszę kupić szybko i się zastanawiam czy się opłaca bo w sklepie jest dokładni taki za 139 zł ![]()
![]() |
#2604 |
Rozeznanie
|
Konczita co się dzieje, że dół Cie dopadł?
Ja wstałam nakarmiłam bąbla, umyłam głowe i modle się żebym nie wyłysiała. Tak mi wypadają włosy a zawsze miałam piękne grube do pozazdroszczenia ![]() Maks ma katar zawsze po nocy, mam nadzieje, że damy radę jak będę mu smarować maścią majerankową i zakraplać woda fizjologiczną i nie skończy się to chorubskiem. Tfu tfu odpukać. Kurczę tyle dziaciaczków chorych, boje się niesamowicie o swojego ![]() Kładę się bo pobudka pewnie o 9 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
Konczi sasiadkA w sali obok ma dokładnie taki. Jak widziałam jak chodziło było ok.
Pospalam aż 2 godziny. Jasia budził zapchany nos. Zuzie trzeba co jakiś czas przytula. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
ImageUploadedByTapatalk1355462972.312254.jpga tak spi teraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | ||
Wtajemniczenie
|
Iwoncia na pewno da się coś z tym zrobić? czemu myślisz że jest pusta? ponoć nawet ssanie przez dziecko pozornie pustej piersi stymuluje laktację... może nie dawaj mu od razu butelki?
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo mi przykro, że już koniec z mleczkiem! Ale dokarmianie właśnie tak się kończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 |
Zakorzenienie
|
Witam,
nie udzielam sie zbytnio ostatnimi czasy bo przygotowywuje rozne rzeczy do szkoly,robie porzadki itd. Jak sprzatalam to znalazlam w tych pudelkach ze szpitala znizke na ubranko w C&A 30%. Zobaczcie moze i Wy macie cos takiego ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Fajną date urodzeniową to mam ja ![]() 19.11.1989 gdyby nie ta 8 to mialabym same jedynki i dziewiątki ![]() Zdrówka zycze dla wszystkich dzieciaczków i mam,my na szczescie wszyscy zdrowi. Ostatnio mojego malucha nakarmilam o 19 i nynał sobie,potem budze sie o 3 w nocy,cycki jak granaty (od razu przypomniala mi sie druga i trzecia doba w szpitalu) łóżko i kołdra mokre,mały mokry wiec na sile go przystawiłam. ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- ![]() moze jeszcze uda sie rozhulać piersi? kup te herbatki na produkcje pokarmu albo te tabletki co kiedys radzilam LAKTACYD bodajze i przystawiaj małego jak najczęśćiej. Moze sie uda. Kolezanka tak wywalczyła pokarm po miesiącu! niekarmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Asiulka zdrówka dla Was kochana ![]() Iwoncia ja wiem,że to nie pocieszające,ale u Nas też już cyc na wykończeniu ![]() ![]() ![]() Trudno,będziemy na samym mm ![]() ja musiałam dokarmiać mm bo po zapaleniu piersi pokarmu zostało nie wiele,a teraz już prawie wcale.. dawałam cyca przy każdym karmieniu,próbowałam laktatorem ale nic to nie dało. Dzisiaj żegnamy cyca ![]() Ciesze sie,że karmiłam prawie dwa miesiące ![]() ![]() Gracjanek od początku był na mm,karmiłam go piersią tylko tydz i piękny zdrowy chłopiec z niego ![]() Zielona ja też mam te kupony do C&A,smyka itp. Wrzuciłam zdj na fb ![]() i wrzuce Wam na meil mojego modela,bo bardzo mi sie podoba to zdjęcie ![]() dobra,to ide sprzątać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.