Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-13, 21:11   #3361
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

szprotka pewnie że tęskniłyśmy
za zakupy

ja zmykam pod prysznic i do spania. Mam nadzieję że jutro wcześnie wstanę

przypomniało mi się że muszę w piątek 21go zrobić badania bo później nie zdążę przed wizytą. Eh żeby mi to z głowy nie wyleciało
Stary 2012-12-13, 21:16   #3362
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Zobaczcie jakie fajne

http://demotywatory.pl/3989779/Prawdziwy-przyjaciel

Mi się te sukienki podobają, jak nie są za drogie to nie ma co się zastanawiać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:17   #3363
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/wyszczuplajac...855475391.html co myślicie?
tylko nie wiem jak ten skład bo się nie znam a nie chciałabym kupić badziewia. I w ogóle pasuje taka kiecka na wesele?
krój bardzo ładny i na tym zdjeciu z daleka wyglada ekstra. Z kolei na tym zdjęciu już z bliska trochę wygląda jakby to byla taka słabej jakości bawełna, która po pierwszym zalożeniu będzie cała pomechacona i nie wiem... I nie wiem jak u Ciebie, ale ja to bym się już z moim brzuchem mogła w nią nie zmieścić, ze by mi go bardzo obciskało.. Także ja bym szukała czegoś luźniejszego..
taka to moja rada, a zrobisz jak zechcesz

kurde miałam się przygotowywać na tą prezentacje, ale strasznie mi się nie chce..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:26   #3364
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam bo dolina

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:30   #3365
Katate
Raczkowanie

Sharp fajna kiecka i myślę, że jak na te pieniądze to jest w miarę dobra jakościowo.
Znam się na tkaninach, ale ze zdjęcia ciężko stwierdzić, a skład wypisany jest ok.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:37   #3366
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Sharp fajna kiecka i myślę, że jak na te pieniądze to jest w miarę dobra jakościowo.
Znam się na tkaninach, ale ze zdjęcia ciężko stwierdzić, a skład wypisany jest ok.
no własnie kasa na pewno bardzo zachęcająca..

Wojtek
Stary 2012-12-13, 21:39   #3367
Katate
Raczkowanie

A ja już chcę wtorek!!!
Usg połówkowe i zobaczę kto tam mieszka
Patrząc co się tu dzieje to pewnie siusiak
Stary 2012-12-13, 21:40   #3368
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
NO to daję dzień przed porodem
ale śliczna piłeczka ile przytyłaś w ciąży?
Stary 2012-12-13, 21:43   #3369
Katate
Raczkowanie

Sąsiadka miała 3 synów i już mocno po czterdziestce 'zaryzykowała' na córkę.
I co ???
Czwarty syn
Stary 2012-12-13, 21:44   #3370
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dobra relacja z wizyty - USG połówkowe.. Pakujemy od razu do gabinetu z TŻtem, nawet nie pytamy czy można razem..
Lekarz się zapytał czy chcemy mieć ful wypas nagranie w 4d czy bez, kosz 90zł (dodatkowo) w Medicoverze.. No to my dobra to niech będzie ful wypas..
Lekarz każe wskakiwać na kozetkę i wystawiać brzucha.. Smaruje żelkiem, pyta się czy nie za gorące... Mówię zimne jak zwykle. On na to- no to dobrze, tak jak miało być.

Zasadza tą głowice i coś tam pokazuje. A i jeszcze krzyczy do TZta, ze go zaprasza na stanowisko, loża dla Vipów przygotowana..

Naciska mi tą głowicą, że masakra, aż lekko boleć zaczęła, nieważne.. Zaczął coś sprawdzać, nie wiele było widać co to właściwie jest -- ostatnio to była widać całe ciałko a tu tylko jakieś dziwne ruszajace się plamy...
Mówi, że sprawdza centralkę (cokolwiek??) i centralka w porzo.. Potem dodaje - Głowa jest, móżdżek jest, kulfon jest.. Przypomina dziecię! Wszystko w normie...

Ja zaczęłam się śmiać, że mnie badać już nie mógł, więc musiał na chwilę zrobić przerwę.. Jak się śmiać przestałam to powiedział, żebym się tak nie recholiła, bo jak babci film pokaże to dostanie skrętu oczu.. To ja znowu w śmiech i znowu przerwa...

Potem sprawdza już nie wiem co, coś w tkankach?? Mówi, że tu jakieś torbiele są, a być ich nie powinno... Ale, że nie ma sie czym martwić, bo to jeszcze nie jakieś straszne, tylko sprawa tkankowa i się najczęściej po kilku tygodniach wchłania. Musi jednak zapisać, żeby sprawdzić przy następnej wizycie..
Potem się pyta czy wystraszył mnie trochę?? A potem dodaje, że mam się nie stresować i z głowy to wyrzucić bo to nic takiego i powinno sie wchłonąć...

Potem posprawdzał nogi i ręce i mowil, że w normie. Że jedna noga siedzi w pępku druga wsadził mi w tyłek, ale chociaż każda w inną strone to w normie, równe i jest ok... Ręce tez...

Potem sprawdzał serce.. To mnie trochę zmartwił, bo chyba z 10 minut oglądal z każdej strony i nic nie mówił. To włączał jakiś jeden podsłuch to drugi, to mierzył rózne odległości.. Patrze na te wykresy idenyczne te bulki, ale co ja tam wiem na co on tam patrzy.. Coś tam podśpiewuje pod nosem, bicie sobie powtarza.. i znowu zdjęcie robi.. to z boku, to z drugiego boku, to od dołu to od góry, to znowu bulki i znowu rzut z boku... A potem się pyta- tak od góry robiłem?? a nie to znowu od góry...

Potem włączył jakieś plamy i dalej nic nie mówi... W koncu zaczął badać miedniczki - w nerkach?? A i mówi, że serce zbadał i jest w porządku... to ja uff..
ale, że miedniczki nierówne jedna 5mm druga 3,5 mm a lepiej by było jakby były po 3 mm, ale na razie obie jeszcze w normie...

Potem nam przelączyl na 3d i było widać główkę mniej więcej coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?q=dzieck...w=1173&bih=556

tylko bardziej od frontu twarz.. I jedną rączka i główką był przytulony (według lekarza) do łozyska a drugą otulała go maciczka. I ze śpi sobie smacznie przytulony do mamusi

A i jeszcze po drodze lekarz pyta się czy chcemy znać płec. To ja mu mówię, że chcemy.. No to mówi, że będzie księciuniu.. Fujara jak armata i tu pokazuje fujarę która fyrgotała...

Z czego bardzo się cieszę, bo jakoś podświadomie czulam, że będzie siurak.. I tylko dla chłopca imię miałam. Jeszcze TZ nie przekonany do imienia, ale na wizycie sam stwierdził, że dla chłopaka imię mamy to fajnie, że chlopak

A imię - Wojtek..

Także color masz coraz większe szansę na dziewczynę bo ciągle na kobity deficyt u nas w wątku
za wizytę i księciunia
Stary 2012-12-13, 21:45   #3371
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
juz widze, jak rano czolgasz sie i szukasz budzika a jakie kur... musialyby sie wtedy sypac hehehe. "chodz tu ty gadzie, gdzies sie schowal?" a jak juz zrezygnowana wejdziesz znow pod koldre to powiesz mu "a to spier..."

Cytat:
ALe fajna kulka

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
wróciłam..
to jest komedia
nawet jakbym baardzo chciała to nie opiszę,bo i jak,jak nic się kupy nie trzyma

na dodatek mój tż ma giga doła i jest wesoło

jajo+majonez+kukurydza ratują mi humor

od jutra mam tyyyyyyyyyyyyyyyle wolnego,że szok może sie wyśpię ?
Taaakkk wyśpij się,zajmij się firmą i niech Cię pocałują w doope

Cytat:
Dobra relacja z wizyty - USG połówkowe.. Pakujemy od razu do gabinetu z TŻtem, nawet nie pytamy czy można razem..
Lekarz się zapytał czy chcemy mieć ful wypas nagranie w 4d czy bez, kosz 90zł (dodatkowo) w Medicoverze.. No to my dobra to niech będzie ful wypas..
Lekarz każe wskakiwać na kozetkę i wystawiać brzucha.. Smaruje żelkiem, pyta się czy nie za gorące... Mówię zimne jak zwykle. On na to- no to dobrze, tak jak miało być.

Zasadza tą głowice i coś tam pokazuje. A i jeszcze krzyczy do TZta, ze go zaprasza na stanowisko, loża dla Vipów przygotowana..

Naciska mi tą głowicą, że masakra, aż lekko boleć zaczęła, nieważne.. Zaczął coś sprawdzać, nie wiele było widać co to właściwie jest -- ostatnio to była widać całe ciałko a tu tylko jakieś dziwne ruszajace się plamy...
Mówi, że sprawdza centralkę (cokolwiek??) i centralka w porzo.. Potem dodaje - Głowa jest, móżdżek jest, kulfon jest.. Przypomina dziecię! Wszystko w normie...

Ja zaczęłam się śmiać, że mnie badać już nie mógł, więc musiał na chwilę zrobić przerwę.. Jak się śmiać przestałam to powiedział, żebym się tak nie recholiła, bo jak babci film pokaże to dostanie skrętu oczu.. To ja znowu w śmiech i znowu przerwa...

Potem sprawdza już nie wiem co, coś w tkankach?? Mówi, że tu jakieś torbiele są, a być ich nie powinno... Ale, że nie ma sie czym martwić, bo to jeszcze nie jakieś straszne, tylko sprawa tkankowa i się najczęściej po kilku tygodniach wchłania. Musi jednak zapisać, żeby sprawdzić przy następnej wizycie..
Potem się pyta czy wystraszył mnie trochę?? A potem dodaje, że mam się nie stresować i z głowy to wyrzucić bo to nic takiego i powinno sie wchłonąć...

Potem posprawdzał nogi i ręce i mowil, że w normie. Że jedna noga siedzi w pępku druga wsadził mi w tyłek, ale chociaż każda w inną strone to w normie, równe i jest ok... Ręce tez...

Potem sprawdzał serce.. To mnie trochę zmartwił, bo chyba z 10 minut oglądal z każdej strony i nic nie mówił. To włączał jakiś jeden podsłuch to drugi, to mierzył rózne odległości.. Patrze na te wykresy idenyczne te bulki, ale co ja tam wiem na co on tam patrzy.. Coś tam podśpiewuje pod nosem, bicie sobie powtarza.. i znowu zdjęcie robi.. to z boku, to z drugiego boku, to od dołu to od góry, to znowu bulki i znowu rzut z boku... A potem się pyta- tak od góry robiłem?? a nie to znowu od góry...

Potem włączył jakieś plamy i dalej nic nie mówi... W koncu zaczął badać miedniczki - w nerkach?? A i mówi, że serce zbadał i jest w porządku... to ja uff..
ale, że miedniczki nierówne jedna 5mm druga 3,5 mm a lepiej by było jakby były po 3 mm, ale na razie obie jeszcze w normie...

tylko bardziej od frontu twarz.. I jedną rączka i główką był przytulony (według lekarza) do łozyska a drugą otulała go maciczka. I ze śpi sobie smacznie przytulony do mamusi

A i jeszcze po drodze lekarz pyta się czy chcemy znać płec. To ja mu mówię, że chcemy.. No to mówi, że będzie księciuniu.. Fujara jak armata i tu pokazuje fujarę która fyrgotała...

Z czego bardzo się cieszę, bo jakoś podświadomie czulam, że będzie siurak.. I tylko dla chłopca imię miałam. Jeszcze TZ nie przekonany do imienia, ale na wizycie sam stwierdził, że dla chłopaka imię mamy to fajnie, że chlopak

A imię - Wojtek..

Także color masz coraz większe szansę na dziewczynę bo ciągle na kobity deficyt u nas w wątku
klask i:Witamy Wojtusia!!!!
Opis wizyty wymiata

No szanse zawsze są

Cytat:
nie wiem jak zacząć nawet..

w mega skrócie-
wspolniczke na zmianie odwiedził Ten Ktoś.
ten ktos to taka mega dziunia-nie miala doczynienia z ta praca,nawet kasy nie umiala.

szefowa zadzwonila ze wspolniczka ma zdac klucze i zostawic ta nowa (k*rwa! mogla ukrasc wszystko,ani nazwiska nie podala,ani kasy/towaru nie zna,nic)
no to na szczescie zmienniczka spisala caaaaly stan,kase itd podpisala nas obie i zdala swoje klucze.wyszla-zostawiajac dziunie sama.
jak sie o tym dowiedzialam to polecialam o czym pisalam.

a dalej było tak:
przygotowalam papiery na zdanie kluczy/stoiska,napisalam ze odpowiedzialnosci za stoisko od dzis nie ponosze itd-wszystko by kryc dupe w razie wu..
pojechalam do niej,nie przedstawiajac sie ni nic wzielam pieczatke,podbilam obie kopie i mowie "podpisz tu i tu dwa razy"

ku rwa! nie uwierzycie!
NIE CZYTAJĄC PODPISAŁA NIE WIEDZĄC KIM JESTEM

ale teraz gorzej-czas na szefowa..
dzwonie..

i znow w skrocie:7dni wypowiedzenia ale mam nie przychodzic w tym tyg bo NIE MA DLA MNIE GODZIN
11h na dobe i nie ma dla mnie godzin
ale ok, skoro tak to na jutro zanosze na te 7dni L4 a ona jeszcze bedzie musiala zaplacic 80%normalnej dniowki

skoro ona zwalnia mnie przez przeklazanie info przez zmienniczke to sory :/

plus ze mam wszystkie maile/info i nie mam kluczy
a reszte mam w

chyba w miare składnie ale i takto pokrecone
Cipa z tej BYŁEJ szefowej

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

tęskniłyście?

Axella- przykra sprawa z Twoja pracą, ale w końcu odsapniesz psychicznie, więc tego Ci gratuluję! ]Strona fb polubiona, zawaliste te Twoje prace! Masz talent kobieto! ]

Marchewka- za wizytę i za siuraska!
Ja też mam coraz większe przeczucia, że w moim brzuszku siedzi Kubuś. Mimo, że w sklepie zwracam uwagę głównie na 'dziewczyńskie' ciuszki, to bardziej jestem związana z Kubusiem niż Olą. A może to kwestia tego, że do imienia Ola nie jestem przekonana w 100%
Poczekam jeszcze 3 tygodnie w niepewności

Banka, Katate- fajne te Wasze brzuchole

Spędziłam dzisiaj 3 godziny na mieście. Oczywiście poruszałam się żółwim tempem tak jak jak przystało, ale i tak wróciłam do domu zmęczona i jakoś mi tak dziwnie w brzuszku. Nie boli, nie ciągnie, ale jakoś tak dziwnie. Chyba dzidzi nie spodobał się tak długi spacer. Na szczęście część prezentów mam z głowy, większa jeszcze przede mną Jutro powtórka z rozrywki, ale już zdecydowanie w mniejszym zakresie, a po 15 idę w końcu pozbyć się moich paskudnych odrostów.
I to tyle.

Aaa- zapomniałam, Mężu przywiózł mi 3 kg pieczarek do przerobienia na Święta
Tęskniłyśmy

To Cię mężul załatwił

Witam się po prysznicu i w wyrku już

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 21:46   #3372
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ale śliczna piłeczka ile przytyłaś w ciąży?
15kg z czego prawie wszystko w pierwszych 20 tygodniach ciąży
Nieźle co nie?
Teraz mam podobnie, że już bardzo dużo przytyłam (20tc) ale się nie stresuję bo liczę, że będzie jak poprzednio
Stary 2012-12-13, 21:48   #3373
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

A imię - Wojtek..

HAAAA! Na początku myślałam, że bedzie chłopak u Ciebie, a na wizażu obstawiłam dziewczynkę nie wime czemu A który Ty masz tydzień ciąży? Gratuluję chłopaczka!!!!!!!!!!:love :
Stary 2012-12-13, 21:52   #3374
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
genialne
Stary 2012-12-13, 21:54   #3375
vvgh
Wtajemniczenie

Zmykam spać, zaraz TŻ wyjdzie z łaźni Ja tylko wpadłam, żeby zobaczyć co Marchewka napisała
Tak więc dobranoc Wam Mamuśki.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Aha, a w weekend dzwonimy do prywatnej przychodni i na USG się umawiamy na pomiędzy świętami a ślubem
Stary 2012-12-13, 21:55   #3376
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
15kg z czego prawie wszystko w pierwszych 20 tygodniach ciąży
Nieźle co nie?
Teraz mam podobnie, że już bardzo dużo przytyłam (20tc) ale się nie stresuję bo liczę, że będzie jak poprzednio
no nieźle a ile masz wzrostu i z jakiej wagi startowałaś? z tego co pamiętam to mamy podobne terminy ja na razie mało przytyłam ale brzuszek zaczyna być widoczny ps. 15 kg to marzenie chyba każdej ciężarnej, ja mam nadzieję, że nie przekroczę tej granicy
Stary 2012-12-13, 22:00   #3377
Katate
Raczkowanie

Cytat:
no nieźle a ile masz wzrostu i z jakiej wagi startowałaś? z tego co pamiętam to mamy podobne terminy ja na razie mało przytyłam ale brzuszek zaczyna być widoczny ps. 15 kg to marzenie chyba każdej ciężarnej, ja mam nadzieję, że nie przekroczę tej granicy
170 cm i 65kg na starcie
Może 15 kg to nie dużo, ale nie w połowę ciąży
Stary 2012-12-13, 22:20   #3378
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
HAAAA! Na początku myślałam, że bedzie chłopak u Ciebie, a na wizażu obstawiłam dziewczynkę nie wime czemu A który Ty masz tydzień ciąży? Gratuluję chłopaczka!!!!!!!!!!:love :
według miesiączki 18 tc i 5d, wedlug usg 18 tc i 2d.. termin porodu mi się pokrywa z tym wyznaczonym na ostatnim usg - 12 maja..

Wojtek
Stary 2012-12-13, 22:20   #3379
Veronic
Wtajemniczenie

maarchewka -> gratuluję miłeej owocnej wizyty super , że wszystko dobrze
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:25   #3380
maarchewka
Zakorzenienie

ide spac. Jutro cięzki dzień, a po pracy praca- idę na firmową wigilię. Mam nadzieje, że się porzadnie najem

Wojtek
Stary 2012-12-13, 22:31   #3381
cloche
Zakorzenienie

helou! widziałam relację marchewki z połówkowego badania, przedporodowy brzuszek katate i fejsową stronkę axelli za wszystko brawa się należą

a więcej nie widziałam, więc jak coś ważnego mnie ominęło, to proszę o podpowiedź i idę lulu...
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:34   #3382
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
170 cm i 65kg na starcie
Może 15 kg to nie dużo, ale nie w połowę ciąży
no na połowę nie, ale Ty tyle przytyłaś w sumie w 1wszej ciąży, z tego co zrozumiałam więc liczy się efekt końcowy a wyglądałaś rewelacyjnie

ciekawe ile ja przytyję ja mam 163 wzrostu, startowałam z 52 kg, a przez 20 tc przytyłam jakieś 3 - 3,5 kg
Stary 2012-12-13, 22:39   #3383
Veronic
Wtajemniczenie

ja jestem w 18tc i przytyłam już 5kg tłuszcz mi się odkłada. Sam Dzidziuś jeszcze prawie nic nie waży...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 22:52   #3384
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja jestem w 18tc i przytyłam już 5kg tłuszcz mi się odkłada. Sam Dzidziuś jeszcze prawie nic nie waży...
to jeszcze nic nie znaczy Katate sama pisała, że większość kg zdobyła w pierwszych 20 tc Moja mama podobna gabarytowo do mnie, i ostatnio "pocieszyła" mnie przez tel. że ona najwięcej przytyła w ostatnich miesiącach. Startowała z takiej samej wagi jak ja czyli 52 kg, na przełomie 5/6 miesiąca mówiła że ważyła około 60 kg, a na samym końcu 74 kg, 22 kg to chyba dość sporo mi się wydaję, przynajmniej jak do naszego wzrostu i wagi

ej ej ale poza tym 5 kg to malutko
Stary 2012-12-13, 23:14   #3385
vil84
Wtajemniczenie

banka piękny brzuszek

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
niech twoja babcia zostanie lekarzem i opatentuje tą teorię z przyjemnością zjem wtedy czekoladę albo słoik nutelli
jest lekarzem ale stomatologiem na emeryturze. co nie zmienia faktu, że jeśli chodzi o choroby to ona wszystkie ma albo miała, zna się na każdej a ciągle coś nowego sobie wynajduje ... ale przydaje się do nagłego wypisania recepty

Cytat:
axella za wyniki. A dużo się tego pije? ja mam połówkowe na następną wizytę a nie kazał mi robić tego badania
noo w 24 jakoś powinno się robić moja gin przesadziła bo już w 18 mi dała skierowanie, ale przez ten szpital nie zrobiłam i jutro jadę.

czytam dalej, pochłaniając czekoladę z nadzieniem o smaku pieczonego jabłka

---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
vil to ja już wolę tą glukozę niż czekoladę (szybciej pójdzie)

vil no normalnie Cię kocham bo mój brzuch też jakoś zmalał i momentami sama się zastanawiam czy ja oby na pewno w ciąży jestem
masochistka
cieszmy się póki w miarę małe chociaż ja już mam problem z butami bo je się ciężko wiąże a staram się nie uciskać brzucha i kombinuje wyginając się na wszelkie możliwe sposoby - nie chcę wiedzieć co będzie potem

Cytat:
bardzo zgrabny brzuszek

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
bo ja tez jestem spiochem i widzialam siebie w tej sytuacji u mnie takie 5 minut rano trwa zazwyczaj co najmniej 30. wiec budzik co chwile dzwoni, mojego szlag trafia...a ja mam usmiech od ucha do ucha, ze jeszcze tyyyle czasu na drzemke moj mozg potrzebuje wolnego rozruchu.
skąd ja to znam
nigdy nie zrozumiem mojego męża, któremu dzwoni budzik a ten od razu wstaje ... dziwny jakiś dziś wstawałam 1,5 h, bo bohatersko nastawiłam sobie budzik na 10.30 z myślą, że zacznę wstawać wcześniej

Marchewka gratki za badanie i gratuluje synusia

Axella masakra z tą pracą ... strasznie toksyczna praca, dobrze, że masz już spokój... ale nie rozumiem jak się można tak zachowywać
FB lajknięte

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 23:26   #3386
Katate
Raczkowanie

Cytat:
no na połowę nie, ale Ty tyle przytyłaś w sumie w 1wszej ciąży, z tego co zrozumiałam więc liczy się efekt końcowy a wyglądałaś rewelacyjnie

ciekawe ile ja przytyję ja mam 163 wzrostu, startowałam z 52 kg, a przez 20 tc przytyłam jakieś 3 - 3,5 kg
To malutko przytyłaś, pewnie nawet do 15kg nie dobijesz

A i dobrze zrozumiałaś, 15kg przez całą ciąże, tylko to było dla mnie bardzo dziwne, że do połowy ciąży tyłam, a potem nic, a dziecko przecież rosło więc z tego wynika, że ja musiałam chudnąć żeby bilans się zgodził
Stary 2012-12-13, 23:39   #3387
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
nie ogarniam fb.. ale coś tam jest...
w galeri troche tego jest:
http://www.facebook.com/prezentownia24?ref=tn_tnmn

możecie polajkować

strona... eh,tż się nią zajmuje ale chyba skończę teraz w sklepie na all..
Polubione

Przydałyby się ceny, bo mnie interesuje miś

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Byliśmy na spotkaniu 2h ; nie wiedziałam, że z facetów to są takie plotkary , dzisiejszym Młody mnie rozwalił i pobił wszystkich dotychczasowych , a potem wskoczyliśmy na chwilę do teściów i dopiero jestem. Obiado-kolacja zjedzona i najchętniej to poszłabym już spać, ale jeszcze czekam aż mąż do pracy pójdzie. A jeszcze przed spotkaniem wielki komputer zaczął nam świrować, aż w końcu padł i mąż zaraz go rozkręcał,sprawdzał itd ... Na szczęście to tylko/aż zasilacz, więc jutro oddajemy, bo jeszcze ma gwarancję; ale nie powiem przez chwilę była obawa że padła część za ok 1500 zł

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-12-13 o 23:43
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 23:48   #3388
diabli
Zakorzenienie

dobrej nocy dziewczyny, do jutra! obejrzelismy fajny film http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Anie...ny-2012-624773 i czas do lozka.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-13, 23:55   #3389
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Polubione

Przydałyby się ceny, bo mnie interesuje miś
mis po dychu+przesyłka

muszę atesty na fb jeszcze wrzucić,ale to kiedy indziej..zaraz zawijam spać.. jutro lecę po L4,mam nadzieję,że dostanę od ręki bez gadania..

branoc

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 00:11   #3390
diabli
Zakorzenienie

http://allegro.pl/meble-dzieciece-lo...799712273.html kupujcie, bo zostaly 3 sztuki
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości