Pomysł na wisiorek - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-12, 00:14   #1
WojOke
Przyczajenie

Pomysł na wisiorek

Witam.
Moje pytanie tyczy się zakupu wisiorka. Jestem z dziewczyną 4 miesiące i chciałbym zakupić jej biżuterie. Czy wisiorek w kształcie serca i motyla to dobry wybór? Czy jest już to obcykany i mało oryginalny prezent ?
Pozdrawiam.
WojOke jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 21:29   #2
Ailanna
Rozeznanie

Dot.: Pomysł na wisiorek

Serduszka i motylki trochę oklepane, ale jak kto woli.
Ile macie lat? Jesteście ze sobą niedługo, to nei wiem czy biżuteria jest dobrym pomysłem. Ja czułabym się skrępowana, bo dla mnie biżuteria jest zobowiązującym prezentem.
Stary 2012-12-12, 22:10   #3
WojOke
Przyczajenie

Ona 15, ja 16 lat.
Nie mam innego pomysłu niż łańcuszek z wisiorkiem. Ogólnie nie nosi biżuterii, ale wiem, że jakiś łańcuszek będzie jej odpowiadał.
Znalazłem wisiorek w kształcie połowy serca z dużym motylem.. Może taki ?
Stary 2012-12-12, 23:10   #4
Ailanna
Rozeznanie

Znasz ją najlepiej i sam powinieneś wiedzieć, ale jak ja miałam 15 lat i dostalam biżuterię od chłopaka, czułam się z tym bardzo źle.
Z moim chłopakiem z liceum na pierwszą Gwiazdkę wymieniliśmy się ramkami ze zdjęciami i to bylo fajne.

Może lepiej zamiast biżuterii np. termofor z serduchem (miniatura w kształcie serca na ręce, albo taki duży w "sweterku" z sercem)? Też słodkie i wyrażające uczucie, a mniej zobowiązujące. I przydatne na mrozy!

A z kluczowych pytań: co lubi? Jaka jest? Czym się interesuje?
Stary 2012-12-13, 15:06   #5
bleuclair
Zakorzenienie

Ja uważam natomiast,ze biżuteria to bardzo dobry pomysł Na pewno lepiej ucieszy się z biżuterii(jeśli lubi oczywiście)niż z jakichś misi, figurek czy czego tam jeszcze...
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 22:31   #6
Ailanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Ja uważam natomiast,ze biżuteria to bardzo dobry pomysł Na pewno lepiej ucieszy się z biżuterii(jeśli lubi oczywiście)niż z jakichś misi, figurek czy czego tam jeszcze...
Nie no, figurki i pluszaki to już w ogóle obciach
Z dwojga złego biżuteria, ale wyraziłam opinię jak ja się czułam i myślę, że warto wziąć pod uwagę też taki stosunek do tego typu prezentów.
Zależy od dziewczyny, autor tematu powinien wiedzieć najlepiej, bo najlepiej ją zna
Stary 2012-12-14, 09:26   #7
geekgirl
Raczkowanie

No właśnie, wszystko zależy od tego, co dziewczyna lubi. Ja jako 16-latka bardzo ucieszyłam się, kiedy dostałam od mojego chłopaka łańcuszek z gustowną zawieszką, natomiast nigdy nie lubiłam i do tej pory nie lubię "prezentów" typu pluszak czy jakaś figurka, która będzie się kurzyć na półce.

Dam Ci tutaj jedną radę. Zauważyłam, że najczęściej chłopcy kupujący dziewczynie biżuterię wybierają motywy najbardziej kiczowate, największe i najbardziej świecące :P Nie stawiaj na wielkość wisiorka, takie rzeczy po prostu nie pasują do 15-latki. Najlepiej będzie, jak kupisz delikatny (gładki) łańcuszek z jakąś malutką, skromną, ale ładną zawieszką - czymś, co będzie dobrze wyglądać na szyi młodziutkiej dziewczyny.
geekgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 11:28   #8
preetamsingh
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geekgirl Pokaż wiadomość
No właśnie, wszystko zależy od tego, co dziewczyna lubi. Ja jako 16-latka bardzo ucieszyłam się, kiedy dostałam od mojego chłopaka łańcuszek z gustowną zawieszką, natomiast nigdy nie lubiłam i do tej pory nie lubię "prezentów" typu pluszak czy jakaś figurka, która będzie się kurzyć na półce.

Dam Ci tutaj jedną radę. Zauważyłam, że najczęściej chłopcy kupujący dziewczynie biżuterię wybierają motywy najbardziej kiczowate, największe i najbardziej świecące :P Nie stawiaj na wielkość wisiorka, takie rzeczy po prostu nie pasują do 15-latki. Najlepiej będzie, jak kupisz delikatny (gładki) łańcuszek z jakąś malutką, skromną, ale ładną zawieszką - czymś, co będzie dobrze wyglądać na szyi młodziutkiej dziewczyny.
prawda
ja do dziś próbuję wytłumaczyc tż (a chłopcem to już on daawno nie jest), że nie podobają mi się wisiorki,kolczyki w kształcie serduszek, gwiazdek, czy innych amorków, to jest tak jednoznaczne, że aż banalne.

Natomiast nie znam gustu piętnastolatki - może dla niej taka ozdoba będzie w sam raz? Ja mimo wszystko postawiłabym przy zakupie biżuterii na coś klasycznego:
http://allegro.pl/wisiorek-swarovski...863997877.html
http://allegro.pl/wisiorek-srebrny-k...809270134.html
http://allegro.pl/kuznia-srebra-wisi...871521824.html
http://allegro.pl/kuznia-srebra-wisi...871779870.html
preetamsingh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 11:42   #9
Madaaa
Zakorzenienie

albo wisiorek sekretnik, otwierany, gdzie możesz włożyć swoje/wasze zdjecie
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 12:03   #10
Nikodenizja
BAN stały

Wisiorek zawsze jest dobrym pomysłem,liczy się że robisz to z serca,że pamiętasz,na pewno będzie zachwycona.
Nikodenizja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 19:33   #11
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ailanna Pokaż wiadomość
Znasz ją najlepiej i sam powinieneś wiedzieć, ale jak ja miałam 15 lat i dostalam biżuterię od chłopaka, czułam się z tym bardzo źle.
Czemu? Jeśli nie jest to coś drogiego, myślę, że prezent jak każdy inny, a po latach nawet jak nie będą razem, będzie miłą pamiątką.
Myślę, że otwierane serce ze zdjęciami w środku to dobry pomysł. A może inną zawieszkę, np. śnieżynkę, coś, co będzie do niej pasować?

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 19:45   #12
WojOke
Przyczajenie

Kurcze, no i mam problem Nie pasuje mi do niej wisiorek z kamieniem czy czymś, bardziej zwykły, srebrny, ewentulanie z cyrkonią..
Nie patrzę na to, żeby był nie wiadomo jak dużych rozmiarów, bardziej na to żeby było oryginalny, odróżniający się od reszty.
Znacie może jakieś konkretne strony gdzie znajdę porządne wisiorki ?
Pozdrawiam
Stary 2012-12-16, 21:03   #13
Ailanna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WojOke Pokaż wiadomość
Kurcze, no i mam problem Nie pasuje mi do niej wisiorek z kamieniem czy czymś, bardziej zwykły, srebrny, ewentulanie z cyrkonią..
Nie patrzę na to, żeby był nie wiadomo jak dużych rozmiarów, bardziej na to żeby było oryginalny, odróżniający się od reszty.
Pozdrawiam
Zależy ile chcesz wydac.
Jeśli to ma byc oryginalne i jedyne w swoim rodzaju, szukaj w galeriach artystycznych. Dziewczyny z Wizażu robią piękności, poszukaj w Targowisku.

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Czemu? Jeśli nie jest to coś drogiego, myślę, że prezent jak każdy inny, a po latach nawet jak nie będą razem, będzie miłą pamiątką.
Myślę, że otwierane serce ze zdjęciami w środku to dobry pomysł. A może inną zawieszkę, np. śnieżynkę, coś, co będzie do niej pasować?
Pewnie dlatego, że miał przeświadczenie "jak nie dam dużo kasy to znaczy, że mi nie zależy" i wydał na to sporo, a ja jako uczennica nie miałam wielkich pieniędzy i dawałam skromne prezenty. Czułam się skrępowana.

Cytat:
Napisane przez AnKaBizuteria_pl Pokaż wiadomość
może aniołka , dzidziusia, czy koniczynkę, śliczne wisiorki , kolczyki na prezent , tysiące wzorów, szybko i tanio w sklepie AnKa !!!!!!!!!!!!!!!!
Pewnie, dzidziusia... jakże sugestywnie... Reklama na wizażu jest płatna. Zwłaszcza ta postowa z ignorowaniem wszelkich zasad pisowni
Stary 2012-12-17, 06:51   #14
geekgirl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez WojOke Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Na Twoim miejscu przeszłabym się do najbliższego sklepu jubilerskiego. Tam sobie pooglądasz, powybierasz, skorzystasz z rady znającego się na rzeczy sprzedawcy (a najlepiej sprzedawczyni ), a w takich sklepach naprawdę da się trafić coś ładnego i niedrogiego.
geekgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 13:40   #15
Trzecia_rzeka
Przyczajenie

Ja bym stawiała na jakiś motyw, który kojarzy Ci się właśnie z nią. Mój znajomy kupił kiedyś swojej dziewczynie bransoletkę lilou(piękne rzeczy swoją drogą!) z nutką, bo dziewczyna lubi śpiewać i jakby poznali się przy tej okazji. Jeśli lubi koty - może jakaś zawieszka w kształcie kota? Nie musisz się ograniczać do serduszek i kwiatuszków moim zdaniem
Stary 2012-12-17, 19:35   #16
WojOke
Przyczajenie

Jutro ide do jubilera, może coś się znajdzie..

Edytowane przez WojOke
Czas edycji: 2012-12-17 o 20:32
Stary 2012-12-18, 20:29   #17
Antilia
Uzależnienie

Ja tam myślę, że serduszko czy motylek dla 15 latki będzie idealne z pewnością się ucieszy, powodzenia

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-20, 09:32   #18
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Pamiętam jak na moje 18 urodziny były chłopak podarował mi ogromnego pluszowego tygrysa - porażka. Miałam 18 lat a nie 10....ale właście faceci myślą, że ucieszymy się z pluszanek Tego tygrysa nawet nie miałam gdzie położyć, oddałam go dzieciom mojej kuzynki, które były przeszczęśliwe. Wolałabym wtedy dostać jakąś biżuterię...
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości