|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII
Ja też się nudzę.
Ale muszę jeszcze powiesić pościel na kaloryferach, bo wyprałam, umyć się, a teraz pakuję walichę do szpitala. Mama dzisiaj przytargała do nas do pokoju jakąś małą walizkę, to stwierdziłam, że nie będę kombinować z torbą i spakuję się w tę walizkę po prostu - przynajmniej te wszystkie graty szpitalne nie będą mi zajmowały miejsca w szafie i szafkach. A walizkę zamknę i wsunę pod wyro.
|
|
|
|
#4652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i torbe też bo sie nie zmieszcze w walizke, tzn rzeczy sie nie zmieszczą ale i tak jutro przepakuje itd
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę Wam tych wcześniejszych terminów. ![]() A tak w ogóle, to ciąża powinna być krótsza - nie ze względu na te dolegliwości, tylko dlatego, że pod koniec to ten czas się tak ciąąąąąągnie, i jesteśmy już niecierpliwe, bo chcemy zobaczyć nasze maluszki, a tu jeszcze kilka tygodni do porodu itp itd.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-13 o 23:16 |
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Też się nudzę
![]() I wymyśliłam, że do listy tego co muszę kupić powinnam dopisać grubszy kocyk, bo nie mam, mam tylko ten cienki. Ale mi dzidzia ciśnie dziś na pęcherz! Co chwilę latam siku a tam parę kropel. I czuję jak się kręci, chyba główką i rączkami - wnioskuję po tym gdzie mi gin wczoraj głowicą jeździła, ojjj naciska mi na coś ten mój Maluszek. Auć. A śmiesznie było! Bo ja tak nagle słyszę odgłos z brzuch a, chyba taki z żołądka, jak burczy lub trawi się coś. I nagle cały Dzidziuś się poruszył, jakby się Mała wzdrygnęła czy wystraszyła tego dźwięku ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Kurdę, myślałam,że wszystko prawie mam, a ciągle coś nowego wymyślam. Bankructwo mnie czeka! A w ogóle - robi mi się nie-dzieciowe pranie i chyba się rąbnęłam ustawiając program, bo się pierzeee i pierzeeee i skończyć nie może. A to ostatnie nasze zaległości z prania i potem chciałam wstawić pierwsze dla Małej, jakieś tetrówki może - i nacieszyć się zapachem. Już cała zła i zniecierpliwiona jestem Jak segregujecie rzeczy dla dzieci przed praniem?? Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-12-13 o 23:24 |
|
|
|
#4657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi rzeczami co mam mogę jechać dzisiaj się tak styrałam że ledwo mogę chodzić.. jeszce o 7.30 praktyki a nie chce mi sie isc spaaaaaaaać. w ogóle myslalam ze ciąża będzie bardziej lajtowa ale tak nie jest, ale wole nie narzekać, bo wiem że dużo kobietek jest w gorszej sytuacji. No ale z drugiej strony czasem sie nie da nie narzekać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
![]() ja moze przejade sie jutro do hm moze jakas czapenie upoluje
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nawet TZ ostatnio stwierdzil, ze myslal, ze bede w gorszym stanie i ze super znosze ciaze ![]() Moze to wynika z tego, ze jestem dopiero w 31tc i te meczace dolegliwosci jeszcze sie nie pojawily, w koncu do wiekszosci z Was mi daleko. |
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmmm no różne rzeczy wymyślam: przyszedł mi do głowy gruszy kocyk, wcześniej jakoś zapomniałam, teraz nagle mi się wydaje, że mam za mało ubranek na 56, że dodatkowa pościel (oczywiście wiesz jaka, takie same preferujemy)jest NIEZBĘDNA mi teraz i już zaraz.. a jedną mam, więc mogłabym odpuścić itp itd. Chyba za dużo myślę z nadmiar wolnego czasu.
Co do HM, to czapek jak na lekarstwo, chciałam tą co ma Bokeh ale nigdzie nie widziałam, berecik się ostał - 22.90 kosztował. Ciuszki tam są ładne, fajne półśpiochy i zestawy ubranek (ale zestaw drogiii 79.90), półśpiochy 2 sztuki : 39.90 itp itd ceny. Niestety z malutkich nie było przecen i czerwonych metek, a ogólnie przecen dużo. Szkoda, bo dużo mi się podobało. |
|
|
|
#4660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o musze lampeczke jeszcze kupić. ![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Cytat:
nie widzę innej opcji, szczerze? to tylko te mi się podobają. ale z tymi czapusiami to na prawdę jest problem, żeby znaleźć fajną jakąś to....;/ a poza tym zaraz się zaczną mega przeceny w sklepach achhhhhhhhhh a w styczniu to już w ogole ![]() uciekam lulu, buziaki!
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-13 o 23:41 |
||
|
|
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
kurde popadam w panikę....
spuchłam i brzuch mi opadł
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Na damskim w HM też przeceny, fakt, ale nic mnie nie porwało. Troszkę zaciskam pasa, Tż jest w trakcie zmiany pracy, więc muszę swoje zapędy ograniczyć na rzecz Maleństwa. A ja z tych, które lubią zakupy ubraniowe. Dobrze, że brzuszek jest to i nic nie kupię, bo nie ma sensu teraz i trudno cokolwiek mierzyć
![]() Co do pościeli: szczerze: to mi się inne niż tamte też raczej nie podobają, nie lubię jak jest za dużo wzorków ![]() ---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Lenova: ile ci zostało do donoszenia ciąży? Chyba już tuż tuż? Spokojnie kochana, puchnąć można na długo przed porodem, podobno tak samo z obniżeniem brzucha, mój też zszedł niżej troszeczkę, a tp dopiero na 28.01. ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Lenova: ile ci zostało do donoszenia ciąży? Chyba już tuż tuż? Spokojnie kochana, puchnąć można na długo przed porodem, podobno tak samo z obniżeniem brzucha, mój też zszedł niżej troszeczkę, a tp dopiero na 28.01. |
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4664 |
|
Konto usunięte
|
A ja mam skurcze. Czekam na rozwój sytuacji, jakby tak sie nie nasiliły to normalnie gin a jak mocne to szpital. Co obstawiacie?
|
|
|
|
#4665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szajajaba ja obstawiam gina ![]() ![]() edit: tylko ja spania nie mam i już po śniadanku
|
|
|
|
|
#4666 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Wróciliśmy z TŻ od jego rodziców - oni mieszkają nawet nie na wsi tylko w przysiółku, więc o zasięgu i necie można pomarzyć Teraz jesteśmy u mojej mamy ![]() Powiem Wam, że ja dalej bardzo kiepsko śpię w ogóle miesiąc jeszcze nie jestem na zwolnieniu a już mi chyba doskwiera zbyt duża ilość wolnego czasu, bo zaczynam myśleć o pierdołach, zwłaszcza kiedy spać nie mogę ![]() Ściskam Was ciepło, jak wrócę do domku swojego będę Was nadrabiać
|
#4667 |
|
Zadomowienie
|
witam z rana, ja dziś morfologia już zaliczona i śniadanko też
![]() no i kończy się 32 tydzień...
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
cos nie moglam zasnac w nocy tez za duzo myslalam ;/ zmierzylam rano brzucha i przez 2 tyg urosl 1 cm takze na dzien dzisiejszy 93 cm a jutro zaczynam 34 tydzien. Dziewczyny ten grudzien strasznie szybko leci - juz za tydzien swieta a jak swieta juz mina to wiecie
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38126999]A ja mam skurcze. Czekam na rozwój sytuacji, jakby tak sie nie nasiliły to normalnie gin a jak mocne to szpital. Co obstawiacie? [/QUOTE]Hmm... Szaja chyba znowu uciekła pozostawiając nas w niepewności... w razie czego trzymam kciuki ![]() A ja tez mam 93 cm tyle ze dzis zaczelam 31 tydzien... Faktycznie Święta juz tak blisko |
|
|
|
#4670 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szukam staników na allegro tyle nie wiem co wybrać. Macie jakiś dobry przepis na ciasto snikers?
|
|
#4671 |
|
Konto usunięte
|
nie uciekłam, tylko info z telefonu pisałam a nie lubię
![]() Na razie bez zmian. |
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38128071]nie uciekłam, tylko info z telefonu pisałam a nie lubię
![]() Na razie bez zmian.[/QUOTE] ale bez zmian czyli skurcze dalej masz ?
|
#4673 |
|
Konto usunięte
|
Takie krzyżowe, lędźwiowe, neiregularnie - więc równie dobrze mogą to przepowiadacze być.
|
|
|
|
#4674 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry!
próbowałam was nadgonić troszkę, ale niestety - z waszym tempem jest to niemożliwe u mnie teraz zamieszanie na całego - jest u nas mój brat z bratową, mąż ciągle na budowie - jesteśmy na etapie malowania ścian i kładzenia podłóg a ja już nas pakuję do worków i kartonów i sukcesywnie wywozimy rzeczy z tego mieszkania, bo jednak przez 23 lata mojego życia (w styczniu 24 ale ciiiiicho ) trochę gratów uzbierałam ciężko mi to wszystko ogarnąć, część rzeczy nadaje się już tylko do wyrzucenia, a o niektórych istnieniu nawet zapomniałam generalnie sajgon na całego, a za tydzień święta w tym roku się wycfaniłam i będziemy je spędzać co następuje: wigilia u teściowej, pierwszy dzień świąt u brata TŻ, a drugi u mojej siostry w sumie to od 5 lat wigilia była u mnie, no ale w tym roku wyszło jak wyszło... za rok już mój tata się zapowiedział, że organizuje wigilię, więc u mnie dopiero za 2 nie no oczywiście ugotuję coś i upiekę i do każdego pozanosimy wałówkę, żeby nie było że na krzywy ryj się wpychamy ![]() w ogóle to powiem wam, że wczoraj mieliśmy dość ciężką przeprawę, ale od wczoraj nie muszę się martwić o te święta, o remont i o wesele ciekawe jak tam szaja? bo ona przecież ma jeszcze miesiąc do swojego terminu ![]() buziaki dla was dziewczęta, miłego dnia! a ja się biorę znów za pakowanie - dzisiejszy target to ciuchy, których już nie używam oraz pościele, firanki itp mam dość...
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że już pierwszy dzidziuś pojawił, gratuluję
![]() W Lidlu są fajne halki modelujące za 40 zł. Kupiłam sobie i brzuszek i fajnie przytrzymywany przez nią, nie trzęsie się. Jest jednak trochę długa, więc żeby ubrać spodnie muszę ją zawinąć jeszcze raz na brzuch, ale dzięi temu jeszcze lepiej trzyma. Pomyślałam, ze może się Wam przydac po porodzie. Wybierając rozmiar weźcie pod uwagę jakie macie uda, bo wkłada się ją przez nogi. Ja wzięłam S, ale musiałam wymienić, bo nie mogłam jej przecisnąć przez uda i w ostateczności mam L ![]() Dziś powinnam dostac pas poporodowy, jestem ciekawa jak się spisze. Wczoraj była u mnie położona, zupełnie się nie spodziewałam. Nie wiedziałam też, że gdybym zgłosiła się do Izby Pielęgniarek i Położnych położna by przychodziła do mnie. Powiedziała, że jak zajdę ponownie w ciążę, żebym do niej zadzwoniła i będzie przychodzić po 20 tygodniu ciąży. Chcemy się starać o dziecko, położna powiedziała, że za 3-6 miesięcy możemy, zależy co lekarz stwierdzi po kontroli (idę w środę). Strasznie długo mi się to wydaje.
|
#4676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hosenko, jak dobrze, że się odezwałaś! Mam nadzieję, że się trzymasz. Myślimy tutaj o Tobie cieplutko
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze to taki standardowy czas na odczekanie ale 3 miesiace to nie jest az tak dlugo
|
|
#4678 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja mam z nuka 0+, w patece wziełam jak kupowałam kosmetyki dla malego a ze innego nie mieli to wzięłam ten
Cytat:
Cytat:
Ale miałam noc, massssssssaaaaaaaaaaaakkk kkkkkkkrrrrrrrrrrraaaaaaa aaa najpeirw nie mogłam zasnąc, potem małż zaczął chrapai nie pomagały zadne perswazje- a zawsze skutkuje jak go szturchne i sie na bok obraca potem jak już przysnęłam to mnie zaczęły męczyc przepowiadacze- takiego bólu miesiączkowego nie miałam nigdy w zyciu, potem rozbrykał sie mały bo wody sobie chlapnełam z butelki przy łóżku a jak sie obudziąłm to było po 9 ![]() ogólnie marzę już o tym , żeby urodzic i miec malucha przy sobie i nawet sie nie wysypiac ale nie dlatego, ze niewygodnie tylko z jakichs konstruktywnych powodów- karmienie, przewijanie.... nooooo i jeszcze mnie ciało zaczęło swędziec i jak Szaja napisała o tej cholestazie tak dostałam schize ze ja tez mam.... |
||
|
|
|
#4679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zobaczysz szybko zleci. Ja do tej pory nie mogę uwierzyć że to już tak niedługo. Najważniejsze żeby nie myśleć i nie starać się na siłę. Przytoczę słowa mojego gina: żyć spokojnie i się kochać a wszystko będzie dobrze.
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. ale mialam koszmarna noc
![]() do tej pory tak mi sie wspaniale spało, tzn nic mnie nie bolało, nie ciagnelo a dzis myslalam ze wyjde z siebie i stane obok znow mnie zaczely napierdzielac kości dupiaste kiedys wystarczylo ze na chwilke poleze na plecach a teraz nie ma letko - bol troche mniejszy ale to juz nie to co kiedys....do tej pory rano myłam sie w wannie ale dzis pomaszerowałam na dół do rodzicow pod prysznic bo cos czuje ze jakbym kucnela w wannie to juz bym tak zastała do wiosny a moze nawet i do lata ja mialam jakis miesiac temu, ale to nie bylo obowiazkowe, ginka powiedziala ze moge ale ni musze... kosztowało mnie to ok 40zł tak jak i swoje - kolorem [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38126999]A ja mam skurcze. Czekam na rozwój sytuacji, jakby tak sie nie nasiliły to normalnie gin a jak mocne to szpital. Co obstawiacie? [/QUOTE]Lepiej gin ale nie ma co strugac bohaterki, w razie czego leć na IPczekamy na wieści Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

Ale muszę jeszcze powiesić pościel na kaloryferach, bo wyprałam, umyć się, a teraz pakuję walichę do szpitala.
A walizkę zamknę i wsunę pod wyro. 

i już po śniadanku

w tym roku się wycfaniłam i będziemy je spędzać co następuje: wigilia u teściowej, pierwszy dzień świąt u brata TŻ, a drugi u mojej siostry 
mam dość...