MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 09:59   #2221
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
po wizycie hmhm trochę dobrze trochę źle szyjka długa i zamknieta więc ok maluszkowi serducho puka ok, ale coś nie tak z łożyskiem i tu ze stresu sie nie dopytałam ale coś ze obniża się. Spytałam czy mogę do końca roku pracować jeszcze to powiedziała ze ok ale po pracy mam leżeć zero sprzątania ani wysiłków a w styczniu mam przyjść i da mi juz zwolnienie za 2 tygodnie mam usg to po 30 tyg wiec zobaczę czy sie nic nie pogorsza.
za tygodnie
:
oj Ty pracusiu

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj 100dniówkę - dopiero Was poczytałam i sobie uświadomiłam.

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
ObserwujeCie ja piszę z perspektywy x lat odnośnie wujka, bo wujek już chyba od 12 lat jest na radcostwie a 12 lat temu 4 tysiaki to była kasa ale im zawsze jest mało jak to z sędziami bywa U mnie koleżanki po aplikacji w Poznaniu na etacie sędziego miały 4 tysiaki ale netto. Ja operuję kwotami netto zboczenie zawodowe
Tak, bo ta pierwsza pensja to teraz wychodzi 4 z hakiem netto właśnie. A co do podkreślonego to akurat zgadzam się w pełni. Inna sprawa, że wiadomo, że wd mnie akurat powinni zarabiać więcej, ale też pod pewnymi warunkami, no ale to pewno dyskusja na inną okazję
Stary 2012-12-14, 10:01   #2222
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że wstawiłam pierwsze dzidziusiowe pranie - ROŻOWE hahaha

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki, witam się w piątkowy ranek. trzymajcie dziś za mnie i Michałka kciuki bo na 19.00 idziemy na wizytę i USG połówkowe Mały dał mi wczoraj popalić, zaczął mamusie kopać po żebrach
Trzymam kciuki

Wiecie co mi się śniło i to prze 2 noce. Pierwszej, że przyjechaliśmy do domu ze szpitala i wieczorem przypomniałam sobie, że dzidziuś, przez cały dzień nie był karmiony, nie wiem dlaczego go nie przystawiłam do piersi, miałam próbować ściągać pokarm ale mi się nie chciało i w koncu go nie nakarmiłam. I na drugą noc to samo i sobie myślę jeju już 2 dni a ja go dalej nie karmiłam a on nie płacze wogóle. Nie wiem skąd się biorą takie sny
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:02   #2223
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

no to gratki i jednocześnie powitania w klubie obniżającego się łożyska... heh
ty tez to masz i co to bardzo straszne? kurcze z tego stresu sie nic wczoraj nie wypytałam jakoś szłam nastawiona że nadal wsio ok jest
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:02   #2224
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
po wizycie hmhm trochę dobrze trochę źle szyjka długa i zamknieta więc ok maluszkowi serducho puka ok, ale coś nie tak z łożyskiem i tu ze stresu sie nie dopytałam ale coś ze obniża się. Spytałam czy mogę do końca roku pracować jeszcze to powiedziała ze ok ale po pracy mam leżeć zero sprzątania ani wysiłków a w styczniu mam przyjść i da mi juz zwolnienie za 2 tygodnie mam usg to po 30 tyg wiec zobaczę czy sie nic nie pogorsza.
za tygodnie

oszczędzaj się dziewczyno! do końca roku już niedługo ale jak coś to może lepiej na zwolnienie.. jeszcze się napracujesz w życiu
super, że z dzieciną wszystko ok

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:05   #2225
monicca1989
Zakorzenienie

O jaaaa też mi umknęło więc witam się w skończonym 25 tygodniu
Stary 2012-12-14, 10:05   #2226
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez bzinka Pokaż wiadomość
Dzięki za miłe przyjęcie Poruszacie tu dużo ciekawych tematów, muszę się wdrożyć, mam dużo do nadrobienia
proponuje zaczac od 1 watku - nie no zarcikk taki hihih

Cytat:
aaaa zazdroszcze, ja to bede robila w styczniu a potem w marcu a cooo sie bede jak szalec to szalec

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
WITAJCIE
[B]
DZIEWCZYNY! i znów dzisiaj kończymy 25 tc Proszę się kolejno odmeldowywać dziewczyny z 29.03 ObserwujeCie już widziałam się krząta po forum
w sumie w PL bym miala na 29 termin, i idziemy suwaczkiem leb w leb
wiec sie MELDUJE z mlodym

Cytat:
aaaa ja jeszcze tylko KILKA dni i tez bede swietowala,
a kutrat moja mlodsz przylatuje w ten dzien do nas - wiec bedzie podwojne swietowanie

ah musze sie pochwalic na fackBuku znalazlam grupe laske co mieszkaja w mym miescie i sa mamusiami. wyczytalam ze organizuja spotkania wyjscia na spacery kawusie i basen - i wlasnie kolejny basen jest 23stycznia, juz se wolne w pracy wzielam na ten dzien. no i co najlepsze na ok 20 lasek jest tylko 1 dziewczynka i 1 ma sie urodzic same chlopy hahah ale spoko fajnie ew bede miala od kogo ''odkupic'' ciuszki

ja dzie lece zamowic wozek - bo okazalo sie ze 2 miesiace trza czekac
ogolnie nie jestem glodna jakos i sie martwie bo zazwyczja o tej godz to juz porzadnie w brzuchu mu burczy

aaa no i poryczalam sie

http://www.fakt.pl/Blizniaczki-zmarl...,192056,1.html

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:05   #2227
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ja tydzień temu ze łzami szłam na zwolnienie, ale teraz nie żałuję w ogóle! Spokojniejsza jestem o siebie i szkraba...

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
ej, ale ten pierwszy wynik jest ok, a drugi tylko ciut przekroczony. może trzeba zrobić jeszcze raz...
aaaa.... blleeeee... chłop też tak wyczytał i stwierdził, że bierze urlop. Wizja zjeżdżającej na zapaść w poczekalni Kasi go ciut przestraszyła....

Cytat:
a u mnie autentyk - ostatnio wchodzi za mną cygan do piekarni i mówi: Dzień dobry. Mogę coś ukraść?

i jak nie ulegać stereotypom?
mam kiepskie doświadczenie z żebrzącymi cygankami i ich unikam jak ognia....

Cytat:
A dziś idę na spotkanie wigilijne z ekipą z pracy
balety jakaś wyżerka czy kameralnie?

Cytat:
powiesić się może uda, ale potem nie można przechodzić zbyt szybko koło suszarki, żeby ich zwiuchnąć

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:06   #2228
alliw
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
cześć dziewczynki, witam się w piątkowy ranek. trzymajcie dziś za mnie i Michałka kciuki bo na 19.00 idziemy na wizytę i USG połówkowe Mały dał mi wczoraj popalić, zaczął mamusie kopać po żebrach

Cytat:
tylko PANICZOWI fajki i koniaku nie podawaj

Mnie się śniło PKP - zamieszanie z pociągami, pomylone kierunki etc etc
wyobraziłam sobie panicza

co do PKP, nasze pociągi w zagranicznej prasie:
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja to jestem gapa, tak mnie zaaferowały zarobki sędziów że nie zauważyłam że dziś zaczynamy kolejny tydzień... czyli w sumie 25 zaczynamy czy 26 dziewczyny ?

Cytat:
no to śmigaj na zwolnienie i będzie dobrze
Stary 2012-12-14, 10:07   #2229
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez myaja Pokaż wiadomość
dziewczyny tzn wiecie ja wiem tyle co ona mi powiedziała ...
tj moja przyjaciółka ale wiadomo pieniądze to temat 'tabu' dla polaka (choć nie wiadomo dlaczego ) ... kiedyś po prostu sama powiedziała, że jeśli się dostanie na aplikację to będzie miała 3500zł... po aplikacji (chyba 3 lata i jeździ tez na zajęcia do krk np teraz ma tygodniowy zjazd na uj) dostanie więcej i ma zapewniona pracę ale nie wiadomo gdzie... może ja dostać nawet i w gdańsku, jednak musi ją przyjąć inaczej będzie wracać całą kasę jaką dostała na aplikacji...
ale nie wiem dokładnie jak to wygląda dokładnie wiem tyle co ona mi powiedziała

ale i tak ... ehhhh... nic bym nie narzekała gdybyś mieli we dwoje ok 6000 - 10 000tys (NETTO) miesięcznie ...
kto mi powie gdzie i jak znaleść taką pracę???

ps. u nas mieszkanie 80m2 kupi już za ok 300tys złotych
myaja do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja uwież, i jak dla manie na początku taka kasa była to teraz coraz bardziej mi brakuje aż wstyd tz ciągle jest mało i mało i chciało by się więcej i więcej aż grzeszę w tej chwili

Cytat:
LiwkaO heheh pierzesz ja z praniem poczekam do marca

Cytat:
misiulka06 za połówkowe

ja już więcej nie oglądam płyty z połówkego bo wczoraj na noc ubzdurałam sobie że małej nie widać w jednej rączce paluszków gdzie lekarz może nie liczył ale mówił że wszystkie są i faktycznie oglądając w domku co klatka widziałam to u nóżki to u rączki paluszki ale wczoraj ogladając z koleżanką ubzdurałam sobie że w jednej nie widać i w pewnym momencie jest tak że mała tą rączką podpiera brodę i niby widać te paluszki ale wyszło że to chyba pępowina bo tak dziwnie idzie i się zeschizowałam normalnie pogratulować sobie mogę

Cytat:
WITAJCIE

Małpka,
jak po wizycie???

oba śliczne

szare śliczne - ale te w ciasteczka i różowe (szczególnie różowe) są urocze

tylko PANICZOWI fajki i koniaku nie podawaj

Super rodzice

Mnie się śniło PKP - zamieszanie z pociągami, pomylone kierunki etc etc

myaja
, prawdę mówiąc to przy zarobkach 5500 moga mieć zdolność kredytową na ok 250tys. Co daje koszt mieszkania 3 tys/mkw - ciężko, oj ciężko takowe kupić gdziekolwiek
Więc albo dostali pieniądze od rodziców (a to już nie ONI sobie kupili), albo koleżanka ściemnia jak może...

Każdy by chciał zarabiać jak najwięcej, ja też tyrałam jak wół na trudnych studiach i zarabiam mniej niż bym oczekiwała... ale jak to mówię mojemu mężowi: Mam co jeść, mam gdzie mieszkać i jeszcze do baku samochodu lejemy paliwo a nie wodę! Nie można się zadręczać i patrzeć na innych.

DZIEWCZYNY! i znów dzisiaj kończymy 25 tc Proszę się kolejno odmeldowywać dziewczyny z 29.03 ObserwujeCie już widziałam się krząta po forum
Sorceresss jak dla mnie to Ty moja droga masz takie ekstra wykształcenie i na was jest taki popyt za niezłą kasę więc tylko skończ praktykę i drzwi stoją przed tobą otworem. W ogóle podziwiam za tak specjalistyczny kierunek już miałam wcześniej Ci pisać, że jak dla mnie to jesteś guru. To ty będziesz posiadać uprawnienia budowlane bez ograniczeń w specjalności?? Budowlanej, konstrukcyjno-budowlanej, elektrycznej czy jakiąś inną wybrałaś?
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:07   #2230
nestelle
Zakorzenienie

witam się w rozpoczętym 29 tyg !!!
Cytat:
DZIEWCZYNY! i znów dzisiaj kończymy 25 tc

Cytat:
Ja to jestem gapa, tak mnie zaaferowały zarobki sędziów że nie zauważyłam że dziś zaczynamy kolejny tydzień... czyli w sumie 25 zaczynamy czy 26 dziewczyny ?

Cytat:
to dbaj o siebie i staraj się już teraz odpoczywać kiedy się da ...

Cytat:

Cytat:
a u mnie autentyk - ostatnio wchodzi za mną cygan do piekarni i mówi: Dzień dobry. Mogę coś ukraść?

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
A u mnie.. moja siostra i jej romans z sąsiadem.. pobiłam koleżankę z pracy, która przystawiała się do mojego męża.. i że mnie foka w basenie zaatakowała
Stary 2012-12-14, 10:07   #2231
czarny flamaster
Zadomowienie

Ogarnęłam mieszkanie (ile byłam w stanie i mogłam ruszyć ) w tym umyłam całą łazienkę. Pora sobie odetchnąć
Ech, jak cieszyłam się, że buzia mi wyładniała tak teraz znów mnie wysypało. Podjęłam w końcu decyzję, z którą się nosiłam długo, ale kasy było mi żal i zamówiłam żel do mycia twarzy firmy Nantes. Kiedyś go testowałam, starczył mi na rok i wtedy było po prostu super. Mam nadzieję, że pomoże znów

Przeglądam teraz jakieś przepisy na święta. Chcę zrobić coś co będę mogła zabrać zarówno do moich rodziców jak i teściów. Ostatnio w Glamour widziałam fajny przepis na pierogi, a po głowie chodzą mi jeszcze bezy i pierniczki. Zobaczymy co z tego będzie

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:08   #2232
samotari
Raczkowanie

Cześć dziewczyny. Ja też po kolejnej wizycie jestem. Szyjka w porządku, dzieć duży, ale niestety rozeszło mi się spojenie łonowe. Mam wiecej leżeć plackiem i odpoczywać, a mniej latać i łazić. W ciągu 3 tyg tylko kilo na plusie, więc chyba nie jest źle. Mam nadzieję,że zamknę się w 10 dodatkowych kilogramach. Pozdrawiam i gratuluje wszystkich pozytywnych wiadomości
samotari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:11   #2233
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piorę w płatkach mydlanych.
A gdzie kupuję się te płatki? Bo pierwsze o nich słyszę. Ja kupiłam do kolorowych Lovele jeszcze do białego muszę coś kupić.
Stary 2012-12-14, 10:13   #2234
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to tylko tydzień został pracy więc w pracy na spokojnie po pracy na kanape i musi byc ok.
musi. dobry plan. tylko faktycznie "na spokojnie"

Cytat:
ty tez to masz i co to bardzo straszne? kurcze z tego stresu sie nic wczoraj nie wypytałam
to trzeba obserwować. też nie wypytałam, ale skoro obniżyło się od ostatniej wizyty, to znaczy że leci dopytam w poniedziałek...

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
proponuje zaczac od 1 watku - nie no zarcikk taki hihih
pojechała po bandzie

Stary 2012-12-14, 10:15   #2235
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Matko dziewczyny po tym artykule ryczę jak nie wiem

http://wiadomosci.wp.pl/title,Lekarz...wiadomosc.html
Stary 2012-12-14, 10:18   #2236
alliw
Zadomowienie

Cytat:

i jak nie ulegać stereotypom?
mam kiepskie doświadczenie z żebrzącymi cygankami i ich unikam jak ognia....

balety jakaś wyżerka czy kameralnie?
ja staram się unikać, choć to trudne, bo w mojej okolicy całe zastępy cyganów mieszkają...nie lubię ich i nic na to nie poradzę

a imprezka kameralna, z wyżerką, bez baletów

Cytat:
Napisane przez samotari Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ja też po kolejnej wizycie jestem. Szyjka w porządku, dzieć duży, ale niestety rozeszło mi się spojenie łonowe. Mam wiecej leżeć plackiem i odpoczywać, a mniej latać i łazić. W ciągu 3 tyg tylko kilo na plusie, więc chyba nie jest źle. Mam nadzieję,że zamknę się w 10 dodatkowych kilogramach. Pozdrawiam i gratuluje wszystkich pozytywnych wiadomości
Więc odpoczywaj
Ja się w 10 kg na zamknę, bo już mam tyle na plusie
Stary 2012-12-14, 10:23   #2237
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaa.... blleeeee... chłop też tak wyczytał i stwierdził, że bierze urlop. Wizja zjeżdżającej na zapaść w poczekalni Kasi go ciut przestraszyła....
No i tak byłaś dzielna że na pierwsze sama poszłaś, ja biorę swojego od razu, dlatego właśnie chyba w wigilię pójdziemy, akurat obstawiam, że to dobry dzień, po przyjezdni pojadą na święta, inni będą w pracy, a inni w garach, a ja będę miała mały poranny post i wieczorem u Mamy nadrobię braki w cukrze

Cytat:
myaja do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja uwież, i jak dla manie na początku taka kasa była to teraz coraz bardziej mi brakuje aż wstyd tz ciągle jest mało i mało i chciało by się więcej i więcej aż grzeszę w tej chwili
No niestety, do dobrego się człowiek przyzwyczaja bardzo szybko... no inna sprawa, że inflacja... te sprawy hehe no właśnie jak sędzia zaczynam ględzić

Cytat:

Sorceresss jak dla mnie to Ty moja droga masz takie ekstra wykształcenie i na was jest taki popyt za niezłą kasę więc tylko skończ praktykę i drzwi stoją przed tobą otworem. W ogóle podziwiam za tak specjalistyczny kierunek już miałam wcześniej Ci pisać, że jak dla mnie to jesteś guru. To ty będziesz posiadać uprawnienia budowlane bez ograniczeń w specjalności?? Budowlanej, konstrukcyjno-budowlanej, elektrycznej czy jakiąś inną wybrałaś?
Mam Męża w podobnej branży i wd mnie tak różowo nie jest, zwłaszcza Krk rynek jest taki sobie, a budowlanka bardzo podatna na kryzysy. Więc wd mnie jak w każdej branży, duża kasa dla najlepszych / lub tych z kontaktami, a reszta ciągnie tak trochę powyżej średniej krajowej do emerytury.

Cytat:
To odpoczywaj ! a to się czymś objawia ?
Stary 2012-12-14, 10:23   #2238
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A gdzie kupuję się te płatki? Bo pierwsze o nich słyszę. Ja kupiłam do kolorowych Lovele jeszcze do białego muszę coś kupić.
Macie takie sklepy jak PSS?? właśnie tam mi siostra kupiła.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:24   #2239
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
witam się w rozpoczętym 29 tyg !!!

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
widziałam fajny przepis na pierogi, a po głowie chodzą mi jeszcze bezy i pierniczki. Zobaczymy co z tego będzie
wyżera jak ta lala

Cytat:
Szyjka w porządku, dzieć duży, ale niestety rozeszło mi się spojenie łonowe. Mam wiecej leżeć plackiem i odpoczywać, a mniej latać i łazić.
ooo... koleżanka miała... chodziła w specjalnym pasie...

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
nie ryczeć, nie czytać

Cytat:
a imprezka kameralna, z wyżerką, bez baletów
czyli fajnie...

Heh ja niby nie uprzedzona, ale tak mi dali popalić, że się po prostu boję. Staram się nie uogólniać, ale to trudne

Stary 2012-12-14, 10:26   #2240
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
ja staram się unikać, choć to trudne, bo w mojej okolicy całe zastępy cyganów mieszkają...nie lubię ich i nic na to nie poradzę
Raany, a co to za okolica ?

Ja piorę w tym:

http://www.bialyjelen.pl/plyny-do-pr...-plukania.html

ale my pierzemy w tym wszystko, bo ponoć ogólnie żeby to pranie rzeczy dla dziecka miało jakiś sens w czymkolwiek to trzeba wszystko w tym prać, no bo przytula się też do naszych ciuchów. Ale mój Mąż ma alergie na wiele rzeczy więc musieliśmy zrezygnować jakiś czas z tych wszystkich normalnych proszków, więc żadna nowość.
Stary 2012-12-14, 10:27   #2241
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:

http://wiadomosci.wp.pl/title,Lekarz...wiadomosc.html
Straszne są takie historie
Stary 2012-12-14, 10:27   #2242
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
pojechała po bandzie
niooo ciooo sama kolezanka napisala ze musi nadrobic zaleglosci
ale tak serdnio 1 watek dziennie i patrz do konca weekdnu by byla na biezaco

Cytat:
juz na dzis wyczaerpalysmy smutne tematy
wpierw ja o blznaiczkach teraz ty
boshe boshe co sie na tym swiecie dzieje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:28   #2243
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A ten biały jeleń ma taką zaletę że kosztuje za litr ok 9 zł chyba i jest bardzo wydajny. (2 nakrętki na pranie) O ile oczywiście ktoś nie musi mieć całego prania naperfumowanego, jakimiś do płukania badziewiami, ja raczej nie lubię a to jest właśnie takie bezzapachowe.
Stary 2012-12-14, 10:28   #2244
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
No i tak byłaś dzielna że na pierwsze sama poszłaś, ja biorę swojego od razu, dlatego właśnie chyba w wigilię pójdziemy, akurat obstawiam, że to dobry dzień, po przyjezdni pojadą na święta, inni będą w pracy, a inni w garach, a ja będę miała mały poranny post i wieczorem u Mamy nadrobię braki w cukrze
radzę jednak zabrać kanapkę. ja ledwo doszłam z Placu Szczepańskiego do Chimery...
bo ja się bałam samej akcji pt. PICIE SŁODKIEGO. do głowy mi nie przyszło, że potem może być różnie....

Cytat:
Więc wd mnie jak w każdej branży, duża kasa dla najlepszych / lub tych z kontaktami, a reszta ciągnie tak trochę powyżej średniej krajowej do emerytury.
ale w niektórych branżach łatwiej się fuchy łapie. Kolega nie ma jeszcze uprawnień, pracuje za średnie pieniądze, ale czasem mu pięęęknneee zlecenie wpada

Stary 2012-12-14, 10:29   #2245
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

nawet nie otwieram tych Waszych linków
Stary 2012-12-14, 10:30   #2246
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Macie takie sklepy jak PSS?? właśnie tam mi siostra kupiła.
Mamy, w takim razie muszę się tam wybrać.
Stary 2012-12-14, 10:30   #2247
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
A mój od 2 dni mało kopie... dopada mnie standardowa schiza na tym punkcie ...
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 10:31   #2248
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Kończę z wielkimi trudami podyplomówkę....Zostały jeszcze wnioski, zakonczenie i bibliografia....
no to super
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wczoraj oglądaliśmy wózki. rzucił mi się w oczy tutek grander, wyjątkowo lekki w porównaniu z tymi, które ruszałam i bardzo fajnie się prowadzi nawet jedną ręką. jedną wadę ma wg mnie, spacerówka nie rozkłada się na płasko, chociaż na początku pani w sklepie powiedziała że się rozkłada, dopiero jak poprosiłam żeby rozłożyła okazało się, że nie rozkłada się. powiedzcie mi w których wózkach rozkłada się całkowicie spacerówka bo nie bardzo wiem jak szukać, a sprzedawcy w sklepach nie zawsze wiedzą, nie wszystkie modele mają na stanie, na all nie ma informacji o rozkładaniu na płasko spacerówki i pogubiłam się.

kupiliśmy też pierwszą zabawkę dla naszego synka, tzn póki co dla mnie w biedronce były ostatnio wielkie 100cm miśki za jakoś mniej niż 50zł.
jeśli na alle w opisie wózka nie ma info, że spacerówka jest rozkładana na płasko - to znaczy że nie jest rozkładana na płasko Oni te opisy kopiuja raczej ze stron producentów... A spacerówka rozkładana na płasko jest bardzo wazna i to duży atut... więc wiadomo, że by o tym pisali gdyby taka w wózku była. Ja bym nie kupiła wózka, gdzie spacerówka sie na płasko nie rozkłada Ja np. póki co mam na oku Tako Laret i tam się rozklada
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
to ja tak na szybki
ost mloda mi zapodala

Czy wiesz jaki jest spsob/przepis na Salatke po Cygansku ...

idz na bazarek i zapier...dol warzywa
hehe... ten mnie szczególnie rozbawił, bo z okna z kuchni mam widok na cygańska kamienicę Czasem widze jak gdzieś grzebią po koszacvh, itp... wyciagają ciuchy z kontenerów caritasu... zostawią burdel i idą
Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość

W ogóle jak to jest- jak będę kupować zestaw pościeli i tam będzie już kołderka to jest sens kupować taki śpiworek? Jak Wy robicie ? Bo sam śpiworek wydaje się być dobrym pomysłem, żeby dziecko się nie odkopywało.
Demeter... powiem szczerze, że ja do poprzedniego piątku absolutnie chciałam kupować komplet pościeli z kołderką, bo to dla mnie o wiele łaniej wygląda w łóżeczku niż prześcieradło i śpiworek... Ale na ostatnich zajęcach w szkole rodzenia połozna skutecznie mnie przekonała, że jednak na początku zdecydowanie bezpieczniej kłaść dziecko w śpiworku (a nawet mówiła o rożku czy otulaczku) Po pierwsz - dziecko będzie się czuło bardziej jak w lonie matki - a bardzo tego na początku potrzebuje, a po drugie w śpiworku nie ma niebezpieczeństwa uduszenia... A z kołderką to niestety róznie może być
Choć komplet ochraniacz + pościel i tak kupię... ale z samym wypełnieniem (kołdra i poduszka) chyba się wstrzymam... Pościel po prostu będzie sobie w szafie czekała na odpowiedni moment
Stary 2012-12-14, 10:32   #2249
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam teraz zakupiony szampon z Białego Jelenia. Jestem pod wrażeniem (dla moich włosów im tańszy - prostszy produkt, tym lepiej). Dotąd znałam, li i jedynie, zwykłą szarą kostkę, która spisuje się kapitalnie przy praniu pędzli do makijażu.
Nie wiedziałam że mają inne produkty. Ba! całą linię

Stary 2012-12-14, 10:33   #2250
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Trzymam kciuki

Wiecie co mi się śniło i to prze 2 noce. Pierwszej, że przyjechaliśmy do domu ze szpitala i wieczorem przypomniałam sobie, że dzidziuś, przez cały dzień nie był karmiony, nie wiem dlaczego go nie przystawiłam do piersi, miałam próbować ściągać pokarm ale mi się nie chciało i w koncu go nie nakarmiłam. I na drugą noc to samo i sobie myślę jeju już 2 dni a ja go dalej nie karmiłam a on nie płacze wogóle. Nie wiem skąd się biorą takie sny
Też miałam taki sen
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości