![]() |
#61 | |
BAN stały
|
Dot.: Mój poród - mój wybór!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bylam dluzsza od mojej corki a urodzilam sie 22 lata wczesniej niz ona. O dziwo dzieci moich znajomych przychodzace teraz na swiat mierza przecietnie od 50cm do 55cm. Nie bylo wsrod dzieci moich znajomych dziecka dluzszego niz 55cm. Wiem, ze rodza sie dzieci majace 60 cm ale nie sadze zeby to bylo czeste zjawisko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Ja mam mieszane uczucia.
Z jednej strony wybór sposobu porodu powinien być sprawą kobiety, a z drugiej - od czegoś są lekarze, którzy są, a przynajmniej powinni być, odpowiedzialni za jej życie i zdrowie, także za zdrowie dziecka. Cc to nie jest żadna straszna operacja z groźnymi powiklaniami, chyba wszystkie holiłodzkie gwiazdy tak rodzą i żyją, a jak potem wyglądają ![]() Ale moim zdaniem nie warto ze strachu rezygnować z naturalnego porodu, bo nic nie zastąpi tego uczucia, kiedy dziecko jest już wypchnięte, już nie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pewnie, że są kobiety stworzone do rodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nawiasem mowiac kiedys kobiety czesto umieraly przy porodach bo nie byly nadzwrowane przez polozna czy lekarza. Ja bym bez pomocy lekarza tez nie urodzila. Po cos mamy taki zawod jak "poloznik". 8 godzin przy pierwszym dziecku, to normalny czas. Ja rodzilam 30 i to juz bylo przegiecie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE}8 godzin przy pierwszym dziecku, to normalny czas. Ja rodzilam 30 i to juz bylo przegiecie...[/QUOTE] Z każdym miesiącem coraz mocniej trzymam się swojego postanowienia, że nigdy w życiu nie mam zamiaru rodzić... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() No i nawet dziś położne i lekarze nie dają czasem rady przy sn, bo wszystkiego nie da się przewidziec, czemu w takim razie tyle porażeń mózgowych widzimy w tvn na dzieciach urodzonych kilak lat temu ? nie było wtedy położnych? Edytowane przez rousse Czas edycji: 2012-12-14 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
To jest nas dwie ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Wcześniej to były akuszerki ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
ja tez nie jestem za tym,zeby kobiety same decydowały jak chca rodzic, bo wiadomo,ze pewnie 90 % przyszlych mam zdecydowaloby sie na cesarki.
![]() |
#76 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
jestę wieszczę
|
to straszne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee tam nie bylo tak zle po za zmeczeniem. Ze znieczuleniem spokojnie mozna wytrzymac kilka, czy nawet kilkanascie godzin skurczy. I najgorsze jest to, ze kobiety w czasie porodu czesto panikuja (w tym ja) ale jak juz urodzilam stwierdzilam, ze moja panika w trakcie byla na wyrost. I generalnie co do cesarki, to znam wiele dziewczyn, ktore nasluchaly sie o "porodowej rzezni" i ze strachu chcialy CC. Wiekszosc z nich rodzila dzieci SN w ekspresowym tempie. I nie zalowaly, ze rodzily naturalnie. Sugerujesz, ze kiedys polozne byly tak samo wyszkolone jak w dzisiejszych czasach? Mialy tez pewnie dostep do "dzisiejszych" srodkow wspomagajacych porod? No z pewnoscia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Mam kontakt ze "środowiskiem medycznym" i napiszę tylko tyle: nie znam żadnej lekarki lub też żony, córki czy synowej lekarza, która rodziła siłami natury. Chodzi mi oczywiście o obecne czasy. Wiadomo, że pewnie osoby są, nie chce też generalizować. Ale to o czymś świadczy. Zresztą nam na uczelni nigdy nie mówiono, że poród siłami natury jest lepszy i bezpieczniejszy dla matki i dziecka. A miałam zajęcia ze specjalistami w tej dziedzinie. Natomiast w mediach słyszę o tym często.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawda jest taka, ze porod to sytuacja zagrozenia zycia i nie wazne czy rodzi sie SN czy CC. Kazda kobieta powinna sie z tym liczyc. A gdyby matka natura chciala zeby dziecko wyskakiwalo przez brzuch, to pewnie tak by stworzyla kobiete, zeby bylo to mozliwe. Wiekszosc z nich dlatego, ze nasluchala sie historii rodem z horroru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Mówię, że chodzi o jedno - o KASĘ. Taki - naturalny - poród jest tańszy niż ten przez cc. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2012-12-14 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
No jak tak niektore z Was czytam to jak nic natura sie pomylila
![]()
![]() |
#85 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
jestę wieszczę
|
A zebyś wiedziała, natura nie przewidziała, że będę chciała mieć kolczyki, i dziurki musiała mi zrobić kosmetyczka. W sumie jakby natura chciała, żebyśmy nosiły kolczyki, to miałybyśmy odpowiednie dziury, ale natura lubi się mylić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Konto usunięte
|
Też jestem za tym że coś nie poszło ;p
w krajach nisko rozwiniętych pod względem opieki medycznej... A Pakistani mother holds her newborn baby. She is lucky to be alive. It is estimated that 30,000 women die every year in Pakistan from complications during pregnancy and delivery. jak to jest natura to ja dziękuję ;p tak jakby każdego roku wymierało jedno miasto kobiet z okazji porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale jeśli chodzi o operacje plastyczne to nie do końca kobieta wybiera... Bo tak na prawdę ona idzie do kliniki z zamysłem powiekszenia piersi a to lekarz decyduje, czy jej stan się nadaje czy nie - chodzi mi o zdrowie. Nie każdy może poddać się operacji, a to specjalista kwalifikuje bądź nie. Dlatego też uważam, że tak powinno zostać przy porodzie, jak jest... niech lekarz decyduje czy kobieta może rodzić sn czy cc...
My nie mamy takiej wiedzy żeby wybierać sobie odpowiednią metodę. Poza tym nie chce sobie nawet wyobrażać, co by było gdyby to weszło w życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.