Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 12:28   #3481
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Czesc dziewczyny - ja jeszcze z RPA, ale juz jutro w nocy lecimy z powrotem w mrozne kraje wiec od przyszlego tyg ede z Wami regularnie

Wszystko u nas dobrze, choc mielismy chwile zgrozy w nocy z niedzieli na poniedzialek - moj zoladek znow odmowil posluszesnstwa i spedzilam noc nad sedesem. Rano bylo wciaz zle wiec pojechalismy do lekarza, bo bardzo balam sie o malenstwo. Tam okazalo sie, ze to jakas infekcja wiec dostalam antybiotyk i zastrzyk na powstrzymanie wymiotow. Ale zrobili mi tez usg i z malenstwem wszystko w jak najlepszym porzadku Moj ciekawski maz zapytal lekarza, czy jest w stanie okreslic plec i lekarz na to, ze jemu wyglada na dziewczynke ale nie ma zbyt dobrego podgladu wiec to tak na 60%. No coz - zobaczymy co wyjdzie na polowkowym...
Aaaa i zaczelam czuc ruchy! W zasadzie juz wczesniej cos mi sie tak wydawalo, ale teraz to juz jestem pewna, ze to malenstwo! Jutro konczymy 19tc wiec chyba to dobry czas, zeby czuc

Cytat:
Napisane przez MALENSTWO84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny ja jestem tutaj nowa. W sumie podczytuję Was od jakiegoś czasu. Chciałabym dołączyć do pogaduszek, bo widzę, że czasem człowiek sie po prostu musi wygadać, a gdzie mam to zrobić jak nie tutaj? mąż nie zawsze wie o co "kaman", koleżanki nie zawsze czują blusa-nie są w ciąży, nie były albo mają dzieci i brak czasu ja mam na imię Kasia, mam 28 lat, pierwsza ciąża, od wczoraj 18tc. termin porodu mam na 16.05.2012 r., a chcę rodzić w Krakowie w Szpitalu Żeromskiego. Nie wiem, jak często będę miała możliwość do Was zaglądać i się udzielać , czytać pewni eczęściej jak TZ będzie chodził do pracy (a ma na zmiany), będę dyspozycyjna
Witaj serdecznie!

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
A my wczoraj z Tż byliśmy w H&M i z wieszaczka do nas mrugał ten komplecik musieliśmy go kupić. Nasza w sumie pierwsza zdobycz dla Synka - 39,99zł
Ale czaaad! Piekne

Cytat:
kurde, ja jakoś jeszcze nie mam tak, żeby chcieć kupować ubranka, nie wiem czemu :/ czy to dziwne? w sumie może dlatego, że po mnie nie widać jeszcze tak bardzo ciąży, a nawet mogę smiało powiedzieć, że w ogóle nie widać. Sprawiam wrażenie przejedzonej. Za szczupła to ja nie byłam, może dlatego. No i dzidzia jeszcze się we mnie nie rozpycha, więc ... kurde!
Ja tez jeszcze nie czuje wiekszej potrzeby zakupow dzieciecych, chyba dlatego, ze nie mamy pewnosci co do plci (bo widac po mnie juz bardzo). Dostalismy soporo rzeczy od rodziny meza teraz podczas wakacji, ale sami kupilismy tylko jedna - zakochalam sie w tej malpie od pierwszego wejrzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg monkey.jpg (34,3 KB, 27 załadowań)
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:34   #3482
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
czesc dziewczyny ja jestem tutaj nowa. W sumie podczytuję Was od jakiegoś czasu. Chciałabym dołączyć do pogaduszek, bo widzę, że czasem człowiek sie po prostu musi wygadać, a gdzie mam to zrobić jak nie tutaj? mąż nie zawsze wie o co "kaman", koleżanki nie zawsze czują blusa-nie są w ciąży, nie były albo mają dzieci i brak czasu ja mam na imię Kasia, mam 28 lat, pierwsza ciąża, od wczoraj 18tc. termin porodu mam na 16.05.2012 r., a chcę rodzić w Krakowie w Szpitalu Żeromskiego. Nie wiem, jak często będę miała możliwość do Was zaglądać i się udzielać , czytać pewni eczęściej jak TZ będzie chodził do pracy (a ma na zmiany), będę dyspozycyjna
hej to jak urodzisz w żeromskim, to daj znać jak było i gratulacje ciąży i 18t

Motylek za zakupy

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw
Jesteśmy bardzo fajne, miłe, rozgadane i skromne, witaj w naszym zacnym gronie
no i szalenie inteligentne i zabawne

lonely ale śliczne kolorki

Cytat:
Napisane przez MALENSTWO84
Mnie się udało dostać właśnie do tego szpitala, na NFZ. Mam nadzieję, że będę mogła chodzić. Jak na razie miałam zabronione ćwiczenia , a chciałam chodzić na gimnastykę w ciąży... Strasznie mnie to zdołowało, bo kurde tył mi rośnie w zastraszającym tempie, TZowi truję codziennie, że ma sprawdzać, czy mi dalej rośnie, a nic nie mogę z tym zrobić. Moj gin chyba stwierdzi , że jestem nawiedzona, bo na kazdej wizycie pytam go, czy mogę ćwiczyć:/
przeraża mnie mój tył. Beczerć mi się chce, bo nie żrę, a dupsko rośnie;(
zazdroszcze że udało ci się dostać. będziesz nam zdawać tu relacje

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Ash cudnie że wszytsko z maleństwem OK. a małpka przeurocza

Cytat:
Napisane przez maarchewka
mamusie majowo- czerwcowe 2013, z nimi możesz pogadać o wszystkim

a reklama wkurza mnie straszliwie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:43   #3483
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/wyszczuplajac...855475391.html co myślicie?
tylko nie wiem jak ten skład bo się nie znam a nie chciałabym kupić badziewia. I w ogóle pasuje taka kiecka na wesele?
Wygląda ładnie, cena ciekawa, ale poczytaj co to za materiał. Jak ktoś kupił i dał komentarz zawsze możesz zapytać o wrażenia.
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
zaraz zawijam spać.. jutro lecę po L4,mam nadzieję,że dostanę od ręki bez gadania..
Ja wczoraj powiedziałam wprost że w sumie to przyszłam po L4, ale że też się źle czuję ... to przebadała i nie robiła problemów.
Cytat:
Co się wczoraj działo cały dzień, może ktoś mi skróci
Głównie to wczoraj marchewka trzymała nas w napięciu, Axella została zwolniona ... ale nadrobisz
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Wczoraj mamie powiedziałam, że mamy syna w brzuchu. Pyta się mnie czy mamy imię. Mówię, że mamy ale nie powiem..

Rano dzwoni do mnie i pyta się, żeby powiedzieć jakie imię. To ja jej mówię, że Wojtek. Cisza po drugiej stronie.. Mówię jej - mi się podoba, ale Tobie to chyba nie bardzo??
Dla niektórych dorosłych informacja w rocznicę stanu wojennego, że wnuk będzie Wojtek może być lekko szokująca. Ale spokojnie, dzisiaj już pewnie będzie lepiej.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:49   #3484
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Dla niektórych dorosłych informacja w rocznicę stanu wojennego, że wnuk będzie Wojtek może być lekko szokująca. Ale spokojnie, dzisiaj już pewnie będzie lepiej.

No tak przeca na Gomułkę tak wołali

Idę zjeść śniadanie a później pradziadkowi na zakupy, albo się wykąpać

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:54   #3485
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No tak przeca na Gomułkę tak wołali

Idę zjeść śniadanie a później pradziadkowi na zakupy, albo się wykąpać
Chodziło mi o Wojciecha Jaruzelskiego

Stary 2012-12-14, 12:55   #3486
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Wygląda ładnie, cena ciekawa, ale poczytaj co to za materiał. Jak ktoś kupił i dał komentarz zawsze możesz zapytać o wrażenia.

Ja wczoraj powiedziałam wprost że w sumie to przyszłam po L4, ale że też się źle czuję ... to przebadała i nie robiła problemów.

Głównie to wczoraj marchewka trzymała nas w napięciu, Axella została zwolniona ... ale nadrobisz

faktycznie nie pomyślałam, żeby im wytłumaczyć, że to nie na część Jaruzelskiego

wczoraj sobie oglądałam film z USG, kurcze lekarz nie nagrał najważniejszej części jak widać w 4d jak mały się przytula i słodko śpi.. ehh jest tylko urywek i to niewyraźny..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-14 o 12:58
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 12:57   #3487
xal
Zakorzenienie

Cytat:
faktycznie nie pomyślałam, żeby im wytłumaczyć, że to nie na część Jaruzelskiego
Wiesz, są różne podejścia polityczne, ja miałam w klasie 5 Wojtków (kiedyś już pisałam) a rodzilismy się po 1981.

Stary 2012-12-14, 12:58   #3488
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
A ja się wkurzyłam na tą reklamę i ściągnęłam ad blocka
ja chyba zaraz tez tak uczynię

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
mój plan wziął w łeb.
zwolnili mnie teraz,jade zdac klucze jestem bezrobotna...

jade ku r wom oczy wydziobać.ale bedzie dym..
Alu wkracza do akcji
szczerze mówiąc (a myślę, że mogę szczerze...) to ja tez bym Cię zwolniła, bo jesteś strasznie krnąbrna i nie chciało by mi się z Tobą użeraćpostaw się w sytuacji pracodawcy, sama z reszta otwierasz firmę, pyskata 20-latka której płacisz wyprowadza Cię z równowagi, to co robisz? Zatrudniasz kogoś innego. Ja wiem, że Twoja szefowa nie była ok i gdzieś tam masz podstawy do irytacji, tym, że zwolnili Cię teraz pewnie też "coś" Ci chcieli przekazać, ale każdy kij ma dwa końce a Twoje podejście aż się o to prosiło, z resztą sama miałaś zamiar się zwolnić, więc co za różnica. Kiedyś może to zrozumiesz jak trochę popracujeszJest tylu chętnych do pracy, że naprawdę jest w czym wybierać. Idź po L4 i powodzenia z własnym biznesem

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a gdzie sie ci biedni studenci beda uczyc? jak ja lezalam w szpitalu to z korytarza slyszalam "chodzcie tu, bo tu jest jakas mloda" milo wspominam. pielegniarki stazystki zaslanialy parawaniki, jedna druga prosila zeby pomogla jej zaslonic pacjenta podczas zastrzyku a inne pielegniary to walily mi zastrzyki w dupsko na korytarzu (nie bylo miejsca na sali) bez zadnego skrepowania...obok przechodzily wycieczki odwiedzajacych, a ja wypinalam poslady
ja sie chyba zgodzę na studentów jakby coś. W końcu na kimś muszą się uczyć. Nawet ostatnio jak yłam w szpitalu mijałam grupke studentów i tak myślałam o tym, że się chyba zgodzę, chociaż to w zasadzie ludzie w moim wieku i to obu płci, więc zastanawiam się czy później przy piwie by nie rozprawiali o moim kroczu, ale co tamchociaż ja z ludźmi z pracy przy piwie gadam o pracy, więc...

Marchewka gratuluję synka

Zaraz może nadrobię resztę, najgorsze, ze nadrabiałam na raty i mi się wylogowało
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:00   #3489
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, są różne podejścia polityczne, ja miałam w klasie 5 Wojtków (kiedyś już pisałam) a rodzilismy się po 1981.
mama raczej źle wspomina, bo jej jako jedynemu rocznikowi studniówkę odwołali

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:01   #3490
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
no co Tyja bym nie skojarzyłaale w sumie jakby moja teściowa miała miec takie przypuszczenia, że to hołd dla Jaruzelskiego to bym trochę pociągnęła wątek, lubię ją irytować
Stary 2012-12-14, 13:05   #3491
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o Wojciecha Jaruzelskiego
No to teraz dowaliłam
Dlatego, że wczoraj Rostowskiego porównywali do Gomułki i tak mi się skojarzyło, a fakt ze stanem wojennym ma się nijak.

A moi dziadkowie i rodzice uważają, że czasy PRL (nie mówię o stanie wojennym) były najlepsze w ich życiu

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ja chyba zaraz tez tak uczynię

szczerze mówiąc (a myślę, że mogę szczerze...) to ja tez bym Cię zwolniła, bo jesteś strasznie krnąbrna i nie chciało by mi się z Tobą użeraćpostaw się w sytuacji pracodawcy, sama z reszta otwierasz firmę, pyskata 20-latka której płacisz wyprowadza Cię z równowagi, to co robisz? Zatrudniasz kogoś innego. Ja wiem, że Twoja szefowa nie była ok i gdzieś tam masz podstawy do irytacji, tym, że zwolnili Cię teraz pewnie też "coś" Ci chcieli przekazać, ale każdy kij ma dwa końce a Twoje podejście aż się o to prosiło, z resztą sama miałaś zamiar się zwolnić, więc co za różnica. Kiedyś może to zrozumiesz jak trochę popracujeszJest tylu chętnych do pracy, że naprawdę jest w czym wybierać. Idź po L4 i powodzenia z własnym biznesem

ja sie chyba zgodzę na studentów jakby coś. W końcu na kimś muszą się uczyć. Nawet ostatnio jak yłam w szpitalu mijałam grupke studentów i tak myślałam o tym, że się chyba zgodzę, chociaż to w zasadzie ludzie w moim wieku i to obu płci, więc zastanawiam się czy później przy piwie by nie rozprawiali o moim kroczu, ale co tamchociaż ja z ludźmi z pracy przy piwie gadam o pracy, więc...

Marchewka gratuluję synka

Zaraz może nadrobię resztę, najgorsze, ze nadrabiałam na raty i mi się wylogowało
Ale jakby tak pozwalała sobie wchodzić na głowę, raz, drugi to do końca życia będą jej włazić bo tak się nauczy. Ja ze swoją ostatnią pracą też się tak pożegnałam, bo miałam za dużo do powiedzenia, bo trzymałam się swoich obowiązków, a nie tego co nie należy do mnie a kazali mi robić, więc nie można dawać się cały czas szturchać i uważam, że dobrze, że ją zwolnili, czy sama by się zwolniła bo to da jej kopa do działania i być może kiedyś pomyśli, że dobrze się stało.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:07   #3492
xal
Zakorzenienie

Cytat:
no co Tyja bym nie skojarzyłaale w sumie jakby moja teściowa miała miec takie przypuszczenia, że to hołd dla Jaruzelskiego to bym trochę pociągnęła wątek, lubię ją irytować
Moją teściową by to chyba nie obeszło, ale matka by się mogła na mnie obrazić ..
Cytat:
No to teraz dowaliłam
Dlatego, że wczoraj Rostowskiego porównywali do Gomułki i tak mi się skojarzyło, a fakt ze stanem wojennym ma się nijak.

A moi dziadkowie i rodzice uważają, że czasy PRL (nie mówię o stanie wojennym) były najlepsze w ich życiu
To u mnie odwrotnie, moi rodzice te czasy nazywają "słusznie miniona epoka"

Stary 2012-12-14, 13:10   #3493
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Moją teściową by to chyba nie obeszło, ale matka by się mogła na mnie obrazić ..

To u mnie odwrotnie, moi rodzice te czasy nazywają "słusznie miniona epoka"
ja tam 13.12 bardzo miło zawsze wspominam moi rodzice raczej też. może nie 13.12.81 ale 13.12.84 a i owszem
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:14   #3494
lonely_lady
Zakorzenienie

Ja już w przychodni, podczytuje Was zvtelefonu żeby znowu nie złapać zaległości z Wami Gaduly inaczej sie nie da.. Skierowanie dostałam, ale co z tego jak dobpulmonologa na NFZ miejsc już nie ma. Mam spróbować w przyszłym tygodniu, ale jakoś czarno to widzę pewnie znowu pójdę prywatnie.
Ashesqa fajnie by było jakbyśmy miała jednak dziewczynkę, bo na razie mamy wysyp siusiakow
A ta małpka jest przecuuudna

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:15   #3495
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś
ja tam 13.12 bardzo miło zawsze wspominam moi rodzice raczej też. może nie 13.12.81 ale 13.12.84 a i owszem

Cytat:
Napisane przez Lublana
ja też bym nie skojarzyła
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:19   #3496
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
trzymam mocno
ja wróciłam z badań, wyszłam o 6.40 morfologia, mocz, HBS, HIV, coś tam , no i glukoza jestem chyba mniej odporna niż Axella
wypić wypiłam, z cytrynką da się znieść, zwłaszcza że kobitka mi powiedziała że mam na to 10 min i mogę popijać wodą, więc luz. ale potem ... czułam się jak po 10 kawach pod rząd, pielęgniarka nie miała nic do roboty więc pytała czasem jak się czuję, jak jej powiedziałam że mam wrażenie że zaraz ataku serca dostanę to znalazła mi leżankę poleżałam 15 min i już było ok ale nie wyobrażam sobie pić 75 g i siedzieć tam dwie h ...
ale i tak jestem z siebie dumna
brzmi hardcorowo, chyba zarezerwuję sobie czas u męża, zeby poszedł ze mną

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a wieczorem muszę z mężulem ćwiczyć masaż twarzy, miałam cały miesiąc na to i co? ani razu nie przećwiczyłam
ale fajnieja czasami robię męzowi takie tam rózne masaże, maseczki a on cierpliwie leży i czyta książkę później z taką maseczką

Cytat:
Moje zdobyczne ostatnie i przedostatnie.
W sumie około 25 zł za wsio
to w paski

Cytat:
A my wczoraj z Tż byliśmy w H&M i z wieszaczka do nas mrugał ten komplecik musieliśmy go kupić. Nasza w sumie pierwsza zdobycz dla Synka - 39,99zł
doprawdy pięknetaki sam mamy dla córeczki

Cytat:
no, proszę fajnie. Zapisałaś się może do szkoły rodzenia? Mnie się udało dostać właśnie do tego szpitala, na NFZ. Mam nadzieję, że będę mogła chodzić. Jak na razie miałam zabronione ćwiczenia , a chciałam chodzić na gimnastykę w ciąży... Strasznie mnie to zdołowało, bo kurde tył mi rośnie w zastraszającym tempie, TZowi truję codziennie, że ma sprawdzać, czy mi dalej rośnie, a nic nie mogę z tym zrobić. Moj gin chyba stwierdzi , że jestem nawiedzona, bo na kazdej wizycie pytam go, czy mogę ćwiczyć:/
przeraża mnie mój tył. Beczerć mi się chce, bo nie żrę, a dupsko rośnie;(
oj tam na pewno Cię nosi bo musisz leżeć a nie jest tak źle z dupką

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny - ja jeszcze z RPA, ale juz jutro w nocy lecimy z powrotem w mrozne kraje wiec od przyszlego tyg ede z Wami regularnie

Wszystko u nas dobrze, choc mielismy chwile zgrozy w nocy z niedzieli na poniedzialek - moj zoladek znow odmowil posluszesnstwa i spedzilam noc nad sedesem. Rano bylo wciaz zle wiec pojechalismy do lekarza, bo bardzo balam sie o malenstwo. Tam okazalo sie, ze to jakas infekcja wiec dostalam antybiotyk i zastrzyk na powstrzymanie wymiotow. Ale zrobili mi tez usg i z malenstwem wszystko w jak najlepszym porzadku Moj ciekawski maz zapytal lekarza, czy jest w stanie okreslic plec i lekarz na to, ze jemu wyglada na dziewczynke ale nie ma zbyt dobrego podgladu wiec to tak na 60%. No coz - zobaczymy co wyjdzie na polowkowym...
Aaaa i zaczelam czuc ruchy! W zasadzie juz wczesniej cos mi sie tak wydawalo, ale teraz to juz jestem pewna, ze to malenstwo! Jutro konczymy 19tc wiec chyba to dobry czas, zeby czuc
fajnie, że jest okNo i super, ze widoki na córeczkę

Cytat:
Ale jakby tak pozwalała sobie wchodzić na głowę, raz, drugi to do końca życia będą jej włazić bo tak się nauczy. Ja ze swoją ostatnią pracą też się tak pożegnałam, bo miałam za dużo do powiedzenia, bo trzymałam się swoich obowiązków, a nie tego co nie należy do mnie a kazali mi robić, więc nie można dawać się cały czas szturchać i uważam, że dobrze, że ją zwolnili, czy sama by się zwolniła bo to da jej kopa do działania i być może kiedyś pomyśli, że dobrze się stało.
no tak, ale pracodawca tez ma swoje powody i tez sobie na głowę wejść nie da. Ja ogólnie jestem zdania, że jak mi się w pracy nie podoba to zamiast psuć sobie nerwy, robic sceny i być nadąsana królewną się zwalniam, bo dla obu stron to bardziej korzystne

Cytat:
no w sumie to nie jest nic śmiesznego, bo ginęli ludzie, ale ja tam lubię wkurzać teściową, nie mówię, ze to by ją wkurzyło, bo na bank nie, ale gdyby to bym chętnie ją pownerwiała
Stary 2012-12-14, 13:29   #3497
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja chce mieć masaż twarzy, możesz na mnie potrenować
proszę facjata:
chętnie bym potrenowała na gładkiej twarzy, wpadaj więc

Cytat:
jak będzie dziewuszka to rezerwuję bluzę a adika

Cytat:

Cytat:
jakie rozmiary były? bo straasznie mi się podobają te kompety ale bym brała takie większe może
Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Ja tez jeszcze nie czuje wiekszej potrzeby zakupow dzieciecych, chyba dlatego, ze nie mamy pewnosci co do plci (bo widac po mnie juz bardzo). Dostalismy soporo rzeczy od rodziny meza teraz podczas wakacji, ale sami kupilismy tylko jedna - zakochalam sie w tej malpie od pierwszego wejrzenia

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:30   #3498
xal
Zakorzenienie

Znowu UPC nawala z netem ...

Dzwonił mężuś, że dzisiaj piątek i pizza średnia 12 zł, to on podjedzie po drodze z PKP, bo chyba mam ochotę? Dopiero koło 17, ale jakoś doczekam. I niech mi któraś wyjaśni to kobieta w ciąży czy przyszły tatuś powinni mieć smaki i chcice?

Stary 2012-12-14, 13:33   #3499
Lublana
Zadomowienie

Aaś wszystkiego najlepszego
Stary 2012-12-14, 13:36   #3500
Mysia mysz
Zakorzenienie

Przyszły mi sukienki jutro postaram się zrobić foty jak leżą

jak tak czytam nie raz jakie macie przejścia z pracodawcami to masakra :/ ja na szczęście pracuje w korporacji i nie ma takich cudów, po macierzyńskim, mnie nie wywalą, ale żebym się czuła komfortowo po powrocie i ogarnęła to postaram się jak najdłużej pracować i wrócić po nowym roku

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:
Aaś wszystkiego najlepszego
to i ja się podepnę do życzeń wszytskiego naj naj naj
Stary 2012-12-14, 13:36   #3501
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj mamie powiedziałam, że mamy syna w brzuchu. Pyta się mnie czy mamy imię. Mówię, że mamy ale nie powiem..

Rano dzwoni do mnie i pyta się, żeby powiedzieć jakie imię. To ja jej mówię, że Wojtek. Cisza po drugiej stronie.. Mówię jej - mi się podoba, ale Tobie to chyba nie bardzo??
No ona, a Pawłowi (mój mąż) się podoba?? Ja mówię, że też jeszcze nie przekonany.. No to, że to może coś jeszcze wymyślimy.. Ja mówię, żę mi tam się podoba i pasuje do nazwiska. Na to ona - a zrobicie jak chcecie. Mi tam Michał (syn brata) też się nie podobał, a się przyzwyczaiłam, to do Wojtka też się przyzwyczaje. Nazwiecie jak się Wam będzie podobać

Eh

O i nawet znalazłam piosenkę dla synka:
http://www.youtube.com/watch?v=YLVoCYRl25o

można włączyć od 2:50

Będziemy mu puszczać do kołyski
imie ma sie podobac rodzicom, nie przejmuj sie mama. szybko przywyknie moja siostra rodzila rowno z dziewczyna, ktora chciala dac corce na imie Judytka. tesciowa sie na nia smiertelnie obrazila i powiedziala, ze jak nazwie tak "zydowsko" dziecko, to ona ich odwiedzac nie bedzie siostra te dziewczyne jeszcze podpuszczala, ze jak raz tesciowej odpusci to juz pozniej bedzie miala przesrane no i mala dostala na imie Judytka, tesciowa nie pojawiala sie chyba z miesiac, ale pozniej jej przeszlo...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 13:37   #3502
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Znowu UPC nawala z netem ...

Dzwonił mężuś, że dzisiaj piątek i pizza średnia 12 zł, to on podjedzie po drodze z PKP, bo chyba mam ochotę? Dopiero koło 17, ale jakoś doczekam. I niech mi któraś wyjaśni to kobieta w ciąży czy przyszły tatuś powinni mieć smaki i chcice?

12 zł ?? jaka cena
Stary 2012-12-14, 13:37   #3503
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam mocno
ja wróciłam z badań, wyszłam o 6.40 morfologia, mocz, HBS, HIV, coś tam , no i glukoza jestem chyba mniej odporna niż Axella
wypić wypiłam, z cytrynką da się znieść, zwłaszcza że kobitka mi powiedziała że mam na to 10 min i mogę popijać wodą, więc luz. ale potem ... czułam się jak po 10 kawach pod rząd, pielęgniarka nie miała nic do roboty więc pytała czasem jak się czuję, jak jej powiedziałam że mam wrażenie że zaraz ataku serca dostanę to znalazła mi leżankę poleżałam 15 min i już było ok ale nie wyobrażam sobie pić 75 g i siedzieć tam dwie h ...
ale i tak jestem z siebie dumna
chyba zaczne sie bac tego badania
Stary 2012-12-14, 13:40   #3504
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Przyszły mi sukienki jutro postaram się zrobić foty jak leżą

jak tak czytam nie raz jakie macie przejścia z pracodawcami to masakra :/ ja na szczęście pracuje w korporacji i nie ma takich cudów, po macierzyńskim, mnie nie wywalą, ale żebym się czuła komfortowo po powrocie i ogarnęła to postaram się jak najdłużej pracować i wrócić po nowym roku
pokaż, bo bardzo mi się spodobały i może też kupięszybko doszły.
U mnie w pracy też mam pewna pozycję i mogłam bez obaw zdecydować się na dziecko. Mam zapewnienie, że nawet po rocznym macierzyńskim będą na mnie czekaćfajnie mieć taki komfort, tyle, że bardzo możliwe, że ja będę chciała coś zmienić i już do nich nie wrócęzobaczy się za poooonad półtora roku
Stary 2012-12-14, 13:40   #3505
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
wiecie co? CORAZ BLIŻEJ ŚWIĘTA, CORAZ BLIŻEJ ŚWIĘTA !!!! za tydzień jadę do domku
teraz powinnas kazdej postawic po coli a napis daaaaje po oczach!
Stary 2012-12-14, 13:40   #3506
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
12 zł ?? jaka cena
Telepizza robi promocje weekendowe, to chyba niedużo co?

Stary 2012-12-14, 13:43   #3507
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś spóźnione najlepsze życzonka, szczęścia, radości, zdrówka czemuś się nie przyznawała wcześniej?
spoznione, ale szczere sto lat!
Stary 2012-12-14, 13:43   #3508
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
imie ma sie podobac rodzicom, nie przejmuj sie mama. szybko przywyknie moja siostra rodzila rowno z dziewczyna, ktora chciala dac corce na imie Judytka. tesciowa sie na nia smiertelnie obrazila i powiedziala, ze jak nazwie tak "zydowsko" dziecko, to ona ich odwiedzac nie bedzie siostra te dziewczyne jeszcze podpuszczala, ze jak raz tesciowej odpusci to juz pozniej bedzie miala przesrane no i mala dostala na imie Judytka, tesciowa nie pojawiala sie chyba z miesiac, ale pozniej jej przeszlo...
Kurde niektórzy to mają nieźle namieszane w kotle
Bardzo podobają mi się żydowskie imiona np. Esteraa Judyta to nawet nie wiedziałam, że jest ichniejsze. W ogóle śmieszy mnie negatywne podejście chrześcijan do żydów tak btw, niektórym się zapomina kim był Jezus - mam na mysli tych dziadków wojujących pod banderą radia maryja
Stary 2012-12-14, 13:43   #3509
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Telepizza robi promocje weekendowe, to chyba niedużo co?

no raczej:P w życiu tak taniej pizzy nie jadłam
Stary 2012-12-14, 13:44   #3510
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Aaś NAJLEPSZEGO i spełenienia marzeń
No i szczęśliwego rozwiązania!!!:roza :

swietna skora i ten komplecik z misiem. tez chce znac plec :P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości