Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 15:00   #4771
bokeh
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz.VII

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Bardzo ładne te tkaniny mają. Napisz może do nich czy by ci mniejszej nie uszyli...

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

i to cena bez ochraniacza, cena za poszewki same...
no napisałam, ciekawe co mi odpiszą.... z drugiej strony niby zawsze można podwinąć taka kołderkę a starczy ona też na starszego dzieciaka nie?
Stary 2012-12-14, 15:02   #4772
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Ehh napisałam już Wam cały esej i się skasował Czytam Was średnio raz w tygodniu, sprawdzam co u Was i coraz bardziej jestem ciekawa, czy się któraś nie rozpakowała przypadkiem--> ninag gratuluję pierwszego wątkowego maleństwa Do końca roku mamy dostać decyzję w sprawie kredytu na mieszkanie, póki co nadal mieszkam w mężowo rodzinnym domu. Tak strasznie chciałabym już zabrać nasze manatki, pójść do naszego własnego mieszkanka, czekać tam na dzidziusia i mieć wszystkich innych gdzieś... Wybraliśmy imię, co prawda mąż nie zgodził się nadal na Leona, którego tak bardzo chciałam, ale będzie Marcin Zawsze podobało mi się to imię Często myślę o Was i Waszych brzuszkach. Zszokowała mnie wiadomość o Aniołku Hosenki, nie brałam w ogóle pod uwagę, że którejś z nas może się jeszcze coś przytrafić Strasznie mi przykro Widzę, że zostałam zaginioną mamusią, dziękuję, że mnie całkiem nie wyrzuciłyście Czytam Was na telefonie, a napisać coś na nim to już niewygodna sprawa. We wtorek miałam USG, dzidziol waży prawie 2500g, wszystko z nim w porządku. Ja przytyłam 7kg. Oczywiście nadal cieszę się z dzidziusia, ale mam już dosyć tego brzucha, jest zima, ciężko mi się poruszać i w płaszczu czuję się jak namiot wojskowy nie wysypiam się i odzywa się moja próżna kobieca strona, chciałabym już poczuć się ładnie Pozdrowienia dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:03   #4773
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Deli . Wrzuc jeszcze raz link do aukcji z tymi kocykami one sa takie grube grube?
http://allegro.pl/duzy-koc-kocyk-akr...847112020.html

taaaki gruby, gruby

juz nie mam sily siedziec na tym allegro..
jednak pojade jutro do sklepu dzieciowego i kupie jeszcze ze dwa ciensze kocyki, ze dwa okrycia kąpielowe, wanienke i rozek (chociaz nie wiem bo mam jeden usztywniany i pare becików) co tam jeszcze...... jeszcze koszula do karmienia,stanik. klapki i wkladki laktacyjne hehe

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:05   #4774
iffonka7
Zadomowienie

Ale mam lenia.............. muszę się ubrać i jechać na zakupy spożywcze, dodatkowe muszę dzisiaj kupić prezenty dla dzieci z rodziny TŻ a troche tego jest: 4 dziewczyny ( 11 lat, 6 lat, 2,5 roku, 15 dni) i 1 chłopak (5 lat) jak ja tego nie lubię ale przy okazji kupię na pewno coś do mojego kochanego syneczka i pooglądam wózki.
Stary 2012-12-14, 15:07   #4775
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej,
Ja dzisiaj zaczynam 36tc!
Wczoraj sie fatalnie czulam, polozylam sie wczesnie spac to maly mnie obudzil, tak mi wwiercal stopeczki pod zebro jakby chcial mi je zlamac, wylam z bolu godzine, nic nie pomagalo, chodzilam skakalam glaskalam mowilam do niego, maz mowil a on nic taki bol, ze nawet nie wiem do czego przyrownac.

Hosenko trzymam kciuki
jak mnie młody masakruje to mu groże, że zostanie Czesiem albo Władziem i chyba pieronek rozumie, bo sie uspokaja

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
O ja chcę tam pracować w przyszłości to w razie czego będę Cię dobrze traktować
co do wanny to też miałam taką przygodę ostatnio... czuje się jak słoń
no to nie powinno byc źle

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pyt. dotyczące rożków, ile macie? czy np jeden usztywniany a drugi nie mi staryczy??
pewnie ze jeden wystraczy

nie mówcie o jedzeniu, bo ja zjadłam dwa talerze krupniku i już mnie skręca..... paluszkami przegryzam, bo chce jeszcze troche wytrzymac zanim pierogi bede gotowac

coś mnie naszło na zmiane dekoracji w domu i tak przenosze kwiatki, obrazki, zdjecia- z miejsca na miejsce, żeby jakos inaczej było
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:09   #4776
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh no to sie zalamalam... bo w ikei sa 110x 125 to też duże a jednak chce potem mieć wypełnienie które będzie mi pasowało do tej poscieli ktora mi się podoba, bo kupie taka mniejszą i potem nie dostane nigdzie fajnej poszewki.......
http://allegro.pl/posciel-ochraniacz...855662162.html z tej aukcji takie sówki mi się podobają, nie są zbyt przesłodzone i nachalne kolorystycznie....

Jeszcze mam pyt. dotyczące rożków, ile macie? czy np jeden usztywniany a drugi nie mi staryczy??
jej, ale ładne te pościele tylko jednego w tej aukcji nie rozumiem... bo pisze, że ochraniacz pasuje do łóżeczka 120/60 a pościel niby większa. Zobacz sobie jakie są wypełnienia - bo poduszki są przeważnie takie same, tylko kołderki wieksze, a większa kołderka Ci nie będzie przeszkadzać bo lepiej dziecko przykryje Ja mam mniejsze wypełnienie, ale to Niunia dostała w prezencie więc nie miałam wyjścia.

Apropo rożków to mam jeden nieusztywniany a drugi usztywniany i to mi się wydaje ok, bo jak Mała Ci np. uleje to będziesz mieć drugi na zmianę, zanim tamten wyschnie. A więcej niz 2 nie trzeba bo to tylko 1,5 miesiąca używasz...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:09   #4777
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
no napisałam, ciekawe co mi odpiszą.... z drugiej strony niby zawsze można podwinąć taka kołderkę a starczy ona też na starszego dzieciaka nie?
Tylko jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić żeby aż tyle popodwijać tą kołderkę. Jak ja przymierzyłam tą moją to i tak trzeba będzie podwijać i na szerokość i na długość a jakby była jeszcze dużo większa to dziwnie jakoś...mi się wydaje że te większe pościele to już dla takich starszych dzieciaczków do jakichś tapczaników np.
Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Ehh napisałam już Wam cały esej i się skasował Czytam Was średnio raz w tygodniu, sprawdzam co u Was i coraz bardziej jestem ciekawa, czy się któraś nie rozpakowała przypadkiem--> ninag gratuluję pierwszego wątkowego maleństwa Do końca roku mamy dostać decyzję w sprawie kredytu na mieszkanie, póki co nadal mieszkam w mężowo rodzinnym domu. Tak strasznie chciałabym już zabrać nasze manatki, pójść do naszego własnego mieszkanka, czekać tam na dzidziusia i mieć wszystkich innych gdzieś... Wybraliśmy imię, co prawda mąż nie zgodził się nadal na Leona, którego tak bardzo chciałam, ale będzie Marcin Zawsze podobało mi się to imię Często myślę o Was i Waszych brzuszkach. Zszokowała mnie wiadomość o Aniołku Hosenki, nie brałam w ogóle pod uwagę, że którejś z nas może się jeszcze coś przytrafić Strasznie mi przykro Widzę, że zostałam zaginioną mamusią, dziękuję, że mnie całkiem nie wyrzuciłyście Czytam Was na telefonie, a napisać coś na nim to już niewygodna sprawa. We wtorek miałam USG, dzidziol waży prawie 2500g, wszystko z nim w porządku. Ja przytyłam 7kg. Oczywiście nadal cieszę się z dzidziusia, ale mam już dosyć tego brzucha, jest zima, ciężko mi się poruszać i w płaszczu czuję się jak namiot wojskowy nie wysypiam się i odzywa się moja próżna kobieca strona, chciałabym już poczuć się ładnie Pozdrowienia dziewczyny, trzymam za Was wszystkie kciuki
Super że się odezwałaś Wpadaj do nas częściej jak będziesz miała możliwość. A różne dolegliwości to chyba każda z nas ma, trudno, musimy to przetrwać, już niedługo
Stary 2012-12-14, 15:10   #4778
suzi31
Raczkowanie

Hej
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
mialyscie zlecone badanie na Hiv ? jesli tak to ile placilyscie ?
Ok. 35 zl

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Suzi jak tam remont sypialni? U mnie mąż jutro kładzie tapety i wykładzinę i myślę, że do wtorku powinno być wszystko zrobione.
Juz mnie nosi przez ten remont, ale na szczescie dzis fachowiec skonczyl (nawet umyl mi podloge ). Teraz czeka nas wielkie sprzatanie, bo nawet w szafie, ktora byla oklejona folia, na polkach mam sam pyl Ale coz, zeby bylo ladnie, najpierw musi byc syf Postaram sie do konca tygodnia wysprzatac, maz poustawia meble i cykne fotke.

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
I w tym miejscu pytanie do dziewczyn, które będą miały cc. Jak to jest z pielęgnacją rany po cc? Można normalnie brać prysznic czy nie można jej moczyć? samej się zmienia jakieś opatrunki już w domu? i czy później jak już się zagoi to trzeba stosować jakieś maści na blizny np. contratubex?
Pisze jak bylo u mnie, bo pewnie co szpital to inaczej radza. Po cc szybko zdjeli mi opatrunek, blizne moglam od razu zmoczyc i delikatnie myc mydlem. Jak tylko moglam (nie pamietam ile trzeba odczekac) to smarowalam 2 razy dzinnie jakas mascia cebulowa, a poxniej jakas perlowa, przez ponad pol roku. Mi niestety to smarowanie nie pomoglo i mam bardzo brzydka, wypukla i czerwona ta blizne, ale to z tego wzgledu, ze mam tendencje do bliznowcow. Natomiast moje kolezanki po cc maja malo widoczna blizne, choc az tak o nia nie dbaly jak ja.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Na SR połozna nam mowila, ze jak stosujemy bialego jelenia to już Tantum Rosa niekoniecznie musimy używać.

Lady zamówiłam ten sam materac
Ja Tantum na razie nie kupuje.

Cytat:
Mam 2 nieusztywniane.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:11   #4779
sylwietta1988
Zakorzenienie

Jak szukacie kocyków na allegro to cienkie są z mikrofibry a grube akrylowe
Stary 2012-12-14, 15:12   #4780
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
no ! nareszcie się odezwałaś ! dobrze że wszystko u Ciebie w porządku jak tam po ślubie ? zdjęciami się chwal czekamy na nie od września :P

Ponawiam pytanie a co mi tam pogrubie ile kupujecie rożków, jak wezme jeden sztywny na kokosie a drugi miękki t bydze oki ? ooo jak to pisałam nie było jeszcze tylu odpwiedzi, jak Wy to robicie ??
Stary 2012-12-14, 15:13   #4781
sylwietta1988
Zakorzenienie

A ja mam pytanko odnosnie pielegnacji cycuszków można jej już teraz smarowac jakąs maścią z lanoliną w celach pielęgnacyjno-hartowniczych? a jak tak to jaką najlepiej
Stary 2012-12-14, 15:14   #4782
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Ponawiam pytanie a co mi tam pogrubie ile kupujecie rożków, jak wezme jeden sztywny na kokosie a drugi miękki t bydze oki ? ooo jak to pisałam nie było jeszcze tylu odpwiedzi, jak Wy to robicie ??
1 miękki a drugi usztywniany i git

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-14, 15:14   #4783
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
no ! nareszcie się odezwałaś ! dobrze że wszystko u Ciebie w porządku jak tam po ślubie ? zdjęciami się chwal czekamy na nie od września :P

wystarczy spokojnie
Stary 2012-12-14, 15:21   #4784
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
jej, ale ładne te pościele tylko jednego w tej aukcji nie rozumiem... bo pisze, że ochraniacz pasuje do łóżeczka 120/60 a pościel niby większa. Zobacz sobie jakie są wypełnienia - bo poduszki są przeważnie takie same, tylko kołderki wieksze, a większa kołderka Ci nie będzie przeszkadzać bo lepiej dziecko przykryje Ja mam mniejsze wypełnienie, ale to Niunia dostała w prezencie więc nie miałam wyjścia.

Apropo rożków to mam jeden nieusztywniany a drugi usztywniany i to mi się wydaje ok, bo jak Mała Ci np. uleje to będziesz mieć drugi na zmianę, zanim tamten wyschnie. A więcej niz 2 nie trzeba bo to tylko 1,5 miesiąca używasz...
wiesz ja chce dokupić osobno wypełnienie bo taniej wychodzi (przekopalam allegro )a jak oni maja aukcjie z wypelnieniem to pisze tylko komplet wypełnienia....czyli pewnie taki sam rozmiar co pościel

tzn ja niby moge kupić wypełnienie 120x90 ale wtedy będzie luz materiału to tak może być ???

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
1 miękki a drugi usztywniany i git
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wystarczy spokojnie
uff jeden problem rozwiązany
Stary 2012-12-14, 15:21   #4785
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja mam pytanko odnosnie pielegnacji cycuszków można jej już teraz smarowac jakąs maścią z lanoliną w celach pielęgnacyjno-hartowniczych? a jak tak to jaką najlepiej
ja już smaruję, chociaż bardziej w celach leczniczych sutki mi się jakieś dziwne zrobiły, tak jakby leciutko popękały i były suche od 3 dni smaruję ziajką tą maścią z lanoliną do brodawek i czuję i widzę wyraźną poprawę poza tym, że suty mi stoją po tym smarowanie jeszcze jakieś 15 minut

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:24   #4786
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja robiłam tak:
rozrobiłam TR i najpierw podmywałam się czystą wodą a potem TR, i tak kilka razy dziennie, z reguły po siku. a na wieczór przed snem myłam zwykłym mydłem. I nie przesadzajmy, nie boli krocze aż tak żeby nie można było się podmyć :P tylk ojest to nieprzyjemne w dotyku bo to jednak szew :/
ok, dzieki za dopowiedz
a co to dokładnie znaczy "zwykłe mydło"? bo czesto tu pada ta nazwa
byle jakie, pierwsze lepsze z półki?

maz odebral wyniki paciorexa ale przez tel nie moglam sie dogadac z nim bo jakies dziwne te nazwy są, wszystko w lacinie a on nic z tego nie rozumie i musze czekac az wróci

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:28   #4787
meduzza
Zadomowienie

Ufff nadrobione, wczoraj cały dzień i nockę prezentację robiłam do szkoły ale już zaliczone, podobało się i koniec

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Pokażę Wam Małą - aktualne foto z wczoraj.
Śliczna mała-super pamiątka
Cytat:
U mnie po wizycie: w 5 tyg przytylam 2,4 kg wiec jak na mnie to i tak niezle lekarka mowi ze nie za duzo

cisnienie mialam ksiazkowe, wyniki tez

Wymaz na paciorkowca pobierze mi dopiero na nastepnej wizycie czyli 15.01 (ostatnia )

Synuś ma sie dobrze, wszystko u niego wporzadku, wazy 2017g - jak sie ciesze bo martwilam sie ze moze byz za malo ulozenie glowkowe...

Niestety co do lozyska to powtarza sie historia z poprzedniej ciazy czyli zaczynaja byc widoczne zmiany wapnienia i prawdopodobnie, a napewno lepiej by bylo jakbym urodzila w styczniu. Lekarka mowi ze organizm sam powinien zareagowac i dzidzia szybciej wyjsc na swiat. Przez to lozysko mam zalecona KTG od stycznia i pierwsze bede miala 8 lub 9 i bedziemy obserwowac dziecko...
To w sam raz synek Ciekawe o ile szybciej maluch się pojawi
Cytat:
no i dzwonie i mowie ze juz jestem po wizycie i ze maly wazy 2kg a ta: "coooooooooooooooooo? " prawie mi na zawal tam zeszla bo myslala ze juz urodzilam
Ojej, to się musiała bidula wystraszyć!!! Dobrze, że smsa nie napisałaś bo już w ogóle
Cytat:
Ja mam dwa miękkie

Nomen Ale Cię wciągnęła czarna dziura:O Dobrze, że się odezwałaś

Hosenko Aż tak potrzebne są "przytrzymywacze"? Pamiętam kiedyś Djerba wstawiała zdjęcie brzucha po porodzie i nie wyglądał tak źle...
To życzę Wam sukcesu w staraniach o dzidzię
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:28   #4788
nancykenator
Zakorzenienie

witam Was po drzemce

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Łojej właśnie podliczyłam wyniki które muszę zrobić na kolejną wizyte i gina którą mam na 20.12
No i za wszystkie będę musiała zabulić 86 zł + wizyta u gina 150
Normalnie pójdę z butami (raczej boso) na same święta a gdzie prezenty?
a czy w Twojej okolicy nie ma takiego labu, w którym mogłabyś wyrobić sobie kartę stałego klienta albo coś takiego, wtedy miałabyś taniej.

sylwietta mi się jeszcze syndrom wicia gniazda nie włączył ale za to wszystko mnie irytuje. Mój małżon to ma mnie już chyba dosyć. Cały czas się o coś go czepiam, nic mi nie pasuje, teraz to nawet nie mówię spokojnie tylko się irytuję i drę się sama siebie denerwuje.

kija u mnie też lekarz się ostatnio zdziwił bo ledwo 4 kg przytyłam ale mówi, że dzidziuś ma wagę prawidłową, także ja już sama nie wiem.
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:29   #4789
bokeh
Zakorzenienie

a przescieradło lepiej bawełniane czy frotowe???
Stary 2012-12-14, 15:33   #4790
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem ale ja mam frote
kurde, lukalam dzis foteliki do samochodu, powiem Wam szczerze ze ten co mam to taka lipa.... ten wklad mam taki cienki że czuć plastik i w ogole lipa straszna... ale tzt przyjedzie i oceni, mi się on nie podoba, skoro ja mam jezdzic z dzidzią częściej to wole porządniejszą rzecz, bo od szwagierki mam taki, a ona w ogole nie jezdzila nigdzie z dzidzia, a ja bede często jezdzić do tesciowej w jedną strone 20km.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-12-14, 15:40   #4791
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
ja też tak mam , jeden usztywniany jeszcze po WOjtusiu i drugi nowy, miękki. Ten drugi zamierzam potem jako pościel do wózka używać bo pościel po Wojtusiu mi gdzieś podczas przeprowadzki zagineła
mam jeszcze jeden niebieski rożek ale nawet go nie prałam.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:40   #4792
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Hosenko Aż tak potrzebne są "przytrzymywacze"? Pamiętam kiedyś Djerba wstawiała zdjęcie brzucha po porodzie i nie wyglądał tak źle...
To życzę Wam sukcesu w staraniach o dzidzię
Tragedii nie ma, brzucha nie miałam dużego zwłaszcza, że jak trafiłam do szpitala to zaczął już maleć. Ale jednak lata trochę tłuszczyk i skóra, a nie chcę żeby została mi zwiotczała, wisząca skóra.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:42   #4793
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ok, dzieki za dopowiedz

maz odebral wyniki paciorexa ale przez tel nie moglam sie dogadac z nim bo jakies dziwne te nazwy są, wszystko w lacinie a on nic z tego nie rozumie i musze czekac az wróci
tak

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Cytat:
jA miałam i mam tylko frotte
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:49   #4794
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz ja chce dokupić osobno wypełnienie bo taniej wychodzi (przekopalam allegro )a jak oni maja aukcjie z wypelnieniem to pisze tylko komplet wypełnienia....czyli pewnie taki sam rozmiar co pościel

tzn ja niby moge kupić wypełnienie 120x90 ale wtedy będzie luz materiału to tak może być ???[COLOR="Silver"]
Wiesz co bokeh...ja już w tym momencie sama jestem skołowana...przypomniało mi się że dostałam od kuzynki pościel po jej córeczce z firmy gluck o taką http://www.gluck.pl/posciel/posciel_...eddies_47.html Zarówno na stronie internetowej jak i na pudełku jak wół pisze że 135x100. Ja zmierzyłam i wychodzi mi 127x90. Włożyłam wypełnienie to co kupiłam do łóżeczka 120x60 i bardzo mało jest luźnego materiału. Tą pościel Glucka chciałam mieć na zmianę i myślałam że będę musiała troszkę zmniejszyć u krawcowej poszewkę na kołdrę ale teraz widzę że nie ma takiej potrzeby Ochraniacz pasuje idealnie nie łóżeczka 120x60, poszewka na poduszkę identyczna.
Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Pisze jak bylo u mnie, bo pewnie co szpital to inaczej radza. Po cc szybko zdjeli mi opatrunek, blizne moglam od razu zmoczyc i delikatnie myc mydlem. Jak tylko moglam (nie pamietam ile trzeba odczekac) to smarowalam 2 razy dzinnie jakas mascia cebulowa, a poxniej jakas perlowa, przez ponad pol roku. Mi niestety to smarowanie nie pomoglo i mam bardzo brzydka, wypukla i czerwona ta blizne, ale to z tego wzgledu, ze mam tendencje do bliznowcow. Natomiast moje kolezanki po cc maja malo widoczna blizne, choc az tak o nia nie dbaly jak ja.
Dziękuję za odpowiedź
Cytat:
Ja już od około miesiąca smaruję ziajką na brodawki. Fajnie natłuszcza i są mięciutkie więc mam nadzieję że będzie wszystko ok przy karmieniu i nie będą pękać.
Stary 2012-12-14, 15:51   #4795
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
ok, dzieki za dopowiedz

albo szarak z białego jelenia
Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

sylwietta mi się jeszcze syndrom wicia gniazda nie włączył ale za to wszystko mnie irytuje. Mój małżon to ma mnie już chyba dosyć. Cały czas się o coś go czepiam, nic mi nie pasuje, teraz to nawet nie mówię spokojnie tylko się irytuję i drę się sama siebie denerwuje.
oj, ale z nas paskudy ja teraz to czasami wpadne w mega nerwa sama nie wiedząc z jakiego powodu..... tragedia z tym hormonami....
Stary 2012-12-14, 15:53   #4796
e_vel
Wtajemniczenie

Bokeh, mi chodziło o to, że możesz sobie kupić wypełnienie większe niż 120*60 czyli takie które będzie pasowało do tej pościeli co wypatrzyłaś. Kołderkę i tak trzeba podwijać, a posusia ma taki sam rozmiar.
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 15:54   #4797
sylwietta1988
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny, w poniedziałek bede w aptece to sie zaopatrze w tą ziajkę do piersiątek
Stary 2012-12-14, 15:56   #4798
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam prześcieradła bawełniane. Sama nie lubię jakoś spać na frotowych to i dla synka bawełniane gładziutkie wzięłam.
Stary 2012-12-14, 15:57   #4799
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, mi chodziło o to, że możesz sobie kupić wypełnienie większe niż 120*60 czyli takie które będzie pasowało do tej pościeli co wypatrzyłaś. Kołderkę i tak trzeba podwijać, a posusia ma taki sam rozmiar.
no miałam zamiar kupić takie wypełnienie jak pościel czyli 135x100 ale tak myśle czy zbyt duże to nie będzie
Stary 2012-12-14, 16:02   #4800
bishonka
Raczkowanie

Właśnie dziewczyny.

Wiecie że ja nie boję się tak tego bólu po cc jak tego rwania sutów.
Pamiętam moją siostrę jak wyła z bólu przy karmieniu.
Krew jej ciekła.
Wiem ze podobno najlepiej jest wcale nie wycierać pierci bo mleko (podopno najlepiej je goi i nawilża)
Z drugiej strony jak wysmaruje jakąś maścią sutki to za 2,3 h będę je musiała choć wytrzeć alby malutka nie miała maści w buzi.
I bądz tu mądry
Jak planujecie robić?

Boję się właśnie że to co dzisiaj uważam za przepiękne może mnie tak rozczarować.

Wiecie że cycki to miałam piękne,okazałe,nabrzmiałe (i bolesne)
A teraz takie flaczki się zrobiły.
Wy też tak macie?
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości