uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-28, 12:28   #1081
Aeterna
Zakorzenienie

Dot.: uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl

Żyje mój Oscar.
I ma się dobrze.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 12:35   #1082
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

tamten blady zielony może i był średnio ładny ale był lepszy.....

edit:
o ranyyy na laptopie i kompie mam zupełnie dwa inne kolory zielonego!!!

Edytowane przez Gabi2
Czas edycji: 2007-02-28 o 14:18
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 12:54   #1083
misiapisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaZ Pokaż wiadomość
Właśnie z tym mamy problem techniczny. To będzie zwijalne. Ale teraz franca nie chce się zwinąć i psuje nam wygląd gł. strony. Robi się jak spaghetti a ma być krótsza.
Ja wlasciwie lubie spaghetti, ale niekoniecznie na stronie glownej Wizazu .
Zycze powodzenia w rozwiazywaniu tego problemu i tak odwaliliscie kawal dobrej roboty

Juz o tym pisalam, ale przypomne. Co z ta trzecia, pusta kolumna w Ostatniej Setce KWC (w pierwszej jest ta 100, w drugiej nowo dodane, trzecia pusta).
Mozna to wykorzystac jako dodatkowa przestrzen reklamowa (na PW podam numer konta, na ktory mozecie przelewac mi, jako pomyslodawczyni, 10% od zyskow z tych reklam ) .
misiapisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 13:00   #1084
Wiwianna
Zadomowienie

A ja dobrze się czuję na nowym Wizażu Stonowana kolorystyka, wszystko tak ładnie uporządkowane, wyciszone Ach, jak przyjemnie
Stary 2007-02-28, 13:06   #1085
Rayne
Wtajemniczenie

Uwagi mam dwie:
1. Jak można teraz wystawić przekupkę? Linka w profilu nie widzę...
2. Co do strony głównej i części "Ostatnio na forum" - przydałoby się chyba jakoś odróżnić (inna czcionka, kolor?) link z nazwą wątku i nick osoby, która napisała ostatniego posta - teraz wygląda to tak samo i zlewa się w jeden ciąg znaków.

Edit: odpowiedź nt. punktu nr 1 znalazłam sama (choć pozostaje pytanie - kiedy?); punkt 2 do rozpatrzenia.
Stary 2007-02-28, 14:11   #1086
naila
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: uwagi estetyczne do nowego designu Wizaż.pl

1,5 godz. rano na wizażu - musiałam przerwać, bo bolały oczy Teraz znowu, ale wystarczyło pół godziny i znowu ból. Jeśli w ciągu kilku dni się nie przyzwyczaję do tych kolorów, to niestety, ale wybiorę zdrowe oczy, a nie wizaż Byłoby szkoda, bo jestem tu codziennym domownikiem od wielu lat...

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 14:18   #1087
primavera
Zakorzenienie

Bardzo podoba mi się ten "skrót" do forum po prawej stronie
primavera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 14:22   #1088
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

a ja mam pytanko, czemu ta lista z forami narzuca mi fora "kobiety" i tutaj mam rozwiniętą tylko tę, jeśli ja np korzystam najczęściej tylko z "moda" to musze najpierw kliknąć w "porady specjalistów" i dopiero w np "moda", wczesniej wchodziłam na główną, klik na moda i juz a teraz interesujące mnie fora są zwinięte
można to zmienic wg własnych preferencji?
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 14:30   #1089
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
1,5 godz. rano na wizażu - musiałam przerwać, bo bolały oczy Teraz znowu, ale wystarczyło pół godziny i znowu ból. Jeśli w ciągu kilku dni się nie przyzwyczaję do tych kolorów, to niestety, ale wybiorę zdrowe oczy, a nie wizaż Byłoby szkoda, bo jestem tu codziennym domownikiem od wielu lat...
Naila a co najbardziej Ci przeszkadza, co dokładnie męczy? Potrafisz to określić?
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 14:34   #1090
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanko, czemu ta lista z forami narzuca mi fora "kobiety" i tutaj mam rozwiniętą tylko tę, jeśli ja np korzystam najczęściej tylko z "moda" to musze najpierw kliknąć w "porady specjalistów" i dopiero w np "moda", wczesniej wchodziłam na główną, klik na moda i juz a teraz interesujące mnie fora są zwinięte
można to zmienic wg własnych preferencji?
Gabi z tego co widzimy, to te linki na forum jeszcze nie działają dobrze. Listę rozwinęliśmy, żeby było widać, że jest rozwijalna. Co do ustawień "własnych preferencji" to już musi wypowiedzieć się Zło, ale mi na razie te pozostałe działy nie chcą się otworzyć i może stąd ten problem
Stary 2007-02-28, 15:09   #1091
Fresa
Zakorzenienie

Strona główna teraz jest ekstra -zresztą wogóle pomysł z schynchronizowaniem wszystkiego był bardzo dobry.
Nareszcie Wizaż tworzy całość-a nie Forum sobie,strona sobie i KWC sobie .

Ja jeszcze o tych emotkach .

Wiem,wiem minimun 2 tygodnie.

Ale już zgłaszam wniosek,że te ,które wstawiła Aaricia nie podobają mi się.

Optuję za emotami z gadu-gadu -są sto tysięcy razy lepsze .

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 15:13   #1092
naila
Zakorzenienie

Cytat:
Naila a co najbardziej Ci przeszkadza, co dokładnie męczy? Potrafisz to określić?
Agnieszko, nie wiem dlaczego, ale tak na mnie działa ten kolor Mimo regulowania monitora, muszę bardzo wysilać oczy, a po jakimś czasie zaczynam je przymrużać. Z kolorem niebieskim z szarościami nie miałam tego problemu. Widzę, że poprawiacie odcienie i kolory wydają się przytłumione, ale moje oczy to męczy I to nie tylko moje takie odczucie - wypowiadało się podobnie wiele wizażanek.

Stary 2007-02-28, 15:32   #1093
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia

Kilka groszy ode mnie (moze byc centow) po przerwie na pisanie pracy magisterskiej:

-odwalcie sie od logo . Jest naprawde super, dawno mi sie nic tak nie podobalo, jak wlasnie ta zmiana. A "a" jest inne, lubie tego typu wypaczenia, logo ma klase i nareszcie to "cos".

-STRONA GLOWNA bomba! Wiedzialam, ze potrzeba jeszcze troszku manipulacji i dopieszczenia i dobrze bedzie. Szczerze przyznam, ze od daaaawien dawna, wchodzac na wizaz zadawalam sobie w glowie to pytanie "no ale kiedy oni wreszcie zrobia cos z ta stronka? ". Taki fajny serwis, tak ogromny, tak kompletny, tak dopracowany, tak kochany i..taka marna, kiepsciutechna, zacofana, pardon, grafika. Ale czulam, ze to kwestia czasu i czerwony panel wraz z czyms okopodobnym zniknie. Swiat gna do przodu, wizaz tez, Ago & Zlosiu - gratuluje postepu, jest naprawde super.

-Naila, mnie tez mecza, juz pisac nie bede, bo od poczatku tutaj sie burzylam o te kolory, wiec proba polaczenia tego z dolegliwosciami fizycznymi moglaby zostac uznana manipulacje, jednak oczy meczy, a Przede Wszystkiem - po prostu siedziec mniej sie tu chce. Tak jak kiedys godzinami, dniami, tak teraz hop, wpasc, wypasc.
Czytaliscie kiedys o ideologii Mc Do, King Burgera, Quicka i tym podobnym? Ergonomia krzesel jest niewygodna i zimna; Stoly rowniez. Kolorystyka i meble swieze, jak to nazywacie, ale majace na celu : zaplacic, zjesc i wyjsc. To FAST food. Szybki przeplyw klienteli. jasne, ze osobiste - ale wlasnie z tym mi sie teraz wizaz kojarzy. Ktos nazwal go "szpitalnym". Wchodze, skonsultuje, i chcialabym sie przeniesc w ciieplejsze rejony; Raczej daleko do zaparzenia sobie kubka cappucino i rozwalenia sie tu na fotelu.
No, ale jak mawiacie... moze kwestia przyzwyczajenia.
A moze Milosc bedzie silniejsza niz wszystko.

-Nie podoba mi sie kolorystyka, zaluje, szkoda, ze nie mozna sobie jej spersonalizowac, aby Kazdy mogl sie czuc na wizazu jak w domu.
I ma chere Aet, narzekac bede, nieprzytulnie mi, przepraszam, ze tak po szczeniacku, nie przyzwyczajam sie, i ubolewam nadal. Jeszcze troche pomarudze.

-Babciu W., dzieki za linki do screenow Jasne, ze wizaz sie zmienia tak jak my i swiat, wiec wlasciwie kazda zmiana jest lepsza, moglaby byc jeszcze lepsza, ale na to rowniez potrzeba czasu, jak napisala Aet, za 2 lata wizaz znow sie przebierze, pantha rei....

No to wracam do pracy.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 15:39   #1094
K@sieńka
Zadomowienie

GG do K@sieńka

Cytat:
Napisane przez naila Pokaż wiadomość
Agnieszko, nie wiem dlaczego, ale tak na mnie działa ten kolor Mimo regulowania monitora, muszę bardzo wysilać oczy, a po jakimś czasie zaczynam je przymrużać. Z kolorem niebieskim z szarościami nie miałam tego problemu. Widzę, że poprawiacie odcienie i kolory wydają się przytłumione, ale moje oczy to męczy I to nie tylko moje takie odczucie - wypowiadało się podobnie wiele wizażanek.
Wydaje mi sie, ze najbardziej męczący jest zielony kolor na białym tle. Chyba dobrym rozwiązaniem byłoby ściemnienie tła. Co wy na to?
K@sieńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 15:50   #1095
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez K@sieńka Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie, ze najbardziej męczący jest zielony kolor na białym tle. Chyba dobrym rozwiązaniem byłoby ściemnienie tła. Co wy na to?
Też już o tym myślimy, żeby złamać tę biel. Może ona tak razi i mocno kontrastuje.
Stary 2007-02-28, 17:05   #1096
nervica
Raczkowanie

Nie to, że nie lubię zielonego (choć to prawda), tym bardziej, że ten mi wiosny nijak nie przypomina (chyba że zgniłą zeszłoroczną trawę po roztopach), ale ja tego również nie umiem znieść na dłuższą metę Nie będę oryginalna - posłużę się cytatami:

Cytat:
Napisane przez jowisia Pokaż wiadomość
[...] oczy meczy, a Przede Wszystkiem - po prostu siedziec mniej sie tu chce. Tak jak kiedys godzinami, dniami, tak teraz hop, wpasc, wypasc.
Czytaliscie kiedys o ideologii Mc Do, King Burgera, Quicka i tym podobnym? Ergonomia krzesel jest niewygodna i zimna; Stoly rowniez. Kolorystyka i meble swieze, jak to nazywacie, ale majace na celu : zaplacic, zjesc i wyjsc. To FAST food. Szybki przeplyw klienteli. jasne, ze osobiste - ale wlasnie z tym mi sie teraz wizaz kojarzy. Ktos nazwal go "szpitalnym". Wchodze, skonsultuje, i chcialabym sie przeniesc w ciieplejsze rejony; Raczej daleko do zaparzenia sobie kubka cappucino i rozwalenia sie tu na fotelu.

...

Nie podoba mi sie kolorystyka, zaluje, szkoda, ze nie mozna sobie jej spersonalizowac, aby Kazdy mogl sie czuc na wizazu jak w domu.
I ma chere Aet, narzekac bede, nieprzytulnie mi, przepraszam, ze tak po szczeniacku, nie przyzwyczajam sie, i ubolewam nadal [...]
Pieką mnie oczy - zaczęłam je mrużyć. Nie po to przecież godzinami wyczytuję o kremach przeciwzmarszczowych, żeby się przy okazji w miesiąc mimicznych dorobić. Nie dość, że moje oczy straciły ochotę na wizażowanie, to rzeczywiście jakoś tak chłodno i nieprzytulnie się tu zrobiło.

Cytat:
[...]
Co do wyboru "skórek" to naprawdę nie wiem i, nie chcę niczego obiecywać
Aga błaaaaagam!!!

Ludzi poznaje się po ich śmieciach.

(Oliver Brown)
nervica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 17:18   #1097
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Ja sie juz powoli przyzwyczajam. Nawet mnie smieszy to połączenie zielonego z róże. Tylko ciągle nie moge się pogodzic z tym przesunięciem w prawo. I szkoda, że nie mozna sobie wybrać koloru
Stary 2007-02-28, 17:43   #1098
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Kilka groszy ode mnie (moze byc centow) po przerwie na pisanie pracy magisterskiej:

-odwalcie sie od logo . Jest naprawde super, dawno mi sie nic tak nie podobalo, jak wlasnie ta zmiana. A "a" jest inne, lubie tego typu wypaczenia, logo ma klase i nareszcie to "cos".

-STRONA GLOWNA bomba! Wiedzialam, ze potrzeba jeszcze troszku manipulacji i dopieszczenia i dobrze bedzie. Szczerze przyznam, ze od daaaawien dawna, wchodzac na wizaz zadawalam sobie w glowie to pytanie "no ale kiedy oni wreszcie zrobia cos z ta stronka? ". Taki fajny serwis, tak ogromny, tak kompletny, tak dopracowany, tak kochany i..taka marna, kiepsciutechna, zacofana, pardon, grafika. Ale czulam, ze to kwestia czasu i czerwony panel wraz z czyms okopodobnym zniknie. Swiat gna do przodu, wizaz tez, Ago & Zlosiu - gratuluje postepu, jest naprawde super.
jowisia
Tu as raison!
Je d'accord avec Toi

Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 18:35   #1099
mi.a
Zakorzenienie

chciałam tylko zapytać co z indeksem przekupki????

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 19:26   #1100
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

tak tak.. ja też będę krzyczeć błagalnie o powrót do skórek i mozliwości ustawienia 'wąski' 'szeroki'. ten wąski to porażka
okreslenie 'szpitalny' jest nader trafne..

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 19:47   #1101
naila
Zakorzenienie

Cytat:
-Naila, mnie tez mecza, juz pisac nie bede, bo od poczatku tutaj sie burzylam o te kolory, wiec proba polaczenia tego z dolegliwosciami fizycznymi moglaby zostac uznana manipulacje, jednak oczy meczy, a Przede Wszystkiem - po prostu siedziec mniej sie tu chce. Tak jak kiedys godzinami, dniami, tak teraz hop, wpasc, wypasc.
Jowisia, mam takie odczucia, jak Ty. Uważam jednak, że trzeba o tym pisać, bo o ile do ogólnego schematu, jeśli jest spójny i logiczny, a jest można się przyzwyczaić, to do tego, że wzrok się męczy i oczy się mruży (zmarszczki?!) - do tego się nie przyzwyczaję.

Poza tym, bardzo chwalę pomysł ujednolicenia i zintegrowania wszystkiego. Cieszę się, że nad tym pracujecie

Stary 2007-02-28, 20:30   #1102
Arwena84
Zadomowienie

Hm a ja jeszcze pomecze o oznaczenie nie czytanych postow. Wczesniej byl znaczek zmieniajacy kolor w zaleznosci od tego, czy dana wiadomosc jest przeczytana, fajnie jakby wrocil.
Arwena84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 21:29   #1103
kamaO
Wtajemniczenie

Weż tu człowieku tu człowieku pochoruj trochę, a po dwóch tygodniach L4 takie zmiany

Normalnie aż mnie zatkało Niestety nie podoba mi się Zrobiło się tak, jakby to ująć, "przemysłowo". Przyzwyczaimy się wszystkie, ale mnie na pewno będzie bardzo brakowało naszego starego, babskiego, ciepłego Wizażu. Teraz jest taki bezosobowy

KWC jest dla mnie jeszcze na razie kompletnie pomieszane i nieczytelne - przeszkadza mi ta zamiana stron.

No cóż - czuję się jakbym tu trafiła pierwszy raz...
Stary 2007-02-28, 21:36   #1104
Sathi
Zakorzenienie

Mnie nadal sie podoba, przyzwyczaiłam sie do kolorów.
nic mi nie przeszkadza, czuć wiosnę

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 21:41   #1105
Madziarka.n
Zakorzenienie

A ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego odcienia zieleni
no i denerwujące to przesunięcie w prawo.. Chyba zakleję sobie lewa część monitora jakąś kartką
Mam nadzieję że się przyzwyczaję z czasem..

Madziarka.n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 21:50   #1106
Pomadka
Zakorzenienie

Cytat:
Też już o tym myślimy, żeby złamać tę biel. Może ona tak razi i mocno kontrastuje.
Koniecznie trzeba przyciemnić tło, bo ja wczoraj posiedziałam na Intymnym, MM ponad 4 godz. i oczy mi wymiękły. Rano wstałam z zapuchniętymi gałami. Nieprzyjemne uczucie...

Taka wizirowa, doprana biel na forum się niezbyt nadaje, ponieważ bardzo eksploatuje oczy. Przydałoby się coś mniej "dopranego" i intensywnego.
Stary 2007-02-28, 22:15   #1107
misiapisia
Wtajemniczenie

Nie jestem pewna czy to wina nowego stylu, ale wczesniej wszystko bylo w porzadku, wiec chyba tak.
Po kliknieciu na link umieszczony w tresci postu w nowym okne nie otwiera sie strona z linku, ale np www.wizaz.pl/forum/www.xxxxxxx.pl] z informacja, ze nastapil blad i na Wizazu takiej strony nie ma.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie.JPG (92,3 KB, 18 załadowań)
misiapisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 22:50   #1108
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Cytat:
Z tą biela przydało by się coś zrobić,bo kontrast za duży i bardzo oczy bolą.
Posiedziałam dwie godz i wymiękam a kiedyś tu potrafiłam spędzic po 8 godz

Edytowane przez schatzsi
Czas edycji: 2007-02-28 o 23:43
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 23:30   #1109
Rozterka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax Pokaż wiadomość
Najstraszej wersji nie pamiętam

Wizaż około roku 2003

Wizaż 2004-2005

Wersja przejściowa

Wizaż poprzedni w wersji czerwonej

Może niech ktoś to archiwizuje
coś niecoś kojarzę

Z pierwszego linku [na samym dole strony] spodobał mi się mail do małego złośliwca

Cytat:
Napisane przez Madziarka.n Pokaż wiadomość
A ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić do tego odcienia zieleni
no i denerwujące to przesunięcie w prawo.. Chyba zakleję sobie lewa część monitora jakąś kartką
Mam nadzieję że się przyzwyczaję z czasem..
też pomyślałam o zaklejeniu monitora - skończyło się na tym, że oparłam o niego zeszyt

Dołączam się do prośby o skórki i nowe emotki oraz o zmianę tła postów (na ciemniejsze)

zapomniana...
Rozterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-28, 23:56   #1110
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez schatzsi Pokaż wiadomość

Z tą biela przydało by się coś zrobić,bo kontrast za duży i bardzo oczy bolą.
Posiedziałam dwie godz i wymiękam a kiedyś tu potrafiłam spędzic po 8 godz

Wszystko wskazuje, że biel będzie ostatecznie złamana
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości