|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
|
|
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
Oleje nigdy nie powodowa³y u mnie wypadania. Szybsze obci±¿anie tak. Na samym pocz±tku.
Do tej pory testowa³am Vatikê kokosow±, monoi, arganowy, migda³owy. Obecnie u¿ywam tego: http://www.yves-rocher.com.pl/cialo/...rycznym_z_rozy Lubiê go za dzia³anie i za zapach. Polujê na niego w promocjach. Co do olei i ewentualnych negatywnych reakcji skóry g³owy- radzê czytaæ sk³ady bo wiele olei do w³osów zawiera p³ynn± parafinê, a ta nie ka¿demu s³u¿y. Ja jej unikam. Szukam czystych olei bez domieszek takich jak parafina. ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- A nied³ugo mam zamiar przetestowaæ 2 olejki firmy Erboristica Natura. |
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 940
|
Cytat:
![]() To nie strasz ![]() Jest w³a¶nie typowy rypacz u¿ywany kubeczkowo; do p³ynu do higieny intymnej nie przekonasz, ale 'mocny detergent dalej' siê chyba nada ![]() A teraz co dzi¶ zrobi³am z w³osami: - krem oliwkowy Isana na d³ugo¶æ na 2 h - Gloria na skalp na pó³ h - Scandic bananowy na d³ugo¶æ i Scandic + szamponetka na koñcówki na 20 min - szampon Joanna Naturia z brzoz± i ³opianem - maska Oriflame na 2 minuty Bo$h jak ja pachnê Miss W³a¶nie w migda³owy muszê siê w przysz³o¶ci koniecznie zaopatrzyæ
pisze siê razem ! Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu, gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago! Edytowane przez versatille Czas edycji: 2012-12-14 o 19:31 |
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
przynajmniej tak to sobie t³umaczê
|
|
#4415 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Cytat:
).Poza tym "gruba" warstwa ³oju mo¿e ograniczaæ dostêp tlenu do skóry g³owy - cebulki tego nie lubi±
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2012-12-14 o 19:31 |
||
|
|
|
#4416 |
|
Spaceroholiczka
Wiadomo¶ci: 27 522
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Boziu ca³y dzien w domu bo sie ¼le czuje a internetu nie by³o.. Tak to bym pospamowa³a...
Ale za to na w³osach Sesa od 12. ![]() Kaveri nie wa¿ siê robiæ sobie dreadów! Mam do was pytanie. U¿ywa³a z was która¶ oleju z ogórecznika w kapsu³kach na twarz?
|
|
#4418 | ||||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nawet tak nie mów, masz prze¶liczne loczki Cytat:
przysz³a moja paczka miko³ajkowa zafarbowa³am sie venit± ![]() mo¿e jutro zrobie zdjêcie jak mi wysz³o i moich zbiorów kosmetycznych a i zdenkowa³am bdfm
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 152
|
Cytat:
|
|
#4420 |
|
Spaceroholiczka
|
Widzê zmasowany atak na dready
I tak mi siê podobaj±, cholernie. Jeszcze kiedy¶ bêdê mia³a na g³owie.Póki co zachwalam dro¿d¿e i siemiê (pijê od równych 2 tyg. wysyp siê u mnie nie pojawi³, nie ma te¿ nowych zmian naciekowych na twarzy, a zmagam siê z zaka¿eniem skóry, co prawda skalp jest nie¼le zaorany i chyba tam by³/jest wysyp ale szybko siê goi. Nieco zmniejszy³y siê u mnie biegunki - a zmagam siê z tym znów od wrze¶nia... - cera nie jest przesuszona, a u¿ywam kilku ma¶ci, choæ lepsze bêdzie s³owo "testujê". Nie wiem jak z przyrostem, oka¿e siê 31) |
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
zrobi³am sobie wishliste i jak na razie chcia³abym przetestowaæ
szampon: http://www.bioarp.pl/pl/p/Szampon-pr...parabenow-/129 od¿ywki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-w-kremie.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html olej: http://www.sklepkokosowy.pl/pl/p/Mas...edica-200ml/85 oczywi¶cie lista mog³aby byæ du¿o d³u¿sza, ale chcia³am tak± realn±, któr± bêdê mog³a zrealizowaæ za jednym razem ![]() dzis zdenkowa³am od¿ywkê Nivea long repair, Scandica i oleju Khadi amla zosta³o mi na jedno u¿ycie, tak¿e idzie mi dobrze, za miesi±c zrobiê zakupy
|
|
|
|
#4422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4423 | |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Ech, niestety.
One bardzo bardzo niszcz± w³osy. I wygl±daj± na brudne ![]() Ja lubiê, jak co¶ gra mi w tle. A na polsacie lecia³o jakie¶ g&%no typu "Dlaczego Ja" i nie mogê s³uchaæ "gry aktorskiej" tych ludzi Cytat:
Mia³am nic nie kupowaæ, ale tak mnie ci±gnie do kupna Sesy i Vatiki...i muszê jaki¶ delikatny szampon kupiæ... ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Ja tak samo. A lubiê j± bardzo. Ale mam 4 maski do zDENKOwania... |
|
|
|
|
#4424 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 327
|
moooniek, ta maska i szampon wygl±daj± naprawdê fajnie.
Co do fruity passion- podejrzewam, ¿e przyjemnie zaskoczy ciê zapach. Na cud bym nie liczy³a. W tej samej cenie s± od¿ywki Alterra. Chyba lepsze ni¿ to. No ale testuj, testuj i zdaj relacjê. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Co do denek to u mnie na wylocie olej TdH z YR i Kallos latte. Dlatego pozwalam sobie na zakupy. |
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4426 |
|
BAN sta³y
|
Moja droga, jako ¿e bardzo lubiê Twoje krêcio³ki...
|
|
|
|
#4427 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I sól - a ja my¶la³am, ¿e to takie naturalne kosmetyki, te ruskie![]() Konkuzja - sk³ad jest ca³kiem fajny, tylko musia³am poburczeæ na zagrywkê psychologiczn± i na to, ¿e s³yszê z zewsz±d, ¿e te rosyjskie maziad³a to takie naturalne s±. A Oilmedica - polecam gor±co ![]() Mi siê wszystkie d/sy w Kraku koñcz±, trzeba co¶ z zapasów zwie¼æ :P
|
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja ze ten? http://www.bioarp.pl/pl/p/Szampon-zi...oslabionych/35 chyba wydaje siê gorszy od tego wcze¶niejszego? a s³u¿y mi ¶wietnie jak zu¿yjê wszystkie oleje(a du¿o nie mam) oprócz Khadiego na porost, to kupiê Oilmedice
|
|
|
|
|
#4431 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
#4432 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 178
|
Kascysko, a co my¶lisz o tym szamponie?
![]() http://kalina-sklep.pl/organiczny-sz...0ml-p-135.html przepraszam za dopytywanie ale czajê siê na niego
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ej, ja nie napisa³am, ¿e jest z³y - napisa³am o bazowaniu na trendzie pro-eco. Osobi¶cie nie widzia³am szamponu z SLS dawno (w koñcu przestaj± u¿ywaæ tego detergentu w preparatach do mycia cia³a), wszêdzie zaczyna siê od SCS i SLES. Wiêc napis bez SLS jest do¶æ nieodkrywczy Za to sugeruje w mojej opinii ca³kowity brak mocnych detergentów. Ale mogê cierpieæ na przerost formy nad tre¶ci± w tym przypadku
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
a ja w³a¶nie zjad³am glutowe ziarenka z kisielem, faktycznie to jest na nie jaki¶ patent
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu koñczy mi siê ten gêsty szampon i szukam jakiego¶ zamiennika
|
|
|
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I sporo zió³, wiêc trzeba obserwowaæ, jak w³osy zareaguj±
|
|
#4437 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze mam 100ml tego:
http://kalina-sklep.pl/szampon-do-wl...ria-p-501.html ale widzê, ¿e te¿ jest MLeS, guar i sól
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
zaraz idê zrobiæ ![]() by³am u gina i okaza³o siê, ¿e to raczej 'powierzchowna' sprawa, jakie¶ zapalenie mieszka w³osowego albo 'figa' (?? nie pamiêtam dok³adnie, by³am zbyt przejêta ). dosta³am ma¶æ, ale usg i tak zrobiê dla pewno¶ci.jeszcze raz dziêkujê za wsparcie ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- haha, popieram! ![]() Kaveri, jak zrobisz dredy, to bêdzie foch!
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znów siê odnoszê do sk³adu, który wcale nie jest z³y - ale obietnice producenta lekko przesadzone ![]()
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

przynajmniej tak to sobie t³umaczê