|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
dla Luśki artystki ![]() Cytat:
Cytat:
Ciśnienie takie czy co? ![]() Ale duży jest! |
||
|
|
|
#1562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój to leniuszek jest![]() nel_a synuś ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1563 |
|
Zakorzenienie
|
![]() nooo pracowita, jak tylko nie śpi to non stop pracuje po tacie chyba to ma, bo mama leniuszek
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
W Dadach i Pampersach tak się dzieje... W Babydream nie pamiętam jak było
|
|
|
|
#1565 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i w obu nam się tak działo, a baby dream też nie pamiętam |
|
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co...zajrzałam małemu do dzióbeczka.
Jeśli chodzi o dolne jedynki to tam zdaje się że nic nie dzieje ale przy następnych chyba tak.....po obu stronach sterczą mu kawałeczki dziąsła a jak masuję to coś tam czuję (albo mi się zdaje )
|
#1567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj w wannie aż się zsuwała z foczki. Ja podobno uwielbiałam siedzenie w wanience z zabawkami i coś mi się zdaje, że młoda też będzie. A kąpiel dlatego była wcześniej, że chciała jeść sama. Wyrywała mi łyżeczkę od początku (nie zawsze) i celowałyśmy razem, ale dzisiaj otwierała buzię dopiero jak sama ją trzymała. Kręciła łyżeczką i ściągała jedzenie paluszkami, a później dotykała wszystkiego. Efekt nietrudno sobie wyobrazić. ![]() Dziękuję za odpowiedzi dot. kojca. Głowa mi pęka, więc nie wiem, czy coś jeszcze napiszę. |
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
ooo coś mam
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm Luśka w tym miejscu ma od dawna dziąsła nieco wybrzuszone, ale chyba dopiero teraz jedna dwójka się ruszyła. Znaczy ruszyła odrobinę i się zatrzymała, więc nie wiadomo jak długo jeszcze to potrwa
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skąd jesteś, że podlegasz pod Gdańsk? ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- W Drugi Dzień Świąt będziemy mieć o 13. W soboty pewnie jest na mszy "niedzielnej", czyli ok. 18, ale jak chcesz poza mszą, to dowiedz się, jakie masz możliwości w wybranej parafii, bo np. u nas żadnych dodatkowych terminów nie ma (chrzty są tylko w 2 niedziele w miesiącu i w święta), u mamy chyba chrzczą też po tej sobotniej mszy o 17 lub 18, a w katedrze można załatwić chrzest w wybranym terminie, ale trzeba to ustalić z proboszczem. |
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- wiecie co?! chyba musimy zacząc kapać w dużej wannie mały zarzumiał że wierzganie powoduje chlapanie i tak chlapie, że mamy powódź na stole i na panelach, więc trzeba zapobiec zniszczeniu drewna
|
|
|
|
|
#1572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Alexandra - tak, pamiętam Cię.
Cytat:
* Może Sol zakłada pieluchy jak brat Phdwao? ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Duże dla Lusi.
|
||
|
|
|
#1573 | ||
|
Rozeznanie
|
nam zalecili w tabletkach do rozpuszczania, ale nie używaliśmy
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dostałam dziś pierwszy raz okres po porodzie... |
||
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
No hejj!!
jezusie, czytam was codziennie, ale pisać nie mam jak, dopiero komputer odpaliłam po 3 dniach, a tak to z telefonu. Spędziłam dziś fajny dzień z niunią. Byłyśmy 6h w galerii... Wiem, zabijcie mnie, miałam nie iść ze względu na zarazki itd. Ale musiał ktoś kupić prezenty, a kto jak nie ja... O dziwo córcia była grzeczna jak aniołek, ani oka nie zmrużyła, ale za to cały czas gadała, śmiała się i obserwowała kolorowy świat centrum handlowego. Kupiłam wszystko, także z prezentami mam spokój Nawet kilka łachów dla siebie, do pracy - trza jakoś wygladać Aaa, i nie mówiłam wam, że przyszły dzisiaj fotoksiążki. Są super, na pewno dziadkowie będą zachwyceni. Ale uważam, że nie warte swojej ceny pierwotnej (ok. 250 zł). 130 to jeszcze ujdzie, ale i tak wydaje mi się za drogo, jak na 64 strony. No tak czy siak włożyłam w nie wiele serca i pracy, efekt jest zadowalający, nawet tż się wzruszył czytając tą naszą historię...
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny które zamawiały doidy cup... po jakim czasie zamówienie zostało zrealizowane? dostałyście jakąś informację o wysłaniu kubeczka czy po zrobieniu przelewu?
ja zrobiłam przelew parę dni temu i cisza... |
|
|
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odmowila nam ubezpieczalnia dofinansowania,mamy 4 tyg by sie odwolac!!!!!!jestem zła na cały swiat,dziecku po wylewie mowia ze kazde dziecko do roku jest wymagajace opieki czy zdrowe czy chore i czesc pedagowiczna i ta ktora miala na celu wesprzec nas psychiczne i cos nam podoradzac zostala odrzucona.Jestem zbulwersowana i tego tak nie zostawimy.najwyzej zmienimy ubezpieczalnie!!idioci normalnie!!co jeszcze sie wydarzuy w tym roku?? moja mała skonczy 28.12 4 msc i juz trzyma sama głowke i trzyma zabawke...zaczyna sie smiac....tak strasznie łapie sie kazdej nadzieji,wiem ze nie wszystko jest tak jak ma byc ale chociaz nie ma calkowitej tragedii |
|
|
|
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
w imieniu Lu za pochwały ślicznie dziękuję
I znowu się będę chwalić - jakiś dzień nowych umiejętności dzisiaj - Lu zaczęła się celowo obracać na plecy ![]() Cytat:
|
|
#1578 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z cyklu odkrycia Antka: 1) nogi są dobre na ząbkowanie, 2) mokre nogi w wanience też można próbować włożyć do buzi, 3) mam pępek ![]() dla Lu
Edytowane przez LadyMagnolia Czas edycji: 2012-12-14 o 20:13 |
||
|
|
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na basenie już widziałam dwójkę dzieciaczków, co położone na plecach w wodzie zaczynały sobie stópkę wcinać ![]() Dziewczyny powiedzcie mi, czy dałybyście 70zł za krzesełko (nówka kosztuje ponad 200zł), które ma pożółkłe plastiki, odrobinkę naderwaną ceratę z siedziska (ale nie dużo i w miejscach, w których to nie przeszkadza) i w którym popsuła się regulacja pochylenia oparcia (nie da się go odchylić, ale na tym mi nie zależy)? krzesełko dokładnie takie jak to: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...866078419.html
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-14 o 20:23 |
|
|
|
|
#1580 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
będziecie się kąpać z Nią? U nas chyba TŻ będzie siedział w wannie z JasiemCytat:
|
||||
|
|
|
#1581 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka! Ja na krótko - mąż jest na urlopie i jest strasznie absorbujący
Witaj z powrotem Alex Wielkie dla Lu!!!
|
|
|
|
#1582 |
|
Zakorzenienie
|
Ach, phdwao, Lady jak kupowałam tu: http://www.doidycup.pl/
nie polecam.... |
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jej wanienkę trzeba będzie instalować w łazience a nie w kuchni/salonie No nie zależy mi na odchylaniu, bo w nim Lu ma siedzieć tylko do jedzenia. A plastiki też nie wszystkie pożółkłe, tylko te boczne
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Zamawiałam wtedy, kiedy poleciła go Phdwao. Wybrałam aukcję z bezpłatną dostawą, ale bezpłatny był chyba tylko list polecony ekonomiczny, a trwa okres przedświąteczny. Napiszę, jak dotrze.
|
|
|
|
#1585 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byliśmy dziś z młżem cały dzień poza domem, a Leoś został z babcią Biedaczek jest nieswój po tym szczepieniu, płaczliwy, marudny i zrobiło mu się zaczerwienienie w miejscu wkłucia na rączce![]() Cytat:
dla GosiCytat:
![]() tak Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1586 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do krzesełka, bierz, ona służy tylko do jedzenia w końcu Cytat:
ja bym od razu im powiedziała do słuchu |
|||
|
|
|
#1587 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fajny ten fotelik- jak ci usterki nie przeszkadzają bierz. my myślimy nad taki co to się potem w stolik i krzesełko przekształca. Cytat:
Coś mi tam w każdym razie nie pasowało.Co do tego kapania też mamy ochotę do wanny się przenieść, ale chyba zaczekamy, jak młody będzie pewniej siedział. |
||
|
|
|
#1588 | |
|
Zakorzenienie
|
nie ładnie tak wątpić w moje umiejętności zakładania pampków ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
My od dawna wkładamy wanienkę do wanny i tak kąpiemy. Kąpiele w pokoju już dawno u nas nie działają, bo nie miał kto nosić wanienki pełnej wody (zresztą nie do uniesienia) do pokoju, a potem nikt nie miał ochoty na sprzatanie po niesfornej pannicy, która połowę wody wychlapuje podczas zabawy
|
|
|
|
#1590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma być lekkie, na kółkach, stabilne, ma mieć regulowaną wysokość siedziska i podwójną przesuwną tackę i ono nie jest bardzo zniszczone, siedzisko wygląda na zadbane, a te dwa pęknięcia na ceratce są naprawdę małe, w sumie tak po bokach schowane
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-14 o 21:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

dla Luśki artystki 

Ciśnienie takie czy co? 

potem chwila odpoczynku na brzuchu i teraz od nowa 

Nawet kilka łachów dla siebie, do pracy - trza jakoś wygladać

tylko że jak dziecko pulchne zacznie wychodzic poza siatke centylowa piediatrzy trzęsa się że ma nadwagę i trzeba odchudzać!, znam takie przykłady
nie ładnie tak wątpić w moje umiejętności zakładania pampków