Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 21:05   #2731
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dearlie, jakie żelazo przyjmujesz? Ja ze swojej strony mogę polecić Biofer, jedyne żelazo spośród wszystkich, które brałam, niepowodujące zaparć Brałam je po porodzie, 2 x dziennie, szybko hemoglobina wróciła do normy
ja polecam jescze chela-ferr.po nim też nie ma problemów żołądkowych.przynajmniej u mnie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:05   #2732
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
z dobrych wieści dzisiaj kupił mąż pampersy 182szt za 97 zł chyba się opłacało nie ?
I Dusia dzisiaj pięknie podniosła się na wyprostowanych rączkach .. cudny widok

Konczi współczuje ciężkich przeżyć w szpitalu,najważniejsze ze jesteście już w domku

A dla Dusi wielkie za podnoszenie się.

Asiulka zobaczysz wszystko bedzie dobrze i już niedługo będziecie w domku wszyscy razem.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:06   #2733
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Dearlie, jakie żelazo przyjmujesz? Ja ze swojej strony mogę polecić Biofer, jedyne żelazo spośród wszystkich, które brałam, niepowodujące zaparć Brałam je po porodzie, 2 x dziennie, szybko hemoglobina wróciła do normy
Ja biorę Sorbifer Durules. Zapisała mi to żelazo, bo miałam w jej kartotece, że kilka lat temu je już brałam. Szczerze mówiąc to nawet nie pamiętam jak na nie reagowałam, bo to było sporo czasu temu. Właśnie najbardziej boję się zaparć po tym żelazie, ale zobaczymy jak to będzie, nie będę na zapas się martwiła póki co.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Dearlie jaki piękny Antoś i jak pozuje....
A dobrze widzę, że oczka ma niebieskie?
Pytam bo cały czas się zastanawiam czy mojemu zostaną już brązowe czy jeszcze wywiną mi numer i zmienią się w niebieskie
Kochana to ja mam zupełnie na odwrót. Tzn. Antoś póki co ma oczka takie właściwie bardziej szare ( ciemnoszare). Ja mam szaro-niebieskie, a TŻ ma brązowe i ja z kolei chciałabym, aby Antek miał brązowe po tacie i też jestem ciekawa czy są jeszcze na to szanse. Oczywiście jak zostaną szare to tragedii nie będzie.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Śliczny i podobny do taty
Dziękujemy. Rzeczywiście Tosiek z każdym dniem robi się co raz bardziej podobny do taty. Gdy się urodził to wszyscy mówili, że do mnie podobny, a teraz każdy mówi "cały Filip". Po mnie zostały tylko usta i bródka.

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
mamuśki jestem w domu z dusia i nigdy więcej proszę Bozie by nas nie wystawiał na takie katorgi ... poszłam do pediatry z tym utrzymującym się katarem no i skierowano nas na prześwietlenie bo osłuchowo czysto ale niech sprawdzą, to spakowałam torbę pieluszki sztuk 3 chusteczki, flanela i na zmianę ciuszki wzięłam butle z herbatką i pojechałyśmy no i już od początku wiedziałam że coś nie halooo .... ale zabrano nas do pokoju gdzie kazano poczekać po godzinie przychodzi pan ordynator (!) oddziału i mówi że musimy zostać bo mają aparaturę zepsutą a nie puści nas skoro jakies zastrzeżenie pediatra miał no to mówię że to profilaktyka ale on zbadał Niunie i mi mówi że nosek zapchany i oddycha dość cięzko że jednak skłaniałby się byśmy zostały no i z mężem zgodziliśmy się ..j
Konczita współczuję przeżyć. Najważniejsze, że razem z Duśką już jesteście w domu. Zdrówka dla maleńkiej!
Stary 2012-12-14, 21:08   #2734
marta1986222
Zakorzenienie

Zamykam kompa na dzisiaj bo zaraz mąż wraca z pracy

Spokojnej nocy dla wszystkich mamuś i dzidziusiów.

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Mi dawali w szpitalu żelazo tardyferon,szybko mi podniósł wyniki w górę.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-14, 21:08   #2735
colds
Zakorzenienie

Powiedzcie mi..
Czy to normalne, że Melcia ''pełza'' do przodu?
Dzisiaj położyłam Ją na brzuszku, rączki pod buźkę i.. Sunęła do przodu odpychając się na nóżkach. Na rączkach się ślizgała, bo miała je pod sobą.
Stary 2012-12-14, 21:09   #2736
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej.U nas pojawiła się ciemieniuchai to taka żółta na przodzie główki.Poszłam do apteki,by coś na to kupić,ale nic nie było i pani doradziła,by smarować prawdziwym masłem.I tak zrobiłam.
I słuchajcie...karmie Kubusia i ciągle mi coś zajeźdża takim jakby ulanym mlekiem.Wącham sweter,jeden rękaw,drugi,czy przypadkiem mały nie ulał na mnie,przysuwam się do jego głowy...a to to rozstopione masłozobaczymy,c zy pomoże
katee ja polecam krem do ciemieniuchy mama i ja.Leoś miał dosc konkretna i pomogło.więc gdyby masło nie zadziałało to spróbuj
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:10   #2737
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi..
Dzisiaj położyłam Ją na brzuszku, rączki pod buźkę i.. Sunęła do przodu odpychając się na nóżkach. Na rączkach się ślizgała, bo miała je pod sobą.
moja Zuzia też próbuje tak robić,odpycha się właśnie nóżkami i próbuje posuwać się do przodu.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-14, 21:12   #2738
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, zauważyłam spora część z Was daje maluchom pieluszkę tetrową przy zasypianiu. a w jakim celu, jeśli można spytać ?

aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:15   #2739
Asiuulka89
Zakorzenienie

Konczita inaczej byc nie moze.

Colds wiesz dziecie Ci die rozwija. Jest to możliwe. Mam znajoma i jej córeczka ma niecałe 8 miesięcy a zasuwa na nogach przytrYmujac sie krzeselkiem. A jak miała 4 msc to juz pelzala. masz zdolne dziecko

Jasiu jest pod pulsoksymeyrze bo sobie zazyczylsm. Na poczatku miał wahania miedzy 90 a 89 ale na szczęście skoczylo. Ja czekam na uśmiech wtedy bede wiedzieć że mu lepiej
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:23   #2740
Dearlie
Zakorzenienie

Moi panowie wyczerpani po dzisiejszym dniu już śpią ( choć mniejszy jak to on, jeszcze do chwilę się przebudza), a ja w końcu mogę na spokojnie z Wami popisać.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
piękne zdjęcie
aż narobiłaś mi ochoty by zdecydować się na podobną sesję Leny
Aga_ton a ja chyba zapomniałam ostatnio napisać, że jestem zachwycona przemianą Lenki, którą widziałam na zdjęciach! Wcześniej zapamiętałam ją jako tę zapłakaną w leżaczku, a teraz uśmiech od ucha do ucha na prawie każdym zdjęciu.

Sesję polecam, naprawdę niezła zabawa. W dodatku nasza pani fotograf wykonuje je u siebie w domu, w którym biega jej 20 tygodniowy uroczy synek, więc wszystko przebiegało w bardzo fajnej atmosferze. Miła odmiana po tych wszystkich dniach, które wyglądają niemalże identycznie.

A w ogóle po sesji pojechaliśmy jeszcze na pizzę. Po raz pierwszy zabraliśmy Antka w tego typu miejsce. Powiem Wam, że jeszcze w życiu nie jadłam tak szybko pizzy. Chociaż stres zupełnie niepotrzebny, bo maluch spał, lecz co chwilę otwierał oczka, wiec myśleliśmy, że lada moment włączy tryb "małej syrenki".

Cytat:
Powiedzcie mi..
Ja pamiętam, że Antek mi coś takiego wywinął, gdy go po raz pierwszy położyłam na brzuszku na przewijaku. Wówczas wystraszyłam się,bo to był kilkudniowy maluch. Moja położna wtedy powiedziała mi, że to normalny odruch i nie mam co się martwić. Chociaż u Melci to pewnie zupełnie inna sprawa, bo ona jest już dużo starszą dziewczynką. Ale co, myślisz, że jej już gdzieś tam raczkowanie w głowie? Może rzeczywiście pierwsze przygotowania do tego, co ma nastąpić za kilka miesięcy?
Stary 2012-12-14, 21:30   #2741
kraven
Zakorzenienie

Konczi dobrze, że juz jestescie w domu. U nas bardzo pomagają inhalacje z soli fizjologicznej 3 x dziennie i nawilżanie powietrza. Okresowo ściągam coś z noska Fridą.

Moje dziecie dzisiaj leżało w sumie 3 x po 40 minut w leżaczku i gadało do ślimaka co chwila go trącając. Wiem ,że to za wcześnie ale Gda faktycznie ten ślimak ma cudowny wpływ na dzieci

Asiulka trzymamy kciuki całą rodziną za Jasia. A nasz Jaś przesyła Twojemu Jasiowi całusy i fluidy

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:33   #2742
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
dziewczyny, zauważyłam spora część z Was daje maluchom pieluszkę tetrową przy zasypianiu. a w jakim celu, jeśli można spytać ?
Fabianek śpi z pieluszką bo przytula się do niej. Lubi mieć coś przy buzi,żeby sie przytulić.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:33   #2743
colds
Zakorzenienie

Cytat:

Melcia zasypia z pieluszką, tzn. przytula się do niej, układa sobie ją na buźkę, tak jak Jej wygodnie (zasypiając uwielbia mieć coś na twarzy, w dzień w taki sposób szybciej zasypia). Dodatkowo tuli przytulankę.
Zawsze kładłam pod buźkę, ale sama zaczęła sobie ją ściągać, więc zaczęłam Jej dawać do przytulenia.

Asiulka - Wiem, wiem, ale jakoś mi się tak dziwnie zrobiło, bo chyba nie pokolei się bierze za wszystko .

Dearlie - Szczerze? Nie mam pojęcia Ale radość niesamowita, nawet bardzo się nie zmęczyła. Tylko co podkład skopała i ośliniła sofę to swoją drogą
Stary 2012-12-14, 21:44   #2744
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedzcie mi..
Mój tak notorycznie robi ale ślizga sie na nosie bo główki nie podnosi jakos

Cytat:

Żeby sie do czegoś przytulić. Ja zawsze jak odkładam go do łóżeczka to pieluszke zabieram bo ma coś po mnie, czyli dusi go jak ma coś na nosie i oczach i nie potrafi złapać tchu.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 21:45   #2745
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Fabianek śpi z pieluszką bo przytula się do niej. Lubi mieć coś przy buzi,żeby sie przytulić.
Cytat:
Melcia zasypia z pieluszką, tzn. przytula się do niej, układa sobie ją na buźkę, tak jak Jej wygodnie (zasypiając uwielbia mieć coś na twarzy, w dzień w taki sposób szybciej zasypia). Dodatkowo tuli przytulankę.
Zawsze kładłam pod buźkę, ale sama zaczęła sobie ją ściągać, więc zaczęłam Jej dawać do przytulenia.
no właśnie tak mi się wydawało, że to o to chodzi

podpatrzyłam, że dajecie pieluszkę więc i ja raz spróbowałam
Lena bawiła się nią, przyciągała ją do buzi po czym zasnęła
nie wiem do końca czy to był jej wpływ bo dodatkowo włączona była suszarka do włosów, która też ją usypia ale po przytuleniu się do pieluchy zasnęła błyskawicznie.

spróbuję zatem jeszcze raz.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 22:00   #2746
zielona1911
Zakorzenienie

u mnie jutro znowu szkola.TŻ do pracy idzie,strasznie tesciowa miala przyjsc i oczywiscie zadzwonila niedawno ze nie przyjdzie. Wiec musze rano o 7 dzieci 3 km na butach do mojej babci (chorej,ze złamaną ręką) je zaprowadzić.Ale to nie wszystko.Tesciowa jest czestym gosciem w zabce i spooro wydaje,glownie na alko. I tam za znaczki dostaje sie misie.Uzbierała i dala misia Oskarowi.Miala jeszcze jednego misia to stwierdzila ze on jest dla drugiej synowej-ktora rodzi dopiero za miesiąc,a moj Dominik nie dostał nic. zostal potraktowany jak smiec! Jak tam tz byl to nawet sie o niego nie zapytala. Duzo ludzi w jego rodzinie interesuje sie tylko Oskarem i to boli strasznie! Dlatego czuje ze całą milosc musze mu przelac,bo nikt go nie kocha.. o matko,jak to boli...
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 22:31   #2747
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:

Bartosz uwielbia pieluszkę. Smoczek i pieluszka = odlot Wtula się poprostu

Kate27 u mnie ciemieniucha zeszła po bephantenie. 2 dni i śladu nie było, więc polecam

Dziś Bartoszek ładnie spał a ja to wykorzystałam i skończyłam już sprzątać. Firanki czyściutkie, podłogi wyszorowane, wszysko lśni
Jutro ubierzemy choinke

Zaczął mnie też boleć brzuch. Chyba wróce do diety, bo raz, że ja mam problemy z żołądkiem to Bartosza non stop wysypuje na twarzy.

Colds zdolna Melcia. Super, że pełza Cudny widok

Konczita współczuje przeżyć, nasze szpitale to porażka. Oczywiście nie wszystkie, ale większość. Jak sprzęt nie działa to znów lekarze mają w dupie pacjenta. Ostatnio mojemu dziadkowi chcieli wszczepić rozrusznik serca. Już zabieg był umówiony. Dobrze, ze ciocia załatwiła konsutacje u znajomego kardiologa, który stwierdził, że jest arytmia, ale serce bije za szybko.

Anusia 8 tygodni to już duży chłop, ale nam leci ten czas. Idę na meila zobaczę wojego aniołka

Wy tu maty kupujecie, a ja nie mam. Siostra męża kupiła i nie ma jak w odwiedziny do Nas się wybrać Ile dziecko korzysta z tej maty?

---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
u mnie jutro znowu szkola.TŻ do pracy idzie,strasznie tesciowa miala przyjsc i oczywiscie zadzwonila niedawno ze nie przyjdzie. Wiec musze rano o 7 dzieci 3 km na butach do mojej babci (chorej,ze złamaną ręką) je zaprowadzić.Ale to nie wszystko.Tesciowa jest czestym gosciem w zabce i spooro wydaje,glownie na alko. I tam za znaczki dostaje sie misie.Uzbierała i dala misia Oskarowi.Miala jeszcze jednego misia to stwierdzila ze on jest dla drugiej synowej-ktora rodzi dopiero za miesiąc,a moj Dominik nie dostał nic. zostal potraktowany jak smiec! Jak tam tz byl to nawet sie o niego nie zapytala. Duzo ludzi w jego rodzinie interesuje sie tylko Oskarem i to boli strasznie! Dlatego czuje ze całą milosc musze mu przelac,bo nikt go nie kocha.. o matko,jak to boli...
biedna Ty nasza, gdybym bliżej mieszkała to popilnowałabym Ci tych dzieciaczków. Te teściowe to są nie możliwe. Twoja w zupełnie inną stronę. Moja ostatnio zaczęła herbatkę laktacyjną pić. Twierdzi, że bardzo jej smakuje mhmm.... pewnie chce żeby mleko jej się wytworzyło i już będzie mnie zastępować
Stary 2012-12-14, 22:34   #2748
Hatti
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Hatti czy to charczenie o którym mówisz to jest takie jakby coś grało tak z tyłu noska/w gardle? Bo mój tez tak ma. Osłuchowo na pewno czysto bo słucham go codziennie, katar lekki okresowy.
No wlasnie nos wydaje się być normalny-pare razy próbowałam odciagac katarkiem,ale nic nie wychodziło.psikam codziennie woda morska i majeranek pod nosek profilaktycznie..A pediatra mówi,ze to katar i juz.
Tak jej wlasnie charczy jakby w gardle-ma tak od urodzenia,ale teraz jakby bardziej to słyszę.Martwi mnie to.
Mille osluchalo dwóch lekarzy-powiedzieli zgodnie,ze to nic niepokojącego.No dziwne to bo głośno jej tam 'furczy' :/

A dzis pierwszy raz odmówiła mi jedzenia po kąpieli i padła zmęczona -ostatnio o 18 jadła..
Stary 2012-12-14, 22:43   #2749
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

afernoon ślicznego masz synka. Jaki duży Zazdroszcze figurki, ja nie wiem, czy kiedyś jeszcze białe spodnie zarzuce

Anusia ten Twój aniołeczek będzie miał takie rwanie, że będziesz przed pannami drzwi barykadować Torcik śliczny, a kolorek fajny wyszedł, mam podobny

Kaczuszka dzidzia podobna do tatusia brzuszek duży miałaś

Lucia super wyglądasz, fryzura pierwsza klasa bardzo mi się podoba. A synuś przesłodki.

Kate starszy podobny do Ciebie, młodszy wykapany tatuś

Ale mam zaległości na meilu
Stary 2012-12-14, 22:45   #2750
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Moja ostatnio zaczęła herbatkę laktacyjną pić. Twierdzi, że bardzo jej smakuje mhmm.... pewnie chce żeby mleko jej się wytworzyło i już będzie mnie zastępować
masakra
Stary 2012-12-14, 22:51   #2751
Asiuulka89
Zakorzenienie

Mam idiotę a nie meza. Masakra Jaś pod tlenem 3 godziny potem leki. Nie wiem skąd ja czerpie na to wszystko siły. Ide po kolejna kawe
Stary 2012-12-14, 22:51   #2752
Iwa844
Zakorzenienie

Matko, ale nam dała popalić wieczorem... pierwszy raz tak chyba o tej porze...
idę spać... przesyłam ciepłe myśli chorym Dzieciaczkom i ich Mamusiom
Stary 2012-12-14, 23:00   #2753
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Myślałyście już o krzesełkach do karmienia???
Bo moja mama się uparła, że kupi pod choinkę. Teraz zastanawiam się jakie wybrać. Nie znam się w temacie zupełnie. Opłaca się wydać dużo?

Jak narazie to jest mój faworyt:
http://allegro.pl/profesjonalne-krze...836685304.html
Co myślicie?

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Niegrzeczna a Ty czym się kierowałaś kupując? Na co zwracać uwagę???

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Mam idiotę a nie meza. Masakra Jaś pod tlenem 3 godziny potem leki. Nie wiem skąd ja czerpie na to wszystko siły. Ide po kolejna kawe
Biedactwa Tak mi Was szkoda, silna babka z Ciebie i tak trzymaj. Silna mama im potrzebna. A facet jak to facet ... trzeba co jakiś czas ustawić do pionu.
Stary 2012-12-14, 23:10   #2754
gda
Zakorzenienie

Cytat:
A co on znowu??? Jeju biedny Jasio i biedna Ty!!! Ale wydajesz sie byc taka twardzielka kochana, ze znajdziesz sile
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 23:36   #2755
Asiuulka89
Zakorzenienie

Wstyd pisać o tym co zrobił. Zawiodlam sie na nim strasznie. Ta jego koszykówka mnie wykończy kiedys. Teraz mu głupio bo wie ze źle zrobił. Ale jak go potrzebowałam to go nie było.reszta w klubie
Stary 2012-12-15, 00:33   #2756
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Wstyd pisać o tym co zrobił. Zawiodlam sie na nim strasznie. Ta jego koszykówka mnie wykończy kiedys. Teraz mu głupio bo wie ze źle zrobił. Ale jak go potrzebowałam to go nie było.reszta w klubie
Przykro mi strasznie Odpisalam na klubie...
Stary 2012-12-15, 00:41   #2757
Katee27
Zadomowienie

katiem dziękuję za odp.w sprawie karuzelki.Chyba ją kupię,bo nie widziałam nic innego na turystyczne łóżeczko.

iwa844 kolejnych pięknych rocznic życzę

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Zaraz biorę się za nadrabianie, ale najpierw się pochwalę.

Byliśmy dzisiaj z Antosiem na tej sesji zdjęciowej i było fantastycznie. Maluch na początku marudził, a późniejm jak po butli zasnął, to można było go układać w każdej pozycji. Aż nie wierzyłam, że moje dziecko może być takie grzeczne. Na razie mamy tylko jedną fotkę, reszta w następnym tygodniu. Poniżej chwalę się naszym Tośkiem.
wymarzony model z Antosia,ta rączka pod bródkączekam na więcej

Cytat:
Powiedzcie mi..
super.Pamiętam,że mój Jurek też pełzał przed raczkowaniem,choć niewszystkie dzieci to robią.Fajnie to wygląda.

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38140059]katee ja polecam krem do ciemieniuchy mama i ja.Leoś miał dosc konkretna i pomogło.więc gdyby masło nie zadziałało to spróbuj[/QUOTE]Coś muszę spróbować,bo tego smrodu nie zniosenawet umycie główki zawiele nie pomogło...dzięki

Cytat:
ja zawsze podkładam sobie do karmienia,bo nieraz nieźle się leje.Ale jak nie jest mokra podkładam mu pod buzię,bo czasem uleje jak go położe i wtedy wpycha ją do buzi.
Myślę,że od tej pieluchy czuje mój zapach i zapach mleczka,może to go uspokaja???na pewno.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
matko co za rodzinaza to swoją babcię masz kochaną!

Cytat:
Kate27 u mnie ciemieniucha zeszła po bephantenie. 2 dni i śladu nie było, więc polecam
wojego aniołka

Ty nasza, gdybym bliżej mieszkała to popilnowałabym Ci tych dzieciaczków. Te teściowe to są nie możliwe. Twoja w zupełnie inną stronę. Moja ostatnio zaczęła herbatkę laktacyjną pić. Twierdzi, że bardzo jej smakuje mhmm.... pewnie chce żeby mleko jej się wytworzyło i już będzie mnie zastępować
szok
Dzięki a powiedz bephanten maść czy krem?i czy może być np.maltan?

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość
No wlasnie nos wydaje się być normalny-pare razy próbowałam odciagac katarkiem,ale nic nie wychodziło.psikam codziennie woda morska i majeranek pod nosek profilaktycznie..A pediatra mówi,ze to katar i juz.
Tak jej wlasnie charczy jakby w gardle-ma tak od urodzenia,ale teraz jakby bardziej to słyszę.Martwi mnie to.
Mille osluchalo dwóch lekarzy-powiedzieli zgodnie,ze to nic niepokojącego.No dziwne to bo głośno jej tam 'furczy' :/

A dzis pierwszy raz odmówiła mi jedzenia po kąpieli i padła zmęczona -ostatnio o 18 jadła..
mojej szwagierki synek ma takie harczenie od urodzenia,doktorka powiedziała,ze jest alergikiem.

Cytat:
Kate starszy podobny do Ciebie, młodszy wykapany tatuś

Ale mam zaległości na meilu
Dzięki,fajnie,że podzielasz moje zdanie(i mojej teściowej) co do podobieństwa,bo wszyscy twierdzą,że obaj do męża podobni.
Ja też mam małe zaległości.

Jutro mnie nie ma,wybywamy do znajomych co mają o 2dni młodszą córeczkę od naszego Kubusia,a potem do rodziców.

Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla naszych maluchów

Cytat:
Asiulka jesteś dzielna,miłość matczyna ma niezliczone pokłady siły,może wiele.
ściskam z darem modlitwy.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-12-15 o 00:48
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 01:23   #2758
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hatti Pokaż wiadomość

Mój też tak charczy codziennie. Mi się wydaje, że to ślina albo ulane mleko się zatrzymuje w gardle i taki dźwięk wydaje. A że dziecko nie potrafi odkrztusić, to sobie spływa i wtedy przestaje. Ja się tym w ogóle nie przejmuję Nie ma kataru, ma tylko czasem gile i wtedy psikam je odciągam
Stary 2012-12-15, 01:57   #2759
Asiuulka89
Zakorzenienie

A to charczenie pediatrzy nazywają sapka niemowlęca o ile sie nie mylę.

Pierwszy raz sie cieszę ze Jasiu jadł w nocy mam nadzieje ze to dobry objaw

Zapomnialam napisac ze Antos cudny piękne zdjęcie!
Stary 2012-12-15, 05:54   #2760
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Mój też tak charczy codziennie. Mi się wydaje, że to ślina albo ulane mleko się zatrzymuje w gardle i taki dźwięk wydaje. A że dziecko nie potrafi odkrztusić, to sobie spływa i wtedy przestaje. Ja się tym w ogóle nie przejmuję Nie ma kataru, ma tylko czasem gile i wtedy psikam je odciągam
Dokładnie u nas tak samo.

Kurde, młody właśnie z cycem w buzi przysypia i sie przeciąga i kopnął mi znowu w telefon że mało nie pofrunął
Co 24 godziny to samo...
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości