|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Konczi współczuje ciężkich przeżyć w szpitalu,najważniejsze ze jesteście już w domku A dla Dusi wielkie za podnoszenie się.Asiulka zobaczysz wszystko bedzie dobrze i już niedługo będziecie w domku wszyscy razem.
|
|
#2733 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie najbardziej boję się zaparć po tym żelazie, ale zobaczymy jak to będzie, nie będę na zapas się martwiła póki co. ![]() Cytat:
Tzn. Antoś póki co ma oczka takie właściwie bardziej szare ( ciemnoszare). Ja mam szaro-niebieskie, a TŻ ma brązowe i ja z kolei chciałabym, aby Antek miał brązowe po tacie i też jestem ciekawa czy są jeszcze na to szanse. Oczywiście jak zostaną szare to tragedii nie będzie. ![]() Dziękujemy. Rzeczywiście Tosiek z każdym dniem robi się co raz bardziej podobny do taty. Gdy się urodził to wszyscy mówili, że do mnie podobny, a teraz każdy mówi "cały Filip". Po mnie zostały tylko usta i bródka. Cytat:
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Zamykam kompa na dzisiaj bo zaraz mąż wraca z pracy
Spokojnej nocy dla wszystkich mamuś i dzidziusiów. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Mi dawali w szpitalu żelazo tardyferon,szybko mi podniósł wyniki w górę.
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedzcie mi..
Czy to normalne, że Melcia ''pełza'' do przodu? Dzisiaj położyłam Ją na brzuszku, rączki pod buźkę i.. Sunęła do przodu odpychając się na nóżkach. Na rączkach się ślizgała, bo miała je pod sobą. |
|
|
|
#2736 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 |
|
Zakorzenienie
|
moja Zuzia też próbuje tak robić,odpycha się właśnie nóżkami i próbuje posuwać się do przodu.
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, zauważyłam spora część z Was daje maluchom pieluszkę tetrową przy zasypianiu. a w jakim celu, jeśli można spytać ?
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Konczita inaczej byc nie moze.
Colds wiesz dziecie Ci die rozwija. Jest to możliwe. Mam znajoma i jej córeczka ma niecałe 8 miesięcy a zasuwa na nogach przytrYmujac sie krzeselkiem. A jak miała 4 msc to juz pelzala. masz zdolne dziecko Jasiu jest pod pulsoksymeyrze bo sobie zazyczylsm. Na poczatku miał wahania miedzy 90 a 89 ale na szczęście skoczylo. Ja czekam na uśmiech wtedy bede wiedzieć że mu lepiej |
|
|
|
#2740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moi panowie wyczerpani po dzisiejszym dniu już śpią ( choć mniejszy jak to on, jeszcze do chwilę się przebudza), a ja w końcu mogę na spokojnie z Wami popisać.
![]() Cytat:
![]() Sesję polecam, naprawdę niezła zabawa. W dodatku nasza pani fotograf wykonuje je u siebie w domu, w którym biega jej 20 tygodniowy uroczy synek, więc wszystko przebiegało w bardzo fajnej atmosferze. Miła odmiana po tych wszystkich dniach, które wyglądają niemalże identycznie. ![]() A w ogóle po sesji pojechaliśmy jeszcze na pizzę. Po raz pierwszy zabraliśmy Antka w tego typu miejsce. Powiem Wam, że jeszcze w życiu nie jadłam tak szybko pizzy. Cytat:
Ale co, myślisz, że jej już gdzieś tam raczkowanie w głowie? Może rzeczywiście pierwsze przygotowania do tego, co ma nastąpić za kilka miesięcy?
|
|
#2741 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi dobrze, że juz jestescie w domu. U nas bardzo pomagają inhalacje z soli fizjologicznej 3 x dziennie i nawilżanie powietrza. Okresowo ściągam coś z noska Fridą.
Moje dziecie dzisiaj leżało w sumie 3 x po 40 minut w leżaczku i gadało do ślimaka co chwila go trącając. Wiem ,że to za wcześnie ale Gda faktycznie ten ślimak ma cudowny wpływ na dzieci ![]() Asiulka trzymamy kciuki całą rodziną za Jasia. A nasz Jaś przesyła Twojemu Jasiowi całusy i fluidy
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Lubi mieć coś przy buzi,żeby sie przytulić .
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze kładłam pod buźkę, ale sama zaczęła sobie ją ściągać, więc zaczęłam Jej dawać do przytulenia. Asiulka - Wiem, wiem, ale jakoś mi się tak dziwnie zrobiło, bo chyba nie pokolei się bierze za wszystko .Dearlie - Szczerze? Nie mam pojęcia Ale radość niesamowita, nawet bardzo się nie zmęczyła. Tylko co podkład skopała i ośliniła sofę to swoją drogą |
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Żeby sie do czegoś przytulić. Ja zawsze jak odkładam go do łóżeczka to pieluszke zabieram bo ma coś po mnie, czyli dusi go jak ma coś na nosie i oczach i nie potrafi złapać tchu. |
|
|
|
|
#2745 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() podpatrzyłam, że dajecie pieluszkę więc i ja raz spróbowałam Lena bawiła się nią, przyciągała ją do buzi po czym zasnęła ![]() nie wiem do końca czy to był jej wpływ bo dodatkowo włączona była suszarka do włosów, która też ją usypia ale po przytuleniu się do pieluchy zasnęła błyskawicznie. spróbuję zatem jeszcze raz. |
||
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie jutro znowu szkola.TŻ do pracy idzie,strasznie tesciowa miala przyjsc i oczywiscie zadzwonila niedawno ze nie przyjdzie. Wiec musze rano o 7 dzieci 3 km na butach do mojej babci (chorej,ze złamaną ręką) je zaprowadzić.Ale to nie wszystko.Tesciowa jest czestym gosciem w zabce i spooro wydaje,glownie na alko. I tam za znaczki dostaje sie misie.Uzbierała i dala misia Oskarowi.Miala jeszcze jednego misia to stwierdzila ze on jest dla drugiej synowej-ktora rodzi dopiero za miesiąc,a moj Dominik nie dostał nic. zostal potraktowany jak smiec! Jak tam tz byl to nawet sie o niego nie zapytala. Duzo ludzi w jego rodzinie interesuje sie tylko Oskarem i to boli strasznie! Dlatego czuje ze całą milosc musze mu przelac,bo nikt go nie kocha.. o matko,jak to boli...
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wtula się poprostu![]() Kate27 u mnie ciemieniucha zeszła po bephantenie. 2 dni i śladu nie było, więc polecam ![]() Dziś Bartoszek ładnie spał a ja to wykorzystałam i skończyłam już sprzątać. Firanki czyściutkie, podłogi wyszorowane, wszysko lśni ![]() Jutro ubierzemy choinke Zaczął mnie też boleć brzuch. Chyba wróce do diety, bo raz, że ja mam problemy z żołądkiem to Bartosza non stop wysypuje na twarzy. Colds zdolna Melcia. Super, że pełza Cudny widok![]() Konczita współczuje przeżyć, nasze szpitale to porażka. Oczywiście nie wszystkie, ale większość. Jak sprzęt nie działa to znów lekarze mają w dupie pacjenta. Ostatnio mojemu dziadkowi chcieli wszczepić rozrusznik serca. Już zabieg był umówiony. Dobrze, ze ciocia załatwiła konsutacje u znajomego kardiologa, który stwierdził, że jest arytmia, ale serce bije za szybko. Anusia 8 tygodni to już duży chłop, ale nam leci ten czas. Idę na meila zobaczę wojego aniołkaWy tu maty kupujecie, a ja nie mam. Siostra męża kupiła i nie ma jak w odwiedziny do Nas się wybrać Ile dziecko korzysta z tej maty?---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
|
|
#2748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jej wlasnie charczy jakby w gardle-ma tak od urodzenia,ale teraz jakby bardziej to słyszę.Martwi mnie to. Mille osluchalo dwóch lekarzy-powiedzieli zgodnie,ze to nic niepokojącego.No dziwne to bo głośno jej tam 'furczy' :/ A dzis pierwszy raz odmówiła mi jedzenia po kąpieli i padła zmęczona -ostatnio o 18 jadła..
|
|
#2749 |
|
Rozeznanie
|
afernoon ślicznego masz synka. Jaki duży
Anusia ten Twój aniołeczek będzie miał takie rwanie, że będziesz przed pannami drzwi barykadować Kaczuszka dzidzia podobna do tatusia Lucia super wyglądasz, fryzura pierwsza klasa bardzo mi się podoba. A synuś przesłodki.Kate starszy podobny do Ciebie, młodszy wykapany tatuś Ale mam zaległości na meilu
|
#2750 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Mam idiotę a nie meza. Masakra
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, ale nam dała popalić wieczorem... pierwszy raz tak chyba o tej porze...
idę spać... przesyłam ciepłe myśli chorym Dzieciaczkom i ich Mamusiom |
|
|
|
#2753 | |
|
Rozeznanie
|
Myślałyście już o krzesełkach do karmienia???
Bo moja mama się uparła, że kupi pod choinkę. Teraz zastanawiam się jakie wybrać. Nie znam się w temacie zupełnie. Opłaca się wydać dużo? Jak narazie to jest mój faworyt: http://allegro.pl/profesjonalne-krze...836685304.html Co myślicie? ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Niegrzeczna a Ty czym się kierowałaś kupując? Na co zwracać uwagę??? ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
Tak mi Was szkoda, silna babka z Ciebie i tak trzymaj. Silna mama im potrzebna. A facet jak to facet ... trzeba co jakiś czas ustawić do pionu.
|
|
#2754 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Wstyd pisać o tym co zrobił. Zawiodlam sie na nim strasznie. Ta jego koszykówka mnie wykończy kiedys. Teraz mu głupio bo wie ze źle zrobił. Ale jak go potrzebowałam to go nie było.reszta w klubie
|
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2757 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
katiem dziękuję za odp.w sprawie karuzelki.Chyba ją kupię,bo nie widziałam nic innego na turystyczne łóżeczko.
iwa844 kolejnych pięknych rocznic życzę Cytat:
czekam na więcejCytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;38140059]katee ja polecam krem do ciemieniuchy mama i ja.Leoś miał dosc konkretna i pomogło.więc gdyby masło nie zadziałało to spróbuj[/QUOTE]Coś muszę spróbować,bo tego smrodu nie zniose nawet umycie główki zawiele nie pomogło...dziękiCytat:
Myślę,że od tej pieluchy czuje mój zapach i zapach mleczka,może to go uspokaja???na pewno. Cytat:
za to swoją babcię masz kochaną! ![]() Cytat:
szokDzięki a powiedz bephanten maść czy krem?i czy może być np.maltan? Cytat:
Cytat:
Ja też mam małe zaległości. Jutro mnie nie ma,wybywamy do znajomych co mają o 2dni młodszą córeczkę od naszego Kubusia,a potem do rodziców. Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia dla naszych maluchów Cytat:
ściskam z darem modlitwy.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-15 o 00:48 |
||||||||
|
|
|
#2758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma kataru, ma tylko czasem gile i wtedy psikam je odciągam
|
|
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
A to charczenie pediatrzy nazywają sapka niemowlęca o ile sie nie mylę.
Pierwszy raz sie cieszę ze Jasiu jadł w nocy mam nadzieje ze to dobry objaw Zapomnialam napisac ze Antos cudny piękne zdjęcie! |
|
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, młody właśnie z cycem w buzi przysypia i sie przeciąga i kopnął mi znowu w telefon że mało nie pofrunął ![]() Co 24 godziny to samo... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

za podnoszenie się.
Właśnie najbardziej boję się zaparć po tym żelazie, ale zobaczymy jak to będzie, nie będę na zapas się martwiła póki co. 
Tzn. Antoś póki co ma oczka takie właściwie bardziej szare ( ciemnoszare). Ja mam szaro-niebieskie, a TŻ ma brązowe i ja z kolei chciałabym, aby Antek miał brązowe po tacie i też jestem ciekawa czy są jeszcze na to szanse.
i to taka żółta na przodzie główki.Poszłam do apteki,by coś na to kupić,ale nic nie było i pani doradziła,by smarować prawdziwym masłem.I tak zrobiłam.
zobaczymy,c zy pomoże

Ale radość niesamowita, nawet bardzo się nie zmęczyła. Tylko co podkład skopała i ośliniła sofę to swoją drogą
Tak mi Was szkoda, silna babka z Ciebie i tak trzymaj. Silna mama im potrzebna. A facet jak to facet ... trzeba co jakiś czas ustawić do pionu.
Odpisalam na klubie...

szok