|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Misio! Miałam wybrac misia. Widziałam te bear 2 na żywo, nie podobało mi się. ale to kwestia gustu
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Bebe super brzmi opis ! |
|
|
|
#1622 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też jesienią kupiłam pachnące, a potem oprzytomniałam i wiem, że w tym roku ich nie zapalę. Przecież to sama chemia. Nawet w opisie wystroju sali na chrzest mam bezwonne świece. Lepiej niech dom pachnie żywą choinką, prawdziwymi pomarańczami i dobrym jedzeniem. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No nic, można zainwestować w bezzapachowe |
|
|
|
|
#1625 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te śpiworki to faktycznie - osiągają często całkiem pokaźne kwoty, z przesyłką potrafią kosztować nawet 30€ ![]() Tylko gdybym ja Ci wylicytowała, to nie wyszłoby na to samo? bo zanim do mnie przyjdzie, a potem zanim stąd - do Polski (a w tym okresie to przesyłki idą dość długo), to czy nie będzie za późno? Ale jeśli tylko chcesz podjąć ryzyko - jasne, mogę działać ![]() ile w ogóle zakładasz na to wydać? No i może allegro w związku z waszym wyjazdem jest też jakimś rozwiązaniem? widzę, że jest tam kilka białych śpiworków/kombinezonów z H&Mu, może nie identyczne, ale też białe i fajne ![]() Cytat:
![]() a tak z ciekawości zapytam (bo dobrze pamiętam, że mieszkacie w DE?) - gdzie jesteście ubezpieczeni? świetny! ale będzie elegancik (nie to, co Zocha - matka ją przebierze za Mikołaja i wszyscy się pewnie będą z niej nabijać )nie ![]() Kot nam nie pozwala. Nic nigdy nie mamy, nawet choinki ![]() Cytat:
![]() tak ze dwie godzinki pewnie ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1626 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1627 |
|
Zakorzenienie
|
Ja palę świeczki zapachowe, gdy małej nie ma w pokoju. Nie widzę w tym nic złego. Kurde, no nie popadajmy w takie skrajności.
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Coś nie mogę się pozbyć przeziębienia
Właśnie jemu ulubione lody (super godzina, nie? Ale co tam-dzieci śpią, a mąż w pracy )-jedyne co czuję to zimno, konsystencja i że są słodkie-nie czuję ŻADNEGO smaku Do tego moją mamę, brata i teścia dopadł jakiś wirus po powrocie od nas do Polski Ważne, że dzieci zdrowe Dorotkę tylko męczy kaszel, ale daję jej syrop i widzę poprawę. Za to Marysia jest niezniszczalna
|
|
|
|
#1629 | |
|
Zadomowienie
|
no co?
![]() gdybym małą przyprowadziła w sukience, padłoby pewnie tylko"oj, jaka elegancka" i tyle. A z kostiumu Mikołaja to czuję, że będą (głównie dziadkowie) cały wieczór rechotać ![]() Cytat:
![]() Hmm, tak sobie myślę, że pomijając nakładki na kanty (półek, stołu), czy takie ustrojstwa zabezpieczające przed otwieraniem szuflad, to myśmy już wszystko przerobili, jeszcze nie mając dziecka. Wszystko musi być pozamykane, nic na wierzchu, nic gorącego, żadnych płynów wolno stojących na stole, żadnych gratów, które łatwo przewrócić, żadnych roślin, świec czy innych ozdób ![]() Haniu, zdrówka życzę! (a godzina jest jeszcze całkiem przyzwoita, co chcesz )
|
|
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
hej, my dziś wcześnie wstalismy, mały w nocy jadł co 3h, a w piersiach pustki
![]() Co do świec ja pale przy małym zapachowe Yankee candle: "Wszystkie zapachy są rygorystycznie sprawdzane, weryfikowane i testowane przez doświadczony zespół ekspertów zapachowych, tak aby zapewniały jak najlepsze doznania. Każdy aromat tworzony jest z pasją przy użyciu naturalnych ekstraktów zapachowych i olejków eterycznych". Mysle, że sa bezpieczne, oczywiście nie pale ich cały dzień i codziennie |
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Jej wstałam, bo mała wstała, a mąż już od godziny czy więcej na zakupach. On to ma dyscyplinę. Lubi wszystko załatwić rano by mieć wolny dzień
![]() Cytat:
Wszystkiego naj naj naj dla Lusi Martynka też dziś ma urodziny Kończy 5 miesięcy Kwiaty i gratulacje chętnie przyjmiemy Wczoraj mieliśmy trzecie szczepienie, zniosła je dzielnie jak na swoje martynkowe możliwości heheh. Po szczepieniu była trochę senna i marudna, ale tylko przez chwilę. Karolka pytałaś czy nasze dzieci też przebierają nogami energicznie i mają "szaleństwo w oczach". Świetne określenie! Moja przebiera nogami 99% czasu w pozycji na plecach, a szaleństwo w oczach taką nieokiełznaną radość na bardzo często
|
|
|
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lusia ![]() A my wstaliśmy z pół godziny temu. Całą noc na zmianę zakrywałam dziecko kołdrą (a on się wykopywał i płakał jak go przykrywałam, ale spał w body z krótkim i skarpetkach ) i przesuwałam, bo wędrował po całym łóżku ![]() A teraz czas na czekoladę ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Widziałyście, że suwaczki się zacięły? I na naszych dzieciaczkowych suwaczkach też się zacięło... Muszę zmienić wszystkie na te z jakiegoś innego serwisu. Co sądzicie o Lilypie? np. taki jak mam dla Fabiana http://lb1f.lilypie.com/5kpZp1.png |
||
|
|
|
#1633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Z okazji PÓŁ ROKU LUŚKI (ja się naprawdę poważnie pytam - kiedy to zleciało?!) stawiam ciacho, drineczki i koktajle ![]() A Luśka swoje pół roczku przywitała tak: małż wchodzi do pokoju patrzy, a ta sobie włączyła pozytywkę od karuzeli, opierając się na rękach przyłożyła ucho do głośnika, słuchała i się cieszyła ![]() Dzięki za odpowiedzi co do krzesełka. Kupimy chyba misia, ten bear jak dla mnie trochę naćkany i ma dużo białych plastików, a już wiem, że one żółkną, więc jakbyśmy chcieli krzesełko zostawiać dla drugiego dziecka to niech jakoś wygląda. No i będzie ono stało w salonie połączonym z kuchnią, więc lepiej, żeby było stonowane Cytat:
![]() i ![]() Cytat:
![]() mój suwaczek działa
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-15 o 09:24 |
||
|
|
|
#1634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dla Lu i Martynki![]() za szczepienieMałż mnie z kompa goni, więc nie bardzo mam czas na wszystko odpowiedzieć
|
|
|
|
|
#1635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem o co chodzi, ale nie usmiecha mi się laktator, nie nie nie Gratulacje dla Martynki, najlepsze życzenia Dla Lusi równiez najlepszego Cytat:
nie zauwazyłam z tymi suwaczkami bo ja mam własnie Lilypie od początku i mi sie podoba ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Aga fajnie że się zdecydowałas na krzesełko kidsplay |
||
|
|
|
#1636 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cześć,
Zaraz wybieram się na zakupy. Gosia śpi z tatą, a ja mam chwilkę dla Was .Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za szczepienie!No i dziś 15., czyli Luśka kończy pół roczku! Wszystkiego najlepszego dla Lusi
|
||||
|
|
|
#1637 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale mi chodzi o te na domenie suwaczek.pl
Popatrz jak się zacięły http://wakacyjnemamy2012.manifo.com/ ![]() Cytat:
lilypie są śliczne ![]() Cytat:
![]() i super przeszła szczepienie
|
||
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie tu nie było , jak nigdy
![]() Witam się z ogromnym bólem głowy, węzłow i gardła ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- o matko chciałam nadrobic ale białe tło doslownie mnie razi i łeb mi rozsadza!doczytałam tylko że Lusia ma "urodzinki: wiec Najlepszego ![]() że są nowe ząbki których gratuluje, i za te które wychodza trzymam kciuki by było bezboleśnie. Co do krzesęłka ja wzieła bym te szare, zaluje ze wzielam te w kwiatki bo mi sie w oczach pier.doli przy bólu głowy(nigdy wczesniej tak nie miałam a ogolnie mi sie bardzo podoba wazne ze nie rozowe, ale teraz to najchetniej wziela bym czarne !) ja dekoruje mieszkanie. Ale niemam takiego pieknego wnetrza by jakos ślicznie to wygladało. No i pytanie do Was Czy puszczacie dzieci po panelach? Czy na kocu? Moja na kocu stoi w miejscu, Wscieka sie. Ale na napelach mam wrazenie ze jest zimno! NO i Czy Wasze dzieci unosza glowe jak leza na plecach? moja to robi czesto.I jak Ją biore na rece za paszki to wygina sie w łuk tzn nogi. I nie wiem czy aby to jest ok. ?
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla Lusi z okazji pół roczku
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy wszystkim za życzenia
![]() Ciastek współczuje tych bóli. Czy Ty nie powinnaś pokazać się lekarzowi? Pumcia pytałaś o dekoracje mieszkania. U nas jest tak, że to TZ upiera się przy choince, dekoracjach, sam to kupuje, ewentualnie próbuje mnie zachęcić do zakupów tych pierdółek. Ja lubię, owszem, ale nie za dużo Rozglądałam się za czymś w sklepach ale póki co, nie mam nic.Kupiłam za to drobiazgi małej: spiralkę i książeczkę. |
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Ja zaś tylko na moment. Dziecię buszuje w łóżeczku - kombinuje jak koń pod górkę co by tu zrobić. Super to wygląda jednak muszę mieć ją na oku bo chwila moment klinuje się między szczebelkami. Niestety chwilowo odpuściłam kładzenie małej na macie - mieszkamy na parterze, pod nami jest nieogrzewana piwnica, podłoga jest niesamowicie zimna. Za to kupiłam drugą matę, która została u mojej mamy. Ponieważ jestem u niej bardzo często to tam mała może sobie ćwiczyć. Uciekam do pasjonującego sprzątania - jutro przychodzą teście. Hip hip hurra Wpadnę wieczorkiem, dokończę nadrabianie zaległości. Miłego dnia Kochane |
|
|
|
#1642 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
jeszcze Was nie nadrobiłam ale zaraz to zrobię,byłam wczoraj ze starszakiem na Frankenweenie T.Burtona - świetny, dawno nie byłam z młodym w kinie na czymś dobrym, no ale to rzecz gustu no i ja też się doczekałam buntu na butelkę młody bronił się rękami i nogami - dosłownie - przed butelkę/niekapkiem, nawet nie spróbował pociągnąć godzinę czekał głodny aż przyjdę jestem uwięziona nie wiem czy jest sens próbować smoczka MAM jak ewidentnie pierś chciał, dobrze że zaczęłam wprowadzać inne pokarmy - mój jedyny ratunekphdwao i linka około 6 miesiąca jest kolejny kryzys laktacyjny więc może dlatego macie pustki ![]() Karolka u nas też szaleństwo, dobrze to opisałaś, mały przebiera nogami w każdej pozycji, nawet na brzuchu i nawet jak siedzi - a siedzi już właściwie sam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla dzielnej dziewczynki, my szczepienie będziemy mieć dopiero w styczniu, teraz nas odesłali bo kontrakty im się kończą w sumie to i tak mi się do tego nie spieszy
Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2012-12-15 o 10:27 |
||
|
|
|
#1643 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie myślę o dekoracjach- kiedyś dom był bardzo udekorowany przeze mnie, a teraz wiele rzeczy bym zmieniła, no i nie jesteśmy na swoim, więc nie mam chęci poprostu |
||
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() opisy bólu głowy wyglądają na mega migreny, idź do neurologa, przepisze Ci odpowiednie leki. A tymczasowo może spróbuj solpadeine (tylko tabletek rozpuszczalnych), u mnie świetnie sobie radzą z migrenami, lepiej niż ketonal moja śmiga po dywanie. Koc niewygodny, bo się zwija, panele za zimne wygina się w łuk do boku czy do tyłu?
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a te tabsy na recepte?
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-12-15 o 10:29 |
||
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I Antoś ma teraz swój suwaczek
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ja bym butli już nie kupowała, może spróbujcie z kubeczkiem doidy?
|
|
#1648 |
|
Rozeznanie
|
Widzam, widzam i się cieszam
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
ale czekaj, przy podnoszeniu czy już podniesiona tak się wygina?
nie, normalnie kupisz. Nawet można je na sztuki kupować - po dwie tabletki. Tylko te musujące, bo do łykania już tak dobrze nie działają
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-15 o 10:32 |
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Ciastek Fabi też się wygina i pediatra go oglądała. Złap ją pod karczek, jak nie będzie problemu z siadem to ok, jak będzie to jest to problem neurologiczny (słowa pediatry)
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:40.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Bardzo lubię świąteczne dekoracje, bo wprowadzają w magiczny nastrój
. Dziś zaczęłam dekorować: mam złoto-czerwone łańcuchy na karniszach i tego samego koloru kokardki na firankach (nie za dużo, żeby nie przytłaczały, w ilości 2-3 szt. na okno); na ławie i stole położyłam świąteczne serwety i stroiki i w salonie obowiązkowo pachnące świeczki (uwielbiam zimą płomień świec). W poniedziałek pojedziemy z mężem kupić choinkę - koniecznie żywą. Ozdoby choinkowe mam w kolorach złota i czerwieni + kolorowe lampki. Planuję też, zresztą jak co roku, nabić parę pomarańczy goździkami - uwalnia się wtedy z nich piękny zapach... To by było na tyle z moich dekoracji 
może kojarzysz.....z takimi jakby trzema różyczkami.....kojarzysz? ??jakbyś zobaczyła, to daj cynka to pomyślę, może byś mi do PL podesłała, za opłatą oczywiście

)
A ja dopiero teraz mam chwilę na kompa więc może przynajmniej na spokojnie poczytam sobie co u Was.

) i przesuwałam, bo wędrował po całym łóżku

(ja się naprawdę poważnie pytam - kiedy to zleciało?!) stawiam ciacho, drineczki i koktajle
za szczepienie