Wakacyjne Mamy 2012 - część V - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 23:34   #1621
pumas
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V

Misio! Miałam wybrac misia. Widziałam te bear 2 na żywo, nie podobało mi się. ale to kwestia gustu

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Bebe super brzmi opis !
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 23:37   #1622
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Bebe super brzmi opis !
Dziękuję
bebe1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 00:01   #1623
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Bardzo ładny komplecik .

Tak, dekoruję . Bardzo lubię świąteczne dekoracje, bo wprowadzają w magiczny nastrój . Dziś zaczęłam dekorować: mam złoto-czerwone łańcuchy na karniszach i tego samego koloru kokardki na firankach (nie za dużo, żeby nie przytłaczały, w ilości 2-3 szt. na okno); na ławie i stole położyłam świąteczne serwety i stroiki i w salonie obowiązkowo pachnące świeczki (uwielbiam zimą płomień świec). W poniedziałek pojedziemy z mężem kupić choinkę - koniecznie żywą. Ozdoby choinkowe mam w kolorach złota i czerwieni + kolorowe lampki. Planuję też, zresztą jak co roku, nabić parę pomarańczy goździkami - uwalnia się wtedy z nich piękny zapach... To by było na tyle z moich dekoracji
Pachnące świeczki przy niemowlęciu?

Ja też jesienią kupiłam pachnące, a potem oprzytomniałam i wiem, że w tym roku ich nie zapalę. Przecież to sama chemia. Nawet w opisie wystroju sali na chrzest mam bezwonne świece.

Lepiej niech dom pachnie żywą choinką, prawdziwymi pomarańczami i dobrym jedzeniem.
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
W mieszkaniu wolę brązy, niż szarości, ale dobierz do kolorystyki pokoju Lu lub miejsca, w którym będzie z niego korzystać.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 00:08   #1624
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Pachnące świeczki przy niemowlęciu?

Ja też jesienią kupiłam pachnące, a potem oprzytomniałam i wiem, że w tym roku ich nie zapalę. Przecież to sama chemia. Nawet w opisie wystroju sali na chrzest mam bezwonne świece.

Lepiej niech dom pachnie żywą choinką, prawdziwymi pomarańczami i dobrym jedzeniem.
Kurcze, faktycznie nie pomyślałam, że świeczki mogą zaszkodzić dziecku... Tak się przyzwyczaiłam do zimowych wieczorów przy płomieniu świec, że nawet do głowy mi nie przyszło, że to chemia .
No nic, można zainwestować w bezzapachowe i też będzie nastrój.
Stary 2012-12-15, 00:18   #1625
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
już kilka razy na niego się czaiłam, ale zawsze idą za drogo, a teraz nawet jak jest to za dwa dni i obawiam się, że nawet jak wylicytuję i wygram to nie zdąży dojść....może ty mi wylicytujesz??
http://www.ebay.de/itm/H-M-Baby-Wint...item416efb0e64

jeśli chodzi o baletki, to niestety nie te.....upatrzyłam sobie takie kremowe welurkowe-foto znaleźć nie mogę może kojarzysz.....z takimi jakby trzema różyczkami.....kojarzysz? ??jakbyś zobaczyła, to daj cynka to pomyślę, może byś mi do PL podesłała, za opłatą oczywiście: prosi:
cholera, takich baletek w ogóle nie kojarzę (a już myślałam, że znam asortyment H&Mu na pamięć )
A te śpiworki to faktycznie - osiągają często całkiem pokaźne kwoty, z przesyłką potrafią kosztować nawet 30€
Tylko gdybym ja Ci wylicytowała, to nie wyszłoby na to samo? bo zanim do mnie przyjdzie, a potem zanim stąd - do Polski (a w tym okresie to przesyłki idą dość długo), to czy nie będzie za późno?
Ale jeśli tylko chcesz podjąć ryzyko - jasne, mogę działać
ile w ogóle zakładasz na to wydać?

No i może allegro w związku z waszym wyjazdem jest też jakimś rozwiązaniem? widzę, że jest tam kilka białych śpiworków/kombinezonów z H&Mu, może nie identyczne, ale też białe i fajne

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Może Sol zakłada pieluchy jak brat Phdwao?

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
odmowila nam ubezpieczalnia dofinansowania,mamy 4 tyg by sie odwolac!!!!!!jestem zła na cały swiat,dziecku po wylewie mowia ze kazde dziecko do roku jest wymagajace opieki czy zdrowe czy chore i czesc pedagowiczna i ta ktora miala na celu wesprzec nas psychiczne i cos nam podoradzac zostala odrzucona.Jestem zbulwersowana i tego tak nie zostawimy.najwyzej zmienimy ubezpieczalnie!!idioci normalnie!!co jeszcze sie wydarzuy w tym roku??
ech, to niefajnie
a tak z ciekawości zapytam (bo dobrze pamiętam, że mieszkacie w DE?) - gdzie jesteście ubezpieczeni?

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
No i taki strój świąteczny przewiduję
świetny!
ale będzie elegancik (nie to, co Zocha - matka ją przebierze za Mikołaja i wszyscy się pewnie będą z niej nabijać )

Cytat:
Czy dekorujecie jakoś dom na święta i okres zimowy ?
nie
Kot nam nie pozwala.
Nic nigdy nie mamy, nawet choinki

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Hejka Witam wieczorową porą. Mała i małż śpią, pewnie większość z Was też A ja dopiero teraz mam chwilę na kompa więc może przynajmniej na spokojnie poczytam sobie co u Was.
ja też jeszcze posiedzę
tak ze dwie godzinki pewnie

Cytat:
Który wzór lepszy, Bear 2 czy Misio?

http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...836763528.html
Misio

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 00:28   #1626
bebe1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
nie to, co Zocha - matka ją przebierze za Mikołaja i wszyscy się pewnie będą z niej nabijać
No wiesz?!
Stary 2012-12-15, 00:41   #1627
pumas
Zakorzenienie

Ja palę świeczki zapachowe, gdy małej nie ma w pokoju. Nie widzę w tym nic złego. Kurde, no nie popadajmy w takie skrajności.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 01:10   #1628
hanjah
Zakorzenienie

Coś nie mogę się pozbyć przeziębienia Właśnie jemu ulubione lody (super godzina, nie? Ale co tam-dzieci śpią, a mąż w pracy)-jedyne co czuję to zimno, konsystencja i że są słodkie-nie czuję ŻADNEGO smaku Zaczęło się przy tych lodach, bo wszystko dziś mi normalnie smakowało...
Do tego moją mamę, brata i teścia dopadł jakiś wirus po powrocie od nas do Polski Moja mama jest tak zachrypnięta, że jej przez telefon po głosie nie poznałam

Ważne, że dzieci zdrowe Dorotkę tylko męczy kaszel, ale daję jej syrop i widzę poprawę. Za to Marysia jest niezniszczalna
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 01:52   #1629
depoison
Zadomowienie

Cytat:
No wiesz?!
no co?
gdybym małą przyprowadziła w sukience, padłoby pewnie tylko"oj, jaka elegancka" i tyle. A z kostiumu Mikołaja to czuję, że będą (głównie dziadkowie) cały wieczór rechotać

Cytat:
Ja palę świeczki zapachowe, gdy małej nie ma w pokoju. Nie widzę w tym nic złego. Kurde, no nie popadajmy w takie skrajności.
ja świeczek też nie palę, ale nie ze względu na dziecko. Kot by to zaraz zrzucił albo spalił sobie wibrysy
Hmm, tak sobie myślę, że pomijając nakładki na kanty (półek, stołu), czy takie ustrojstwa zabezpieczające przed otwieraniem szuflad, to myśmy już wszystko przerobili, jeszcze nie mając dziecka.
Wszystko musi być pozamykane, nic na wierzchu, nic gorącego, żadnych płynów wolno stojących na stole, żadnych gratów, które łatwo przewrócić, żadnych roślin, świec czy innych ozdób

Haniu, zdrówka życzę! (a godzina jest jeszcze całkiem przyzwoita, co chcesz )

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 08:11   #1630
phdwao
Zakorzenienie

hej, my dziś wcześnie wstalismy, mały w nocy jadł co 3h, a w piersiach pustki

Co do świec ja pale przy małym zapachowe Yankee candle: "Wszystkie zapachy są rygorystycznie sprawdzane, weryfikowane i testowane przez doświadczony zespół ekspertów zapachowych, tak aby zapewniały jak najlepsze doznania. Każdy aromat tworzony jest z pasją przy użyciu naturalnych ekstraktów zapachowych i olejków eterycznych".
Mysle, że sa bezpieczne, oczywiście nie pale ich cały dzień i codziennie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 08:40   #1631
Linka25
Zakorzenienie

Jej wstałam, bo mała wstała, a mąż już od godziny czy więcej na zakupach. On to ma dyscyplinę. Lubi wszystko załatwić rano by mieć wolny dzień

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
hej, my dziś wcześnie wstaliśmy, mały w nocy jadł co 3h, a w piersiach pustki
u mnie też pusto się zrobiło... O co tu chodzi? Chyba trzeba uruchomić laktator

Wszystkiego naj naj naj dla Lusi

Martynka też dziś ma urodziny Kończy 5 miesięcy Kwiaty i gratulacje chętnie przyjmiemy

Wczoraj mieliśmy trzecie szczepienie, zniosła je dzielnie jak na swoje martynkowe możliwości heheh. Po szczepieniu była trochę senna i marudna, ale tylko przez chwilę.

Karolka pytałaś czy nasze dzieci też przebierają nogami energicznie i mają "szaleństwo w oczach". Świetne określenie! Moja przebiera nogami 99% czasu w pozycji na plecach, a szaleństwo w oczach taką nieokiełznaną radość na bardzo często
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:00   #1632
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Który wzór lepszy, Bear 2 czy Misio?

http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...836763528.html
Misio mi się podoba
Cytat:

Co do świec ja pale przy małym zapachowe Yankee candle: "Wszystkie zapachy są rygorystycznie sprawdzane, weryfikowane i testowane przez doświadczony zespół ekspertów zapachowych, tak aby zapewniały jak najlepsze doznania. Każdy aromat tworzony jest z pasją przy użyciu naturalnych ekstraktów zapachowych i olejków eterycznych".
Ja mam woski do kominka z tej firmy, ale jeszcze nie używałam ich w tym roku

Lusia

A my wstaliśmy z pół godziny temu. Całą noc na zmianę zakrywałam dziecko kołdrą (a on się wykopywał i płakał jak go przykrywałam, ale spał w body z krótkim i skarpetkach ) i przesuwałam, bo wędrował po całym łóżku
A teraz czas na czekoladę

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Widziałyście, że suwaczki się zacięły? I na naszych dzieciaczkowych suwaczkach też się zacięło... Muszę zmienić wszystkie na te z jakiegoś innego serwisu. Co sądzicie o Lilypie? np. taki jak mam dla Fabiana http://lb1f.lilypie.com/5kpZp1.png

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:22   #1633
agunia82
Zakorzenienie

Heloł

Z okazji PÓŁ ROKU LUŚKI (ja się naprawdę poważnie pytam - kiedy to zleciało?!) stawiam ciacho, drineczki i koktajle

A Luśka swoje pół roczku przywitała tak: małż wchodzi do pokoju patrzy, a ta sobie włączyła pozytywkę od karuzeli, opierając się na rękach przyłożyła ucho do głośnika, słuchała i się cieszyła

Dzięki za odpowiedzi co do krzesełka. Kupimy chyba misia, ten bear jak dla mnie trochę naćkany i ma dużo białych plastików, a już wiem, że one żółkną, więc jakbyśmy chcieli krzesełko zostawiać dla drugiego dziecka to niech jakoś wygląda.
No i będzie ono stało w salonie połączonym z kuchnią, więc lepiej, żeby było stonowane

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Martynka też dziś ma urodziny Kończy 5 miesięcy Kwiaty i gratulacje chętnie przyjmiemy
dzięki
i

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Lusia

Widziałyście, że suwaczki się zacięły? I na naszych dzieciaczkowych suwaczkach też się zacięło... Muszę zmienić wszystkie na te z jakiegoś innego serwisu. Co sądzicie o Lilypie? np. taki jak mam dla Fabiana http://lb1f.lilypie.com/5kpZp1.png

mój suwaczek działa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort_malinowy_popup_watermark.jpg (60,3 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dr.jpg (83,6 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koktajl.jpg (20,4 KB, 0 załadowań)

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-15 o 09:24
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:25   #1634
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:

Wczoraj mieliśmy trzecie szczepienie, zniosła je dzielnie jak na swoje martynkowe możliwości heheh. Po szczepieniu była trochę senna i marudna, ale tylko przez chwilę.
dla Lu i Martynki
za szczepienie
Małż mnie z kompa goni, więc nie bardzo mam czas na wszystko odpowiedzieć

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

LadyMagnolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:28   #1635
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Jej wstałam, bo mała wstała, a mąż już od godziny czy więcej na zakupach. On to ma dyscyplinę. Lubi wszystko załatwić rano by mieć wolny dzień

Karolka pytałaś czy nasze dzieci też przebierają nogami energicznie i mają "szaleństwo w oczach". Świetne określenie! Moja przebiera nogami 99% czasu w pozycji na plecach, a szaleństwo w oczach taką nieokiełznaną radość na bardzo często
ale fajnie, mój TŻ z tych co zwlekają z wszytkim i odkładjaa na óźniej, ja z tych co Twój TŻ

Nie wiem o co chodzi, ale nie usmiecha mi się laktator, nie nie nie

Gratulacje dla Martynki, najlepsze życzenia

Dla Lusi równiez najlepszego
Cytat:
Ja mam woski do kominka z tej firmy, ale jeszcze nie używałam ich w tym roku

ja uzyjesz daj znać jakie są

nie zauwazyłam z tymi suwaczkami bo ja mam własnie Lilypie od początku i mi sie podoba

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Aga fajnie że się zdecydowałas na krzesełko kidsplay mnie sie podobaja oba, choć tamto bear ma za ciemna tacke jak dla mnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:30   #1636
bebe1987
Rozeznanie

Cześć,

Zaraz wybieram się na zakupy. Gosia śpi z tatą, a ja mam chwilkę dla Was .

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Coś nie mogę się pozbyć przeziębienia Właśnie jemu ulubione lody (super godzina, nie? Ale co tam-dzieci śpią, a mąż w pracy)-jedyne co czuję to zimno, konsystencja i że są słodkie-nie czuję ŻADNEGO smaku Zaczęło się przy tych lodach, bo wszystko dziś mi normalnie smakowało...
Do tego moją mamę, brata i teścia dopadł jakiś wirus po powrocie od nas do Polski Moja mama jest tak zachrypnięta, że jej przez telefon po głosie nie poznałam

Ważne, że dzieci zdrowe Dorotkę tylko męczy kaszel, ale daję jej syrop i widzę poprawę. Za to Marysia jest niezniszczalna
Zdrówka życzę!

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
no co?
gdybym małą przyprowadziła w sukience, padłoby pewnie tylko"oj, jaka elegancka" i tyle. A z kostiumu Mikołaja to czuję, że będą (głównie dziadkowie) cały wieczór rechotać
W sumie masz rację z tym strojem .

Cytat:
Te świeczki są świetne ale też bardzo drogie - jak na świeczki i nie każdy może sobie na nie pozwolić...

Cytat:

Wszystkiego najlepszego dla Martynki
za szczepienie!

No i dziś 15., czyli Luśka kończy pół roczku!
Wszystkiego najlepszego dla Lusi
Stary 2012-12-15, 09:49   #1637
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

mój suwaczek działa
ale mi chodzi o te na domenie suwaczek.pl Popatrz jak się zacięły http://wakacyjnemamy2012.manifo.com/
Cytat:
ja uzyjesz daj znać jakie są

nie zauwazyłam z tymi suwaczkami bo ja mam własnie Lilypie od początku i mi sie podoba
W tamtym roku je używałam, mam sweet strawberries i midsummer's night. Truskawka jest boska

lilypie są śliczne
Cytat:

i super przeszła szczepienie

Bloguję
Stary 2012-12-15, 10:07   #1638
prince_polo
Zakorzenienie

ale mnie tu nie było , jak nigdy

Witam się z ogromnym bólem głowy, węzłow i gardła na szczeście nie mam kataru.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

o matko chciałam nadrobic ale białe tło doslownie mnie razi i łeb mi rozsadza!

doczytałam tylko że Lusia ma "urodzinki: wiec Najlepszego
że są nowe ząbki których gratuluje, i za te które wychodza trzymam kciuki by było bezboleśnie.
Co do krzesęłka ja wzieła bym te szare, zaluje ze wzielam te w kwiatki bo mi sie w oczach pier.doli przy bólu głowy(nigdy wczesniej tak nie miałam a ogolnie mi sie bardzo podoba wazne ze nie rozowe, ale teraz to najchetniej wziela bym czarne !)

ja dekoruje mieszkanie. Ale niemam takiego pieknego wnetrza by jakos ślicznie to wygladało.

No i pytanie do Was

Czy puszczacie dzieci po panelach? Czy na kocu?
Moja na kocu stoi w miejscu, Wscieka sie. Ale na napelach mam wrazenie ze jest zimno!
NO i Czy Wasze dzieci unosza glowe jak leza na plecach? moja to robi czesto.I jak Ją biore na rece za paszki to wygina sie w łuk tzn nogi. I nie wiem czy aby to jest ok. ?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 10:19   #1639
hanjah
Zakorzenienie

Najlepsze życzenia dla Lusi z okazji pół roczku
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 10:19   #1640
Linka25
Zakorzenienie

Dziękujemy wszystkim za życzenia

Ciastek współczuje tych bóli. Czy Ty nie powinnaś pokazać się lekarzowi?

Pumcia pytałaś o dekoracje mieszkania. U nas jest tak, że to TZ upiera się przy choince, dekoracjach, sam to kupuje, ewentualnie próbuje mnie zachęcić do zakupów tych pierdółek. Ja lubię, owszem, ale nie za dużo Rozglądałam się za czymś w sklepach ale póki co, nie mam nic.

Kupiłam za to drobiazgi małej: spiralkę i książeczkę.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 10:21   #1641
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hello
Ja zaś tylko na moment. Dziecię buszuje w łóżeczku - kombinuje jak koń pod górkę co by tu zrobić. Super to wygląda jednak muszę mieć ją na oku bo chwila moment klinuje się między szczebelkami.
Niestety chwilowo odpuściłam kładzenie małej na macie - mieszkamy na parterze, pod nami jest nieogrzewana piwnica, podłoga jest niesamowicie zimna. Za to kupiłam drugą matę, która została u mojej mamy. Ponieważ jestem u niej bardzo często to tam mała może sobie ćwiczyć.

Uciekam do pasjonującego sprzątania - jutro przychodzą teście. Hip hip hurra

Wpadnę wieczorkiem, dokończę nadrabianie zaległości. Miłego dnia Kochane

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 10:23   #1642
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witajcie jeszcze Was nie nadrobiłam ale zaraz to zrobię,

byłam wczoraj ze starszakiem na Frankenweenie T.Burtona - świetny, dawno nie byłam z młodym w kinie na czymś dobrym, no ale to rzecz gustu no i ja też się doczekałam buntu na butelkę młody bronił się rękami i nogami - dosłownie - przed butelkę/niekapkiem, nawet nie spróbował pociągnąć godzinę czekał głodny aż przyjdę jestem uwięziona nie wiem czy jest sens próbować smoczka MAM jak ewidentnie pierś chciał, dobrze że zaczęłam wprowadzać inne pokarmy - mój jedyny ratunek

phdwao i linka około 6 miesiąca jest kolejny kryzys laktacyjny więc może dlatego macie pustki

Karolka u nas też szaleństwo, dobrze to opisałaś, mały przebiera nogami w każdej pozycji, nawet na brzuchu i nawet jak siedzi - a siedzi już właściwie sam

Cytat:
Heloł
Z okazji PÓŁ ROKU LUŚKI (ja się naprawdę poważnie pytam - kiedy to zleciało?!) stawiam ciacho, drineczki i koktajle
no to już poważna sprawa
Cytat:

dla Martynki też

dla dzielnej dziewczynki, my szczepienie będziemy mieć dopiero w styczniu, teraz nas odesłali bo kontrakty im się kończą w sumie to i tak mi się do tego nie spieszy

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-12-15 o 10:27
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 10:24   #1643
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
ale mi chodzi o te na domenie suwaczek.pl Popatrz jak się zacięły http://wakacyjnemamy2012.manifo.com/

lilypie są śliczne
eee mi się nic nie zacina, ale jakoś mało wyskakuje, chyba, że akurat przerabiasz
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
NO i Czy Wasze dzieci unosza glowe jak leza na plecach? moja to robi czesto.I jak Ją biore na rece za paszki to wygina sie w łuk tzn nogi. I nie wiem czy aby to jest ok. ?
Głowę unosi, bo się sposobi do siadania, co do nóg to nie wiem
Ja nie myślę o dekoracjach- kiedyś dom był bardzo udekorowany przeze mnie, a teraz wiele rzeczy bym zmieniła, no i nie jesteśmy na swoim, więc nie mam chęci poprostu

The problem is not the problem. The problem is your attitude about the problem. - Captain Jack Sparrow

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-15, 10:26   #1644
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Lusi

Cytat:

Aga fajnie że się zdecydowałas na krzesełko kidsplay mnie sie podobaja oba, choć tamto bear ma za ciemna tacke jak dla mnie
ale chyba wezmę w końcu kolor cappuccino, bo właśnie doczytałam, że w nim jest oddychający materiał, a nie ceratka, więc dziecko mi się nie będzie pocić i przyklejać

Cytat:

Witam się z ogromnym bólem głowy, węzłow i gardła na szczeście nie mam kataru.

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

o matko chciałam nadrobic ale białe tło doslownie mnie razi i łeb mi rozsadza!

doczytałam tylko że Lusia ma "urodzinki: wiec Najlepszego
że są nowe ząbki których gratuluje, i za te które wychodza trzymam kciuki by było bezboleśnie.
Co do krzesęłka ja wzieła bym te szare, zaluje ze wzielam te w kwiatki bo mi sie w oczach pier.doli przy bólu głowy(nigdy wczesniej tak nie miałam a ogolnie mi sie bardzo podoba wazne ze nie rozowe, ale teraz to najchetniej wziela bym czarne !)

ja dekoruje mieszkanie. Ale niemam takiego pieknego wnetrza by jakos ślicznie to wygladało.

No i pytanie do Was

Czy puszczacie dzieci po panelach? Czy na kocu?
Moja na kocu stoi w miejscu, Wscieka sie. Ale na napelach mam wrazenie ze jest zimno!
dzięki
opisy bólu głowy wyglądają na mega migreny, idź do neurologa, przepisze Ci odpowiednie leki. A tymczasowo może spróbuj solpadeine (tylko tabletek rozpuszczalnych), u mnie świetnie sobie radzą z migrenami, lepiej niż ketonal

moja śmiga po dywanie. Koc niewygodny, bo się zwija, panele za zimne
wygina się w łuk do boku czy do tyłu?

Stary 2012-12-15, 10:28   #1645
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Ciastek współczuje tych bóli. Czy Ty nie powinnaś pokazać się lekarzowi?
].
pewnie powinnam ale teraz nie mam jak
Cytat:

dzięki
opisy bólu głowy wyglądają na mega migreny, idź do neurologa, przepisze Ci odpowiednie leki. A tymczasowo może spróbuj solpadeine (tylko tabletek rozpuszczalnych), u mnie świetnie sobie radzą z migrenami, lepiej niż ketonal

moja śmiga po dywanie. Koc niewygodny, bo się zwija, panele za zimne
wygina się w łuk do boku czy do tyłu?
do tyłu
a te tabsy na recepte?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-12-15 o 10:29
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 10:28   #1646
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMagnolia Pokaż wiadomość
eee mi się nic nie zacina, ale jakoś mało wyskakuje, chyba, że akurat przerabiasz
, jestem w trakcie I Antoś ma teraz swój suwaczek

Bloguję
Stary 2012-12-15, 10:30   #1647
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Najlepsze życzenia dla Lusi z okazji pół roczku

Cytat:

Kupiłam za to drobiazgi małej: spiralkę i książeczkę.
fajne

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

no to już poważna sprawa

ja bym butli już nie kupowała, może spróbujcie z kubeczkiem doidy?

Stary 2012-12-15, 10:30   #1648
LadyMagnolia
Rozeznanie

Cytat:
, jestem w trakcie I Antoś ma teraz swój suwaczek
Widzam, widzam i się cieszam

I' ve never recived
my acceptance
letter to Hogwarts

So I'm leaiving
Shire

TO BECOME
A JEDI

Stary 2012-12-15, 10:31   #1649
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
do tyłu
a te tabsy na recepte?
ale czekaj, przy podnoszeniu czy już podniesiona tak się wygina?
nie, normalnie kupisz. Nawet można je na sztuki kupować - po dwie tabletki. Tylko te musujące, bo do łykania już tak dobrze nie działają

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-12-15 o 10:32
Stary 2012-12-15, 10:31   #1650
Soleilka
Zakorzenienie

Ciastek Fabi też się wygina i pediatra go oglądała. Złap ją pod karczek, jak nie będzie problemu z siadem to ok, jak będzie to jest to problem neurologiczny (słowa pediatry)

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości