Wycofywane produkty ALTERRY!!!! Wspólny protest! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 17:31   #331
Sondrina
BAN stały

Dot.: Wycofywane produkty ALTERRY!!!! Wspólny protest!

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Pokaż wiadomość
Mogłabys napisac jakie Rossmany odwiedzilas? Bo chce sie przejsc a nie chce dublowac, tez mysle ze sa niepowazni, w gazetce jak byk sa a oni NIC nie wiedzą... Przeciez ta firma ma jakichś managerow itp. ktos powinien to kontrolować
Ja mam wrażenie, że to są celowe zagrywki... Liczą na to, że naiwny klient przyjdzie po olejki i przy okazji weźmie coś innego, chociażby lakier do paznokci, szampon. Ta fikcyjna promocja stanowi wabik...
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-14, 18:45   #332
gabriellakrk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tranqil babe Pokaż wiadomość
Mogłabys napisac jakie Rossmany odwiedzilas? Bo chce sie przejsc a nie chce dublowac
Sławkowska, Floriańska i Galeria Krakowska
Stary 2012-12-15, 02:15   #333
Mala kroweczka o imieniu
Zakorzenienie

W Warszawie też nie widziałam olejków, za to widziałam balsamy alterry oznaczone ceną na dowidzenia.
Mala kroweczka o imieniu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 09:34   #334
pathyelisia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Ja mam wrażenie, że to są celowe zagrywki... Liczą na to, że naiwny klient przyjdzie po olejki i przy okazji weźmie coś innego, chociażby lakier do paznokci, szampon. Ta fikcyjna promocja stanowi wabik...
W takim razie coś im nie wychodzi, bo widzę jak nie tylko ja ale też inni wychodzą z niczym a wcześniej pytają się o te olejki. Ja idę teraz zamówić z Alvedre, już nie mam zamiaru czekać dłużej.
pathyelisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 09:48   #335
gabriellakrk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pathyelisia Pokaż wiadomość
W takim razie coś im nie wychodzi, bo widzę jak nie tylko ja ale też inni wychodzą z niczym a wcześniej pytają się o te olejki. Ja idę teraz zamówić z Alvedre, już nie mam zamiaru czekać dłużej.
Ktoś komu udałoby się wprowadzić olejki z Alverde szerzej w Polsce pogrążyłby Rossmanna na całego.

Pobieram opłatę za skorzystanie z tego pomysłu
Stary 2012-12-15, 09:58   #336
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez gabriellakrk Pokaż wiadomość
Ktoś komu udałoby się wprowadzić olejki z Alverde szerzej w Polsce pogrążyłby Rossmanna na całego.

Pobieram opłatę za skorzystanie z tego pomysłu
Rossman niestety nie stoi olejkami z Alterry, wiec pewnie nic go to nie pograzy.

Ale fakt, faktem, ze nie ma, a ta gazetka w ktorej sa tylko mnie dobila... Domyslam sie, ze gazetke wydrukowali,jak jeszcze nie wiedzieli, ze Alterry nie bedzie/nie dojedzie. Ale sam fakt tego, ze personel jest niedoinformowany i nie wiem czy alterra wroci czy nie jest zenujacy.

Niemcy mi nic nie odpisali, wiec dzis wysylam polecony do polskiego odxzialu.
Czy bylaby ktoras tak uprzejma i powiedziala mi od ktorego do ktorego jest ta gazetka promocyjna, gdzie sa wspomniane alejki alterry. Nie mam niestety jej, a chcialabym to zaznaczyc wliscie.
Stary 2012-12-15, 13:18   #337
Szarex
Raczkowanie

U mnie w LBN niestety jeszcze ich nie ma.
Wczoraj byłam w drogerii i ekspedientka powiedziała, że nie otrzymali olejków, powiedziała, że być może znajdę je w większej drogerii. Eh... widzę, że u was też ich brak
Szarex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 18:50   #338
gabriellakrk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Rossman niestety nie stoi olejkami z Alterry, wiec pewnie nic go to nie pograzy.
Chodziło mi raczej o to, że wprowadzając Alverde w konkurencyjnej sieci w Polsce Rossmann mógłby się za przeproszeniem 'wypchać' tą alterrą-widmo, którą i tak systematycznie wycofuje. Według mnie jest nisza na ekologiczne kosmetyki w Polsce w przystępnych cenach, którą Rossmann w porę zauważył i tak na prawdę jako jedyny w Polsce zapełnił. Więc teraz może rozdawać karty jak chce, gdyż żadna inna sieć drogerii mu nie zagraża (w tej klasie kosmetyków, nie chodzi mi o całokształt ) Mam nadzieję, że jasno sprecyzowałam o co mi chodziło.
Stary 2012-12-15, 20:04   #339
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Chodziło mi raczej o to, że wprowadzając Alverde w konkurencyjnej sieci w Polsce Rossmann mógłby się za przeproszeniem 'wypchać' tą alterrą-widmo, którą i tak systematycznie wycofuje. Według mnie jest nisza na ekologiczne kosmetyki w Polsce w przystępnych cenach, którą Rossmann w porę zauważył i tak na prawdę jako jedyny w Polsce zapełnił. Więc teraz może rozdawać karty jak chce, gdyż żadna inna sieć drogerii mu nie zagraża (w tej klasie kosmetyków, nie chodzi mi o całokształt ) Mam nadzieję, że jasno sprecyzowałam o co mi chodziło.
A to racja
Stary 2012-12-15, 21:34   #340
Unless
Rozeznanie

Już wycofali?? no nie, a tak miałam ochote wypróbować te olejki, wiedziałam że trzeba było wcześniej się za to zabrać, skoro tyle pochwał... a teraz już za późno na olejowanie alterrą
Unless jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 00:09   #341
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Pod tym względem Rossmann jest w pewnym sensie monopolistą. Chyba żadna inna sieciówka nie ma własnej serii kosmetyków pielęgnacyjnych... Rossmann ma Alterrę, Rival de Loop, Babydream... Czekam, aż na rynek wejdzie nowy gracz, mający identyczną ofertę. Wtedy zacznie się konkurencja i ceny spadną...
Stary 2012-12-16, 02:29   #342
claudiiin
Zadomowienie

Dzis bylam w niemieckim Ross i byly tylko olejki brzozowe, w nowych opakowaniach, za 4,95 euro.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 10:34   #343
gabriellakrk
Raczkowanie

[QUOTE=Sondrina;38155985]Pod tym względem Rossmann jest w pewnym sensie monopolistą. Chyba żadna inna sieciówka nie ma własnej serii kosmetyków pielęgnacyjnych.../QUOTE]

Schlecker ma Bübchen, AS Haircaire, z kolorówki Basic, Hebe i Biedronka mają Be Beauty, hipermarkety takie jak Tesco również mają swoje linie. Sephora i Douglas także posiadają własną kolorówkę i pielęgnację. Plus można znaleźć kosmetyki produkowane przez koncerny na wyłączność dla jednej sieci sklepów. Ale fakt, nikt jeszcze nie wprowadził kosmetyków tego typu co Alterra (a i tak przecież Rossmann w Polsce nie udostępnił całej marki - w Polsce oprócz podkładu, korektora i pudru nie ma kosmetyków do makijażu).

Edytowane przez gabriellakrk
Czas edycji: 2012-12-16 o 10:37
gabriellakrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 13:16   #344
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Nikt nie wie od ktorego do ktorego jest ta ulotka swiateczna z alterra? Z checia napisalabym pismo do rossmana, ale musze miec taka informacje
Stary 2012-12-16, 13:35   #345
Natalisis
Raczkowanie

Gazetka obowiązuje od 14.12 do 26.12
Natalisis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 13:42   #346
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
Napisane przez Natalisis Pokaż wiadomość
Gazetka obowiązuje od 14.12 do 26.12
Stary 2012-12-16, 22:01   #347
201605021613
Konto usunięte

W piątek po pracy poszłam do Rossmana, z nadzieją, że upoluję jakiś olejek. Miałam taką nadzieję, choć spodziewałam się, że nic z tego nie wyjdzie, bo czytałam wcześniej na blogach wypowiedzi dziewczyn, które biegały po Rossmanach i oczywiście żadnych olejków nie było.

Obeszłam 3 Rossmany i w żadnym nie znalazłam ani jednej butelki.
Popieram powyższe wpisy, że to taki ,,chwyt'', że ktoś przyjdzie po olejki, a wyjdzie z czym innym i tak kasa wpadnie. Ja nie kupiłam nic, ale przynajmniej poszłam do innego sklepu i kupiłam olej kokosowy, przynajmniej pocieszę się zapachem.

Już kiedyś była taka sytuacja, że w gazetkach były przecenione produkty Alterry, a w Rossmanach pustki.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-16, 22:33   #348
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że mnie nie zjedziecie, w temacie olejowania włosów jestem początkująca

Nie zdążyłam przetestować tych olejków, bo zostały wycofane, gdyby się znów pojawiły, z ciekawości bym kupiła. Używacie przede wszystkim do włosów, więc najistotniejsze są oczywiście oleje, a nie roślinne ekstrakty i pachnące składniki. Czy któraś z Was może kiedyś próbowała przeliczyć ile mniej więcej wyniósłby koszt podobnej olejowej mieszanki (100ml gotowego produktu?)

Wiadomo, że dokładnych proporcji nie znamy, ale swoją podróbkę można by spróbować zrobić
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 00:59   #349
Sondrina
BAN stały

[QUOTE=gabriellakrk;381573 09]
Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Pod tym względem Rossmann jest w pewnym sensie monopolistą. Chyba żadna inna sieciówka nie ma własnej serii kosmetyków pielęgnacyjnych.../QUOTE]

Schlecker ma Bübchen, AS Haircaire, z kolorówki Basic, Hebe i Biedronka mają Be Beauty, hipermarkety takie jak Tesco również mają swoje linie. Sephora i Douglas także posiadają własną kolorówkę i pielęgnację. Plus można znaleźć kosmetyki produkowane przez koncerny na wyłączność dla jednej sieci sklepów. Ale fakt, nikt jeszcze nie wprowadził kosmetyków tego typu co Alterra (a i tak przecież Rossmann w Polsce nie udostępnił całej marki - w Polsce oprócz podkładu, korektora i pudru nie ma kosmetyków do makijażu).
W Schleckerze obecnie trudno znaleźć kolorówkę Basic, ale produkty AS chyba nadal są obecne... Tylko nie wiem, czy nie znikną za jakiś czas, bo według danych dostępnych w Internecie, niemiecki Schlecker upadł, a Polski to nie dotyczy. Tylko nie wiem, czy w związku z upadkiem nie zostaną wycofane marki własne. W asortymencie Hebe nie orientuję się, bo nie mam dostępu do tej drogerii. Aczkolwiek masz rację z Douglasem, Sephorą i Biedronką. Z tym, że Douglas i Sephora to nieco wyższa półka cenowa niż Alterra czy Rival de Loop (nieprecyzyjnie się wyraziłam). A kremy z Biedronki czy Tesco często zmieniają producentów i właściwości. Rossmann wyróżnia się posiadaniem linii kosmetyków ekologicznych (tego chyba nikt nie ma) i tanią pielęgnacją (Rival de Loop nie zmienia producenta).

U mnie w Rossmannie nigdy nie widziałam ani korektora, ani podkładu, ani pudru Z "kolorówki" mam tylko krem tonujący Nie wiedziałam, że w innych miastach jest okrojona kolorówka. Nie wiem dlaczego, ale jak widziałam posty dziewczyn o pudrze Alterry, to zakładałam, że kupiły go w Niemczech
Stary 2012-12-17, 19:57   #350
gabriellakrk
Raczkowanie

Źle napisałam, chodziło mi oczywiście o Synergen

Ale fakt faktem nawet na KWC można znaleźć różne produkty z kolorówki do których w Polsce nie ma dostępu

Oczywiście nie ominęłam i dzisiaj Rossmanna po drodze. Stan taki jaki był. Czyli olejków nikt nie widział, nikt nie słyszał

A z tym pomysłem by zrobić własny olejek wydaje mi się to nieopłacalne. Podam na przykładzie olejku migdał i papaja

Skład:

Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Carica Papaya Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Persea Gratissima Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Parfum, Limonene, Tocopherol, Linalool, Geraniol, Helianthus Annuus Seed Oil, Citral, Citronellol, Farnesol.

Cena ok 14 zł (to było tak dawno, że już nie pamiętam ile dokładnie kosztował ) za 100 ml

Potrzebujemy więc:
olej sojowy organiczny (zrób sobie krem) 30 ml/5,20 zł
olej rycynowy (zsk) 30 ml/ 5,40
olej ze słodkich migdałów organiczny 30 ml/ 5,97
olej z kiełków kukurydzy - nie znalazłam
olej sezamowy organiczny (zsk) 30 ml/ 5,40
olej z kiełków pszenicy (zks) 30 ml/ 5,45
olej z nasion winogron (doz) 100 ml/ 12,79
olej z nasion papai rafinowany (zsk) 30 ml/ 4,71
oliwa z oliwek - przyjmijmy, że mamy ja w domu
olej z awokado (zsk) 30 ml/ 5,47
olej jojoba (zsk) 30 ml/ 7,50

Potem w składzie mamy zapach i kilka innych składników w śladowych ilościach, więc uznajmy że tyle nam wystarczy by zrobić podrabianą Alterrę

Na początek musimy wydać prawie 60 złotych. Plus koszty wysyłki, które starałam się zminimalizować wybierając produkty z ZSK. Nie znalazłam również oleju z kiełków kukurydzy, który jest dość wysoko w składzie. Jeśli ktoś nie używa oliwy z oliwek także i na nią będzie musiał wydać pieniądze. Jeśli chodzi o pojemnik przyjęłam, że można wysterylizować np butelkę po syropie. Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że olejki eteryczne na końcu składu są też substancjami konserwującymi także albo je zakupimy (kolejne koszta) albo dorzucimy jakiś konserwant (wtedy olejek przestaje być taki naturalny).
Stary 2012-12-17, 20:43   #351
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Źle napisałam, chodziło mi oczywiście o Synergen

Ale fakt faktem nawet na KWC można znaleźć różne produkty z kolorówki do których w Polsce nie ma dostępu

Oczywiście nie ominęłam i dzisiaj Rossmanna po drodze. Stan taki jaki był. Czyli olejków nikt nie widział, nikt nie słyszał

A z tym pomysłem by zrobić własny olejek wydaje mi się to nieopłacalne. Podam na przykładzie olejku migdał i papaja

Skład:

Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Carica Papaya Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Persea Gratissima Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Parfum, Limonene, Tocopherol, Linalool, Geraniol, Helianthus Annuus Seed Oil, Citral, Citronellol, Farnesol.

Cena ok 14 zł (to było tak dawno, że już nie pamiętam ile dokładnie kosztował ) za 100 ml

Potrzebujemy więc:
olej sojowy organiczny (zrób sobie krem) 30 ml/5,20 zł
olej rycynowy (zsk) 30 ml/ 5,40
olej ze słodkich migdałów organiczny 30 ml/ 5,97
olej z kiełków kukurydzy - nie znalazłam
olej sezamowy organiczny (zsk) 30 ml/ 5,40
olej z kiełków pszenicy (zks) 30 ml/ 5,45
olej z nasion winogron (doz) 100 ml/ 12,79
olej z nasion papai rafinowany (zsk) 30 ml/ 4,71
oliwa z oliwek - przyjmijmy, że mamy ja w domu
olej z awokado (zsk) 30 ml/ 5,47
olej jojoba (zsk) 30 ml/ 7,50

Potem w składzie mamy zapach i kilka innych składników w śladowych ilościach, więc uznajmy że tyle nam wystarczy by zrobić podrabianą Alterrę

Na początek musimy wydać prawie 60 złotych. Plus koszty wysyłki, które starałam się zminimalizować wybierając produkty z ZSK. Nie znalazłam również oleju z kiełków kukurydzy, który jest dość wysoko w składzie. Jeśli ktoś nie używa oliwy z oliwek także i na nią będzie musiał wydać pieniądze. Jeśli chodzi o pojemnik przyjęłam, że można wysterylizować np butelkę po syropie. Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się że olejki eteryczne na końcu składu są też substancjami konserwującymi także albo je zakupimy (kolejne koszta) albo dorzucimy jakiś konserwant (wtedy olejek przestaje być taki naturalny).
O fajnie, że chciało Ci się poszperać

Wiesz, ja raczej myślałam o tańszych opcjach, nie wydaje mi się, żeby przeciętne włosy odróżniły strasznie olej z pestek winogron z Biedronki 15zł za litr od takiego z ZSK za 182zł za litr. Przynajmniej moje nie są tak czułe Twarz to co innego...

Myślałam też o kupowaniu większych pojemności i niekoniecznie w takich sklepach, często w zwykłych supermarketach kupi się taniej olej z orzechów makadamia niż w sklepach typu ZSK czy Mazidła. Jakość olejów ma znaczenie, ale nie wierze, że w przypadku czegoś tak martwego jak włos różnica będzie kolosalna.

Te Alterry mają głównie służyć do masażu, a pachnące olejki eteryczne zwykle go umilają. Możliwe, że przeciwdziałają w jakimś stopniu jełczeniu, ale głównie są dla aromaterapii.

Ja po prostu się zwyczajnie zastanawiam czy te olejki są warte aż takich stresów i kupowania buteleczki za 60zł na allegro

Na razie czekam na promocję olejku Babydream dla ciężarnych, też ma fajny skład, a cenę o wiele przyjemniejszą niż Alterra, zawsze można podtuningować typowo włosowymi olejami i swoimi olejkami eterycznymi
Stary 2012-12-17, 20:47   #352
sylwoha
Zakorzenienie

a ja mialam dostawe z niemiec i mam alterre i alverde wiec nie muszei sie martwic
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 22:26   #353
gabriellakrk
Raczkowanie

Niestety nie wiem jak to jest dokładnie czy olej z pestek winogron sprzedawany jako kosmetyk to coś innego niż ten spożywczy. Wydaje mi się, że jednak tak. Inaczej nie miałoby to sensu. Poza tym te olejki, które są składnikami Alterry posiadają certyfikaty. Jeśli chciałabyś poszukać takiego z certyfikatem w sklepie spożywczym to prawdopodobnie nie będą to to te najtańsze opcje. Inne co mi przychodzi do głowy to fakt, że oleje przeznaczone do spożycia mogą posiadać jakieś 'ulepszacze' smaku, koloru, konserwanty. Te, które oferowane są na stronach zsk, biochemii itp to czyste oleje. No i jeszcze ostatni problem - nie każdy ma dostęp do tak dobrze zaopatrzonych hipermarketów jak dziewczyny mieszkające w dużych miastach. Pewnie gdybym pochodziła po krakowskich hipermarketach, sklepach ze zdrową żywnością i ewentualnie aptekach mogłabym nabyć wszystkie te oleje bez konieczności zamawiania ich przez internet. Niestety wiem też, że nie każdy ma ten 'luksus' i może nabyć co najwyżej oliwę z oliwek i olejek rycynowy.

Ale nie zmienia to faktu, że kupowanie tych olejków po 60 zł to już maniactwo Ja póki co zaopatrzyłam się w dwa olejki hinduskie, które powinny być idealne na tą porę roku + wykończę to co mam. A jeśli nadal Rossmann będzie leciał w kulki z Alterrą poproszę koleżankę jeżdzącą pare razy w roku do Wiednia o większy zapas Alverde i ewentualnie Alterry. To nie jest jakiś cudowny eliksir, za który warto przepłacać. Tak na prawdę to wg mnie raczej kwestia tego, że włosy niektórych dziewczyn, w tym moje, bardziej polubiły się z mieszaninami wielu olejków niż z jednym konkretnym
Stary 2012-12-18, 01:04   #354
Szarex
Raczkowanie

Większość olei, które możemy kupię w sklepie jest rafinowanych. Albo np. kupujemy olej z oliwek, który jak się okazuje jest z wytłoczyn.

Jeśli mogę podpowiedzieć to przed świętami często na jakiś stoiskach ze zdrową żywnością można kupić prawdziwy olej, który niestety kosztuje.

Skoro chciałaś przetestować olejki z Alterry, których niestety jeszcze nie ma w drogeriach to zamów sobie na allegro olejek z Alverde (od 20 zł w górę). Ja tak w końcu zrobię, nakupię sobie tych olejków na allegro, ale to za jakiś czas, jeszcze mam te z Alterry .
Szarex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 11:42   #355
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szarex Pokaż wiadomość
Większość olei, które możemy kupię w sklepie jest rafinowanych. Albo np. kupujemy olej z oliwek, który jak się okazuje jest z wytłoczyn.

Jeśli mogę podpowiedzieć to przed świętami często na jakiś stoiskach ze zdrową żywnością można kupić prawdziwy olej, który niestety kosztuje.

Skoro chciałaś przetestować olejki z Alterry, których niestety jeszcze nie ma w drogeriach to zamów sobie na allegro olejek z Alverde (od 20 zł w górę). Ja tak w końcu zrobię, nakupię sobie tych olejków na allegro, ale to za jakiś czas, jeszcze mam te z Alterry .
Jakieś tam pojęcie o olejach mam Olejów używam do włosów, a nie do twarzy, a te cieszą się z kwasów tłuszczowych, więc nie robi im wielkiej różnicy czy jest rafinowany czy nie. Nawet Czarownicująca na swoim blogu pisała, że żadnej różnicy na włosach nie obserwuje. Nie wydaje mi się, że jest duże grono osób, które na ślepo to rozróżni (po samych efektach na włosach)

Olejek Alverde kosztujący na Allegro 300zł za litr, który ma być używany tylko na włosy, to nie dla mnie. Za taką kasę wolałabym zainwestować w jakiś pojedynczy, "szałowy" olej typowo do włosów
Stary 2012-12-19, 09:03   #356
Cattivo
Wtajemniczenie

Denerwują mnie te zagrywki Rossmanna :/ ludzie czekają nie wiadomo jak długo a tu ciągle nic... Już myślałam, że jeśli są widoczne te nowe opakowania, to olejki w końcu będą.

Dziewczyny, wiem, że to nie ten temat, ale nie chciałabym rozpoczynać nowego. Od kilku tygodni na półkach brakuje kremu do rąk Isany 5% Urea. Nie wiem, czy to ja jestem pechowa, czy faktycznie są braki, ale ostatnio byłam w 3 R. i w żadnym ani jednego nie było. Zauważyłyście to u siebie?
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 14:16   #357
Sevestra
Raczkowanie

Ja kupiłam w zeszłym tygodniu ten krem (duże maisto) i nawet specjalnie nie szukałam, był w pierwszym R., do jakiego weszłam.
Sevestra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 15:36   #358
Natalisis
Raczkowanie

Ja dziś na szybko wpadłam do Rossmanna i z tego co mi się rzuciło w oczy to balsamy faktycznie mają cenę na do widzenia. Nie widziałam również kremu do rąk i miejsce po nim też zniknęło. Ciekawe czy te rzeczy też już nie wrócą? Jeśli tak to szkoda, bo w sumie odkąd się pokazały to tylko ich używam, a teraz znów będzie trzeba wrócić do tych chemicznych
Natalisis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 20:46   #359
milagros_
Wtajemniczenie

Dziś kupiłam olejek alterra z pompką więc jednak nie lecą sobie w kulki wreszcie
milagros_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-19, 21:23   #360
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milagros_ Pokaż wiadomość
Dziś kupiłam olejek alterra z pompką więc jednak nie lecą sobie w kulki wreszcie
ooo Chyba już nikt w to nie wierzył Może też mi się uda, chętnie wypróbuję ten z pomarańczą, ale szkoda mi dopłacać za pompkę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości