|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Afternoon, Twój Filipek duży już, ile ma cm??
A widze układasz go na małej poduszce identycznie jak ja ![]() Szczególnie jak go usypiam to go tak kłade
|
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Kurde ja mam malutką rodzine bo moi rodzice rodzenstwa nie mieli,i od strony mamy dziadkowie poumierali a tu na miejscu zostal mi tylko tata,jego mama i tata,jeszcze mam mame i siostre w DE,a tak to z dalsza rodziną mam rzadki kontakt,ale kurde jak cos potrzebuje to nie ma praktycznie nigdy problemu. A rodzina TZ to maskara,i to wszyscy. Matka ma 7mioro rodzenstwa i kazdy z nich ma po 8-10dzieci
i nie ma tak ze ladnie,pieknie sie trzymajaNo to żem sie rozpisała zbieram sie do szkoly zaraz.Kolezanka jednak po mnie przyjedzie i zawiezie mi dzieciaki.niewiem jak sie jej odwdziecze.
|
|
|
|
#2763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
hej !
noc za nami .. niby dobrze ale znowu ma zapchane wrrrr Colds to całkiem normalne jest Duśka robi identycznie a na początku wyglądało jakby pływa ... Cytat:
Asiulka a pulsok.... to na Twoje życzenie tak? on w jakiej formie podłączany ???? Jasiu ma duszności z płuc czy jakiś inny powód bo nie doczytałam ... Dzisiaj będzie już lepiej a co podają Niuńkowi ??? A Zuzia jak ? Cytat:
Masz Inhalator ??? Cytat:
Kurna no co za świat ... tule a Ty silna kobieta jesteś i z wszystkim dasz radę ale jak wrócisz do domku należy Ci się odpoczynek i mąż powinien zająć się dziećmi a TY na chwile oddechu
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Ja im dam mojego Gracjanka a teściowa to poprsotu a o krzesełku nie myślałam jeszcze ![]() Dzień dobry! Asiulka silna strasznie z Ciebie kobieta! Mama zawsze znajdzie siły żeby trwać przy dzieciach i Ty też świetnie sobie radzisz. Jesteś dzielna Zaraz zajrze do klubu przeczytać co się stało .Ja już usmazyłam nalesniczki na śniadanko bo Gracjanek chciał,a Fabianka mąż położył jeszcze spać![]() dzisiaj musze uprzątnąć w szafkach w pokojach i może firany popiore ale będzie pięknie płyn z firan pachniał .Gracjanek w końcu prawie zdrowy! Boziu jak ja się ciesze! Katarku już nie ma,nie gorączkuje i kaszelku nie ma wczoraj mu troszke z noska leciało jeszcze ale już dzisiaj jest dobrze .
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas dzisiaj dobra noc. Co prawda pobudka co 3 godziny ale spał do 7 ![]() Zjadł a teraz gada do ślimaka i odkrył słoneczko ![]() w nocy Jasiowi tak charczało i zakropiłam mu sól fizjologiczną. A potem odciągnełam takiego gluta - wymieszany śluz z mlekiem. Chyba faktycznie to charczenie to od ulewania, a może i alergik. Chociaż nie wiem skąd bo w naszych rodzinach nie ma ani jednego alergika. Konczi ja kupiłam na alegro inhalator biedronke. ![]() Asiu pocieszam i tule mocno
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze no, dziewczyny które dają już troszke jabłuszka, jak Wy wyciskacie sok?? Sokowirówką czy jakiś inny sposób?
Sorki za takie pytanie błache ale ja w życiu tego nie robiłam a sokowirówki póki co nie mam
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie u Jasia delikatna poprawa osluchowo, ale pani doktor powiedziała ze duszności mogą wystąpić i to normalne na tym etapie. Zuzia gorzej osluchowo niz wczoraj wiec ciagle w komplecie.
|
|
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Haj
No nieee wczoraj was nadrobiłam teraz pacze a tu cztery strony znowu... maaatko!!!! Chciałam tak apropo tego karmienia cycem któraś pisała o tym ze cycki flaczeja a mleko jest no i własnie to samo sobie myslałam jak pisa łyuscie ze nie macie mleka, bo ja 3 tygodnie temu tez bałam sie ze mleko mi sie konczy bo wczesniej co 3 godziny cycki jak granaty miałam twarde a wtedy flaki... no po 6 godzinach owszem sie napełniały... juz byłam bliska rozpaczy bo bardzo chce karmic do 6 miesiaca przynajmniej no i zadzwoniłam do poradni laktacyjnej i pani mi powiedziała zeby sie nie martwic bo mleko jest tylko po 6-8 tygodniach laktaqcja sie normuje i piersi produkuja tylko tyle mleka ile potrzeba zjesc dziecku i zebym słuchała czy łyka jak ssa no i faktycznie cycki niby puste a jak pociagnie 3 razy i cyc wypadnie z buzi to mleko sika dalej ciurkiem :brzudal: i laktacja podobno zaczyna sie w głowie podobna jak kobieta chce karmic to bedzie karmic trza wierzyc ze mleko jest i bedzie laktacje tez mozna podobno nawet po 3 miesiacach nie karmienia wywołac i przywrócic takze nie poddawajcie sie karmcie! moj synek sie czesto tez denerwuje przy cycu ale beknie piernie i jest gitez mmajonez ide bo wrzeszczy baaaj!!
|
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane!
Jestem niewyspana i chce mi się płakać ![]() W nocy Kubuś znowu miał kaszel także ja kompletnie nieprzytomna teraz. Już od 2 dni było super i tak się cieszyłam.... ![]() Może ta nasza lekarka coś przeoczyła. 2 razy u niej byliśmy i niby tylko przeziębienie, ale jestem przerażona. Jak mąż wróci o 14 ze szkolenia to podjedziemy gdzieś na zdjęcie. Asiulka cały czas o Was myślę i trzymam mocno kciuki. Mój starszy synuś od rana pokazuje mi swoje babole ![]() A mój lewy cycek szaleje i produkuję jakąś ogromną ilość mleka. |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
Matulu jaka tu cisza
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Nauczyłam moje dziecko ssać pięknie smoczek zamiast kciuka .. teraz siedzi przy choince i ciągnie smoka i patrzy na lampki już od 40 minut .. zjadła mleczko patrząc na drzewko i mogłaby tak całymi dniami
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Asia a dzieciaczki mają jakieś inhalacje tam ??? czym Was leczą?? Katim a jaki ma kaszelek? ma katarek? może to od spływającego katarku odkasłuje go ... nie mam inhalatora a chcę zrobić inhalację tylko jak takiemu maleństwu .. yhh trzeba szybko coś kupić
|
#2772 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi ma katarek. I może faktycznie to przez niego bo od wczoraj znowu bardziej wodnisty. Kaszel taki wilgotny raczej, ale martwię się bo to już trochę trwa. I w nocy nie wiem jak mu pomóc bo nie może przez to spać.
i nie chcę nikogo urazić, ale nasza Pani doktor jest bardzo młoda i zaczęłam mieć mieszane uczucia... ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- A inhalatory są w dobrych promocjach w Superpharm. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Konczi jak nie masz inhalatora to moja ciocia sprzedała mi taki sposób. Do garnuszka rumianek zalewasz wrzątkiem i wkładasz grzałkę by cały czas sie gotowało. i stawiasz przy łóżeczku. ale trzeba mieć rumianek i grzałkę. I żadnych zwierząt i biegających dzieci - czyli u mnie odpada
|
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sa inhalowanie, dostają kroplowki, antybiotyki leki na rozprezsnie oskrzeli. Katiem pewnie podejdzie zawsze warto sprawdzić a u takich maluszkow chwila moment i choroba sie rozwija. |
|
|
|
|
#2774 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Co godzinę się typ budził, dziś wyniosę do drugiego pokoju i niech tatuś lata ![]() Konczita dobrze że już w domu jesteście i z Adusią wszystko dobrze. A tej pani od chorego maleństwa bardzo współczuję. Cytat:
dla Dusi.A gdzie taka promocja? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A to co pokazałaś bardzo ładne. |
||||||
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
to chyba podjadę może takie inhalowanie to pomoże w tym zatkanym nosku ? co sądzicie ???????
Asia najważniejsze że pod dobrą opieką są ... ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Tamlin w real są po 109.99 takie paki ale wczoraj jeszcze mieliśmy 12% rabatu i wyszło nam 97 zł za pakę a dziadek kupił nam jeszcze 4 pampersy ale tam już 162 pieluszki jest ale też warto tak myślę ...
|
#2776 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co próby usypiania bez cyca w łóżeczku zupełnie się nie udają. Staram się to robić bezinwazyjnie czyli odpuszczam jak mocno płacze. Pewnie źle robię, ale dla mnie jej płacz jest nie do ścierpienia. Cytat:
Masz kochaną babcię, że Ci pomaga pomimo choroby. Cytat:
Twoja matczyna miłość nie da Ci spocząć. Pewnie padniesz jak już będzie po wszystkim, ale póki co będziesz w stanie góry przenosić dla synka. Cytat:
Cytat:
trzymaj się.
|
|||||
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczita współczuję całej sytuacji,nawet sobie nie chcę wyobrażać jak sie czuła ta kobieta
Muminku nie możesz tego tak zostawić,musisz sie odwołać.A nie ma u Was czegoś takiego jak Rzecznik Praw Pacjenta? |
|
|
|
#2778 |
|
Zadomowienie
|
Iwoncia jabłuszko skrob łyżeczką i podawaj taki "mus"
Asiulka doskonale wiem co czujesz.. nie zapomnę jak siedziałam z Hanką 3 msc w CZD w Wawie i nie miał mnie tam kto zastąpić.. tżet przyjeżdzał na weekendy albo i wcale, a jak już przyjechał to na jedną noc szłam do hotelu przyszpitalnego żeby cały tydzień odespać ojj pamiętam jak odliczałam z utesknieniem do tych dni.. a najgorsze było to że jak byłam tm z Hanką to tżet przysyłał mi filmiki na maila z Julką i pamiętam jak strasznie przeżywałam że przegapiłam tyle ważnych momentów w jej rozwoju.. pod moją nieobecość zrobiła pierwsze kroczki, zaczeła mówić i pięknie bawić się w "kosi kosi " oj ciężki to był czas..
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
Witamy się
Anusiaania dzięki za komplementy w kierunku synka Iwoncia ja ostatnio mierzyłam Filipa sama w domu, wychodziło mi 64 cm, czyli o 7 więcej w porównaniu do długości urodzeniowej Odnośnie charczenia, Filip od początku charczy i nasila się to po jedzeniu. Dużo siły dla mamuś chorych dzieciaczków i zdrówko dla naszych maleństw |
|
|
|
#2781 | |||||
|
Rozeznanie
|
U nas też ciężka noc. Byli u nas znajomi i mąż częstował ich swoją naleweczką. Jak wychodzili o 23 to niestety obudzili brzdąca. I takim sposobem bawiliśmy sie prawie do 2. No ale głównie mąż, bo to jego wina
![]() Cytat:
Starszy podobny do Ciebie, ciemna karnacja po TobieCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Skrobiesz jabłuszko na tarce, bierzesz kawałek rajstopy takiej nie nylonowej(czystej:brzydal :!) pakujesz jabluszko do środka i wyciskasz.Moja mama tak nam soki robiła |
|
|
|
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
A moja niunia jeszcze śpi
Od czasu do czasu tylko się wierci, żeby sobie pruknąć. |
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć nie powiem, abym się znała jakoś wybitnie to dla mnie zestaw bardzo ok. Używam podobnych pędzli jak maluję. Skośny bardzo fajny do kresek nakładanych z eyelinera w kremie, kulka też fajna do rozcierania cieni.
|
|
|
|
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to podobnie jak mój, też sama mierzyłam i wyszło około 65 cm ![]() Jak sie urodził miał 51 cm. Sojka, Ula dziękuje za odpowiedź, będziemy próbować na dniach |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie moje odstresowanie się ![]() Zielona nie wiem jakie masz jeszcze problemy bo nie jestem w klubie ale wydaje mi się, że w Twoim związku nie ma nic co by było ok dla Ciebie. Jesteś w toksycznej rodzinie która pomału wykańcza Cię psychicznie a widziałam, że śliczna z Ciebie dziewczyna i zasługujesz na szczęście jak każda z Nas. |
|
|
|
|
#2788 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2789 |
|
Rozeznanie
|
Od kiedy można podać jabłuszko?
Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-15 o 13:09 |
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że Wam się spieszy z podawaniem tego jabłuszka
ja chcę chociaż do 5 miesiąca poczekać. W połowie 6-stego wracam do pracy więc dobrze, żeby już coś tam ciumkała.Mała śpi, a ja robie jej książeczkę z tymi obrazkami http://lovelife.typepad.com/my_weblo...ig-dreams.html Któraś z Was już dawała linka do blogu na którym kobitka też to robiła. Wyglądają fajnie te obrazki, może niuni się spodobają.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.

i nie ma tak ze ladnie,pieknie sie trzymaja
zbieram sie do szkoly zaraz.Kolezanka jednak po mnie przyjedzie i zawiezie mi dzieciaki.niewiem jak sie jej odwdziecze.

bardzo mi się podoba. A synuś przesłodki.
.

szok

Czy sok?