|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia
|
|
#3812 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
a z taka informacja dobry pomysł - wyślę sms że dnia tego i tego urodził/a się X i miło będzie jeśli odwiedzicie nas w domu po wyjściu ze szpitala i przynajmniej może uda mi się uniknąć pielgrzymek do szpitala :P
|
|
#3813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i faktycznie pielegniarki albo nie mialy czasu albo ochoty do pomocy, ale dzieciaczki niektorych mam tak strasznie plakaly. a ze te dziewczyny miedzy soba troche sie juz zakolegowaly (lezac razem) to te z patologii biegaly pomagac tym po porodzie, glownie po cesarkach. pamietam jaka mialam radoche przewijajac albo po prostu podajac dziecko mamie do karmienia, bo biedna nie miala sily wstac z lozka, a dziecko obok w wozeczku. czesto bylo tak, ze mamy przyjezdzaly do szpitala kilkadziesiat km, nie mialy tu nikogo bliskiego, mezowie w pracy albo zajmowali sie jeszcze pozostalymi dziecmi i one byly skazane na siebie.
|
|
|
|
|
#3814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i chyba się sprawdzi ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi się że jak wszystko jest OK (w sensie poród sn, bez jakiś komplikacji, dzieciątko zdrowe) to po ok. 3 dniach. nie wiem jak przy cc. moja kuzynka 2 lata temu rodziła sn, popękała trochę i trzymali ja 5 dni.
http://global.thebump.com/tickers/tt17ff16.aspx Edytowane przez humpback Czas edycji: 2012-12-15 o 11:18 |
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno strach przychodzi dopiero jak masz isc do domu, a z drugiej strony wyjscie ze szpitala to musi byc wielkie "ufffff".w prywatnych klinikach to nawet po 1 dni wypuszczaja a tak normalnie to 3 dni jesli nic sie nie dzieje. jesli maluch mialby zoltaczke to moze byc dluzej. po cesarce to pewnie z tydzien.
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
melduje sie..
dziś/jutro dwa dni w domu z tż. żadnej pracy/tv/wychodzenia/poważnych rzeczy, o! 100%relax i chill! tylko niech sąsiedzi przestaną wiercić ![]() także- nie szukajcie mnie ![]() zyje i mam sie dobrze, tylko z wyrka dziś nie wychodzę o!
|
|
|
|
#3818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziecko Ci położą w tej mydelniczce, że nie masz jak sięgnąć i jak poprosisz którąś pielęgniarke żeby Ci podała malucha to jeszcze ochrzan zbierzesz. Bo lepiej się seriale ogląda. U nas na szczęście tylko dwie takie wredne były, reszta pomocna i ok. |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3820 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak dziecko ma żółtaczkę i musisz naświetlać to jeszcze dłużej możesz zostać, nawet ponad tydzień. A jak jest ok i wyprosisz ordynatora to i po cc na trzecią dobę wyjdziesz. U nas tak jest ![]() Ale każdy szpital ma trochę inaczej. Spadam na spacer z małym i na zakupy. |
|
|
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miłej zabawy
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim. W nocy się obudziłam i mam jakąś aftę na języku........ I chyba cukierkiem się przecięłam na podniebieniu... Extra. Nie mogę jeść.
|
#3823 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Ja bez kawy się dziś z łóka nie ruszam, o! Cytat:
Dla mnie to nie jest zaniedbanie tylko czyste ku..wo! Cytat:
super,że malutkie zdrowe![]() [QUOTE=diabli;38144936]niby sie zgadzam, ale mam znajoma, ktora niedawno urodzila 3 dziecko. ma 6letniego syna, 3letnia corke i teraz maluszka. w szpitalu w ktorym rodzila jest zakaz wprowadzania dzieci. maz przez cale 3 dni byl u niej tylko 2 razy na chwile, jak udalo mu sie dzieci podrzucic do jakiejs ciotki. i sumie ona bardziej przezywala to, ze dzieci musi w domu z mezem/ciocia zostawic jak pojdzie rodzic niz sam porod. bo jak oni sobie dadza rade przez tyle dni (cesarka), bo beda za nia tesknic (ona calymi dniami siedzi w domu z dziecmi, a maz jest w pracy). dzieci codziennie przed snem jej pytaly czy juz idzie do tego szpitala i kiedy wroci...bo chciala ich jakos przygotowac, ze moze zniknac urodzic braciszka. no i ciaaaagle pytania przez tel. mamusiu czy mu mozemy go zobaczyc tylko na chwilke i ciebie usciskac. smutne to, bo przeciez dla rodzenstwa to tez nowy czlonek rodziny i fajnie byloby angazowac je od samego poczatku... a z drugiej strony mysle jak Ty. wkurzajace musza byc wycieczki krewnych. leza sobie w sali powiedzmy 3 babki i do kazdej co chwile ktos przychodzi...[/QUOTE] Zakaz wprowadzania dzieci? No to są jakieś kpiny w tym szpitalu... Co to, czasy PRLu? To dzieci mają więcej zarazków niż dorośli? Czy co, bo nie rozumiem?... No śmiech na sali Co do 2giej kwestii to jak komuś odwiedziny innych dziewczyn w pokoju nie pasują to przecież są sale pojedyncze i można sobie dopłacic... Teraz to już nie te czasy, ze leżało się w 8 osób, więc nie widzę problemu. Ja po I porodzie miałam salę 3 osobową i w ogóle mi odwiedziny do innych dziewczyn nie przeszkadzały... A tak BTW zawsze można wyjść na korytarz i pogadać. Pakujemy dziecko do mydelniczki i robimy spacerek z osobą która nas odwiedza Wtedy się nikomu w pokoju nie przeszkadza.Idę po kawę
|
|
|
#3824 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wody mi odejdą, szybko pojadę do szpitala tam zacznie się cała akcja, dzieciątko wyskoczy, przystawią mi je do piersi i na drugi dzień tatuś nas zabierze Wiem.. wiem.. naiwne myślenie
|
|||
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Wczoraj miałam leniwy dzień i jakoś nie chciało mi się udzielać , ale dziś się poprawię
|
|
|
|
#3826 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny, melduję się, że żyję, nie było mnie trochę bo wylądowałam w szpitalu
![]() Widzę, że temat odwiedzin szpitalnych poruszyłyście Jak na razie to uważam, że nie będę chciała gości po porodzie... Na to najlepszy czas jest w domu, jak już się kobieta ogarnie, nauczy trochę maluszka, a nie w stresie, z podpachą między nogami i pielęgniarkami ganiającymi co chwilę... Żadna to chyba przyjemność
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, ze już wszystko ok ![]() Pielęgniarki nie ganiają co chwila częściej są u tych co czekają na poród niż u tych po porodzie
|
|
|
#3828 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
pamiętam że jak koleżanka w marcu urodziła, to zadzwoniłam do niej po dwóch tygodniach, jak się wszystko już uspokoiło, i nie zapomnę jak mi dziękowała że dałam jej trochę czasu, bo mówiła że miała serdecznie dość tych wszystkich telefonów i gości od razu ![]() zaś mnie pobolewa po lewej i kłuje ... ale podjadałam wczoraj cały dzień słodycze, w sumie 1,5 tabliczki czekolady, a mój żołądek tak średnio na nią reaguje teraz .... myślę że to z tego ból ale na wszelki wypadek zakupy na jutro przełożymy, a dziś żywimy się resztkami
|
|||
|
|
|
#3829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uważam, a przynajmniej zaczęłam, nie umiałam przyzwyczaić się do tego że jestem w ciąży (a może nie chciałam) i biegałam jak głupia. Teraz TŻ pilnuje ![]() Co do ganiania to chodzi mi o to, że wyganiają u nas w szpitalu czasem jak jest nawet więcej niż 1 osoba, patrzą z pod byka itd. ![]() Cytat:
Teraz wszystkie czekamy do 40tego tygodnia! A Wy jak się czujecie? Próbowałam nadrabiać, ale to jest raczej mission impossible... Działo się coś interesującego na wątku?
|
||
|
|
|
#3831 |
|
siedzę i myślę
|
Witam
Dopiero zjadłam śniadanie Zaraz biorę się za sprzątanie. Witaj adunia89, dobrze, że wróciłaś w nasze skromne progi ![]() Co do szpitali ja planuję rodzić w szpitalu, w którym będzie możliwość wykupienia osobnego pokoju po porodzie z własną łazienką, chcę w spokoju i ciszy odpocząć po porodzie
|
#3832 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dziś dzień na jedzenie
Tak jak zwykle jem mało, tak dziś ciągle coś ładuję do żołądka Ale ta przeklęta afta mnie ogranicza. Trudno, nie dam się !
|
#3833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też tak ma po mojej wizycie w szpitalu![]() Aaaa! wyganiają ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
A poza tym mam dziecko, które pewnie bedzie chciało mnie zobaczyć po porodzie - mnie i swoje nowe rodzeństwo - i nie chciałabym komuś przeszkadzać na wieloosobowej sali
|
|
|
#3834 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Ja martwię się raczej tym, że ktoś będzie mi przeszkadzał niż ja jemu ![]() ![]() ------------ Jakaś cisza ostatnio na wątku... wchodzę nadrobić a tu tylko 2 strony ![]() Dobra no to idę sprzątać... przy akompaniamencie kolęd
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-12-15 o 12:58 |
|
|
|
|
#3835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle jakieś pryszcze mi powychodziły ostatnio, i denerwuje mnie one
|
|
#3837 |
|
siedzę i myślę
|
A mi się chce
Wolę sprzątać niż gotować ![]() Potem jest tak czysto i przyjemnie
|
#3838 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe czy u mnie jest taka możliwość Fajny taki osobny pokój, zapytam mojego gina jak to u nas jest.Cytat:
Ja w sumie też niezrozumiale napisałam!Bardzo podoba mi się ta opcja jedynki, jeszcze dodatkowe łóżko, luz blues normalnie, tylko rodzić i zapraszać w odwiedziny! ![]() Cytat:
Miło, że o mnie myślałyście i podglądałyście ![]() _____ Powiesiłam pranie i chyba położę się na maleńką chwilę...
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-12-15 o 13:13 |
|||
|
|
|
#3839 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się tam i uważaj na siebie.
|
|
|
#3840 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamuśki
Długo nic nie pisałam ale podczytuje tutaj wszystko ![]() U nas w porządku, mamy już 14 tydzień. W poniedziałek zaczyna się 15 21 grudnia mam wizytę już się nie moge doczekać zeby zobaczyć znowu malucha Chciałabym już poznać płeć ale wątpie w to bo dopiero bedzie 15 tydzień i 5 dni.Któraś tak wcześnie poznała płeć??
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

i przynajmniej może uda mi się uniknąć pielgrzymek do szpitala :P
i faktycznie pielegniarki albo nie mialy czasu albo ochoty do pomocy, ale dzieciaczki niektorych mam tak strasznie plakaly. a ze te dziewczyny miedzy soba troche sie juz zakolegowaly (lezac razem) to te z patologii biegaly pomagac tym po porodzie, glownie po cesarkach. pamietam jaka mialam radoche przewijajac albo po prostu podajac dziecko mamie do karmienia, bo biedna nie miala sily wstac z lozka, a dziecko obok w wozeczku. czesto bylo tak, ze mamy przyjezdzaly do szpitala kilkadziesiat km, nie mialy tu nikogo bliskiego, mezowie w pracy albo zajmowali sie jeszcze pozostalymi dziecmi i one byly skazane na siebie.

Super, że panny zdrowe

Gin nic ostatnio nie mówił...

Trzymaj się tam i uważaj na siebie.