Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 11:06   #3811
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
niby sie zgadzam, ale mam znajoma, ktora niedawno urodzila 3 dziecko. ma 6letniego syna, 3letnia corke i teraz maluszka. w szpitalu w ktorym rodzila jest zakaz wprowadzania dzieci. maz przez cale 3 dni byl u niej tylko 2 razy na chwile, jak udalo mu sie dzieci podrzucic do jakiejs ciotki. i sumie ona bardziej przezywala to, ze dzieci musi w domu z mezem/ciocia zostawic jak pojdzie rodzic niz sam porod. bo jak oni sobie dadza rade przez tyle dni (cesarka), bo beda za nia tesknic (ona calymi dniami siedzi w domu z dziecmi, a maz jest w pracy). dzieci codziennie przed snem jej pytaly czy juz idzie do tego szpitala i kiedy wroci...bo chciala ich jakos przygotowac, ze moze zniknac urodzic braciszka. no i ciaaaagle pytania przez tel. mamusiu czy mu mozemy go zobaczyc tylko na chwilke i ciebie usciskac. smutne to, bo przeciez dla rodzenstwa to tez nowy czlonek rodziny i fajnie byloby angazowac je od samego poczatku...

a z drugiej strony mysle jak Ty. wkurzajace musza byc wycieczki krewnych. leza sobie w sali powiedzmy 3 babki i do kazdej co chwile ktos przychodzi...
Dlatego napisałam, że póki nie mam dzieci to mam takie zdanie, ale że gdyby drugie miało przyjść na świat, to za pierwszym zatęskniłabym się i chciałabym by mnie odwiedzał, więc moje myślenie zmieniłoby się.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:08   #3812
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale mi chodziło już po porodzie. Do porodu niech mnie odwiedza kto chce, a później to wolałabym mieć święty spokój Zobaczymy jak będzie
Moja przyjaciółka napisała jak urodziła, że nie życzy sobie odwiedzin, ale jak wrócą do domu to zaprasza. Powiem, że poczułam się dziwnie, ale teraz ją trochę rozumiem.
aha, no to rozumiem a z taka informacja dobry pomysł - wyślę sms że dnia tego i tego urodził/a się X i miło będzie jeśli odwiedzicie nas w domu po wyjściu ze szpitala i przynajmniej może uda mi się uniknąć pielgrzymek do szpitala :P
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:10   #3813
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja też uważam, że na spendy rodzinne to będzie czas później, ale dobrze jest jak jedna osoba może być przy Tobie i trochę pomóc, bo pielęgniarki to mają często głęboko gdzieś, że nie masz siły wstać z łóżka.
oj tak! moja bratowa 11 lat temu (o matko jak to dawno bylo!) lezala 2 miesiace na patologii ciazy, a ze to byly wakacje (a ja licealistka) to wlasciwie codziennie do niej chodzilam, tak na plotki i faktycznie pielegniarki albo nie mialy czasu albo ochoty do pomocy, ale dzieciaczki niektorych mam tak strasznie plakaly. a ze te dziewczyny miedzy soba troche sie juz zakolegowaly (lezac razem) to te z patologii biegaly pomagac tym po porodzie, glownie po cesarkach. pamietam jaka mialam radoche przewijajac albo po prostu podajac dziecko mamie do karmienia, bo biedna nie miala sily wstac z lozka, a dziecko obok w wozeczku. czesto bylo tak, ze mamy przyjezdzaly do szpitala kilkadziesiat km, nie mialy tu nikogo bliskiego, mezowie w pracy albo zajmowali sie jeszcze pozostalymi dziecmi i one byly skazane na siebie.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:11   #3814
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
też bym chciała białe święta. chyba jednak na to się zanosi, bo zapowiadają ocieplenie
jest takie powiedzenie: Jak Barbary po lodzie (04.12) to Święta po wodzie.
No i chyba się sprawdzi

Cytat:
aha, no to rozumiem a z taka informacja dobry pomysł - wyślę sms że dnia tego i tego urodził/a się X i miło będzie jeśli odwiedzicie nas w domu po wyjściu ze szpitala i przynajmniej może uda mi się uniknąć pielgrzymek do szpitala :P
A ile po porodzie leże się w szpitalu ? Bo ja mam zamiar tak szybko wyjść, że nikt mnie nie zdąży odwiedzić

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:13   #3815
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
A ile po porodzie leże się w szpitalu ? Bo ja mam zamiar tak szybko wyjść, że nikt mnie nie zdąży odwiedzić
wydaje mi się że jak wszystko jest OK (w sensie poród sn, bez jakiś komplikacji, dzieciątko zdrowe) to po ok. 3 dniach. nie wiem jak przy cc. moja kuzynka 2 lata temu rodziła sn, popękała trochę i trzymali ja 5 dni.

Edytowane przez humpback
Czas edycji: 2012-12-15 o 11:18
Stary 2012-12-15, 11:14   #3816
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, pewnie jak urodzisz zmienisz zdanie i jednak bedziesz chciala troche polezec podobno strach przychodzi dopiero jak masz isc do domu, a z drugiej strony wyjscie ze szpitala to musi byc wielkie "ufffff".
w prywatnych klinikach to nawet po 1 dni wypuszczaja a tak normalnie to 3 dni jesli nic sie nie dzieje. jesli maluch mialby zoltaczke to moze byc dluzej. po cesarce to pewnie z tydzien.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:14   #3817
axella
Zakorzenienie

GG do axella

melduje sie..
dziś/jutro dwa dni w domu z tż.
żadnej pracy/tv/wychodzenia/poważnych rzeczy, o!
100%relax i chill!

tylko niech sąsiedzi przestaną wiercić

także- nie szukajcie mnie
zyje i mam sie dobrze, tylko z wyrka dziś nie wychodzę o!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:16   #3818
Katate
Raczkowanie

Cytat:
oj tak! moja bratowa 11 lat temu (o matko jak to dawno bylo!) lezala 2 miesiace na patologii ciazy, a ze to byly wakacje (a ja licealistka) to wlasciwie codziennie do niej chodzilam, tak na plotki i faktycznie pielegniarki albo nie mialy czasu albo ochoty do pomocy, ale dzieciaczki niektorych mam tak strasznie plakaly. a ze te dziewczyny miedzy soba troche sie juz zakolegowaly (lezac razem) to te z patologii biegaly pomagac tym po porodzie, glownie po cesarkach. pamietam jaka mialam radoche przewijajac albo po prostu podajac dziecko mamie do karmienia, bo biedna nie miala sily wstac z lozka, a dziecko obok w wozeczku. czesto bylo tak, ze mamy przyjezdzaly do szpitala kilkadziesiat km, nie mialy tu nikogo bliskiego, mezowie w pracy albo zajmowali sie jeszcze pozostalymi dziecmi i one byly skazane na siebie.
No właśnie o tym mówię
Dziecko Ci położą w tej mydelniczce, że nie masz jak sięgnąć i jak poprosisz którąś pielęgniarke żeby Ci podała malucha to jeszcze ochrzan zbierzesz. Bo lepiej się seriale ogląda.

U nas na szczęście tylko dwie takie wredne były, reszta pomocna i ok.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:17   #3819
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
melduje sie..
100%relax i chill!

no to miłego weekendu!
Stary 2012-12-15, 11:23   #3820
Katate
Raczkowanie

Cytat:
jest takie powiedzenie: Jak Barbary po lodzie (04.12) to Święta po wodzie.
No i chyba się sprawdzi

U nas na trzecią dobę po sn wypuszczają. Jak urodzisz w czwartek wieczorem to w niedzielę wychodzisz. Ale ja wyszłam po 5 dniach, bo były komplikacje, więc różnie to bywa.
A jak dziecko ma żółtaczkę i musisz naświetlać to jeszcze dłużej możesz zostać, nawet ponad tydzień.
A jak jest ok i wyprosisz ordynatora to i po cc na trzecią dobę wyjdziesz.
U nas tak jest
Ale każdy szpital ma trochę inaczej.

Spadam na spacer z małym i na zakupy.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:31   #3821
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
melduje sie..
100%relax i chill!

Miłej zabawy

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:39   #3822
vvgh
Wtajemniczenie

Cześć wszystkim. W nocy się obudziłam i mam jakąś aftę na języku........ I chyba cukierkiem się przecięłam na podniebieniu... Extra. Nie mogę jeść.
Stary 2012-12-15, 11:49   #3823
candace1
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Ja bez kawy się dziś z łóka nie ruszam, o!

Cytat:
Aaś Super, że panny zdrowe

I powiem Ci, że też mnie historia Bonka zmroziła i wcale Ci się nie dziwie, że myślisz o tym, ale z drugiej strony zawsze mogą być komplikacje przy porodzie i nie możemy tak do tego podchodzić. Tam to było zwykłe zaniedbanie moim zdaniem ze strony lekarzy.
Ale na Twoim miejscu to bym cc chciała i tyle
Niezłe "zaniedbanie"...:rolleyes : Skoro oni (rodzice) prosili o zrobienie cesarki to ja w ogóle sobie nie wyobrażam jak lekarze mogli im odmówić(?) Przecież to bliźniaki = ciąża wysokiego ryzyka(!) A ordynator to chyba nie był zaraz po studiach, zeby nie wiedzieć z jakim ryzykiem się wiąże taki poród??
Dla mnie to nie jest zaniedbanie tylko czyste ku..wo!

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Czeeesc! Ja z okazji soboty już nie śpię od 5

Wczorajsza wizyta bardzo ok uspokoilam się a to najważniejsze. Szyjka ok, sluchalysmy serduszek młodych i biją jak dzwony gin tylko się pytała czy nie chce już na zwolnienie iść... Ale kurcze chyba jeszcze nie widzę siebie w domowych pieleszach

No i napamknelam trochę o porodzie ;-) powiedziałam że oglądałam reportaż o bliźniaczkach bonka i mam teraz dola od paru dni. No to po pierwsze mam nie ogladac ;-) a po drugie jeśli nie zgodze się n sn to nikt mnie nie zmusi. Ale to już bedziemy sobie ustalac bliżej marca.
Uff...jak to dobrze że ona pracuje w szpitalu w którym chce rodzić

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Ach! Następna wizyta 04.01 czyli zaczynam tryb co-3-tygodniowy fortunę wydamy na te dzieciaki
super,że malutkie zdrowe

[QUOTE=diabli;38144936]niby sie zgadzam, ale mam znajoma, ktora niedawno urodzila 3 dziecko. ma 6letniego syna, 3letnia corke i teraz maluszka. w szpitalu w ktorym rodzila jest zakaz wprowadzania dzieci. maz przez cale 3 dni byl u niej tylko 2 razy na chwile, jak udalo mu sie dzieci podrzucic do jakiejs ciotki. i sumie ona bardziej przezywala to, ze dzieci musi w domu z mezem/ciocia zostawic jak pojdzie rodzic niz sam porod. bo jak oni sobie dadza rade przez tyle dni (cesarka), bo beda za nia tesknic (ona calymi dniami siedzi w domu z dziecmi, a maz jest w pracy). dzieci codziennie przed snem jej pytaly czy juz idzie do tego szpitala i kiedy wroci...bo chciala ich jakos przygotowac, ze moze zniknac urodzic braciszka. no i ciaaaagle pytania przez tel. mamusiu czy mu mozemy go zobaczyc tylko na chwilke i ciebie usciskac. smutne to, bo przeciez dla rodzenstwa to tez nowy czlonek rodziny i fajnie byloby angazowac je od samego poczatku...

a z drugiej strony mysle jak Ty. wkurzajace musza byc wycieczki krewnych. leza sobie w sali powiedzmy 3 babki i do kazdej co chwile ktos przychodzi...[/QUOTE]

Zakaz wprowadzania dzieci? No to są jakieś kpiny w tym szpitalu...
Co to, czasy PRLu?

To dzieci mają więcej zarazków niż dorośli? Czy co, bo nie rozumiem?...
No śmiech na sali

Co do 2giej kwestii to jak komuś odwiedziny innych dziewczyn w pokoju nie pasują to przecież są sale pojedyncze i można sobie dopłacic... Teraz to już nie te czasy, ze leżało się w 8 osób, więc nie widzę problemu.
Ja po I porodzie miałam salę 3 osobową i w ogóle mi odwiedziny do innych dziewczyn nie przeszkadzały...

A tak BTW zawsze można wyjść na korytarz i pogadać. Pakujemy dziecko do mydelniczki i robimy spacerek z osobą która nas odwiedza Wtedy się nikomu w pokoju nie przeszkadza.

Idę po kawę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:00   #3824
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się że jak wszystko jest OK (w sensie poród sn, bez jakiś komplikacji, dzieciątko zdrowe) to po ok. 3 dniach. nie wiem jak przy cc. moja kuzynka 2 lata temu rodziła sn, popękała trochę i trzymali ja 5 dni.
Cytat:
hehe, pewnie jak urodzisz zmienisz zdanie i jednak bedziesz chciala troche polezec podobno strach przychodzi dopiero jak masz isc do domu, a z drugiej strony wyjscie ze szpitala to musi byc wielkie "ufffff".
w prywatnych klinikach to nawet po 1 dni wypuszczaja a tak normalnie to 3 dni jesli nic sie nie dzieje. jesli maluch mialby zoltaczke to moze byc dluzej. po cesarce to pewnie z tydzien.
Cytat:
U nas na trzecią dobę po sn wypuszczają. Jak urodzisz w czwartek wieczorem to w niedzielę wychodzisz. Ale ja wyszłam po 5 dniach, bo były komplikacje, więc różnie to bywa.
A jak dziecko ma żółtaczkę i musisz naświetlać to jeszcze dłużej możesz zostać, nawet ponad tydzień.
A jak jest ok i wyprosisz ordynatora to i po cc na trzecią dobę wyjdziesz.
U nas tak jest
Ale każdy szpital ma trochę inaczej.
Macie rację, zdaję sobie sprawę że to zależy od przebiegu zdarzeń.. jaki poród, jak dzieciątko się czuje itd. Ale jakoś jak na razie to dla mnie abstrakcja.. z jednej strony boję się okropnie jak to będzie.. a z drugiej mam nadzieję, że w domu będę wiedziała, że już się zaczyna, zdążę ładnie się ogolić wody mi odejdą, szybko pojadę do szpitala tam zacznie się cała akcja, dzieciątko wyskoczy, przystawią mi je do piersi i na drugi dzień tatuś nas zabierze
Wiem.. wiem.. naiwne myślenie

Stary 2012-12-15, 12:09   #3825
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Wczoraj miałam leniwy dzień i jakoś nie chciało mi się udzielać , ale dziś się poprawię

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:16   #3826
adunia89
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, melduję się, że żyję, nie było mnie trochę bo wylądowałam w szpitalu
Widzę, że temat odwiedzin szpitalnych poruszyłyście Jak na razie to uważam, że nie będę chciała gości po porodzie... Na to najlepszy czas jest w domu, jak już się kobieta ogarnie, nauczy trochę maluszka, a nie w stresie, z podpachą między nogami i pielęgniarkami ganiającymi co chwilę... Żadna to chyba przyjemność

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:21   #3827
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, melduję się, że żyję, nie było mnie trochę bo wylądowałam w szpitalu
Widzę, że temat odwiedzin szpitalnych poruszyłyście Jak na razie to uważam, że nie będę chciała gości po porodzie... Na to najlepszy czas jest w domu, jak już się kobieta ogarnie, nauczy trochę maluszka, a nie w stresie, z podpachą między nogami i pielęgniarkami ganiającymi co chwilę... Żadna to chyba przyjemność
Jak dla mnie to już wyczerpałaś limit siedzenia w szpitalu więc teraz bardzo proszę uważać na siebie i zapomnieć o szpitalach
Cieszę się, ze już wszystko ok

Pielęgniarki nie ganiają co chwila częściej są u tych co czekają na poród niż u tych po porodzie
Stary 2012-12-15, 12:22   #3828
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Wczorajsza wizyta bardzo ok uspokoilam się a to najważniejsze. Szyjka ok, sluchalysmy serduszek młodych i biją jak dzwony gin tylko się pytała czy nie chce już na zwolnienie iść... Ale kurcze chyba jeszcze nie widzę siebie w domowych pieleszach
super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
I teraz tak się zastanawiam, bo na kolejnej wizycie będę wg OM w 17t1d ciąży (z USG bejbi wychodzi na starsze) to będę miała połówkowe, czy umówimy się miesiąc później?!? Gin nic ostatnio nie mówił...
za wcześnie ... nas umówili na 20 tydzień, pojechaliśmy i się okazało, że za wcześnie i przełożyli nam o dwa tygodnie.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale mi chodziło już po porodzie. Do porodu niech mnie odwiedza kto chce, a później to wolałabym mieć święty spokój Zobaczymy jak będzie
Moja przyjaciółka napisała jak urodziła, że nie życzy sobie odwiedzin, ale jak wrócą do domu to zaprasza. Powiem, że poczułam się dziwnie, ale teraz ją trochę rozumiem.
no tak to jest niestety ... leżysz, wszystko boli, nie masz siły dzieckiem się zająć, a tu jeszcze pielgrzymki i telefony ... ja też bym sobie nie życzyła wizyt, poza najbliższą rodziną (rodzice, teściowie ze szwagierką i jedna z babć).
pamiętam że jak koleżanka w marcu urodziła, to zadzwoniłam do niej po dwóch tygodniach, jak się wszystko już uspokoiło, i nie zapomnę jak mi dziękowała że dałam jej trochę czasu, bo mówiła że miała serdecznie dość tych wszystkich telefonów i gości od razu

zaś mnie pobolewa po lewej i kłuje ... ale podjadałam wczoraj cały dzień słodycze, w sumie 1,5 tabliczki czekolady, a mój żołądek tak średnio na nią reaguje teraz .... myślę że to z tego ból ale na wszelki wypadek zakupy na jutro przełożymy, a dziś żywimy się resztkami

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:24   #3829
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że jesteś jak tam u Ciebie ? Ty już nam więcej nie znikaj i nie trafiaj do tych szpitali, no chyba, że w 40 tygodniu

Stary 2012-12-15, 12:31   #3830
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to już wyczerpałaś limit siedzenia w szpitalu więc teraz bardzo proszę uważać na siebie i zapomnieć o szpitalach
Cieszę się, ze już wszystko ok

Pielęgniarki nie ganiają co chwila częściej są u tych co czekają na poród niż u tych po porodzie
Mam nadzieję, że wyczerpałam, bo to nic przyjemnego... Uważam, a przynajmniej zaczęłam, nie umiałam przyzwyczaić się do tego że jestem w ciąży (a może nie chciałam) i biegałam jak głupia. Teraz TŻ pilnuje
Co do ganiania to chodzi mi o to, że wyganiają u nas w szpitalu czasem jak jest nawet więcej niż 1 osoba, patrzą z pod byka itd.
Cytat:
Dobrze, że jesteś jak tam u Ciebie ? Ty już nam więcej nie znikaj i nie trafiaj do tych szpitali, no chyba, że w 40 tygodniu
A dziękuję lonely, wszystko ok, do szptala pojechałam, bo brzuch trochę twardniał i miałam wrażenie że się stawia. Poza tym byłam chora i trochę wymiotowałam, więc podciągneli mnie kroplówkami.
Teraz wszystkie czekamy do 40tego tygodnia!
A Wy jak się czujecie?
Próbowałam nadrabiać, ale to jest raczej mission impossible... Działo się coś interesującego na wątku?

Amelia
Stary 2012-12-15, 12:38   #3831
karolina2121
siedzę i myślę

Witam
Dopiero zjadłam śniadanie
Zaraz biorę się za sprzątanie.

Witaj adunia89, dobrze, że wróciłaś w nasze skromne progi

Co do szpitali ja planuję rodzić w szpitalu, w którym będzie możliwość wykupienia osobnego pokoju po porodzie z własną łazienką, chcę w spokoju i ciszy odpocząć po porodzie
Stary 2012-12-15, 12:39   #3832
vvgh
Wtajemniczenie

Mam dziś dzień na jedzenie Tak jak zwykle jem mało, tak dziś ciągle coś ładuję do żołądka Ale ta przeklęta afta mnie ogranicza. Trudno, nie dam się !
Stary 2012-12-15, 12:45   #3833
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że wyczerpałam, bo to nic przyjemnego... Uważam, a przynajmniej zaczęłam, nie umiałam przyzwyczaić się do tego że jestem w ciąży (a może nie chciałam) i biegałam jak głupia. Teraz TŻ pilnuje
Co do ganiania to chodzi mi o to, że wyganiają u nas w szpitalu czasem jak jest nawet więcej niż 1 osoba, patrzą z pod byka itd.

A dziękuję lonely, wszystko ok, do szptala pojechałam, bo brzuch trochę twardniał i miałam wrażenie że się stawia. Poza tym byłam chora i trochę wymiotowałam, więc podciągneli mnie kroplówkami.
Teraz wszystkie czekamy do 40tego tygodnia!
A Wy jak się czujecie?
Próbowałam nadrabiać, ale to jest raczej mission impossible... Działo się coś interesującego na wątku?
TŻ dobrze robi mój też tak ma po mojej wizycie w szpitalu

Aaaa! wyganiają cos źle przeczytałam

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Witam

Co do szpitali ja planuję rodzić w szpitalu, w którym będzie możliwość wykupienia osobnego pokoju po porodzie z własną łazienką, chcę w spokoju i ciszy odpocząć po porodzie
Ja teraz jak się uda to też chcę mieć jedynkę ale przede wszystkim ze względu na to, że tam jest 2gie łóżko i mąż, mama ktokolwiek może zostać na noc i mi pomóc A poza tym mam dziecko, które pewnie bedzie chciało mnie zobaczyć po porodzie - mnie i swoje nowe rodzeństwo - i nie chciałabym komuś przeszkadzać na wieloosobowej sali
Stary 2012-12-15, 12:53   #3834
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
0 ----------

Ja teraz jak się uda to też chcę mieć jedynkę ale przede wszystkim ze względu na to, że tam jest 2gie łóżko i mąż, mama ktokolwiek może zostać na noc i mi pomóc A poza tym mam dziecko, które pewnie bedzie chciało mnie zobaczyć po porodzie - mnie i swoje nowe rodzeństwo - i nie chciałabym komuś przeszkadzać na wieloosobowej sali
No to 2gie łóżko to naprawdę dobra rzecz

Ja martwię się raczej tym, że ktoś będzie mi przeszkadzał niż ja jemu

------------

Jakaś cisza ostatnio na wątku... wchodzę nadrobić a tu tylko 2 strony

Dobra no to idę sprzątać... przy akompaniamencie kolęd

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2012-12-15 o 12:58
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:03   #3835
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

Jakaś cisza ostatnio na wątku... wchodzę nadrobić a tu tylko 2 strony

No właśnie... nuda.
Stary 2012-12-15, 13:10   #3836
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
martwiłyśmy sie i trzymałyśmy kciuki za ciebie śledząc akcje na wątku mamuś aniołkowych. mam nadzieję że wszystko już w porządku

Cytat:
Napisane przez karolina2121
a mi się nie chce sprzątać

w ogóle jakieś pryszcze mi powychodziły ostatnio, i denerwuje mnie one
Stary 2012-12-15, 13:11   #3837
karolina2121
siedzę i myślę

A mi się chce
Wolę sprzątać niż gotować
Potem jest tak czysto i przyjemnie
Stary 2012-12-15, 13:12   #3838
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Witam

Też się cieszę, że jestem!
Ciekawe czy u mnie jest taka możliwość Fajny taki osobny pokój, zapytam mojego gina jak to u nas jest.
Cytat:
Aaaa! wyganiają cos źle przeczytałam

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

No to wszystko jasne Ja w sumie też niezrozumiale napisałam!
Bardzo podoba mi się ta opcja jedynki, jeszcze dodatkowe łóżko, luz blues normalnie, tylko rodzić i zapraszać w odwiedziny!

Cytat:
martwiłyśmy sie i trzymałyśmy kciuki za ciebie śledząc akcje na wątku mamuś aniołkowych. mam nadzieję że wszystko już w porządku
Ooo, myślałam, że nie wiecie gdzie się zapodziałam Miło, że o mnie myślałyście i podglądałyście
_____
Powiesiłam pranie i chyba położę się na maleńką chwilę...

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-12-15 o 13:13
Stary 2012-12-15, 13:20   #3839
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Ale u nas fatalna pogoda..
Tak pięknie biało było, a teraz szaro, ponuro i deszczowo Święta mogłyby być białe...
No u nas również deszcz,błoto i chlapa

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
melduje sie..
100%relax i chill!

No to bawcie się dobrze i odpoczywajcie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. W nocy się obudziłam i mam jakąś aftę na języku........ I chyba cukierkiem się przecięłam na podniebieniu... Extra. Nie mogę jeść.
:/

Cytat:
Dobrze,że już wszystko ok i jesteś w domku Trzymaj się tam i uważaj na siebie.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:25   #3840
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam wszystkie mamuśki
Długo nic nie pisałam ale podczytuje tutaj wszystko
U nas w porządku, mamy już 14 tydzień. W poniedziałek zaczyna się 15 Na szczęscie już po I trymestrze i czuje się jakas spokojniejsza o dzidzię.
21 grudnia mam wizytę już się nie moge doczekać zeby zobaczyć znowu malucha Chciałabym już poznać płeć ale wątpie w to bo dopiero bedzie 15 tydzień i 5 dni.
Któraś tak wcześnie poznała płeć??
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości