Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 13:27   #3841
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Macie rację, zdaję sobie sprawę że to zależy od przebiegu zdarzeń.. jaki poród, jak dzieciątko się czuje itd. Ale jakoś jak na razie to dla mnie abstrakcja.. z jednej strony boję się okropnie jak to będzie.. a z drugiej mam nadzieję, że w domu będę wiedziała, że już się zaczyna, zdążę ładnie się ogolić wody mi odejdą, szybko pojadę do szpitala tam zacznie się cała akcja, dzieciątko wyskoczy, przystawią mi je do piersi i na drugi dzień tatuś nas zabierze
Wiem.. wiem.. naiwne myślenie

och, życzę nam wzystkim takiego przebiegu zdarzeń z całego serca
i dzień dobry zaczynamy dziś 18 tydzień! wstałam o 11, a powinnam zrobić dziś badania. tzn powinnam zrobić w 17 tygodniu, cholera, a mam noce bezsenne i nie mogłam rano wstać. jak zrobię w poniedziałek ( a jest powiedziane , że między 16 a 18 tygodniem robi się to afp) to chyba nic się nie stanie...obym wstała...wyrodna matka ze mnie, już! do 2- 3 przewracam się z boku na bok i to nie, że mi niewygodnie, po prostu nie czuję się zmęczona. macie tak może?
Stary 2012-12-15, 13:28   #3842
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki
Długo nic nie pisałam ale podczytuje tutaj wszystko
U nas w porządku, mamy już 14 tydzień. W poniedziałek zaczyna się 15 Na szczęscie już po I trymestrze i czuje się jakas spokojniejsza o dzidzię.
21 grudnia mam wizytę już się nie moge doczekać zeby zobaczyć znowu malucha Chciałabym już poznać płeć ale wątpie w to bo dopiero bedzie 15 tydzień i 5 dni.
Któraś tak wcześnie poznała płeć??
Witaj

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:34   #3843
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym już poznać płeć ale wątpie w to bo dopiero bedzie 15 tydzień i 5 dni.
Hej gosiulka
Mnie udało się poznać płeć w 12tc Wszystko zależy od sprzętu, podejścia gin i ułożenia malucha
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
i dzień dobry zaczynamy dziś 18 tydzień!
brawo

Dziewczyny, teraz nadrobiłam posty z niedzieli kiedy trafiłam do szpitala.
Jenny, dziękuję za przekazanie info, nie byłam w stanie wpaść na wątek przez kilka dni, bo oczu nie otwierałam, taką miałam migrenę. A co do tego poronienia zagrażającego to na moim aniołkowym wątku dowiedziałam się, że często tak wpisują do 22tc (kilka dziewczyn tak miało). Ale nie powiem, dostałam wtedy zawału.

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:35   #3844
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A mi się chce
Wolę sprzątać niż gotować
Potem jest tak czysto i przyjemnie
to ja już wole gotować, bo przynajmniej mam wtedy co jeść

Cytat:
Napisane przez adunia89
Ooo, myślałam, że nie wiecie gdzie się zapodziałam Miło, że o mnie myślałyście i podglądałyście
przez pewien czas nie wiedziałyśmy, ale sekcja szpiegowsko-wywiadowcza wyczaiła co i jak

Cytat:
Napisane przez gosiulka22
U nas w porządku, mamy już 14 tydzień. W poniedziałek zaczyna się 15 Na szczęscie już po I trymestrze i czuje się jakas spokojniejsza o dzidzię.
no to świetne wieści

puściłam sobie kolędy, a co!
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:36   #3845
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
przez pewien czas nie wiedziałyśmy, ale sekcja szpiegowsko-wywiadowcza wyczaiła co i jak
humpback, sekcja szpiegowsko-wywiadowcza perfekcyjnie wyszkolona, informacje praktycznie na bieżąco!

Amelia
Stary 2012-12-15, 13:40   #3846
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
och, życzę nam wzystkim takiego przebiegu zdarzeń z całego serca
i dzień dobry zaczynamy dziś 18 tydzień! wstałam o 11, a powinnam zrobić dziś badania. tzn powinnam zrobić w 17 tygodniu, cholera, a mam noce bezsenne i nie mogłam rano wstać. jak zrobię w poniedziałek ( a jest powiedziane , że między 16 a 18 tygodniem robi się to afp) to chyba nic się nie stanie...obym wstała...wyrodna matka ze mnie, już! do 2- 3 przewracam się z boku na bok i to nie, że mi niewygodnie, po prostu nie czuję się zmęczona. macie tak może?
za 18 t. ja z tych wcześnie chodzących spać póki co, zasypiających bez problemów zazwyczaj i śpiących długo i szczęścliwie (no chyba że budzik wzywa do pracy)

Cytat:
Napisane przez adunia89
A co do tego poronienia zagrażającego to na moim aniołkowym wątku dowiedziałam się, że często tak wpisują do 22tc (kilka dziewczyn tak miało). Ale nie powiem, dostałam wtedy zawału.
no nie dziwię się.
Stary 2012-12-15, 13:41   #3847
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Hej gosiulka
Mnie udało się poznać płeć w 12tc Wszystko zależy od sprzętu, podejścia gin i ułożenia malucha
.
Ale fajnie ojj jak ja bym tak chciała przed świętami dowiedzieć się kto się tak rządzi w miom brzuszku no nic okaże się
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:44   #3848
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
tylko niech sąsiedzi przestaną wiercić
Moi się uspokoili, Ci od remontów, za to sąsiad z góry znowu akordeon wyciągnał. I niech sobie gra, tylko cholera bez przytupu bo głowa pęka. Wczoraj waliłam miotłą w sufit, ale nie zrozumiał aluzji, więc wychodząc ze zwolnieniem zadzwoniłam mu domofonem, a niech się nabiega. Jak nie będzie działać stukanie to mężuś wychodzi po 5 rano na pociąg i wtedy im zadzwoni, albo ja wstanę w środku nocy!
Uprzedzam pytania, porozmawiać się nie da, bo "się czepiamy i mieszkamy dopiero 2 lata a oni 20"

Co do odwiedzin, to kiedyś poszłam do cioci, bo była po operacji i tata mnie poprosił bo to było koło akademika, a on był przeziębiony, żeby odwiedzić jego siostrę i zapytać co i jak. Byłam 5 minut, po czym ciocia mnie wyprosiła ... zrozumiałam jak sama leżałam po operacji kolana i co chwilę ale rodzicom pozwoliłam siedzieć, bo przynajmniej wodę podawali i zagadywali, żebym o tym nie myślała.
W szpitalu spodziewam się męża i rodziców. Reszta rodziny dostanie przykazanie przez rodziców żeby odwiedzać w domu, no chyba, że zmienię zdanie
Co do dzieci, to własne wydaje mi się powinny mieć wstęp, bo przecież to ich mama tam leży i na pewno tęsknią.

Tak do mnie dotarło, że chyba przed porodem muszę dorobić komplet kluczy dla moich rodziców, jak przyjadą to żeby mieli gdzie przenocować i się ogarnąć nie czekając na mężusia. A żeby się wkupić w jego łaski po plataniu mu się po domu poproszę mamę o zrobienie obiadku domowego a tatę o zakupy

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:48   #3849
Atena564
Zadomowienie

No od rana na nogach....zakupy zrobione, mieszkanko posprzątane, obiad ugotowany , tylko pozostaje mi czekąć na Tż
Dostałam telfon dziś ,żebym do pracy wpadła po bon i paczke świąteczną

Adunia fajnie ,że wszystko wporządku , odpoczywaj i dbaj osiebie A powiedz mi, gdzie zamierzasz rodzić?Ja to na Kościuszki, bo moja ginka tam pracuje, a Ty?

Gosiulka22 wpadaj do nas częściej

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2012-12-15 o 13:49
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:52   #3850
xal
Zakorzenienie

Diabli dzięki za info o kinie, faktycznie pojawił się taki baner (ostatnio jak sprawdzałam nie było) i zarezerwowałam bilety.

Stary 2012-12-15, 13:53   #3851
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mój wczoraj przyszedł, polazł po czekoladkę, dostał obiadek (mięsko+ziemniaki, czyli nic na słodko) po czym dojadł chipsy (muszę zostawiać, bo inaczej gada, że samolubna jestem i chociaż trochę to bym mogla zostawić, bo też lubi) i znowu poszedł po ciasteczko. I nic mu nie jest z żołądkiem a miesza równo ...

Skusiłam się i poszukałam menu z Kryształowej w Katowicach co Gessler otwierała. Padłam, żurek 18 zł ... No chyba, że w restauracji to standard bo nie chadzam, ale wydaje mi się, że przesada.
strasznie drogo, ja z reguły w Warszawie płacę 6 - 9 zł za zupę..

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Skończyłam oglądać Gotowe na wszystko Muszę sobie znaleźć jakiś inny serial
ja już dawno go skończyłam, ale ten ostatnio odcinek mam ciągle w głowie i tą muzykę. Co sobie przypomnę to chce mi się ryczec..

a dzisiaj to mi się jakoś nie chce.. Wczoraj miałam stresujący dzień... Miałam prezentacje, ale dobrze mi poszlo, więc super. Potem wigilia firmowa - nażarłam sie i poszłam do domu, bo muzyka dudniła, że nic nie słyszałam co ludzie do mnie mówią, a samej też mi się drzec do nich nie chciało. zasnęłam przed 10. Obudziłam sie w srodku w nocy wyspana. Poszlam czytać ksiażke, potem znowu spać, a potem nad ranem znowu się obudziłam.. ehh chyba się przestawiam na jakiś niemowlęcy tryb funkcjonowania śpie po kilka godzin, wstaje, znowu spie..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:56   #3852
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Ale fajnie ojj jak ja bym tak chciała przed świętami dowiedzieć się kto się tak rządzi w miom brzuszku no nic okaże się
Ja też chcę potwierdzić przed świętami, czy aby nam siusiak jakiś nie urósł
Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
No od rana na nogach....zakupy zrobione, mieszkanko posprzątane, obiad ugotowany , tylko pozostaje mi czekąć na Tż
Dostałam telfon dziś ,żebym do pracy wpadła po bon i paczke świąteczną

Adunia fajnie ,że wszystko wporządku , odpoczywaj i dbaj osiebie A powiedz mi, gdzie zamierzasz rodzić?Ja to na Kościuszki, bo moja ginka tam pracuje, a Ty?
Lubimy takie telefony z pracy
Mój lekarz jest z Czarnowa, więc zamierzam tam. A teraz trafiłam na Prostą, bo wtedy miałam bliżej i nawet byłam zadowolona. Z Kościuszki nie mam żadnych doświadczeń, 2 moje koleżanki tam rodziły i średnio wspominają, zaś moja mama rodziła tam 4 lata temu i było elegancko. Co kobieta, to opinia

Amelia
Stary 2012-12-15, 14:05   #3853
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jak to miło wejśc na wizaż i mieć tylko 2 strony do nadrobienia
Ja od rana mam tylko 3 strony i aż nie wierzę , zawsze było więcej - obojętnie czy w tygodniu czy przez weekend

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Wczorajsza wizyta bardzo ok uspokoilam się a to najważniejsze. Szyjka ok, sluchalysmy serduszek młodych i biją jak dzwony gin tylko się pytała czy nie chce już na zwolnienie iść... Ale kurcze chyba jeszcze nie widzę siebie w domowych pieleszach

No i napamknelam trochę o porodzie ;-) powiedziałam że oglądałam reportaż o bliźniaczkach bonka i mam teraz dola od paru dni. No to po pierwsze mam nie ogladac ;-) a po drugie jeśli nie zgodze się n sn to nikt mnie nie zmusi. Ale to już bedziemy sobie ustalac bliżej marca.
Uff...jak to dobrze że ona pracuje w szpitalu w którym chce rodzić

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Ach! Następna wizyta 04.01 czyli zaczynam tryb co-3-tygodniowy fortunę wydamy na te dzieciaki
Cieszę się, że wszystko w porządku!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za wizytę! Ja w kwestii połówkowego nie pomogę, bo mam jeszcze trochę czasu do niego, ale z tego co mi śmignęło przed oczami to chyba robi się je 18-22 tydzień.
I teraz tak się zastanawiam, bo na kolejnej wizycie będę wg OM w 17t1d ciąży (z USG bejbi wychodzi na starsze) to będę miała połówkowe, czy umówimy się miesiąc później?!? Gin nic ostatnio nie mówił...
Mi się wydaje, że będziesz mieć miesiąc później ale

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:11   #3854
Atena564
Zadomowienie

Cytat:

Mój lekarz jest z Czarnowa, więc zamierzam tam. A teraz trafiłam na Prostą, bo wtedy miałam bliżej i nawet byłam zadowolona. Z Kościuszki nie mam żadnych doświadczeń, 2 moje koleżanki tam rodziły i średnio wspominają, zaś moja mama rodziła tam 4 lata temu i było elegancko. Co kobieta, to opinia
No ja to wogóle nieznam opinii na temat szpitali w Kielcach, pomimo,że mieszkam już tu 6-7 lat z Tż, ale pochodzimy z daleka i wszystcy z rodziny, znajomi, przyjaciele rodzili najczęściej w Sandomierzu lub Ostrowcu, więc ja tak nastawiona jestem na Kościuszki z uwagi na to że moja gin tam pracuje.
A wchodziłaś na to forum na temat szpitali kieleckich: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3860429 ja w sumie przeczytałam całe, i tak jak napisałaś jedne dziewczyny są za Prosta, inne za Czarnowem a inne za Kościuszki

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Ja od rana mam tylko 3 strony i aż nie wierzę , zawsze było więcej - obojętnie czy w tygodniu czy przez weekend

:
święta idą dziewczyny sprzątają, prezenty kupują i choinki ubierają , czasu na wizaż mało pozostaje poprawimy się w nowym roku
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:14   #3855
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
znajoma mojej mamy dorzucila mi ostatnio kolejny przesad do kompletu podobno kiedy poczuje sie pierwszy ruch dziecka i jest sie go pewnym, to dokladnie polowa ciazy za nami
Ciekawa teoria

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Ja wiem, że ciężko się na tych bólach poznać, ale ja właśnie tydzień temu miałam takie skurcze jak na okres i nospa forte nie pomagała, a do tego doszły bóle pleców (a takie połączenie jest nie dobre) i rzeczywiście gin stwierdził, że macica twarda i kazał mi brać 3xpo2 nospy forte, magnez i jak nie pomoże to szpital.
Ja myślę, że po prostu jak Cię coś niepokoi to lepiej skonsultować.
Jak dzwoniłam do gina to bolało mnie jak na okres i kazał mi braćprzez 2 dni 3xnospę + do wizyty 3x dziennie magnez. Bóle na szczęście minęły

Cytat:
My też dzisiaj choinkę kupujemy i ubieramy
A ja nie wiem kiedy u nas pojawi się choinka i w ogóle nie dociera do mnie, że za tydzień święta - może przez to, że mamy jeszcze multum innych spraw na głowie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
A pannicom zrób alkusz w excelu niech wiedzą ile mamę kosztowały
Dobry pomysł

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

zjadlam kielbache, po niej czekolade, a teraz kalarepe... gotuje zupe i powinnam cos posprzatac. milej soboty. wszystkie pewnie bawicie sie w perfekcyjne panie domu! na pocieszenie dodam, ze jeszcze jeden weekend przed wigilia, wiec jesli nie uda sie dzisiaj posprzatac to jakas opcja...
1) Niezłe połączenie

2) Zawsze to jakieś wyjście ze sprzątaniem

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
mąż mi poszedł po pasztet i świeże bułeczki na śniadanko i własnie wrócił, więc idę jeść :zarłok:

no i dzień dobry
Tak gadałyście o pasztecie i też sobie wczoraj kupiłam i miałam dziś jeszcze na śniadanie

Cytat:
Ale u nas fatalna pogoda..
Tak pięknie biało było, a teraz szaro, ponuro i deszczowo Święta mogłyby być białe...
Mi to obojętne czy będzie biało czy nie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-15, 14:20   #3856
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
a z taka informacja dobry pomysł - wyślę sms że dnia tego i tego urodził/a się X i miło będzie jeśli odwiedzicie nas w domu po wyjściu ze szpitala i przynajmniej może uda mi się uniknąć pielgrzymek do szpitala :P
Dobry pomysł

Cytat:
A ile po porodzie leże się w szpitalu ? Bo ja mam zamiar tak szybko wyjść, że nikt mnie nie zdąży odwiedzić
Chyba 3 dni

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
melduje sie..
dziś/jutro dwa dni w domu z tż.
żadnej pracy/tv/wychodzenia/poważnych rzeczy, o!
100%relax i chill!

tylko niech sąsiedzi przestaną wiercić

także- nie szukajcie mnie
zyje i mam sie dobrze, tylko z wyrka dziś nie wychodzę o!
Miłego weekendu!

A ja myślałam, że spędzę weekend z mężem, w końcu będzie ze mną w nocy a tu - dziś idzie na nockę do pracy, bo odrabiają Wigilię czy Sylwestra i być może jutro też pójdzie więc wspólna nocka szykuje nam się dopiero za tydzień w weekend

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim. W nocy się obudziłam i mam jakąś aftę na języku........ I chyba cukierkiem się przecięłam na podniebieniu... Extra. Nie mogę jeść.

Cytat:
Witam wszystkie mamuśki
Długo nic nie pisałam ale podczytuje tutaj wszystko
21 grudnia mam wizytę już się nie moge doczekać zeby zobaczyć znowu malucha Chciałabym już poznać płeć ale wątpie w to bo dopiero bedzie 15 tydzień i 5 dni.
Cześć
To dobrze i gratuluję kolejnych tygodni

Też mam wizytę 21.12, u nas będzie to 16t2d i gin powiedział, że powie nam płeć, o ile dziecko będzie chciało się ujawnić

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-15, 14:25   #3857
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
zaś moja mama rodziła tam 4 lata temu i było elegancko. Co kobieta, to opinia
masz 4 letniego braciszka czy siostrzyczkę? Ale super

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ----------

Cytat:
Cześć
To dobrze i gratuluję kolejnych tygodni

Też mam wizytę 21.12, u nas będzie to 16t2d i gin powiedział, że powie nam płeć, o ile dziecko będzie chciało się ujawnić
to może u nas też się uda gorzej jak dziecko odwróci sie do rodziców
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:30   #3858
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
i obyś w pon w końcu wybrała się na badania

Cytat:

A kto do niej należy ?

Cytat:
Dziewczyny, teraz nadrobiłam posty z niedzieli kiedy trafiłam do szpitala.
Jenny, dziękuję za przekazanie info, nie byłam w stanie wpaść na wątek przez kilka dni, bo oczu nie otwierałam, taką miałam migrenę. A co do tego poronienia zagrażającego to na moim aniołkowym wątku dowiedziałam się, że często tak wpisują do 22tc (kilka dziewczyn tak miało). Ale nie powiem, dostałam wtedy zawału.
Długo się nie odzywałaś, a że się martwiłyśmy to poszukało się po innych wątkach

Wcale się nie dziwię Twojej reakcji, ale najważniejsze że wszystko już w porządku

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
to może u nas też się uda gorzej jak dziecko odwróci sie do rodziców
Oby się pokazało i oby udało nam i Wam się poznać płeć

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
Moi się uspokoili, Ci od remontów, za to sąsiad z góry znowu akordeon wyciągnał. I niech sobie gra, tylko cholera bez przytupu bo głowa pęka. Wczoraj waliłam miotłą w sufit, ale nie zrozumiał aluzji, więc wychodząc ze zwolnieniem zadzwoniłam mu domofonem, a niech się nabiega. Jak nie będzie działać stukanie to mężuś wychodzi po 5 rano na pociąg i wtedy im zadzwoni, albo ja wstanę w środku nocy!
Uprzedzam pytania, porozmawiać się nie da, bo "się czepiamy i mieszkamy dopiero 2 lata a oni 20"
Współczuję sąsiada

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a dzisiaj to mi się jakoś nie chce.. Wczoraj miałam stresujący dzień... Miałam prezentacje, ale dobrze mi poszlo, więc super. Potem wigilia firmowa - nażarłam sie i poszłam do domu, bo muzyka dudniła, że nic nie słyszałam co ludzie do mnie mówią, a samej też mi się drzec do nich nie chciało. zasnęłam przed 10. Obudziłam sie w srodku w nocy wyspana. Poszlam czytać ksiażke, potem znowu spać, a potem nad ranem znowu się obudziłam.. ehh chyba się przestawiam na jakiś niemowlęcy tryb funkcjonowania śpie po kilka godzin, wstaje, znowu spie..

Kto wie, może już Ci się powoli organizm szykuje

Wpisać imię dziecka do kalendarza czy jeszcze nie ?

Cytat:
święta idą dziewczyny sprzątają, prezenty kupują i choinki ubierają , czasu na wizaż mało pozostaje poprawimy się w nowym roku
Pewnie tak, no chyba że znowu coś ruszy w tygodniu

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-15, 14:32   #3859
Mysia mysz
Zakorzenienie

Postaram się zaraz pobieżnie nadrobić

Co do sukienek, strasznie się rozcarowałam:/ już drugi raz je zamawiałam sprawdziłam wymiary z tą co mam i tylko 1 na 3 zostanie.

Szafirowa z kokardką odstaje na plecach:/
Czerwona jest cała za duża.
Granatowa jest super.

Na Wigili firmowej objadłam się jak świnka Rozwaliło mnie przemówienie szefa firmy, że dziękuje za zaufanie wszystkim młodym matkom i ojcom w firmie i zachęca resztę to powiększania rodzin Bardzo miło Wieczorem wybrałam się do klubu wypiłam piwko bezalkoholowe i graliśmy w bilard, wróciłam o 24 do domu Kilku osobom powiedziałam o ciąży i wszyscy stwierdzili, że nic po mnie nie widać a już 15ty tydzień

Dzisiaj oddałam sukienkę do podłożenia więc temat ślubu prawie zamknięty, jeszcze tylko kwiaty
Stary 2012-12-15, 14:35   #3860
xal
Zakorzenienie

Wy tu o pasztetach to ja wam innego smaka narobię
Na obiad zrobiłam placki ziemniaczane z gulaszem, coś jak po węgiersku
Zrobiłam pranie, ogarnęłam szafkę ze słodyczami, obiadek zrobiony i zjedzony więc teraz leniuszkuję przy TV a mężuś podwiesza sufit w pokoju.

Stary 2012-12-15, 14:35   #3861
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ja bez kawy się dziś z łóka nie ruszam, o!

Niezłe "zaniedbanie"...:rolleyes : Skoro oni (rodzice) prosili o zrobienie cesarki to ja w ogóle sobie nie wyobrażam jak lekarze mogli im odmówić(?) Przecież to bliźniaki = ciąża wysokiego ryzyka(!) A ordynator to chyba nie był zaraz po studiach, zeby nie wiedzieć z jakim ryzykiem się wiąże taki poród??
Dla mnie to nie jest zaniedbanie tylko czyste ku..wo!
Can zgadzam się z Tobą w 100%. Wyje za każdym razem jak pokazują tą dziewczynkę w inkubatorze. Pisząc zaniedbanie miałam na myśli to, że zarówno Aaś jak i My wszystkie będziemy na pewno pod dobrą opieką i nam nic złego się nie przydarzy Tak żeby się nie nakręcać.
A to że te konowały doprowadziły do tego, że dziecko zdrowe urodziło się w takim stanie to jest skur.....stwo!
Z tego co mówili w TV to tej dziewczynce nawet tętna nie mierzyli, w co aż ciężko uwierzyć. Szkoda słów.

Mały pojechał z Tż na basen a ja muszę trochę ogarnąć.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:38   #3862
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
No ja to wogóle nieznam opinii na temat szpitali w Kielcach, pomimo,że mieszkam już tu 6-7 lat z Tż, ale pochodzimy z daleka i wszystcy z rodziny, znajomi, przyjaciele rodzili najczęściej w Sandomierzu lub Ostrowcu, więc ja tak nastawiona jestem na Kościuszki z uwagi na to że moja gin tam pracuje.
A wchodziłaś na to forum na temat szpitali kieleckich: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3860429 ja w sumie przeczytałam całe, i tak jak napisałaś jedne dziewczyny są za Prosta, inne za Czarnowem a inne za Kościuszki
Znam forum, już dawno temu je czytałam i jak zwykle opinie są podzielone. Ja liczę po prostu na szczęście, że akurat trafię na miłą położną, a mój gin będzie na dużurze Jak nie to trudno, jakoś przeżyję, ważne żeby Maluszek szczęśliwie przyszedł na świat!
Cytat:
Jenny, jakieś podejrzenia co do płci?
Cytat:
A kto do niej należy ?

Długo się nie odzywałaś, a że się martwiłyśmy to poszukało się po innych wątkach

Wcale się nie dziwię Twojej reakcji, ale najważniejsze że wszystko już w porządku [COLOR="Silver"]
No ciekawe kto należy
Dziekuję, też się cieszę, że już ok. Maleństwo już kilka razy dało znać o sobie i niech daje, aż do czerwca

gosiulka, mam 4letnią siostrę Kalinę Urodzona równo 19 lat po mnie - taki prezent na urodziny. Kocham nad życie

xal, ale narobiłaś smaka, też chcę placki!

Amelia

Edytowane przez adunia89
Czas edycji: 2012-12-15 o 14:40
Stary 2012-12-15, 14:43   #3863
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Hej Dziewczyny, melduję się, że żyję, nie było mnie trochę bo wylądowałam w szpitalu
Widzę, że temat odwiedzin szpitalnych poruszyłyście Jak na razie to uważam, że nie będę chciała gości po porodzie... Na to najlepszy czas jest w domu, jak już się kobieta ogarnie, nauczy trochę maluszka, a nie w stresie, z podpachą między nogami i pielęgniarkami ganiającymi co chwilę... Żadna to chyba przyjemność
Fajnie, że znów jesteś z nami i że już wszystko w porządku
Stary 2012-12-15, 14:43   #3864
happy blue
Zadomowienie

Cytat:

A ja myślałam, że spędzę weekend z mężem, w końcu będzie ze mną w nocy a tu - dziś idzie na nockę do pracy, bo odrabiają Wigilię czy Sylwestra i być może jutro też pójdzie więc wspólna nocka szykuje nam się dopiero za tydzień w weekend

mój też pracuje, dodatkowo w Wigilię, za to pierwszy raz od dwóch lat dłużej posiedzi u mojej rodziny bo nie pracuje 25 ani 26

właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie 80/44 i jak tu żyć?
nie mam siły zejść po warzywka do obiadku...
Stary 2012-12-15, 14:46   #3865
Katate
Raczkowanie

Cytat:
Wy tu o pasztetach to ja wam innego smaka narobię
Na obiad zrobiłam placki ziemniaczane z gulaszem, coś jak po węgiersku
Zrobiłam pranie, ogarnęłam szafkę ze słodyczami, obiadek zrobiony i zjedzony więc teraz leniuszkuję przy TV a mężuś podwiesza sufit w pokoju.
Ciekawe, czy w taki sposób jak myślę

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:
mój też pracuje, dodatkowo w Wigilię, za to pierwszy raz od dwóch lat dłużej posiedzi u mojej rodziny bo nie pracuje 25 ani 26

właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie 80/44 i jak tu żyć?

nie mam siły zejść po warzywka do obiadku...
Dlatego ja się ostatnio ratuję się kawą z mlekiem.
Stary 2012-12-15, 14:48   #3866
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny, jakieś podejrzenia co do płci?
Mąż obstawia syna, bo "przecież wie co robił" , a reszta rodziny z teściową na czele i moim dziadkiem - dziewczynkę. W ogóle to dziś się dowiedziałam od babci jak mój dziadek gadał z młodszą kuzynką i obstawiają płeć i dziadek "będzie dziewczynka, bo on tak czuje" . A ja żadnych przeczuć nie mam

Cytat:
gosiulka, mam 4letnią siostrę Kalinę Urodzona równo 19 lat po mnie - taki prezent na urodziny. Kocham nad życie
Mój dziadek też tak miał. W dniu jego 19 czy 20 urodzin urodził się jego brat

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-15, 14:51   #3867
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
A kto do niej należy ?
tajni agenci się nie ujawniają no chyba że zechcą

xal masakra z tym sąsiadem

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz
Rozwaliło mnie przemówienie szefa firmy, że dziękuje za zaufanie wszystkim młodym matkom i ojcom w firmie i zachęca resztę to powiększania rodzin
zazdroszczę podejścia twojego szefa, no i dla niego

Cytat:
Napisane przez adunia89
Urodzona równo 19 lat po mnie - taki prezent na urodziny
super prezent
Stary 2012-12-15, 14:51   #3868
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, czy w taki sposób jak myślę
Szafka słodyczowa pozostała z zawartością
Ale poskładałam wszystko, wyrzuciłam puste opakowania i woreczki i podobierałam do paczek świątecznych słodycze i wyniosłam do koszyka z którym pojedziemy, żeby nikt nie zjadł tego co na prezenty przewidziałam.
Swoją drogą, brakuje mi paczki żelków ... no ale wczoraj mężuś kupił krówki, zjedliśmy kilka i kazał wynieść żeby go nie kusiły

Stary 2012-12-15, 14:52   #3869
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli dzięki za info o kinie, faktycznie pojawił się taki baner (ostatnio jak sprawdzałam nie było) i zarezerwowałam bilety.
prosze bardzo i nie ma za co jaki film wybralas?

z ta jedynka w szpitalu to fajne rozwiazanie, ale co jak tatus sobie pojdzie do domu i zostaniecie same? druga kobita po porodzie to jednak jakis temat do dyskusji :P i pamietam, ze u bratowej laski szly do lazienki i padaly jak muchy, wiec kolezanka w tym samym pokoju byla fajnym rozwiazaniem. zerknela na dziecko, rzeczy osobiste, a przede wszystkim pilnowala czy druga nie mdleje pod prysznicem
ja chyba nie chcialabym az tak dreczyc partnera i kazac mu byc przy mnie cala noc w szpitalu...niech sie wyspi, bo w domu bedzie bawil i wstawal w nocy

moja siostra z kolei lezala w sali z dziewczyna, z ktora rowno rodzily podczas tych 3 wspolnych dni zdazyly sie zakolegowac i do teraz czasem sie odwiedzaja.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:54   #3870
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Mąż obstawia syna, bo "przecież wie co robił" , a reszta rodziny z teściową na czele i moim dziadkiem - dziewczynkę. W ogóle to dziś się dowiedziałam od babci jak mój dziadek gadał z młodszą kuzynką i obstawiają płeć i dziadek "będzie dziewczynka, bo on tak czuje" . A ja żadnych przeczuć nie mam

Mój dziadek też tak miał. W dniu jego 19 czy 20 urodzin urodził się jego brat

ach ten patriarchat nie masz przeczuć? ja mamod początku na chłopca, ciekawa czy mi się sprawdzi

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości