|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
och, życzę nam wzystkim takiego przebiegu zdarzeń z całego serca i dzień dobry zaczynamy dziś 18 tydzień! wstałam o 11, a powinnam zrobić dziś badania. tzn powinnam zrobić w 17 tygodniu, cholera, a mam noce bezsenne i nie mogłam rano wstać. jak zrobię w poniedziałek ( a jest powiedziane , że między 16 a 18 tygodniem robi się to afp) to chyba nic się nie stanie...obym wstała...wyrodna matka ze mnie, już! do 2- 3 przewracam się z boku na bok i to nie, że mi niewygodnie, po prostu nie czuję się zmęczona. macie tak może?
|
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
#3843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie udało się poznać płeć w 12tc Wszystko zależy od sprzętu, podejścia gin i ułożenia malucha ![]() brawo ![]() Dziewczyny, teraz nadrobiłam posty z niedzieli kiedy trafiłam do szpitala. Jenny, dziękuję za przekazanie info, nie byłam w stanie wpaść na wątek przez kilka dni, bo oczu nie otwierałam, taką miałam migrenę. A co do tego poronienia zagrażającego to na moim aniołkowym wątku dowiedziałam się, że często tak wpisują do 22tc (kilka dziewczyn tak miało). Ale nie powiem, dostałam wtedy zawału. |
|
|
|
|
#3844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() puściłam sobie kolędy, a co!
|
|
#3845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 18 t. ja z tych wcześnie chodzących spać póki co, zasypiających bez problemów zazwyczaj i śpiących długo i szczęścliwie (no chyba że budzik wzywa do pracy) ![]() Cytat:
|
|
#3847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojj jak ja bym tak chciała przed świętami dowiedzieć się kto się tak rządzi w miom brzuszku no nic okaże się
|
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Moi się uspokoili, Ci od remontów, za to sąsiad z góry znowu akordeon wyciągnał. I niech sobie gra, tylko cholera bez przytupu bo głowa pęka. Wczoraj waliłam miotłą w sufit, ale nie zrozumiał aluzji, więc wychodząc ze zwolnieniem zadzwoniłam mu domofonem, a niech się nabiega. Jak nie będzie działać stukanie to mężuś wychodzi po 5 rano na pociąg i wtedy im zadzwoni, albo ja wstanę w środku nocy!
Uprzedzam pytania, porozmawiać się nie da, bo "się czepiamy i mieszkamy dopiero 2 lata a oni 20" ![]() Co do odwiedzin, to kiedyś poszłam do cioci, bo była po operacji i tata mnie poprosił bo to było koło akademika, a on był przeziębiony, żeby odwiedzić jego siostrę i zapytać co i jak. Byłam 5 minut, po czym ciocia mnie wyprosiła ... zrozumiałam jak sama leżałam po operacji kolana i co chwilę ale rodzicom pozwoliłam siedzieć, bo przynajmniej wodę podawali i zagadywali, żebym o tym nie myślała.W szpitalu spodziewam się męża i rodziców. Reszta rodziny dostanie przykazanie przez rodziców żeby odwiedzać w domu, no chyba, że zmienię zdanie ![]() Co do dzieci, to własne wydaje mi się powinny mieć wstęp, bo przecież to ich mama tam leży i na pewno tęsknią. Tak do mnie dotarło, że chyba przed porodem muszę dorobić komplet kluczy dla moich rodziców, jak przyjadą to żeby mieli gdzie przenocować i się ogarnąć nie czekając na mężusia. A żeby się wkupić w jego łaski po plataniu mu się po domu poproszę mamę o zrobienie obiadku domowego a tatę o zakupy
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
No od rana na nogach....zakupy zrobione, mieszkanko posprzątane, obiad ugotowany , tylko pozostaje mi czekąć na Tż
![]() Dostałam telfon dziś ,żebym do pracy wpadła po bon i paczke świąteczną ![]() Adunia fajnie ,że wszystko wporządku , odpoczywaj i dbaj osiebie A powiedz mi, gdzie zamierzasz rodzić?Ja to na Kościuszki, bo moja ginka tam pracuje, a Ty?Gosiulka22 wpadaj do nas częściej
Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-12-15 o 13:49 |
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli dzięki za info o kinie, faktycznie pojawił się taki baner (ostatnio jak sprawdzałam nie było) i zarezerwowałam bilety.
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dzisiaj to mi się jakoś nie chce.. Wczoraj miałam stresujący dzień... Miałam prezentacje, ale dobrze mi poszlo, więc super . Potem wigilia firmowa - nażarłam sie i poszłam do domu, bo muzyka dudniła, że nic nie słyszałam co ludzie do mnie mówią, a samej też mi się drzec do nich nie chciało. zasnęłam przed 10. Obudziłam sie w srodku w nocy wyspana. Poszlam czytać ksiażke, potem znowu spać, a potem nad ranem znowu się obudziłam.. ehh chyba się przestawiam na jakiś niemowlęcy tryb funkcjonowania śpie po kilka godzin, wstaje, znowu spie..
|
||
|
|
|
#3852 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój lekarz jest z Czarnowa, więc zamierzam tam. A teraz trafiłam na Prostą, bo wtedy miałam bliżej i nawet byłam zadowolona. Z Kościuszki nie mam żadnych doświadczeń, 2 moje koleżanki tam rodziły i średnio wspominają, zaś moja mama rodziła tam 4 lata temu i było elegancko. Co kobieta, to opinia
|
||
|
|
|
#3853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja od rana mam tylko 3 strony i aż nie wierzę
, zawsze było więcej - obojętnie czy w tygodniu czy przez weekend ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wszystcy z rodziny, znajomi, przyjaciele rodzili najczęściej w Sandomierzu lub Ostrowcu, więc ja tak nastawiona jestem na Kościuszki z uwagi na to że moja gin tam pracuje.A wchodziłaś na to forum na temat szpitali kieleckich: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3860429 ja w sumie przeczytałam całe, i tak jak napisałaś jedne dziewczyny są za Prosta, inne za Czarnowem a inne za Kościuszki ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
poprawimy się w nowym roku
|
||
|
|
|
#3855 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja nie wiem kiedy u nas pojawi się choinka i w ogóle nie dociera do mnie, że za tydzień święta - może przez to, że mamy jeszcze multum innych spraw na głowie ![]() Dobry pomysł ![]() Cytat:
2) Zawsze to jakieś wyjście ze sprzątaniem ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3856 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja myślałam, że spędzę weekend z mężem, w końcu będzie ze mną w nocy a tu więc wspólna nocka szykuje nam się dopiero za tydzień w weekend Cytat:
![]() Cytat:
To dobrze i gratuluję kolejnych tygodni ![]() Też mam wizytę 21.12, u nas będzie to 16t2d i gin powiedział, że powie nam płeć, o ile dziecko będzie chciało się ujawnić
|
|||||
|
|
|
#3857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale super---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
gorzej jak dziecko odwróci sie do rodziców
|
||
|
|
|
#3858 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i obyś w pon w końcu wybrała się na badania ![]() Cytat:
A kto do niej należy ? ![]() ![]() Cytat:
![]() Wcale się nie dziwię Twojej reakcji, ale najważniejsze że wszystko już w porządku ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
i oby udało nam i Wam się poznać płeć ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kto wie, może już Ci się powoli organizm szykuje ![]() Wpisać imię dziecka do kalendarza czy jeszcze nie ? ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram się zaraz pobieżnie nadrobić
![]() Co do sukienek, strasznie się rozcarowałam:/ już drugi raz je zamawiałam sprawdziłam wymiary z tą co mam i tylko 1 na 3 zostanie. Szafirowa z kokardką odstaje na plecach:/ Czerwona jest cała za duża. Granatowa jest super. Na Wigili firmowej objadłam się jak świnka Rozwaliło mnie przemówienie szefa firmy, że dziękuje za zaufanie wszystkim młodym matkom i ojcom w firmie i zachęca resztę to powiększania rodzin Bardzo miło Wieczorem wybrałam się do klubu wypiłam piwko bezalkoholowe i graliśmy w bilard, wróciłam o 24 do domu Kilku osobom powiedziałam o ciąży i wszyscy stwierdzili, że nic po mnie nie widać a już 15ty tydzień![]() Dzisiaj oddałam sukienkę do podłożenia więc temat ślubu prawie zamknięty, jeszcze tylko kwiaty
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o pasztetach to ja wam innego smaka narobię
Na obiad zrobiłam placki ziemniaczane z gulaszem, coś jak po węgiersku ![]() Zrobiłam pranie, ogarnęłam szafkę ze słodyczami, obiadek zrobiony i zjedzony więc teraz leniuszkuję przy TV a mężuś podwiesza sufit w pokoju.
|
#3861 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak żeby się nie nakręcać.A to że te konowały doprowadziły do tego, że dziecko zdrowe urodziło się w takim stanie to jest skur.....stwo! Z tego co mówili w TV to tej dziewczynce nawet tętna nie mierzyli, w co aż ciężko uwierzyć. Szkoda słów. Mały pojechał z Tż na basen a ja muszę trochę ogarnąć. |
|
|
|
|
#3862 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak nie to trudno, jakoś przeżyję, ważne żeby Maluszek szczęśliwie przyszedł na świat!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuję, też się cieszę, że już ok. Maleństwo już kilka razy dało znać o sobie i niech daje, aż do czerwca gosiulka, mam 4letnią siostrę Kalinę Urodzona równo 19 lat po mnie - taki prezent na urodziny. Kocham nad życie xal, ale narobiłaś smaka, też chcę placki!
Edytowane przez adunia89 Czas edycji: 2012-12-15 o 14:40 |
|||
|
|
|
#3863 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój też pracuje, dodatkowo w Wigilię, za to pierwszy raz od dwóch lat dłużej posiedzi u mojej rodziny bo nie pracuje 25 ani 26 właśnie zmierzyłam sobie ciśnienie 80/44 i jak tu żyć? nie mam siły zejść po warzywka do obiadku...
|
|
#3865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Dlatego ja się ostatnio ratuję się kawą z mlekiem. |
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Mąż obstawia syna, bo "przecież wie co robił"
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3867 | ||
|
Zakorzenienie
|
tajni agenci się nie ujawniają
xal masakra z tym sąsiadem Cytat:
dla niegoCytat:
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
Szafka słodyczowa pozostała z zawartością
![]() Ale poskładałam wszystko, wyrzuciłam puste opakowania i woreczki i podobierałam do paczek świątecznych słodycze i wyniosłam do koszyka z którym pojedziemy, żeby nikt nie zjadł tego co na prezenty przewidziałam.Swoją drogą, brakuje mi paczki żelków ... no ale wczoraj mężuś kupił krówki, zjedliśmy kilka i kazał wynieść żeby go nie kusiły
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki film wybralas?z ta jedynka w szpitalu to fajne rozwiazanie, ale co jak tatus sobie pojdzie do domu i zostaniecie same? druga kobita po porodzie to jednak jakis temat do dyskusji :P i pamietam, ze u bratowej laski szly do lazienki i padaly jak muchy, wiec kolezanka w tym samym pokoju byla fajnym rozwiazaniem. zerknela na dziecko, rzeczy osobiste, a przede wszystkim pilnowala czy druga nie mdleje pod prysznicem ja chyba nie chcialabym az tak dreczyc partnera i kazac mu byc przy mnie cala noc w szpitalu...niech sie wyspi, bo w domu bedzie bawil i wstawal w nocy moja siostra z kolei lezala w sali z dziewczyna, z ktora rowno rodzily podczas tych 3 wspolnych dni zdazyly sie zakolegowac i do teraz czasem sie odwiedzaja.
|
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ach ten patriarchat nie masz przeczuć? ja mamod początku na chłopca, ciekawa czy mi się sprawdzi
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.

wody mi odejdą, szybko pojadę do szpitala tam zacznie się cała akcja, dzieciątko wyskoczy, przystawią mi je do piersi i na drugi dzień tatuś nas zabierze

ale rodzicom pozwoliłam siedzieć, bo przynajmniej wodę podawali i zagadywali, żebym o tym nie myślała.
Muszę sobie znaleźć jakiś inny serial 
, zawsze było więcej - obojętnie czy w tygodniu czy przez weekend
Gin nic ostatnio nie mówił...
i własnie wrócił, więc idę jeść :zarłok:
Święta mogłyby być białe...