Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 11:09   #871
velika
Winter is coming

Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
A jak robisz? Z jakąś specjalną "przyprawą" czy może po prostu miód goździki i imbir?
Miód, pomarańcza, cynamon i goździki Takie najbardziej uwielbiam

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:15   #872
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aszuelka Pokaż wiadomość
Ja z checia odpowiem na wszystkie pytania, tymbardziej ze przezylam zupelnie dwa inne porody. Ponadto - oba mialam wywolywane, nie mialam wlasnych skurczy itd ale duzo czytam i lubie ten temat

Ja z racji tego, że w najbliższym czasie dzieci nie planuję , to nie mam pytań, ale z chęcią poczytam sobie jakieś ciekawostki

A ja teraz sobie oglądam poród kangura i nie wiedziałam, że to tak wygląda i że takie maleństwo ma tyle siły, żeby samo przedostać się do torby

http://www.youtube.com/watch?v=2lCKc8tURtc
Stary 2012-12-15, 11:18   #873
monikkad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość

O, czyli nie tylko u nas tak jest ja też wierzę, że będzie coraz lepiej. Oboje musimy pewne rzeczy zmienić. Dzisiaj jeszcze sobie porozmawiamy.

Studiuje dziennikarstwo a Ty co studiujesz/studiowałaś?
Nie tylko u Was

Studiowałam polonistykę o specjalności dziennikarskiej, ale z braku i miejsca pracy i chęci pracy w tym zawodzie przebranżawiam się właśnie na nauczycielkę studiując filologię germańską. Robię do tego uprawinienia pedagogiczne i będę mogła od lipca uczyć dwóch przedmiotów.

Ja dziś się TŻ-tuję :P TŻ dopiero co przyjechał, jeszcze nie zdążył mnie wnerwić, ale ja jego już tak :PPP Powiedział, że przyjdzie Mikołaj i zabierze trochę drobiazgów ze świątecznej paczki dla mnie, bo jestem niegrzeczna:P

Edytowane przez monikkad
Czas edycji: 2012-12-15 o 11:23
monikkad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:38   #874
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majashih Pokaż wiadomość
Dobry wieczor Dziewczyny,
Niesmiało dołączam do Was, planujemy 07.06.2014 powiedziec sobie z Tz tak
Witaj

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ----------

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak następnym razem mi nie odpowiecie na posta, to jesteście u mamy! Albo powiem pani. czy jesteście u pani kurna nie pamiętam jak to się mówiło
Jesteś u Pani!! pamiętam jak się tak mówiło

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
:facepalm: z Wami widze gorzej niz z dziecmi

Z checia zostane Wasza doula, ale pozwolcie najpierw wyszkolic mi sie w tym temacie, abym Was nigdy nie zawiodla
Opłaca Ci się zostać doulą, jeszcze nią nie jesteś a już zaklepują terminy

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
A co alloffkowa chcice mialas a jemu nie drgnal?
Piankka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:42   #875
aszuelka
Zakorzenienie

Tylko musze najpierw nia zostac

16.06.2018 ślub
https://www.suwaczek.pl/cache/33159b1b51.png
aszuelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 11:45   #876
klaudia1534
Raczkowanie

aszuelka to ja za jakieś 2-3 lata zasypię Cię pewnie mnóstwem pytań
Mam nadzieję, że będziesz jeszcze na wizażu jak zaczniemy starać się o dzidziusia

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:07   #877
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
A mi się te "przypowieści Aszu" podobają, bo przynajmniej wiadomo czego można się spodziewać Rozumiem, że ktoś nie chce mieć dzieci bo nie jest gotowy, dzieci nie lubi czy tego typu racjonalne uzasadnienia. Ale jak ktoś mi wyjeżdża z tekstem że dzieci nie chce bo boi się bólu to mi czacha opada Robienie tatuażu boli, robienie kolczyków boli, intensywna praca na siłowni boli, jak nas przewieje w samochodzie boli ale to tylko stan przejściowy

Słucham o tej masakrze w Stanach i nie kumam
Tam takie zdarzenia są przynajmniej raz w roku więc jakim cudem tak łatwo tam o dostęp do broni!

BTW, Waniliowa jak tam praca ? Jak Ci idzie? Promotor coś zmieniał?
Zgadzam się Ja chociaż boję się porodu to jednak nie wyobrażam sobie zrezygnować z tego powodu z posiadania dzieci. I też bardzo lubię czytać co Aszu pisze o porodzie Przynajmniej będę przygotowana na najgorsze
Cytat:
W USA w niektorych stanach maja takie prawo, ze mozesz odstrzelic kogos, kto wszedl sobie na Twoja posesje nawet jesli nie chcial zrobic nic zlego, wiec mnie tam juz nic nie zdziwi...
Dokładnie. Mówił nam o tym nawet jeden wykładowca na zajęciach z kultury amerykańskiej. Nie pojmuję tych niektórych praw...

Aszu za parę lat będziesz musiała się do Polski przeprowadzić jak wszystkie zaciążymy i będziemy potrzebować Douli Będziesz miała pełne ręce roboty!

Aloffkowa pamiętaj, że każda jest tutaj mile widziana, ale to nie znaczy, że każdy jeden post musimy zauważać i komentować Przeprosiny przyjęte

kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 12:48   #878
Kate Noir
Zakorzenienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3814136 6]taka tylko czarna bym chciala. ewentualnie takajak wczesniej wrzucilam ale z innym dolem [/QUOTE]
biała jest śliczna, więc czarna wersja będzie olśniewająca nawet tż stwierdził ogólnie, że czarne są ładniejsze.

mala_czarna_21 potrafisz przyrządzić szpinak tak by był zjadliwy? zdradź sekret

Cytat:
Rozwalila dupsko kolo mnie i sie ze mnie smieje ciekawe co ona sobie umyslila w tej glowce - pewnie "dobrze Ci tak"
słodziak

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja właśnie jestem na uczelni i czekam na seminarium magisterskie. Mamy dzisiaj jej podać tematy, a ja nie mam wybranego Mam tylko zarys o czym chciałabym pisać, ale raczej bardziej ogólny niż szczegółowy
Pamiętam, że jak ja szłam na moje to jako jedyna nie miałam tematu i było mi strasznie głupio. Co prawda przed wejściem pozostali zapierali się, że też nie mają a okazało się, że jestem jedyna... Promotor wymyślił mi sam, jednak przez 2 lata mój temat uległ znacznej modyfikacji

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
Poznanianka: Słodziutkie te skarpeteczki

A ja juz w pracy na 8h jestem o 18 kończe i szybciutko do Tz bo wraca dziś z delegacji )
To miłego wieczoru ale by się rzuciła na mojego gdyby nie ten głupi @

Cytat:
W USA w niektorych stanach maja takie prawo, ze mozesz odstrzelic kogos, kto wszedl sobie na Twoja posesje nawet jesli nie chcial zrobic nic zlego, wiec mnie tam juz nic nie zdziwi...
dla mnie to jest niepojęte... przecież to są małe dzieciaczki, tak samo sprawa z Osetii
To jest jeden z powodów dla których nie chciałabym żyć w USA. Przerażają mnie te patologie... u nas jedna niby zabije dziecko i wielka afera na całą PL. Tam to mają przesrane.
Co do posiadania broni to nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że w niektórych stanach jest o nią łatwo ponieważ żyją tam dzikie zwierzęta.

Nie wyobrażam sobie by w Polsce do drugi idiota biegał z bronią po ulicy (nie mam na myśli rozsądnych ludzi posiadających broń do obrony itp).
Mnie to przeraża.

Cytat:
Napisane przez klaudia1534 Pokaż wiadomość
tasiulek zgadam się z Tobą w 100% ja też z miła chęcią czytam posty Aszu na temat porodu Zawsze lepiej wiedzieć co nasz czeka

Już posprzątałam, teraz będę się lenić
Ja wolę nie wiedzieć co mnie czeka bo panikara jestem mdleję nawet u dentysty zanim zacznie mi cokolwiek robić... nie mówię już nic o tym co dzieje się na pobraniu krwi...

Co myślicie o tulipanach na ślub? boję się, że padną szybko... okazało się, że ktoś od tż'a ma szklarnie

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2012-12-15 o 12:51
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:55   #879
aszuelka
Zakorzenienie

Gdy bylam w Chicago, to nikt nie chcial jezdzic na South - murzynska dzielnica. Kiedy zapytalam dlaczego, to chlopcy zaczeli sie smiac i powiedzieli, ze ciezko jechac samochodem z opuszczona glowa jak najnizej. Ja zdziwiona zapytalam o co chodzi, wiec mi wytlumaczyli, ze tam o kazdej porze dnia i nocy moze wyjsc z domu jakis zjarany albo nacpany murzyn i moze sobie zaczac od tak strzelac

16.06.2018 ślub
Stary 2012-12-15, 13:17   #880
klaudia1534
Raczkowanie

Kate Noir moja szwagierka w kwietniu miała do ślubu białe tulipany i szczerze sama się nad nimi od tego czasu zastanawiam tylko w innej kolorystyce Kwiaty wytrzymały całe 2 dniowe wesele w pięknym stanie. Po poprawinach osobiście wyjmowałam je z wazonu na stole młodych i wyglądały tak samo jak w pierwszym dniu ślubu

klaudia1534 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:20   #881
Piankka
Zadomowienie

Cytat:
Gdy bylam w Chicago, to nikt nie chcial jezdzic na South - murzynska dzielnica. Kiedy zapytalam dlaczego, to chlopcy zaczeli sie smiac i powiedzieli, ze ciezko jechac samochodem z opuszczona glowa jak najnizej. Ja zdziwiona zapytalam o co chodzi, wiec mi wytlumaczyli, ze tam o kazdej porze dnia i nocy moze wyjsc z domu jakis zjarany albo nacpany murzyn i moze sobie zaczac od tak strzelac
Tak to są właśnie minusy Stanów, czy Brytanii Z jednej strony USA mi się podoba, ale od strony zbrodni czy klimatu(tornada itp) nie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 13:41   #882
aszuelka
Zakorzenienie

Ja uwazam ze sa dwa rodzaje murzynkow. Ci z srodkowej ameryki sa bardzo fajni, sympatyczni, przyjazni. Mam akurat stamtad kilku znajomych, typu Trynidad. Natomiast wlasnie murzyn z Afryki to ten gorszy, szczegolnie Somalia akurat tych jest sporo tutaj i raczej dobrego slowa o nich nie powiem.

16.06.2018 ślub
Stary 2012-12-15, 14:33   #883
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
myślisz że może być gorzej? chyba nie
tchórz ze mnie i panna wygodnicka jak to moja mama mówi

witaj!

dokładnie tak! mam tak samo! tylko jestem 4 lata młodsza ale nie sądze żeby to zmieniło u mnie cokolwiek. Dzieci najwcześniej koło trzydziestki

serio o tym pomyśl

czemu się wkurzyłaś?

aloffkowa zdecydowanie dziecinne zachowanie, wyluzuj!
ile razy tak jest że wpadam na moment z braku czasu, piszę tylko pare zdeań ale dziewczyny akurat o czymś dyskutują i post zostaje pominięty. Czasem się tak zdarza.
A obrażanie się jest totalnie gówniarskie

jutro mam wizytę rodziców, upiekłam muffiny bananowe, na obiad przygotowuje makaron ze szpinakiem i fetą

ale dzisiaj jeszcze nauka do późna
Iiiiii siostra TŻta, ale już mi pzeszło, nie zmienię jej, więc nie ma po co się złościć

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
cześć, przyznaje się, miałam wczoraj podły humor, P mnie kurzył. głupio mi strasznie.
trzeba było naklepać mu

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Dobry

Witam się zieloną herbatką

Ja też chcę eustomy raczej, choć fioletowe goździki też mi się bardzo podobają

Ta moja znajoma to już ma firmę dobrych parę lat, jeszcze jak jej dzieci bawiłam na wakacjach zawsze to jeździła na różne szkolenia Ale ile bierze to Wam nie powiem, ja liczę na jakąś fajną zniżkę I podoba mi się to, że ma nawiązaną stałą współpracę z naszą salą weselną, większość zdjęć ostatnich jest właśnie stamtąd i widzę jak ślicznie można ją przyozdobić:l ove:

Moja mama stwierdziła, że też najpierw choinkę wystawi i zobaczy co Młoda będzie robić w tym roku. W zeszłym przyjechała do nas 2 dni przed świętami i w sumie nic z nią nie robiła, jedynie leżała pod nią, ale teraz jest dużo odważniejsza i nie wiadomo jak się będzie zachowywać. A jak to nasze 5,5kg cudo wskoczy na taką choinkę to po niej...dobrze, że chociaż bombki mamy plastikowe to nie będzie co zbierać

Mam tak samo - nic a nic mnie opowieści Aszu nie ruszają, a wręcz przeciwnie - po nich mam jeszcze większą ochotę na dziecko
My już też mamy tylko plastikowe, ostatnia szklana poszła wczoraj w pi....

Cytat:
Miód, pomarańcza, cynamon i goździki Takie najbardziej uwielbiam

Chciałam się przywitać i spadam, jutro u mnie stok otwierają, nie wiem czy sie nie wybrac
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:08   #884
Piankka
Zadomowienie

Jadę z tż do miasta po choineczkę
Stary 2012-12-15, 15:12   #885
velika
Winter is coming

zrobiłam sobie fotki kłaków i kurde CG naprawdę działa Pierwsze z okolic sierpnia/września jak zaczynałam, drugie koniec października, trzecie dziś.
Lecę do chłopa kontynuować dzień z grzanym piwem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 08.2012.jpg (91,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg klaki 31.10.2012.jpg (71,3 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.12.wiz2.jpg (66,2 KB, 62 załadowań)

Stary 2012-12-15, 15:17   #886
misiadelko
BAN stały

Velika, różnica naprawdę spora!!! Zawsze jak patrzę na przemiany CG to mam ochotę powiedziec coś mojej mamie, posiadaczce czarnych kręconych włosów, które namiętnie czesze na sucho

Aaa miałam nie wchodzić, ale nie mogłam się powstrzymać http://tablica.pl/oferta/suknia-dodatki-ID1aHrD.html

http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...ko-IDgEff.html

Jeszcze nasrac na nią i będzie miała wszystko: http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...ea3d1;r:5;s:45

Edytowane przez misiadelko
Czas edycji: 2012-12-15 o 15:21
Stary 2012-12-15, 15:33   #887
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
zrobiłam sobie fotki kłaków i kurde CG naprawdę działa Pierwsze z okolic sierpnia/września jak zaczynałam, drugie koniec października, trzecie dziś.
Lecę do chłopa kontynuować dzień z grzanym piwem
O rany ale masz piękne te włosy! faktycznie to działa
Kurcze ja tesz mam kręcone, może czas sie zabrać za swoje kłaki?

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Velika, różnica naprawdę spora!!! Zawsze jak patrzę na przemiany CG to mam ochotę powiedziec coś mojej mamie, posiadaczce czarnych kręconych włosów, które namiętnie czesze na sucho

Aaa miałam nie wchodzić, ale nie mogłam się powstrzymać http://tablica.pl/oferta/suknia-dodatki-ID1aHrD.html

Jeszcze nasrac na nią i będzie miała wszystko: http://tablica.pl/oferta/suknia-slub...ea3d1;r:5;s:45
brawa dla tych pań. Za gust i wyczucie, piiiiikne!
Stary 2012-12-15, 15:51   #888
poznanianka1990
Zakorzenienie

Uff, wróciłam. Po seminarium u babci byłam ją odwiedzić. W miarę dobrze się czuje, ciśnienie jeszcze skacze, ale bierze leki, więc pewnie się ureguluje.

Ale się trochę wkurzyłam, bo kolejne seminarium mam 13 stycznia od 11 do 14 (na szczęście tyle nas nigdy nie trzyma), a wtedy akurat są targi ślubne O tyle dobrze, że nie będę musiała jechać 2 razy do Poznania. Najwyżej powiem babce, że się spieszę i czy mogę wcześniej wyjść

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:15   #889
velika
Winter is coming

Cytat:

ale śliczności

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
O rany ale masz piękne te włosy! faktycznie to działa
Kurcze ja tesz mam kręcone, może czas sie zabrać za swoje kłaki?
weź się weź Początkowo nadmiar informacji może przerażać, ale to naprawdę łatwe. Pielęgnacja zajmuje mi więcej czasu niż kiedyś, ale dla efektów warto!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 17:26   #890
aszuelka
Zakorzenienie

Ja sobie wlasnie weszlam na wizaz a moj syn mi odkurza nie ma to jak mali pomocnicy

16.06.2018 ślub
Stary 2012-12-15, 17:30   #891
misiadelko
BAN stały

Ej to jest normalne, żeby na zapoznanie rodziców przyjechała siostra TZ?
Stary 2012-12-15, 17:32   #892
velika
Winter is coming

Cytat:
dla mnie niezbyt jak sama nazwa wskazuje "zapoznanie RODZICÓW"

Stary 2012-12-15, 17:34   #893
esica
Raczkowanie

Cytat:
dla mnie to też troche dziwne... a ile ta siostra ma lat?
esica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:40   #894
velika
Winter is coming

ukręciłam sobie drinka kinder bueno/tofiffee matko jakie to pyszne, całą flaszkę bym mogła wypić

Stary 2012-12-15, 17:40   #895
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dla mnie to dziwne... Rodzice to rodzice, a nie rodzeństwo

Zapomniałam się pochwalić, że mam już wstępnie sformułowany temat pracy magisterskiej. Nikt nie miał dokładnego tematu, tylko wstępnie wybrane zagadnienia, a babka nam mówiła jak dokładnie ma brzmieć temat. Ja chcę pisać o wychowaniu dzieci w wieku żłobkowym (do lat 3) -ale nie z perspektywy instytucji, tylko ze strony rodziców, dlatego mam temat: Działania opiekuńczo-wychowawcze rodziców dzieci do 3 roku życia.
Myślę, że fajny temat

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-12-15, 18:19   #896
misiadelko
BAN stały

Cytat:
Napisane przez esica Pokaż wiadomość
dla mnie to też troche dziwne... a ile ta siostra ma lat?
91 rocznik...

velika napiję się z Tobą
Stary 2012-12-15, 18:23   #897
velika
Winter is coming

Cytat:
91 rocznik...

velika napiję się z Tobą
no to po jednym matko ale to siecze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 18:24   #898
poznanianka1990
Zakorzenienie

Dziewczyny, możecie jeszcze raz podać ten przepis na kinder bueno? Bardzo proszę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2012-12-15, 18:24   #899
misiadelko
BAN stały

pycha, kupię ze trzy flaszki na swoje wesele

Poznaninka kielonek soplicy orzech laskowy i zimna cola
Stary 2012-12-15, 18:26   #900
poznanianka1990
Zakorzenienie

misiadelko, ślicznie dziękuję

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości