|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
![]() hehe dobry ten profesor przed narodzinami, jakoś myślimy w okolicach wielkanocy - marzec-kwiecień planujemy ślub cywilny, a kościelny w czerwcu 2014 bo nie chce brać ślubu kościelnego będąc w ciąży, ani od razu po...
|
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To Dziadki będą mieć prezent na święta
|
|
|
|
|
#3903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie pracuje od poczatku jak sie.dowiedzialam ze jestem w ciazy.Jestem fryzjerka i nie bardzo odpowiadalo by mi pezebywanie caly czas z rekami do gory bardzo duzym ruchem no i w amoniaku i innych dziwnyxh rzeczach.i tez finansowo nie chxialam sobie zanizac sredniej a ogolnie gin jak sie dowiedzial to co robie to odrazu mi zabronil.Pracowalam w galeri wiec to tez dodatkowo weekendy itp.
|
|
|
|
|
#3904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Plotkami się nie przejmuj, zawsze były, są i będą. To wasze życie i nikomu nic tego, nawet jak sobie pogadają to to i tak nic nie zmieni Grunt, żebyście wy się wspierali
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Katie_86 Witaj
![]() Dzień dobry ![]() Mężuś w pracy, a ja pierwszy raz piekę chlebek Mama dała mi zaczyn od swojej koleżanki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Będzie z płatkami pszennymi i słonecznikiem Wszystko fajnie, tylko od zapachu unoszącego się w powietrzu mdli mnie, a przecież zapach świeżego chlebka jest ogólnie przepiękny..ale niestety w ciąży mnie odpycha ![]() A wieczorem będę z 10-letnią siostrą piec pierniczki..i wszystko będzie super aż do uruchomienia piekarnika
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
Katie_86 To już nie te czasy, żeby się ktokolwiek dziwił, że dzidzia jest a ślubu ni mo
ale tacy są już ludzie, że plotkować zawsze będą. Mój mąż pochodzi z wioski i jak zamieszkał ze mną 5 lat temu to ludzie gadali, że potajemny ślub wzięliśmy, a jak zaczęliśmy organizować ten prawdziwy ślub w grudniu 2010 r. (na sierpień 2012r) to chodziły ploty, że w ciąży jestem pewnie... nie ważne, że byliśmy 1,5 roku po zaręczynach a do ślubu kolejne 1,5 roku
|
|
|
|
#3908 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
także dwa osiedla od bieżanowa heheza 3-4 miesiące planujemy się pobrać, no ale póki co chłopak ![]() witam ![]() PS. Nie wiem czemu jak dodaje posty, one się nie dodają, tylko pisze, że post do moderacji idzie, a później i tak ich nie ma i piszę wtedy kolejny... :/ muszę rozkminić to forum jeszcze ...żeby potem po dwa podobne nie powyskakiwały :P
|
||
|
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- ja zaraz ide obiad robic i sie ogarnac,zjadlam takie kwasne kiwi ze az buzka wykrzywialo:P odezwe sie pozniej.A wogole to moja szwagierka zaczela rodzic ( tylko ona mieszka w Londynie) wody jej odeszly skurcze ma a ja do domu odeslali bo ma nieregularne jeszcze eh ale i tak pewnie dzis urodzi,dobrze bo to juz po terminie pare dni..Paaa---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- no i oczywiscie tego murzynka zrobie dzis jak wena bedzie pewnie na wieczor he )
|
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3911 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Mialam wstawic zdjecie brzuszka ale poklocilam sie z narzeczonym i na wieczor okropnie sie czulam wymioty,mdlosci. Dzis jest nie lepiej ale obiecam ze foto dodam jak najszybciej.
pozdrawiam |
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamiętaj, że jeżeli umowa kończy się po 12 tyg to masz przedłużenie do dnia porodu. |
|
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3914 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może wrócę jeszcze do pracy na trochę po Nowym Roku, kto wie. Wszystko zależy od lekarza.Cytat:
Nawet w nocy, jak budziałam się na siku, to myślałam, że .... Rano też źle, dopiero teraz lepiej ciut.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie masz się czym chwalić ![]() Cytat:
Tzn tak wiesz ... pozytywnie Ale będzie Cytat:
Hej dziewczyny My dziś w mieście byliśmy od rana, bo małż chciał kurtkę kupić, ale nic nie wybrał. A ludzi w mieście!! Rety, porypało ich. A w Tesco to nie szło z wózkiem przejechać. Trzeba było wózek postawić w jednym miejscu i sobie donosić zakupy ewentualnie Ludzie włażą na siebie, jak ja tego nie lubię ...A wieczorem idziemy do znajomych. No i będziemy musieli im powiedzieć o ciąży, bo raczej nie uwierzą, że nie piję, bo nie mam ochoty Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-15 o 16:08 |
|||||||
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że do piekła za to nie pójdę |
|
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z kolei byłam na imprezie, jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży - i też nie piłam, bo akurat brałam leki. Na drugi dzień się dowiedziałam o ciąży![]() A Ty w którym tygodniu jesteś? Bo nie pamiętam Myślę, że każda z nas powinna mieć suwaczek w podpisie, byłoby czytelniej.
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2012-12-15 o 16:37 |
|
|
|
|
#3917 |
|
Zakorzenienie
|
Katie to nie daleko hehe podgorze najlepsze
wstawilam do piekarnika murzynka oby byl dobry cbo znajac moje zdolnosci pichcenia to pewnie bedzie malo zjadliwy:-P zobaczyyymmmyyy |
|
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie bola tylko sutki i to tylko przy dotyku. Masz racje druga ciaza i inne odczucia.
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę szykować się do znajomych, miłego wieczoru Wam życzę
|
|
|
|
#3920 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
to prawie w jednym wieku jesteśmyCytat:
baw się dobrze dzisiaj moją biegunka zaraziłam tz, biedny umierający był na szczęście już mu przeszło
|
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym oglosic ze murzynek wyszedl miazga !!!!swietny z polewa mleczna suupperrr!!dzieki za super przepis:-*:-*
|
|
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słabo się orientuję jeszcze we wstawianiu różnych takich podpisów, ale postaram się uzupełnić ![]() Hmm..nie do końca jestem pewna.. zrobiłam w dwóch małych foremkach i miałam problem by z jednej go wyciągnąć i dopiec 10min bez niej. I niestety oderwał się spód i część boków Wyciągnęłam je łopatką, złożyłam z resztą chleba i tak włożyłam do piekarnika licząc, że się 'skleją' obie częściZa to drugi bochenek wyszedł cały ![]() Mąż stwierdził, że w smaku niezły. Czkam jeszcze na opinię rodziców..im dam ten w jednym kawałku |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyżby ten z dżemem? jeśli tak to ciesze się, że przepis się przydał![]() |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Hm... jeszcze nie
może w poniedziałek ![]() Wolałabym to zrobić w święta z mężulem... no ale też przez tydzień nie wytłumaczę mamie, że się winka nie napijemy ![]() Ale za to miałam ciekawy sen ![]() Że moja siostra zaginęła, i razem z bratem rozpoczęliśmy własne śledztwo bo policja nic nie znalazła i znaleźliśmy w ogródku jej wnętrzności, a kości i inne takie pies pozakopywał po całym podwórzu ![]() No i doszliśmy do wniosku, że ją Tato zamordował i zastanawialiśmy się czy zgłosić na policje i w końcu stwierdziliśmy, że ojciec jako jedyny żywiciel rodziny musi dom utrzymywać i wróciliśmy do domu bez afery![]() Lol... chyba mi się w mózgu przewody poprzestawiały ![]() Cytat:
![]() Miłego wieczoru
|
|
#3925 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moją córę urodziłam 3 dni przed 29urodzinami i wkurzałam się jak w książeczce małej wpisali wiek matki 29![]() Cytat:
poza tym brzuszek jest fajny, zobaczysz ja pierwszą ciążę wspominam cudnie, było mi w niej tak dobrze że wcale się nie denerwowałam że przenosiłam 9dni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co roku to samo :/
|
|
#3926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi też pewnie 30 wpiszą
|
|
#3927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja niedawno wróciłam do domu z 3-godzinnego koncertu "W górach jest wszystko co kocham"- tak nagłośnili dobrze salę, że mi wszędzie dudniły basy, mam nadzieję, że Filipowi (?) się podobało i się nie bał.
![]() I miałam pierwszą zachcianknę, którą właśnie konsumuję - kanapki z chlebem razowym z pestkami słonecznika
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli ma się umowę na czas nieokreślony, bądź która się kończy w okresie macierzyństwa ten przepis się nie stosuje. Ogólnie jest się chronionym od 1go dnia ciąży, tylko trzeba dostarczyć zaświadczenie od gin o ciąży. Mi się umowa kończy w listopadzie i się głowiłam, zadzwoniłam do PIP i tam mi wszystko wyjaśniono. Jak chcesz mieć pewność zadzwoń do PIP jest nr do porad prawnych. Czy macie takie wzdęcia, że wam w brzuchu bulgocze, takie jakby gazy tyle, że z brzucha? ja mam straszne i czasem wstyd na miasto wychodzić Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2012-12-16 o 08:22 |
|
|
|
|
#3929 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim
ja coś dospać ostatnio nie moge![]() Wczoraj ogarnełam sie swiatecznie polepiłam pierogi uszka zrobiłam kopytka :0 posprzataliśmy z TZ teraz tylko prasowanie , ubieranie choinki a w przyszły weekend reszta gotowania lubie siedziec w kuchniCytat:
super ze jest nas coraz więcejCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3930 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadłam się przywitać
I pochwalić, że napisałam pracę tak bardzo się z tego cieszę, że sobie nie wyobrażacie![]() Mam dzisiaj zajęcia do 18.45, co prawda to mój ostatni zjazd, ale mam zamiar się zerwać i wyciągnąć męża na spacer Tak pięknie słonko świeci![]() Miłego dnia wam życzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

przed narodzinami, jakoś myślimy w okolicach wielkanocy - marzec-kwiecień planujemy ślub cywilny, a kościelny w czerwcu 2014 

od wczoraj jakoś mi niedobrze, a myślałam, że mnie to ominie
Nawet w nocy, jak budziałam się na siku, to myślałam, że ....
Myślę, że każda z nas powinna mieć suwaczek w podpisie, byłoby czytelniej.
jeśli tak to ciesze się, że przepis się przydał![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mi też pewnie 30 wpiszą