Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 12:29   #3901
Katie_86
Przyczajenie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
O a może Koleżanka tez z bieżanowa?

A jak to mawiał mój promotor na magisterce (wspaniały człowiek zresztą) "Dziewczyny w jakich czasach wy żyjecie, kto wam powiedział, że żeby mieć dziecko potrzebny jest mąż?! Nie jest potrzebny!
Więc nie gadać mi tu, że ślubu nie macie tylko dzieci rodzić!"
Uwielbiam go
niedaleko - z kurdwanowa
hehe dobry ten profesor przed narodzinami, jakoś myślimy w okolicach wielkanocy - marzec-kwiecień planujemy ślub cywilny, a kościelny w czerwcu 2014 bo nie chce brać ślubu kościelnego będąc w ciąży, ani od razu po...
Katie_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:32   #3902
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
I tak bym schowała do szafy
no my z choinką tez przeginamy ale to ze względu, że już w poniedziałek wyjeżdżam

No i w końcu Dziadki się dowiedzą o Wnusiątku
Normalnie to pewnie tak bym zrobiła... ale wiesz święta idą
To Dziadki będą mieć prezent na święta

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:43   #3903
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
Kochane ja pytalam wczesniej wlasnie jak z rpaca ale nikt mi nie odpisal ,, ja musze dac znac wczesniej do kiedy chce ale tak jak pisalam chce jak najdluzej a nie wiem jak bede sie czula, tak myslalam aby do kwietnia - maja pracowac poniewaz mam prace biurowa ..

a dzis mnie tak brzuch boli od rana - bol jak przed okresem albo w trakcie
to juz odpowiadamja nie pracuje od poczatku jak sie.dowiedzialam ze jestem w ciazy.Jestem fryzjerka i nie bardzo odpowiadalo by mi pezebywanie caly czas z rekami do gory bardzo duzym ruchem no i w amoniaku i innych dziwnyxh rzeczach.i tez finansowo nie chxialam sobie zanizac sredniej a ogolnie gin jak sie dowiedzial to co robie to odrazu mi zabronil.Pracowalam w galeri wiec to tez dodatkowo weekendy itp.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:44   #3904
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
Kochane ja pytalam wczesniej wlasnie jak z rpaca ale nikt mi nie odpisal ,, ja musze dac znac wczesniej do kiedy chce ale tak jak pisalam chce jak najdluzej a nie wiem jak bede sie czula, tak myslalam aby do kwietnia - maja pracowac poniewaz mam prace biurowa ..

a dzis mnie tak brzuch boli od rana - bol jak przed okresem albo w trakcie
Wszystko zależy od indywidualnej sytuacji każdej z nas. Ja na początku też mówiłam, że chciałabym jak najdłużej i może nawet do końca maja. Ale sytuacja się zmieniła i nie wiem czy będę do tego czasu miała pracę, bo mają kogoś zwolnić w lutym. A jeżeli trafi na moją koleżankę, to też bym nie chciała, żeby ona straciła pracę, a ja za 2 miesiące np. trafię na zwolnienie. Więc wtedy pewnie na zwolnienie pójdę w lutym. Ale to się okaże wszystko pod koniec stycznia.

Cytat:
Napisane przez Katie_86 Pokaż wiadomość
Również witam serdecznie wszystkich!!

także jestem tu nowa
my również dowiedzieliśmy się w mikołajki - 6 grudnia byłam u gin, że jestem w 5 tygodniu ciąży. Termin mam na 7 sierpnia.
Też bym chciała by brzuszek był jak najdłużej niewidoczny.... bliskim chcemy powiedzieć w Święta, myślę, że to dobry okres na taką informację... ...gorzej w pracy, oby brzuszka nie było widać jak najdłużej bo jeszcze nie wiem kiedy o tym poinformuję szefostwo... a do końca stycznia mam umowę i liczę na przedłużenie... w pracy myślę, że powiem jak już zacznie być coś widać... sama nie wiem jak to ogarnąć... :/ Mnie również bolą piersi, ale to normalne w tym stanie i nie ma się czym przejmować...
Witaj Plotkami się nie przejmuj, zawsze były, są i będą. To wasze życie i nikomu nic tego, nawet jak sobie pogadają to to i tak nic nie zmieni Grunt, żebyście wy się wspierali
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:46   #3905
dzoan
Zakorzenienie

Katie_86 Witaj

Dzień dobry

Mężuś w pracy, a ja pierwszy raz piekę chlebek Mama dała mi zaczyn od swojej koleżanki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Będzie z płatkami pszennymi i słonecznikiem Wszystko fajnie, tylko od zapachu unoszącego się w powietrzu mdli mnie, a przecież zapach świeżego chlebka jest ogólnie przepiękny..ale niestety w ciąży mnie odpycha
A wieczorem będę z 10-letnią siostrą piec pierniczki..i wszystko będzie super aż do uruchomienia piekarnika
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:48   #3906
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
witam również z Krk

Tak wiem, że pod koniec stycznia jeszcze nie będzie widać także bardzo dobrze ale ogólnie sytuacja w pracy... boję się o tym w pracy powiedzieć, bo będzie to dla wszystkich szok... nie mam męża (jeszcze:P), mam chłopaka (na święta się zaręczamy) i żeby było śmieszniej pracujemy w jednej firmie, tyle że w innych działach... dlatego będzie zaskoczenie dość duże... i jakoś się boję i nie wyobrażam sobie chodzić do pracy z widocznym brzusztkiem... nie wiem, może boję się plotek czy coś....

kallisto89 - witaj (coś mi nie chciało Cię zacytować...:/)
z jakiej czesci Krakowa jestes? przeciez.to nic zlego ze nie masz meza tylko chlopaka

Zuza

Razem
Stary 2012-12-15, 12:52   #3907
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Katie_86 To już nie te czasy, żeby się ktokolwiek dziwił, że dzidzia jest a ślubu ni mo ale tacy są już ludzie, że plotkować zawsze będą. Mój mąż pochodzi z wioski i jak zamieszkał ze mną 5 lat temu to ludzie gadali, że potajemny ślub wzięliśmy, a jak zaczęliśmy organizować ten prawdziwy ślub w grudniu 2010 r. (na sierpień 2012r) to chodziły ploty, że w ciąży jestem pewnie... nie ważne, że byliśmy 1,5 roku po zaręczynach a do ślubu kolejne 1,5 roku i tak oto jestem w ciąży już dwa lata i jeszcze nie urodziłam.. dłużej niż słonica

Stary 2012-12-15, 12:57   #3908
Katie_86
Przyczajenie

Cytat:

A jak to mawiał mój promotor na magisterce (wspaniały człowiek zresztą) "Dziewczyny w jakich czasach wy żyjecie, kto wam powiedział, że żeby mieć dziecko potrzebny jest mąż?! Nie jest potrzebny!
Uwielbiam go
Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
z jakiej czesci Krakowa jestes? przeciez.to nic zlego ze nie masz meza tylko chlopaka
Jestem z kurdwanowa także dwa osiedla od bieżanowa hehe
za 3-4 miesiące planujemy się pobrać, no ale póki co chłopak

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Katie_86 Witaj
witam

PS. Nie wiem czemu jak dodaje posty, one się nie dodają, tylko pisze, że post do moderacji idzie, a później i tak ich nie ma i piszę wtedy kolejny... :/ muszę rozkminić to forum jeszcze ...żeby potem po dwa podobne nie powyskakiwały :P
Katie_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 12:59   #3909
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od indywidualnej sytuacji każdej z nas. Ja na początku też mówiłam, że chciałabym jak najdłużej i może nawet do końca maja. Ale sytuacja się zmieniła i nie wiem czy będę do tego czasu miała pracę, bo mają kogoś zwolnić w lutym. A jeżeli trafi na moją koleżankę, to też bym nie chciała, żeby ona straciła pracę, a ja za 2 miesiące np. trafię na zwolnienie. Więc wtedy pewnie na zwolnienie pójdę w lutym. Ale to się okaże wszystko pod koniec stycznia.

Witaj Plotkami się nie przejmuj, zawsze były, są i będą. To wasze życie i nikomu nic tego, nawet jak sobie pogadają to to i tak nic nie zmieni Grunt, żebyście wy się wspierali
ja tez mialam taka sytuacje ze jakbym ja zostala i nie poszla na l4 to zwolnili by moja kolezanke a ja i tak zaraz bym poszla na l4 a tak to ja poszlam pierwsza a ona jest nadal i pracuje)

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

ja zaraz ide obiad robic i sie ogarnac,zjadlam takie kwasne kiwi ze az buzka wykrzywialo:P odezwe sie pozniej.A wogole to moja szwagierka zaczela rodzic ( tylko ona mieszka w Londynie) wody jej odeszly skurcze ma a ja do domu odeslali bo ma nieregularne jeszcze eh ale i tak pewnie dzis urodzi,dobrze bo to juz po terminie pare dni..Paaa

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

no i oczywiscie tego murzynka zrobie dzis jak wena bedzie pewnie na wieczor he )

Zuza

Razem
Stary 2012-12-15, 13:15   #3910
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Katie_86 To już nie te czasy, żeby się ktokolwiek dziwił, że dzidzia jest a ślubu ni mo ale tacy są już ludzie, że plotkować zawsze będą. Mój mąż pochodzi z wioski i jak zamieszkał ze mną 5 lat temu to ludzie gadali, że potajemny ślub wzięliśmy, a jak zaczęliśmy organizować ten prawdziwy ślub w grudniu 2010 r. (na sierpień 2012r) to chodziły ploty, że w ciąży jestem pewnie... nie ważne, że byliśmy 1,5 roku po zaręczynach a do ślubu kolejne 1,5 roku i tak oto jestem w ciąży już dwa lata i jeszcze nie urodziłam.. dłużej niż słonica

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:34   #3911
Myszolka91
Raczkowanie

Witam. Mialam wstawic zdjecie brzuszka ale poklocilam sie z narzeczonym i na wieczor okropnie sie czulam wymioty,mdlosci. Dzis jest nie lepiej ale obiecam ze foto dodam jak najszybciej.
pozdrawiam
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:39   #3912
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

także jestem tu nowa
my również dowiedzieliśmy się w mikołajki - 6 grudnia byłam u gin, że jestem w 5 tygodniu ciąży. Termin mam na 7 sierpnia.
Też bym chciała by brzuszek był jak najdłużej niewidoczny.... bliskim chcemy powiedzieć w Święta, myślę, że to dobry okres na taką informację... ...gorzej w pracy, oby brzuszka nie było widać jak najdłużej bo jeszcze nie wiem kiedy o tym poinformuję szefostwo... a do końca stycznia mam umowę i liczę na przedłużenie... w pracy myślę, że powiem jak już zacznie być coś widać... sama nie wiem jak to ogarnąć... :/ Mnie również bolą piersi, ale to normalne w tym stanie i nie ma się czym przejmować...
Witaj

Pamiętaj, że jeżeli umowa kończy się po 12 tyg to masz przedłużenie do dnia porodu.
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 15:49   #3913
Syl993
Zadomowienie

Cytat:
a do końca stycznia mam umowę i liczę na przedłużenie...
Gosc od BHP w pracy jak bylam jeszcze w Polsce powiedzial mi, ze jesli sie powie po 3 miesiacu to nikt nie moze Cie zwolnic ani nic takiego. Roznie bywa jak mowi sie wczesniej.
Syl993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 16:06   #3914
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkkka88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy jeszcze pracujecie? Bo ja myslalam popracowac tak do stycznia i troszke odpoczac i czekac na malenstwo, mam stresujaca prace, czasami pracuje 12 godzin i jak wracam do domu to po prostu padam!
Ja poszłam na L4 w 6 tygodniu i siedzę w domu. Pracę mam biurową, ale niestety stres jest u nas duży. Inaczej też do tego wszystkiego podczchodzę (ja i lekarz oczywiście), bo jestem po #. Jak poprzednio byłam w ciąży to planowałam pracować ho ho do 7-8 miesiąca. Niestety w 4 poroniłam, więc teraz chucham i dmucham w domu Ale może wrócę jeszcze do pracy na trochę po Nowym Roku, kto wie. Wszystko zależy od lekarza.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
chyba zacznie mi się od wczoraj jakoś mi niedobrze, a myślałam, że mnie to ominie
O rety, co ja się wczoraj miałam. Tak ok 22 tak mnie wzięły mdłości, że myślałam, że zejdę Nawet w nocy, jak budziałam się na siku, to myślałam, że .... Rano też źle, dopiero teraz lepiej ciut.

Cytat:

także jestem tu nowa
Hej, witamy i gratki

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Kurczak czy wam też wyskakuje ciągle reklama bebilonu? Wiecie jak to zablokować??
Adblock sobie wpisz w google i ściągnij. Tylko ściągnij wersję dla swojej przeglądarki: np mozilla, opera-co tam masz. Zajmuje to minutkę i spokój z reklamami

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzien dobry

to jeszcze młodziutka jesteś

a ile masz lat? ja 29 skończyłam
A ja w kwietniu skończę 29 Nie masz się czym chwalić
Cytat:
I tak bym schowała do szafy
no my z choinką tez przeginamy ale to ze względu, że już w poniedziałek wyjeżdżam

No i w końcu Dziadki się dowiedzą o Wnusiątku
Stresujesz się? Tzn tak wiesz ... pozytywnie Ale będzie

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
Witam. Mialam wstawic zdjecie brzuszka ale poklocilam sie z narzeczonym i na wieczor okropnie sie czulam wymioty,mdlosci. Dzis jest nie lepiej ale obiecam ze foto dodam jak najszybciej.
pozdrawiam
Pamiętamy o brzuszku i nie odpuścimy.

Hej dziewczyny
My dziś w mieście byliśmy od rana, bo małż chciał kurtkę kupić, ale nic nie wybrał. A ludzi w mieście!! Rety, porypało ich. A w Tesco to nie szło z wózkiem przejechać. Trzeba było wózek postawić w jednym miejscu i sobie donosić zakupy ewentualnie Ludzie włażą na siebie, jak ja tego nie lubię ...
A wieczorem idziemy do znajomych. No i będziemy musieli im powiedzieć o ciąży, bo raczej nie uwierzą, że nie piję, bo nie mam ochoty

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-12-15 o 16:08
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 16:31   #3915
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
My dziś w mieście byliśmy od rana, bo małż chciał kurtkę kupić, ale nic nie wybrał. A ludzi w mieście!! Rety, porypało ich. A w Tesco to nie szło z wózkiem przejechać. Trzeba było wózek postawić w jednym miejscu i sobie donosić zakupy ewentualnie Ludzie włażą na siebie, jak ja tego nie lubię ...
A wieczorem idziemy do znajomych. No i będziemy musieli im powiedzieć o ciąży, bo raczej nie uwierzą, że nie piję, bo nie mam ochoty
Ja ostatnio na imprezie bezwstydnie skłamałam, że nie mogę pić, bo mam okres i jestem na ketonalu, tak źle się czułam, że musiałam wziąć
Mam nadzieję, że do piekła za to nie pójdę
Stary 2012-12-15, 16:36   #3916
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio na imprezie bezwstydnie skłamałam, że nie mogę pić, bo mam okres i jestem na ketonalu, tak źle się czułam, że musiałam wziąć
Hehe Ja z kolei byłam na imprezie, jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży - i też nie piłam, bo akurat brałam leki. Na drugi dzień się dowiedziałam o ciąży
A Ty w którym tygodniu jesteś? Bo nie pamiętam Myślę, że każda z nas powinna mieć suwaczek w podpisie, byłoby czytelniej.

Edytowane przez Neni1984
Czas edycji: 2012-12-15 o 16:37
Stary 2012-12-15, 16:40   #3917
d0tkaaa
Zakorzenienie

Katie to nie daleko hehe podgorze najlepsze

wstawilam do piekarnika murzynka oby byl dobry cbo znajac moje zdolnosci pichcenia to pewnie bedzie malo zjadliwy:-P zobaczyyymmmyyy

Zuza

Razem
Stary 2012-12-15, 17:33   #3918
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj

Kurcze was wszystkie bolą piersi to chyba domena pierwszej ciąży bo pamiętam że ja bardzo cierpiałam i marzyło mi się zagipsowanie od ramion do pasa bo każdy ruch to ból był, teraz za drugim razem nie mam już zupełnie tego problemu, nie wiem czy dobrze czy źle

Mnie bola tylko sutki i to tylko przy dotyku. Masz racje druga ciaza i inne odczucia.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:43   #3919
Neni1984
Zakorzenienie

Lecę szykować się do znajomych, miłego wieczoru Wam życzę
Stary 2012-12-15, 18:02   #3920
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Katie_86 Witaj

Dzień dobry

Mężuś w pracy, a ja pierwszy raz piekę chlebek Mama dała mi zaczyn od swojej koleżanki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Będzie z płatkami pszennymi i słonecznikiem Wszystko fajnie, tylko od zapachu unoszącego się w powietrzu mdli mnie, a przecież zapach świeżego chlebka jest ogólnie przepiękny..ale niestety w ciąży mnie odpycha
A wieczorem będę z 10-letnią siostrą piec pierniczki..i wszystko będzie super aż do uruchomienia piekarnika
i jak chlebek wyszedł, dobry?

Cytat:
pozdrawiam
to poczekamy cierpliwie, pogodzicie się, szkoda życia na kłótnie

Cytat:
Ja poszłam na L4 w 6 tygodniu i siedzę w domu. Pracę mam biurową, ale niestety stres jest u nas duży. Inaczej też do tego wszystkiego podczchodzę (ja i lekarz oczywiście), bo jestem po #. Jak poprzednio byłam w ciąży to planowałam pracować ho ho do 7-8 miesiąca. Niestety w 4 poroniłam, więc teraz chucham i dmucham w domu Ale może wrócę jeszcze do pracy na trochę po Nowym Roku, kto wie. Wszystko zależy od lekarza.

O rety, co ja się wczoraj miałam. Tak ok 22 tak mnie wzięły mdłości, że myślałam, że zejdę Nawet w nocy, jak budziałam się na siku, to myślałam, że .... Rano też źle, dopiero teraz lepiej ciut.

A ja w kwietniu skończę 29 Nie masz się czym chwalić

to prawie w jednym wieku jesteśmy

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja dopiero się podniosłam, bo leń ogarnął i mnie
Nie mam apetytu, na razie zrobiłam sobie ciepłe kakao
ale Ci dobrze, że tak się wylegujesz narobiłaś mi ochoty na kakao

Cytat:
baw się dobrze

dzisiaj moją biegunka zaraziłam tz, biedny umierający był na szczęście już mu przeszło

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:08   #3921
d0tkaaa
Zakorzenienie

chcialabym oglosic ze murzynek wyszedl miazga !!!!swietny z polewa mleczna suupperrr!!dzieki za super przepis:-*:-*

Zuza

Razem
Stary 2012-12-15, 18:57   #3922
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe Ja z kolei byłam na imprezie, jak nie wiedziałam jeszcze o ciąży - i też nie piłam, bo akurat brałam leki. Na drugi dzień się dowiedziałam o ciąży
A Ty w którym tygodniu jesteś? Bo nie pamiętam Myślę, że każda z nas powinna mieć suwaczek w podpisie, byłoby czytelniej.
Już będzie 8 tydzień

Słabo się orientuję jeszcze we wstawianiu różnych takich podpisów, ale postaram się uzupełnić

Cytat:
i jak chlebek wyszedł, dobry?
Hmm..nie do końca jestem pewna.. zrobiłam w dwóch małych foremkach i miałam problem by z jednej go wyciągnąć i dopiec 10min bez niej. I niestety oderwał się spód i część boków Wyciągnęłam je łopatką, złożyłam z resztą chleba i tak włożyłam do piekarnika licząc, że się 'skleją' obie częściTrochę się skleiły, ale bochen się chybocze
Za to drugi bochenek wyszedł cały
Mąż stwierdził, że w smaku niezły. Czkam jeszcze na opinię rodziców..im dam ten w jednym kawałku
Stary 2012-12-15, 19:28   #3923
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
chcialabym oglosic ze murzynek wyszedl miazga !!!!swietny z polewa mleczna suupperrr!!dzieki za super przepis:-*:-*
czyżby ten z dżemem? jeśli tak to ciesze się, że przepis się przydał

Stary 2012-12-15, 19:52   #3924
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Stresujesz się? Tzn tak wiesz ... pozytywnie Ale będzie
Hm... jeszcze nie może w poniedziałek
Wolałabym to zrobić w święta z mężulem... no ale też przez tydzień nie wytłumaczę mamie, że się winka nie napijemy

Ale za to miałam ciekawy sen

Że moja siostra zaginęła, i razem z bratem rozpoczęliśmy własne śledztwo bo policja nic nie znalazła i znaleźliśmy w ogródku jej wnętrzności, a kości i inne takie pies pozakopywał po całym podwórzu
No i doszliśmy do wniosku, że ją Tato zamordował i zastanawialiśmy się czy zgłosić na policje i w końcu stwierdziliśmy, że ojciec jako jedyny żywiciel rodziny musi dom utrzymywać i wróciliśmy do domu bez afery
Lol... chyba mi się w mózgu przewody poprzestawiały
Cytat:
Ja u babci na imieninach już nie piłam, więc teraz nawet jakbym na antybiotykach była czy coś to się w końcu domyślą

Cytat:
Miłego wieczoru

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:01   #3925
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
dzien dobry

a ile masz lat? ja 29 skończyłam

29 skończone, ale urodzę kilka dni przed 30 wiec jest tak jak chciałam
Ryczy mi 30 moją córę urodziłam 3 dni przed 29urodzinami i wkurzałam się jak w książeczce małej wpisali wiek matki 29

Cytat:
witam również z Krk

Tak wiem, że pod koniec stycznia jeszcze nie będzie widać także bardzo dobrze ale ogólnie sytuacja w pracy... boję się o tym w pracy powiedzieć, bo będzie to dla wszystkich szok... nie mam męża (jeszcze:P), mam chłopaka (na święta się zaręczamy) i żeby było śmieszniej pracujemy w jednej firmie, tyle że w innych działach... dlatego będzie zaskoczenie dość duże... i jakoś się boję i nie wyobrażam sobie chodzić do pracy z widocznym brzuszkiem... nie wiem, może boję się plotek czy coś....

kallisto89 - witaj (coś mi nie chciało Cię zacytować...:/)
Przecież nie musisz wszem i wobec informować kto jest ojcem poza tym brzuszek jest fajny, zobaczysz ja pierwszą ciążę wspominam cudnie, było mi w niej tak dobrze że wcale się nie denerwowałam że przenosiłam 9dni

Cytat:
pozdrawiam
Dziś jest jakiś zły dzień, ja z moim też nie gadam, to znaczy rano nagadałam do oporu teraz ma czas na przemyślenie tematu i czekam na wnioski

Cytat:

Ja można powiedzieć że pracuję w domu z poprzedniej pracy zwolniono mnie w dniu porodu i jakoś tak szybko planowaliśmy kolejne więc puki co leżę i pachnę

Ja ostatnio też miałam taką nerwówkę że pół nocy mnie mdliło a potem wymiotowałam nawet po samej wodzie

Adblock sobie wpisz w google i ściągnij. Tylko ściągnij wersję dla swojej przeglądarki: np mozilla, opera-co tam masz. Zajmuje to minutkę i spokój z reklamami

Dzięki wielkie

Hej dziewczyny
Wiadomo święta idą co roku to samo :/

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:21   #3926
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Już będzie 8 tydzień

Słabo się orientuję jeszcze we wstawianiu różnych takich podpisów, ale postaram się uzupełnić

Hmm..nie do końca jestem pewna.. zrobiłam w dwóch małych foremkach i miałam problem by z jednej go wyciągnąć i dopiec 10min bez niej. I niestety oderwał się spód i część boków Wyciągnęłam je łopatką, złożyłam z resztą chleba i tak włożyłam do piekarnika licząc, że się 'skleją' obie częściTrochę się skleiły, ale bochen się chybocze
Za to drugi bochenek wyszedł cały
Mąż stwierdził, że w smaku niezły. Czkam jeszcze na opinię rodziców..im dam ten w jednym kawałku
najwalniejsze, że w smaku dobry

Cytat:
Ryczy mi 30 moją córę urodziłam 3 dni przed 29urodzinami i wkurzałam się jak w książeczce małej wpisali wiek matki 29
/
a to wredoty mi też pewnie 30 wpiszą

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:33   #3927
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja niedawno wróciłam do domu z 3-godzinnego koncertu "W górach jest wszystko co kocham"- tak nagłośnili dobrze salę, że mi wszędzie dudniły basy, mam nadzieję, że Filipowi (?) się podobało i się nie bał.
I miałam pierwszą zachcianknę, którą właśnie konsumuję - kanapki z chlebem razowym z pestkami słonecznika

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 08:20   #3928
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Syl993 Pokaż wiadomość
Gosc od BHP w pracy jak bylam jeszcze w Polsce powiedzial mi, ze jesli sie powie po 3 miesiacu to nikt nie moze Cie zwolnic ani nic takiego. Roznie bywa jak mowi sie wczesniej.
Jak pisałam wyżej, z tymi 3 miesiącami tyczy się kobiet, którym umowa się kończy po 12tyg, po przyniesieniu zaświadczenia jest przedłużana do dnia porodu.

Jeżeli ma się umowę na czas nieokreślony, bądź która się kończy w okresie macierzyństwa ten przepis się nie stosuje. Ogólnie jest się chronionym od 1go dnia ciąży, tylko trzeba dostarczyć zaświadczenie od gin o ciąży.

Mi się umowa kończy w listopadzie i się głowiłam, zadzwoniłam do PIP i tam mi wszystko wyjaśniono.
Jak chcesz mieć pewność zadzwoń do PIP jest nr do porad prawnych.

Czy macie takie wzdęcia, że wam w brzuchu bulgocze, takie jakby gazy tyle, że z brzucha? ja mam straszne i czasem wstyd na miasto wychodzić

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2012-12-16 o 08:22
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 08:26   #3929
AgaPlast
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim ja coś dospać ostatnio nie moge
Wczoraj ogarnełam sie swiatecznie polepiłam pierogi uszka zrobiłam kopytka :0 posprzataliśmy z TZ teraz tylko prasowanie , ubieranie choinki a w przyszły weekend reszta gotowania lubie siedziec w kuchni

Cytat:

także jestem tu nowa
Witaj super ze jest nas coraz więcej

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość
Katie_86 witam nową mamusię i gratuluję

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Ja też dzisiaj mam takiego lenia, że ło matko na pufie i dywanie zrobiła mi się szafa, trzeba coś z tym zrobić a taaaak mi się nie chceeeeeeee
Cytat:

Uwielbiam go
Zgadzam się z dziewczynami nie przejmuj sie plotkami. Ja tez nie mam meza ślubu nie planujemy mało tego jestem po rozwodzie
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 08:30   #3930
magdalennne
Wtajemniczenie

Wpadłam się przywitać I pochwalić, że napisałam pracę Siedziałam do 1 w nocy i dzisiaj od 6, ale jest gotowa do oddania promotorce tak bardzo się z tego cieszę, że sobie nie wyobrażacie

Mam dzisiaj zajęcia do 18.45, co prawda to mój ostatni zjazd, ale mam zamiar się zerwać i wyciągnąć męża na spacer Tak pięknie słonko świeci

Miłego dnia wam życzę
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości