Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-14, 22:49   #4621
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej

Piszecie o plamkach. My w zeszłym roku tez to przerabialiśmy. Mi Polska lekarka poleciła rewelacyjny balsam. CETAPHIL. jest dość drogi ale jest super http://www.cetaphil.pl/Cetaphil,dla,dzieci,36.html
Używamy go po kazdej kąpieli. Nie ma zadnych plackow suchych czy krostek.
Dodam ze Wiki po Oilatum miała uczulenie i suche placki Wlasnie.
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 22:52   #4622
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Mój Karol ostatnio tez miał czerwone place na buzi, wyskoczyly mu po szczepieniu, wytraszyłam się że to może oznaczać jakiś delikatny wstrząs anafilaktyczny, ale własnie posmarowałam kremem i zeszło, dzwoniłam do lekarki to powiedziała że to od powietrza, na pewno nie reakcja na szczepionkę, ponieważ taka byłaby duzo wieksza jeżeli by zaistniała, i żeby się nie martwić.

Edytowane przez Gomra
Czas edycji: 2012-12-14 o 22:53
Gomra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-14, 23:17   #4623
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
j
a to fajnie że u siebie pracuje. Jaka to firma? czym się zajmuje? ( nie wiem czy możesz napisać)
A to 3,5 kg to uważasz że dużooo? kobieto! malutko
nie wiem czy mogę, pewnie tak ale bez zgody Babonika nie będę za wiele na ogólnym pisać, w skrócie - meble różnego rodzaju
dzieki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Aniu no to zaszalałas z ta wagą .
Z Adasiem tez tak mialas ?(pytałam już kiedyś ale chyba nie widzialas)

No i brawa dla naszego 2 latka
A tak na poważnie zawsze jestem pełna podziwu umiejętności Adasia

a pytanie rzeczywiście przeoczyłam Z Adasiem bardzo podobnie, z tym że dopiero w drugiej połowie cokolwiek na wadze drgnęło, teraz ciut szybciej
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
ta cała w czekoladzie, zjada wielkiego mikołaja ale luz, nie mam nic przeciwko rozpieszczaniu przez dziadków. Tym bardziej, ze dziecko mi porzuca słodycze na rzecz mięsa
i tak trzymać
Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
U mnie brak natchnienia...
O świętach jakoś nie chce mi się myśleć. Były już propozycje wyjazdu do rodziny (nie mojej), ale w końcu zostajemy w Krakowie. Wczoraj wróciło auto od mechanika i "tylko" 1600 nie nasze czekam aż przeleją mi rodzinne na konto, bo nie mam za co prezentów kupić

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Macie plany sylwestrowe? Wybieracie się gdzieś na bal, imprezkę, coś organizujecie?
Nie
Tzn pewnie wyjdzie wszystko na ostatnią chwilę, bo oczywiście w ostatniej chwili dowiemy się jak będzie z pracą TŻa
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Aniu, dla pięknie rozwijającego się Adasia.

Chyba tyle... Więcej nie pamiętam.
Mnie coś na wieczór wzięło, źle się czuję, głowa mi pęka i do tego okropnie mi niedobrze
Jutro jadę na uczelnie, do Domeczka przyjeżdża moja siostra.

zdrówka!!

Ps. Buciki kupione Ale jak TŻ poszedł to wziął rozmiar większe - 22, bo 21 już nie było, w ogóle były mocno przebrane
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A Aania i Eve nam się pokazywały?
pewnie że tak

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 01:11   #4624
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
Zastanawiam się cały czas nad kocykiem... Baaaaaaaaaardzo podoba mi się wizualnie, ale w sumie Helutka ma już taką kocyko-kapę z Mothercare... ale jak mi kiedyś ktoś będzie chciał podarować
malinkę to nie pogardzę
I też taki duży jest? Mi zależało właśnie na czymś większym, bo w te pierwsze kocyki to niedługo będzie można co najwyżej jedną nogę mu zawinąć

Dobranoc!
Takich pustek to tu dawno nie było. Będę trwać (spać) w przekonaniu, że to dlatego, ze pierniczki ozdabiacie
Stary 2012-12-15, 07:58   #4625
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cóż za nieludzka dla mnie pora Dominik śpi, a ja gotuję dla niego obiad na dzisiaj i o 9 ruszam na uczelnię.

Oliweczko, to że nie jesteś na bieżąco jest jak najbardziej zrozumiałe. Przy jednym dziecku jest co robić, a przy dwójce już w ogóle Fajnie, że w ogóle do nas zaglądasz
Szybciutko się chrzcicie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O nie!
Chociaż wiesz, co mi przyszło od razu do głowy?

Dziewczyny, a ja jednak obstawiam, ze duża część tych suchych placków spowodowana jest zimą, a nie mlekiem Powietrze teraz suche, inne zupełnie. Tymek takie miał w zeszłym roku w zimę, teraz też coś wyskakuje od czasu do czasu. I to na pewno nie od mleka.
Dziwne by było, żeby tak wszystkie na raz uczulenie dopadło. Raczej warunki.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Aaa, i będziemy mieć kocyk la millou
Teściów wmanewrowałam, kupią mu na gwiazdkę Pytali co mu kupić, więc powiedzieliśmy prawdę: że Tymek ma tylko jedno pragnienie w życiu - kocyk
-Podejrzewam!
-Ja też stawiam na zimę. Ja sama w zimie mam gorszą skórę, teraz tez mam suche placki
Dominik nic nowego nie jadł, płynów nie zmieniałam, mleka tez nie zmieniałam.
-Suuper Jest naprawdę świetny. Moi rodzice mają już go w domu, więc go dotykałam, macałam, przytulałam Sama bym taki chciała

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

zdrówka!!

Ps. Buciki kupione Ale jak TŻ poszedł to wziął rozmiar większe - 22, bo 21 już nie było, w ogóle były mocno przebrane
Aniu, my mamy nawet 23, a to dlatego że te 22, 23 to prawie w ogóle się nie różniły wielkością. Także dobrze, że wziął większe
Zapomniałam wczoraj napisać, że cieszę się że z maluszkiem wszystko dobrze. A Twoja waga? Co to jest dla Ciebie 3 kg Chudzino
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 08:04   #4626
agulaaabar
Zakorzenienie

Dzień dobry sobotnie

Bartessa, Kolina dzięki siostra kupila wczoraj. Przepraszam za zamieszanie

Eh jak mi się marzy leniuchowanie w lózku do poludnia... tż jak zwykle w pracy ;/
Za tydzien ruszamy na urlop

suche plamki - Lili ma na prawej nóżce małą plamkę, ale póki co się nie zmienia, nie powieksza.

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 08:28   #4627
83monia
Zakorzenienie

mam zamiar robic na swieta rogaliki drozdzowe. Czy beda dobre na swieta? Nie stwardnieja albo nie zepsuje sie np. nadzienie z jablek?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:01   #4628
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Hej
Dodam ze Wiki po Oilatum miała uczulenie i suche placki Wlasnie.
A myslalam, ze to tylko moja taki alergik, ze na ten super delikatny krem dla dzieci sie ucczulila
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam zamiar robic na swieta rogaliki drozdzowe. Czy beda dobre na swieta? Nie stwardnieja albo nie zepsuje sie np. nadzienie z jablek?
Wydaje mi sie ze do swiat stwardnieja. Teraz chcesz robic?
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:37   #4629
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
A myslalam, ze to tylko moja taki alergik, ze na ten super delikatny krem dla dzieci sie ucczulila

Wydaje mi sie ze do swiat stwardnieja. Teraz chcesz robic?
tak bo nie wiem czy w tygodniu znajde czas...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 09:43   #4630
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Brzydale
Siedzę w pracy, piję kawę, zajadam czekoladę i modlę się w duchu żeby nikt dziś nie przyszedł. Planem pomartwię się w poniedziałek, a dziś mam ochotę się ponudzić i już !

Muszę jakoś obciąć Dominikowi włosy, bo zarasta mój Wookie Byliśmy tydzień temu u fryzjera, ale posiedział 5 minut i ledwo pani mu ciachnęła nożyczkami koło ucha, a on już uciekał z salonu, śmiejąc się, krzycząc "nie" i trzymając się za głowę. Bosko to wyglądało A miał mieć irokeza jak tatuś

Na święta komplet prezentów już czeka na Dominika. Dostanie : skoczka tootiny, matę wodną, cymbałki, sanki i coś od Nas ale nie wiem jeszcze co Na sankach już jeździ z tatusiem, bo mamusia w pracy Ale może jutro nadrobię zaległości.

U Nas skóra też teraz w dużo gorszym stanie. Polecam cetaphil PS lipoaktywny. U Nas tak jak u Stronczka, świetnie się sprawdza.
Tylko, że u Nas pojawił się też koopowy problem, więc oprócz suchości powietrza, coś jeszcze uczula

Ale ze mnie egoistka, piszę tylko o sobie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 10:09   #4631
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Szybko chrzciny robicie! Że też to wszystko ogarniasz

Julcia może jednak odreagowuje nową sytuację. To nigdy nie jest bez wpływu...

[/COLOR]Aaa, i będziemy mieć kocyk la millou
Teściów wmanewrowałam, kupią mu na gwiazdkę Pytali co mu kupić, więc powiedzieliśmy prawdę: że Tymek ma tylko jedno pragnienie w życiu - kocyk
Julkę chrzciliśmy jak miała miesiąc bez jednego dnia
Fajnie z tym kocykiem
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
pewnie że tak
Może jeszcze zobaczę

Hej. No i przyszła odwilż chociaż wózkiem będzie się łatwo jeździć

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 10:19   #4632
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Spałam 2 godziny 40 minut. Ręce mi się trzęsą, oczy łzawią. Bo to już się kilka tygodni ciągnie (z jakimiś 2-3 dniami przerwy). A z nocy na noc jest coraz gorzej Zaczynam się bać

Cytat:
-Podejrzewam!

-Suuper Jest naprawdę świetny. Moi rodzice mają już go w domu, więc go dotykałam, macałam, przytulałam Sama bym taki chciała
- Ale Ty też to podejrzewasz?
- Mmmm, nie mogę się doczekać No i w końcu małpki mamy. Tak jak Wy, prawda? Bo sówki wszędzie niedostępne (te czarne, bo te właśnie chciałam). Jeszcze wielorybki mnie zachwycały. Ale mąż wolał małpki, więc nie mu tam

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Pierniczki to jak najbardziej, ale rogaliki mogą stwardnieć... Pewnie zależy od przepisu, ale takie jak ja robiłam to już po 4 dniach nie były pierwszej świeżości.
Stary 2012-12-15, 10:57   #4633
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

83monia, ja osatnio robiłam z masa kajmakową jak bedziesz trzymać w lodówce to powinno byc ok, przeciez jak drzem odtworzysz to moze stac jakis cas w lodówce.

Byłam u spowiedzi
Ale na filozofa trafiłam
Coś mnie głowa bardzo bli dziś.
Stary 2012-12-15, 11:01   #4634
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam wczoraj napisać, że cieszę się że z maluszkiem wszystko dobrze. A Twoja waga? Co to jest dla Ciebie 3 kg Chudzino

Cytat:
Dzień dobry

Spałam 2 godziny 40 minut. Ręce mi się trzęsą, oczy łzawią. Bo to już się kilka tygodni ciągnie (z jakimiś 2-3 dniami przerwy). A z nocy na noc jest coraz gorzej Zaczynam się bać
współczuję

TŻ walczy z malowaniem pokoju dla maluchów, ja zwalczyłam szarlotkę, teraz siedzę i nadzoruję prace

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 13:56   #4635
mamad1
Zadomowienie

Patryk też ma miejscami suche miejsca. Nie mam pojęcia od czego. Też obstawiam trochę zimę i kaloryfery.

Oliweczka podziwiam Cię, że tak to wszystko ogarniasz

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Muszę jakoś obciąć Dominikowi włosy, bo zarasta mój Wookie Byliśmy tydzień temu u fryzjera, ale posiedział 5 minut i ledwo pani mu ciachnęła nożyczkami koło ucha, a on już uciekał z salonu, śmiejąc się, krzycząc "nie" i trzymając się za głowę. Bosko to wyglądało A miał
U nas sprawdziło się jutub na kolanach taty, a ja ganiałam z nożyczkami (choć efekt oczywiście daleki od fryzjerskiego

Cytat:
Ja tak spałam, gdy Patryk się urodził. Po 15 minut. Jak już mi 3 godziny się uzbierało, to się cieszyłam Tyle, że to było lato.
Teraz śpię więcej, ale często dzięki temu, że chodzę spać po 21
Wspólczuję
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 14:30   #4636
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

My już zdążylismy pierników napiec, oblukrować, ozdobić, a tu taka cisza.b
Gdzię sie wszyscy podziali?

Mam telefon w sieci Plus, i nie mogę od kilku dni smsa wysłac, też tak macie?
Stary 2012-12-15, 15:50   #4637
patik87
Zakorzenienie

cześć.
Do tyłków Wam trzeba zajrzeć i nalać klapsów za tą absencję na wizażu
Brumek może kładź się trochę wcześniej spać póki Tymek się nie naprawi?

Monia rogaliki na bank albo stwardnieją, albo zmiękną. Ja robiłam na urodziny Sary i na drugi dzień juz były nie takie.

Wybieram się do kościoła na rekolekcje i do spowiedzi, czas się nawrócić przed świętami, ale u nas taka zawierucha i zamieć że tż przed chwilą ledwo jeepem wyjechał więc chyba nic nie będzie z moich dobrych chęci
Stary 2012-12-15, 17:17   #4638
alibany
Rozeznanie

U nas też suche czerwone placki na nóżkach. Ewidentnie pojawiły sie gdy zrobiło się zimniej, więc nie martwię się, że to jakies uczulenie. Zresztą widac, że u wieekszości dzieci taki stan wiec za duży zbieg okoliczności by na raz wszystkie coś uczulało Smaruje oilatum i zawsze to trochę łagodzi.

A byłam z Alą u ortopedy ostatnio z tym jej chodzeniem na palcach. Zbadał ją fachowo i ze strony ortopedycznej nie ma żadnych zastrzeżeń. Może to mieć podłoże neurologiczne, ale bardziej dla niego prawdopodobną wersją jest to, że taki jej urok i pewnego razu w końcu przekona się, że wygodniej, lepiej chodzi się na całych stópkach...

Natka zazdroszczę gór na sylwka. Tez byśmy pewnie się wybrali, gdybym nie musiała pracować w sylwka. Bo o dziwo w tym roku już wiemy, że tż ma wolne w tym czasie i moglibyśmy coś zaplanowac. Ale z drugiej strony też chcę tę noc spędzić na spokojnie w domku.

Brumek współczuję nocek.....nie w temacie ejstem, nadal zębiska dają się we znaki, czy innych przyczyn się dopatrujesz?

Kupilam dziś choinkę, tylko teraz nie moge znaleźć stojaka a nawet jak go znajdę to nie będę w stanie sama tak obstrugać pieńka by wszedł w niego stoi we wiadrze w garażu!! Suuuper.

Poza tmy udało mi się dziś pokupowac wszystko to co sobie założyłam. Kupiłam Ali sukienkę na wigilię i świetną tuniczkę, która będzie od babci w prezencie.
Miałam Ali kupić od nas pod choinkę lalkę, ale dostanie jakis drobiazg symbolicznie, dostanie tyle zabawek od dziadków, chrzestnych, że chyba się nie obrazi jak od rodziców będzie mały prezencik

To się rozpisałam, ale że niewiele piszecie to sobie poczytacie:P
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:34   #4639
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

Oliweczka podziwiam Cię, że tak to wszystko ogarniasz

Daj spokój, nie masz czego podziwiać
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wybieram się do kościoła na rekolekcje i do spowiedzi, czas się nawrócić przed świętami, ale u nas taka zawierucha i zamieć że tż przed chwilą ledwo jeepem wyjechał więc chyba nic nie będzie z moich dobrych chęci
chociaż masz wymówkę
A tak, to regularnie chodzisz do kościoła?

Brumek współczuję nocekpodejrzewasz coś? bo zęby to już chyba wszystkie ma, nie?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 17:53   #4640
mme_audrey
Raczkowanie

ale tu puuuuuusto...
ja mam dziś lenia, czasem i mi się należy, a co!
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:01   #4641
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Dziewczyny ja mysle że nasze dzieci nieraz trudniej przechodzą skok rozwojowy. Mój Karol tez ma noce nie spokojne.
Wg tabeli http://img479.imageshack.us/img479/8...jowe3essv0.jpg

to by pasowało.

AAAAAA... Karol powiedział dziś nowe słowa. Gumke od włosów nazwał gumka, Gdyby powiedział to nie trzymając jej w ręce, miałabym problem sie domyślic. Ale powiedział.

A drugie: kocham
Jak wstaje zawsze po drzemce, to daje mu chwile na przytulanie, no i mówie że kocham go, on dziś odpowiedział
Stary 2012-12-15, 18:15   #4642
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Gomra, ale ta tabela dotyczy pierwszego roku życia dziecka.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 18:25   #4643
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Daj spokój, nie masz czego podziwiać

chociaż masz wymówkę
A tak, to regularnie chodzisz do kościoła?

Brumek współczuję nocekpodejrzewasz coś? bo zęby to już chyba wszystkie ma, nie?
Oliweczka nie chodzę od kilku lat ( w parfi rodziców bardzo zniechęcił mnie ksiądz, jak się tutaj przeprowadziłam to chodziłam raz na 2 tyg chociaż, a po porodzie już wcale. ) Ale czuję potrzebę trochę się poprawić.

Jednak pojechałam do kościoła, ale ledwo ledwo wyjechałam, tak nawiało ( żeby się dostać do głownej drogi musze przejechać 200 m polną dojazdową do naszej posesji) .

Alibany my nie mamy planów na sylwka, wypadło nam wesele 29 gr niespodziewanie, więc to będzie na pczet sylwka, no i kasa pójdzie...
Stary 2012-12-15, 18:27   #4644
Gomra
Zakorzenienie

GG do Gomra

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Gomra, ale ta tabela dotyczy pierwszego roku życia dziecka.

a faktyvcznie, sadziłam że to miesiace,
Stary 2012-12-15, 18:33   #4645
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzien dobry a raczej dobry wieczór

U mnie tez z chodzeniem do kościoła na bakier ostatnio byłam w kwietniu na chrzcinach Wiktorii

Brumciu współczuje nocek. Nie mam pojęcia co Moze byc przyczyna.

Wiki juz prawie zdrowa. Wnioskuje Wlasnie po nocach. Dzis przespala do 4.30 w swoim łóżeczku a pozniej z nami do 8.45 także sie wyspalismy.

Piszecie o tych sniegach, abstrakcja dla mnie. U nas dzis było 10 stopni i do południa słoneczko świeciło.

Zrobiłam obiad, Tz pojechał pogrzebac przy aucie i siedzę z kawka.
Od wczoraj zrobiłam juz czesc porządków świątecznych. Miałam w planach choinkę dzis ubierac ale nie wyszło. Chyba w poniedziałek sie za to zabiore.
Stary 2012-12-15, 19:29   #4646
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

A ja czekam na pizze z piwkiem w reku...

Nogi mi do tylka wchodza, bo jak Antek spal, pojechalam odebrac zdjecia. Pol godziny szukalam miejsca parkingowego, potem chwile pochodzilam po sklepach. W domu obiad i cos tam posprzatalam, a potem stalam przy desce do prasowania. Teraz dopiero sobie siadlam.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 19:31   #4647
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Mnie dzis piwko ominie. Bede za szofera robic. M zaprosił kolegę na drinka i bede musiała go do domu odstawić

Mnie te kolejki i brak miejsc parkingowych dobija tez. Dlatego na zakupy dzis wybraliśmy sie z samego rana. Parking znaleźliśmy prawie od razu

Kiedys w niedziele Wiki mi pobudke o 6 rano zrobiła. Zapakowalam ja do auta i pojechalysmy do Tesco. Oprócz nas w całym sklepie było jeszcze tylko dwoch klientów tz spał w najlepsze i nawet nie zauwazyl ze nas nie ma. Obudził sie jak z torbami wchodzilam. Takie zakupy to ja lubię
Stary 2012-12-15, 19:46   #4648
isiaok
Rozeznanie

Witam!
Ja zombiak jakich mało...brumku łącze sie w bólu...pracuje do 16( 6 dni w tyg) a drugi dzien do 18, Ewka budzi sie milion razy, albo nie spi cale noce, ostatnio podliczyłam,ze w ciagu 3 dni spałam 3h, tż tez ma goracy okres i nie ma go w domu prawie wcale. Momentami czuje sie jak samotna matka...Jeszcze ta koszmarna zima...rozpalanie w piecu,odsniezanie-aaaaaa-już mi lepiej

zmykam na kapiel
isiaok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 20:39   #4649
patik87
Zakorzenienie

madzia1k1 widze cię na pasku, napisz coś.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

http://www.swiatwasylewskich.pl/inde...-23/#more-3604 obejrzyjcie! cud narodzin okiem fotografa
Stary 2012-12-15, 20:57   #4650
iustyna1
Wtajemniczenie

szał na forum widać, że święta idą
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości