|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Piszecie o plamkach. My w zeszłym roku tez to przerabialiśmy. Mi Polska lekarka poleciła rewelacyjny balsam. CETAPHIL. jest dość drogi ale jest super http://www.cetaphil.pl/Cetaphil,dla,dzieci,36.html Używamy go po kazdej kąpieli. Nie ma zadnych plackow suchych czy krostek. Dodam ze Wiki po Oilatum miała uczulenie i suche placki Wlasnie. |
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Mój Karol ostatnio tez miał czerwone place na buzi, wyskoczyly mu po szczepieniu, wytraszyłam się że to może oznaczać jakiś delikatny wstrząs anafilaktyczny, ale własnie posmarowałam kremem i zeszło, dzwoniłam do lekarki to powiedziała że to od powietrza, na pewno nie reakcja na szczepionkę, ponieważ taka byłaby duzo wieksza jeżeli by zaistniała, i żeby się nie martwić.
Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2012-12-14 o 22:53 |
|
|
|
#4623 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
dzieki ![]() Cytat:
![]() a pytanie rzeczywiście przeoczyłam Z Adasiem bardzo podobnie, z tym że dopiero w drugiej połowie cokolwiek na wadze drgnęło, teraz ciut szybciejCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tzn pewnie wyjdzie wszystko na ostatnią chwilę, bo oczywiście w ostatniej chwili dowiemy się jak będzie z pracą TŻa ![]() Cytat:
![]() zdrówka!! ![]() Ps. Buciki kupione Ale jak TŻ poszedł to wziął rozmiar większe - 22, bo 21 już nie było, w ogóle były mocno przebrane ![]() pewnie że tak
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc! Takich pustek to tu dawno nie było. Będę trwać (spać) w przekonaniu, że to dlatego, ze pierniczki ozdabiacie
|
|
#4625 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cóż za nieludzka dla mnie pora Dominik śpi, a ja gotuję dla niego obiad na dzisiaj i o 9 ruszam na uczelnię.Oliweczko, to że nie jesteś na bieżąco jest jak najbardziej zrozumiałe. Przy jednym dziecku jest co robić, a przy dwójce już w ogóle Fajnie, że w ogóle do nas zaglądaszSzybciutko się chrzcicie ![]() Cytat:
-Ja też stawiam na zimę. Ja sama w zimie mam gorszą skórę, teraz tez mam suche placki ![]() Dominik nic nowego nie jadł, płynów nie zmieniałam, mleka tez nie zmieniałam. -Suuper ![]() Cytat:
Zapomniałam wczoraj napisać, że cieszę się że z maluszkiem wszystko dobrze. A Twoja waga? Co to jest dla Ciebie 3 kg
|
||
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry sobotnie
![]() Bartessa, Kolina dzięki siostra kupila wczoraj. Przepraszam za zamieszanie ![]() Eh jak mi się marzy leniuchowanie w lózku do poludnia... tż jak zwykle w pracy ;/ Za tydzien ruszamy na urlop suche plamki - Lili ma na prawej nóżce małą plamkę, ale póki co się nie zmienia, nie powieksza. |
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
mam zamiar robic na swieta rogaliki drozdzowe. Czy beda dobre na swieta? Nie stwardnieja albo nie zepsuje sie np. nadzienie z jablek?
|
|
|
|
#4628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze do swiat stwardnieja. Teraz chcesz robic? |
|
|
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
tak bo nie wiem czy w tygodniu znajde czas...
|
|
|
|
#4630 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Brzydale
![]() Siedzę w pracy, piję kawę, zajadam czekoladę i modlę się w duchu żeby nikt dziś nie przyszedł. Planem pomartwię się w poniedziałek, a dziś mam ochotę się ponudzić i już ! Muszę jakoś obciąć Dominikowi włosy, bo zarasta mój Wookie Byliśmy tydzień temu u fryzjera, ale posiedział 5 minut i ledwo pani mu ciachnęła nożyczkami koło ucha, a on już uciekał z salonu, śmiejąc się, krzycząc "nie" i trzymając się za głowę. Bosko to wyglądało A miał mieć irokeza jak tatuś ![]() Na święta komplet prezentów już czeka na Dominika. Dostanie : skoczka tootiny, matę wodną, cymbałki, sanki i coś od Nas ale nie wiem jeszcze co Na sankach już jeździ z tatusiem, bo mamusia w pracy Ale może jutro nadrobię zaległości.U Nas skóra też teraz w dużo gorszym stanie. Polecam cetaphil PS lipoaktywny. U Nas tak jak u Stronczka, świetnie się sprawdza. Tylko, że u Nas pojawił się też koopowy problem, więc oprócz suchości powietrza, coś jeszcze uczula ![]() Ale ze mnie egoistka, piszę tylko o sobie
|
#4631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie z tym kocykiem Może jeszcze zobaczę ![]() Hej. No i przyszła odwilż chociaż wózkiem będzie się łatwo jeździć
|
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Spałam 2 godziny 40 minut. Ręce mi się trzęsą, oczy łzawią. Bo to już się kilka tygodni ciągnie (z jakimiś 2-3 dniami przerwy). A z nocy na noc jest coraz gorzej Zaczynam się bać ![]() Cytat:
- Mmmm, nie mogę się doczekać Pierniczki to jak najbardziej, ale rogaliki mogą stwardnieć... Pewnie zależy od przepisu, ale takie jak ja robiłam to już po 4 dniach nie były pierwszej świeżości.
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
83monia, ja osatnio robiłam z masa kajmakową
jak bedziesz trzymać w lodówce to powinno byc ok, przeciez jak drzem odtworzysz to moze stac jakis cas w lodówce.Byłam u spowiedzi ![]() Ale na filozofa trafiłam ![]() Coś mnie głowa bardzo bli dziś. |
|
|
|
#4634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TŻ walczy z malowaniem pokoju dla maluchów, ja zwalczyłam szarlotkę, teraz siedzę i nadzoruję prace
|
|
|
#4635 | ||
|
Zadomowienie
|
Patryk też ma miejscami suche miejsca. Nie mam pojęcia od czego. Też obstawiam trochę zimę i kaloryfery.
Oliweczka podziwiam Cię, że tak to wszystko ogarniasz Cytat:
![]() Cytat:
Tyle, że to było lato.Teraz śpię więcej, ale często dzięki temu, że chodzę spać po 21 ![]() Wspólczuję
|
||
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
My już zdążylismy pierników napiec, oblukrować, ozdobić, a tu taka cisza.b
![]() Gdzię sie wszyscy podziali? Mam telefon w sieci Plus, i nie mogę od kilku dni smsa wysłac, też tak macie? |
|
|
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
Do tyłków Wam trzeba zajrzeć i nalać klapsów za tą absencję na wizażu ![]() Brumek może kładź się trochę wcześniej spać póki Tymek się nie naprawi? Monia rogaliki na bank albo stwardnieją, albo zmiękną. Ja robiłam na urodziny Sary i na drugi dzień juz były nie takie. Wybieram się do kościoła na rekolekcje i do spowiedzi, czas się nawrócić przed świętami, ale u nas taka zawierucha i zamieć że tż przed chwilą ledwo jeepem wyjechał więc chyba nic nie będzie z moich dobrych chęci
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
U nas też suche czerwone placki na nóżkach. Ewidentnie pojawiły sie gdy zrobiło się zimniej, więc nie martwię się, że to jakies uczulenie. Zresztą widac, że u wieekszości dzieci taki stan wiec za duży zbieg okoliczności by na raz wszystkie coś uczulało
Smaruje oilatum i zawsze to trochę łagodzi.A byłam z Alą u ortopedy ostatnio z tym jej chodzeniem na palcach. Zbadał ją fachowo i ze strony ortopedycznej nie ma żadnych zastrzeżeń. Może to mieć podłoże neurologiczne, ale bardziej dla niego prawdopodobną wersją jest to, że taki jej urok i pewnego razu w końcu przekona się, że wygodniej, lepiej chodzi się na całych stópkach... Natka zazdroszczę gór na sylwka. Tez byśmy pewnie się wybrali, gdybym nie musiała pracować w sylwka. Bo o dziwo w tym roku już wiemy, że tż ma wolne w tym czasie i moglibyśmy coś zaplanowac. Ale z drugiej strony też chcę tę noc spędzić na spokojnie w domku. Brumek współczuję nocek.....nie w temacie ejstem, nadal zębiska dają się we znaki, czy innych przyczyn się dopatrujesz? Kupilam dziś choinkę, tylko teraz nie moge znaleźć stojaka a nawet jak go znajdę to nie będę w stanie sama tak obstrugać pieńka by wszedł w niego Poza tmy udało mi się dziś pokupowac wszystko to co sobie założyłam. Kupiłam Ali sukienkę na wigilię i świetną tuniczkę, która będzie od babci w prezencie. Miałam Ali kupić od nas pod choinkę lalkę, ale dostanie jakis drobiazg symbolicznie, dostanie tyle zabawek od dziadków, chrzestnych, że chyba się nie obrazi jak od rodziców będzie mały prezencik To się rozpisałam, ale że niewiele piszecie to sobie poczytacie:P |
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Daj spokój, nie masz czego podziwiać
Cytat:
A tak, to regularnie chodzisz do kościoła? Brumek współczuję nocek podejrzewasz coś? bo zęby to już chyba wszystkie ma, nie?
|
|
|
|
|
#4640 |
|
Raczkowanie
|
ale tu puuuuuusto...
ja mam dziś lenia, czasem i mi się należy, a co!
|
|
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja mysle że nasze dzieci nieraz trudniej przechodzą skok rozwojowy. Mój Karol tez ma noce nie spokojne.
Wg tabeli http://img479.imageshack.us/img479/8...jowe3essv0.jpg to by pasowało. AAAAAA... Karol powiedział dziś nowe słowa. Gumke od włosów nazwał gumka, Gdyby powiedział to nie trzymając jej w ręce, miałabym problem sie domyślic. Ale powiedział. A drugie: kocham Jak wstaje zawsze po drzemce, to daje mu chwile na przytulanie, no i mówie że kocham go, on dziś odpowiedział |
|
|
|
#4642 |
|
Wtajemniczenie
|
Gomra, ale ta tabela dotyczy pierwszego roku życia dziecka.
|
#4643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak pojechałam do kościoła, ale ledwo ledwo wyjechałam, tak nawiało ( żeby się dostać do głownej drogi musze przejechać 200 m polną dojazdową do naszej posesji) . Alibany my nie mamy planów na sylwka, wypadło nam wesele 29 gr niespodziewanie, więc to będzie na pczet sylwka, no i kasa pójdzie...
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry a raczej dobry wieczór
U mnie tez z chodzeniem do kościoła na bakier ostatnio byłam w kwietniu na chrzcinach Wiktorii Brumciu współczuje nocek. Nie mam pojęcia co Moze byc przyczyna. Wiki juz prawie zdrowa. Wnioskuje Wlasnie po nocach. Dzis przespala do 4.30 w swoim łóżeczku a pozniej z nami do 8.45 Piszecie o tych sniegach, abstrakcja dla mnie. U nas dzis było 10 stopni i do południa słoneczko świeciło. Zrobiłam obiad, Tz pojechał pogrzebac przy aucie i siedzę z kawka. Od wczoraj zrobiłam juz czesc porządków świątecznych. Miałam w planach choinkę dzis ubierac ale nie wyszło. Chyba w poniedziałek sie za to zabiore. |
|
|
|
#4646 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja czekam na pizze z piwkiem w reku...
Nogi mi do tylka wchodza, bo jak Antek spal, pojechalam odebrac zdjecia. Pol godziny szukalam miejsca parkingowego, potem chwile pochodzilam po sklepach. W domu obiad i cos tam posprzatalam, a potem stalam przy desce do prasowania. Teraz dopiero sobie siadlam. |
|
|
|
#4647 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie dzis piwko ominie. Bede za szofera robic. M zaprosił kolegę na drinka i bede musiała go do domu odstawić
Mnie te kolejki i brak miejsc parkingowych dobija tez. Dlatego na zakupy dzis wybraliśmy sie z samego rana. Parking znaleźliśmy prawie od razu Kiedys w niedziele Wiki mi pobudke o 6 rano zrobiła. Zapakowalam ja do auta i pojechalysmy do Tesco. Oprócz nas w całym sklepie było jeszcze tylko dwoch klientów tz spał w najlepsze i nawet nie zauwazyl ze nas nie ma. Obudził sie jak z torbami wchodzilam. Takie zakupy to ja lubię
|
|
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Ja zombiak jakich mało...brumku łącze sie w bólu...pracuje do 16( 6 dni w tyg) a drugi dzien do 18, Ewka budzi sie milion razy, albo nie spi cale noce, ostatnio podliczyłam,ze w ciagu 3 dni spałam 3h , tż tez ma goracy okres i nie ma go w domu prawie wcale. Momentami czuje sie jak samotna matka...Jeszcze ta koszmarna zima...rozpalanie w piecu,odsniezanie-aaaaaa-już mi lepiej![]() zmykam na kapiel
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
madzia1k1 widze cię na pasku, napisz coś.
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- http://www.swiatwasylewskich.pl/inde...-23/#more-3604 obejrzyjcie! cud narodzin okiem fotografa
|
#4650 |
|
Wtajemniczenie
|
szał na forum
widać, że święta idą
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

.
)
ale luz, nie mam nic przeciwko rozpieszczaniu przez dziadków. Tym bardziej, ze dziecko mi porzuca słodycze na rzecz mięsa 

Zakończone: 2

Byliśmy tydzień temu u fryzjera, ale posiedział 5 minut i ledwo pani mu ciachnęła nożyczkami koło ucha, a on już uciekał z salonu, śmiejąc się, krzycząc "nie" i trzymając się za głowę. Bosko to wyglądało
Na sankach już jeździ z tatusiem, bo mamusia w pracy 

podejrzewasz coś? bo zęby to już chyba wszystkie ma, nie?
ostatnio byłam w kwietniu na chrzcinach Wiktorii