MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 19:14   #2521
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
to u nas takie wspomnienie ma moja babcia. mieszkanie na 9 piętrze i bliźniaki i brak prądu a na zewnątrz burza.
wnosiła nas babcia po pół piętra. Wzieła jedną zaniosła na pół piętro zeby widzieć zeszła po drugą i tak do celu. Zuch kobieta
no moja też wciągała, bo po tym jak utknęła na kilka godzin w windzie z małym dzieckiem, to już się bała windą jeździć, no ale dla Babci, Was było dwie !!

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Rozłożyło mnie choróbsko, a wszystko przez 2 godziny wczorajszego szkolenia w wychłodzonej sali konferencyjnej. Jakis mądry włączył klimę na 18 stopni i nie zdążyło się nagrzać.
A tyle spraw muszę pozałatwiać, prezenty mieliśmy dziś jeszcze pokupować, a ja leżę w łóżku
Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
Julka coś niewyraźna, mierzyłam temperaturę i ma 37'4, marudna jest i ma rumieńce... mam nadzieję, że nie będzie chora.

Nie chorować dziewczyny przed świętami zdrówka !!

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Odnośnie tych ćwiczeń po ciąży - to jestem jedną z tych co szybciutko zaczynają , ogólnie lubię i lepiej się czuję psychicznie i fizycznie jak trochę tyłkiem poruszam . Dietka po porodzie będzie zdrowa typowo pod dzidziusia - żadna tam odchudzajająca ale jak zdrowa bez słodyczy to i tak wpłynie umniejszająco na wagę . Ja jestem z tych mamusiek "karmiących - dużo jedzących " . Ale swoją dupcię muszę odzyskać i nie ma zmiłuj i swoją wagę a dodatkowo dołączam do grona zaproszonych na wesele-ślub mojego brata w lipcu - jako świadek więc chcę wyglądać normalnie - jak JA .
Ale 3 tygodnie po już ćwiczysz ?

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Patrzałam dzisiaj na laktator elektryczny i nawet mi się podobał... ale pewności nie miałam więc jeszcze sobie darowałam.
A jaki masz upatrzony ?

Ok, wracam się weekendować
Stary 2012-12-15, 19:30   #2522
Dragusia88
Zakorzenienie

przed chwila weszłam do domu a wyszłam ok 9.30 MASAKRA!!! nigdy wiecej
w wolnej chwili nadrobie i pochwale sie co kupilismy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 19:32   #2523
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
ja tez jestem płaczka ostatnio.. dziś pół dnia płakałam aż mnie oczy bolą...
mam nadzieję, że to tylko hormonki a nie smuteczki

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
ja też nie gonię, ale za to włosy mi wypadają- więc od dziś wracam do odżywki Waxa....
mnie nie pomogła
lekarz mówi, że to hormony i nie mam na to wpływu

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 20:07   #2524
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
ja też nie gonię, ale za to włosy mi wypadają- więc od dziś wracam do odżywki Waxa....
A co to za odżywka? Pomaga na wypadanie włosów?
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 20:10   #2525
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Dobry wieczór

Strippi dziękuję zaraziłam się od Ciebie tym dekorowaniem i w końcu wczoraj po pracy ruszyłam swój zad i pojechałam po składniki na bigos i do kwiaciarni gdzie zakupiłam gwiazdę betlejemską w kolorze czerwonym, 1 stroik bo ja zdolności nie mam żeby samej stworzyć i bombki. Dziś posprzątałam i poukładałam.
O! właśnie olśnienie dostałam że jedną ozdobę na stół mam z zeszłego roku schowaną zaraz ją wyciągnę. I tak jakoś świąteczniej się robi powyciągałam świeczniki takie a`la świąteczne świeczki pozapalałam i jest miło. A na tygodniu jedziemy po choinkę

W ogóle jak wczoraj poszliśmy spać o 23 to dziś wstaliśmy przed 10 zanim posprzątałam to się 15 zrobiła a ja myślałam, że to 13 no i gości mielismy i 2 tury roladek schabowych robię na święta a tż mi ciągle podjada tak więc 2 raz robiłam zaraz skończą się gotować i pomrożę, chociaż tak mamie na odległość pomogę. Jeszcze zostaną zrazy do zrobienia i sałatki ale te to już w wigilię rano pyknę.

W ogóle wczoraj mierzyłam sukienki w czym iść na święta no i już się w jedną elegancką wcisnęłam podsunełam na brzuchu no i nawet się dopinam idę do tż żeby zamek do końca posunął a on nawet się nie rusza i ze śmiechem "nie ma szansy za mała na ciebie nie ma szans byś się dopięła" no to albo zakupy albo w dresie na wigilię powędruję
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 20:11   #2526
maria28
Kniaginia

Wiecie co? Jak byłam ostatnio na zakupach prezentowych, to zaszłam przy okazji do Esotiq z myślą, że może kupię sobie większy stanik, bo się przestaję mieścić w swoje największe. I co? Zmierzyłam 70E - za mały. Większych nie mieli. Załamałam się, bo to wcale nie jakiś gigant.
maria28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 20:21   #2527
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

chciałam się pochwalić że w końcu tyję

od 3 grudnia przytyłam 1,7 kg bo dziś się ważyłam u rodziców.
także o ile waga nie oszustka to chyba w końcu coś ruszyło do przodu. zresztą mąż się śmieje że brzucho mi też się zrobił w przeciągu tygodnia
15.10. 2011.
21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png

http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 20:25   #2528
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
teściowej? Że wszystkie kolory ścian na jedno kopyto, że łazienka w zimnych kolorach, że meble kuchenne jakies dziwne w 2 kolorach;p A w ogóle to same beże i brazy, a jesteśmy młdozi to powinien być wszędzie czerwien i pomarańcz, a tak to jest smutno;p ot takie gadanie
A jak już będziesz w jej wieku, to tylko na czarno wszystko
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 20:25   #2529
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Większych nie mieli. Załamałam się, bo to wcale nie jakiś gigant.
ja w Triumphie też wyczerpałam skalę...

Cytat:
od 3 grudnia przytyłam 1,7 kg
yupiii yaaa! w końcu

Stary 2012-12-15, 20:28   #2530
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
ja w Triumphie też wyczerpałam skalę...
Ja noszę staniki, w których karmiłam. Tylko razem z miseczką obwód pod biustem i ostro poszerzył się. I muszę kupić te przedłużki do staników.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 20:37   #2531
Natalia17011995
Raczkowanie

Robiłam dzisiaj ciasto " Milky Way " i chciałam robić polewę ( masło,cukier,kakao,woda) i nie wyszła 3 razy pod rząd dlaczego? Zawsze mi wychodziła
Stary 2012-12-15, 20:38   #2532
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że to tylko hormonki a nie smuteczki

mnie nie pomogła
lekarz mówi, że to hormony i nie mam na to wpływu
dwa lata temu siadły mi włosy prze tarczycę, garście wyciągałam i mimo, ze to tez hormony, to pomogła. teraz aż w takiej ilości nie wypadają wiec sie łudzę

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A jak już będziesz w jej wieku, to tylko na czarno wszystko
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 20:42   #2533
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Nie chorować dziewczyny przed świętami zdrówka !!
ja tam dalej przeziębiona, już 10 dzień, ale wolę być ja niż Julcia, bo odpukać od listopada miała tylko lekki katar i kaszel i tylko 2 dni opuściła w przedszkolu.

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
przed chwila weszłam do domu a wyszłam ok 9.30 MASAKRA!!! nigdy wiecej
w wolnej chwili nadrobie i pochwale sie co kupilismy
ooo to czekam na nowiny zakupowe

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość

Strippi dziękuję zaraziłam się od Ciebie tym dekorowaniem i w końcu wczoraj po pracy ruszyłam swój zad i pojechałam po składniki na bigos i do kwiaciarni gdzie zakupiłam gwiazdę betlejemską w kolorze czerwonym, 1 stroik bo ja zdolności nie mam żeby samej stworzyć i bombki. Dziś posprzątałam i poukładałam.
O! właśnie olśnienie dostałam że jedną ozdobę na stół mam z zeszłego roku schowaną zaraz ją wyciągnę. I tak jakoś świąteczniej się robi powyciągałam świeczniki takie a`la świąteczne świeczki pozapalałam i jest miło. A na tygodniu jedziemy po choinkę

W ogóle jak wczoraj poszliśmy spać o 23 to dziś wstaliśmy przed 10 zanim posprzątałam to się 15 zrobiła a ja myślałam, że to 13 no i gości mielismy i 2 tury roladek schabowych robię na święta a tż mi ciągle podjada tak więc 2 raz robiłam zaraz skończą się gotować i pomrożę, chociaż tak mamie na odległość pomogę. Jeszcze zostaną zrazy do zrobienia i sałatki ale te to już w wigilię rano pyknę.

W ogóle wczoraj mierzyłam sukienki w czym iść na święta no i już się w jedną elegancką wcisnęłam podsunełam na brzuchu no i nawet się dopinam idę do tż żeby zamek do końca posunął a on nawet się nie rusza i ze śmiechem "nie ma szansy za mała na ciebie nie ma szans byś się dopięła" no to albo zakupy albo w dresie na wigilię powędruję
dekorowanie domu i porządki ja też kocham ten nastrój świąteczny, zapalone świecie
i mnie jedzącą mandarynki i ciastka korzenne z Lidla

Cytat:
Wiecie co? Jak byłam ostatnio na zakupach prezentowych, to zaszłam przy okazji do Esotiq z myślą, że może kupię sobie większy stanik, bo się przestaję mieścić w swoje największe. I co? Zmierzyłam 70E - za mały. Większych nie mieli. Załamałam się, bo to wcale nie jakiś gigant.
też mam problem, bo w normalnych sklepach największy obwód biustu to 90, a ja mam teraz 95!!
i cycuchy noszę w F - kupiłam na allegro, bo w sklepach rozmiary do D, ale i tak malutkie te staniki.

Cytat:

także o ile waga nie oszustka to chyba w końcu coś ruszyło do przodu. zresztą mąż się śmieje że brzucho mi też się zrobił w przeciągu tygodnia
no w końcu
Stary 2012-12-15, 20:52   #2534
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
teraz aż w takiej ilości nie wypadają wiec sie łudzę
życzę i trzymam kciuki!

Mnie włosy w pierwszym trymestrze leciały strasznie, teraz bardzo może w trzecim będą w końcu boskie
za to paznokcie mam jak nigdy. do wkręcania śrub idealne

Cytat:
też mam problem
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Ja noszę staniki, w których karmiłam.
heh... nie ja sama
po prostu nie mam jak podjechać do braffiterki no i - nie ukrywam - tempo wzrostu mnie ogłupia, osłabia i wprawia w osłupienie....

Stary 2012-12-15, 21:03   #2535
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Fajny zegar

Wlazłam dzisiaj do lumpeksu tak z głupa... -77% więc spodziewałam się strasznego dziadostwa... a tu jakimś cudem udało mi się znaleźć wreszcie normalne, czarne, klasyczne jeansy ciążowe z tej serii HM mama Troszkę przy pseudorozporku się rozpruły, ale jakoś to zaceruję. Do tego wzięłam sobie dwa seterki - jeden może mamie podaruję jak sobie teraz w nim połażę... i za całość dałam bagatela 19zł...
Dzięki Z jyska
Nieźle sie obłowiłaś w tym ciuchlandzie
Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość
Ja latam dalej, ale tylko na wieczór co 5 minut Ale ostatnio też chyba troche rzadziej. A co do włosów to w sumie chyba coś w tym jest, ale nie widze zbyt dużej różnicy A co do włosów na głowie to masakra, do porodu będe łysa.. Właśnie ostatnio zauważyłam, że nie leci mi już siara z piersi To coś poważnego? Powiedzieć o tym ginekologowi?
Natalia... ja tylko miałam jednorazowo takie wycieki - raz z jednej raz z drugiej piersi - w 18 i 20 tyg. I nigdy więcej
Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Nie ale chciałabym

Ale zakupiłam śpiworek... nie powiem ile za niego zapłaciłam bo aż się tego wstydzę... tyle że zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia i potem szukałam tańszych to ciągle mój wzrok do niego wracał (;
Jest super mięciutki.
O macie zdjęcie (;
śliczny śpiworek
Cytat:
super spiworek...Właśnie dziewczyny, czy śpiwoprek do spania ma byc z rekawkiem czy lepiej bez? Chyba w rekawku cieplej...
klementyna... ja jednak jestm za takim na ramkach czy szelkach... bo i tak się dziecko ubiera w pajacyka z długim rękawem... A poza tym nasze maluchy rodzą się w okresie gdy będzie coraz cieplej
Cytat:
teściowej? Że wszystkie kolory ścian na jedno kopyto, że łazienka w zimnych kolorach, że meble kuchenne jakies dziwne w 2 kolorach;p A w ogóle to same beże i brazy, a jesteśmy młdozi to powinien być wszędzie czerwien i pomarańcz, a tak to jest smutno;p ot takie gadanie
hehe... no to u mnie też by sie jej nie podobalo... Same beże, brązy... trochę szarości i zielonej herbaty Żadnego ostrego koloru
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Położyliśmy wszystkie tapety Jutro postaramy się przewieźć meblem. Jestem happy!
super. Gratuluję To czekamy na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
wiadomo że torba nieistotna ale Laret faktycznie ma torbę hmm bardzo kobiecą puść chłopa z wózkiem i z taką torbą my się w sklepie śmialiśmy
Mój Tż akurat stwierdził, że on żadnej torby nie potrzebuje... Pewnie mu się wyobraża, że dziecko robi kupy albo chce pić tak jak sie je zaprogramuje
Cytat:

nooo... To teraz juz pójdzie

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Robiłam dzisiaj ciasto " Milky Way " i chciałam robić polewę ( masło,cukier,kakao,woda) i nie wyszła 3 razy pod rząd dlaczego? Zawsze mi wychodziła
a co Ci w niej nie wyszło Choc przyznam, że ja jestem wygodna i wolę kupić gotową albo rozpuścic tabliczke czekolady
Stary 2012-12-15, 21:29   #2536
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

A jaki masz upatrzony ?
Elektryczny z firmy difrax.
http://www.uitzet-baby.nl/index.php?...product_id=198 taki o, tylko tutaj z torbą i dodatkami i powalającą ceną ja w sklepie dzisiaj po 90 e widziałam (;
Mam też dwie butelki tej firmy, mają fajny kształt i podobno są dobre, zobaczymy jak to będzie w praniu (:

Cytat:
Oo skąd to znam, u mnie też jakoś więcej się zrobiło

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 21:39   #2537
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
a co Ci w niej nie wyszło Choc przyznam, że ja jestem wygodna i wolę kupić gotową albo rozpuścic tabliczke czekolady
Najpiew wszystko ładnie się połączyło i nagle zaczęły się robić grudki A jak zrobiły się grudki ( chociaz ciągle mieszałam) woda zaczęła się oddzielać od tych grudek i tak grudki jakby pływały w tej wodzie Dziiwne, zawsze mi wychodziła, aż teraz nagle coś nie tak, a wszystko robiłam tak jak zawsze
Stary 2012-12-15, 21:46   #2538
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpiew wszystko ładnie się połączyło i nagle zaczęły się robić grudki A jak zrobiły się grudki ( chociaz ciągle mieszałam) woda zaczęła się oddzielać od tych grudek i tak grudki jakby pływały w tej wodzie Dziiwne, zawsze mi wychodziła, aż teraz nagle coś nie tak, a wszystko robiłam tak jak zawsze
hmmm... a może spróbuj wodę zastąpić mlekiem?
Stary 2012-12-15, 22:11   #2539
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
DZiewczyny zauważyłam u siebie 2 anomalnie: po 1 mniej sikam- juz nie latam tak jak na poczatku ciązy, przesypiam zazwyczaj cała noc, po 2 włosy mi wolniej rosną;p Ogoliłam nogi we wtorek i ledwo widać odrost.... MAcie tak?
ja różnie sikam, to chyba zależy jak dziecko się układa. ostatnio częściej, ale miałam taki czas, że dużo rzadziej niż na początku ciąży i mogłam przespać noc, a teraz wstaję ze 3 razy włosy nie wiem, nie zauważyłam w sumie.

Cytat:
nie wiem, ja roztapiałam czekoladę z mlekiem, tam nie ma się co zepsuć.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 22:19   #2540
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

Natalia
a jak było z temperaturą i kolejnością dodawania składników?
15.10. 2011.

Stary 2012-12-15, 22:39   #2541
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

mój brzucho
21 tc 3 dni
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzucho 21tcd3.jak-zmniejszyc-fotke_pl.jpg (34,0 KB, 51 załadowań)
15.10. 2011.

Stary 2012-12-15, 22:43   #2542
Leonikowa
Rozeznanie

dziewczyny ja tylko na momencik wpadłam, żeby Was poinformować, że był kumpel Tż i co się okazało, mój kochany Tż przed malowaniem NIE WYMIESZAŁ W OGÓLE FARBY a to jest pierwsza rzecz, którą powinien zrobić, ponieważ cały pigment jest na dole
więc jutro czeka nas kolejny dzień malowania oby tym razem się udało...

dziewczyny byłam dzisiaj w Ikei i z kartą familii jest dużo zniżek kupiłam np. pościel za 19,90zł jutro zrobię fotki

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 22:47   #2543
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
mój brzucho
21 tc 3 dni
malusi )

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na momencik wpadłam, żeby Was poinformować, że był kumpel Tż i co się okazało, mój kochany Tż przed malowaniem NIE WYMIESZAŁ W OGÓLE FARBY a to jest pierwsza rzecz, którą powinien zrobić, ponieważ cały pigment jest na dole
więc jutro czeka nas kolejny dzień malowania oby tym razem się udało...

dziewczyny byłam dzisiaj w Ikei i z kartą familii jest dużo zniżek kupiłam np. pościel za 19,90zł jutro zrobię fotki
no i jest przyczyna! dobrze, że to nie gładź
3mam kciuki za kolejne malowanie
Stary 2012-12-15, 23:00   #2544
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ta rorba?
http://www.sklep-smile.pl/wozki-dzie...t-fotelik.html
Dla nas ten stalowy uchwyt jest
fajowa
no więc my już zdecydowaliśmy Tako Laret to będzie nasz wóz tylko jeszcze sie wahamy nad dwoma kolorami oczywiscie niebieskimi

Cytat:

no już się przestraszyłaś wyrzucenia z wątku

Cytat:
mój brzucho
21 tc 3 dni
super

co do łóżka to my na 90% weźmiemy to http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ta...856827671.html

a to moja lista co już mam:
UBRANKA 56

- 4x kaftanik/koszulka
- 2 x koszultka z krótkim rękawem
- 1 x koszulka bez rękawów
- 2 x pajacyk/śpioszki
- spodenki 2szt.
- 2 x body z długim rękawem

UBRANKA 62

- 3 x spodenki
- 1 x krótkie spodenki
- 4 pary niedrapków
- 8 czapeczki cienkie
- 9 x kaftanik/bluzka z długim rękawem
- 3 x bluzka krótki rękaw
- 1 x śpiochy
- 6 x body z długim rękawem
- 1 x body z krótkim rękawem
- 7 par skarpet
- 1 x sweterek
- 1 x razy bluza (z kapturem)
- 1 grubsza czapeczka
- Kombinezon.

mam jeszcze jakieś pojedyncze sztuki większych ciuszków ale narazie to nie ważne

- Przewijak
- kocyki - 2 cienkie i 1 cieplejszy
- Rożek (becik) x2
- pieluszki flanelowe x3
KOSMETYKI
• Środek do kąpieli i mycia włosów OD PIERWSZEGO DNIA DZIECKA
• krem ochronny na pupę (Johnson’s baby);
• krem przeciw odparzeniom (sudokrem),
• chusteczki nawilżające do pupy
AKCESORIA
• nożyczki dla niemowląt, cążki i pilnik
• Szczoteczka i grzebyk do włosków
• termometr do wody,
• gruszka gumowa do czyszczenia noska;
• wanienka do kąpieli
• Ręczniki kąpielowy z kapturkiem– 3 szt.
- butelka Avent ze smoczkiem przypominajacym pierś niby 30zł!!

RZECZY DLA MAMY:
- Maść do ratowania brodawek (mustella)
- Koszule do karmienia x 2
- Podkłady porodowe SENI ( 1 szt. )
- Podpaski rozmiar gigant ( 5 szt. )
- Laktator

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

a potrzebna jest odrazu taka szczoteczka silikonowa albo nakladka na palec do mycia dziąseł ? bo widziałam takie cos w sklepie ??

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-12-15 o 22:54
Stary 2012-12-15, 23:01   #2545
bzinka
Zadomowienie

Piękne łóżeczko!

Cytat:
fajowa
no więc my już zdecydowaliśmy Tako Laret to będzie nasz wóz tylko jeszcze sie wahamy nad dwoma kolorami oczywiscie niebieskimi

no już się przestraszyłaś wyrzucenia z wątku

super

co do łóżka to my na 90% weźmiemy to http://allegro.pl/drewex-lozeczko-ta...856827671.html

UBRANKA 56

- 4x kaftanik/koszulka
- 2 x pajacyk/śpioszki
- spodenki 2szt.

UBRANKA 62

- 3 x spodenki
- 1 x krótkie spodenki
- 4 pary niedrapków
- 8 czapeczki cienkie
- 1 x śpiochy
- 7 par skarpet
- 1 x sweterek
- 1 grubsza czapeczka
- Kombinezon.

mam jeszcze jakieś pojedyncze sztuki większych ciuszków ale narazie to nie ważne

- Przewijak
- Rożek (becik) x2
- pieluszki flanelowe x3
KOSMETYKI
 Środek do kąpieli i mycia włosów OD PIERWSZEGO DNIA DZIECKA
 krem ochronny na pupę (Johnson’s baby);
 krem przeciw odparzeniom (sudokrem),
 chusteczki nawilżające do pupy
AKCESORIA
 nożyczki dla niemowląt, cążki i pilnik
 Szczoteczka i grzebyk do włosków
 termometr do wody,
 gruszka gumowa do czyszczenia noska;
 wanienka do kąpieli
 Ręczniki kąpielowy z kapturkiem– 3 szt.

RZECZY DLA MAMY:
- Laktator

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

a potrzebna jest odrazu taka szczoteczka silikonowa albo nakladka na palec do mycia dziąseł ? bo widziałam takie cos w sklepie ??

Mój BLOG, zapraszam http://blogagimamy.blogspot.com/
bzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-15, 23:08   #2546
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Pokażę wam Julię jak miała 2 tygodnie
i oczywiście mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25a3d44c6b.jpg (35,9 KB, 61 załadowań)
Stary 2012-12-15, 23:10   #2547
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
[/COLOR]a potrzebna jest odrazu taka szczoteczka silikonowa albo nakladka na palec do mycia dziąseł ? bo widziałam takie cos w sklepie ??
dużo już masz

nakładka potrzebna jak dziecko zaczyna jeść coś innego niż mleko, wtedy po posiłku można oczyszczać dziąsła z resztek pokarmu, dodatkowo jak pojawiają się pierwsze ząbki, taka szczoteczka przynosi ulgę
No i jak pojawi się 1 ząbek to już mycie po każdym posiłku najlepiej.
Stary 2012-12-15, 23:29   #2548
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
i oczywiście mnie
wow jaki okruszek

Cytat:
dużo już masz

nakładka potrzebna jak dziecko zaczyna jeść coś innego niż mleko, wtedy po posiłku można oczyszczać dziąsła z resztek pokarmu, dodatkowo jak pojawiają się pierwsze ząbki, taka szczoteczka przynosi ulgę
No i jak pojawi się 1 ząbek to już mycie po każdym posiłku najlepiej.
o dzieki za odp czyli narazie nie kupuje

dobra chyba pora spać iść

dobranoc

Stary 2012-12-15, 23:36   #2549
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
hmmm... a może spróbuj wodę zastąpić mlekiem?
Próbowałam i dalej to samo, nie mam pojęcia co się stało..

Cytat:
Natalia
a jak było z temperaturą i kolejnością dodawania składników?
Najpierw roztapiałam masło w rondelku, później dodawałam cukier, mieszałam aż się rozpuści, dodawałam kakao i wodę

Cytat:
mój brzucho
21 tc 3 dni
Malutki Ale już zaczyna się powoli zaokrąglać

Cytat:
UBRANKA 56

- 4x kaftanik/koszulka
- 2 x pajacyk/śpioszki
- spodenki 2szt.

UBRANKA 62

- 3 x spodenki
- 1 x krótkie spodenki
- 4 pary niedrapków
- 8 czapeczki cienkie
- 1 x śpiochy
- 7 par skarpet
- 1 x sweterek
- 1 grubsza czapeczka
- Kombinezon.

- Przewijak
- Rożek (becik) x2
- pieluszki flanelowe x3
KOSMETYKI
• Środek do kąpieli i mycia włosów OD PIERWSZEGO DNIA DZIECKA
• krem ochronny na pupę (Johnson’s baby);
• krem przeciw odparzeniom (sudokrem),
• chusteczki nawilżające do pupy
AKCESORIA
• nożyczki dla niemowląt, cążki i pilnik
• Szczoteczka i grzebyk do włosków
• termometr do wody,
• gruszka gumowa do czyszczenia noska;
• wanienka do kąpieli
• Ręczniki kąpielowy z kapturkiem– 3 szt.

RZECZY DLA MAMY:
- Laktator

Ale masz już dużo rzeczy Też się musze wkońcu wziąć za zakupy
Ja narazie mam:
Spodenki roz.56
wózek
1 koszule do karmienia
termometr dla dziecka
fotelik samochodowy
komplet pościeli
rożek
Ale planuje teraz w Polsce zrobić troche więcej A co do tej nakładki na palec do mycia dziąseł i ząbków myśle, że nie jest ona potrzebna odrazu, dopiero jak małemu zaczną ząbki wychodzić Ale myśle, że będzie lepiej jak wypowiedzą się bardziej doświadczone mamy odemnie

Cytat:
i oczywiście mnie
Jaka śliczna dziecinka Jest przesłodka! Ile teraz ma?

I chciałam się was zapytać co myślicie o takiej wanience? Nada się czy lepiej zwykła?
http://allegro.pl/disney-anatomiczna...841796559.html
Stary 2012-12-15, 23:43   #2550
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz już dużo rzeczy Też się musze wkońcu wziąć za zakupy
Ja narazie mam:
Spodenki roz.56
wózek
1 koszule do karmienia
termometr dla dziecka
fotelik samochodowy
komplet pościeli
rożek
Ale planuje teraz w Polsce zrobić troche więcej A co do tej nakładki na palec do mycia dziąseł i ząbków myśle, że nie jest ona potrzebna odrazu, dopiero jak małemu zaczną ząbki wychodzić Ale myśle, że będzie lepiej jak wypowiedzą się bardziej doświadczone mamy odemnie

I chciałam się was zapytać co myślicie o takiej wanience? Nada się czy lepiej zwykła?
http://allegro.pl/disney-anatomiczna...841796559.html
za to ty masz z tych droższych już kupione

co do wanny wg mnie taka na krócej posluzy.

a i mam jeszcze jedno pytanie taki podkladów poporodowych to ile ?
http://allegro.pl/seni-podklady-podk...875919242.html

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości