|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013
|
|
|
|
#3152 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013
uroczyście się pochwalę, że w dn dzisiejszym skończyłam studia (podyplomowe)
wiem że wyszukiwarka nie boli, ale może macie jakieś strony www gdzie znajdę podpowiedź, jak dobrać biżuterię do swojej sukienki?
|
#3153 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a odczuwacie już że za parę dni rozpocznie się "nasz rok"
Mam nadzieję że ta 13 będzie dla nas szczęśliwa aż do końca świata.... |
|
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
otwierali sklep, trzeba bylo zrobic zakupy za 20zł, ja zrobiłam za 56zł dokładnie i napisac za co sie lubi ich sklep... zajełam drugie miejsce :P pierwsze miejsce - pralka a ja drugie, wiec mam kino domowe, ktore TZ juz podlaczył
|
|
|
|
#3155 |
|
Wtajemniczenie
|
witam i ja
ślubujemy 21 września już się nie mogę doczekać. mamy załatwione : dworek, orkiestre, fotografa, kamerzyste, godzinę w kościele, poduszkę na obrączki, figurki na stół, figurkę na tort i mam zamówioną suknię ślubną już się nie mogę doczekać tego dnia
|
|
|
|
#3156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
A teraz kopiuj-wklej ![]() skąd jesteście, ile macie lat, czym się zajmujecie, jaki masz pierścionek zaręczynowy i jak wyglądały oświadczyny. I najważniejsze: jaką będziesz miała suknię?
|
|
#3157 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorową porą
czy ja Wam się chwaliłam, że udało się nam załapać na weekendowe nauki u Pallotynów? Chyba nie... więc pochwalę się tylko, że dziś byliśmy i choć nie obyło się bez kilku "ciekawych" tekstów księdza to ogólnie bardzo ok. Miały trwać od 9 do 15, skończyły się troszkę po 14 ![]() poradnię chyba zrobimy u kobietki, która razem z księdzem prowadzi ten kurs bo bardzo fajnie opowiada i raczej taka życiowa babka
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
na noc poslubna
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3160 |
|
Raczkowanie
|
o właśnie nauki - zapomniałam napisać że je też mamy już zaliczone
Teraz to już wszystko byłoby z rzeczy załatwionych |
|
|
|
#3161 |
|
Raczkowanie
|
Vegetka też miałam niezła telenowele z matką tż i nim samym ... teraz to jest połaczenie dramatu z horrorem, a jak w maju dostanie zaproszenie na ślub to nie wiem jak to nazwię wtenczas... W tej całej sytuacji najlepsze (najmądrzejsze) jest postępowanie twojego tż... Bardzo mądre postępowanie. Ja mam gorzej bo mam mami-synka, który boi się mamusi, nie przeciwstawi się jej, nie odezwie, nie stanie w mojej obronie. Nie stanał w obornie nawet jak wymyślała perfidne kłamstwa o mojej osobie czy wyzywała epitetami - czuła się tak pewna a zachowanie twojego tż powoduje że do tego się nie posunie bo nie jest pewna syna a raczej wie o tym że on stanie za tobą...
Ja nie chce jej znać, widzieć - w przyszłości zrobie co tylko mogę aby moje dziecko jej nie poznało, nie znało bo go nie będzie krzywdzić jak mnie-ile przez nią "wycierpiałam"... |
|
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() moja największa wygrana jak do tej pory to 2 blendery z kompletem najróżniejszych końcówek i pojemniczków
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
Już wszystko opisuję
![]() Jesteśmy z Poznania, ja w dniu ślubu będę miała 24 lata, mój Narzeczony 25 Pracujemy w handlu, M na stacji, a ja w butiku z męską odzieżą. Jesteśmy razem ponad 6 lat.http://wkruk.pl/product-pol-2308014-PIERSCIONEK.html a to jest mój pierścionek nie jest jakiś super drogi, bo chciałam skromny, z moją skłonnością do gubienia wszelkiej biżuterii taki jest najbezpieczniejszy no i jest wymarzony czyli łączone złoto i mały brylancik Opiszę moje zaręczyny, były dla mnie ogromnym zaskoczeniem W tym roku byliśmy na wakacjach w Egipcie. Pojechaliśmy na wycieczkę do Jerozolimy, marzenie mojego Misiaka. Po wyczerpującym dniu i bieganiu, aby coś zobaczyć i przeżyć duchowo w ponad 40stopniowym słońcu, chciałam jak najszybciej znaleźć się w autokarze jadącym do hotelu W Sharm. No i mój Misiek był cały dzień rozkojarzony i bardzo mnie wkurzał no i kiedy już wszystko zobaczyliśmy i mieliśmy wracać do granicy w Tabie, nasza Przewodniczka zatrzymała się na Górze Ognia w Betlejem i kazała wszystkim wysiąść, bo ma dla nas niespodziankę. No i zaczęła mówić o tym, że wszystkie drogi prowadzą do Miłości, że jest to najważniejsze uczucie w życiu i resztę dokładnie nie pamiętam. No i powiedziała, że pewna Osoba ma coś do powiedzenia. Wtedy do środka koła wszedł mój Ukochany, uklęknął i zadał to magiczne pytanie "Czy sprawię, że będzie najszczęsliwszym facetem na świecie i zostanę jego żoną" Oczywiście się zgodziłam, wszyscy nam klaskali i śpiewali sto lat. Byłam w totalnym szoku, łzy pociekły ciurkiem No i od naszej Przewodniczki dostaliśmy breloczki z Rodziną Święta, abyśmy przypieli do kluczy do naszego wspólnego domu .Potem obsypali nas cukierkami i dostaliśmy piwo na zdrowie :P Naprawdę super wrażenie, długo nie mogłam dojść do siebie . Szczerze mówiąc, w ogóle nie spodziewałam się zaręczyn akurat na wakacjach. Ale jestem mega szczęśliwa Starsze Panie aż się popłakały i powiedziały, że nigdy nie widziały bardziej wzruszających zaręczyn Wesele będziemy mieli w Dakowskim Dworze w Dakowym Mokre na około 80 osób. zaproszenia prawdopodobnie będą takie: http://www.zjakzaproszenia.pl/2012/0...nia-i-bilecik/ obrączki jeszcze nie mamy wybrane, pomyślimy nad tym w przyszłym roku
|
|
|
|
#3164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo to musiałaś nieźle im posłodzić |
|
|
|
|
#3165 |
|
Raczkowanie
|
pierwszy taniec - uważam, że jesli tylko jest talent lub możliwość nauki to jak najbardziej walc ładnie wygląda... U nas odpada - my to dwa beztalencia co do tańca, mój tż wstydliwy a poza tym jak mierzyłam swoją sukienkę w salonie po raz pierwszy to miałam wrażenie że umiem tylko w niej stać na baczność:P wiec i tak dużo pracy przede mną aby się do niej przyzwyczaić i całkiem normalnie tańczyć choćby...
|
|
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.slub.aidg.pl/index.php?op...page&Itemid=72
Cytat:
sorry że to napiszę choc Was nie znam ale jakoś nie potrafię przetrawić takich sytuacji: dla mnie facet, który nie stanie w obronie swojej przyszłej żony przed kimkolwiek, nawet przed mamusią nie jest facetem z którym chciałabym związać się na całe życie... gdyby mój tak postąpił, zaczęłabym się zastanawiać czy on wogóle mnie kocha... bo że nie szanuje pozwalając na takie zachowanie - to już jest pewne
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
a i nauki mamy załatwione, jeszcze tylko w lutym poradnia
|
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zaproszenia zamówione-z niecierpliwością czekam za nimi, na kurs zapisani, obrączki upatrzone w styczniu idziemy zamowic, suknia upatrzona w salonie - jeśli mi ją zwiną :P to bedzie trzeba szyc, szukanie butow masakra bedzie - w styczniu trzeba się za to wziaść ale poki co sen mi spędza myśl co we włosy - on zawsze twierdze ze nic w nich nie chce-zadne welony, kapelusze itp. ew. maly kwiatek mogę przebolec ale nie ma mowy o kwiatku bo w sukni jest duży kwiat na dole gorsetu i na jednym ramieniu tez sa te same kwiaty (kilka ich a mniejsze) wiec we włosach też kwiat to już przesada ... wychodze z założenia ze nic ale to też dziwnie wyglada bo tak jakby czegos brakowalo... Oglądalam grzebyki ale też mi nie pasuja jakos ...
|
|
|
|
#3169 |
|
Raczkowanie
|
Całkiem niedawno pisałyście o szczotkach TT
Teraz do końca grudnia na stronie tangle-teezer.pl można ja kupić z 10% rabatem po wpisaniu odpowiedniego hasła |
|
|
|
#3170 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
CHciałabym być jedną z tych babć by móc to zoabczyć na żywo i też sie pozachwycać :0
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
Anaelle - doskonale rozumiem twoje stanowisko, wiekszość ma podobne i owszem zgadzam się z tym oczywiście ... ale także mam troche "wlasne wytlumaczenie dla tż" widze w nim ofiare manipulacji i tego że matka mu wmówiła że nic nie wie, nie umie i ma jej sluchac bo ona wie wszystko najlepiej... Do tego stopnia to wszystko sprowadzilo się ze on ma przekonanie ze bez niej nie da rady z normalnym zyciem-obowiazkami... Jak momentami odezwal sie chocby we wlasnej obronie to go postraszyla wymeldowaniem... Wiec "wojna" z nia tez sensu nie ma... Ja nie mieszkam z nimi wiec mam spokoj a tż też bo matka myśli ze uda jej sie to zepsuc przed slubem. Wiem ze po ślubie bedziemy razem z dala od niej i to mi wystarcza... Owszem chciałabym zeby stawal w mojej obronie ale widze ze jestem wazna dla niego w tym ze matka kazala mu zakonczyc ten zwiazek a on nie posluchal jej, co wiecej jak planowalismy i zalatwialismy wszystko tak dalej robimy ... Mimo ze jest mamisynkiem - nie posluchal jej w tym, robi swoje co uwaza za sluszne tylko nie chwalac sie przed nia zebysmy mieli spokoj...
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Misia89p pierscionek bardzo ładny, zaproszenia tez co do oświadczyn czytalam z zaciekawieniem - piekne napewno byly i pieknie napisane - wspomnienie na zawsze i takie nietypowe...
|
|
|
|
#3172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
oj, mój TŻ miałby przerąbane gdyby nie chciał stanąć po mojej stronie. Foch forever.
|
|
#3173 |
|
Wtajemniczenie
|
pechowiec_ona87, aniaa119 dziękuję, oj tak wspomnienia pozostaną na zawsze
aż teraz się wzruszyłam jak to pisałam
|
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Anaelle: Dzięki za link! Znam je tylko się wiecznie załapać nie mogę
|
#3175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uknuł to tak, że nic nie dało się poznać i zrobił Ci mega niespodziankę![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
ile twój Tż ma lat?
C6H5-NH-C2H5 I&M 31.08.2013 ![]() Edytowane przez ila87 Czas edycji: 2012-12-15 o 22:14 |
||
|
|
|
#3176 |
|
Raczkowanie
|
Ila87 juz raz doprowadzila do naszego rozstania rok temu wiec na szczescie teraz jestesmy madrzejsi - oczywiscie sprzeczki o nia raz kiedys sa ale tż już widzi jej zachowanie jaka jest a rok temu to zachowywal sie jakby to ona chodzacy ideal byl ... Ja mam rocznikowo jeszcze 25 a tz 33,5. Teraz cisza jest wzgledna ale burza bedzie dopiero jak dostanie zaproszenie - miesiac przed slubem ... Wtedy to juz troche mało może zrobić - jedynie go straszyc ze nie bedzie jej na slubie ...
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesteśmy w podobnej sytuacji, bo ja też mam 25lat, a mój TŻ w marcu 32 , więc dużej różnicy nie ma. Nie wyobrażam sobie takiego "niereagowania"i pozwalania na tego typu komentarze. Zresztą po różnych momentach i zamieszaniach mój TŻ mi mówił, że ja będę jego żoną i stanę się najważniejszą osobą w jego życiu. Rodzina, w której się wychował (czyli w tym wypadku matka) schodzi na drugi plan, a jeśli coś nie odpowiada, to może w ogóle się odciąć
C6H5-NH-C2H5 I&M 31.08.2013 ![]() Edytowane przez ila87 Czas edycji: 2012-12-15 o 22:49 |
|
|
|
|
#3178 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hmmm chyba nie, sądzę że będę miała tradycyjny panieński, z samymi kobietami
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cudne zaręczyny, TŻ się postarał Cytat:
Byłam dzisiaj z TŻ w Ikei, kupiliśmy moje wymarzone filiżanki na herbatę i kawę, 12 sztuk I przy okazji podpatrzyliśmy kilka rozwiązań, upatrzyliśmy zastawę którą kupimy w styczniu (tę) i w ogóle fajnie Kocham ten sklep ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Aaa zapomniałabym, Emilia, gratuluję sukni! Piękna!
|
||||||
|
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do talerzy kupiliśmy biało-czarne kwadraciaki http://allegro.pl/12os-76el-kwadrat-...851498926.html, właściwie nie my tylko rodzina zafundowała nam na nowe mieszkanie. A sprzedawca przypadkiem do zastawy zapakował 2 komplety filiżanek http://allegro.pl/01088-luminarc-qua...867206862.html , więc zaoszczędziliśmy ponad 150zł
|
|
#3180 |
|
Raczkowanie
|
Violett87 o dacie wie od roku ponad i odkąd tylko się dowiedziała to robi to co robi a czym bliżej ślubu tym bardziej ... Po niedawnych jej wyczynach myśli że albo między nami źle albo że uda jej się to "zlikwidowac"-niech zyje w tym przekonaniu jak najdlużej...
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Ila87 też o tym myślałam ... Tylko czy jest taka możliwość pominięcia tej regułki??? - pewnie jak pojdziemy podpisac protokol trzeba z ksiedzem delikatnie pogadac i nie ukrywajac powiedziec poprostu jaka jest i wytlumaczyc dlaczego mamy taka prosbe... tylko nie wiem czy tz zgodzi sie zeby byc szczerym bo on jest taki cichy, wstydliwy i powie ze to wyciaganie prywatnych rzeczy ... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

sprzątanie, i cały dzień z TŻ 

ślubujemy 21 września 

klik!