Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-08.2011 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! 4 8,33%
Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. 0 0%
Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy 0 0%
Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. 0 0%
Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci 0 0%
Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy 2 4,17%
Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka 13 27,08%
Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. 3 6,25%
Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy 2 4,17%
Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną 15 31,25%
Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy 1 2,08%
Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły 3 6,25%
Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. 1 2,08%
Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. 1 2,08%
Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am 2 4,17%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 21:03   #4651
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
obejrzyjcie! cud narodzin okiem fotografa

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:22   #4652
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0

Cytat:
Brumek może kładź się trochę wcześniej spać póki Tymek się nie naprawi?
Z tym jest o tyle ciężko, że ja muszę właśnie wtedy pracować. To na serio jedyny moment w ciągu doby, gdy coś mogę zrobić, bo w ciągu dnia nie mam ani sekundy. No a samo się nie zrobi...

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Brumek współczuję nocek.....nie w temacie ejstem, nadal zębiska dają się we znaki, czy innych przyczyn się dopatrujesz?
U nas zęby sa już wszystkie, więc to nie to. No, chyba ze piątki idą Ale tak serio to nie, bo ich nie widać. Myślę, ze ma jakiś kiepski okres. Szkoda tylko że ten okres się wydłuża i staje coraz "kiepściejszy"

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja tak spałam, gdy Patryk się urodził. Po 15 minut. Jak już mi 3 godziny się uzbierało, to się cieszyłam Tyle, że to było lato.
Teraz śpię więcej, ale często dzięki temu, że chodzę spać po 21
Wspólczuję

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brumek współczuję nocekpodejrzewasz coś? bo zęby to już chyba wszystkie ma, nie?
Zęby są. Podejrzewam ból istnienia

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Wiki juz prawie zdrowa. Wnioskuje Wlasnie po nocach. Dzis przespala do 4.30 w swoim łóżeczku a pozniej z nami do 8.45 także sie wyspalismy.
SUper, że już dochodzi do normy

Cytat:
Napisane przez isiaok Pokaż wiadomość
Witam!
Ja zombiak jakich mało...brumku łącze sie w bólu...pracuje do 16( 6 dni w tyg) a drugi dzien do 18, Ewka budzi sie milion razy, albo nie spi cale noce, ostatnio podliczyłam,ze w ciagu 3 dni spałam 3h, tż tez ma goracy okres i nie ma go w domu prawie wcale. Momentami czuje sie jak samotna matka...Jeszcze ta koszmarna zima...rozpalanie w piecu,odsniezanie-aaaaaa-już mi lepiej
To możemy sobie łapki podać
Stary 2012-12-15, 21:25   #4653
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek a przypomniało mi się, jak my nie spałyśmy Ty byłaś wyspana. Teraz większość z nas jakoś sypia a Ty się męczysz . Równowaga w przyrodzie musi być zachowana .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:38   #4654
patik87
Zakorzenienie

[QUOTE=iustyna1;38153953]Brumek a przypomniało mi się, jak my nie spałyśmy Ty byłaś wyspana. Teraz większość z nas jakoś sypia a Ty się męczysz . Równowaga w przyrodzie musi być zachowana .[/QUOTE

sesese a ja nadal niewyspana. Albo czasem łagodniejsza wersja : mało wyspana

A teraz idę spać.
Stary 2012-12-15, 21:44   #4655
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Brumku a Tymek a całe zęby już na wierzchu, bo widzę, ze Agatę męczą 3 są w połowie, bo one takie stożkowate

Dostałam od męża na gwiazdke bon na trening personalny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:47   #4656
mme_audrey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I też taki duży jest? Mi zależało właśnie na czymś większym, bo w te pierwsze kocyki to niedługo będzie można co najwyżej jedną nogę mu zawinąć
mamy coś takiego: http://www.ebay.co.uk/itm/Humphreys-...item43b6bbc3f0
nie chce mi się mierzyć, ale chyba 100x130 cm ma (na podstawie informacji znalezionych w sieci) - czyli jest pomiędzy kocykiem średniaka, a przedszkolaka z LaMillou

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mam zamiar robic na swieta rogaliki drozdzowe. Czy beda dobre na swieta? Nie stwardnieja albo nie zepsuje sie np. nadzienie z jablek?
wydaje mi się, że to może już nie być "to"

brumek, jestem ciekawa, czemu Tymek tak nie śpi po nocach a jakieś cienie, czy coś mu się na ścianach nie odbija, co go rozprasza?
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 23:31   #4657
iwonap79
Raczkowanie

witam zza WIEEEELKICH KRZACZORÓW

obiecanka na 2013- regularnie wizaż
lecę czytać
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 00:02   #4658
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek a przypomniało mi się, jak my nie spałyśmy Ty byłaś wyspana. Teraz większość z nas jakoś sypia a Ty się męczysz . Równowaga w przyrodzie musi być zachowana .
Taaa
Ale wiesz, nie wiem, czy mnie to pociesza

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Brumku a Tymek a całe zęby już na wierzchu, bo widzę, ze Agatę męczą 3 są w połowie, bo one takie stożkowate

Dostałam od męża na gwiazdke bon na trening personalny
Całe. No, może nie całe całe, ale jeśli jeszcze urosną to minimalnie. Ale mówisz, że takie wyłażące też jeszcze bolą?

Trening personalny - ale będziesz laska

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
brumek, jestem ciekawa, czemu Tymek tak nie śpi po nocach a jakieś cienie, czy coś mu się na ścianach nie odbija, co go rozprasza?
Nawet nie wiesz, jak ja ciekawa jestem
Na ścianach nic nie ma na bank, bo u niego w pokoju są egipskie ciemności. No i oczywiście w tym można by się dopatrywać przyczyny, ale on od urodzenia miał ciemno, rolety zasłonięte, zero światła i tak mu się spało najlepiej. Więc czy to możliwe, że mu się z dnia na dzień odmieniło i zaczął się bać

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
lecę czytać
Iwona, ja Ci nie wierzę

Jutro chyba do Ikei pojedziemy. Kupię mamie komodę na gwiazdkę
Ktoś coś chce?
Stary 2012-12-16, 00:09   #4659
mme_audrey
Raczkowanie

może teraz jest bardziej świadomy, czy coś? nie mam pojęcia

oglądam jednym okiem "Piłkarski poker" - to jeden z tych filmów, który mogę oglądać tryliard razy, a drugim okiem wybieram kalendarz. Jak już myślę, że się zdecydowałam, to znajduję kolejny, który też mi się podoba
mme_audrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 04:51   #4660
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 06:58   #4661
agni82
Zadomowienie

wcieło mi posta. nie chce mi sie pisać raz jeszcze. paluszki mnie bolą.
Dzień dobry!!
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 08:08   #4662
agulaaabar
Zakorzenienie

Hej

Fakt pustki jak nigdy.. ja nie mam weny do pisania... świeta też mnie przestaly cieszyc..

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:27   #4663
ellika
Rozeznanie

Hej mam chwilkę dla siebie bo ferajna śpi a ja sobie kawkę popijam

znowu mamy odwiedziny rodzinki z dzieciakami - jak patrzę jak KArolcia się bawi z kuzynostwem to chcę gromadkę dzieci

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

brumek jak nocka?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:42   #4664
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mme_audrey Pokaż wiadomość
może teraz jest bardziej świadomy, czy coś? nie mam pojęcia

oglądam jednym okiem "Piłkarski poker" - to jeden z tych filmów, który mogę oglądać tryliard razy, a drugim okiem wybieram kalendarz. Jak już myślę, że się zdecydowałam, to znajduję kolejny, który też mi się podoba
- też nie mam. niestety
- też go lubię kojarzy mi się z początkiem podstawówki..

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
brumek jak nocka?
Dziękuję, nieco lepiej
Tzn. 4 pobudki, jedna ponad godzinna, ale w porównaniu do poprzedniej nocy to sielanka
Stary 2012-12-16, 11:14   #4665
Kolina
Zadomowienie

hej
kochane, klocki po raz n-ty

zwykłe do układania: duplo jak np 5511 http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1

czy wader
np 132 el. http://allegro.pl/wader-klocki-132-e...861109344.html
czy lepiej middle blocks http://allegro.pl/zabawki-wader-kloc...870474212.html

myslalam o wader ale któraś z was pisala ze zle sie składaja czy coś?
Stary 2012-12-16, 11:35   #4666
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
madzia1k1 widze cię na pasku, napisz coś.

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

http://www.swiatwasylewskich.pl/inde...-23/#more-3604 obejrzyjcie! cud narodzin okiem fotografa
Właśnie doczytałam, że Patik mnie wywołuje z zimnych krzakorów. Tak mi już głupio, że nawet nie będę sie tłumaczyć

Patik bardzo się cieszę, że uspokoiłaś się wynikami Sary. Domyślam się jak musiałaś się denerwować po ostatniej wizycie u pediatry.

Dominik jest chory, ma anginę, jest bardzo źle. 3 dzień bierze antybiotyk ale poprawy nie widzę, gardło bardzo boli, kaszle strasznie, bardzo mało je i pije. Tym piciem właśnie najbardziej się przejmuje, bo boję sie, że trafimy do szpitala. Odkąd bylismy w szpitalu z rotawirusem, za każdym razem jak D. jest chory schizuje, że tam trafimy. Wiem, że na wątku tez ostatnio duzo chorowitków i anginę też przechodziliście. Mamy antybiotyk augumentin, już raz też go mieliśmy i szybciej pomagał. Do tego trójki sie pchają, wiec sami wiecie jak musimy mieć ciekawie. Wszystko bym oddała, żeby pomóc mojemu żuczkowi.

A jeżeli chodzi o mnie to wszystko ok. W nowej pracy już całkiem się zaaklimatyzowałam i księgowa jest ze mnie zadowolona, nie chwalca się Mamy bardzo dużo pracy, wiec niestety nie mogę czytać Was, a w domu to juz D. mi nie pozwala. Zazwyczaj siadam po tygodniu i mam 10-15str do czytania
4 stycznia idziemy na zabawe karnawałową organizowaną przez moją firmę. Bedzie ok. 200 osób, w miejscu gdzie mieliśmy 3 lata temu wesele. Bardzo się ciesze na ta imprezę, bo już długo nigdzie nie byliśmy.

Jeszcze korzystajac z okazji chciałam bardzo pogratulować Oliweczce ślicznego Mateuszka, oraz wszystkim nowym cieżaróweczkom. A za Chealsea trzymam mocno kciuki, żeby szybko do tego grona dołączyła

Buziaki wielkie!!!

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:43   #4667
Marina1
Zakorzenienie

HEJ kobitki.

Tesciowa poszla do kosciola ( a mialysmy isc razem, oczywiscie mi nie powiedziala, ze idzie, a mowilam, ze chce isc z nia . Mam potrzebe jakos, nic, pojde dzis o 15. ) dziadki (pradziadki ) kawkuja, tesc na jakichs strazackich wyborach, m. usypia malego a ja jestem u brata tazta ( ne ma go ) w letniej kuchni, ale zaraz bede sie zmywac, bo tu spia tesciowie, a jak sa to czuje sie nieswojo.

U mnie srednio. juz tydzien tu jestem.
auto zepsute, justynka nie mam jak odebrac pakunku poki co, mama dzwonila, ze jest, ale nie przyjedzie, bo nie ma jak, a i ja nie mam jak. moj ojciec juz drugi tydzie n %, wiec nawet jakbym chciala to tam nie pojade poki co, bo by nie zostawil na nas suchej nitki, za to, ze poszlismy do tesciow. zamiast do niego ha ha ha

kobity zrobily obiad, ale ja nie tkne nawet, bo rosol to normalnie lój tlusty, nie mowiąc o drugim. I tak sobie żyje na chlebie z marmoladą, bo kasy zero póki co.
M. dalej nie chodzi do pracy - dalej ma muuuultum leków. Taki przywalony chodzi...

Nie wiem co pisać, życie jest brutalne.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

w pon. przyjezdza siostra m. 28 letnia. I nie wiem jak sie pomiescimy.

Mam problem ze spacerami, wiem, ze to glupiop zabrzmi, ale nie umiem i nie lubie spacerować po wsi, wczoraj jak wysz lam z malym w wozku, to az ludzie oknami patrzyli...serio, tutaj jestem mega sensacja

my na sylwa w domu siedzimy.

Ja tez ic nie robie na swieta, to nie moja kuchnia, to nie moje gary itp.

A! wiecie, ze koles od mieszkania kazal nam zaplacic jeden czynsz jeszcze za ten miesiac? normalnie myslalam, ze padne jak to powiedzial. i najlepiej juz. Bo nie powiedzielismy mu z wyprzedzeniem. No niby tak, ale wiedzial jaka sytuacja, ze M. zachorowa, ja nie pracuje i nie mamy nawet na oplacenie nata. Oczywiscie mu nie zaplacilismy i nie zaplacimy poki co.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:09   #4668
Shira_83
Zadomowienie

hej Kuny

u nas wczoraj była masakra naszego popierdółkę pogryzał suka wilczur sąsiadów rzucała nim jak szmacianką uciekał im z kojca który wygląda jak jego osobiste małe Auschwitz wychudzona aż żebra widać moja mama wyszła z nim na siku pies się na niego rzucił fuji uciekł do sieni a ona za nim mama nie dała rady jej wypchnąć i ona go wytargała z tej naszej sieni za kark ja jak na górze usłyszałam pisk to już wiedziałam że coś dorwało małego sfrunęłam ze schodów bo zejściem tego nie nazwę patrzę a tem się krew wali a suka rzuca nim jak zabawkę mama nie dała rady nic zrobić krzyczała, ale ta nie odpuszczała wyrwałam mamie z ręki jej kurtkę przywaliłam jej za głowy wrzeszcząc jak poganin puściła go ale znowu dorwała za szyję poleciał z nim w pysku za dom to ja za nią uderzyłam jeszcze raz tą kurtką wypuściła go stanęłam między nimi fuji jakimś cudem zdołał uciec do domu. Kora na mnie warczała ale odpuściła i poszła do domu na dyżur do lecznic 1,5 godziny szycia takiego małego psa to wiecie jak wygląda cud że to przeżył szyją cała poharatana

poleciałam do sąsiadki że im pies uciekł i pogryzł naszego a co gdyby to był Krzyś

dopiero pod jej drzwiami poczułam, że mi zimno w stopy po śniegu ganiałam w papuciach bez palców takie klapki mam ciekawe czy nie będę chora...

teraz była sąsiadka zapłaciłam mi koszty leczenia 150 zł plus leki ale to nic nie ważne byle tylko wyzdrowiał

Edytowane przez Shira_83
Czas edycji: 2012-12-16 o 13:11
Shira_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:26   #4669
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
hej

zwykłe do układania: duplo jak np 5511 http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1

czy wader

Dla mnie tylko duplo

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hej Kuny

u nas wczoraj była masakra naszego popierdółkę pogryzał suka wilczur sąsiadów rzucała nim jak szmacianką uciekał im z kojca który wygląda jak jego osobiste małe Auschwitz wychudzona aż żebra widać moja mama wyszła z nim na siku pies się na niego rzucił fuji uciekł do sieni a ona za nim mama nie dała rady jej wypchnąć i ona go wytargała z tej naszej sieni za kark ja jak na górze usłyszałam pisk to już wiedziałam że coś dorwało małego sfrunęłam ze schodów bo zejściem tego nie nazwę patrzę a tem się krew wali a suka rzuca nim jak zabawkę mama nie dała rady nic zrobić krzyczała, ale ta nie odpuszczała wyrwałam mamie z ręki jej kurtkę przywaliłam jej za głowy wrzeszcząc jak poganin puściła go ale znowu dorwała za szyję poleciał z nim w pysku za dom to ja za nią uderzyłam jeszcze raz tą kurtką wypuściła go stanęłam między nimi fuji jakimś cudem zdołał uciec do domu. Kora na mnie warczała ale odpuściła i poszła do domu na dyżur do lecznic 1,5 godziny szycia takiego małego psa to wiecie jak wygląda cud że to przeżył szyją cała poharatana

poleciałam do sąsiadki że im pies uciekł i pogryzł naszego a co gdyby to był Krzyś

dopiero pod jej drzwiami poczułam, że mi zimno w stopy po śniegu ganiałam w papuciach bez palców takie klapki mam ciekawe czy nie będę chora...

teraz była sąsiadka zapłaciłam mi koszty leczenia 150 zł plus leki ale to nic nie ważne byle tylko wyzdrowiał
O k... nie można gdześ tego zgłosić?

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:46   #4670
mamad1
Zadomowienie

Ja tak na szybko. W biedronce jest jeszcze dziś promocja na pieluchy dada - 2 paczki za 49,99zł (normalnie 1 paczka za 28,99)
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:55   #4671
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
hej Kuny

rany, ale masakra

sasiedzi mam nadzieje wezmę tę naukę na poważnie i lepiej zabezpieczą kojec i psa
a zaświadczenie o szczepieniach? niech pokażą

masz rację, to mogło być dziecko, mogla też na ciebie się rzucić czy mamę, aż strach myśleć co byłoby gdyby...

sama miałam psa z listy agresywnych (kaukaza), dla nas priorytet to było dokładne zabezpieczenie posesji, duży kojec (mały wzmaga agresję i frustrację, podobnie jak łańcuch), pilnowanie by nigdy pies nie wychodził gdy brama otwarta, spacery na smyczy, kaganiec etc
od opiekuna zależy tak wiele, każdy właściciel zwierza powinien do tego podchodzić bardzo, bardzo poważnie - każdy nawet jeśłi z pozoru ma psa łagodnego jak baranek

trzymam kciuki za szczeniorka, by na strachu tylko się skończyło

scio, dzięi za podpowiedź
Stary 2012-12-16, 14:06   #4672
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwonap79 Pokaż wiadomość
witam zza WIEEEELKICH KRZACZORÓW

lecę czytać
ciekawe ciekawe.. a jak tam staranka? bo pisałaś chyba że planujecie już?

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
a co to o tej porze nieboraczku ?

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Hej

Fakt pustki jak nigdy.. ja nie mam weny do pisania... świeta też mnie przestaly cieszyc..
co się podziało agula? cieszyłaś się że jedziesz do pl..

Cytat:
hej

czy wader

ja pisałam że wader źle się składają. Dla mnie źle, okropnie. ja kupiłam w pepco takie wąskie są. do niczego. może inne są lepsze, nie wiem.
Odkąd mam duplo żłobek jestem nimi zachwycona, chociaż byłam sceptycznie nastawiona. Sara narazie ma w nosie, rozwalanie najlepiej wychodzi.

Madzia przykro mi ze choruje Dominik. My też właśnie ostatnio mieliśmy augumentin i szybko pomógł, rok temu też na gardło to samo mieliśmy. Jakoś mocno trzyma, paskudna odmiana tej anginy
Ale widze że jesteś ze wszystkim na bieżąco

Shira OMG po przeczytaniu 1 linijki myślałam ze to Krzyś..

Marina witaj. Nie wiem co ci napisać... przytulam.

Pojechałam do kościoła jeepem. Teściowa pojechała ze mną, sama by nie przyszła się zapytać czy ją zabiorę, tż jej zaproponował bo widział że rano nie pojechała bo nie było jak wyjechać.
I... po mszy nie mogłam odpalić samochodu. coś strzeliło. Nie muszę mówić jak nam się gadka kleiła dopóki po nas nie przyjechali.

Byłam z Sarą u sąsiadki. Wyła jak u lekarza, 10 minut non stop, nie wiem co jej było, już miałam wracać do domu. Za nic nie chciała tam być. Nie popisała mi się córka w gościach.
Stary 2012-12-16, 14:25   #4673
agulaaabar
Zakorzenienie

Marinka słonce jesteś mega dzielna... mimo całej tej sytuacji bardzo silna dziewczyna z Ciebie. Trzymam za Was mocno kciuki

Shira matko kochana, nie chce nawet mysleć co by było gdyby....

Patik pisałam na fb.... o tacie i wujku... jeszcze teraz mama zadzwoniła że cos sie stało i nie mają wody... prawdopodobnie rura strzeliła.. studnia daleko w lesie, trzeba jechać po górach, prawie metr sniegu... do d... to wszystko

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:41   #4674
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja tak na szybko. W biedronce jest jeszcze dziś promocja na pieluchy dada - 2 paczki za 49,99zł (normalnie 1 paczka za 28,99)

Co Ty piszesz?
Od kiedy taka promocja? Nic nie wiedziałam

Niedaleko siostry otwierali biedronkę, kazałam jej kupić pampersów na zapas. 29 paczek wzięła Jak nie zużyje to odsprzedam.

Shira ale miałaś przeżycie. W takich momentach to strzela adrenalina nie?
Trzymam kciuki żeby piesek wydobrzał.

Madziak fajnie żeś z pracy zadowolona Mi się wydawało, że to Wodaqua robote zmieniać miała
Zdrówka dla Dominika.

Byliśmy do południa w CH, tż się Radkiem zajął a ja z siostrą buszowałyśmy w ciuchach
Wreszcie sobie coś kupiłam!
Ubrałam się jak manekin na wystawie

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Patik widzę, żeś i jeepowi dała rade
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:53   #4675
patik87
Zakorzenienie

Lili 29 sztuk? łoo matko, ile Ty za to zapłaciłaś?
Co sobie kupiłaś? pochwal się duże są już wyprzedaże? czy to taki epseudo wyprzedaże, pare sztuk z całego asortymentu i krzyczą że wielka wyprz?
Ja z jeepem za pan brat
Stary 2012-12-16, 15:57   #4676
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
ciekawe ciekawe.. a jak tam staranka? bo pisałaś chyba że planujecie już?

Madzia przykro mi ze choruje Dominik. My też właśnie ostatnio mieliśmy augumentin i szybko pomógł, rok temu też na gardło to samo mieliśmy. Jakoś mocno trzyma, paskudna odmiana tej anginy
Ale widze że jesteś ze wszystkim na bieżąco

Pojechałam do kościoła jeepem. Teściowa pojechała ze mną, sama by nie przyszła się zapytać czy ją zabiorę, tż jej zaproponował bo widział że rano nie pojechała bo nie było jak wyjechać.
I... po mszy nie mogłam odpalić samochodu. coś strzeliło. Nie muszę mówić jak nam się gadka kleiła dopóki po nas nie przyjechali.
Byłam z Sarą u sąsiadki. Wyła jak u lekarza, 10 minut non stop, nie wiem co jej było, już miałam wracać do domu. Za nic nie chciała tam być. Nie popisała mi się córka w gościach.
Widocznie sąsiadka się jej nie podobała

No właśnie strasznie go meczy ta angina. Poprzednio też mieliśmy augumentin i szybciej pomogło, ale to było przy trzydniówce jak sie później okazało, wiec może wcale ten antybiotyk nie był potrzebny. Teraz biedaczek usnął. Zjadł dzisiaj trochę kaszki, słoiczek jagód, mały słoiczek obiadku, 120ml herbatki i 50ml mleka, mało wypił nie?

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Co Ty piszesz?
Od kiedy taka promocja? Nic nie wiedziałam

Niedaleko siostry otwierali biedronkę, kazałam jej kupić pampersów na zapas. 29 paczek wzięła Jak nie zużyje to odsprzedam.

Madziak fajnie żeś z pracy zadowolona Mi się wydawało, że to Wodaqua robote zmieniać miała
Zdrówka dla Dominika.
29sztuk, to zaszalała

Ale tez muszę zrobić zapas i kupić te za 50 2paczki.

A o ile dobrze pamiętam to Wodaque też miała zmieniać pracę, więc dobrze pamietasz

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:02   #4677
Shira_83
Zadomowienie

kochane nawet nie wiecie jak mną telepało wczoraj jak pomyślałam co się mogło stać
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

O k... nie można gdześ tego zgłosić?
jedynie na policję,a le wiesz jak to jest to nasi w sumie jedyni sąsiedzi tak wizawi nie chcemy wchodzić na wojenną ścieżkę to spoko ludzie, ale gdybyś zobaczyła ten kojec kury by w nim nie utrzymał, a żeby pies nie wychodził górą to wystawił mu takie druty zaostrzone
Cytat:
rany, ale masakra

sasiedzi mam nadzieje wezmę tę naukę na poważnie i lepiej zabezpieczą kojec i psa
a zaświadczenie o szczepieniach? niech pokażą

masz rację, to mogło być dziecko, mogla też na ciebie się rzucić czy mamę, aż strach myśleć co byłoby gdyby...

sama miałam psa z listy agresywnych (kaukaza), dla nas priorytet to było dokładne zabezpieczenie posesji, duży kojec (mały wzmaga agresję i frustrację, podobnie jak łańcuch), pilnowanie by nigdy pies nie wychodził gdy brama otwarta, spacery na smyczy, kaganiec etc
od opiekuna zależy tak wiele, każdy właściciel zwierza powinien do tego podchodzić bardzo, bardzo poważnie - każdy nawet jeśłi z pozoru ma psa łagodnego jak baranek

trzymam kciuki za szczeniorka, by na strachu tylko się skończyło
pytaliśmy czy szczepiony mówią że tak ale średnio im wierzę gdyż o psy nie dbają wcale mają jeszcze takiego małego kundla przychodzi do nas jeść z miski bo taki chudy i zawsze głodny jak tylko widzi moją mamę na spacerze to biegnie w nadziei że rzuciła coś do michy dajemy tam naszemu kości bo je szrutuję i nie chcę, żeby się małemu wbiły zwykłą karmę ma w domu.

Cytat:
c
Shira OMG po przeczytaniu 1 linijki myślałam ze to Krzyś..
jak ja pomyślałam że to mógłby być on to.....

już raz latem mama była na polu z małym i ona też uciekła tylko wtedy to był tylko taki wyrośnięty szczeniak a i tak chciała skoczyć na wózek

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Shira matko kochana, nie chce nawet mysleć co by było gdyby....

:
ja też nie ale przychodzi taka refleksja i co teraz jak wyjść na spacer a jeśli znowu się jej uda wydostać

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Shira ale miałaś przeżycie. W takich momentach to strzela adrenalina nie?
Trzymam kciuki żeby piesek wydobrzał.

[:
serio nawet nie poczułam że stoję w sumie boso w śniegu zero czucia moja mama mi mówiła że mi się nieśmiertelność chyba włączyła ale ja już tak mam przecież to NASZEMU psu działa się krzywda jeśli nie miałabym tej kurtki rzuciła bym się na tego psa z gołymi rekami jak Boga kocham

no ulę już schną

mamy dziś kolędę ooo fuj nie lubię
Stary 2012-12-16, 16:43   #4678
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Marzenko zagadka z Clarksami rozwiązana
Pojechaliśmy dzisiaj do Clarksa kupić Szymonkowi buciki, bo zobaczyłam na ich stronie, że mają już wyprzedaże.
Chcieliśmy kupić konkretnie te buty: http://www.clarks.co.uk/p/20351224 i pani nam ich nie sprzedała bo to nie są buty dla chodzącego dziecka. Mąż wypytał dokładnie, dlaczego: to są buty dla dziecka, które zaczyna stawiać swoje pierwsze kroczki, uczy się chodzić ( podeszwa w nich jest bardzo miękka i cieńsza ), a kiedy już dziecko dobrze chodzi / biega są buty z ciut twardszą i grubszą podeszwą. A rozmiarkówa, dlatego aż do 5, bo w różnym wieku dzieci zaczynają chodzić.
No i nie wiem co zrobić. Kusi mnie zamówić te buty z przez internet z dostawą do domu. Rozmiar znamy, bo dzisiaj Szymek miał mierzoną stopę. Mamy już 5 H

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:46   #4679
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Lili 29 sztuk? łoo matko, ile Ty za to zapłaciłaś?
Co sobie kupiłaś? pochwal się duże są już wyprzedaże? czy to taki epseudo wyprzedaże, pare sztuk z całego asortymentu i krzyczą że wielka wyprz?
Ja z jeepem za pan brat
No 29 sztuk :p Chyba już do końca starszy

Spodnie, coś takiego:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...odnie/101248/2

2 topy,
sweter czarny zapinany za 35zł z 60zł
sweter szary, długi zapinany za 28zł z 60.

I jeszcze łososiowy sweterek.

Cytat:
mamy dziś kolędę ooo fuj nie lubię
Już? Taką z księdzem?
U nas zaczyny chodzić dopiero po świętach.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:32   #4680
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski co do wyprzedaży ja polecam się do Hm przejechać.Ja tam b.duzo kupiłam.Bo cene niskie a z kartami Glamour to już wogóle

upolowałam c&a kurtkę puchową za 100zł
http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...Jacken/63856/3

i taka czapkę

http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...3%BCte/71018/3

obie rzeczy z przesyłka 122zł

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-12-16 o 17:36
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości