|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnej cześci naszego wątku. Zapraszam do głosowania
|
|||
| Już jest zima i bałwanek-mamo, mamo nie mam sanek! |
|
4 | 8,33% |
| Na jedzenie czasu nie marnujemy, od rana do nocy świat poznajemy. |
|
0 | 0% |
| Śnieg, sanki i Mikołaj, do zabawy nas zawołaj. Ciągle rośniemy i coraz więcej łobuzujemy |
|
0 | 0% |
| Książki „czytamy“, coraz więcej mówimy, nasze mamusie w zdziwienie wprawimy. |
|
0 | 0% |
| Jesteście gotowi na szaleństwa wakacyjnych dzieci? To już kolejna zima z ich udziałem leci |
|
0 | 0% |
| Pierwsze święta odkąd chodzimy i na saneczkach też już jeździmy |
|
2 | 4,17% |
| Czy to synek, czy to córka- co dzień wielka rozpierdułka |
|
13 | 27,08% |
| Kończymy ząbkować, zaczynamy mówić, wakacyjnych dzieci nie da się nie lubić. |
|
3 | 6,25% |
| Zima przyszła, my psocimy i na sanki wychodzimy |
|
2 | 4,17% |
| Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
15 | 31,25% |
| Zbieramy siły, szyki zwieramy, na bunt dwulatka razem czekamy |
|
1 | 2,08% |
| Mamy ciągle nowe, szatańskie pomysły, przez które mamusie tracą wszystkie zmysły |
|
3 | 6,25% |
| Na sankach śmigać, choinki stroić, przy stole broić- to wszystko tej zimy ze swym smykiem zrobimy! |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i na nocnik sobie siadam. |
|
1 | 2,08% |
| Biegam, skaczę, klocki składam i do mamy ciągle gadam. |
|
1 | 2,08% |
| Zęby prawie wszystkie mam, zjadam wszystko am, am am |
|
2 | 4,17% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
|
|
|
|
#4652 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Biegamy,piszczymy,na szafki wchodzimy,nie możemy się doczekać sanek i zimy.07-0
Cytat:
Cytat:
Ale tak serio to nie, bo ich nie widać. Myślę, ze ma jakiś kiepski okres. Szkoda tylko że ten okres się wydłuża i staje coraz "kiepściejszy" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4653 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek a przypomniało mi się, jak my nie spałyśmy Ty byłaś wyspana. Teraz większość z nas jakoś sypia a Ty się męczysz
. Równowaga w przyrodzie musi być zachowana .
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=iustyna1;38153953]Brumek a przypomniało mi się, jak my nie spałyśmy Ty byłaś wyspana. Teraz większość z nas jakoś sypia a Ty się męczysz
. Równowaga w przyrodzie musi być zachowana .[/QUOTEsesese a ja nadal niewyspana. Albo czasem łagodniejsza wersja : mało wyspana ![]() A teraz idę spać.
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku a Tymek a całe zęby już na wierzchu, bo widzę, ze Agatę męczą 3 są w połowie, bo one takie stożkowate
![]() Dostałam od męża na gwiazdke bon na trening personalny
|
|
|
|
#4656 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie chce mi się mierzyć, ale chyba 100x130 cm ma (na podstawie informacji znalezionych w sieci) - czyli jest pomiędzy kocykiem średniaka, a przedszkolaka z LaMillou ![]() Cytat:
brumek, jestem ciekawa, czemu Tymek tak nie śpi po nocach a jakieś cienie, czy coś mu się na ścianach nie odbija, co go rozprasza?
|
||
|
|
|
#4657 |
|
Raczkowanie
|
witam zza WIEEEELKICH KRZACZORÓW
![]() obiecanka na 2013- regularnie wizaż ![]() lecę czytać
|
|
|
|
#4658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, nie wiem, czy mnie to pociesza ![]() Cytat:
Trening personalny - ale będziesz laska ![]() Cytat:
Na ścianach nic nie ma na bank, bo u niego w pokoju są egipskie ciemności. No i oczywiście w tym można by się dopatrywać przyczyny, ale on od urodzenia miał ciemno, rolety zasłonięte, zero światła i tak mu się spało najlepiej. Więc czy to możliwe, że mu się z dnia na dzień odmieniło i zaczął się bać ![]() Iwona, ja Ci nie wierzę Jutro chyba do Ikei pojedziemy. Kupię mamie komodę na gwiazdkę ![]() Ktoś coś chce?
|
|
#4659 |
|
Raczkowanie
|
może teraz jest bardziej świadomy, czy coś? nie mam pojęcia
![]() oglądam jednym okiem "Piłkarski poker" - to jeden z tych filmów, który mogę oglądać tryliard razy, a drugim okiem wybieram kalendarz. Jak już myślę, że się zdecydowałam, to znajduję kolejny, który też mi się podoba
|
|
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
wcieło mi posta. nie chce mi sie pisać raz jeszcze. paluszki mnie bolą.
![]() Dzień dobry!! |
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Fakt pustki jak nigdy.. ja nie mam weny do pisania... świeta też mnie przestaly cieszyc.. |
|
|
|
#4663 |
|
Rozeznanie
|
Hej
mam chwilkę dla siebie bo ferajna śpi a ja sobie kawkę popijam ![]() znowu mamy odwiedziny rodzinki z dzieciakami - jak patrzę jak KArolcia się bawi z kuzynostwem to chcę gromadkę dzieci ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- brumek jak nocka? |
|
|
|
#4664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - też go lubię Dziękuję, nieco lepiej Tzn. 4 pobudki, jedna ponad godzinna, ale w porównaniu do poprzedniej nocy to sielanka
|
|
#4665 |
|
Zadomowienie
|
hej
kochane, klocki po raz n-ty ![]() zwykłe do układania: duplo jak np 5511 http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=1 czy wader np 132 el. http://allegro.pl/wader-klocki-132-e...861109344.html czy lepiej middle blocks http://allegro.pl/zabawki-wader-kloc...870474212.html myslalam o wader ale któraś z was pisala ze zle sie składaja czy coś?
|
#4666 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Patik bardzo się cieszę, że uspokoiłaś się wynikami Sary. Domyślam się jak musiałaś się denerwować po ostatniej wizycie u pediatry. Dominik jest chory, ma anginę, jest bardzo źle. 3 dzień bierze antybiotyk ale poprawy nie widzę, gardło bardzo boli, kaszle strasznie, bardzo mało je i pije. Tym piciem właśnie najbardziej się przejmuje, bo boję sie, że trafimy do szpitala. Odkąd bylismy w szpitalu z rotawirusem, za każdym razem jak D. jest chory schizuje, że tam trafimy. Wiem, że na wątku tez ostatnio duzo chorowitków i anginę też przechodziliście. Mamy antybiotyk augumentin, już raz też go mieliśmy i szybciej pomagał. Do tego trójki sie pchają, wiec sami wiecie jak musimy mieć ciekawie. Wszystko bym oddała, żeby pomóc mojemu żuczkowi. A jeżeli chodzi o mnie to wszystko ok. W nowej pracy już całkiem się zaaklimatyzowałam i księgowa jest ze mnie zadowolona, nie chwalca się ![]() 4 stycznia idziemy na zabawe karnawałową organizowaną przez moją firmę. Bedzie ok. 200 osób, w miejscu gdzie mieliśmy 3 lata temu wesele. Bardzo się ciesze na ta imprezę, bo już długo nigdzie nie byliśmy. Jeszcze korzystajac z okazji chciałam bardzo pogratulować Oliweczce ślicznego Mateuszka, oraz wszystkim nowym cieżaróweczkom. A za Chealsea trzymam mocno kciuki, żeby szybko do tego grona dołączyła Buziaki wielkie!!!
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ kobitki.
Tesciowa poszla do kosciola ( a mialysmy isc razem, oczywiscie mi nie powiedziala, ze idzie, a mowilam, ze chce isc z nia . Mam potrzebe jakos, nic, pojde dzis o 15. ) dziadki (pradziadki ) kawkuja, tesc na jakichs strazackich wyborach, m. usypia malego a ja jestem u brata tazta ( ne ma go ) w letniej kuchni, ale zaraz bede sie zmywac, bo tu spia tesciowie, a jak sa to czuje sie nieswojo.U mnie srednio. juz tydzien tu jestem. auto zepsute, justynka nie mam jak odebrac pakunku poki co, mama dzwonila, ze jest, ale nie przyjedzie, bo nie ma jak, a i ja nie mam jak. moj ojciec juz drugi tydzie n %, wiec nawet jakbym chciala to tam nie pojade poki co, bo by nie zostawil na nas suchej nitki, za to, ze poszlismy do tesciow. zamiast do niego ha ha ha kobity zrobily obiad, ale ja nie tkne nawet, bo rosol to normalnie lój tlusty, nie mowiąc o drugim. I tak sobie żyje na chlebie z marmoladą, bo kasy zero póki co. M. dalej nie chodzi do pracy - dalej ma muuuultum leków. Taki przywalony chodzi... Nie wiem co pisać, życie jest brutalne. ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- w pon. przyjezdza siostra m. 28 letnia. I nie wiem jak sie pomiescimy. Mam problem ze spacerami, wiem, ze to glupiop zabrzmi, ale nie umiem i nie lubie spacerować po wsi, wczoraj jak wysz lam z malym w wozku, to az ludzie oknami patrzyli...serio, tutaj jestem mega sensacja my na sylwa w domu siedzimy. Ja tez ic nie robie na swieta, to nie moja kuchnia, to nie moje gary itp. A! wiecie, ze koles od mieszkania kazal nam zaplacic jeden czynsz jeszcze za ten miesiac? normalnie myslalam, ze padne jak to powiedzial. i najlepiej juz. Bo nie powiedzielismy mu z wyprzedzeniem. No niby tak, ale wiedzial jaka sytuacja, ze M. zachorowa, ja nie pracuje i nie mamy nawet na oplacenie nata. Oczywiscie mu nie zaplacilismy i nie zaplacimy poki co.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4668 |
|
Zadomowienie
|
hej Kuny
u nas wczoraj była masakra naszego popierdółkę pogryzał suka wilczur sąsiadów rzucała nim jak szmacianką uciekał im z kojca który wygląda jak jego osobiste małe Auschwitz wychudzona aż żebra widać cud że to przeżył szyją cała poharatanapoleciałam do sąsiadki że im pies uciekł i pogryzł naszego a co gdyby to był Krzyśdopiero pod jej drzwiami poczułam, że mi zimno w stopy po śniegu ganiałam w papuciach bez palców takie klapki mam ciekawe czy nie będę chora... teraz była sąsiadka zapłaciłam mi koszty leczenia 150 zł plus leki ale to nic nie ważne byle tylko wyzdrowiał
Edytowane przez Shira_83 Czas edycji: 2012-12-16 o 13:11 |
|
|
|
#4669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie można gdześ tego zgłosić?
|
||
|
|
|
#4670 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na szybko. W biedronce jest jeszcze dziś promocja na pieluchy dada - 2 paczki za 49,99zł (normalnie 1 paczka za 28,99)
|
|
|
|
#4671 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sasiedzi mam nadzieje wezmę tę naukę na poważnie i lepiej zabezpieczą kojec i psa a zaświadczenie o szczepieniach? niech pokażą masz rację, to mogło być dziecko, mogla też na ciebie się rzucić czy mamę, aż strach myśleć co byłoby gdyby... sama miałam psa z listy agresywnych (kaukaza), dla nas priorytet to było dokładne zabezpieczenie posesji, duży kojec (mały wzmaga agresję i frustrację, podobnie jak łańcuch), pilnowanie by nigdy pies nie wychodził gdy brama otwarta, spacery na smyczy, kaganiec etc od opiekuna zależy tak wiele, każdy właściciel zwierza powinien do tego podchodzić bardzo, bardzo poważnie - każdy nawet jeśłi z pozoru ma psa łagodnego jak baranek trzymam kciuki za szczeniorka, by na strachu tylko się skończyło scio, dzięi za podpowiedź
|
|
#4672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to o tej porze nieboraczku ? Cytat:
Cytat:
Odkąd mam duplo żłobek jestem nimi zachwycona, chociaż byłam sceptycznie nastawiona. Sara narazie ma w nosie, rozwalanie najlepiej wychodzi. Madzia przykro mi ze choruje Dominik. My też właśnie ostatnio mieliśmy augumentin i szybko pomógł, rok temu też na gardło to samo mieliśmy. Jakoś mocno trzyma, paskudna odmiana tej anginy ![]() Ale widze że jesteś ze wszystkim na bieżąco ![]() Shira OMG Marina witaj. Nie wiem co ci napisać... przytulam. Pojechałam do kościoła jeepem. Teściowa pojechała ze mną, sama by nie przyszła się zapytać czy ją zabiorę, tż jej zaproponował bo widział że rano nie pojechała bo nie było jak wyjechać. I... po mszy nie mogłam odpalić samochodu. coś strzeliło. Nie muszę mówić jak nam się gadka kleiła dopóki po nas nie przyjechali.Byłam z Sarą u sąsiadki. Wyła jak u lekarza, 10 minut non stop, nie wiem co jej było, już miałam wracać do domu. Za nic nie chciała tam być. Nie popisała mi się córka w gościach.
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
Marinka słonce jesteś mega dzielna... mimo całej tej sytuacji bardzo silna dziewczyna z Ciebie. Trzymam za Was mocno kciuki
![]() Shira matko kochana, nie chce nawet mysleć co by było gdyby.... Patik pisałam na fb.... o tacie i wujku... jeszcze teraz mama zadzwoniła że cos sie stało i nie mają wody... prawdopodobnie rura strzeliła.. studnia daleko w lesie, trzeba jechać po górach, prawie metr sniegu... do d... to wszystko
|
|
|
|
#4674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty piszesz? Od kiedy taka promocja? Nic nie wiedziałam Niedaleko siostry otwierali biedronkę, kazałam jej kupić pampersów na zapas. 29 paczek wzięła Jak nie zużyje to odsprzedam.Shira ale miałaś przeżycie. W takich momentach to strzela adrenalina nie? Trzymam kciuki żeby piesek wydobrzał. Madziak fajnie żeś z pracy zadowolona Mi się wydawało, że to Wodaqua robote zmieniać miała ![]() Zdrówka dla Dominika. Byliśmy do południa w CH, tż się Radkiem zajął a ja z siostrą buszowałyśmy w ciuchach ![]() Wreszcie sobie coś kupiłam! Ubrałam się jak manekin na wystawie ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Patik widzę, żeś i jeepowi dała rade |
|
|
|
|
#4675 |
|
Zakorzenienie
|
Lili 29 sztuk? łoo matko, ile Ty za to zapłaciłaś?
Co sobie kupiłaś? pochwal się ![]() Ja z jeepem za pan brat
|
#4676 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No właśnie strasznie go meczy ta angina. Poprzednio też mieliśmy augumentin i szybciej pomogło, ale to było przy trzydniówce jak sie później okazało, wiec może wcale ten antybiotyk nie był potrzebny. Teraz biedaczek usnął. Zjadł dzisiaj trochę kaszki, słoiczek jagód, mały słoiczek obiadku, 120ml herbatki i 50ml mleka, mało wypił nie? ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
![]() Ale tez muszę zrobić zapas i kupić te za 50 2paczki. A o ile dobrze pamiętam to Wodaque też miała zmieniać pracę, więc dobrze pamietasz
|
|
#4677 | ||
|
Zadomowienie
|
kochane nawet nie wiecie jak mną telepało wczoraj jak pomyślałam co się mogło stać
jedynie na policję,a le wiesz jak to jest to nasi w sumie jedyni sąsiedzi tak wizawi nie chcemy wchodzić na wojenną ścieżkę to spoko ludzie, ale gdybyś zobaczyła ten kojec kury by w nim nie utrzymał, a żeby pies nie wychodził górą to wystawił mu takie druty zaostrzone ![]() Cytat:
jak ja pomyślałam że to mógłby być on to..... już raz latem mama była na polu z małym i ona też uciekła tylko wtedy to był tylko taki wyrośnięty szczeniak a i tak chciała skoczyć na wózek ja też nie ale przychodzi taka refleksja i co teraz jak wyjść na spacer a jeśli znowu się jej uda wydostać ![]() Cytat:
ale ja już tak mam przecież to NASZEMU psu działa się krzywda jeśli nie miałabym tej kurtki rzuciła bym się na tego psa z gołymi rekami jak Boga kocham ![]() no ulę już schną ![]() mamy dziś kolędę ooo fuj nie lubię
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
Marzenko zagadka z Clarksami rozwiązana Pojechaliśmy dzisiaj do Clarksa kupić Szymonkowi buciki, bo zobaczyłam na ich stronie, że mają już wyprzedaże. Chcieliśmy kupić konkretnie te buty: http://www.clarks.co.uk/p/20351224 i pani nam ich nie sprzedała bo to nie są buty dla chodzącego dziecka. Mąż wypytał dokładnie, dlaczego: to są buty dla dziecka, które zaczyna stawiać swoje pierwsze kroczki, uczy się chodzić ( podeszwa w nich jest bardzo miękka i cieńsza ), a kiedy już dziecko dobrze chodzi / biega są buty z ciut twardszą i grubszą podeszwą. A rozmiarkówa, dlatego aż do 5, bo w różnym wieku dzieci zaczynają chodzić. No i nie wiem co zrobić. Kusi mnie zamówić te buty z przez internet z dostawą do domu. Rozmiar znamy, bo dzisiaj Szymek miał mierzoną stopę. Mamy już 5 H
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spodnie, coś takiego: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...odnie/101248/2 2 topy, sweter czarny zapinany za 35zł z 60zł sweter szary, długi zapinany za 28zł z 60. I jeszcze łososiowy sweterek. Już? Taką z księdzem? U nas zaczyny chodzić dopiero po świętach. |
|
|
|
|
#4680 |
|
Zakorzenienie
|
laski co do wyprzedaży ja polecam się do Hm przejechać.Ja tam b.duzo kupiłam.Bo cene niskie a z kartami Glamour to już wogóle
![]() upolowałam c&a kurtkę puchową za 100zł http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...Jacken/63856/3 i taka czapkę http://www.c-and-a.com/de/de/shop/pr...3%BCte/71018/3 obie rzeczy z przesyłka 122zł
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-12-16 o 17:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.

zębole
Ale tak serio to nie, bo ich nie widać. Myślę, ze ma jakiś kiepski okres. Szkoda tylko że ten okres się wydłuża i staje coraz "kiepściejszy"
Tyle, że to było lato.

podejrzewasz coś? bo zęby to już chyba wszystkie ma, nie?
, tż tez ma goracy okres i nie ma go w domu prawie wcale. Momentami czuje sie jak samotna matka...Jeszcze ta koszmarna zima...rozpalanie w piecu,odsniezanie-aaaaaa-już mi lepiej
. Równowaga w przyrodzie musi być zachowana 

a jakieś cienie, czy coś mu się na ścianach nie odbija, co go rozprasza?

Zakończone: 2
uciekał im z kojca który wygląda jak jego osobiste małe Auschwitz wychudzona aż żebra widać
nie można gdześ tego zgłosić?

bo to nie są buty dla chodzącego dziecka. Mąż wypytał dokładnie, dlaczego: to są buty dla dziecka, które zaczyna stawiać swoje pierwsze kroczki, uczy się chodzić ( podeszwa w nich jest bardzo miękka i cieńsza ), a kiedy już dziecko dobrze chodzi / biega są buty z ciut twardszą i grubszą podeszwą. A rozmiarkówa, dlatego aż do 5, bo w różnym wieku dzieci zaczynają chodzić.