|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
o mamo, znajoma wlasnie napisala na fb, ze ma w domu szkarlatyne...dzieciak przyniosl ze szkoly (a ma maluszka w domu). rano pisalyscie o ospie na oddziale polozniczym. chyba trzeba posiedziec w domu i poczekac az te wirusy wymrozi
teraz ludzie beda chodzic po marketach i zarazac |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
kurde mamy styczniowo-lutowe zaczęły rodzić
|
|
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
a co do zup, zjadlabym koperkowa i szczawiowa. rybnej nie lubie. cebulowa kiedys robilam, ale to chyba nie na moj zoladek, bo rzygalam cala noc i od tamtej pory raczej nie mam na te zupe ochoty. ooo i zjadlabym grochowke
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
kurde!
nadrobiłam Was, pocytowałam i |
|
|
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, jasne... jaka ścieeemaa
|
|
|
|
#3997 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moje dzieci będą słuchały zumby czy tego chcą czy nie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
trochę mnie nie było i niestety nie jestem w stanie was nadrobić.. Miałam ciężki tydzień, mała zachorowała na zapalenie oskrzeli i ciężko to zniosła, teraz juz jest lepiej. Cały tydzień nie była w przedszkolu, ale na szczęście mama i tż mi trochę pomogli. W środę poczułam się fatalnie, brzuch mi twardniał i bolał i pojechałam wieczorem do tego centrum położniczego, gdzie będę rodzić i był akurat mój lekarz na dyżurze i mnie przebadał, jest na szczęście wszystko ok. Widziałam dzidziusia, fajnie sobie brykał w brzuszku. Teraz mam tydzień pod znakiem maluszka. We wtorek drugie prenatalne a w środę wizyta nie mogę się doczekać.Wczoraj byliśmy u tych znajomych, którzy urodzili w 33 tc. Jezu, jaki ten maluszek jest malutki, jest po prostu mikruskiem, prawie się mieści na dłoni. Ja też już chcę swojego Kubusia mieć na rączkach... i coraz częściej rozważam poród sn, tak na marginesie...... |
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tych koszulek http://allegro.pl/show_item.php?item=2833554781 to ja chyba sobie zamówię tą z napisem "nie dotykać!!"
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra laski ja zmykam do spania marsz!
|
|
|
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
puk puk. Żyje żyje
dziekuje za pamięć
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie mnie wkurza jak ktoś mi brzuch dotyka
tylko mężul może! dobranoc! --- Włączyłam młodemu Libera i chyba mu się spodobało |
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
gangsterska
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Hej Kochane, ponadrabiałam Was ale nie mam siły cytować i pisać i lecę dalej się weekendować, zaraz będziemy robić zapiekanki, bo mnie naszło a wszystko mamy przygotowane już
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Sama się zdziwiłam.
koszulki urocze, mi się podoba 144 "Ja wam pokażę" ![]() Nuna gdzieś Ty była jak Cię nie było. Przypominam, że miałaś lezeć i odpoczywać, za porządki będą
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). nigdy nie miałam zamiaru zupy rybnej jeść, w moim rodzinnym domu jest grzybowa i barszcz, no ale u teściowej nie było wyboru. całe szczęście byłam przy przygotowywaniach i wyczaiłam podstęp w porę ![]() na następnej wigilii miałam już barszczyk. niezabielany, ufff... Cytat:
![]() a wcześniej byłaś za cesarką, tak? opisz, co cię przekonuje do naturalnego ja chcę naturalnie, ale ogólnie jak coś będzie nie tego i lekarz zaleci inaczej, to będzie inaczej.no wreszcie aaaa, mniam! żeby jeszcze te oliweczki czarne były, to bym leciała na skrzydłach!!! no, nadrobiłam was. dzisiaj trochę się kręciłam z małżem po sklepie z płytkami, meblowym, budowlanym... i chciałam się pochwalić, że chyba mi rzyganko przeszło ale za to dwa razy byłam bliska omdlenia - typowe objawy, już nie słyszałam i nie mogłam mówić. jeszcze 5 sekund i bym trzasnęła łbem w podłogę... ale całe szczęście wystarczyło chwycić małża za rękaw i ratował dobrze, że wytrenowany w tej kwestii. zastanawiam się tylko, jak to by było, gdyby nie było go przy mnie
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas jest barszcz a u teściowej grzybowa
|
|
|
|
|
#4009 | |||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Lubię też Hey, Czerwony Tulipan, Muzyka Końca Lata![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaa choinka dziękuję za komplementy ![]() ------------------------------- Znowu cisza... no to idę spać Dobranoc
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-12-15 o 23:11 |
|||
|
|
|
#4010 |
|
Zakorzenienie
|
mniam, niby jestem pełna, ale jakoś chętnie bym choć jeden kawałek skubnęła
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
wpadam tylko powiedziec dobranoc, bo oczy juz mi sie same zmaykaja. obejrzelismy wlasnie swietny film www.filmweb.pl/film/Pierwszoklasista-2010-416472 jak macie mozliwosc to ogladnijcie. zjadlam tosty i moge sie oddelegowac do lozka. mam nadzieje, ze rano pospie dluzej, a nie tak jak dzisiaj...kolorowych!
ps. fajne te koszulki, ale za duzy wybor
|
|
|
|
#4012 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też ponoć młodo wyglądam, ale nic nie pobije chyba mojej koleżanki - rok młodsza ode mnie, malutka, drobniutka o twarzy małej dziewczynki, urodziła w styczniu, kiedyś chyba w przychodni była, i jakaś kobieta zaczęła przeżywać że taka młodziutka, i zaraz urodzi, i że pewnie matury nawet nie zrobi, i że życie sobie zmarnowała ... na to koleżanka spokojnie, że ma 26 lat, od dwóch lat jest mężatką, po dwóch kierunkach studiów, ale dziękuje za troskę
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko! Wpadam pochwalić się, że ubrałam choinę. Nie dawno skonczylam.. Jutro wrzucę foty .Ad. Muzy klasycznej - ja słucham w pracy często, ale na sluchawkach więc groszek nie słyszy.. Raz słuchałam w domu, ale miałam tylko Vivaldiego, a mnie to jakoś denerwowało.. Muszę upolować Mozarta i będę słuchać na głos.. ale ja ogolnie lubie muzykę klasyczną - 12 lat w szkole muzycznej zrobilo swoje
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-16 o 01:16 |
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
eeeee dzien dobry
|
|
#4015 | |
|
siedzę i myślę
|
Dzień dobry
![]() Dzisiaj będę robić za nianię... strasznie mi się nie chce... z chęcią wróciłabym do łóżka. Cytat:
|
|
#4016 | |
|
Zakorzenienie
|
Masz jeszcze?
Napisz proszę przepis na ciasto wraz z ewentualnymi przyprawami, bo nie mogę w fajny utrafić. No i kiedy rosnie, kiedy nakładasz dodatki a kiedy pieczesz. Tego nie mogę opanować kiedy co i jak, żeby podrosło. Cytat:
![]() Chociaż ostatnio męża kuzyn się zdziwił, że ja taka młoda, bo myślał, że K. sobie znalazł zonę z mniejszą różnicą wieku.
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry, mamusie
![]() mam taki młyn w pracy, że nie było jak w tygodniu zajrzeć ), ale potem będzie wolne aż do Nowego Roku podczytuję Was tym czasem w krótkich przerwach, jakie mi się uda wygospodarować - i mocno trzymam kciuki za wizyty, nasze maluszki, bezstresowe święta, dużo tego nam się teraz przyda jestem dumna, że mi się udało już dużą część prezentów kupić, bo było ciężko, jeszcze dla męża muszę coś wykombinować, a dla siebie zamówiłam piżamki porodowo-ciążowe wreszcie dam znać jak przyjdą pocztą co i jak, bo widziałam, że ten temat już się w międzyczasie też pojawiała teraz robić śniadanko, spacerek, kościół i .. raport do pracy na juto rano więc trzymajcie kciuki ![]() i wszystkim miłego dnia! i co do wieku, też mam ten problem - jeszcze mi się nie zdarzyło kupić mocniejszego alkoholu bez pokazywania dowodu :P mój mąż jest 5 lat starszy, a jego mama jak mnie pierwszy raz kiedyś zobaczyła, to myślała chyba, że co najmniej z 10
Edytowane przez pearl87 Czas edycji: 2012-12-16 o 09:40 |
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
my dopiero wstaliśmy, jeszcze dobrze oczu nie otworzyłam, Tż się kąpie. A teściowa już woła na śniadanie ![]() A wczoraj na kolację mieliśmy... Uwaga... KARPIA ale był pyszny, zjdałam aż dwa duże kawałki Po kolacji oglądaliśmy do północy galę boksu ![]() Dziś rano się zważyłam i ważę już 53,2 kg (brakuje mi 0,3kg i będę miała 6 kg na plusie |
|
|
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wizyty!Ja ![]() Cytat:
![]() Witam się laseczki
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez sie witam z rana
Zmykam na sniadanko bo w brzuchu burczy mi od 5 rano. Pozniej mam zamiar namowic TZta zebysmy pojechali na ciuchy w celu zakupienia jakichs spodni ciazowych. No i obiad u tesciow jak zwykle, ale mam nadzieje, ze nie zejdzie nam tam dlugo ![]() No i podlaczam sie pod prosbe xal o przepis na ciasto do pizzy! Milej niedzieli wszystkim zycze! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:26.

dziekuje za pamięć

). nigdy nie miałam zamiaru zupy rybnej jeść, w moim rodzinnym domu jest grzybowa i barszcz, no ale u teściowej nie było wyboru. całe szczęście byłam przy przygotowywaniach i wyczaiłam podstęp w porę

07.07.2012 
ale był pyszny, zjdałam aż dwa duże kawałki