|
|
#1741 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Właściwie to mieszanka- mięsko z kurczaka pokrojone, pieczarki, papryka, majonez, jajka, plus 2 łyżki mąki ziemniaczanej no i przyprawy.
![]() Dzień dobry- u nas od rana dyskusja w łóżeczku trwa... |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
hej
czuje sie tragiocznie. Boli mnie cała szyja gardlo glowa i podchodzi pod uszy i jak oddycham to klatka piersiowa ![]() zaje.biscie
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
miałam kilka razy żywą choinkę ale kot kompletnie nie był nią zainteresowany. Sztuczną też nie, ani bombkami, moż kiedyś się czymś bawił ale nic takiego bo nie pamiętam.
my dziś ubieramy choinkę we 3 ![]() dostaliśmy całkiem fajną choinkę od teściowej, kupiła sobie rok temu a w tym roku stwierdziła że kupi sobie mniejszą. Jak mały uśnie (mam go na rękach) to napiszę Wam pewną choinkową historię
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
nic konkretnego,oglądałam zabawki na fabrycewafelków
![]() Cytat:
u nas również ząbkowanie w toku. masakra. nigdy jeszcze nie był tak marudny dentinox pomaga na godzinę. najgorsze były noce,od tygodnia robiliśmy z tż zmiany czuwania bo po 3.00 były pobudki średnio co 10 min![]() wczoraj zadzwoniłam do tego pediatry który zdiagnozował problemy z jedzeniem. Kazał podać na noc Viburcol i w razie potrzeby podawać nawet co noc,to czopek homeopatyczny. Podaliśmy i dziś pierwsza noc bez pobudek i marudzenia natomiast o paracetamolu powiedział żeby uważać bo niby bezpieczny a może nieźle namieszać w każdym razie zestaw dentinox+camilla+viburcol ułatwiają trochę życie![]() Maciejka mogłabyś zerknąć na opakowanie Nutritonu i napisać mi czy on ma kcal? bo podaję obecnie 3 miareczki na 150ml mleka i Oskar nareszcie zaczął jeść i o wieele mniej ulewa ale to mleko wychodzi takie gęste że boję się że jak będę mu ciągle zagęszczać to go tym utuczę. |
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, usnął
![]() pytała się mnie któraś czy bujanie uzależnia - mojego póki co nie bo prawie cały tydzień bujałam a wczoraj prawie wszystkie drzemki w dzień miał sam w łóżeczku. A moja historia choinkowa jest taka : Pierwsze święta pamiętam jak mieszkaliśmy u babci. Ile radości było przy ubieraniu choinki a babcia miała takie stare bombki - niektóre z wydrapanymi napisami przez mojego ojca Robiłam łańcuchy z papiero kolorowego lub bibuły i byłam z siebie dumna, babcia chwaliła. Mieszkaliśmy tam 2 lata - tyle rodzice robili remont mieszkania. A jak było już u nas w mieszkaniu? Mama kupiła piękną ogromną choinkę, bombki złote, czerwone, potężne złote łańcuchy. Ubrana wyglądała przepięknie - w tamtych czasach luksus tylko o jednej rzeczy moja mama zpomniała. Mianowicie to zabawa przede wszystkim dla dziecka/dzieci a ona nie pozwoliła mi ubierać. Bo ja nie zrobię jak ona chce. ![]() i ubierałam tylko u babci - zawozili mnie do niej na weekend przed świętami.A jak będzie u nas? Choinka będzie Misia i już za rok będziemy razem tworzyć ozdoby i ubierze jak będzie umiał no ![]() Ciastek, współczuję. Mojego męża też coś "bierze", zaparzyłam mu lipę i nakarmiłam czosnkiem
Emilowe całusy Edytowane przez nel_a Czas edycji: 2012-12-16 o 09:17 |
|
|
|
#1747 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mysle czy wypic mleko z czosnkiem czy naladowac go na kanapke Uwielbiam czosnek. a moj tz nie i zawsze sie wkurzal ze smierdzi mi z buzi
|
|
#1749 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dasz do ciepłego mleka i witaminy utraci. A poza tym takie mleko jest okropne ojciec mnie "nim" katował aż wymiotowałam
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn moze nie lubie ale jestem w stanie wypic. A itak najbardziej lubi mleko z miodem i maselkiem oczywiscie jak chora jestem.iok to ide naładowac sobie ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- aa jaki mialam dzis duyrny sen. poszłam do sklpeu(u ns taki z ciuchami) po hamburgera. Pani z wieszaków sciagala sałate a za kotleta robiła moja córka jak wracałam to rozmawiałam z "kotletem : i sie zachwycałam smakiem hamburgera ![]() chyba pada mi na mózg ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- zjadłam 2 kanapki z 3 ząbkami czosnku. Pali mnie buzia wiecej nie wcisne
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
depoison ja bym chętnie teraz pospała, bo na emie, to pewnie o 5 będzie mnie budzić skrzypienie własnych gnotów ![]() hej Olcia ciekawe co lekarz miał na mysli w związku z paracetamolem My jeszcze nie dawalismy małemu niczego przeciwbólowego od urodzenia, za to w szpitali jka karmiłam dostawałam pyralginę(!) i paracetamol, jak mnie rozrywało z bóluCiastek miałam pisac-nasz mały też wciąz podnosi gowę z pozycji leżącej, tak na 10 cm i utrzymuje dośc dlugo, a łuku nie zauważyłam, aa i tez lubię czosne, szczęśliwie TŻ te i robi często sos czosnkowy, rok temu żadne z nas nie zachorowało, bo raz w tyogniu jedlismy sos z całej główki czosnku(ale tlyko w weekendy teraz jem niewiele bo karmieNadal nie wiem czy zamawiac coś małemu z coccodrillo, boje sie troche ze potem i tak mu wszytskiego nie zaloże ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- :d Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-16 o 09:52 |
|
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Witam się niewyspana jak nie wiem. Luśka tradycyjnie musiała pobudkę o 6 urządzić, a jak się obudziła o 9 to małż zamiast wstać najpierw do niej, to obudził mnie a potem do niej poszedł... Jeśli chodzi o pedicetamol to staram się nie podawać bez potrzeby. Ostatnie dni były nieco marudne, ale jak uspokajała się u mnie na rękach i pomagał masaż dziąseł i dentinox to było ok. A wczoraj to był istny sajgon, już nie mogłam patrzeć jak ta bidulka się męczy ![]() CIastuś do lekarza marsz!
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dokładnie rok temu wyłam w kiblu nad testem ciążowym Ale to był najwspanialszy dzień w moim życiu i dziękuję losowi, że mam tak wspaniałego syna i że było mi dane Was poznać ![]() Stawiam ciacho!
|
|
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez phdwao Czas edycji: 2012-12-16 o 10:45 |
|
|
|
|
#1756 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas wszystko bdb Młody z babcią w ogrodzie, mąż leży w łóżku, Marian się myje a ja mam czas na wizaż i kawkę Jest cudnie ![]() Cytat:
Oprócz paru przekleństw nauczonych przypadkiem ![]() Na emeryturze? A ja myślałam, że po śmierci Na emeryturze to będziemy pracować żeby kasy starczyło ![]() Cytat:
Cytat:
Ząbkowania współczuję. Moja przyjaciółka wczoraj mówiła, że gdzieś czytała, że ból przy ząbkowaniu jest bardzo duży i jako dorośli niekoniecznie byśmy chcieli przez to przechodzić. Cytat:
I teraz co roku dostaję łańcuchy robione przez mojego chrześniaka i jego siostrę. A radość w ich oczach jak widzą, że się przydały jest nie do opisania |
||||
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli Twój syn dał swój pierwszy podpis rok temu
|
|
#1758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już tą rocznicę obchodziłam i też pamiętam, że ryczałam nad testem ale ja z radości.Kurde, ale z nas szczęściary. I to z każdej z nas, bez wyjątku |
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może zacznę organizować takie dzieciowe ubieranie choinki za rok albo dwa Fajnie by było
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
mozliwe ze po czosnku mi jakos lepiej??
|
#1761 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Myslałam, że was nadrobie a tu dupa bo dziecko już z łóżeczka mnie woła. Na śniadanie zjadła kaszke sinlac ale z butelki, łyżką nic nie chce zjeść, pluje wszystkim co jej daje dalej niż widzi. Chyba jeszcze nie jest gotowa na jedzenie łyżeczką, bo z butli zje ![]() Odkąd jest na mm to piszę ile moje dziecie je i co wychodzi?że ona w ciągu dnia je okolo 500-600ml i w nocy nadrabia. Zjada około 900-1000ml. |
|
|
|
#1762 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja swój rok obchodziłam 11 listopada- pamiętam, że mi się ręce trzęsły i zrobiłam dwa testy, żeby mieć pewność. |
|||
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
hehe dziś mój ulubiony polski film w tvn
![]()
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1767 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() A widziałaś to? http://pitapata.com/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zjadłabym jakiegoś torta ![]() Cytat:
Ja najpierw ze strachu ryczałam pół dnia, a wieczorem oglądałam wózki na allegro
|
||||
|
|
|
#1768 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko samo zasneło w wózku, normalnie szok
![]() Wszystkiego najlepszego dla Lu z okazji półroczku ![]() Wy ciągle piszecie o tych matach a ja ciągle myślę nad nią ale się boję, że leżąc na ziemi się przeziębi. Niby mieszkam na 3 piętrze ale od podłogi jest chłodno. |
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
poszukiwany poszukiwana
http://mamdziecko.interia.pl/pierwsz...olo,nId,725398
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.

co tam szukasz? 
dentinox pomaga na godzinę. najgorsze były noce,od tygodnia robiliśmy z tż zmiany czuwania bo po 3.00 były pobudki średnio co 10 min
w każdym razie zestaw dentinox+camilla+viburcol ułatwiają trochę życie
i ubierałam tylko u babci - zawozili mnie do niej na weekend przed świętami.

takie mleko jest okropne
oczywiscie jak chora jestem.