|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#4621 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV
Cytat:
dzieñ dobry
|
|
#4623 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 204
|
Laski, a dro¿dze sparzone wrz±tkiem mo¿na zalaæ zimnym mlekiem, czy koniecznie trzeba ciep³ym? Wczoraj zala³am zimnym i wypi³am i ten smak jest naprawdê ok
|
|
|
|
#4624 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
|
|
|
|
#4625 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 143
|
Hejka!
![]() Maseczkê ,która jest opisana powy¿ej wypróbujê przed nastêpnym myciem Teraz mam w³osowy zawrót g³owy |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
a apropo ombre - sama mam ochotê na delikatne rozja¶nienie koñcówek rozja¶niaczem w sprayu, ale zastanawiam sie, czy po hennie nie zrobi mi siê dzika rudo¶æ
no i zrobiê to, jak w³osy trochê podrosn±, ¿ebym w razie czego mog³a obci±æ
|
#4627 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#4628 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 178
|
dzieñ dobry
![]() w³a¶nie pierwszy raz zakremowa³am siê Isan±, ale nie wytrzyma³am i musia³am sobie pomieszaæ da³am kwas hialuronowy, ekstrakt wzmacniaj±cy, pantenol i olejek BDFM, sp³ukujê za godzinkê, mo¿e dwie
|
#4629 | |
|
BAN sta³y
|
Dziêkujê, staram siê
![]() Cytat:
Jako¶ tak mi pewniej i weselej |
|
|
|
|
#4630 | |
|
Konto usuniête
|
Mam pytanie?
Olejki z green pharmacy nak³adacie równie¿ na d³ugo¶æ czy tylko na skórê g³owy? Wczoraj zrobi³am test na T¯ olejkiem przeciw³upie¿owym. Twierdzi ,¿e jego skóra g³owy ma siê lepiej ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
. Chocia¿ bym chcia³a ,ale póki nie mam dobrego aparatu to wolê nie ryzykowaæ
|
|
|
|
|
#4631 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
Helo
kurcze raz cz³owiek wyjdzie na imprezê i ju¿ tyle stron nadrabiania ![]() u¶miechniêteoczy ³adne w³osy ![]() byæ mo¿e dzisiaj zrobiê fotki moich w³osowych zbiorów
|
|
|
|
#4633 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
No to niech siê zaopatrz± w pó³produkty Ja jako¶ tak wolê np. dodaæ gliceryny, pantenolu i jaki¶ drobiazgów, bo nie zawsze maska ma wszystko, czego potrzebujê ![]() PS. pisa³am ju¿ na w±tku o zapuszczaniu, ale mo¿e tu otrzymam odpowied¼. Nie wiecie mo¿e, ile trzymaj± maceraty ? Mam na bazie oliwy z oliwek i oleju winogronowego (oba z dodatkiem witaminy E) i nie wiem, ile mog± wytrzymaæ. |
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 508
|
Mam wra¿enie, ¿e za krótko w³osy mam ¶ciête, choæ widzia³am, ¿e fryzjerka normalnie ciacha³a...
Stale ta sama d³ugo¶æ- przed ramiona. W ¿yciu ich nie zapuszczê
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
#4635 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam postanowienie noworoczne w³osowe: przywaliæ w³osom tak, ¿eby siê zagê¶ci³y i ruszy³y z miejsca. Plan taki: - dro¿d¿e ale w tabletkach (mo¿e Humavit?) - siemiê - Vatika (nie tylko na d³ugo¶æ ale i na skalp) - kozieradka (dopiero zakupiê) - no i mo¿e opcjonalnie dro¿d¿owa ruska co¶ da.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tu¿ za rogiem. Jakby by³o kieszonkowcem, dziwk± albo sprzedawc± losów na loteriê: to jego najczêstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyæ." |
|
|
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Cytat:
![]() Odnosze wrazenie, ze od roku mam te sama dlugosc - co zapuszcze, to chodze scinac 2-3cm (zejscie z nieszczesnego cieniowania). Za kilka dni znow ide |
|
|
|
|
#4638 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
Cytat:
![]() oprócz tego co 2 dni olej Khadi w skalp i codziennie jantar
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam tak z grzywk±, która ju¿ prawie prawie siê zrówna³a z ca³o¶ci±. ale jest tak poniszczona, ¿e stoi w miejscu, bo koñcówki siê krusz± (pozosta³o¶ci po prostowaniu). nie chcê jej podcinaæ, bo nigdy nie zrównam, ale to takie zamkniête ko³o
|
|
#4640 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam ten z witaminami z grupy B, przyrostu mam 2 cm z kawa³kiem co miesi±c
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
no i w³osy siê na mnie dzisiaj obrazi³y(swoj± drog±,bardzo rzadko s± nieobra¿one
), wiêc aktualizacji nie bêdzie
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 271
|
Cytat:
Za to kozieradki chêtnie bym spróbowa³a...
|
|
#4643 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 839
|
Cytat:
Te¿ mam nadziejê, ¿e przyspieszy. A poza tym skalp mam cudownie ukojony po tym oleju! Na d³ugo¶ci sezam + eclipta. Po myciu dam od¿ywkê jajeczn± z AB (bêdzie denko) + oliwê + glicerynê |
|
|
|
|
#4644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Towarzyszko w niedoli przyrostowej.Swoje ju¿ wyrówna³am, ale bardzo szybko niszcz± siê przy twarzy, zw³aszcza prawej strony- mam tam mniej w³osów, bo przedzia³ek asymetyczny z wiêkszo¶ci± w³osów na lewa stronê Przez ten przód chodze regularnie podcinaæ je co 3 miesi±ce w³a¶nie, no i fryzjerka zetnie 2-3 cm, a ja potem siê dziwiê, ¿e w³osy stoj± w miejscu.U mnie wa¿niejsze jest chyba zagêszczenie, bo d³u¿sze w³osy przy tej grubo¶ci wygl±daj± ju¿ smêtnie. Cytat:
![]() A Jantar ¼le na mnie dzia³a³- wypada³y mi bardziej w³osy i skalp swêdzia³, ale ja z tych Delikatenskalp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
||||
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 813
|
Ehhm kiedy to bedzie...
Cytat:
|
|
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najd³u¿sze bejbiki maj± jakie¶ 12 cm, wiêc by siê zgadza³o naj¶mieszniejsze s± takie pasemka bejbików na skroniach, s± ju¿ dosyæ d³ugie. jak zaczeszê w³osy do ty³u i zwi±¿ê, to zaraz mi siê robi grzywka
|
|
#4647 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 898
|
Cytat:
Ja mam 19 stycznia, 3 dni przed urodzinami Ale dosta³am komplementa od kolegi. Siedzimy obok siebie, a on: "Olka, jak ci w³osy pachn±! W ogóle s± takie ³adne, b³yszcz±ce. Mogê dotkn±æ?". Moja mina: To faceci widz± takie rzeczy? Ale fakt, to by³o chyba najmilsze, co do tej pory us³ysza³am na temat moich w³osów
|
|
|
|
|
#4648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ostatnio u niej by³am(we wrze¶niu), to poprosi³am, ¿eby ¶ciê³a mi wiêcej ni¿ zwykle, no i ¶ciê³a(w albumie zdjêcia), ale ¶cina³a po 1cm i co chwile pyta³a czy na pewno chcê, czy nie bêdê ¿a³owa³a itp. bo tyle zapuszczam i kaza³a mi przyj¶æ dopiero na wiosnê![]() Vatika to by³ mój pierwszy olej(co prawda ta, na parafinie, ale jednak ), a pó¼niej zu¿y³am chyba z 4-5 buteleczek tej standardowej, mam do niej wielki sentyment, bardzo mi pomog³a![]() a spuszy³y siê i jakie¶ takie obci±¿one siê wydaj±, ale jeszcze nie wysch³y do koñca.. |
|
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 814
|
Moje bejbiki weso³o stercz± sobie w ka¿d± stronê
I obada³am przyrost , w 5 tygodni na grzywce 3 cm podobywuje mi siê
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem te¿ zachwycania siê kobiet nad d³ugimi w³osami, kiedy takowa ma je owszem d³ugie, ale po³amane, zniszczone. Grunt, ¿e s± d³ugie! ![]() Cytat:
A mi nawet od jakiego¶ czasu lepiej mi siê ¶pi na lewej stronie, wiêc i prawa strona mniej cierpi Mo¿e za du¿o dobroci im zafundowa³a¶ i siê dusz±? Poczekaj a¿ wyschn±, poka¿± swoje prawdziwe oblicze.
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

jeszcze miesi±c i 11 dni