Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 11:51   #4051
xal
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
w sumie bardzo dużo zależy od budowy, i sama waga nie jest miarodajna. ja przy 46 kg chyba wyglądałabym jak świt żywych trupów. jakoś nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić
Dla mnie to nieosiągalne, nie jestem sobie w stanie wyobrazić co bym musiała zrobić, chyba głodować przez rok.
Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
pisałyście o wagach startowych i przybranych kilogramach..
moja waga startowa to też 49 kg i dopiero 1 kg na plusie ale Ja tak mam
pierwsza moja ciąża to tylko 8 kg na plusie druga to już 16kg i czułam sie świetnie
bardzo chciałam zeby te kg juz tak mi zostały ale niestety po czterech miesiącach waga wróciła do standardu 50kg ..
od 20 lat tyle ważę i ani wte ani wte..taka uroda!
Ale masz fajnie, ja mam wrażenie że każdy nadprogramowy cukierek odkłada mi się w

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:52   #4052
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
łeeee obejrzałam film "miłość z przedszkola" i się zryczałam
Leciał niedawno w tv i którejś się też podobał

Tekst z filmu
"Będziesz mnie kochac jak będę mieć 180 lat i spodnie na gumkę?"
Napisałam SMS TŻ o takiej treści, a on mi odpisał
"Przecież już masz spodnie na gumkę (te ciążowe) i Cię kocham, więc jak Ci przybędzie jeszcze 155 lat to co to dla Nas" :serce:

Idę gotować obiad
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:53   #4053
diabli
Zakorzenienie

dzien dobry wstalam, zjadlam sniadanie i mysle co zo soba zrobic chyba wskocze do wanny, umyje lebek, a pozniej obiad u mamy zycze wszystkim udanej niedzieli.

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Mnie czasami pytają czy już mam skończone studia ... a ja dwa lata starsza od Ciebie
Chociaż ostatnio męża kuzyn się zdziwił, że ja taka młoda, bo myślał, że K. sobie znalazł zonę z mniejszą różnicą wieku.
ja jakos na poczatku znajomosci z moim tz spotkalam mame przyjaciolek. i ona pozniej dziewczynom w domu mowila, ze widziala mnie z jakims DUZO STARSZYM KOLEGA a moj biedny tz dwa lata ode mnie mlodszy do teraz sie z tego smiejemy.

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2012-12-16 o 12:21
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 11:55   #4054
xal
Zakorzenienie

Jak poznałam mojego to mu dawałam max 2 lata więcej niż ja. Jak się dowiedziałam, że to 7 lat to już byłam zakochana po uszy

Stary 2012-12-16, 12:10   #4055
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
a dla siebie zamówiłam piżamki porodowo-ciążowe wreszcie dam znać jak przyjdą pocztą co i jak, bo widziałam, że ten temat już się w międzyczasie też pojawiał
pokaz koniecznie, bo ja tez poluje...a jeszcze gdyby ktoras mogla mi podpowiedziec jaki stanik sobie kupic to tez bede wdzieczna. mysle o sportowym, na pewno bez fiszbin, bo mnie tam obecnie wszystko gniecie i czuje sie jakbym nie mogla zlapac oddechu. chyba cyce staly sie za ciezkie myslalam o czyms takim http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...867423809.html wieczorem wygrzebalam sportowa bluzke do fitnessu/na basen i w niej spalam i musze powiedziec, ze wygodne to! ehh, nigdy nie mialam duzych piersi, teraz w sumie tez nie sa wielkie, ale na pewno powiekszone i takie baaardzo nabrzmiale, czuje je juz na szyi oby przestaly rosnac, bo bede mogla nimi zabijac!

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
święta się nie liczą jako tycie )
to bedzie moje motto tegorocznych swiat

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:

Zmierzyłam się ... wygląda na to, że wszystkie moje dodatkowe kg to poszły w brzuszek i ... cycki
Mówię do męża, że mam obwód w biuście jak w a ten, że mam się cieszyć ... kurde, ciężko mi bez stanika, cycki mi o 6cm skoczyły, brzuszek o 14 cm (w talii)
ja sie czuje jakbym miala cyce wieksze od brzucha! i wlasnie o tym pisalam, ze mi ciezko bez stanika tesciowa mi mowila, ze w ciazy tak ja piersi bolaly, ze musiala nawet w staniku spac. stad moj pomysl z bluzeczka fitnessowa :P naprawde wygodniej...

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no to całe szczęście!
teściowa kupuje kilka karpii i po prostu liczy na to, że będzie wśród nich pan karp następnie przy czyszczeniu wypatruje, co mają w środku, i u panów jest taki jakby pęcherz z czymś białym, to właśnie ten mlecz
pierwszy raz slysze o karpiowym "mleczu" i takim wykorzystaniu... fuuuj. swoja droga to pewnie zdrowe jest
Stary 2012-12-16, 12:12   #4056
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie to nieosiągalne, nie jestem sobie w stanie wyobrazić co bym musiała zrobić, chyba głodować przez rok.

Ale masz fajnie, ja mam wrażenie że każdy nadprogramowy cukierek odkłada mi się w

kiedyś byłam tym załamana..jak byłam duzo młodsza..chuda jak patyk ..nie mogłam tego znieśc..czułam się tak jak "gruba" inaczej!wytykali mi tą chudośc na kazdym kroku..
z wiekiem pogodziłam się z ta moją szczupłoscią a nawet powiem ze pokochałam się
wiadomo z latami "kobieciałam"

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:18   #4057
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie ogarniam tego liczenia, ale według mojej teorii ciąża trwa ok. 40 tyg +/- 2 tygodnie, no a że trymestr to 1/3 to przy maks. zakładanej długości to będzie po 14 tygodniach więc ja czekam na ten 14t
moja teoria jest taka:

jesli termin om mam 18 sierpnia, to 18 grudnia koncze 4 miesiace i dziecko rodze po 9 miesiacach w okolicach 18 maja (lekarze dodaja tydzien).

druga teoria to ciaza trwa 40 tyg=10 miesiecy i wtedy jestem obecnie w 18 tygodniu, wedlug suwaka http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r87vkm1yvb.png wiec dla wnikliwych 16 tygodni od zaplodnienia

wedlug info z pierwszej strony naszego tematu:
a) 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
b) 4 miesiąc - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.

wczoraj nie moglam zasnac i liczylam, ktory to ja mam teraz miesiac

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

witamy sie w 18 tygodniu
Stary 2012-12-16, 12:18   #4058
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
kiedyś byłam tym załamana..jak byłam duzo młodsza..chuda jak patyk ..nie mogłam tego znieśc..czułam się tak jak "gruba" inaczej!wytykali mi tą chudośc na kazdym kroku..
z wiekiem pogodziłam się z ta moją szczupłoscią a nawet powiem ze pokochałam się
wiadomo z latami "kobieciałam"
Jakbym czytała siebie Kiedyś cierpiałam i rozpaczałam, a teraz jestem zadowolona z mojej figury, bo pomimo mojej szczupłości mam fajne cyce i choć może niewielką to wystającą pupkę
Stary 2012-12-16, 12:20   #4059
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Cześć
Ja muszę coś Wam szczerze wyznać nienawidzę karpia
Także u mnie na Wigilii jest ryba ale inna
ja tez nie lubie karpia i ogolnie za rybami nie przepadam...w wigilie jem jakas inna rybe, w dziecinstwie tylko filety mnie wigilia kojarzy sie przede wszystkim z barszczem i grzybowa!
Stary 2012-12-16, 12:27   #4060
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry

ja się dziś zważyłam ... moje pierwsze 0,5 kg na plusie
kiedyś musiała nadejść ta chwila, ale i tak męczyłam męża pytaniami, czy ja aby nie za dużo jem ostatnio

zauważyłam że strasznie mi włosy wypadają .... ale tak koszmarnie, wypadać mi zawsze wypadały, ale wczoraj było odkurzane a dziś całe kafelki w łazience z moich włosów są

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:35   #4061
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pokaz koniecznie, bo ja tez poluje...a jeszcze gdyby ktoras mogla mi podpowiedziec jaki stanik sobie kupic to tez bede wdzieczna. mysle o sportowym, na pewno bez fiszbin, bo mnie tam obecnie wszystko gniecie i czuje sie jakbym nie mogla zlapac oddechu. chyba cyce staly sie za ciezkie myslalam o czyms takim http://allegro.pl/biustonosz-ciazowy...867423809.html wieczorem wygrzebalam sportowa bluzke do fitnessu/na basen i w niej spalam i musze powiedziec, ze wygodne to! ehh, nigdy nie mialam duzych piersi, teraz w sumie tez nie sa wielkie, ale na pewno powiekszone i takie baaardzo nabrzmiale, czuje je juz na szyi oby przestaly rosnac, bo bede mogla nimi zabijac!
Zamówiłam sobie taki sam stanik bezszwowy z gatty, czekam tylko aż do mnie dojdzie i dam znać jak się sprawuje
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:35   #4062
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
"Będziesz mnie kochac jak będę mieć 180 lat i spodnie na gumkę?"
Napisałam SMS TŻ o takiej treści, a on mi odpisał
"Przecież już masz spodnie na gumkę (te ciążowe) i Cię kocham, więc jak Ci przybędzie jeszcze 155 lat to co to dla Nas" :serce:
słodki
Cytat:
bez recepty można dostac
u mnie to kosztuje 3,50zł
juz mi pomogło ...uffff jaka ulga
na receptę są globulki

A co do wagi to ja jeszcze mam 1kg do nadrobienia, nie jest źle. No ale ja nie ważyłam 50kg

Ciągle tylko pytam męża czy czasem mi tyłek nie urósł albo uda
no ale póki co nie
zobaczymy co będzie dalej

Can - ja też nie przepadam za karpiem

idę się suszyć i spadamy do mamy

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:36   #4063
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry

kiedyś musiała nadejść ta chwila, ale i tak męczyłam męża pytaniami, czy ja aby nie za dużo jem ostatnio

zauważyłam że strasznie mi włosy wypadają .... ale tak koszmarnie, wypadać mi zawsze wypadały, ale wczoraj było odkurzane a dziś całe kafelki w łazience z moich włosów są
hehe 0,5 kg na plusie...w zaawansowanym II trymestrze. Nieźle...ja czytałam, że podczas II trymestru jest ok jeśli tygodniowo przybywa 0,5 kg.
Ja osobiście mam nadzieje też za mało nie przytyć. Oczywiście wiem, że wszystko zależy od organizmu, ale moja koleżanka przytyła niewiele bo około 8 kg i niestety dziecko urodziło się z wadami. Wiem, że te kg to żadna gwarancja w tą czy w tamtą, ale pewnie bym się bała jakbym tylko tyle przytyła, że coś nie tak...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:44   #4064
vil84
Wtajemniczenie

ja mam dość sporą nadwagę, więc troszkę inaczej jest na razie wszystko się rozkładało po moich fałdkach
ale np. żona kuzyna zaczęła III trymestr, też miała sporą nadwagę, a w II trymestrze miała już jakieś 10 kilo na plusie. teraz podobno waży już ponad 100 kilo, a jest niewiele wyższa ode mnie (jakieś 160 cm)

Stary 2012-12-16, 12:54   #4065
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale już podczas kolacji? To my też się objadamy szaleńczo
no toż oczywiście, że na kolacji chociaż jak mamcia zrobi "na przetrwanie" na obiad ziemniaki w mundurkach ze śledziem w śmietanie (z jabłkiem i cebulką), to na kartofelku i kawałku śledzika się nigdy nie kończy
Cytat:
pierwszy raz słyszę o czymś takim. jak dobrze że u mnie nie ma żadnej zupy rybnej
ja też pierwsze słyszałam (i niestety widziałam) u teściowej. bleeeee...
Cytat:
Jak poznałam mojego to mu dawałam max 2 lata więcej niż ja. Jak się dowiedziałam, że to 7 lat to już byłam zakochana po uszy
ja z moim się poznałam przypadkiem w internecie. nie widzieliśmy się, tylko tak se gadaliśmy... bidny się przeraził, jak wyszło, że ja jeszcze nastolatka widać z gadki wydawałam się dojrzalsza...
Cytat:
pierwszy raz slysze o karpiowym "mleczu" i takim wykorzystaniu... fuuuj. swoja droga to pewnie zdrowe jest
taaa... pewnie co niektóry facet będzie miał taką teorię... póki sam tej zupy nie musi zjeść jak mojemu małżowi powiedziałam, co się w kuchni działo, to ze mną barszczyk jadł
Cytat:
dzień dobry

no już teraz to będzie powoli do przodu z kilogramami - ale to same ciążowe "dodatki", więc spoko spoko
a z włosami to cóż... hormony. u mnie akurat mniej wypadają, ale pewnie po porodzie wyłysieję
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:00   #4066
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie taki sam stanik bezszwowy z gatty, czekam tylko aż do mnie dojdzie i dam znać jak się sprawuje
mialam kiedys takie i lubilam w nich chodzic. jedynym problemem byly odznaczajace sie pod ciuchami sutki...teraz ubieram na siebie tyle warstw, ze powinien byc ok tylko nie wiem czy sprawdzi sie na tak wrazliwe cycory jak teraz w ciazy.
Stary 2012-12-16, 13:05   #4067
vil84
Wtajemniczenie

jedziemy na zakupy ... krótkie zakupy spożywcze potrwają pewnie z dwie h przy kolejkach przedświątecznych

Stary 2012-12-16, 13:06   #4068
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupiłam sobie taki na trochę szerszych ramionkach z c&a i do spania jest super, a i teraz czasami noszę jako trzymacz zasłonek na sutki (bo normalnego stanika nie zdzierżę teraz, za duży ucisk na przełyk i rzygać się chce). fajna sprawa, chociaż przy moim rozmiarze niby to już za mało no ale nic mi nie wisi, więc jest dobrze!
Cytat:
ja mam dość sporą nadwagę, więc troszkę inaczej jest na razie wszystko się rozkładało po moich fałdkach
ale np. żona kuzyna zaczęła III trymestr, też miała sporą nadwagę, a w II trymestrze miała już jakieś 10 kilo na plusie. teraz podobno waży już ponad 100 kilo, a jest niewiele wyższa ode mnie (jakieś 160 cm)
100kilowa ciężarówka
wiesz, przy nadwadze do nawet normalne, że na początku się nie tyje albo nawet co nieco zrzuci schodzi tłuszczyk, szykuje się miejsce na dzidzię.
ja zauważyłam, że brzusio rośnie, cyc troszkę też, ale dupka schudła, więc te 2 kilo straty to w sumie pewnie więcej straty w dupce, a trochę plusa w brzuszku więc ty traciłaś w różnych miejscach, a dzidziol sobie rósł w najlepsze bardzo dobrze, będziesz ruchliwa do końca ciąży!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:06   #4069
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ja sie czuje jakbym miala cyce wieksze od brzucha! i wlasnie o tym pisalam, ze mi ciezko bez stanika tesciowa mi mowila, ze w ciazy tak ja piersi bolaly, ze musiala nawet w staniku spac. stad moj pomysl z bluzeczka fitnessowa :P naprawde wygodniej...
Kupiłam sobie w lecie koszulkę modelującą w lidlu specjalnie do spania, rewelka, biust trzyma na miejscu. Ostatnio zobaczyłam w jednym sklepie, że im zostały to dokupiłam drugą. Chodzę w nich na codzień bo są fajne długie i nie podwijają się więc mi ciepło.
A po domu jak mam taką na sobie to ściągam stanik i wygodniej.

Ty jesteś z BB, spróbuj podjechać do Arenu (na granicy wapienica-jaworze) oni mają sklep i hurtownię bielizny. Kupujesz w sklepie, ale jak nie ma rozmiaru to Panie idą do hurtowni na półki szukać.
Cytat:
wczoraj nie moglam zasnac i liczylam, ktory to ja mam teraz miesiac
Z moją "inteligencją ciążową" to ja chyba bym wstała po kalkulator i kalendarz, bo bym się pogubiła
Cytat:
ja tez nie lubie karpia i ogolnie za rybami nie przepadam...w wigilie jem jakas inna rybe, w dziecinstwie tylko filety mnie wigilia kojarzy sie przede wszystkim z barszczem i grzybowa!
Karpik, uwielbiam i smażonego i w galarecie na święta.
Okazało się na Wigilii z pracy, że jak zjadłam karpia smażonego to nic mi nie było. Do ozdoby jajka na przystwkę było anszua (jakkolwiek to się pisze) i nic mi nie było
Chyba po prostu nie mogę tłustych ryb
Cytat:
Polecam skrzypowitę, belissy nie bierz, bo ma za dużo dodatków, a skrzypowita to same zioła chyba.
Cytat:
Moje cycki rozłażą się na boki, muszę mieć fiszbiny żeby je utrzymać na miejscu i podnieść na właściwe miejsce.

Koleżanka przed ciążą wazyła 48kg. W ciąży do końca 4 miesiąca też, bo nie wiedziała o ciąży (wina lekarza, ale to inna historia) i jak się dowiedziała co i jak, przestała ćwiczyć i odchudzać się to skończyła się ważyć po 80 kg bo już wagi nie widziała i nie chciała się dołować. Później jeszcze doszlo zatrucie ciązowe i zatrzymanie wody w organizmie. Po ciązy szybko wróciła do siebie, ale skóra na brzuchu jej została i duże rozstępy. W drugiej, planowanej ciaży wszystko było powoli, spokojnie, bez zatrucia.

Stary 2012-12-16, 13:16   #4070
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Hej
przebrnełam przez tematy rybiej spermy, muzyki poważnej i przybieraniu masy i mogę się z Wami przywitać w 17 tygodniu z 1-2 kg na plusie.
Dzień zaczełam od wymiotów co już się robi standardem w weekendy a potem wywlekłam męża na zakupy wydać bony które dostaliśmy z pracy na święta
Kupiłam sobie 2 biustonosze w większym rozmiarze bo przestałam się mieścić, i kreacje na wigilie. W międzyczasie ciśnienie podniosła mi stara baba która wrąbała się do kolejki. Zaczęłam się (jak to ja) kłócić ale baba była nie wzruszona. Ależ żałowałam że brzucha nie mam widocznego

Korzystacie z kas pierwszeństwa ? ja sie jakos krępuje jeszcze, ale ludzie przed świętami w sklepach głupieją i zakupy robią się uciążliwe.
Stary 2012-12-16, 13:23   #4071
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Korzystacie z kas pierwszeństwa ? ja sie jakos krępuje jeszcze, ale ludzie przed świętami w sklepach głupieją i zakupy robią się uciążliwe.
Jeszcze nie korzystalam bo się krępuję, głupie to trochę, ale jednak.
Nawet nie wiem jak to zrobić, wbić się wózkiem na sam początek, podejść do kasjera i mnie zawoła, czy jak?

Stary 2012-12-16, 13:30   #4072
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Polecam skrzypowitę, belissy nie bierz, bo ma za dużo dodatków, a skrzypowita to same zioła chyba.
A to można brać jakiś suplement na włosy w ciąży?
Kurka, bo ja wszystko odstawiłam i tak jak czytam, że niby w ciąży włosy szałowo rosną to mi szałowo wypadają
Normalnie masakra ale bałam się je ratować bo nie wiedziałam czy mogę coś wziąść.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-16, 13:43   #4073
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Kurka, bo ja wszystko odstawiłam i tak jak czytam, że niby w ciąży włosy szałowo rosną to mi szałowo wypadają
Normalnie masakra ale bałam się je ratować bo nie wiedziałam czy mogę coś wziąść.

a normalnych witamin ciążowych nie bierzesz? Jak bierzesz to sprawdź czy ewentualne suplementy nie dublują tych samych składników.
A wypadające wlosy to może być też kwestia przemian hormonalnych (ja mam niedoczynnosc tarczycy i regularnie badam TSH i ft4, taka to dolegliwość , że włosy wypadają jak sie ma niedobór hormonów).
Stary 2012-12-16, 13:47   #4074
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Ja brałam, ale czy można to nie wiem.
Kiedyś jedynie to mi pomagało, a zaczęłam brać jeszcze przed ciążą to dokończyłam w ciąży. Niby ziołowe ...
Na chwilę obecną już nie biorę, ale stan włosów z powodu ciąży wcale mi się nie polepszył, jeszcze.

Stary 2012-12-16, 13:49   #4075
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
a normalnych witamin ciążowych nie bierzesz? Jak bierzesz to sprawdź czy ewentualne suplementy nie dublują tych samych składników.
A wypadające wlosy to może być też kwestia przemian hormonalnych (ja mam niedoczynnosc tarczycy i regularnie badam TSH i ft4, taka to dolegliwość , że włosy wypadają jak sie ma niedobór hormonów).
Biorę pregnaPLUS, luteine, duphaston i magnez z B6

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-16, 13:51   #4076
xal
Zakorzenienie

Z witamin ciążowych to biorę osobno:
- kwas foliowy
- jod
- witamina D
- kwasy omega w oleju Lnianym

Nie biorę preparatów złożonych w stylu "multiwitamina" bo już dawno temu przeczytałam artykuł na onecie, że multiwitaminy to ściema, okazuje się, że te same składniki brane osobno działają, a razem nie, a niektóre nawet wchodzą ze sobą w reakcje i szkodzą. Unikam zatem preparatów złozonych.

Stary 2012-12-16, 13:53   #4077
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ja też się krępuje jeszcze, bo przez kurtke to nie widać brzuszka, a tak rozpinać kurtke i się napinać, żeby nie musieć się tłumaczyć... I widzę ten tłum który się patrzy na mnie takim wrednym wzrokiem

Wrzucam moją choinkę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg choinka.jpg (72,9 KB, 35 załadowań)

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-16 o 13:59
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:03   #4078
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
właśnie ja też się krępuje jeszcze, bo przez kurtke to nie widać brzuszka, a tak rozpinać kurtke i się napinać, żeby nie musieć się tłumaczyć... I widzę ten tłum który się patrzy na mnie takim wrednym wzrokiem

Wrzucam moją choinkę.
Ale fajna choinka
My w ogóle w domku nie mamy, na święta jedziemy do rodziców i tam będziemy ubierali.

A z tymi brzuszkami i kolejkami to ciekawa sprawa. Fakt jest, że właśnie powstały specjalnie dla kobiet w ciąży, a każdy patrzy jakby miał zabić...co ciekawe robią to kobiety, które też kiedyś rodziły

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-16, 14:06   #4079
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Wrzucam moją choinkę.

no bo takie to kasy pierwszeństwa, że każdy tam może podejść i nie wiadomo czy ciężarna ma prawo się przebić do początku czy ma odstać swoje. A i z wielkim brzuchem w pierwszej ciąży stałam w niejednej kolejce i bywaało zero reakcji. Szczególnie ze strony emerytów udających że nic nie widzą
Stary 2012-12-16, 14:10   #4080
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
no bo takie to kasy pierwszeństwa, że każdy tam może podejść i nie wiadomo czy ciężarna ma prawo się przebić do początku czy ma odstać swoje. A i z wielkim brzuchem w pierwszej ciąży stałam w niejednej kolejce i bywaało zero reakcji. Szczególnie ze strony emerytów udających że nic nie widzą
No a sami emeryci są mega oburzeni jak inni ich nie zauważają. Ech...

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości