|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
Cytat:
|
|
#4052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
wstalam, zjadlam sniadanie i mysle co zo soba zrobic chyba wskocze do wanny, umyje lebek, a pozniej obiad u mamy Cytat:
a moj biedny tz dwa lata ode mnie mlodszy Edytowane przez diabli Czas edycji: 2012-12-16 o 12:21 |
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Jak poznałam mojego to mu dawałam max 2 lata więcej niż ja. Jak się dowiedziałam, że to 7 lat to już byłam zakochana po uszy
|
#4055 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i musze powiedziec, ze wygodne to! ehh, nigdy nie mialam duzych piersi, teraz w sumie tez nie sa wielkie, ale na pewno powiekszone i takie baaardzo nabrzmiale, czuje je juz na szyi oby przestaly rosnac, bo bede mogla nimi zabijac!---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- to bedzie moje motto tegorocznych swiat ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
tesciowa mi mowila, ze w ciazy tak ja piersi bolaly, ze musiala nawet w staniku spac. stad moj pomysl z bluzeczka fitnessowa :P naprawde wygodniej...---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#4056 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś byłam tym załamana..jak byłam duzo młodsza..chuda jak patyk ..nie mogłam tego znieśc..czułam się tak jak "gruba" inaczej! wytykali mi tą chudośc na kazdym kroku..z wiekiem pogodziłam się z ta moją szczupłoscią a nawet powiem ze pokochałam się ![]() wiadomo z latami "kobieciałam" |
|
|
|
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli termin om mam 18 sierpnia, to 18 grudnia koncze 4 miesiace i dziecko rodze po 9 miesiacach w okolicach 18 maja (lekarze dodaja tydzien). druga teoria to ciaza trwa 40 tyg=10 miesiecy i wtedy jestem obecnie w 18 tygodniu, wedlug suwaka http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r87vkm1yvb.png wiec dla wnikliwych 16 tygodni od zaplodnienia wedlug info z pierwszej strony naszego tematu: a) 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, b) 4 miesiąc - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. wczoraj nie moglam zasnac i liczylam, ktory to ja mam teraz miesiac ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- witamy sie w 18 tygodniu ![]() |
|
|
|
|
#4058 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Kiedyś cierpiałam i rozpaczałam, a teraz jestem zadowolona z mojej figury, bo pomimo mojej szczupłości mam fajne cyce i choć może niewielką to wystającą pupkę ![]()
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie wigilia kojarzy sie przede wszystkim z barszczem i grzybowa!
|
|
|
|
|
#4060 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja się dziś zważyłam ... moje pierwsze 0,5 kg na plusie ![]() kiedyś musiała nadejść ta chwila, ale i tak męczyłam męża pytaniami, czy ja aby nie za dużo jem ostatnio ![]() zauważyłam że strasznie mi włosy wypadają .... ale tak koszmarnie, wypadać mi zawsze wypadały, ale wczoraj było odkurzane a dziś całe kafelki w łazience z moich włosów są
|
|
|
|
#4061 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dam znać jak się sprawuje
|
|
|
|
|
#4062 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do wagi to ja jeszcze mam 1kg do nadrobienia, nie jest źle. No ale ja nie ważyłam 50kg ![]() Ciągle tylko pytam męża czy czasem mi tyłek nie urósł albo uda no ale póki co nie zobaczymy co będzie dalej ![]() Can - ja też nie przepadam za karpiem idę się suszyć i spadamy do mamy
|
||
|
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja osobiście mam nadzieje też za mało nie przytyć. Oczywiście wiem, że wszystko zależy od organizmu, ale moja koleżanka przytyła niewiele bo około 8 kg i niestety dziecko urodziło się z wadami. Wiem, że te kg to żadna gwarancja w tą czy w tamtą, ale pewnie bym się bała jakbym tylko tyle przytyła, że coś nie tak...
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
ja mam dość sporą nadwagę, więc troszkę inaczej jest
na razie wszystko się rozkładało po moich fałdkach ![]() ale np. żona kuzyna zaczęła III trymestr, też miała sporą nadwagę, a w II trymestrze miała już jakieś 10 kilo na plusie. teraz podobno waży już ponad 100 kilo, a jest niewiele wyższa ode mnie (jakieś 160 cm)
|
|
|
|
#4065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
no toż oczywiście, że na kolacji
![]() Cytat:
Cytat:
widać z gadki wydawałam się dojrzalsza...Cytat:
jak mojemu małżowi powiedziałam, co się w kuchni działo, to ze mną barszczyk jadł Cytat:
![]() a z włosami to cóż... hormony. u mnie akurat mniej wypadają, ale pewnie po porodzie wyłysieję
|
|
#4066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko nie wiem czy sprawdzi sie na tak wrazliwe cycory jak teraz w ciazy.
|
|
|
|
|
#4067 |
|
Wtajemniczenie
|
jedziemy na zakupy ... krótkie zakupy spożywcze potrwają pewnie z dwie h przy kolejkach przedświątecznych
|
|
|
|
#4068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nic mi nie wisi, więc jest dobrze!Cytat:
![]() wiesz, przy nadwadze do nawet normalne, że na początku się nie tyje albo nawet co nieco zrzuci ja zauważyłam, że brzusio rośnie, cyc troszkę też, ale dupka schudła, więc te 2 kilo straty to w sumie pewnie więcej straty w dupce, a trochę plusa w brzuszku więc ty traciłaś w różnych miejscach, a dzidziol sobie rósł w najlepsze bardzo dobrze, będziesz ruchliwa do końca ciąży!
|
|
#4069 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po domu jak mam taką na sobie to ściągam stanik i wygodniej. Ty jesteś z BB, spróbuj podjechać do Arenu (na granicy wapienica-jaworze) oni mają sklep i hurtownię bielizny. Kupujesz w sklepie, ale jak nie ma rozmiaru to Panie idą do hurtowni na półki szukać. Z moją "inteligencją ciążową" to ja chyba bym wstała po kalkulator i kalendarz, bo bym się pogubiła Cytat:
Okazało się na Wigilii z pracy, że jak zjadłam karpia smażonego to nic mi nie było. Do ozdoby jajka na przystwkę było anszua (jakkolwiek to się pisze) i nic mi nie było Chyba po prostu nie mogę tłustych ryb ![]() Cytat:
Cytat:
Koleżanka przed ciążą wazyła 48kg. W ciąży do końca 4 miesiąca też, bo nie wiedziała o ciąży (wina lekarza, ale to inna historia) i jak się dowiedziała co i jak, przestała ćwiczyć i odchudzać się to skończyła się ważyć po 80 kg bo już wagi nie widziała i nie chciała się dołować. Później jeszcze doszlo zatrucie ciązowe i zatrzymanie wody w organizmie. Po ciązy szybko wróciła do siebie, ale skóra na brzuchu jej została i duże rozstępy. W drugiej, planowanej ciaży wszystko było powoli, spokojnie, bez zatrucia.
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() przebrnełam przez tematy rybiej spermy, muzyki poważnej i przybieraniu masy Dzień zaczełam od wymiotów co już się robi standardem w weekendy a potem wywlekłam męża na zakupy wydać bony które dostaliśmy z pracy na święta Kupiłam sobie 2 biustonosze w większym rozmiarze bo przestałam się mieścić, i kreacje na wigilie. W międzyczasie ciśnienie podniosła mi stara baba która wrąbała się do kolejki. Zaczęłam się (jak to ja) kłócić ale baba była nie wzruszona. Ależ żałowałam że brzucha nie mam widocznego Korzystacie z kas pierwszeństwa ? ja sie jakos krępuje jeszcze, ale ludzie przed świętami w sklepach głupieją i zakupy robią się uciążliwe.
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie wiem jak to zrobić, wbić się wózkiem na sam początek, podejść do kasjera i mnie zawoła, czy jak?
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurka, bo ja wszystko odstawiłam i tak jak czytam, że niby w ciąży włosy szałowo rosną to mi szałowo wypadają Normalnie masakra ale bałam się je ratować bo nie wiedziałam czy mogę coś wziąść.
|
|
#4073 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a normalnych witamin ciążowych nie bierzesz? Jak bierzesz to sprawdź czy ewentualne suplementy nie dublują tych samych składników. A wypadające wlosy to może być też kwestia przemian hormonalnych (ja mam niedoczynnosc tarczycy i regularnie badam TSH i ft4, taka to dolegliwość , że włosy wypadają jak sie ma niedobór hormonów).
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś jedynie to mi pomagało, a zaczęłam brać jeszcze przed ciążą to dokończyłam w ciąży. Niby ziołowe ... Na chwilę obecną już nie biorę, ale stan włosów z powodu ciąży wcale mi się nie polepszył, jeszcze.
|
|
#4075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
Z witamin ciążowych to biorę osobno:
- kwas foliowy - jod - witamina D - kwasy omega w oleju Lnianym Nie biorę preparatów złożonych w stylu "multiwitamina" bo już dawno temu przeczytałam artykuł na onecie, że multiwitaminy to ściema, okazuje się, że te same składniki brane osobno działają, a razem nie, a niektóre nawet wchodzą ze sobą w reakcje i szkodzą. Unikam zatem preparatów złozonych.
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wrzucam moją choinkę. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-16 o 13:59 |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My w ogóle w domku nie mamy, na święta jedziemy do rodziców i tam będziemy ubierali. A z tymi brzuszkami i kolejkami to ciekawa sprawa. Fakt jest, że właśnie powstały specjalnie dla kobiet w ciąży, a każdy patrzy jakby miał zabić...co ciekawe robią to kobiety, które też kiedyś rodziły
|
|
#4079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no bo takie to kasy pierwszeństwa, że każdy tam może podejść i nie wiadomo czy ciężarna ma prawo się przebić do początku czy ma odstać swoje. A i z wielkim brzuchem w pierwszej ciąży stałam w niejednej kolejce i bywaało zero reakcji. Szczególnie ze strony emerytów udających że nic nie widzą
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

tesciowa mi mowila, ze w ciazy tak ja piersi bolaly, ze musiala nawet w staniku spac. stad moj pomysl z bluzeczka fitnessowa :P naprawde wygodniej...

nienawidzę karpia

07.07.2012