Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6. - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-15, 21:32   #4591
Mileva_
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 6.

Cytat:
Napisane przez zMoose Pokaż wiadomość
Wiem o które ci chodzi:
http://www.paperblanks.com/us/en
Ogółem na zdjęciach i na blogach robią wrażenie ale jak zobaczyłam je na żywo to sobie darowałam. Myślałam, że faktycznie są ze skóropodobnego zdobionego materiału a to zwykły nadruk za taką kasę
O skórze nie myślałam, ale nadruk jest przepiękny. Natomiast zawartość rozczarowuje - zwykłe kartki, w niepraktyczne, za duże linie, chociaż jakiś lekki wzór mógłby być.

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38153919]Ja po zobaczeniu na żywo i zmacaniu jeszcze bardziej je zapragnęłam, okładki śnią mi się po nocach.

Ja się dziwię, że jeszcze żaden ochroniarz się mną za bardzo nie zainteresował. Potrafię wziąć produkt, obejrzeć, włożyć do koszyka, rozmyślić się, odłożyć, potem debatować w myślach czy może jednak, wziąć i tak parę razy, miotam się po całym sklepie i wracam do pierwotnego produktu. Pod koniec i tak nic nie kupię[/QUOTE]

Też tak miewam
Co do ochroniarzy - zauważyłam, że bardzo uzależniają swoje zachowanie od wyglądu klientów. Kiedy przychodzę ubrana normalnie, jest ok, dzień dobry, do widzenia i tak dalej. Jeśli akurat muszę coś załatwić po południu, niewyspana, zmęczona i/lub nieumalowana, zawsze mam wrażenie, że towarzyszą mi podejrzliwe spojrzenia i odprowadzanie wzrokiem
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:36   #4592
Darkoz
Zakorzenienie

[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;38153919]Ja po zobaczeniu na żywo i zmacaniu jeszcze bardziej je zapragnęłam, okładki śnią mi się po nocach.

Ja się dziwię, że jeszcze żaden ochroniarz się mną za bardzo nie zainteresował. Potrafię wziąć produkt, obejrzeć, włożyć do koszyka, rozmyślić się, odłożyć, potem debatować w myślach czy może jednak, wziąć i tak parę razy, miotam się po całym sklepie i wracam do pierwotnego produktu. Pod koniec i tak nic nie kupię[/QUOTE]
Ja też gdy decyduję się na zakupy na sam Rossmann potrzebuję z 20 min.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 21:59   #4593
Kreskaaa
Zakorzenienie

Ja po takich wydarzeniach mam dokładnie odwrotne odczucia niż Choco Glan. Stany, w których dostęp do broni jest łatwiejdzy (np. NH) są bezpieczniejsze - ludzie mają się czym bronić, nie muszą czekać na przyjazd policji. Gdyby w szkole któryś z nauczycieli, dozorca, ktokolwiek miał broń ofiar nie byłoby tak wiele.

Edytowane przez Kreskaaa
Czas edycji: 2012-12-15 o 22:00
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:46   #4594
201604190949
Konto usunięte

Bez jaj http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...#BoxSlotII3img
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 22:49   #4595
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
Koleżanka pracowała w Tchibo w jednym z większych centr(-ów?) handlowych. I to, czego tam się nasłuchała, zwłaszcza od bogatych państwa pozujących na elitę, przechodziło ludzkie pojęcie.
„Centrów”

Tacy są najgorsi. Myślą, że jak mają kasę, to świat im do stóp powinien padać

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Poległam
Stary 2012-12-15, 22:49   #4596
201604181004
Konto usunięte

To oburzające!!! Kogo oni robią z tych studentów, szczyli bez mózgu? Przecież na to powinna być zgoda proboszcza lokalnej parafii! Jestem zdegustowana że jego nie poproszono o błogosławieństwo, co za kraj...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-15, 23:08   #4597
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
Ja po takich wydarzeniach mam dokładnie odwrotne odczucia niż Choco Glan. Stany, w których dostęp do broni jest łatwiejdzy (np. NH) są bezpieczniejsze - ludzie mają się czym bronić, nie muszą czekać na przyjazd policji. Gdyby w szkole któryś z nauczycieli, dozorca, ktokolwiek miał broń ofiar nie byłoby tak wiele.
Noooo nie wiem...
Masakra w Columbine High School z 1999 roku wydarzyła się w Kolorado. W stanie Kolorado nie jest wymagane zezwolenie na broń długą i krótką. Na łażenie z nią po ulicy już tak.
Teraz świr chciał otworzyć ogień w szkole w Oklahomie (policja udaremniła zamach) - kupujesz od ręki, brak pozwoleń, brak rejestracji, długą nosisz jak chcesz i gdzie chcesz, na noszenie krótkiej na widoku jest wymagane pozwolenie.
Dziś policja zastrzeliła świra, który otworzył ogień w szpitalu, stan Alabama - i tu mam brak danych o prawie.
Connecticut, czyli ostatnia masakra gdzie idiota zabijał pięciolatków - długą kupujesz bez pozwoleń, nosisz na wierzchu bez pozwoleń, krótką z pozwoleniami i na zakup i na noszenie.

Nie wydaje mi się, żeby to było tak różowo jak byśmy chcieli.
Do tego nawet jeśli dany stan pozwala na posiadanie broni bez ograniczeń i noszenie jej bez ograniczeń to trzeba jeszcze brać pod uwagę taką kwestię, że większość tych świrów wystrzeliwuje uczniów. Pytanie czy nauczycielom wolno wnosić broń do szkół jeśli ją mają i czy powinno być im wolno.

Co nie zmienia tego, że chciałabym mieć broń.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2012-12-15 o 23:10
Stary 2012-12-15, 23:13   #4598
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Stany, w których dostęp do broni jest łatwiejdzy (np. NH) są bezpieczniejsze - ludzie mają się czym bronić, nie muszą czekać na przyjazd policji.
No, bez kitu, jak koleś wlatuje zmasakrować przedszkole to wszystkie czterolatki pewnie mają pistolet przy sobie i go obsługują. A jakby przedszkolanka trzymała sobie karabinek w szafce i jakieś dziecko by sobie je wygrzebało i zastrzeliło się... więc nie może trzymać. To samo w szpitalach i innych miejscach gdzie ludzie są totalnie bezbronni i prawdopodobnie nie mają broni - na pewno jest o wiele bezpieczniej...
Stary 2012-12-15, 23:16   #4599
juli_jka
now or never

Cytat:
na uniwerku to normalne, na PŁ dopiero to jest pomysł
trochę się z tym zgadzam, bo PŁ w ten sposób chroni się przed tym, że ukochana córeczka przerywa studia, ale zbyt młodo rodzice dziadkami zostają
Stary 2012-12-15, 23:23   #4600
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
No, bez kitu, jak koleś wlatuje zmasakrować przedszkole to wszystkie czterolatki pewnie mają pistolet przy sobie i go obsługują. A jakby przedszkolanka trzymała sobie karabinek w szafce i jakieś dziecko by sobie je wygrzebało i zastrzeliło się... więc nie może trzymać. To samo w szpitalach i innych miejscach gdzie ludzie są totalnie bezbronni i prawdopodobnie nie mają broni - na pewno jest o wiele bezpieczniej...
I właśnie w takich miejscach to się dzieje, szkoły, szpitale - ostatnie dni to dwie szkoły i jeden szpital.
A premiera Batmana? Świr strzelał, działo się to w Kolorado, dużo ludzi chodzi tam z bronią. I jakoś nikt go nie zastrzelił, policja ujęła go na parkingu.

Cytat:
Napisane przez juli_jka Pokaż wiadomość
trochę się z tym zgadzam, bo PŁ w ten sposób chroni się przed tym, że ukochana córeczka przerywa studia, ale zbyt młodo rodzice dziadkami zostają
Studia nie mają chronić. Jak ktoś jest bezmózgiem to już za późno a w głupią ciążę i tak zajdzie.
Stary 2012-12-15, 23:25   #4601
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
bo PŁ w ten sposób chroni się przed tym, że ukochana córeczka przerywa studia, ale zbyt młodo rodzice dziadkami zostają
bitch please, ukochane córeczki? 23-24 latki?
a mama to je odprowadza na te uczelnie żeby studiów nie rzuciła, hę?
Stary 2012-12-15, 23:28   #4602
juli_jka
now or never

Cytat:
Studia nie mają chronić. Jak ktoś jest bezmózgiem to już za późno a w głupią ciążę i tak zajdzie.
no to niech zachodzi, ale nie pod oficjalnym płaszczem PŁ.

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
bitch please, ukochane córeczki? 23-24 latki?
a mama to je odprowadza na te uczelnie żeby studiów nie rzuciła, hę?
oj jeszcze byś się zdziwić mogła ...
znam i widziałam już na serio wiele
Stary 2012-12-15, 23:33   #4603
201604181004
Konto usunięte

Chociaż jakby tak pomyśleć - nie jestem za wiciem sobie gniazdeczek za darmo w akademikach. Są przecież małżeństwa z dzieciakiem w akademiku... Za grosze mają swoje komfortowe miejsce w osobnym akademiku, albo na piętrze dla osób z dziećmi czy niepełnosprawnych gdzie jest spokój i tak dalej. A inni muszą się frajerzyć i żeby skończyć studia z dzieckiem żeby mieć gdzie mieszkać wynajmują za gruby hajs kawalerki i robią po nocach ;p no nie wiem, pary ok, ale dzietne małżeństwa w akademiku = not rly, nie od tego są akademiki żeby się w nich osiedlać a takie sytuacje są
Stary 2012-12-15, 23:41   #4604
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
no to niech zachodzi, ale nie pod oficjalnym płaszczem PŁ.
Ale właśnie tak będzie - jak rodzice pozwolą

Albo nie ma wspólnego mieszkania czy nocowania albo jest i tyle. A nie, że rodzice muszą pozwolić. To jest po prostu śmieszne.
Stary 2012-12-16, 02:27   #4605
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Poszłam dzisiaj odwiedzić przyjaciółkę w szpitalu. Po korytarzu chodził jakiś facet rozmawiając przez telefon. Chodził w kółko, w końcu szatniarz poprosił go, żeby usiadł albo wyszedł na zewnątrz, bo brudzi podłogę, a i tak sprzątaczki muszą ją co chwilę czyścić. Faktycznie, wyglądała tak, jakby tłum ludzi wszedł w bagno a potem przebiegł przez korytarz. Oczywiście facet zaczął rzucać chamskie teksty, coś typu ,,jak będzie zakaz, to usiądę''. I dalej krążył, wykłócając się. Dziwi mnie takie chamstwo i brak szacunku dla czyjejś pracy.
Myślę, że mógł być w stresie, mogły się ważyć losy jakiejś bliskiej mu osoby i tak dalej. Nie wiadomo. Jakbym ja była kłębkiem nerwów i szatniarz by mi powiedział, żebym nie chodziła w kółko, bo brudzę podłogę, to obawiam się, że też bym coś odszczeknęła pod wpływem emocji.

Cytat:

Chociaż powiem Wam, że czasami brakuje mi usprawiedliwień od rodziców Moja uczelnia bardzo pilnuje obecności na zajęciach, miałam wiele przedmiotów, na których trzeba bylo mieć 100% frekwencję/można było raz nie przyjść ale trzeba było koniecznie odrobić/trzeba było zaliczac potem materiał z cwiczen/seminarek ktore sie opuscilo... I to dotyczylo nawet przedmiotow trwajacych caly semestr czy nawet dwa. I z nostalgią wspominam sobie czasy LO, kiedy mogłam sobie "zaspać" albo się "rozchorować" i wymagało to tylko dwóch zdan napisanych w dzienniczku przez mame

Cytat:
Ale to chyba nie jest sprawa Politechniki, z kim, gdzie i kiedy sypiają studenci=dorośli ludzie? Ani sprawa ich rodziców? Bez przesady. Może jeszcze niech rodzice wyrażają zgodę, żeby student mógł w piątek wieczorem wyjść na imprezę, bo jak nie to go portier nie wypuści

Jestem na Erasmusie i dziwi mnie zachowanie niemieckich studentów. Na 5 minut przed planowanym końcem seminarium zaczynają się nerwowo rozglądać, rzucać spojrzenia w kierunku zegara, wiercić się. 4 minuty przed końcem zaczynają się pakować. 3 minuty przed końcem zakładają kurtki (prowadzący oczywiście w dalszym ciągu do nich mówi, bo jeszcze nie skończył). Natomiast na 2 minuty przed końcem zakładają już plecaki na plecy (w sensie ci prawdziwi studenci medycyny, którzy plecaki posiadają ) i tak siedzą, w kutkach, z plecakami, przygotowani do startu. Nie musze chyba dodawac, jaki robia tym wszystkim halas, dekoncentruja prowadzacego i w ogole juz nie zwracaja na niego uwagi. U nas to byloby nie do pomyslenia To chyba skutek uboczny tego, ze ci prowadzacy tutaj sa naprawde mili i maja bardzo partnerski stosunek do studentow. Niestety ci im przez to wchodza na glowe.

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 02:33   #4606
narcyzowa
Zakorzenienie

Zachowanie tych niemieckich studentów to mi się kojarzy z podstawówką i gimnazjum, to ukradkowe pakowanie książek do plecaka i wybieganie niczym stado bydła, gdy tylko dzwonek zadzwoni
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 10:25   #4607
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
czyli że co, jeśli parka nie mieszka razem, ale dziewczyna zaprosi chłopaka wieczorem do siebie (albo ona pójdzie do niego), będą uprawiać seks i zajdzie w ciąże, to wtedy będzie ok? bo w końcu nie mieszkają razem? i gdzie ta ochrona PŁ?

brak wspólnego mieszkania nową metodą antykoncepcyjną XXI wieku?
Stary 2012-12-16, 12:28   #4608
juli_jka
now or never

ani nie bronie PŁ, ani nie namawiam do (nie)mieszkania razem.

dziwi mnie ta "afera" na innych uczelniach to metoda stosowana od dawna, i tylko z PŁ robi się wielkie Halo
Stary 2012-12-16, 12:44   #4609
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Sądzisz, że mieszkanie razem ma związek z zachodzeniem w ciąże?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:45   #4610
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
a co jeśli student zarabia na siebie i nie chce utrzymywać kontaktu z rodzicami?
Nie dostanie wtedy zgody na zamieszkanie z partnerem w pokoju?

Dla mnie to jest chore. Zresztą dziwi mnie zakaz mieszkania par w jednym pokoju, ale to już inna sprawa
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:50   #4611
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
No jaja jak nie wiem...
Tak samo głupie wydawało mi się, że w 3 lo, gdzie już każdy miał te 18 skończone, musieliśmy przed studniówką przynosić pozwolenie od rodziców, że ze studniówki wracamy z kimś innym, np. z chłopakiem.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
czyli że co, jeśli parka nie mieszka razem, ale dziewczyna zaprosi chłopaka wieczorem do siebie (albo ona pójdzie do niego), będą uprawiać seks i zajdzie w ciąże, to wtedy będzie ok? bo w końcu nie mieszkają razem? i gdzie ta ochrona PŁ?

brak wspólnego mieszkania nową metodą antykoncepcyjną XXI wieku?
Dokładnie.
Ja tu związku z ciążą nie widzę. Raczej z czyjąś zbyt szeroko pojętą moralnością.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 12:54   #4612
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
No jaja jak nie wiem...
Tak samo głupie wydawało mi się, że w 3 lo, gdzie już każdy miał te 18 skończone, musieliśmy przed studniówką przynosić pozwolenie od rodziców, że ze studniówki wracamy z kimś innym, np. z chłopakiem.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Dokładnie.
Ja tu związku z ciążą nie widzę. Raczej z czyjąś zbyt szeroko pojętą moralnością.
mnie to dziwi tym bardziej, że no kurrna, na studiach nie są tylko ludzie mający 18-19 lat (1 rok), ale też 24,25,26 latkowie zwłaszcza drugokierunkowcy. I absurdalne wydają mi się pozwolenia rodziców w takich kwestiach.
Stary 2012-12-16, 12:55   #4613
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
No jaja jak nie wiem...
To jakiś żart U nas po osiemnastce już sami sobie nawet zwolnienia pisaliśmy.

Dziwne, że są przepisy ograniczające zamieszkanie razem np. w DSach, a nikt nie zwraca uwagi na zdemolowane korytarze. I co jest większym przejawem braku dojrzałości?

Szczególnie, że przepisy te ustalają ludzie, za czasów których wspólne życie było czymś całkowicie normalnym po maturze/zawodówce.
Stary 2012-12-16, 13:03   #4614
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mileva_ Pokaż wiadomość
To jakiś żart U nas po osiemnastce już sami sobie nawet zwolnienia pisaliśmy.

Dziwne, że są przepisy ograniczające zamieszkanie razem np. w DSach, a nikt nie zwraca uwagi na zdemolowane korytarze. I co jest większym przejawem braku dojrzałości?

Szczególnie, że przepisy te ustalają ludzie, za czasów których wspólne życie było czymś całkowicie normalnym po maturze/zawodówce.
no właśnie. zapomniał wół jak cielęciem był
Stary 2012-12-16, 13:04   #4615
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Dziwią mnie ludzie, którzy urządzają sobie z naszego mieszkania portiernię.
Dzisiaj z rana dzwoni domofon - "pod którym numerem mieszkają państwo XYZ?" TŻ odpowiada, że nie wiemy, po paru minut znowu dzwoni - "nie wiem pod jakim numerem mieszkają, proszę mnie wpuścić". Nawet w spokoju śniadania nie mogliśmy zjeść.

I takie sytuacje są bardzo często - ktoś do kogoś dzwoni, ten ktoś nie otwiera, no to co trzeba zrobić? Zadzwonić pod jedynkę (do nas) i prosić o otworzenie. Jeśli nie pamięta się numeru - to samo.

Naprawdę doprowadza mnie to powoli do szału, bo prawie nie ma dnia bez takiej sytuacji.
Ja jak ktoś mi nie otwiera/nie wiem pod którym numerem mieszka - używam telefonu, a nie wydzwaniam domofonem po sąsiadach z milionem pytań do...

Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Czas edycji: 2012-12-16 o 13:05
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:45   #4616
isetta_
Zadomowienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3815933 1]Dziwią mnie ludzie, którzy urządzają sobie z naszego mieszkania portiernię.
Dzisiaj z rana dzwoni domofon - "pod którym numerem mieszkają państwo XYZ?" TŻ odpowiada, że nie wiemy, po paru minut znowu dzwoni - "nie wiem pod jakim numerem mieszkają, proszę mnie wpuścić". Nawet w spokoju śniadania nie mogliśmy zjeść.

I takie sytuacje są bardzo często - ktoś do kogoś dzwoni, ten ktoś nie otwiera, no to co trzeba zrobić? Zadzwonić pod jedynkę (do nas) i prosić o otworzenie. Jeśli nie pamięta się numeru - to samo.

Naprawdę doprowadza mnie to powoli do szału, bo prawie nie ma dnia bez takiej sytuacji.
Ja jak ktoś mi nie otwiera/nie wiem pod którym numerem mieszka - używam telefonu, a nie wydzwaniam domofonem po sąsiadach z milionem pytań do...[/QUOTE]

Ja bym chyba domofon odłączyła gdyby do mnie tak dzwonili...
Albo przykleiła kartkę na drzwiach od klatki, że pod nr 1 nie mieści się informacja.
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 13:59   #4617
201604181004
Konto usunięte

U nas sobie po 18tce nie pisaliśmy zwolnień, bo to musiało wyglądać tak: każda klasa miała wychowawcę i wychowawca musiał złożyć coś w stylu wniosku że IIIC sobie sama będzie zwolnienia pisać bo są dorośli. Tylko warunkiem tego było żeby wszyscy rodzice z klasy IIIC wyrazili na to zgodę.

Buahaha oczywiście znaleźli się nadgorliwcy którzy swoich delikatnych jak podmuch wiosennej bryzy dzieci najchętniej nie wypuszczaliby z domu no i nici z tego.
Stary 2012-12-16, 14:01   #4618
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Czyli co, jak para nie mieszka razem to ciąży nie będzie? Albo jak para zamieszka razem, ale w wynajętym mieszkaniu?

Poza tym, zawsze myślałam, że studiują (pomijając szczególne przypadki) osoby pełnoletnie, które jak najbardziej mają prawo uprawiać seks i płodzić dzieci.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
(…) delikatnych jak podmuch wiosennej bryzy dzieci (…)
Piękny opis
Stary 2012-12-16, 14:06   #4619
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
U nas sobie po 18tce nie pisaliśmy zwolnień, bo to musiało wyglądać tak: każda klasa miała wychowawcę i wychowawca musiał złożyć coś w stylu wniosku że IIIC sobie sama będzie zwolnienia pisać bo są dorośli. Tylko warunkiem tego było żeby wszyscy rodzice z klasy IIIC wyrazili na to zgodę.

Buahaha oczywiście znaleźli się nadgorliwcy którzy swoich delikatnych jak podmuch wiosennej bryzy dzieci najchętniej nie wypuszczaliby z domu no i nici z tego.
Jakie ceregiele

W podstawówce była dziewczyna, której rodzice nie pozwalali pod żadnym pozorem wracać samej do domu ze szkoły - a była to już V klasa Zaznaczam, że nie chodziło o dojazdy na drugi koniec miasta, tylko normalna, osiedlowa podstawówka, w miarę bezpieczna dzielnica i dystans z 700 metrów Wszystko w czasach, gdzie dzieciaki od zerówki latały z kluczem na szyi.
Stary 2012-12-16, 14:11   #4620
201604200942
Konto usunięte

ja pamiętam jak w technikum, wychowawczyni nie pozwoliła uczniowi wrócić do domu, bo źle się poczuł. Musiał po niego przyjechać rodzic- nieważne, że pracowali i do szkoły mieli 20 km- uczeń (19 lat!!!) nie może wyjść sam ze szkoły. W końcu wziął plecak i wyszedł na własną odpowiedzialność, a wychowawczyni wpisała mu ucieczkę.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości