|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Deli nie boisz sie tak na uczelnię śmigać?
ja ostatni zjazd miałam tydzień temu, następny jest 11.01 to nie pojadę ... ostatni na tym roku mam w kwietniu, więc nawet nie myślę o dziekance ![]() ale jakiś durnowaty dzień dziś, nic mi się nie chce. Wielkie plany basenu na słowacji, ale jak wyszliśmy z knajpy, to stwierdziliśmy, że nam się nie chce
|
|
|
|
#242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#243 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż nie mogę uwierzyć że za rok już na święta z maluszkami będziemy ![]() Cytat:
Cytat:
bleeeeeCytat:
![]() Cytat:
I w sumie już sama nie wiem czy to dobrze. Wiadomo -każda ciąża inna jest. Ale wy tu ciagle o jakiś przepowiadających skurczach i bólach piszecie a ja nic...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2012-12-16 o 16:01 |
|||||
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż troche inne mi wyszły niż rok temu.... i kurcze za mało słodkie ![]() Cytat:
moje dziecko jest jakieś leniwe (chyba po mamusi ) w ciągu dnia praktycznie nic się nie rusza, moge ją zaczepiać itp i mi tylko stopą dziabnie żebra albo coś, za to wieczorem istny diabeł jakby się wydostać z brzucha chciała przez skóre, macie tez tak?
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2012-12-16 o 16:07 |
||
|
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to wzięłam ten, w sumie tam też sowy są
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
u mnie jest sklep stacjonarny tzn hurtownia i maja te rozki spokojnie mozna kupowac spoko sa, poduchy do karmienia tez
|
|
|
|
#248 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam witam
my dalej u teściów ale pokój Ani już gotowy - tylko pasy na ścianie namalować, ale to jak już będziemy tu mieszkać. Sypialnia też już gotowa, teraz teść właśnie kładzie kafelki w kuchni a mąż gruntuje salon i klatkę schodową tzn chyba nawet jak się nie wyrobimy to nie mamy wyjścia, mieszkanie w którym teraz jesteśmy od 1 stycznia będzie wynajmowane więc.. ![]() Cytat:
kurde dziewczyny, ale się wystraszyłam! W piątek się tak super ekstra czułam (jak nigdy ) więc skorzystałam z okazji i pakowaaaałaaaam, i pakowaaałam. Skakałam po krzesłach, opróżniłam większość półek z szaf na przedpokoju, no byłam z siebie dumna ale wieczorem pożałowałam... zaczęło mi się twardnienie brzucha, nie bolało mnie to, ale twardniał na kilkadziesiąt sekund, puszczał i znów twardniał wzięłam nospę, ciepły prysznic... i nic! poszłam spać z duszą na ramieniu, ale zasęłam i spoko. a od rana to samo - wczoraj wieczorem już to zaczęło boleć... cholera, boję się, że zaraz urodzę a mam termin dopiero na 30 stycznia! chyba pójdę w tym tygodniu na ktg, bo serio od piątku wieczorem non stop mam skurcze. Na szczęście nic poza tym, no aleeee... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz, ja do piątku też nie miałam i też nie wiedziałam, czy to dobrze czy źle. Ale teraz już wiem, że to dobrze było, bo teraz się jeszcze bardziej martwię ![]() W ogóle wczoraj wieczorem po 1,5 dnia tych skurczy zdecydowałam się na ZZO już poinformowałam męża o tym
|
|
|
#249 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wczoraj i przedwczoraj cały czas szalało od rana do wieczora, chyba muszę go trochę pozaczepiac bo zaczyna mnie to martwić.Cytat:
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Moj dzisiaj tez leniwy, nawet zaczepianie nie pomoglo, ale wypilam kakao i troche sie ruszyl, teraz szaleje po kaszce bananowej (Black
) z rozmemlanymi biszkoptami ![]() Bokeh, moze masz spaczony smak, ja od poczatku ciazy czuje, ze wszystko jest niedosolone, niedocukrzone, niedoprawione
|
#251 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie mam tu na mieszkaniu jeszcze żadnych wag miarek itp.. i tak sypałam z torebki
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wróciłam niedawno od teściów. Chociaż jeden dzień bez garów
![]() Bijkora jak dziewczyny pisały miała przeprowadzkę, ale Ilkas to nie wiem. Nic chyba nie pisała, że wyjeżdża albo coś Też mi strasznie usta wysychają i pękają. Pomadka ochronna nie pomaga. Dostałam od teściowej jakieś próbki balsamu, ale nazwy nie pamiętam. Może pomoże. |
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
co tu taka cisza zapadła
idę robić budyń, bo tak mnie tyłek boli od siedzenia przed komputerem, że już nie wiem jak się ułożyć;znalazłam 4 warte uwagi foteliki, napisałam pytania do sprzedających i czekam; i sobie przypomniałam, że nie kliknęłam u nikogo pieluch tetrowych
|
#255 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Konto usunięte
|
To hurtem
![]() Tak, Agatka to cała ja. Nie, nie żałowałam dziecku, jadło pieroga Nie, nie jest zbój, wręcz odwrotnie, chociaż naprawdę fotka z pierogiem wygląda mało grzecznie ![]() ------------------------------ Mignęło mi pytanie o ochraniacz na szczebelki - póki dzieciątko jest malutkie to nie jest konieczny, natomiast gdy już się rusza, to owszem, przynajmniej w łapki się nie uderzy. No i jednak smoczek przez osłonkę nie wypadnie. |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka. W końcu was nadrobiłam,uff nie mało tego było.
Ostatnio jestem jakaś rozlazła,apatyczna... Nawet tych świat mi się nie chce za bardzo. Codziennie coś sprzątam,układam,przestaw iam- mam już tego dość. Chciałabym w końcu móc sobie odpocząć i niczym się nie przejmować. Co do tych ust to ja też jakieś suchary mam i nic nie pomaga. Teraz wazelina poszła w ruch bo pomadki sobie nie radzą. A co do aktywności maluszka to ja nie mogę narzekać. Budzi się razem ze mną,w ciągu dnia kilka godzin jest spokojniejszy,a na wieczór przed snem znowu balanga się zaczyna. Prawie całe dnie wariuje i jest bardzo czuły,dziś chciałam się tylko podrapać po brzuchu delikatnie i nawet nie pomyslalam że go to ruszy ale jednak ruszyło,za chwilę kopytko wystawił Każdy dotyk brzucha czy szturniecie go uaktywnia ![]() A no i muszę się pochwalić że torba prawie spakowana jeszcze kilka drobiazgów dołożę i może na mnie czekać. Zaraz będę koszule zamawiać bo tego akurat nie mam na stanie. No i staniki jakieś by trzeba było. Tylko tak myśle czy naprawdę jest sens kupować specjalne do karmienia,czy zwykle nie mogą być...
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
cholera, przygotowałam sobie deskę i miałam zamiar prasować i chyba rozwaliłam żelazko
9 miesiąc go hoduję i zapomniałam[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38163418] Mignęło mi pytanie o ochraniacz na szczebelki - póki dzieciątko jest malutkie to nie jest konieczny, natomiast gdy już się rusza, to owszem, przynajmniej w łapki się nie uderzy. No i jednak smoczek przez osłonkę nie wypadnie.[/QUOTE] to ja się zastanawiałam właśnie, bo nic ciekawego nie widzę, a nie chcę kompletu z pościelą, tylko sam ochraniacz; ale jak na początek ujdzie bez, to się nie spieszę Cytat:
ale tylko malinowy miałam i w sumie du.py nie urywa, z maliny to on trochę koloru może miał---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
a co do staników, to ja na razie kupiłam dwa takie niby sportowe, że możesz naciągnąć i się dostać do cycka, a taki z odpinaną miseczką to sobie kupię później, bo nie wiem czy mi się jakoś rozmiar jeszcze nie zmieni tylko na pewno z fiszbiną, bo te szmaciaki są obleśne![]() jednak żelazko działa, zobaczymy na ile mi zapału starczy
Edytowane przez elllmi Czas edycji: 2012-12-16 o 18:32 |
||
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio myślałam że przed ta wystawką ze stanikami się rozrycze... No bo ile można grzebać,szukać i nic w końcu nie wybrać? Nie mam cierpliwości już.
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nadrobiłam byłam dzis u rodziców od rana, niedawno brat mnie przywiózł- samej mi już baaaaaaardzo niewygodnie za kierownicą,... mąz wraca dopiero po 20, także na razie sobie brykam po necie ![]() o i na taką aukcję poluję- tylko mam pytanie- czy zdąże wszystko wykorzystac? http://allegro.pl/0-6chlopiec-tommy-...865410071.html |
||
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie koszule zamawiałyście? Rozpinane po bokach czy na środku? Które lepsze?
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Szaja, ale śliczna ta córa Twoja, do schrupania
mnie sie brzuch obniżyl, widze i czuje- maly głowką w pecherz uciska strasznie.. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
jej, jak słucham o tej masakrze w stanach to mi sie niedobrze robi, tyle maluchów.... |
|
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Ja mam guziki na środku. |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też często zapominam że go mam jak chce się gdzieś przecisnąć :P
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mała się wierci cały dzień, nie wiem, dyskotekę urządza czy co?
|
|
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ty masz trochę lepiej, bo masz później termin, a ja - jeśli mnie pokroją - to nawet gdzieś ok 20.01. mogę już być rozpakowana, a przez pierwsze dni to ciężko mi się będzie w ogóle ruszać. |
||
|
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi się już spać chce ![]() a nie pojdę przecież spać o 20.00. Czekam na męża za jakieś pół godziny z pracy powinien być wreszcie. Ale jutro znowu cały dzień pracuje hmm
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
Co wieczor obiecuje sobie, ze zjem jogurt i nie bde sie obzerac i co??? i d.pa, a potem sie dziwic,ze 18 kg do przodu.
jesli chodzi o koszule to guziki mam ukosne, do dwoch cyckow schodzace. Musze jeszcze jednak kupic ze 2 koszule. A jakby bylo cc to na golasa przecie co nie??? W ogole wkurza mnie to, ze nie wiem czy sie nastawiac na cc czy sn??? Do 15 stycznia zwariuje chyba. Mam prezenty pod choinke: - dla siory - mlynek do kawy - dla szwagra- wizytownik z grawerem (jego imie i nazwisko) - dla taty - kubek z napisem Pan i wladca (cale zycie tak o sobie mowi) i drone do kubka - dla mamusi - perfumy i ksiazka pt. "Lilka" w ogole to moj szwagier zrobil projekt naklejki nad Oli LOzeczko. Jak zdolam ja skopiowac na tablecie z mojej poczty to zaraz wam pokaze.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.

ja ostatni zjazd miałam tydzień temu, następny jest 11.01 to nie pojadę ... ostatni na tym roku mam w kwietniu, więc nawet nie myślę o dziekance 

Aż nie mogę uwierzyć że za rok już na święta z maluszkami będziemy
bleeeee

ale pokój Ani już gotowy - tylko pasy na ścianie namalować, ale to jak już będziemy tu mieszkać. Sypialnia też już gotowa, teraz teść właśnie kładzie kafelki w kuchni a mąż gruntuje salon i klatkę schodową
a tak poważnie to...coś czuje że któraś co jest dalej od nas na liście wyskoczy w grudniu ale nie będę mówiła głośno...mam nawet dwie kandydatki
a mam termin dopiero na 30 stycznia! chyba pójdę w tym tygodniu na ktg, bo serio od piątku wieczorem non stop mam skurcze. Na szczęście nic poza tym, no aleeee...