Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-16, 15:12   #4681
deszczowypies
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 182
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XV

Cytat:
Napisane przez pluskotka Poka¿ wiadomo¶æ
Zdanie facetów nt. w³osów jest cenniejsze- takie moja opinia. Bo facet patrzy na ca³okszta³t, blask mu siê rzuci w oczy, a przeciêtna kobieta patrzy czy siê dobrze uk³adaj±, czy siê nie podwinê³y po prostowaniu itp. wiêc najczê¶ciej taka kole¿anka wytknie te pierdo³y Nie rozumiem te¿ zachwycania siê kobiet nad d³ugimi w³osami, kiedy takowa ma je owszem d³ugie, ale po³amane, zniszczone. Grunt, ¿e s± d³ugie!
dobrze powiedziane

Cytat:
Napisane przez kiniasek Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ju¿ zastanawiam siê nad nak³adaniem miodu z cynamonem na w³osy na noc i przykrywaniu rêcznikiem. Nic nie pomaga, stosowa³a która¶ z Was tak± metodê? Poleci³ mi j± pewien "znachor".
ja bym uwa¿a³a z tym, bo cynamon lubi podra¿niaæ...

Cytat:
Napisane przez grudniowa Poka¿ wiadomo¶æ
Jej, no! co to za komentarz pt bo mnie jedyna nie zignorowalas??? nie znam odpowiedzi, to co sie mam wypowiadac i sadze, ze dotyczy to rowniez reszty dziewczyn tutaj.
te¿ siê w³a¶nie poczu³am prawie wytkniêta

deszczowypies jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:14   #4682
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Kochana, ja mam 34 lata. Naprawde sadzisz, ze pamietam, co bylo w liceum??
Ale jako w³osomaniaczka na tym w±tku bêdziesz na bie¿±co, ju¿ ja o to zadbam
Cytat:
Napisane przez Krrem Poka¿ wiadomo¶æ
Mam 17 lat. G³upio nie? Wiêkszo¶æ moich znajomych ju¿ od podstawówki chodzi³o na sylwestra tylko nie ja..
Moja bratanica jest w Twoim wieku, idzie na pierwszego Sylwestra
Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Poka¿ wiadomo¶æ

dziewczyny mam pytanie
czy to dobry sk³ad dla kremu?

Sk³adniki/INCI: aqua, caprylic capric triglyceride, grape seed oil, olea europaea oil, polyglyceryl-3-metyl glucose distearate, decyl oleate, glyceryl stearate, shea butter, d'panthenol, cetyl alkohol, propylene glycol, uncaria tomentosa extract, glycerin, hydrolyzed caesalpinia spinosa gum, caesalpinia spinosa gum, phenoxyethanol, allantoin, parfum, limonene, hydroxycitronellal, citronellol, butylphenyl methylpropional, linalool, alpha-isomethyl ionone, benzyl salicylate, hexyl cinnamal, benzyl benzoate, geraniol, citral, benzyl alkohol.

jest to krem wilkakor± od firmy sanbios
A czego oczekujesz od kremu? Mi siê podoba jako ca³o¶æ, ale sama bym go nie wziê³a, bo mnie trójglicerydy zapychaj± Ale zapychaj± mnie - Ciebie nie musz±
Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiecie mo¿e, ile trzymaj± maceraty ?
Mam na bazie oliwy z oliwek i oleju winogronowego (oba z dodatkiem witaminy E) i nie wiem, ile mog± wytrzymaæ.
Maksymalnie 3 miesi±ce od zakonserwowania. A pewno¶æ mo¿esz mieæ miesi±c.
Cytat:
Napisane przez aleeexandra Poka¿ wiadomo¶æ
To faceci widz± takie rzeczy? Ale fakt, to by³o chyba najmilsze, co do tej pory us³ysza³am na temat moich w³osów
Oj widz±, wierz mi
Cytat:
Napisane przez takajedna4 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny!
Nafta wysusza w³osy wiem. Ale czy jak na³o¿ê mieszankê nafty, od¿ywki do w³osów, olejku BDFM na d³u¿ej ni¿ 15 min ( jak jest na zaleceniu na opakowaniu nafty) to nie wysusz mi to w³osów? Po takiej mieszance, oczywi¶cie po zmyciu planujê laminowanie? Czy to nie za du¿o?
Nie baw siê d³u¿ej ni¿ 1 h z trzymaniem nafty na w³osach - kiedy skóra powie do¶æ zale¿y od konkretnego przypadku.

¦rednio widzê sens laminowania na naftê - czym zamierzasz j± zmyæ?
Cytat:
Napisane przez aleeexandra Poka¿ wiadomo¶æ
Ca³kowicie siê z tob± zgadzam.

Przegl±dam sobie SHAPE, a tu:
"UNIKAJ KOSMETYKÓW ZAWIERAJ¡CYCH LAURYLOSIARCZAN SODU.
Na opakowaniach widnieje on jako Sodium Laureth Sulfate, SLS i SLES. To detergent, który dobrze siê pieni i skutecznie usuwa zanieczyszczenia, st±d jego popularno¶æ jako sk³adnika wszelkiego rodzaju ¿eli do mycia oraz szamponów. K³opot w tym, ¿e traktowanie skóry preparatami z tym zwi±zkiem mo¿e w d³u¿szej perspektywie zaszkodziæ zdrowiu. Typowe skutki to chroniczne przesuszenie i podra¿nienie skóry oraz b³on ¶luzowych objawiaj±ce siê swêdzeniem i pieczeniem, trudnym do opanowania ³uszczeniem siê i pêkaniem naskórka, sk³onno¶ci± do pokrzywki, egzemy i infekcji, ³upie¿em oraz nasilonym wypadaniem w³osów. Co gorsza, kumuluj±cy siê w organizmie laurylosiarczan sodu mo¿e obni¿yæ poziom estrogenów, a w konsekwencji utrudniæ zaj¶cie w ci±¿ê i przyspieszyæ menopauzê. Dodatkowo, kosmetyki z udzia³em tego zwi±zku czêsto s± ska¿one dioksynami, które dzia³aj± rakotwórczo."

Co do tego pogrubionego fragmentu - tylko ja mam wra¿enie, ¿e trochê odlecieli? Nie wydaje mi siê, ¿eby tego SLS/SLES z szamponów i ¿eli kumulowa³o siê w moim organizmie tyle, ¿eby dzia³a³ w ten sposób
Niezale¿nie od tego, kto tworzy³ ten artyku³ - chyba naczyta³ siê Ró¿añskiego

Nie wiem jakim cudem cz±steczka tak spora jak SLES mia³aby przenikn±æ do krwioobiegu i siê kumulowaæ (w skórze nie da rady, bo ta siê z³uszcza). Dziwne, ale ja autorowi nie dowierzam
Cytat:
Napisane przez kiniasek Poka¿ wiadomo¶æ
Ja ju¿ zastanawiam siê nad nak³adaniem miodu z cynamonem na w³osy na noc i przykrywaniu rêcznikiem. Nic nie pomaga, stosowa³a która¶ z Was tak± metodê? Poleci³ mi j± pewien "znachor".
Cynamon na ca³± noc - nie ba³a¶ siê podra¿nienia skalpu? Cynamon mocno grzeje.
Cytat:
Napisane przez Limone Poka¿ wiadomo¶æ
Kascysko pomo¿esz proszê?
Czajê siê na olejek arganowy Mila jako zabezpieczacz koñcówkowy i natrafi³am na inne kosmetyki tego producenta. Niestety tylko przy jednym produkcie jest sk³ad, podajê:

Sk³adniki produktu:
aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalmytoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, parfum, benzyl alcohol, citric acid, peg-5 cocomonium methosulfate, methylchloroisothiazolino ne, sodium glutamate, hydrolized milk protein, hydroxypropyltrimonium hydrolyzed casein, methylisothiazolinone, sodium cocoyl glutamate, hydroxypropyl guar hydroxypropyltrimonium chloride.

To maska Latte mleczna.
W tych analizach nie ujêto jednego - na pogrubionym koñcz± siê jako-tako sk³adniki istotne - emolient i antystatyki. Dalej mieszanina stabilizatorów pH, konserwantów i spluniêcia protein. I guar na zakoñczenie. Sza³u totalnie brak

I tak Was kochom
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:27   #4683
Limone
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 128

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ

I tak Was kochom
A my Ciebie Podciê³a¶ w koñcu w³osy? Czy jednak nikogo nie znalaz³a¶ chêtnego na to?
Limone jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:30   #4684
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Cytat:
Ale jako w³osomaniaczka na tym w±tku bêdziesz na bie¿±co, ju¿ ja o to zadbam
Dziekuje Ja sie chetnie doucze, po prostu chemia w szkole byla dla mnie ciezka do przetrawienia(tylko rok mialam naprawde fajna nauczycielka) i stad braki w wiedzy i w rezultacie rozne (dziwne) pytania

Mam dylemat co sobie dzis na glowe napackac - kusi mnie to awokado z miodem, ale chcialabym tez nalozyc olejek lopianowy na skalp i jeszcze caly czas chodzi za mna to farbowanie... z drugiej strony moje wlosy dopiero wychodza na prosta i zastanawiam sie, czy rzeczywiscie jest sens niweczyc dotychczasowe osiagniecia(marne, bo marne, ale zawsze) farbowaniem? Tyle, ze ja sie lubie farbowac, bo to jest zawsze troche na zasadzie: co mi tym razem na wlosach wyjdzie
Stary 2012-12-16, 15:42   #4685
versatille
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 940

Cytat:
I tak Was kochom

Nie wiem tylko po co te 'i tak'

Zaamlowa³am siê nie wyczuwam jako¶ kadzide³ek prêdzej zepsute myd³o
Glut zrobiony (albo raczej nie Glut tylko tym razem woda, bo mnie Ka¶ nastraszy³a) Dzisiaj kisiel malinowy.

Diana w Esce w³a¶nie 'Ona tañczy dla mnie', teraz tylko czekaæ na 'A ja, a ja ca³y dr¿ê...'

Gdy schudniesz bêdziesz fajnie wygl±daæ w ubraniu,
gdy æwiczysz - ¶wietnie wygl±dasz we wszystkim, zw³aszcza nago!
versatille jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:49   #4686
grudniowa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 731

Cytat:
I tak Was kochom
Z wzajemnoscia

Macie jakies dowswiadczenia z olejem ryzowym? Dobre? (mam dziwne wrazenie, ze juz o to pytalam, ale wybaczcie, to chyba juz demencja starcza... pewnie po sls )
Stary 2012-12-16, 15:49   #4687
say-hello
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 663

Cytat:
Napisane przez versatille Poka¿ wiadomo¶æ

Glut zrobiony (albo raczej nie Glut tylko tym razem woda, bo mnie Ka¶ nastraszy³a) Dzisiaj kisiel malinowy.
jak ziarenka zalejesz ma³± ilo¶ci± wody, tak ¿eby jej poziom by³ trochê wy¿ej ni¿ poziom ziarenek, to wychodzi glutek

pijê to siemiê twoim sposobem ju¿ tydzieñ i tak siê przyzwyczai³am do smaku, ¿e dzisiaj zjad³am czystego gluta bez kisielku

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2012-12-16 o 15:50
say-hello jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:54   #4688
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 906

Cytat:
Napisane przez say-hello Poka¿ wiadomo¶æ
jak ziarenka zalejesz ma³± ilo¶ci± wody, tak ¿eby jej poziom by³ trochê wy¿ej ni¿ poziom ziarenek, to wychodzi glutek

pijê to siemiê twoim sposobem ju¿ tydzieñ i tak siê przyzwyczai³am do smaku, ¿e dzisiaj zjad³am czystego gluta bez kisielku
zazdroszczê moje próby spo¿ywania glutka nie wysz³y za dobrze

TUTAJ zamie¶ci³am zdjêcia swoich w³osowych kosmetyków jakby kto¶ chcia³ zobaczyæ
SoBitterSoSweet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:56   #4689
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
zazdroszczê moje próby spo¿ywania glutka nie wysz³y za dobrze

TUTAJ zamie¶ci³am zdjêcia swoich w³osowych kosmetyków jakby kto¶ chcia³ zobaczyæ
³adne zbiory ja na koniec roku zrobiê podsumowanie bêdzie zdjêcie zbiorów, zdjêcia denka które od miesi±ca robiê i mo¿e jakie¶ plany zakupowe

dziewczyny, jak pisa³y¶cie o humavicie, to mia³y¶cie na my¶li ten http://www.doz .pl/apteka/p7473-Humavit_Z_tabletki_drozdz e_ze_skrzypem_i_z_pokrzyw a_150_szt czy ten http://www.doz .pl/apteka/p7472-Humavit_V_tabletki_drozdz e_piwne__witaminy_200_szt
(trzeba usun±æ spacjê po doz)
a mo¿e jeszcze inny?

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2012-12-16 o 16:00
Stary 2012-12-16, 15:57   #4690
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Poka¿ wiadomo¶æ
A my Ciebie Podciê³a¶ w koñcu w³osy? Czy jednak nikogo nie znalaz³a¶ chêtnego na to?
Rodzicielkê zmotywuje
Cytat:

Czepiasz siê, wiesz?
Cytat:
Z wzajemnoscia

Macie jakies dowswiadczenia z olejem ryzowym? Dobre? (mam dziwne wrazenie, ze juz o to pytalam, ale wybaczcie, to chyba juz demencja starcza... pewnie po sls )
Dobre! Fajny blask na k³akach robi, a macerat na nim upêdzony te¿ dobrze wspominam

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:

dziewczyny, jak pisa³y¶cie o humavicie, to mia³y¶cie na my¶li ten http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p7473-Huma...krzywa_150_szt czy ten http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p7472-Huma...taminy_200_szt

a mo¿e jeszcze inny?
Nie otwiera mi siê, ale jak bra³am, to Humavit N
Stary 2012-12-16, 16:00   #4691
XminorXlosX
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 814

Cytat:

Zaamlowa³am siê nie wyczuwam jako¶ kadzide³ek prêdzej zepsute myd³o

Diana w Esce w³a¶nie 'Ona tañczy dla mnie', teraz tylko czekaæ na 'A ja, a ja ca³y dr¿ê...'
Hmm a to drugie nie jest przypadkiem starsze? nie wiem zreszt±

I potwierdzam, ¿e faceci mimo powszechnego pogl±du dostrzegaj± w³osy --->T¯

XminorXlosX jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:00   #4692
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez grudniowa
Dobre do¶wiadczenia mam z ry¿owym
W³a¶ciwie to nie widzê ró¿nicy miêdzy nim, a innymi olejami
Cytat:

A ja dzisiaj inaczej du¿o wody i ziarenek do garnka i na piec. Zaczeka³am a¿ siê zagotuje; kilka minut jeszcze odczeka³am a¿ piana zniknie i... koniec woda z lekkim br±zowym zabarwieniem..
Bo muszê trochê tego anty-Gluta na skalp te¿ daæ, a siê ba³am, ¿e braknie

Ja bym nie umia³a mnie tylko ten kisiel trzyma, ¿eby nie zrezygnowaæ

Nos mnie boli przez Amlê

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2012-12-16 o 16:07
Stary 2012-12-16, 16:03   #4693
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:

Nie otwiera mi siê, ale jak bra³am, to Humavit N
zedytowa³am post, wystarczy usun±æ spacjê
nie wiem dlaczego wiza¿ zawsze blokuje strony doz
ten humavit n ma witaminy z grupy B, a humavit V oprócz B ma jeszcze E,A,C zastanawiam sie, czy lepsza bêdzie ró¿norodno¶æ, czy wiêksza dawka witamin B ?
Stary 2012-12-16, 16:15   #4694
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Poka¿ wiadomo¶æ
Hmm a to drugie nie jest przypadkiem starsze? nie wiem zreszt±

I potwierdzam, ¿e faceci mimo powszechnego pogl±du dostrzegaj± w³osy --->T¯
¯artowa³am przecie¿ no w³a¶nie jest starsze. Zreszt±, ¿eby pu¶ciæ 'Jeste¶ zaje.bista' najpierw musieliby to ocenzurowaæ

U mnie dostrzegaj± tylko to, ¿e mam ró¿owe w³osy a to przecie¿ truskawkowy blond, ewentualnie per³owy rudy, ale ró¿?

Stary 2012-12-16, 16:17   #4695
MissChievousTess
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 327

Dziewczyny, czy olej lniany muszê bezwzglêdnie przechowywaæ w lodówce?
Chcia³am przetestowaæ taki z gotowego psikacza.
Jak my¶licie? Czy mo¿e s± jakie¶ domieszki (np. konserwanty), które pozwalaj± przechowywaæ oleje poza lodówk±?
Przyznam, ¿e do tej pory jako¶ nie trzyma³am olei w lodówce.
Czy naprawdê powinnam tak robiæ i trzymaæ je w ch³odzie czy niekoniecznie?
Czy przetrzymywanie oleju w temperaturze pokojowej zmienia jako¶ istotnie jego w³a¶ciwo¶ci?
MissChievousTess jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:34   #4696
Limone
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 128

Ja planuje kupiæ preparat "DrUroda, Piêkne i l¶ni±ce w³osy", ma skrzyp, pokrzywê, witaminy z grupy B, aminokwasy, cynk i witaminê E oraz beta-karoten, czyli wszystko co wskazane, za to bez ¿elaza które muszê unikaæ

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Poka¿ wiadomo¶æ
Jak my¶licie? Czy mo¿e s± jakie¶ domieszki (np. konserwanty), które pozwalaj± przechowywaæ oleje poza lodówk±?
Czy przetrzymywanie oleju w temperaturze pokojowej zmienia jako¶ istotnie jego w³a¶ciwo¶ci?
My¶lê, ¿e o ile nie masz w domu powy¿ej 25 stopni i nie trzymasz oleju w jakim¶ jasnym miejscu, to mo¿esz go przechowywaæ na zewn±trz. Konserwanty raczej chroni± przed psuciem siê produktów bo chroni± przed bakteriami, grzybami itp, a za psucie siê oleju nie tylko to jest odpowiedzialne, ale zbyt du¿y kontakt z powietrzem, ¶wiat³em i zbyt wysoka temperatura.
Limone jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:43   #4697
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 906

Cytat:
³adne zbiory ja na koniec roku zrobiê podsumowanie bêdzie zdjêcie zbiorów, zdjêcia denka które od miesi±ca robiê i mo¿e jakie¶ plany zakupowe

czekam na Twoje zbiory, bardzo lubiê ogl±daæ kolekcje kosmetyków

wtar³am kozieradkê i naolejowa³am w³osy

czy to mo¿liwe ¿ebym po oko³o 6 u¿yciach kozieradki widzia³a pierwsze efekty?
SoBitterSoSweet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:48   #4698
Milva2020
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 178

Cytat:

dziewczyny, jak pisa³y¶cie o humavicie, to mia³y¶cie na my¶li ten http://www.doz .pl/apteka/p7473-Humavit_Z_tabletki_drozdz e_ze_skrzypem_i_z_pokrzyw a_150_szt czy ten http://www.doz .pl/apteka/p7472-Humavit_V_tabletki_drozdz e_piwne__witaminy_200_szt
(trzeba usun±æ spacjê po doz)
a mo¿e jeszcze inny?
ja ³ykam sobie Humavit N
Stary 2012-12-16, 17:03   #4699
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Ja siê stosujê do opisu z opakowania Sezam w lodówce, a na winogronowym i rycynowym jest napisane, ¿e w temp pokojowej to stoj± na pó³ce w moim pokoju
Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Poka¿ wiadomo¶æ
czekam na Twoje zbiory, bardzo lubiê ogl±daæ kolekcje kosmetyków
Ja te¿, ja te¿

Stary 2012-12-16, 17:12   #4700
bleedingsun
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 271

Co ciekawego do w³osów mo¿na znale¼æ w Sephorze? Muszê wykorzystaæ zni¿kê 20%, tata mi kaza³

W³osy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Dro¿d¿e: 6/30
bleedingsun jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:15   #4701
MissChievousTess
Zakorzenienie

say-hello, zerknij tu:
http://www.witaminy.biz.pl/witamina-b12-kobalamina/
Nale¿y patrzeæ na mo¿liwe interakcje witamin
Witamina C np. upo¶ledza wch³anianie witaminy B12
Stary 2012-12-16, 17:19   #4702
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
say-hello, zerknij tu:
http://www.witaminy.biz.pl/witamina-b12-kobalamina/
Nale¿y patrzeæ na mo¿liwe interakcje witamin
Witamina C np. upo¶ledza wch³anianie witaminy B12
ok, dziêkujê zaraz poczytam.
Stary 2012-12-16, 17:21   #4703
AnnClaiir
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 474

W³osowo-aptekowe zakupy!
Zamówi³am Humavit N (wyjdzie nawet taniej ni¿ zwyk³e dro¿d¿e), olejek rycynowy (na rzêsy, w³osy i do ocm, jak ju¿ kupiê olej bazowy) kozieradkê i rozmaryn.
A propos ostatniego- czy która¶ z Was próbowa³a u¿ywaæ tego na w³osy? Gdzie¶ znalaz³am, ¿e podobno pomaga i zamówi³am (brakowa³o mi z³otówki z groszami, ¿eby zamówienie zrealizowaæ przez internet).
Stary 2012-12-16, 17:33   #4704
karmazynka99
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 152

Cytat:

Tego nie wiem, czy mogê poleciæ.
Jak mia³am 13/14 lat i mówi³am rodzicm, ¿e "wszyscy", to zawsze by³o "ale Ty nie jeste¶ wszyscy".
Powo³aj siê na piramidê potrzeb Maslowa
Cz³owiek ma potrzeby, które musz± byæ spe³niane, w celu pe³nej i poprawnej egzystencji. Jednymi z tych potrzeb s± potrzeby przynale¿no¶ci i uznania. Cz³owiek musi mieæ ¶wiadomo¶æ, ¿e jest akceptowany przez spo³eczeñstwo i nale¿y do jakiej¶ grupy, zbiorowo¶ci
W tym celu musi spêdzaæ czas ze znajomymi, aby móc siê spo³ecznie spe³niaæ
no nibr prawda, dlatego ja stosowa³am swoj± metodê ze poprostu mówi³am ze ide i mimo sprzeciwu sz³am, mama sie niby wkurza³a ale jej przechodiz³o,a potem sie przyzwyczai³a, juz taki mam charatker
Cytat:
Napisane przez moooniek Poka¿ wiadomo¶æ
ech, doda³am jednak te aktualizacje, ale dzisiaj w³osy nie chc± siê mnie s³uchaæ
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=145584
a tu taki bonus:
piêkne w³osy

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Poka¿ wiadomo¶æ
Wow, cudne!!!

To moje dzisiaj po koczku.
idelne!

Cytat:
Napisane przez moooniek Poka¿ wiadomo¶æ
dziêkujê

a na paznokciach mam lakier magnetyczny z Essence
a mi nie dzia³a ten magnes do magnetycznych

znów z olejem siedze , a tu telefon ze sie wyjscie szykuje, no nic bd musia³a umyc wczensiej i wysuszyc

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie w³osów z wiza¿em : 65cm completed

Moja pielêgnacja w³osów
karmazynka99 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:55   #4705
CleoDuquesne
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 1 029

Dosz³am do wniosku, ¿e zazdroszczê ludziom, którzy maj± przyjació³kê w³osomaniaczkê.
Takiej to wiadomo, co kupiæ.
Ale niestety czê¶æ ma to w d&%ie.
Mimo i¿ u mnie ka¿dy wie, ¿e pod choinkê pragnê w³osowe rzeczy, oleje (nawet te spo¿ywcze), to nie bo "oni wiedz±, co mi kupiæ, ale to nie jest to, o czym mówiê).
Skoro delikatnie mówiê, ¿e np. szukam oleju lnianego i och widzia³am tu i tu, to chyba wiadomo ?!
Ja bym chcia³a, aby moja przyjació³ka by³a w³osomaniaczk± albo paznokciowaczk±
Wtedy wiedzia³aby, ¿eby kupiæ jej zapas lakierów do paznokci, jakie¶ akcesoria, albo cudowne rzeczy do w³osów.

A tak to mam dylemat, co jej kupiæ
CleoDuquesne jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:35   #4706
MissChievousTess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleedingsun Poka¿ wiadomo¶æ
Co ciekawego do w³osów mo¿na znale¼æ w Sephorze? Muszê wykorzystaæ zni¿kê 20%, tata mi kaza³
Fekkai, Korres, Yes to Tomatoes albo inne Yes to?
To pierwsze co mi przychodzi do g³owy.
Ja bym bra³a jak±¶ maskê albo balsam z tych firm.
Np to:
http://www.sephora.pl/pl/cid25471/ko...A3%C2%B3w.html
Linia migda³y i olej lniany.

Edytowane przez MissChievousTess
Czas edycji: 2012-12-16 o 18:36
Stary 2012-12-16, 18:35   #4707
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Poka¿ wiadomo¶æ
znów z olejem siedze , a tu telefon ze sie wyjscie szykuje, no nic bd musia³a umyc wczensiej i wysuszyc
Ej no, imprezujesz chyba 7 dni w tygodniu, a albo mi siê zdaje, albo w maju maturê piszesz
Cytat:
A tak to mam dylemat, co jej kupiæ
Cokolwiek w ostateczno¶ci zawsze mo¿esz daæ po prostu pieni±dze
Jak mnie kto¶ wkurzy mówi±c, ¿e 'nic nie chce', to na z³o¶æ mu jaki¶ badziew kupiê ¿eby siê nastêpnym razem zdecydowa³, a nie problemy robi³

Stary 2012-12-16, 18:45   #4708
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Ej no, imprezujesz chyba 7 dni w tygodniu, a albo mi siê zdaje, albo w maju maturê piszesz
fakt ostatnio siê troche tergo nazbiera³o :P

tak zgadza siê niestety matura w maju...

Moja pielêgnacja w³osów
Stary 2012-12-16, 18:55   #4709
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Lniany jest do¶æ nietrwa³ym olejem, ale FEOG lub DHA BA my¶lê, ¿e pozwol± na jego przetrzymywanie poza lodówk±.

Mo¿na te¿ pobawiæ siê witamin± E, ciekawe, jaki by³by efekt.

Karmazynko, imprezuj na zdrowie, maturê zdasz ;P
Stary 2012-12-16, 19:10   #4710
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
.

Karmazynko, imprezuj na zdrowie, maturê zdasz ;P
o dziêkujê ci za te s³owa1

Moja pielêgnacja w³osów
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.