Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 17:57   #4111
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Chcę już jutro...i wizytę

marchewka pięKna choinka

A te dziadki to jak mój pradziadek, w lutym skończy 89 lat i według jego teorii powinni go wszyscy przepuszczać ze względu na wiek. Umiera od jakiś 40 lat. W 1993 roku jak zmarła prababcia kazał siebie też wypisać na tablicy bo on zaraz umrze.
Ostatnio w kolejce do urologa prawie się pobił, bo wszedł jakiś chłop i on myślał, że po nim jest, a tamten się wepchał przed kogoś i się szarpali
A w jego ukochanej aptece znają go już dokładnie, a że jak przychodzi zima to ja robię mu zakupy to i mnie też. I koniecznie w tej aptece mam robić zakupy i koniecznie w kauflandzie a wędline tu, a kaszę na hali...Całe szczęście, że zdrowy, wszystko wokół siebie zrobi i mieszka sam.
Ja też , ja też, ja też nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty i wtorkowej też
Na którą masz?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:59   #4112
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja też , ja też, ja też nie mogę doczekać się jutrzejszej wizyty i wtorkowej też
Na którą masz?
A Ty czemu masz jutro i pojutrze?
Ja mam na 14 jak dla mnie za późno bo za dużo czekania, ale nie miał już nic wcześniej

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:02   #4113
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty czemu masz jutro i pojutrze?
Ja mam na 14 jak dla mnie za późno bo za dużo czekania, ale nie miał już nic wcześniej
Ja też na 14:00
A mam dwie bo tak się złożyło, że jutro mam taką zwykłą , kontrolną, a we wtorek pierwsze prenatalne.
Oczywiście jak zwykle przed każdą się boję
ale mam nadzieję, że będzie dobrze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-16, 18:05   #4114
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
ja mam podobnie, z tym, że u nas w szpitalu nie ma możliwości znieczulenia tego przez cewnik do kręgosłupa, więc może naiwnością pierworódki się kieruję, ale spróbuję, nie mam wyjścia najbardziej to by mi się marzył poród w domu, ale nie ten region Polski do tego
wiesz, podobno to znieczulenie (zewnątrzoponowe chyba się nazywa) to też nie tak bez skutków ubocznych... ogólnie tak, prócz oczywistych, że lekarz musi ci mówić, kiedy masz przeć, bo ty nie wiesz za bardzo kiedy - paraliż dolny jakby. dlatego potem poród trwa i trwa...
a w domu bym rodzić nie chciała pomyśl sobie, że coś się nagle dzieje, dziecko nie chce wyjść i jedynym wyjściem byłaby cesarka?
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
mnie emeryci w Warszawie też doprowadzają do szewskiej pasji... Swoją drogą czepiają się niektórych dziewczyn, że szybko dziecko zrobila, a one to w jakim wieku dzieci rodziły?? Średnia wieku to wtedy była chyba 21 lat.. Moja babcia np. miała 18 lat..
no właśnie! ale może się tym babciom wydaje, że my jeszcze młodsze, bo takie piękne i gładkie
albo że jak sobie tak łazimy samopas, to na pewno nie mężatki, bo porządna mężatka siedzi w domu i usługuje mężowi

a teraz pochwalę się moimi zdobyczami dla maluszka wszystko w rozmiarze 62 prócz tego niebieskiego bodziaka (56):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01559.jpg (24,2 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01553.jpg (38,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01554.jpg (30,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01556.jpg (38,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01558.jpg (49,5 KB, 21 załadowań)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:05   #4115
MoTyleKsw
Zakorzenienie

A to prenatalne masz gdzie indziej?
I jutro też z USG?
Faaaaaaajnie Ci

Na pewno będzie dobrze Choć ja też już zaczynam się stresować

cloche piękności a powiedz jak to wychodzi cenowo w porównaniu do Polski, bo nie mówię tu względem zarobków, bo na pewno wtedy dużo taniej
A ostatnio w kapphalu oglądałam takie piękności na 50 cm. Takie to maciupeńkie...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-12-16 o 18:08
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:05   #4116
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Widzę już u Was pięknie choinki ja ubieram za tydzień. Tylko najpierw musimy ją kupić - oczywiście świeżą w doniczce - jak co roku od paru lat
Pomyślcie jakie będziemy miały fajne święta za rok już z takimi fajnymi bobasami
Ja też za tydzień ubieram choinka (w doniczce)już kupiona , stoi sobie grzecznie na balkonie , a ja się nie mogę doczekać strojenia, bo to moja pierwsza w życiu własna choinka

Za rok z bobasami będzie przecudownie już się nie mogę doczekać

właśnie objadam się deserem z malinkami , jogurtem naturalnym i płatkami owsianymi. mniam mniam

ale jak spoglądam na swój gruby brzuch, to mi się trochę odechciewa jeść ;P
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:13   #4117
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
I jutro też z USG?
Faaaaaaajnie Ci

cloche piękności a powiedz jak to wychodzi cenowo w porównaniu do Polski, bo nie mówię tu względem zarobków, bo na pewno wtedy dużo taniej
A ostatnio w kapphalu oglądałam takie piękności na 50 cm. Takie to maciupeńkie...
Oba badania w Medicover, ale w dwóch różnych lokalizacjach, bo w tej do której chodze normalnie na wizyty nie mają odpowiedniego sprzętu chyba.
Będzie dobrze i u Ciebie i u mnie. Musi być

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2012-12-16, 18:13   #4118
becik_4
Zadomowienie

Hej wszystkim u mnie choinka już ubrana od piątku ale jest mega wiela od podłogi do sufitu i tak sie zastanawiałm jak za rok bedzie maluch to jak ta choinka przetrwa a już nie wspomne za dwa lata
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:15   #4119
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a teraz pochwalę się moimi zdobyczami dla maluszka wszystko w rozmiarze 62 prócz tego niebieskiego bodziaka (56):
Piękne

Zaraz zrobię zdjęcia swoim czwartkowym łupom
Stary 2012-12-16, 18:15   #4120
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Korzystacie z kas pierwszeństwa ? ja sie jakos krępuje jeszcze, ale ludzie przed świętami w sklepach głupieją i zakupy robią się uciążliwe.
u nas na szczęście nie było dziś dużych kolejek, więc spokojnie poszliśmy do pierwszej lepszej. ale jak tak chodziliśmy sobie to pytałam męża czy widać brzuch i czy w razie czego się pchamy do kasy z pierwszeństwem to stwierdził że nie widać jeszcze
ale chyba nie miałabym siły się użerać z tymi ludźmi. na zakupy większe jeżdżę z mężem, jakbym się słabiej czuła, to bym po prostu wyszła i siadła gdzieś na ławeczce i poczekała, a on by stał.
ale w autobusie teraz się nie przejmuje, wracałam z tych badań, słabo się czułam, nawet nie patrzyłam kto wsiada tylko się wpakowałam na pierwsze wolne miejsce. wstałabym tylko jakby jakaś ledwo trzymająca się na nogach staruszka czy dziadek by stali obok

zrobiliśmy duże zakupy, ale powinno nam starczyć do po-świętach, i jeszcze wstąpiliśmy do H&M'u, kupiłam długaśny sweterek do legginsów za 40 zł różowy, bo tylko taki był w moim rozmiarze i mąż mi kazał kupić wielki szalik, taki do narzucania na płaszcz, bo mu się pożaliłam, że już dawno chciałam

ale nasza kota to desperatka zbliża się pora karmienia, mąż akurat sobie herbatę robi, a kot szaleje na blacie kuchennym, wspina się po mężu, żałośnie płacze i drapie pazurkami - zagłodzony kot

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:17   #4121
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim u mnie choinka już ubrana od piątku ale jest mega wiela od podłogi do sufitu i tak sie zastanawiałm jak za rok bedzie maluch to jak ta choinka przetrwa a już nie wspomne za dwa lata
sztuczna? trzeba będzie jakieś barierki zrobić wokół choinki

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:17   #4122
cloche
Zakorzenienie

Cytat:

to nie stres tylko podekscytowana jesteś

ja za to wszystko zapłaciłam 56 eurusiów. to była promocja -50%. porównywałam ceny z C&A na przykład i tam za jakieś fajniejsze rzeczy też trzeba trochę wybulić, a tańszych nie ma co porównywać (oczywiście tańsze rzeczy pewnie też będę miała, ale póki co nie mam się co w nie obławiać). po rabacie wyszło według mnie korzystnie bo jakościowo te ciuszki są po prostu cudowne żadne tam chiny czy bangladesze, brak podejrzanych barwników, chloru itd... żebym nie była taka opanowana z natury, to bym zapełniła maluchowi już całą szafę
Stary 2012-12-16, 18:18   #4123
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, podobno to znieczulenie (zewnątrzoponowe chyba się nazywa) to też nie tak bez skutków ubocznych... ogólnie tak, prócz oczywistych, że lekarz musi ci mówić, kiedy masz przeć, bo ty nie wiesz za bardzo kiedy - paraliż dolny jakby. dlatego potem poród trwa i trwa...
a w domu bym rodzić nie chciała pomyśl sobie, że coś się nagle dzieje, dziecko nie chce wyjść i jedynym wyjściem byłaby cesarka?

Ale nawet przy podaniu znieczulenia skurcze parte trzeba czuć dlatego podaje się je do pewnego momentu tak, aby pod koniec nie było tak silne i żeby kobieta wiedziała kiedy przeć

A ciuszki piękne

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:19   #4124
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

zrobiliśmy duże zakupy, ale powinno nam starczyć do po-świętach, i jeszcze wstąpiliśmy do H&M'u, kupiłam długaśny sweterek do legginsów za 40 zł różowy, bo tylko taki był w moim rozmiarze i mąż mi kazał kupić wielki szalik, taki do narzucania na płaszcz, bo mu się pożaliłam, że już dawno chciałam

ale nasza kota to desperatka zbliża się pora karmienia, mąż akurat sobie herbatę robi, a kot szaleje na blacie kuchennym, wspina się po mężu, żałośnie płacze i drapie pazurkami - zagłodzony kot
O to może już jakieś promocje widziałaś w H&M ?

Nasz kot też tak wariuję Rano chodzi krok w krok i miauczy - nieraz został już rozdeptany przez te swoje natręctwo
Stary 2012-12-16, 18:24   #4125
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Piękne

Zaraz zrobię zdjęcia swoim czwartkowym łupom
koniecznie!!!
ja mojemu mówię:
- zrób światło, bo muszę obfocić ciuszki
- co zrobić?
- obfocić...
- a co to jest?
Cytat:
u nas na szczęście nie było dziś dużych kolejek, więc spokojnie poszliśmy do pierwszej lepszej. ale jak tak chodziliśmy sobie to pytałam męża czy widać brzuch i czy w razie czego się pchamy do kasy z pierwszeństwem to stwierdził że nie widać jeszcze
ale chyba nie miałabym siły się użerać z tymi ludźmi. na zakupy większe jeżdżę z mężem, jakbym się słabiej czuła, to bym po prostu wyszła i siadła gdzieś na ławeczce i poczekała, a on by stał.
ale w autobusie teraz się nie przejmuje, wracałam z tych badań, słabo się czułam, nawet nie patrzyłam kto wsiada tylko się wpakowałam na pierwsze wolne miejsce. wstałabym tylko jakby jakaś ledwo trzymająca się na nogach staruszka czy dziadek by stali obok

jak mi w sobotę słabo było w sklepie z płytkami, to się nie pieprzyłam, tylko małża za rękaw i mówię "zaraz mdleję". akcja była że hej personel się rzucił do pomocy, klienci poczekają
no i nie głodźcie tego kota!
Stary 2012-12-16, 18:26   #4126
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
O to może już jakieś promocje widziałaś w H&M ?

Nasz kot też tak wariuję Rano chodzi krok w krok i miauczy - nieraz został już rozdeptany przez te swoje natręctwo
na wejściu był dział z wyprzedażą, i właśnie bardzo tanie sweterki były. jeszcze jeden zapinany mi się podobał, ale takie "babcine" kolory były
ale tylko to oglądaliśmy, i dział ciążowy (ale nic ciekawego nie widziałam tam). już mnie brzuch zaczął pobolewać i się spieszyliśmy.
rano też nie mamy życia, mąż wstaje o 4.30 do pracy i wtedy kicia ma śniadanie, ale często od 3 już po nas łazi i się domaga

Stary 2012-12-16, 18:28   #4127
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale nawet przy podaniu znieczulenia skurcze parte trzeba czuć dlatego podaje się je do pewnego momentu tak, aby pod koniec nie było tak silne i żeby kobieta wiedziała kiedy przeć

A ciuszki piękne
ja słyszałam, że to podaje się wtedy, jak już jest rozwarcie dość duże (bo wcześniej nie ma co, bo by za szybko zaczęło działać i by się nie rozwarło dostatecznie, a i by przestało działać na główną akcję, gdzie ból największy). i potem szyjka się rozwiera jeszcze bardziej i dopiero jak jest pełne rozwarcie, to należy przeć. i wtedy właśnie działa znieczulenie - skurcze czujesz wprawdzie, ale słabiutko, i nie jesteś w stanie powiedzieć, kiedy jest moment kulminacyjny. lekarze wtedy mówią: jeszcze nie, jeszcze nieeee.... iiiiiiiii TERAZ PRZYJ!!! ale to nie ma takiej siły jak przy naturalnym skurczu i może się to skończyć tymi różnymi ssawkami...
Stary 2012-12-16, 18:30   #4128
vil84
Wtajemniczenie

Znieczulenie zewnątrzoponowe stosuje się wtedy, gdy rozwarcie wynosi ok. 4 cm. jak jest dużo więcej, to już nie podają, bo za późno.

Stary 2012-12-16, 18:31   #4129
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja słyszałam, że to podaje się wtedy, jak już jest rozwarcie dość duże (bo wcześniej nie ma co, bo by za szybko zaczęło działać i by się nie rozwarło dostatecznie, a i by przestało działać na główną akcję, gdzie ból największy). i potem szyjka się rozwiera jeszcze bardziej i dopiero jak jest pełne rozwarcie, to należy przeć. i wtedy właśnie działa znieczulenie - skurcze czujesz wprawdzie, ale słabiutko, i nie jesteś w stanie powiedzieć, kiedy jest moment kulminacyjny. lekarze wtedy mówią: jeszcze nie, jeszcze nieeee.... iiiiiiiii TERAZ PRZYJ!!! ale to nie ma takiej siły jak przy naturalnym skurczu i może się to skończyć tymi różnymi ssawkami...
no muszą się wbić aby nie było za późno i za wcześnie

a normalnie też wołają kiedy przeć

Ja nie mówię nie znieczuleniu, okaże się w praniu

Stary 2012-12-16, 18:31   #4130
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie! ale może się tym babciom wydaje, że my jeszcze młodsze, bo takie piękne i gładkie
albo że jak sobie tak łazimy samopas, to na pewno nie mężatki, bo porządna mężatka siedzi w domu i usługuje mężowi

Alleee masz śliczności!!!!

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Oba badania w Medicover, ale w dwóch różnych lokalizacjach, bo w tej do której chodze normalnie na wizyty nie mają odpowiedniego sprzętu chyba.
Będzie dobrze i u Ciebie i u mnie. Musi być
Cytat:
I jutro też z USG?
Faaaaaaajnie Ci

Trzymam za Was dziewczyny kciuki już od dzisiaj

Cytat:

Pochwal się sweterkiem

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:32   #4131
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
na wejściu był dział z wyprzedażą, i właśnie bardzo tanie sweterki były. jeszcze jeden zapinany mi się podobał, ale takie "babcine" kolory były
ale tylko to oglądaliśmy, i dział ciążowy (ale nic ciekawego nie widziałam tam). już mnie brzuch zaczął pobolewać i się spieszyliśmy.
Babcine ? Tzn może takie jasne, pastelowe ? Ja takie lubię
Stary 2012-12-16, 18:36   #4132
becik_4
Zadomowienie

maarchewka tak sztuczna a barierki to z mebli porobię bo juz i tak z jednej strony zastawiona stołem a z drugiej narożnikiem ale jak sie zacznie wspinać to te bariery pokona

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

widze ze ciuszki regularnie kupujecie ja jeszcze nic nie mam ale moze w styczniu przejdę po sklepach bedą wyprzedaze poświąteczne to moze cos upoluje ale nastawiam sie na zakupy dla siebie i tz
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:47   #4133
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Pochwal się sweterkiem
proszę i jeszcze kiedyś obiecałam, że wrzucę tuniczkę, to też od razu.
sweterek jest trochę za duży, ale specjalnie taki wybrałam, żeby było miejsce na brzuszek w niedalekiej przyszłości

Cytat:
Babcine ? Tzn może takie jasne, pastelowe ? Ja takie lubię
niee, takie hmm jeden jakiś różowo-fioletowy w jakieś dziwne wzory, a drugi fiolet, ale też jakiś dziwny odcień ... ja ogólnie lubię fiolet, ale ten paskudny był jak dla mnie

no i wyszły przekręcone zdjęcia .... sorry, nie chce mi się poprawiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121216_183600.jpg (97,3 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121216_183755.jpg (89,3 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2012-12-16 o 18:48
Stary 2012-12-16, 18:51   #4134
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

niee, takie hmm jeden jakiś różowo-fioletowy w jakieś dziwne wzory, a drugi fiolet, ale też jakiś dziwny odcień ... ja ogólnie lubię fiolet, ale ten paskudny był jak dla mnie
Szkoda... Ja lubię takie jasne kolorki.
Stary 2012-12-16, 19:09   #4135
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

Ty jesteś z BB, spróbuj podjechać do Arenu (na granicy wapienica-jaworze) oni mają sklep i hurtownię bielizny. Kupujesz w sklepie, ale jak nie ma rozmiaru to Panie idą do hurtowni na półki szukać.
dzieki, nawet nie wiedzialam, ze mam tam taki sklep a mieszkam calkiem niedaleko Wapienicy.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:19   #4136
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no muszą się wbić aby nie było za późno i za wcześnie

a normalnie też wołają kiedy przeć

Ja nie mówię nie znieczuleniu, okaże się w praniu
teraz poczytałam jeszcze i jest tak: możesz sobie zażyczyć na początku, albo w trakcie, jak rozwarcie jest max 6-7 cm. bo około pół godziny potrwa, zanim zacznie działać, a jak rozwarcie jest większe, to za pół godziny może już być po akcji
były też opisy doświadczeń. jedna pisała, że było super, bo czuła, gdzie dziecko, wszystko fajnie, wiedziała kiedy skurcze, a bólu nie było. inna opisywała, że na początku coś chyba nie tak było, bo tylko połowę miała znieczuloną. zwiększono jej dawkę i nie czuła nic. kompletnie nic... za to czuła się bezsilna i nie wiedziała kompletnie, co robić. kazali jej przeć, ale parcie takie było ... bez wyrazu. no kichnij sobie na rozkaz, a kichnij, bo ci się kręci coś w nosie różnica jest! i skończyło się wielkim nacięciem i wyciąganiem dziecka przez lekarzy.
ale to jest największe "ale": jako że nie kontroluje się wtedy pęcherza, to przy tym znieczuleniu wprowadzają rurkę TAM, żeby sobie siusiu spływało do pojemniczka... i potem, po całej akcji i jak już przestaje działać, to tą rurkę wyciągają ja dziękuję...
plusy są za to oczywiste: jak dawka jest dobrze dobrana, to kobieta wie, kiedy przeć, a bólu nie ma. no i w razie wu można od razu robić cesarkę
Cytat:
sweterek jest trochę za duży, ale specjalnie taki wybrałam, żeby było miejsce na brzuszek w niedalekiej przyszłości
sweterek fajowy, ciepły, no i dupcię też będzie grzał! a tunika jest przeelegancja i ślicznie wyglądasz
Stary 2012-12-16, 19:21   #4137
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
teraz poczytałam jeszcze i jest tak: możesz sobie zażyczyć na początku, albo w trakcie, jak rozwarcie jest max 6-7 cm. bo około pół godziny potrwa, zanim zacznie działać, a jak rozwarcie jest większe, to za pół godziny może już być po akcji
były też opisy doświadczeń. jedna pisała, że było super, bo czuła, gdzie dziecko, wszystko fajnie, wiedziała kiedy skurcze, a bólu nie było. inna opisywała, że na początku coś chyba nie tak było, bo tylko połowę miała znieczuloną. zwiększono jej dawkę i nie czuła nic. kompletnie nic... za to czuła się bezsilna i nie wiedziała kompletnie, co robić. kazali jej przeć, ale parcie takie było ... bez wyrazu. no kichnij sobie na rozkaz, a kichnij, bo ci się kręci coś w nosie różnica jest! i skończyło się wielkim nacięciem i wyciąganiem dziecka przez lekarzy.
ale to jest największe "ale": jako że nie kontroluje się wtedy pęcherza, to przy tym znieczuleniu wprowadzają rurkę TAM, żeby sobie siusiu spływało do pojemniczka... i potem, po całej akcji i jak już przestaje działać, to tą rurkę wyciągają ja dziękuję...
plusy są za to oczywiste: jak dawka jest dobrze dobrana, to kobieta wie, kiedy przeć, a bólu nie ma. no i w razie wu można od razu robić cesarkę

sweterek fajowy, ciepły, no i dupcię też będzie grzał! a tunika jest przeelegancja i ślicznie wyglądasz
na pewno ile kobiet tyle opinii

a cewnik to ponoć nic aż tak strasznego ale szczerze mówiąc nie wiedziałam, że przy zzo go zakładają

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-16 o 19:23
Stary 2012-12-16, 19:23   #4138
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
zamówiłam sobie z allegro: http://allegro.pl/wygodna-koszula-ko...805780707.html tą granatową i http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-...806042346.html "delikatny błękit", jak dojdą zdam raport ze staników to ja sobie kupiłam już dwa z alles mama, o jednym pisałam - szwagierka miała podobne wymagania do Twoich i nosiła http://www.lovemum.pl/products/biust...lles-mama-ii-a - tylko taniej go na pewno kupiła też gdzieś w necie, ale tu znalazłam z opisem. Plus jest taki, że rzeczywiście są łatwo odpinane do karmienia - a wtedy to różne rozmiary będziemy potrzebować. Dlatego postanowiłam już kupować takie dwa w jednym

to się nazywa zdrowa asertywność szkoda, że musiałaś się tak nasłuchać mój dziadek z dołu mógłby spokojnie być jednym z tych kolejkowiczów, niestety.. zbieram baty, że nie chcę teraz palić w piecu
dzieki, a dziadzius ma fantazje
Stary 2012-12-16, 19:26   #4139
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

no i wyszły przekręcone zdjęcia .... sorry, nie chce mi się poprawiać
Tuniczka super! A sweterek widać,że ciepły i starczy napewno do końca ciąży

Ja już po prysznicu w łóżku, dzieciaki od godziny po kąpieli ,a od pół godziny po kolacji już w łóżkach też
Ehhh jeszcze trochę i będę mogła zapomnieć o takich luźnych ,leniwych wieczorach,nocach i porankach na kolejne 3-4 lata

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:26   #4140
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

fajne ciuszki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości