Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 14:17   #2911
Malemalenstwo
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A dostałaś smoczek w szpitalu w tym pudełku z próbkami? Ja miałam ten z Aventu i właśnie ten Mai podpasował. Kupiłam jej dwa z Lovi, ale tych nie chciała.
u nas nie dawali żadnego pudełeczka z próbkami
Dzisiaj małą trochę pomęczyłam tym smokiem co mam z aventu i są już postępy. Wcześniej wogóle go nieakceptowała A miałam go już wyrzucić.
Stary 2012-12-16, 14:27   #2912
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Hej dziewczyny
Od piątku jesteśmy w domu. Maja nadal ma bardzo duży katar, ale osłuchowo jest czysta. Nie wiem co mam robić... chyba pójdę jeszcze na kontrolę do pediatry.

Ogólnie w tym szpitalu tak nasilały jej się kolki, że masakra jakaś to byla, czasem dostawała paracetamol przeciwbólowo... I ogólnie wszystko jest inaczej, bo ciągle ją tam nosiłam, an rękach miałam i teraz też się domaga, jestem wykończona...

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Kasiu doszły kropelki K+D - bardzo dziękuję!
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:38   #2913
colds
Zakorzenienie

Zdrówka dla chłopców Katiem
Stary 2012-12-16, 15:50   #2914
Katee27
Zadomowienie

Hej.
Mam dzień do du...Z samego rana mąż mnie wkur...,mam go dość!!!Nie chcę z nim spędzać świąt.Nie będę pisać,co mi powiedział,bo aż wstyd...

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Krem ten w tubce, co smaruje się pupkę Starszy podobny do Ciebie, ciemna karnacja po Tobie
Ciemna karnacja to chyba po opalaniu na nudystachblada jestem

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Pokaze Wam moj bolący paznokiec. kopnijcie mnie w tyłek zebym poszla w przyszlym tygodniu zrobic z tym porządek! Tak sie boje znowu bólu,bo wbijanie znieczulenia boli masakrycznie ;/
zlituj się kobito!!!takie fotki,łeee..Mi też wrastał paznokieć i to 4razy miałam wycinany,bo jeden lekarz tak się przechwalał,że się na tym zna jak nikt a po tyg.znowu palec czerwonyokropne jest znieczulenie,masz racje.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Karmiłam w przychodni na korytarzu jak czekaliśmy w kolejce na usg bioderek Chyba jako jedyna, reszta podawała butelki W innych miejscach nie miałam "okazji" jeszcze. Nie miałabym z tym chyba większego problemu. I nie rozumiem jak to może kogoś obrzydzać???
Ja tam lubie patrzeć jak kobieta karmi piersią

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
konczi: ale cuda! smakowicie wygladaja.

fajnie ze za tydzien swieta ale co mi tam po nich jak i tak nic nie bede mogla zjesc. bo ani bigosu ani kapustki. a nie wiem co tesciowa gotuje na obiad bo u mnie w domku to zawsze byl barsz czerwony a wiem ze tez sa grzybowe. tylko salatka mi zostanie warzywna bo ja nie rybna jestem. a z ciast to tylko drozdzowe jem i biszkopt. eh...

widze ze w wiekszosci wam po 6 kg pozostawalo. ja mam w sumie 7 ale brzuch mam spory. kupilam sobie hulahop ale nie krece. mysle chyba ze od samego patrzenia na niego mi spadnie.fajnie by tak bylo.

a teraz na swieta to czeka mnie porownanie z bratowa ktora ma 3 dzieci i rozmiar 34 albo 32. jest mega chudziutka.
dobra jesteś,ale to tak nie działa.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
My po wizycie. Dzieciaki juz dostają leki wykrztusne wiec mam nadzieje ze sie szybko pozbędzie tych zalegan w odkrzelach. Po za tym Jasiu nadaje od samego rana i przekłada zabawki chociaż my cieżko bo w jednej ma wenflon założony.
uff,nareszcie dobre wieścitrzymajcie się!

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Wpadłam z wiadomościami od Katiem:
Zostawili nas w szpitalu.Wczoraj ryczałam jak bobr, osłuchowo obturacja oskrzeli i oby tak zostało.Na rtg nie najgorzej.Potem kazali przywieźc mężowi Pawełka i był strach że będe tu z 2.Ale ma brać antybiotyk w domu.Kubuś na szczęście pogodny.Dużo odkaskluje.Najgorsze jest odśluzowywanie przed karmieniem i juz nigdy nie pójdę z nim do przychodni.Jak Jasiek i Majeczka?buziaki
Zdrówka dla Kubusia i Pawełka.

Konczi dawaj ciacho!!!a nie tu smaka nam robisz

Najlepszego dla świętujących dziś dzieciaczków

Zaraz Kubuś wstanie i muszę mu złapać siku do pojemniczka.Oby się udało.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:07   #2915
Asiuulka89
Zakorzenienie

Jestem w domu cieszevsie jak małe dxiecko :p teraz czas wreszcie na porządna kąpiel i sie nawet pomaluje bo ostatnio wyglądam jak upior
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:12   #2916
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Hej.
Mam dzień do du...Z samego rana mąż mnie wkur...,mam go dość!!!Nie chcę z nim spędzać świąt.Nie będę pisać,co mi powiedział,bo aż wstyd...
Przykro mi mam nadzieję, że do świąt wszystko sobie wyjaśnicie i będzie dobrze.
Stary 2012-12-16, 16:18   #2917
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Fabiś podczas wczorajszej kąpieli
ale się zmienił,śliczniutki

Cytat:

A to moj mis malutki. AA idziemy w tym tygodniu zmieniac imie na sto procent,bo przy okazji TŻ odbierze dowod i idziemy zrobic maluszkowi zdjecia do dowodu
przystojniaczek

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Zapomniałam się pochwalić, że nasz Antek za niecałą godzinę skończy 7 tygodni!
wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Mój Maksio 12 skończył w piątek

Cytat:
Zostawili nas w szpitalu.Wczoraj ryczałam jak bobr, osłuchowo obturacja oskrzeli i oby tak zostało.Na rtg nie najgorzej.Potem kazali przywieźc mężowi Pawełka i był strach że będe tu z 2.Ale ma brać antybiotyk w domu.Kubuś na szczęście pogodny.Dużo odkaskluje.Najgorsze jest odśluzowywanie przed karmieniem i juz nigdy nie pójdę z nim do przychodni.Jak Jasiek i Majeczka?buziaki
dużo zdrówka

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Smoczek firmy CYCU najlepszy

!

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Poza tym moja bejbe w czwartek skończyła 12 tydzień. Ależ to leciiiii ....

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a Natuś 12 tygodni kończy jutro ..

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Od piątku jesteśmy w domu. Maja nadal ma bardzo duży katar, ale osłuchowo jest czysta. Nie wiem co mam robić... chyba pójdę jeszcze na kontrolę do pediatry.

Ogólnie w tym szpitalu tak nasilały jej się kolki, że masakra jakaś to byla, czasem dostawała paracetamol przeciwbólowo... I ogólnie wszystko jest inaczej, bo ciągle ją tam nosiłam, an rękach miałam i teraz też się domaga, jestem wykończona...

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Mam nadzieję ze teraz będzie już wszystko dobrze,dużo zdrówka dla Majeczki

Cytat:
Jestem w domu cieszevsie jak małe dxiecko :p teraz czas wreszcie na porządna kąpiel i sie nawet pomaluje bo ostatnio wyglądam jak upior

Porządna kąpiel to jest to

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Nie lubię nie być na bieżąco ale wczoraj nie dałam rady a dzisiaj dopieo teraz wróciłam do domku,mała przysypia a ja pięknie nadrobiłam

Wszystkim dzieciaczkom chorującym dużo,dużo zdrówka a pokłóconym parom szybkiego pogodzenia się.

My dzisiaj cały dzień same bo tatuś w pracy jeszcze 4 godzinki.

Jeszcze muszę klub nadrobić ale mała wstała

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Fałszywy alarm śpi nadal

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 16:28   #2918
colds
Zakorzenienie

Widzę, że dzisiaj dzień kłótni z TŻami..
My dzisiaj mamy też kiepski dzień
Jest niedziela, jedyny wolny, dla Niego, dzień od pracy. I zamiast spędzić go z nami to oczywiście musi jechać do swojego ojca, bo Mu się drukarka zepsuła. Choć i tak na niej gówno drukuje
TŻ chodzi na popołudniową zmianę, więc mógłby to zrobić jednego dnia przed pracą, ale oczywiście nie.. Teść musi mieć wszystko tutaj, zaraz..
Jak mnie ta rodzina denerwuje
Stary 2012-12-16, 16:38   #2919
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Przykro mi mam nadzieję, że do świąt wszystko sobie wyjaśnicie i będzie dobrze.

jak mnie przeprosi moze,ale dzis to szczególnie przegiąłmam go tak dość,że nie chcę na niego patrzeć.Czasem myślę o rozstaniu...

Kubuś nasikał w pojemniczek,jeszcze na płytkę do posiewu musi

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 16:39   #2920
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Jest niedziela, jedyny wolny, dla Niego, dzień od pracy. I zamiast spędzić go z nami to oczywiście musi jechać do swojego ojca, bo Mu się drukarka zepsuła. Choć i tak na niej gówno drukuje
TŻ chodzi na popołudniową zmianę, więc mógłby to zrobić jednego dnia przed pracą, ale oczywiście nie.. Teść musi mieć wszystko tutaj, zaraz..
Przykro mi kochana

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-16, 17:37   #2921
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.

My wczoraj z TŻ poszliśmy na obiad, a z Jasiem została moja mama. Bardzo nam to dobrze zrobiło.
A dzisiaj Tatuś przejął rano 2 karmienia i tym sposobem troche sie wyspałam.

Przykro, że tyle dzieci chorych i jeszcze częśc w szpitalu. Niestety teraz taki czas. Co chwila dodatnia temperatura i przez to bakterie i wirusy mają używanie.

U Jasia z każdym dniem widać jak się zmienia i rozwija.

Zaczął ostatnio jeść po 90 -100 ml i to chyba jeszcze troche za dużo na jego żołądek bo po jedzeniu mimo, że Mu się odbije to jeszcze za chwile troche się cofnie i tak przełyka i czasem kaszle

Wasze dzieciaczki są ślicze i mają takie mądre spojrzenia

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 17:47   #2922
marta1986222
Zakorzenienie

Mamusie jestem przeziębiona duze prawdopodobieństwo jest ze mała sie zarazi?
Mam nadzieję ze nie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-16, 17:48   #2923
Filusia88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam wątek, ale sama dużo nie napiszę, bo u mnie nic dobrego się nie dzieje, jestem u rodziców z małą, tak się pokłóciłam z tżtem, że nie wiem, czy wrócę do niego .
Do tego dziecko mi coś kicha i parę razy kaszlała, teraz słyszę, że ma zapchany nosek, muszę iść w poniedziałek do pediatry, niech mi małą obejrzy, teraz tyle choróbsk się pęta...

Ehhh ja dzisiaj z małą przy cycku prawe cały dzień przesiedziałam i skończyło się tak, że po kąpieli wypiła 100 ml mm, czyli u mnie musiało być strasznie słabo, to chyba powoli koniec karmienia u mnie .

Ja się dzisiaj zważyłam i mam 65 kg, a przed ciążą było 70, ale i tak gruba jestem. Chciałabym tak z 58 ważyć.
tulę mocno oby wszystko się jednak Wam ułożyło!
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Fabiś podczas wczorajszej kąpieli
słodziak i jaki ma piękny uśmiech
Cytat:
nie poszlam z tym bo bylam w ciązy i bałam sie ze cos moze byc nie tak,ze przez ten bol dostane jakis skurczy albo ze znieczulenie moze byc szkodliwe dla dziecka,potem bylam w szpitalu,potem bawilam maluszka i tak wiecznie odkładam zabiego bo to bo tamto... moze temu tak nie panikuje bo wycinałam juz to cholerstwo chyba z 6-7 razy i zawsze zwlekam troche z tym.

A to moj mis malutki. AA idziemy w tym tygodniu zmieniac imie na sto procent,bo przy okazji TŻ odbierze dowod i idziemy zrobic maluszkowi zdjecia do dowodu
no i dobrze że się zdecydowałaś, obyś tylko do Nikodema się teraz przekonała wydaje Ci się że lepiej to imię będzie pasować do Twojego synka?
Cytat:
trzymamy kciuki za zdrówko Kubusia! Jejku po tych wątkowych wiadomościach zdrowotnych będę chuchać i dmuchać na Baśkę
oby tylko jej żadne chorubsko nie dopadło
Cytat:
a Natuś 12 tygodni kończy jutro a ja mam dola dzis bo znowu z Tżtem sie pokłóciłam ...
głowa do góry! to pewnie tylko mała sprzeczka i szybko się pogodzicie
Cytat:
Przejrzałam nasz mail. Same cudeńka

A tutaj kilka wskazówek jak fotografować maluszka przy okazji piękne fotki. http://www.akademia-fotografii-dziec...iemowlaka.html
Szkoda że tak buro za oknem to bym pomyślała o sesji.
ooo bardzo fajny poradnik
też może coś bym jutro zmajstrowała z Basią?
Cytat:
ehhhh to tylko faceci... trzeba im wybaczać, że czasami nie myślą - ten gatunek tak chyba ma z natury
Cytat:

jak mnie przeprosi moze,ale dzis to szczególnie przegiąłmam go tak dość,że nie chcę na niego patrzeć.Czasem myślę o rozstaniu...

Kubuś nasikał w pojemniczek,jeszcze na płytkę do posiewu musi
ehhh kłótnie, kłótnie, kłótnie...
bezmyślność co niektórych samców powala
Stary 2012-12-16, 18:14   #2924
Konczita
Zakorzenienie

ehh nie mogę dzisiaj nadrobić drzwi sie ie zamykają u nas a mnie to juz męczy ...

dla wszystkich świętujących dzieciaczków czas mknie nieubłaganie ...

Mi i Asi za 2 tyg kończy się podstawowe 20tyg macierzyńskiego ... kiedy to zleciało ?

Asiu dychnij chwile w domku ... zapewne na noc wracasz do dzieciaczków ... mówią kiedy do domu

Anesh dobrze że juz w domu z Niunią a na kontrole podejdź nie ma co trzeba kontrolować nawet ja nas od przewrażliwionych matek wyzwą .. samo zycie a nasze pociechy najważniejsze są ...

Wieści o Kubusiu i Pawełku są???

ugotowałam buraczkową z fasolą czerwoną smaczna .. mam jeszcze na jutro ... a i zrobiłam kotleciki mielone z piersi kurczaka z mozzarella w pikantnej panierce super wyszły więc je tez polecam .....

Mamusie czy są jakieś kaszki które na mleku można robić???

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Zakupię ten smoczek z lovi.

warto spróbować, nie ma jednego smoczka który sprawdzi się u wszystkich ale szukać warto - najważniejsze by kciuki oduczyć ssać

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
A dostałaś smoczek w szpitalu w tym pudełku z próbkami? Ja miałam tam z Aventu i właśnie ten Mai podpasował. Kupiłam jej dwa z Lovi, ale tych nie chciała.

W naszych pudełeczkach nie było smoczków gdyż szpital w którym Duśka przychodziła na świat jest przeciw smoczkom i karmieniu butlą ...

widzę że kłótnie z tżtami nie wiem co ostatnio tym pana odwala .. przemęczenie ? a może wizja ojcostwa była zupełnie inna od rzeczywistości ? w każdym bądź razie kciuki za wszystkie trudne sprawy
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:19   #2925
Sojka1990
Zadomowienie

Konczi jest bardzo dużo kaszek na mleko, wystaczy w sklepie znaleźć takie w których jest na opakowaniu napisane "na mleko" a nie" wystarczy dodać wodę" pisałaś że mała kaszką się nie najada, a sypiesz kaszki tyle ile pisze na opakowaniu czy mniej??

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 18:29   #2926
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję ze nie
Ciężko powiedzieć... ja od urodzenia się Ali już 2 razy miałam lekką infekcję, mąż raz, ale poważną, a młodej nic. Dziecko z żelaza normalnie...

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Konczi jest bardzo dużo kaszek na mleko, wystaczy w sklepie znaleźć takie w których jest na opakowaniu napisane "na mleko" a nie" wystarczy dodać wodę" pisałaś że mała kaszką się nie najada, a sypiesz kaszki tyle ile pisze na opakowaniu czy mniej??
Do robienia na mleku są chyba kaszki "ryżowe" a na wodzie "mleczno-ryżowe", nie?
Stary 2012-12-16, 18:33   #2927
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
u nas nie dawali żadnego pudełeczka z próbkami
Dzisiaj małą trochę pomęczyłam tym smokiem co mam z aventu i są już postępy. Wcześniej wogóle go nieakceptowała A miałam go już wyrzucić.

trzeba próbować... podtrzymywać i jak tylko kciuka do buzi pcha to podmieniać ...

Cytat:
Hej.

ehhh przykro że mąż kopie sobie dołki....
wpadaj na pierniczki mam sporo

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

My wczoraj z TŻ poszliśmy na obiad, a z Jasiem została moja mama. Bardzo nam to dobrze zrobiło.
A dzisiaj Tatuś przejął rano 2 karmienia i tym sposobem troche sie wyspałam.

U Jasia z każdym dniem widać jak się zmienia i rozwija.

Zaczął ostatnio jeść po 90 -100 ml i to chyba jeszcze troche za dużo na jego żołądek bo po jedzeniu mimo, że Mu się odbije to jeszcze za chwile troche się cofnie i tak przełyka i czasem kaszle

Wasze dzieciaczki są ślicze i mają takie mądre spojrzenia

taki wspólny wypad dobrze robi ... ale za jakiś czas będziemy wypadać całymi rodzinkami na takie obiadowe wyjścia i będzie cudnie
Myślę że maluszek wie ile powinien zjeść ... moja jadła do 17 tygodni 120ml przez ostatni tydz daje jej 150 i widzę że ona mniej mi ulewa nie wiem jak to możliwe czy zbieg okoliczności ale jest tego o wiele mniej

Cytat:
Mam nadzieję ze nie

spróbuj w maseczce ją karmić kąpać i przebierać no i zabawa też bym z maseczki nie rezygnowała ...

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

właśnie że sypie tyle ile pisze na opakowaniu - miarka z mleczka jest przeliczeniem łyżek prawda? nie wiem dlaczego tak jest
a te kaszki na mleko to też na tych działach dziecinnych z kaszkami są?
Stary 2012-12-16, 18:34   #2928
lourose
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny czekamy na gości - stół zastawiony, mam jeszcze chwilkę w ięc wpadłam...

Jak ten czas leci! kto by pomyślał... wszystkim dzieciaczkom butla mleka za skończone tygodnie i miesiące! a mamom Karmi :P

Asiulka, Katiem, Anesh, jestem z Wami myślami!

A co do Tżtów... dziś jest chyba dzień kłótni też mnie rozniósł, i to o byle pierdołę, ale ja w kółko pewnych rzeczy nie jestem w stanie powtarzać 100 razy, a i tak robi po swojemu.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:00   #2929
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny czekamy na gości - stół zastawiony, mam jeszcze chwilkę w ięc wpadłam...

Jak ten czas leci! kto by pomyślał... wszystkim dzieciaczkom butla mleka za skończone tygodnie i miesiące! a mamom Karmi :P

A co do Tżtów... dziś jest chyba dzień kłótni też mnie rozniósł, i to o byle pierdołę, ale ja w kółko pewnych rzeczy nie jestem w stanie powtarzać 100 razy, a i tak robi po swojemu.

udanej imprezki .. a czyżby to urodzinki ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-16, 19:07   #2930
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ciężko powiedzieć... ja od urodzenia się Ali już 2 razy miałam lekką infekcję, mąż raz, ale poważną, a młodej nic. Dziecko z żelaza normalnie...

Do robienia na mleku są chyba kaszki "ryżowe" a na wodzie "mleczno-ryżowe", nie?

dokladnie

Filusia

Mysle ze bardziej mu Nikodem pasuje. Dominik ladne to imie jest,ale jakos nie pasuje do mojego synka,zreszta tz ma kuzyna malego Dominika tez i jak ktos mowi "Dominik" to mysle o jego kuzynie a nie o swoim synku

Katee27
Ty mialas tylko na tydzien spokoj a ja na pol roku bo wycinal mi caly bok,jakies 1/3paznokcia.

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

moj jest dzis wyjątkowy grzeczny.Zostal mi z dzieciakami bo musialam isc napisac egazmin.Moze po wczorajszej nocy
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:12   #2931
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny

kochana idź na kontrolę i życzę szybkiej poprawy sytuacji z Majeczką

Cytat:
Hej.

Ciemna karnacja to chyba po opalaniu na nudystachblada jestem

zlituj się kobito!!!takie fotki,łeee..Mi też wrastał paznokieć i to 4razy miałam wycinany,bo jeden lekarz tak się przechwalał,że się na tym zna jak nikt a po tyg.znowu palec czerwonyokropne jest znieczulenie,masz racje.

Ja tam lubie patrzeć jak kobieta karmi piersią

dobra jesteś,ale to tak nie działa.

uff,nareszcie dobre wieścitrzymajcie się!

Zdrówka dla Kubusia i Pawełka.

Najlepszego dla świętujących dziś dzieciaczków

och coś rzeczywiście nastał czas kłótni i to akurat przed świętami kiedy powinna być miła i rodzinna atmosfera, czas wyciszenia, zgody i harmonii
Katee mam nadzieję, że wyjasnicie sobie z mężem nieporozumienia i jednak się dogadacie

Cytat:
no też bym się wkurzyła i przykro by mi było gdyby mąż pojechał w swój jedyny wolny dzień inne sprawy załatwiać
a nie mogłyście z nim jechać?

Lili odkryła nóżki
kopie w pałąk od maty, nogi za niego zaczepia i prawie fikołka jej się udało zrobić tak te nogi wysoko zarzuca
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:30   #2932
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
my będziemy mieć takie drewniane.
Może nie jest tak piękne, nowoczesne i kolorowe jak te plastikowe, ale darowanemu koniowi w zęby sie nie zagląda. Dostaliśmy takie, używane, więc nie będę wywalać kasy na kolejne. przynajmniej na ten moment nie mam takiego planu.
My też mamy drewniane i mi się całkiem podoba.

Cytat:
Hej dziewczyny

super, że już w domku i oby te cholerne kolki poszły precz

Cytat:

Cytat:
znam ten ból, mój mąż tęż nie umie odmawiać

Cytat:
Mam nadzieję ze nie
Chyba nie, ja byłam przeziębiona 2x a bejbe nic nie załpała

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

no co za reklama

co się staram nadrobić to nie moogę, sprzedaję dziecko dziadkom, a ono do mnie wraca bo wrzeszczy i nie mogą go uspokoić pojętna ta moja Milcia

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:36   #2933
marta1986222
Zakorzenienie

Konczi podasz przepis na te kotleciki z piersi?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Nie pochwaliłam się moja Zuzia dzisiaj pierwszy raz śmiała się w głos,cudowne

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-16, 19:51   #2934
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że Wam się spieszy z podawaniem tego jabłuszka ja chcę chociaż do 5 miesiąca poczekać. W połowie 6-stego wracam do pracy więc dobrze, żeby już coś tam ciumkała.

Mała śpi, a ja robie jej książeczkę z tymi obrazkami http://lovelife.typepad.com/my_weblo...ig-dreams.html
Któraś z Was już dawała linka do blogu na którym kobitka też to robiła. Wyglądają fajnie te obrazki, może niuni się spodobają.
fajny pomysł, odgapiam właśnie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Dzieki Iwa. Ja swojego kładę na boczku, bo tak mi kazali w klinice i on się już przyzwyczaił, oczywiście podczas spania i kręcenia się, ląduje na pleckach.
A czym Ty się przejmujesz? Duże pupy są sexi Gorzej z dużymi brzuchami
A Ty się nie sugeruj tym, że skoro nie masz miesiączki, to nie możesz zajść w ciążę Mnie gin powiedział, że miesiączka nie zapowiada się u mnie przez najbliższe pół roku, a owulację miałam jak ta lala.
a moja bejbe przez kładzenie na boku miała dysplazję 2 stopnia

Kończę bo Milcia z kupą w pieluszce śpi mi na kolanach a musze kapiel szykowac

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 19:53   #2935
marta1986222
Zakorzenienie

my czekamy na tatusia,dzisiaj on kąpie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-16, 19:57   #2936
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi podasz przepis na te kotleciki z piersi?

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Nie pochwaliłam się moja Zuzia dzisiaj pierwszy raz śmiała się w głos,cudowne
brawo ... heh cudny ten smiech taki inny ale jakże kochany

jasne już podaję
  • 1 podwójna pierś z kurczaka - duża
  • 200 g mozzarelli
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka vegety
  • bułka tarta
  • panierka pikantna
  • oliwa
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i mielimy, przekładamy mięso do miseczki, dodajemy jajko, przyprawę do kurczaka, pieprz, Vegetę oraz około 3 - 4 łyżki bułki tartej - wyrabiamy całość na jednolitą masę, jeżeli będzie zbyt luźna dodajemy troszkę bułki tartej, Mozzarellę kroimy w kostkę takiej wielkości aby zawinąć ją w mięso. Na zwilżoną rękę nakładamy około łyżki farszu, rozklepujemy kotlecik, nakładamy mozzarellę i formujemy kotlecik, który obtaczamy w pikantnej panierce, Na patelni rozgrzewamy oliwę na której pieczemy kotleciki na złoty kolor pod przykryciem po około 5 minut z każdej strony - kotleciki mają być złociste. Można smażyć pod przykryciem.

i gotowe zdjęcie poniżej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (44,6 KB, 41 załadowań)
Stary 2012-12-16, 20:06   #2937
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
brawo ... heh cudny ten smiech taki inny ale jakże kochany

jasne już podaję
  • 1 podwójna pierś z kurczaka - duża
  • 200 g mozzarelli
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka vegety
  • bułka tarta
  • panierka pikantna
  • oliwa
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i mielimy, przekładamy mięso do miseczki, dodajemy jajko, przyprawę do kurczaka, pieprz, Vegetę oraz około 3 - 4 łyżki bułki tartej - wyrabiamy całość na jednolitą masę, jeżeli będzie zbyt luźna dodajemy troszkę bułki tartej, Mozzarellę kroimy w kostkę takiej wielkości aby zawinąć ją w mięso. Na zwilżoną rękę nakładamy około łyżki farszu, rozklepujemy kotlecik, nakładamy mozzarellę i formujemy kotlecik, który obtaczamy w pikantnej panierce, Na patelni rozgrzewamy oliwę na której pieczemy kotleciki na złoty kolor pod przykryciem po około 5 minut z każdej strony - kotleciki mają być złociste. Można smażyć pod przykryciem.

i gotowe zdjęcie poniżej
dziękuję kochana,jutro zrobię

wyglądają smakowicie

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-16, 20:22   #2938
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Wiesz co, ja w zasadzie zaczynałam na photoshopie i nie znam innych programów. A Ty to rozmycie chcesz uzyskać poprzez obróbkę, czy chcesz taki obiektyw zakupić?
z racji, że dobry obiektyw do naszego olympusa, którym rozmycie by mi ładnie wyszlo kosztuje prawie 2,5 tys muszę zadowolić się jakimś programem. Kiedyś coś takiego mi się udawało, tylko za cholerę nie mogę sobie przypomnieć, jak to robiłam... A obiektyw chyba muszę jakiś zamiennik znaleźć w miarę porządny. albo zbierać, zbierać i zbierać. Tyle, ze mi dziecię urośnie
z tym cellulitem to mazidła same na pewno nic nie dadzą, dlatego ćwiczę, ale i tak guzik to daje

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 20:38   #2939
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
jak karmilam na spacerze to zasłaniałam sie z jednej strony w ózkiem a cycka wyciągam jak juz dzidzia ułozona i szybko wyciagam i prezystawiam małego i zakrywam pielucha.. niwe wyobrazam se wyjżc cycka i co z nim na wierzchu dziecko z wózka dopiero wyjąć???
:hahaha: podałam po przeczutqniu ostatniego zdania

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 20:42   #2940
Sojka1990
Zadomowienie

Maggie a próbowałaś robić zdjęcia z ustawieniami aparatu na "makro" ??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości