|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013
witam
![]() nauki mamy zaliczone została poradnia i chyba jeszcze ten dzień skupienia - nie wiem czy to jest wymagane....?Cytat:
Cytat:
![]() polecam wszystkim, którzy naprawdę nie mają czasu na nauki w normalnym cyklu.... Cytat:
ale to na priv
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płatek za płatkiem leci z nieba, niedługo nam już do ślubu iść trzeba! PM 2013
Witajcie
![]() Oj dawno mnie nie było, ale jak wracam do domu to nawet nie mam siły patrzeć w monitor ![]() U nas bez zmian, ale od nowego roku ostro bierzemy się za przygotowania do ślubu Ja też nie jestem za takimi atrakcjami, bo widziałam jak lampion spaliłby włosy kobiecie na weselu u mojej koleżanki |
|
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nauki
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale dzisiaj pusto...
|
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3277 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten welon nie ładnie podpięty i te kwiaty we włosach to też nie za bardzo |
|
|
|
|
#3278 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy, bo mozna iść normalnie do poradni albo można w kościele z naukami odbębnić też. Ja wiele nie pomogę, bo ten etap jeszcze przed nami
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękuję Cytat:
![]() zwykle gdzieś przy kościele, często tam, gdzie odbywa się nauki
|
|
|
#3281 |
|
Zadomowienie
|
ciukunia ja byłam na weselu na ok 120 osób gdzie były lampiony. Akurat wyjscie i wesjcie na zewnatrz to nie był problem. Na początku pomyślałam, że super pomysł, ale po chwili mi minęło. Wiał wiatr, lampiony były dość duże, w kształcie serc, więc na parę jeden wystarczył, ale zanim napełnił się gorącym powietrzem, to albo zaczął palic się cały lampion, albo kończyła się rozpałka. Mało tego - komuś udało się w końcu puścic lampion i po paru sekundach wylądował on na drzewie i był strach, że drzewo się zajmie. Inny lampion poleciał w stronę osiedla i tez była obawa, że komuś na balkon wleci. Inna sprawa, to jak wokół są samochody, to rozpałka, która się topi może niezłe szkody narobić. Panna mloda blagala potem gosci zeby juz lepiej nic nie puszczali, bo to sie zle skonczy.
Wg mnie to dosc fajny pomysł, pod warunkiem, że wokół nie ma zabudowy i drzew i pod warunkiem, że pogoda dopisuje. Proponowałabym też mniejsze lampiony. |
|
|
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
mam pewien dylemat:
chciałabym mieć na weselu pudełko na koperty; podobają mi się takie: ![]() http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-f.ak/h...21656765_n.jpg http://m.ak.fbcdn.net/sphotos-d.ak/h...52955455_n.jpg z tym, że ceny nie sa niskie (plus koszta wysyłki): średnica 30/ wys. 15 cm - 76zł średnica 35/ wys. 20 cm - 83zł średnica 40/ wys. 25 cm - 87zł tymczasem przedwczoraj znalazłam takie cudeńka jak w załącznikach: w cenach: 1) 69 zł - wykonane z czegoś co przypomina drewno/sklejke, pokryte farbą/nadrukiem/laminatem, w formie walizeczki, z zamkiem, w środku wyścielone czarnym materiałem - wymiary ok 50/40/15 cm 2) 59 zł - taki sam materiał jak 1 ale mniejsze: kostka 30/30/30 cm 3) coś ok 50 zł - zamykane na klapkę z magnesikiem; materiał: gruba tektura; zadrukowane również w środku; wymiary ok 50/40/15 cm 4) 39 zł - pudła okrągłe - ok 40 cm średnicy; materiał: gruba tektura, zadrukowane również w środku co o nich sądzicie? zastanawiam się, czy będą pasować do moich srebrno-różowych dekoracji ![]() nawet to najdroższe wyniesie mnie 69 zł zamiast 105 zł no i wydaje mi się że będzie praktyczniejsze na po-ślubie niż te pudełeczka z otworkiem....
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazało się, że jednak nie jedziemy do Toskanii we wrześniu. Z jednej strony szkoda, a z drugiej możemy poszaleć z podróżą poslubną W sumie pewnie nawet na 2 tygodnie możemy gdzieś pojechać. Czyli może być dalej niż europa
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
bardzo ładne
Myślę, że bedzie pasować, bo to i tak pod kościołem tylko, przecież na sali kopert nie wystawisz
|
|
|
|
#3285 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo tego jeszcze nie było. A co mu się śniło?Cytat:
Edytowane przez acidka Czas edycji: 2012-12-16 o 19:41 |
|||
|
|
|
#3288 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczne pudełka! Ale fakt, cena trochę poraża
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
ja też już powoli rozglądam się za zaproszeniami
wykonywać je będzie moja siostra, która na swój ślub robila sobie wszystko sama![]() zaproszenia - http://domita.wordpress.com/2012/09/...terii-slubnej/ album dla rodziów - http://domita.wordpress.com/2012/09/...odzicow-album/ księgę gości - http://domita.wordpress.com/2012/09/24/ksiega-gosci winietki - http://domita.wordpress.com/2012/09/22/winietki-slubne/ torcik dla gości papierowy - http://domita.wordpress.com/2012/09/...y-tort-slubny/ jak widać jej kolorem był amarant może komuś się przyda do inspiracji ![]() u nas będzie mięta, lub turkus.
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdolniacha z Twojej siostry!
|
|
|
|
|
#3291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dlaczego to już mnie nie pytajcie bo nie ogarniam), ... No i pomijam, że jeden pion to szafka pod zlewem, drugi to piekarnik, trzeci to zmywarka i zostaje mi jeden pion na szuflady, których wyjdzie sztuk trzy. I niby w tych trzech szufladach mam zmieścić garnki, patelnie, sprzęty typu mikser / blender, sztućce, miski, kubki, filiżanki, przyprawy, makaron / kaszę / ryż / mąkę / cukier / olej i srylion innych niezbędnych w kuchni rzeczy. Dodam, że będziemy mieli tylko dolne szafki bo mieszkam na poddaszu, tu są albo skosy albo okna, nie ma szans na montaż górnych szafek. Chyba go pogięło Cytat:
będzie lepiej, zobaczysz ![]() Po spotkaniu ze znajomymi zachciało mi się wizyty w galerii handlowej matko, ile ludzi!!! Masakra, nigdy więcej w niedzielę. A najgorsze jest to, że w Reserved wpadła mi w oko super czarna spódnica z baskinką, stałam w kolejce 20 minut żeby ją kupić Biibi, widziałam balerinki które mogłyby Ci się spodobać KLIK. Nie zaciągają niczego, są gładkie a jednak błyszczą na żywo wyglądają ładniej niż na tym foto.
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2012-12-16 o 18:16 |
||
|
|
|
#3292 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nawet ciężko mi sobie wyobrazić, że tak można Ale duża kuchnia koniecznie! Ja mam małą i płaczę z tego powodu. Ale nawet ja mam więcej niż 3 szafki ![]() A, pytałaś o szampony z helfów! Vatika słodkie migdały pachnie cudownie i w jest bardzo przyjemna, chociaż moocno się pieni (ale ja dawno nie używałam szamponów z SLSami). Ale: nie zmyła mi heenary porządnie chyba. Myłam włosy wieczorem, w ciągu dnia byly super i zupełnie się nie puszyły, ale następnego dnia wisiały mi straki i musialam je umyć rano (a normalnie myje włosy co 3 dni, czaasem co 2). Neem z kolei śmierdzi trochę, Vatikę kokosową zmył bez problemu, włosy po nim są bardzo miękkie, ale nic specjalnego się nie zdarzyło, tzn. raczej mi się puszą niż nie.
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jest specjalna szuflada na pieczywo, deski do krojenia i noże do chleba Trzymamy tam tylko to. Po prostu, normalna szuflada, pierwsza od góry. Dzięki temu chlebak nie zabiera miejsca na blacie Uważam, że to świetne rozwiązanie.Kuchnię koniecznie chcę dużą Czyli szału nie ma generalnie?
|
|
|
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
paaatrzcie
mniam mniam! zjadłabym caaały
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Akurat szafek narożnych nie cierpię. Zwłaszcza takich, ktore mają być użytkowe. W poprzenim mieszkaniu w rogu miałam szafkę gospodarczą na kosz na śmieci, miski, płyny itp. I dawało radę. teraz mam w narożnej garnki i inne pojemniki, to jest koszmar. Miejsca mało i nie da się niczego znaleźć. Duużo bym dała za szufladę na gary zamiast tego. Neem na pewno bez szału, Vatice dam jeszcze szansę
|
|
#3297 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-3 górne szafki (2 po 3 półki i jedna z dwiema), -słupek z piekarnikiem, 3 szufladami na dole i dużą szafką nad piekarnikiem na 2 półki, -cargo gdzie trzymam deteregenty -3 szerokie szuflady pod kuchenką na sztućce, garnki, sitka, mikser, deski do krojenia. -narożną szafkę z karuzelą (z perspektywy czasu uważam, że to głupota ) Miejsca niby jest sporo- przestaliśmy się mieścić po 3 miesiącachNajlepiej by było, żebyście się przeszli do firmy robiącej meble na wymiar i poprosili o sensowny projekt, bo w tym co wyżej napisałaś nie pomieścisz się nawet na początek. A TŻtowi powiedz że to jest pozorna oszczędność robić małą kuchnię, bo za rok będziesz jej miała tak dość, że będziesz kupowała kolejną. to jest fajny patent na narożne szafki, ale kosztuje swoje http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...11&tx=65&ty=39 Edytowane przez dziobun Czas edycji: 2012-12-16 o 18:43 |
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w swojej idealnej kuchni miałam: 3 duuże szuflady po kuchenką (na sztućce, mąki/oleje i na garnki) 3 szerokie szafki na gorze (w tym jedną narożną) 1 szafka narożna na dole. 1 wąski słupek z 2 szafkami (dół na odkurzacz, gora na ściereczki/ręczniki) Pralka i piekarnik w słupku, zmywarka pod blatem. Brakowalo tylko więcej blatu roboczego, ale generalnie kuchnia duża nie była.
|
|
#3299 |
|
404 Not Found
|
A propos sytuacji powypadkowej. Mi tylko powiedziano: wsiadaj pani szybko za kierownicę, bo jak pani od razu nie wsiądziesz, to nie wsiądziesz nigdy. Posłuchałam i jest ok.
![]() Dziewczyny macie jakieś rady na kaca? Albo chyba zaraz po prostu idę w kimę.
|
|
|
|
#3300 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie dopiero później, na zdjęciach będzie widać, jak się prezentowało ![]() no tak, Twoje kolory ![]() ostatnie maja jedna wadę - w przeciwieństwie do wszystkich pozostalych wieczko nie jest otwierane/przymocowane do pudła tylko zdejmowane; może świadkowi rak brakować do obsługi ![]() ja jestem chyba najbardziej za 1 lub 2... chyba ![]() piszesz o tych z linkow, robionych? te, które dalam na fotkach też nie sa tanie ale bez kosztów wysyłki i dodatkowo 2 pierwsze to nie tektura a dużo wytrwalszy materiał.... Cytat:
![]() myślę, że na większe podarki niż koperty (winka, czekoladki itp) będziemy musieli mieć przygotowaną jakąś skrzyneczkę w bagażniku
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

ale to na priv

za nauki 

Szczerze to nawet jak jedna osoba chce poobierać ziemniaki to druga musi się stamtąd usunąć, masakra. Kuchnia nie musi być wielka, ale musi być funkcjonalna (trójkąt komunikacyjny) i mieć spory kawałek blatu. Gdybym się nie uparła na zlew z ociekaczem, to byłoby lepiej, ale znów zlewu bez ociekacza sobie nie wyobrażam
klik!