|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasza gromadka kończy 3 latka - Dzieciaczki wakacyjne 2009 :)
Cytat:
O tak nie chce mi się jeszcze jestem niewyspana, zaraz zrobie jakieś śniadanie później kawusia i trzeba bedzie coś poczytać. Też nie muszę bo ten egzamin podobno do trudnych nienależy, ale zawsze warto troszkę nawet poczytać. A nóż coś się przyda
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Walczymy dalej z choroba... p4w, widzialam, ze sa to rozne zdjecia z tego roku (bo te wczesniejsze z marca, ktorych nie widzialam ), dlatego najpierw napisalam komentarz do pierwszej z 3 nowych. Stare jednak tez mi sie podobaja, a jakos je przegapilam w tym roku, a mialam okazje porownac Tomka, no i Twoja boska sylwetke
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Wykończona jestem. Mariolu widzę, że Antoś bardzo cięzko przechodzi chorobę. Siły dla WAs Jolu Olu przeczytałam Wasze rozważania nt ciąży. Trudna sprawa u jednej i drugiej Z jednej strony ja nie chciałabym takiej dużej przerwy między kolejnymi dziecmi jak Ola, ale z drugiej strony wychować 2 dzieci z niewielką różnicą wieku to naprawdę cięzki orzech do zgryzienia. Jolu a teraz nie chciałabyś zajść w ciąże? Czy już obecne swoje lata uważasz za zagrażające zdrowiu dziecka? Bo z tego co zrozumiałam, to obawiasz sie zajść w ciąże ok 40,a do tego wieku masz jeszcze chwilę .
|
#3274 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dzięki za porady w sprawie prysznica,
zamówiłam TAKI, mam nadzieję że się sprawdzi ![]() Cytat:
![]() koniecznie wrzuc fotki Cytat:
![]() p4w Ciebie mi nie zacytowało, a też chciałam pochwalić Twojego Małego, ja ani na nartach ani na łyżwach nie jeżdzę więc brawa dla synka ![]() popłakałam się, strasznie to smutne nie umiem spokojnie czytac takich historii.. ;( Cytat:
![]() i dla wszystkich innych chorowitków *** a ja dziś proszę o kciuki bo jadę z Mackiem na 14:00 na USG bioderek i reszty
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga, na dzień dzisiejszy wystarczy mi Kuba, więc raczej będzie jedynakiem. Ale tak, już teraz miałabym też obawy. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() *** Mewa usiadła na karmniku i napierdziela w okno, jakby oszalała
|
|
|
#3276 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() napewno wszystko będzie dobrze. Daj znać po wizycie.Cytat:
Rozumiem.
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się tak uczę że się prawie w ogóle nie uczę. Przypominają mi się czasy studiów wszystko robiłam, aby tylko nie uczyć się. A jak już zasiadłam do książek to apetyt na łakocie miałam niesamowity heh tak też i dzisiaj. Chyba przyniosę widę mineralną i będę mieć zamiennik. Ja też proszę o kciuki o 20 czyli w Pl o 21 heh tak późno mam egzamin niestety
|
|
#3278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas to samo-wczoraj na chwilkę wyciągnęliśmy sanki, ale szybko chowaliśmy, bo zaczęło padać ![]() Cytat:
![]()
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
To ja Wam napiszę, jaką w piątek miałam z Kubą akcję. Pojechałam po niego do przedszkola, mieliśmy wrócić tramwajem. Kuba chciał sobie biec chodnikiem, kazałam mu się zatrzymywać kawałek przed krawężnikami (oczywiście byłam blisko). A temu coś odbiło i zatrzymywał się przy samym krawężniku
, za drugim razem powiedziałam, że w takim razie nie ma biegania, złapałam za rękę i idziemy. W Kubę diabeł wstąpił normalnie, wyginał się, płakał, krzyczał, żebym go puściła, bo go boli Stwierdziłam, że wracamy pieszo, przecież nie będę w takim stanie jechać z nim tramwajem. Położył się na chodniku, rzucił rękawiczką, płacze, krzyczy, czego on już tam do końca życia nie będzie robił. No nic, ukucnęłam obok, czekam. Dorośli przechodzili, jakoś starali się nie patrzeć. Za to obok jest szkoła, uczniowie (myślę, że gimnazjum/liceum) zatrzymywali się i mieli ubaw po pachy , ale mi było ciężko to znosić Poczekałam, uspokoił się, wracamy, ręka zmarznięta już na amen, tak w połowie drogi "Załóż mi rękawiczkę". I takie akcje są na porządku dziennym
|
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
wzięłam 90-tkęCytat:
Cytat:
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Maja, on potrafi o wiele więcej
, np. wczoraj podczas kolacji rozlał wodę ze szklanki, i to nie przypadkiem
|
|
#3282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Między innymi dlatego, że nie jestem w stanie przewidzieć w jakim nastroju będzie Zosia zaraz po wyjściu z przedszkola, zmieniłam kolejność i teraz zaraz po pracy jadę na szybkie zakupy, a dopiero potem po Nią. Do samochodu i z samochodu zawsze jakoś daję radę ![]() Często teraz jest tak, że w sekundzie potrafi zmienić Jej się nastrój-dajmy na to z "bez kija nie pochodź" do "dobrze mamusiu" - to w odstępie 5 sekund ![]() Czarnula ![]() Maja to dobrze
Edytowane przez angy Czas edycji: 2012-12-17 o 12:31 |
|
|
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
ZAPROSZENIE NA WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN
Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia: DZIEŃ PIERWSZY 1. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH? Dyskusja. 2. RÓŻNICE POMIEDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów. 3. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU? Debata panelowa z udziałem ekspertów. 4. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA. Linia pomocy i grupy wsparcia. 5. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY. Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania. 6. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA. Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego. DZIEŃ DRUGI 1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ? Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne. 2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA. Prezentacja PowerPoint. 3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ. Wspomnienia tych, którzy przeżyli 4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI? Gra na symulatorze. 5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ. Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról. 6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH. Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe. 7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ZYĆ, BEDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE? Dostępni indywidualni psychoterapeuci. 8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY. Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja.! POZDRAWIAM SERDECZNIE I ZAPRASZAM DO ĆWICZEŃ!!! ENJOY ![]()
|
#3286 |
|
Ola-Unhola
|
![]() Helloł ja w biegu. Buziaki ![]() angy, przesłałam Małżowi
|
#3287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3288 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
. Ale się uśmiałam, tego mi było trzebaEdit. Widzę że nie tylko ja
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-17 o 14:06 |
||
|
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że humor Wam poprawiłam , bo ja się poryczałam ze śmiechu
|
|
#3290 |
|
Zakorzenienie
|
O tak
|
#3291 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() u mnie to samo czasem mam wrazenie, ze moze jednak popelniam zbyt duzo bledow w wychowaniu i dlatego moje dziecko takie jest z drugiej strony staram sie trzymac go w ryzachale tz go rozpieszcza moj Marci ostatnio powywalal wszystkie butelki w sklepie
|
|
|
#3292 |
|
Ola-Unhola
|
Mój Antolek też potrafi pokazac rózki i to nie raz
![]() Moja Mama uważa, ze on jako jedyny na świecie jest taki i to pewnie moja wina i nie potrafie wychować, ale to juz inna historia ![]() Mówi, ze Bartek taki nie był... taaaa już nie pamięta jakie rozruby Bartek w sklepie czy na ulicy potrafił zrobić. Jak to pamięc jest krótka ![]() Dziewczyny, co mozna kupic Babci i Dziadkowi pod choinkę? Przyjeżdzają w tym roku. Dawno ich nie widziałam, nie mam zupełnie pomysłu ![]() Podpowiecie coś? Fotki wnuków i albumy, kubki ze zdjęciami odpadaja. W zeszłym roku wysyłałam do nich.
|
#3293 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wiedzial, ze nie to nie itp u Marciela tak nie jest co do babci i dziadka hmmm ciezki temat, sama nigdy nie wiedzialam co kupic i stawalo na kapciach, koszuli, szlafroku itp dla dziadka a dla babci jakies zestawy kosmetykow, szlafrok, pizamka moze jakies biovitale czy cos apaszka nie wiem
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
angy, boskie to
Cytat:
) Przecież nie jest tak, że pozwalamy na wszystko, ja nie ukrywam, że Kubie naprawdę dużo wolno, ale to jeżeli chodzi o pierdoły, nie jest tak, że uderzy, napluje itp., a ja powiem "Nic się nie stało, syneczku" Cytat:
![]() Ja kupowałam kosmetyki zwykle
|
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() W sobotę bylismy na imprezie urodzinowej mojej mamy, wytanczylam sie troche a Werka sie wybiegała tak ze nozki ja bolaly wczoraj ![]() Zawital do nas wczoraj ksiadz z koledą takze juz mam z glowy ![]() Ciezki tydzien mam w pracy tez bo ludzie wariuja z zakupami przed swietami ![]() Nie wiem czy slyszalyscie o tragedii jaka miala miejsce wczoraj w mojej wsi, normalnie strach we wlasnym domu a co dopiero wyjsc gdzies po zmroku.....http://www.fakt.pl/Makabryczna-zbrod...,192503,1.html
|
#3296 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej,hej
Cytat:
bardzo smutna historia ![]() Wiem coś o tym bo do nas jak się katar przypałęta,to też tak długo trwa szczególnie jak siedzi w zatokach i wiem,że tam jest a nie spływa do nosa Zasyłam Cytat:
Cytat:
doczytałam,że nadal walczycie,mam nadzieję,że jutro już będzie lepiej Cytat:
my może w sobotę ubierzemy ![]() Cytat:
Cytat:
Miałam raz taką akcję Oj,ciężko było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie słyszałam ![]() ********** Już prawie wyzdrowiałam czuję się o niebo lepiej ![]() Jutro mam zebranie w szkole,ostatnie przed półroczem,bo to u nas w tym roku najwcześniej zaczynają się ferie Pewnie będzie długo,bo najpierw ogólne,dopiero później z wychowawcą i ewentualnie konsulatacje u nauczycieli a że to przed świętami,to jeszcze będzie debata na temat wigilii klasowej i tego,kto się w to zaangażuje .Bartosz ostatnio późno chodzi spać,coś Mu się poprzestawiało i nie to,żeby się bawił,czy jak,leży na łóżku,poczytamy książeczki,ale sen długo nie przychodzi,lubi jak trzymam Go za rękę jak zasypia tylko,że ostatnio długo tak muszę trzymać,za nim zaśnie
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2012-12-17 o 22:34 |
||||||||
|
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Uff padam, jutro poczytam co i jak
|
#3298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też tak myślę. Nie ma reguły-Kuba ma raczej luz, Zośka rygor, a odpały są takie same ![]() Cytat:
![]() To dobrze ![]() ***
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
mayah jak USG?
czekolada21 smutna historia. A ja się wczoraj pokłóciłam z moim mądralą heh pierwszy raz tak naprawde się nie przejmuje. Moja Marika też ma różne odpały, ale raczej w domu. Jakby coraz mniej, wcześniej też w sklepach rozrabiała może nie w taki sposób jak Wasze smyki. Ale ciii nic nie pisałam bo żeby dalej nie wróciło. Jedyne co to muszę mieć na nią sposób gdy wracamy z przedszkola. Zawsze mi wolniutko wtedy drepta nie chce podać ręki robi tip topy tak to się jakoś nazywało. sylka79 fajna wiadomość ![]() Ja mam nadzieje że któroś z nas nie rozłoży się do świąt.
Second hand just click https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post88268001 Edytowane przez czarnula4321 Czas edycji: 2012-12-18 o 08:15 |
|
|
|
#3300 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cze
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, powiem Ci, że ten Sinupret działa, wychodzi to katarzysko z zatok Oj ciężko ![]() To się cieszę ![]() Może za długo w dzień śpi? O to to ![]() *** Piję kawkę i o 9.30 lecimy z małżem na Jasełka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:02.

Dobrze, że nie muszę

Z jednej strony ja nie chciałabym takiej dużej przerwy między kolejnymi dziecmi jak Ola, ale z drugiej strony wychować 2 dzieci z niewielką różnicą wieku to naprawdę cięzki orzech do zgryzienia. Jolu a teraz nie chciałabyś zajść w ciąże? Czy już obecne swoje lata uważasz za zagrażające zdrowiu dziecka? Bo z tego co zrozumiałam, to obawiasz sie zajść w ciąże ok 40,a do tego wieku masz jeszcze chwilę .

), nie idzie do przedszkola tylko w pierwszy i drugi dzień świąt. W pozostałe dni - normalnie.
Wczoraj rzutem na taśmę, małż był lepić bałwana z Kubą. Zrobił mu jeszcze zjeżdżalnię, ale za chwilę śladu po tym nie będzie
Poczekałam, uspokoił się, wracamy, ręka zmarznięta już na amen, tak w połowie drogi "Załóż mi rękawiczkę". I takie akcje są na porządku dziennym
, np. wczoraj podczas kolacji rozlał wodę ze szklanki, i to nie przypadkiem 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
z drugiej strony staram sie trzymac go w ryzach

bardzo smutna historia
szczególnie jak siedzi w zatokach i wiem,że tam jest a nie spływa do nosa