|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#76051 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci
Cytat:
http://www.anwen.pl/2010/11/jak-samo...ugie-wosy.html Zrobilam tak jak na rysunkach Anwen, omijajäc ciecie z rys. 1. Tak wiec postepowalam jak na rys. 2 i 3 ![]() Najkrötsze okolice uszköw. Cytat:
Nie jestem w temacie, ale dobrze zrozumialam'? Masz problemy z rozprostowaniem poszczegölnych pasm? Mi laminowanie wygladzilo i rozprostowalo wlosiska. Edytowane przez pooolka Czas edycji: 2012-12-16 o 14:29 |
||
|
|
|
#76052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#76053 |
|
Raczkowanie
|
deszczowypies, dobrze, więc wypowiadać się nie będę. to była tylko taka luźna sugestia
|
#76054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nie poczułaś się urażona?
|
|
#76055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#76056 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#76057 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Ja niedawno odkryłam, że jestem falowana Moje włosy są koszmarnie suche, spuszone i wiem, że nie będą dobrze wyglądać dopóki nie ogarnę pielęgnacji. Ale moje pytanie dotyczy czego innego - macie jakieś patenty na przetrwanie "okresu przejściowego"? Po odstawieniu prostownicy moje włosy szaleją i nawet związać je ciężko - z każdej strony coś odstaje - nad uszami, przy czole. Moje włosy są (i zawsze były) cienkie, po wyprostowaniu prawie do ramion, minimalnie cieniowane. |
|
|
|
#76058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wyszło coś w stylu kasku
|
|
#76059 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja raz spróbowałam laminowania, ale efekt był absolutnie żaden. Nawet najmniejszej różnicy, ani na plus, ani na minus. Nie wiem co zrobiłam źle. Dałam łyżkę żelatyny (Gellwe - czy to robi jakąś różnicę?) na 3 łyżki wody + odżywka Isany . Może macie dla mnie jakieś podpowiedzi? ![]() Cytat:
Długo Ci to zajęło?Co to jest metoda 3 kucyków? Pierwsze słyszę
|
|
|
#76060 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dylemat. Nałożyłam żel na włosy i tak się zastanawiam jak je na noc spiąć. Zawsze robię francuza, ale nie nakładam wtedy żelu. Co radzicie? można zrobić francuza czy nie? Bo po żelu włosy mam poklejone i niewygodnie się go robi
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- No i w styczniu muszę iść do fryzjera, bo ostatnio byłam na początku roku 2011. Boję się, że znowu wyjdę zapłakana, ale włosy już mi się w ogóle nie układają i muszę je pocieniować, bo nie chcą się już kręcić. Zastanawiam się też nad obcięciem włosów w U. |
|
|
|
#76061 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2012-12-16 o 19:00 |
|
|
|
|
#76062 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mam problem z grzywką. Wszystko wygląda ok jak włosy są rozpuszczone, ale jak robię kucyk to wygląda to fatalnie. Grzywka sięga mi za twarz i teraz cały czas spinam ja wsuwkami. Może macie jakieś pomysły?
Spinanie do tyłu albo w kucyk odpada, bo moje czoło nie nadaje się do pokazywania. Przepraszam, że zadaję tyle pytań, ale sobie nie radzę |
|
|
|
#76063 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
możliwe, że się nie układają i nie chcę kręcić, bo są już poniszczone. byłaś u fryzjera aż dwa lata temu, nieładnie ![]() i pytanie ode mnie: gdy wracam z mrozu włosy śmierdzą mi tak, jakbym stała przy ognisku, takim dymem dosłownie. zauważyłam to przynajmniej 3 lata temu. niezależnie, że idę do warzywniaka czy na imprezę zawsze w zimie po kontakcie z mrozem mam taki dymny zapach, który się trzyma po wejściu do domu ze 3 godziny. To normalne? też tak macie?
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2012-12-16 o 19:33 |
|
|
|
|
#76064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- A jak wasze fryzjerki cieniują włosy? Bo moja zwija w ruloniki i nożyczkami po skosie tnie Edytowane przez Karen15 Czas edycji: 2012-12-16 o 20:19 |
|
|
|
|
#76065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja niczego takiego nie zauważyłam... ale może po prostu nie zwróciłam na to uwagi
|
|
#76066 |
|
Rozeznanie
|
Dawno mnie tu nie było, pojawiło się tyle pięknych fal i loków!
![]() Od jakiegoś z moich fal robią się rulony. To normalne, że rolują się tylko końcówki, a góra się jeszcze bardziej rozprostowuje? Skrętu nijak nie wydobywam od dobrych kilku miesięcy. Dbam o nie mniej lub bardziej zgodnie z CG. Mycie: Sanosan skalp, Yves Rocher do ciemnych (z SLES) długość Odżywka: Joanna Professional rewitalizująca kolor brak b/s brak stylizatora Mam jeszcze problem z przodem, który nie chce łapać skrętu Nad nim muszę popracować, ale trochę się gubię. Niby po proteinach jest trochę lepiej, ale to i tak nie jest to, co chciałabym uzyskać.
|
#76067 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzisiaj używałam, conieco się nawet pokręciło ![]() Nie przejmuj się "jedwabikiem", już nie trzeba ![]() Kawa powinna się udać po nowym roku, jak będę bezrobotna ![]() Cytat:
Używałam drożdży z bglinką i Bingo, uspokajało skalp, pojawiły się babyhair, ale trochę za suche Cytat:
bo jest ślicznie ![]() MEGA!! a jak urosłyCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
*nie znam kogokolwiek, ktoby próbował, a moje są za słabe teraz, ale wiosną - kto wie ;] moje włosy zapadły w sen zimowy, dzisiaj po masce drożdżowej Agafii (pierwszy raz) nawet się coś pokręciły, ale generalnie nawet mi się nie chce zdjęć robić ;] w sezonie czapkowym dbanie o skręt i tak nie ma sensu,w beretowym jeszcze był skalp chwilowo uspokojony byle do wiosny ;] |
||||||
|
|
|
#76068 | |
|
EDUkator
|
Cytat:
Może po prostu chodzi o dym z kominów? Jak Twoje włosy chłoną mocno zapachy, to wystarczy się przejść przez chwilę i efekt gotowy. Jest w mojej okolicy kilka takich domów, których właściciele wrzucają do pieca chyba wszystko co im w ręce wpadnie. Dymią i smrodzą niesamowicie.
|
|
#76069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak to pierwsze to prawdopodobnie kluczowy jest tutaj brak b/s i stylizatora
|
|
#76070 | ||
|
Rozeznanie
|
no urosły
i całe szczęście, bo przez długi czas stały w miejscu. być może są już trochę ciężkie, gęstość i grubość robi swoje, a ja nawet nie staram się ich odciążyćCytat:
Może też poczekam do wiosny z takimi eksperymentami.Cytat:
Uwielbiam Twoje włosy. Szczególnie za to, że są nieprzewidywalne jak moje ![]() b/s ogranicza puszenie, a ze stylizatorem wychodzą strączki. Być może żel przestał włosom odpowiadać. Generalnie po żelu jest szopa i drobnica. Jak znajdę foty, to wrzucę. Dyfuzor ostatnio jest be i najlepszy skręt - paradoksalnie - wychodzi wtedy, kiedy chcę włosy wystylizować na prosto.
|
|
#76071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#76072 |
|
Zakorzenienie
|
Ileż tu ładnych włosków się pokazało w ostatnich dniach ![]() Przeżywam kryzys
|
|
#76073 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Oesu, ile pięknych CIEMNYCH i BŁYSZCZĄCYCH włosów
![]() Blask mnie poraził Cytat:
Bo mi się nie chce myć, laminować, suszyć , znowu myć... Cytat:
![]() Tylko dyfuzor albo schnięcie naturalne. Nie wiem co to za graffiti różowy, ale skoro dziewczyny go nie mają to bym go na włosy nie nałożyła. Isana i Mrożaca nie mają alko. Masz piękne wlosy. Z tego co napisłaś jedno mnie uderzyło - stosowałaś CG i się zniechęciłaś bo nie było efektów - czyt. włosy lepiej się nie skręciły, CG nawilży włsosy, wypielęgnuje, a to może uwydatnić skręt fali... Ale przy takim skręcie (mam podobny ) sukces tkwi w stylizacji. Na moich włosach sam lniany też nie robi wrażenia ![]() I cieniowanie! Wiem ze ogolna tendencja na wizażu u włosomaniaczek jest "na prosto" Przy noszeniu na prosto (wiem bo nosiłam) jest różnca miedzy cieniowanymi, poszarpanymi włosami, a zdrowymi, błyszczącymi, równymi końcami. Jednak cieniowanie wydobywa skręt i kiedy decydujesz sie falować - jest moim zdaniem niezbędne. Poza tym nie chodzi o przerzedzanie włosów, szarpanie brzytwą, degażowanie ( co zwykle proponują fryzjerzy) - tylko o warstwowe ciecie nożyczkami, żeby poszczególne piętra fal mogły się uwidocznić![]() A to dlaczego???? Ostanio była debata - mrożaca NIE MA też alkoholu! Btw. ja też wielbię isanę ![]() Cytat:
Ja mówię to samo Liczę ze z nami na dłuzej zostaniesz - booooooska przemiana ![]() klask i:A w ramach podobieństwa skrętu mozesz opisać teraz swoją pielęgnację trochę bardziej szczegółowo? Co włoski lubią, a czego nie? Cytat:
Niby to kucykowe wygląda prosto, ale ja się bałam i moja fryzjerka dała radę ![]() Cytat:
Cytat:
Masz moze fotki![]() Dziewczyny, no proszę... Cytat:
![]() Cytat:
Jak to nie ma sensu? Moim nic czapka nie przeszkada - luźna czapka a pozatym jak Miśka pisała, mozna suchry dopiero po zdjeciu czapki odgnieść. Wracaj do nas i pokaż te swoje podczapokowe![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- To źle??? Właśnie, czemu jej nie nakładasz? Cytat:
![]() Masz piękne loki, nie wierzę ze stylizator by nie podziałał, skora nawet na moich działa
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2012-12-17 o 12:28 |
|||||||||
|
|
|
#76074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() b) Przy moich włosach znaczenie mają nie sucharki a to, z czym się kładę. Kładę się w wilgotnawych bo nie da rady inaczej ;] Więc kręcone mam raz w tygodniu - w niedzielę jak umyję rano i mam cały dzień na schnięcie ![]() c) I tak prostują mi się na zimę, dzisiaj mam np do połowy kręcone (tam gdzie była trwała) i do połowy proste jak drut co jest generalnie zabawne, bo jeszcze tydzień temu były całe ledwo krzywed) No przecież dbam, odżywiam, oliwię :P tylko stylizacji zaniechałam ;P *na jednej partii robiłam hennę orzechowy brąz - koloru nie widać :P ale tam jest ładnie mniejszy puch i nawet nieśmiały rulon
|
|
|
|
|
#76075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihi a ja chyba swoje opitole jak tak dalej będą się buntować- a dziś w ramach ostatniej szansy zrobie lamnowanie może coś wydzie- jeżeli nie pomieszam czegoś i zobie jak trzebaklawiatura mi padła- pisanie na ekranowej jest masakrycze
|
|
|
#76076 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
1) NIE ! nie suszę włosów w ogóle. Powiedziałam, że muszę kupić NOWĄ suszarkę, bo właśnie jest rodzinna taka zwykła. Ja jej nie tykam się w ogóle. 2) Graffiti był polecany kiedyś w metodzie CG, był tani i się skusiłam, nie skleja włosów i fajnie na nie działa przy robieniu warkoczy. 3) Dziękuję. samo mycie odżywką powodowało również szybsze przetłuszczanie się włosów Ale pomału do niej wraca.4) Miałam niedawno i tylko czekałam, aż zniknie. Nie układały się lepiej. Nie mam "na prosto" a na takie U. Schodzą mi od krótszych do dłuższych ![]() ![]() Muszę kupić czapkę. We wszystkich wyglądam jak placek
|
|
|
|
|
#76077 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdjęć w czepku nie mam niestety, lubego w domu nie było :/Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- kup kup, czapki to lokowe dobro! ja odkryłam w tym sezonie, że nie dopasowuje się modelu czapki tylko ściągacz, jakim jest wykończona - w moim przypadku jeśli jest on z bardzo cienkiego splotu to jest tragedia, a jeśli dziergany grubo to jak najbardziej ok ja mam w tym sezonie śliczną zieloną (wpadającą w turkus) czapeczkę z pomponem ![]() i od siebie dodam, że umówiłam się do fryzjerki po świętach i obiecała zrobić taką farbę, żeby mnie zbliżyć do moich naturalnych.
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2012-12-17 o 12:32 |
||
|
|
|
#76078 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego? Przecież to chodzi o taką ciepłą, ona się czoła normalnie trzyma, tylko później tak nie obciska całej głowy, ale ciepło trzyma
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja kiedys też Wam wkleję porówananie niecieniowane - i po fryzjerze Te w avku masz fajnie pocieniowane ![]() A jak u Ciebie z czesaniem?
|
|
|
#76079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ściągacz akurat gniecie wszystko brak ściągacza też, bo teraz mam taką niby pro-falowąmierzyłam milion czapek, w ogóle kupowanie czapki to tragedia więc już z dwojga złego niech nie leci w oczy i nie gryzie ![]() EOT
|
||
|
|
|
#76080 |
|
Raczkowanie
|
nigdy O.o do tego typu naturalnych mazideł się jedynie przymierzałam, ale jakoś tak... się boję trochę.
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam nadzieję, że nie poczułaś się urażona?
Rozciągnąć się tego nie da w żaden sposób, są skręcone tak ciasno, że nawet dotykanie im nie szkodzi. W dodatku na grzywce zrobiło mi się to co być powinno, czyli loki podobne do tych z reszty głowy. Grubości większej nie widzę, ale owca w dotyku jest gładka i się błyszczy! LAMINOWANIU MÓWIĘ TAK!

Nad nim muszę popracować, ale trochę się gubię. Niby po proteinach jest trochę lepiej, ale to i tak nie jest to, co chciałabym uzyskać.

bo jak to pierwsze to prawdopodobnie kluczowy jest tutaj brak b/s i stylizatora 

klask i: