Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2536 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-16, 14:28   #76051
pooolka
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
pooolka żebym dobrze zrozumiała, z tyłu są wszystkie tej samej długości, tylko z przodu stopniowo się wydłużają? A te z przodu to jakie masz najkrótsze?
Nie.
http://www.anwen.pl/2010/11/jak-samo...ugie-wosy.html
Zrobilam tak jak na rysunkach Anwen, omijajäc ciecie z rys. 1. Tak wiec postepowalam jak na rys. 2 i 3
Najkrötsze okolice uszköw.

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
oj tak, Eloe ale podejrzewam, że ona mnie kiedyś przechrzci za te ciągłe pytania, zresztą Wy też

ale błyszczą

coraz bardziej mnie to laminowanie kusi
Eloe ma cierpliwosc i chetnie odpowiada na pytania.
Nie jestem w temacie, ale dobrze zrozumialam'? Masz problemy z rozprostowaniem poszczegölnych pasm?

Mi laminowanie wygladzilo i rozprostowalo wlosiska.

Edytowane przez pooolka
Czas edycji: 2012-12-16 o 14:29
pooolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 14:46   #76052
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pooolka Pokaż wiadomość
Eloe ma cierpliwosc i chetnie odpowiada na pytania.
Nie jestem w temacie, ale dobrze zrozumialam'? Masz problemy z rozprostowaniem poszczegölnych pasm?

Mi laminowanie wygladzilo i rozprostowalo wlosiska.
nie nie, u mnie to kwestia raczej tego, że pojedyncze pasma mi się nie kręcą - i mam taką burzę loków, tylko kilka tylnych pasm i przy twarzy długie prostawe

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:02   #76053
PannaLokowana
Raczkowanie

deszczowypies, dobrze, więc wypowiadać się nie będę. to była tylko taka luźna sugestia

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 15:17   #76054
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
deszczowypies, dobrze, więc wypowiadać się nie będę. to była tylko taka luźna sugestia
poczułam się wywołana do obrony swoich włosów, wystarczy, że ja na nich psy () wieszam mam nadzieję, że nie poczułaś się urażona?

Stary 2012-12-16, 15:38   #76055
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
poczułam się wywołana do obrony swoich włosów, wystarczy, że ja na nich psy () wieszam mam nadzieję, że nie poczułaś się urażona?
niet

Stary 2012-12-16, 16:27   #76056
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
kolejna dobra wiadomość:
zalaminowałam wczoraj włosy (łyżka żelatyny, 3 łyzki wody, łyżka maski gloria). Ze spostrzeżeń: nie wiedziałam, ze filia aluminiowa robi taką saunę - będę stosować też na inne maski; włosy po laminowaniu wyszły... nne. Nie śmiejcie się, ale u mnie strasznie podbiło to skręt, z tyłu włosy skurczyły się niesamowicie - loczki przypominają takie grube robaczki (a może bardziej rureczki) o długości 7 cm Rozciągnąć się tego nie da w żaden sposób, są skręcone tak ciasno, że nawet dotykanie im nie szkodzi. W dodatku na grzywce zrobiło mi się to co być powinno, czyli loki podobne do tych z reszty głowy. Grubości większej nie widzę, ale owca w dotyku jest gładka i się błyszczy! LAMINOWANIU MÓWIĘ TAK!

ps. siedzę i wyobrażam sobie w jaki to cudowny sposób żelatyna wlazła w moje włosy i je pozaklejała - wizja cudowna )
Jak nałożyłaś folię aluminiową na włosy? Osobno owijałaś każde pasemko?

Cytat:
Ja poradze Ci z tym zelem z isany pomaranczowym. Jak dla mnie efekt swietny i najlepiej trzyma, pamietaj ze joanna mrazaca moze wysuszac po dluzszym stosowaniu.
Odpowiednie cieniowanie nie jest zle, za namowä Eloe tak zrobilam, a mialam idealnie proste.(pierwsze zdjecie)
Drugie to poczätki CG na zelu lnianym. Marnie mi tu dziewczyny na wätku wrözyly fale- jedyne ktöre namawialy aby nie rezygnowac z pröb to Eloe i AjriszMarta ZA CO IM DZIEKUJE, bo sie oplacilo!!!
3zdjecie po cieniowaniu- metoda 3 kucyköw.

Nie poddawaj sie, bo widac ze majä potencjal. Moje byly zawsze proste, a tak marzyly mi sie chociazby fale. I sä!!!
Za chwilke wrzuce fotki co ostatecznie otrzymuje przy odpowiedniej pielegnacji i stylizacji,

Zaraz wrzuce
Cytat:
Tak jak radzi Agrafka ja rowniez poradze dyfuzor, potrafi dzialac cuda i skret pewno tez zwiekszy. Moze warto dolozyc te 20zl wiecej i zakupic?
Do jakiej kwoty planujesz kupic suszarke?

Tu moje po dyfuzorze.
Kolosalna różnica Brawo
Stary 2012-12-16, 17:05   #76057
lilith_ed
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Ja niedawno odkryłam, że jestem falowana
Moje włosy są koszmarnie suche, spuszone i wiem, że nie będą dobrze wyglądać dopóki nie ogarnę pielęgnacji. Ale moje pytanie dotyczy czego innego - macie jakieś patenty na przetrwanie "okresu przejściowego"?
Po odstawieniu prostownicy moje włosy szaleją i nawet związać je ciężko - z każdej strony coś odstaje - nad uszami, przy czole.
Moje włosy są (i zawsze były) cienkie, po wyprostowaniu prawie do ramion, minimalnie cieniowane.
lilith_ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 17:30   #76058
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Jak nałożyłaś folię aluminiową na włosy? Osobno owijałaś każde pasemko?
o w życiu, jestem zbyt leniwa. odwinęłam kawałek taki, żebym mogła głowę okręcić, przyłożyłam z tyły, owinęłam, zrobiłam zakładkę z przodu i zamknęłam całość zawijając na czubku głowy antenkę wyszło coś w stylu kasku

Stary 2012-12-16, 18:17   #76059
xestrellax
Rozeznanie

Cytat:
kolejna dobra wiadomość:
zalaminowałam wczoraj włosy (łyżka żelatyny, 3 łyzki wody, łyżka maski gloria). Ze spostrzeżeń: nie wiedziałam, ze filia aluminiowa robi taką saunę - będę stosować też na inne maski; włosy po laminowaniu wyszły... nne. Nie śmiejcie się, ale u mnie strasznie podbiło to skręt, z tyłu włosy skurczyły się niesamowicie - loczki przypominają takie grube robaczki (a może bardziej rureczki) o długości 7 cm Rozciągnąć się tego nie da w żaden sposób, są skręcone tak ciasno, że nawet dotykanie im nie szkodzi. W dodatku na grzywce zrobiło mi się to co być powinno, czyli loki podobne do tych z reszty głowy. Grubości większej nie widzę, ale owca w dotyku jest gładka i się błyszczy! LAMINOWANIU MÓWIĘ TAK!

ps. siedzę i wyobrażam sobie w jaki to cudowny sposób żelatyna wlazła w moje włosy i je pozaklejała - wizja cudowna )
Zazdroszczę Ja raz spróbowałam laminowania, ale efekt był absolutnie żaden. Nawet najmniejszej różnicy, ani na plus, ani na minus. Nie wiem co zrobiłam źle. Dałam łyżkę żelatyny (Gellwe - czy to robi jakąś różnicę?) na 3 łyżki wody + odżywka Isany . Może macie dla mnie jakieś podpowiedzi?
Cytat:
Ja poradze Ci z tym zelem z isany pomaranczowym. Jak dla mnie efekt swietny i najlepiej trzyma, pamietaj ze joanna mrazaca moze wysuszac po dluzszym stosowaniu.
Odpowiednie cieniowanie nie jest zle, za namowä Eloe tak zrobilam, a mialam idealnie proste.(pierwsze zdjecie)
Drugie to poczätki CG na zelu lnianym. Marnie mi tu dziewczyny na wätku wrözyly fale- jedyne ktöre namawialy aby nie rezygnowac z pröb to Eloe i AjriszMarta ZA CO IM DZIEKUJE, bo sie oplacilo!!!

Nie poddawaj sie, bo widac ze majä potencjal. Moje byly zawsze proste, a tak marzyly mi sie chociazby fale. I sä!!!
Za chwilke wrzuce fotki co ostatecznie otrzymuje przy odpowiedniej pielegnacji i stylizacji,

Zaraz wrzuce
Masz przepiękne włosy! Właśnie uwierzyłam, że mogę ze swoich wydobyć lekki skręt, skoro mam nawet troszkę mniej proste niż Ty Długo Ci to zajęło?
Co to jest metoda 3 kucyków? Pierwsze słyszę
Stary 2012-12-16, 18:54   #76060
Karen15
Zakorzenienie

Mam dylemat. Nałożyłam żel na włosy i tak się zastanawiam jak je na noc spiąć. Zawsze robię francuza, ale nie nakładam wtedy żelu. Co radzicie? można zrobić francuza czy nie? Bo po żelu włosy mam poklejone i niewygodnie się go robi

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

No i w styczniu muszę iść do fryzjera, bo ostatnio byłam na początku roku 2011. Boję się, że znowu wyjdę zapłakana, ale włosy już mi się w ogóle nie układają i muszę je pocieniować, bo nie chcą się już kręcić. Zastanawiam się też nad obcięciem włosów w U.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 18:59   #76061
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xestrellax Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ja raz spróbowałam laminowania, ale efekt był absolutnie żaden. Nawet najmniejszej różnicy, ani na plus, ani na minus. Nie wiem co zrobiłam źle. Dałam łyżkę żelatyny (Gellwe - czy to robi jakąś różnicę?) na 3 łyżki wody + odżywka Isany . Może macie dla mnie jakieś podpowiedzi?
ja tak od siebie napiszę, że mam wrażenie, że ten czepek z folii dużo dał - miałam pod nim tak ciepło, że myślałam, że spłynę zaraz. zamierzam go "zakładać" teraz zamiast standardowej reklamówki i ręcznika

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2012-12-16 o 19:00
Stary 2012-12-16, 18:59   #76062
Karen15
Zakorzenienie

Jeszcze mam problem z grzywką. Wszystko wygląda ok jak włosy są rozpuszczone, ale jak robię kucyk to wygląda to fatalnie. Grzywka sięga mi za twarz i teraz cały czas spinam ja wsuwkami. Może macie jakieś pomysły?
Spinanie do tyłu albo w kucyk odpada, bo moje czoło nie nadaje się do pokazywania.

Przepraszam, że zadaję tyle pytań, ale sobie nie radzę
Stary 2012-12-16, 19:26   #76063
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Mam dylemat. Nałożyłam żel na włosy i tak się zastanawiam jak je na noc spiąć. Zawsze robię francuza, ale nie nakładam wtedy żelu. Co radzicie? można zrobić francuza czy nie? Bo po żelu włosy mam poklejone i niewygodnie się go robi

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

No i w styczniu muszę iść do fryzjera, bo ostatnio byłam na początku roku 2011. Boję się, że znowu wyjdę zapłakana, ale włosy już mi się w ogóle nie układają i muszę je pocieniować, bo nie chcą się już kręcić. Zastanawiam się też nad obcięciem włosów w U.
ja bym nie zczesywała i dała się żelowi odgnieść. mam wrażenie, że zczesywanie w warkocza bardzo wymusza fale i sprawia, że wizualnie wydaję się takie sztuczne jakby.

możliwe, że się nie układają i nie chcę kręcić, bo są już poniszczone. byłaś u fryzjera aż dwa lata temu, nieładnie

i pytanie ode mnie: gdy wracam z mrozu włosy śmierdzą mi tak, jakbym stała przy ognisku, takim dymem dosłownie. zauważyłam to przynajmniej 3 lata temu. niezależnie, że idę do warzywniaka czy na imprezę zawsze w zimie po kontakcie z mrozem mam taki dymny zapach, który się trzyma po wejściu do domu ze 3 godziny. To normalne? też tak macie?

Czas edycji: 2012-12-16 o 19:33
Stary 2012-12-16, 20:07   #76064
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym nie zczesywała i dała się żelowi odgnieść. mam wrażenie, że zczesywanie w warkocza bardzo wymusza fale i sprawia, że wizualnie wydaję się takie sztuczne jakby.

możliwe, że się nie układają i nie chcę kręcić, bo są już poniszczone. byłaś u fryzjera aż dwa lata temu, nieładnie

i pytanie ode mnie: gdy wracam z mrozu włosy śmierdzą mi tak, jakbym stała przy ognisku, takim dymem dosłownie. zauważyłam to przynajmniej 3 lata temu. niezależnie, że idę do warzywniaka czy na imprezę zawsze w zimie po kontakcie z mrozem mam taki dymny zapach, który się trzyma po wejściu do domu ze 3 godziny. To normalne? też tak macie?
Pomyliłam się. Byłam u fryzjera na początku 2012 roku, a końcówki nie wyglądają źle. Gdzieniegdzie jakieś rozdwojone znajduję.

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

A jak wasze fryzjerki cieniują włosy? Bo moja zwija w ruloniki i nożyczkami po skosie tnie

Edytowane przez Karen15
Czas edycji: 2012-12-16 o 20:19
Stary 2012-12-16, 20:41   #76065
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
ja niczego takiego nie zauważyłam... ale może po prostu nie zwróciłam na to uwagi

Stary 2012-12-16, 20:58   #76066
hahihehy
Rozeznanie

Dawno mnie tu nie było, pojawiło się tyle pięknych fal i loków!
Od jakiegoś z moich fal robią się rulony. To normalne, że rolują się tylko końcówki, a góra się jeszcze bardziej rozprostowuje?
Skrętu nijak nie wydobywam od dobrych kilku miesięcy. Dbam o nie mniej lub bardziej zgodnie z CG.
Mycie: Sanosan skalp, Yves Rocher do ciemnych (z SLES) długość
Odżywka: Joanna Professional rewitalizująca kolor
brak b/s
brak stylizatora

Mam jeszcze problem z przodem, który nie chce łapać skrętu Nad nim muszę popracować, ale trochę się gubię. Niby po proteinach jest trochę lepiej, ale to i tak nie jest to, co chciałabym uzyskać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06387.jpg (81,2 KB, 79 załadowań)

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:21   #76067
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Ajrisz, a wiesz, że w Rz można dostać te rosyjskie kosmetyki do włosów? Widziałam na pewno szampony i maski i ponoć ma być jeszcze więcej Chociaż ostatnio jestem pod wpływem uwielbienia dla balsamu Seboradin <3
Nie zapominam o kawie, mam nadzieję, że uda nam się w przyszłym roku spotkać, bo na razie co weekend zjeżdżam do domu. Za każdym razem rozglądam się też za jedwabiem, ale panie w sklepie mówią, że nie mogą go ostatnio dostać od dystrybutora...
Wiem już nawet mam drożdżową dzisiaj używałam, conieco się nawet pokręciło
Nie przejmuj się "jedwabikiem", już nie trzeba
Kawa powinna się udać po nowym roku, jak będę bezrobotna

Cytat:
Mam pytanko jak się mają drożdże do kupienia w sklepie a do drożdży np. w tej masce z Agafii?

Edit: używa któraś robione maski drożdżowej?
Kompletnie co innego ;]
Używałam drożdży z bglinką i Bingo, uspokajało skalp, pojawiły się babyhair, ale trochę za suche

Cytat:
O jak dobrze że namawiałam bo jest ślicznie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
MEGA!! a jak urosły
Cytat:
Od jakiegoś z moich fal robią się rulony. To normalne, że rolują się tylko końcówki, a góra się jeszcze bardziej rozprostowuje?
może ciężar?

Cytat:
prawie jak moje odwrócone omo

Cytat:
Mam jeszcze problem z przodem, który nie chce łapać skrętu Nad nim muszę popracować, ale trochę się gubię. Niby po proteinach jest trochę lepiej, ale to i tak nie jest to, co chciałabym uzyskać.
ślimaczkuj, a jak nie to może leciutka trwała? taka nawet bez wałków, tylko żeby rozruszać włosy
*nie znam kogokolwiek, ktoby próbował, a moje są za słabe teraz, ale wiosną - kto wie ;]

moje włosy zapadły w sen zimowy, dzisiaj po masce drożdżowej Agafii (pierwszy raz) nawet się coś pokręciły, ale generalnie nawet mi się nie chce zdjęć robić ;] w sezonie czapkowym dbanie o skręt i tak nie ma sensu,w beretowym jeszcze był
skalp chwilowo uspokojony
byle do wiosny ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 21:56   #76068
Majka1503
EDUkator

Cytat:

Może po prostu chodzi o dym z kominów? Jak Twoje włosy chłoną mocno zapachy, to wystarczy się przejść przez chwilę i efekt gotowy.
Jest w mojej okolicy kilka takich domów, których właściciele wrzucają do pieca chyba wszystko co im w ręce wpadnie. Dymią i smrodzą niesamowicie.

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 22:04   #76069
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Skrętu nijak nie wydobywam od dobrych kilku miesięcy. Dbam o nie mniej lub bardziej zgodnie z CG.
Odżywka: Joanna Professional rewitalizująca kolor
brak b/s
brak stylizatora

nie wydobywasz skrętu bo nie możesz czy nie chcesz? bo jak to pierwsze to prawdopodobnie kluczowy jest tutaj brak b/s i stylizatora

Stary 2012-12-16, 22:39   #76070
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
MEGA!! a jak urosły
może ciężar?
no urosły i całe szczęście, bo przez długi czas stały w miejscu. być może są już trochę ciężkie, gęstość i grubość robi swoje, a ja nawet nie staram się ich odciążyć
Cytat:
ślimaczkuj, a jak nie to może leciutka trwała? taka nawet bez wałków, tylko żeby rozruszać włosy
*nie znam kogokolwiek, ktoby próbował, a moje są za słabe teraz, ale wiosną - kto wie ;]
Ślimaczki nic nie dają, efekt jest chwilowy. Trwałej strasznie się boję Może też poczekam do wiosny z takimi eksperymentami.
Cytat:
moje włosy zapadły w sen zimowy, dzisiaj po masce drożdżowej Agafii (pierwszy raz) nawet się coś pokręciły, ale generalnie nawet mi się nie chce zdjęć robić ;] w sezonie czapkowym dbanie o skręt i tak nie ma sensu,w beretowym jeszcze był
byle do wiosny ;]
Foty robić, nie narzekać! Uwielbiam Twoje włosy. Szczególnie za to, że są nieprzewidywalne jak moje
Cytat:
nie wydobywasz skrętu bo nie możesz czy nie chcesz? bo jak to pierwsze to prawdopodobnie kluczowy jest tutaj brak b/s i stylizatora
b/s ogranicza puszenie, a ze stylizatorem wychodzą strączki. Być może żel przestał włosom odpowiadać. Generalnie po żelu jest szopa i drobnica. Jak znajdę foty, to wrzucę. Dyfuzor ostatnio jest be i najlepszy skręt - paradoksalnie - wychodzi wtedy, kiedy chcę włosy wystylizować na prosto.

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-16, 23:41   #76071
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Może po prostu chodzi o dym z kominów? Jak Twoje włosy chłoną mocno zapachy, to wystarczy się przejść przez chwilę i efekt gotowy.
Jest w mojej okolicy kilka takich domów, których właściciele wrzucają do pieca chyba wszystko co im w ręce wpadnie. Dymią i smrodzą niesamowicie.
właśnie nie. niezależnie, czy idę przez osiedle domków, czy blokowisko, czy wyjdę na przystanek czy wyrzucić śmieci zawsze to samo O.o

Stary 2012-12-17, 08:03   #76072
JudytaKas
Zakorzenienie

Ileż tu ładnych włosków się pokazało w ostatnich dniach
Przeżywam kryzys ostatnio włosy zrobiły strajk i nie wspópracują ze mną ani trochę

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:01   #76073
konspiracja
Zakorzenienie

Oesu, ile pięknych CIEMNYCH i BŁYSZCZĄCYCH włosów
Blask mnie poraził

Cytat:
kolejna dobra wiadomość:
Dzięki za patent z folią, nigdy nie próbowałam... I co potem normalnie zmyłaś te żelatyne i stylizacja?
Bo mi się nie chce myć, laminować, suszyć , znowu myć...

Cytat:
Napisane przez CleoDuquesne Pokaż wiadomość
Dyfuzorem nie miałam, ale i tak muszę kupić nową suszarkę z jonizacją, chłodnym powietrzem, zmienną temperaturą a dodatkowy dyfuzor to ok. 20 zł więcej

Właśnie u mnie też chyba je po czasie rozprostowywał.
Może spróbuję mieszać go z żelem, który posiadam, graffiti różowym.
Może to jakoś pomoże.
To Ty suszysz normalną suszarą i chcesz miec loki/fale?
Tylko dyfuzor albo schnięcie naturalne.

Nie wiem co to za graffiti różowy, ale skoro dziewczyny go nie mają to bym go na włosy nie nałożyła. Isana i Mrożaca nie mają alko.

Masz piękne wlosy.
Z tego co napisłaś jedno mnie uderzyło - stosowałaś CG i się zniechęciłaś bo nie było efektów - czyt. włosy lepiej się nie skręciły, CG nawilży włsosy, wypielęgnuje, a to może uwydatnić skręt fali...
Ale przy takim skręcie (mam podobny ) sukces tkwi w stylizacji.
Na moich włosach sam lniany też nie robi wrażenia

I cieniowanie! Wiem ze ogolna tendencja na wizażu u włosomaniaczek jest "na prosto" Przy noszeniu na prosto (wiem bo nosiłam) jest różnca miedzy cieniowanymi, poszarpanymi włosami, a zdrowymi, błyszczącymi, równymi końcami. Jednak cieniowanie wydobywa skręt i kiedy decydujesz sie falować - jest moim zdaniem niezbędne. Poza tym nie chodzi o przerzedzanie włosów, szarpanie brzytwą, degażowanie ( co zwykle proponują fryzjerzy) - tylko o warstwowe ciecie nożyczkami, żeby poszczególne piętra fal mogły się uwidocznić

Cytat:
, pamietaj ze joanna mrazaca moze wysuszac po dluzszym stosowaniu.
A to dlaczego???? Ostanio była debata - mrożaca NIE MA też alkoholu!
Btw. ja też wielbię isanę

Cytat:
Odpowiednie cieniowanie nie jest zle, za namowä Eloe tak zrobilam, a mialam idealnie proste.
Witaj siostro
Ja mówię to samo Cieniowanie przy falach to podstawa, u mnie tez jest kolosalna róznica

Liczę ze z nami na dłuzej zostaniesz - booooooska przemianaklask i:

A w ramach podobieństwa skrętu mozesz opisać teraz swoją pielęgnację trochę bardziej szczegółowo? Co włoski lubią, a czego nie?

Cytat:
I chciałyśmy iść we wtorek do fryzjera na cieniowanie ( też się zdecydowałam wycieniować górę) ale teraz się tak zastanawiam czy nie lepiej w domu, po swojemu. Co myślicie? Ryzykować?
Przeciez Ty masz wycieniowane to czego sie boisz?
Niby to kucykowe wygląda prosto, ale ja się bałam i moja fryzjerka dała radę

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość

Właśnie napisałam do bratowej, że ma z nożyczkami wpadać i cieniujemy

Cytat:
o w życiu, jestem zbyt leniwa. odwinęłam kawałek taki, żebym mogła głowę okręcić, przyłożyłam z tyły, owinęłam, zrobiłam zakładkę z przodu i zamknęłam całość zawijając na czubku głowy antenkę wyszło coś w stylu kasku
Masz moze fotki

Cytat:
Napisane przez xestrellax Pokaż wiadomość

Co to jest metoda 3 kucyków? Pierwsze słyszę
Dziewczyny, no proszę... przeciez wyżej jest nawet link...

Cytat:
j

Ja tak nie mam Może owca sie za duzo spalin nawdycha?

Cytat:
byle do wiosny ;]
I Ty Brutusie narzekasz na zimę Jak to nie ma sensu? Moim nic czapka nie przeszkada - luźna czapka a pozatym jak Miśka pisała, mozna suchry dopiero po zdjeciu czapki odgnieść. Wracaj do nas i pokaż te swoje podczapokowe

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
b/s ogranicza puszenie,
To źle??? Właśnie, czemu jej nie nakładasz?

Cytat:
a ze stylizatorem wychodzą strączki. Być może żel przestał włosom odpowiadać. Generalnie po żelu jest szopa i drobnica. Jak znajdę foty, to wrzucę. Dyfuzor ostatnio jest be i najlepszy skręt - paradoksalnie - wychodzi wtedy, kiedy chcę włosy wystylizować na prosto.
Odgniatałaś te strączki?
Masz piękne loki, nie wierzę ze stylizator by nie podziałał, skora nawet na moich działa

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2012-12-17 o 12:28
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 10:06   #76074
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
I Ty Brutusie narzekasz na zimę Jak to nie ma sensu? Moim nic czapka nie przeszkada - luźna czapka a pozatym jak Miśka pisała, mozna suchry dopiero po zdjeciu czapki odgnieść. Wracaj do nas i pokaż te swoje podczapokowe
a) Z moimi zatokami mogę zapomnieć o luźnej czapce
b) Przy moich włosach znaczenie mają nie sucharki a to, z czym się kładę. Kładę się w wilgotnawych bo nie da rady inaczej ;]
Więc kręcone mam raz w tygodniu - w niedzielę jak umyję rano i mam cały dzień na schnięcie
c) I tak prostują mi się na zimę, dzisiaj mam np do połowy kręcone (tam gdzie była trwała) i do połowy proste jak drut co jest generalnie zabawne, bo jeszcze tydzień temu były całe ledwo krzywe
d) No przecież dbam, odżywiam, oliwię :P tylko stylizacji zaniechałam ;P

*na jednej partii robiłam hennę orzechowy brąz - koloru nie widać :P ale tam jest ładnie mniejszy puch i nawet nieśmiały rulon

Stary 2012-12-17, 10:19   #76075
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
b) Przy moich włosach znaczenie mają nie sucharki a to, z czym się kładę. Kładę się w wilgotnawych bo nie da rady inaczej ;]
Więc kręcone mam raz w tygodniu - w niedzielę jak umyję rano i mam cały dzień na schnięcie
c) I tak prostują mi się na zimę, dzisiaj mam np do połowy kręcone (tam gdzie była trwała) i do połowy proste jak drut co jest generalnie zabawne, bo jeszcze tydzień temu były całe ledwo krzywe
d) No przecież dbam, odżywiam, oliwię :P tylko stylizacji zaniechałam ;P

*na jednej partii robiłam hennę orzechowy brąz - koloru nie widać :P ale tam jest ładnie mniejszy puch i nawet nieśmiały rulon
rulonik rulez hihi
a ja chyba swoje opitole jak tak dalej będą się buntować- a dziś w ramach ostatniej szansy zrobie lamnowaniemoże coś wydzie- jeżeli nie pomieszam czegoś i zobie jak trzeba

klawiatura mi padła- pisanie na ekranowej jest masakrycze

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:52   #76076
CleoDuquesne
BAN stały

Cytat:
]\

To Ty suszysz normalną suszarą i chcesz miec loki/fale?
Tylko dyfuzor albo schnięcie naturalne.

Nie wiem co to za graffiti różowy, ale skoro dziewczyny go nie mają to bym go na włosy nie nałożyła. Isana i Mrożaca nie mają alko.

Masz piękne wlosy.
Z tego co napisłaś jedno mnie uderzyło - stosowałaś CG i się zniechęciłaś bo nie było efektów - czyt. włosy lepiej się nie skręciły, CG nawilży włsosy, wypielęgnuje, a to może uwydatnić skręt fali...
Ale przy takim skręcie (mam podobny ) sukces tkwi w stylizacji.
Na moich włosach sam lniany też nie robi wrażenia

I cieniowanie! Wiem ze ogolna tendencja na wizażu u włosomaniaczek jest "na prosto" Przy noszeniu na prosto (wiem bo nosiłam) jest różnca miedzy cieniowanymi, poszarpanymi włosami, a zdrowymi, błyszczącymi, równymi końcami. Jednak cieniowanie wydobywa skręt i kiedy decydujesz sie falować - jest moim zdaniem niezbędne. Poza tym nie chodzi o przerzedzanie włosów, szarpanie brzytwą, degażowanie ( co zwykle proponują fryzjerzy) - tylko o warstwowe ciecie nożyczkami, żeby poszczególne piętra fal mogły się uwidocznić

\

1) NIE ! nie suszę włosów w ogóle. Powiedziałam, że muszę kupić NOWĄ suszarkę, bo właśnie jest rodzinna taka zwykła.
Ja jej nie tykam się w ogóle.

2) Graffiti był polecany kiedyś w metodzie CG, był tani i się skusiłam, nie skleja włosów i fajnie na nie działa przy robieniu warkoczy.

3) Dziękuję. samo mycie odżywką powodowało również szybsze przetłuszczanie się włosów Ale pomału do niej wraca.

4) Miałam niedawno i tylko czekałam, aż zniknie. Nie układały się lepiej. Nie mam "na prosto" a na takie U. Schodzą mi od krótszych do dłuższych

Muszę kupić czapkę.
We wszystkich wyglądam jak placek
CleoDuquesne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:26   #76077
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:

Dzięki za patent z folią, nigdy nie próbowałam... I co potem normalnie zmyłaś te żelatyne i stylizacja?
Bo mi się nie chce myć, laminować, suszyć , znowu myć...
zmyłam szamponem sanosan dla dzieci, nałożyłam trochę balsami z green pharmacy, żeby mi włosy rozplątało, potem AiK i żel mrożący jako stylizatory. i to wszystko zdjęć w czepku nie mam niestety, lubego w domu nie było :/

Cytat:
Ja tak nie mam Może owca sie za duzo spalin nawdycha?
możliwe możliwe. wygląda na to, że moja owca to narkoman xd

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Muszę kupić czapkę.
We wszystkich wyglądam jak placek
kup kup, czapki to lokowe dobro! ja odkryłam w tym sezonie, że nie dopasowuje się modelu czapki tylko ściągacz, jakim jest wykończona - w moim przypadku jeśli jest on z bardzo cienkiego splotu to jest tragedia, a jeśli dziergany grubo to jak najbardziej ok ja mam w tym sezonie śliczną zieloną (wpadającą w turkus) czapeczkę z pomponem

i od siebie dodam, że umówiłam się do fryzjerki po świętach i obiecała zrobić taką farbę, żeby mnie zbliżyć do moich naturalnych.

Czas edycji: 2012-12-17 o 12:32
Stary 2012-12-17, 12:26   #76078
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego? Przecież to chodzi o taką ciepłą, ona się czoła normalnie trzyma, tylko później tak nie obciska całej głowy, ale ciepło trzyma
Cytat:
A to to tak...

Cytat:
4) Miałam niedawno i tylko czekałam, aż zniknie. Nie układały się lepiej. Nie mam "na prosto" a na takie U. Schodzą mi od krótszych do dłuższych
Porównaj zdjęcia pooolki 2 i 3 z tych najpierw wklejonych

Ja kiedys też Wam wkleję porówananie niecieniowane - i po fryzjerze

Te w avku masz fajnie pocieniowane

A jak u Ciebie z czesaniem?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:37   #76079
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
i od siebie dodam, że umówiłam się do fryzjerki po świętach i obiecała zrobić taką farbę, żeby mnie zbliżyć do moich naturalnych.
kiedy Ty cassie robiłaś?

Cytat:
Dlaczego? Przecież to chodzi o taką ciepłą, ona się czoła normalnie trzyma, tylko później tak nie obciska całej głowy, ale ciepło trzyma
przecież ja mam krótkie włosy ściągacz akurat gniecie wszystko brak ściągacza też, bo teraz mam taką niby pro-falową
mierzyłam milion czapek, w ogóle kupowanie czapki to tragedia więc już z dwojga złego niech nie leci w oczy i nie gryzie
EOT

Stary 2012-12-17, 12:40   #76080
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
kiedy Ty cassie robiłaś?
nigdy O.o do tego typu naturalnych mazideł się jedynie przymierzałam, ale jakoś tak... się boję trochę.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości