|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38172728]No wieeeeesz? takie marnotrawstwo!
![]() ale tylko dwie ![]()
#393 |
Zakorzenienie
|
A u mnie choinkę się ubiera najwcześniej dzień przed wigilią, albo czasem dopiero w wigilię rano.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Spadam póki co, poprasuje trochę
![]() ![]()
#397 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Normalne to jest? Moze przez to, ze mam w miare maly brzuch, a dziecko jest duze jak na swoj wiek? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Zakorzenienie
|
ach... u mnie bedzie żywa jak będę mieć już swój domek czyli za jakieś hmm 4 lata
![]() cholera, jeszcze w pizamie siedze...
![]() |
#400 |
Wtajemniczenie
|
a wiecie co? ja pamiętam jak u mojej babci była żywa choinka, na której się paliło normalne świeczki (tzn. takie mniejsze), ale normalnie ogniem. I raz by się im dom spalił, bo się firanka w oknie chwyciła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
Co do choinki to my zawsze ubieramy kilka dni przed Wigilia, w Wigilie nie ma na to jakos czasu, kazdy jest czyms zajety
![]() U mnie w domu zawsze byla sztuczna. Obecnie kremowo-zlota ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my bedziemy mieli sztuczna choinke zreszta w tamtym roku kupowalismy nowa, a cora juz sie nie moze doczekac az bedziemy ubierac wiec chyba nadal planuje zrobic to w piatek ![]()
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
odważna kobieta! masakra;p
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
Ja wogole tak jestem skupiona na dzieciątku, wizytami u lekarza w tym tygodniu, co jeszcze mi brakuje itd ze wogole tych zbliżających się Świąt nie czuje. Prezentow tez w tym roku nie kupuje, bo jedziemy na Wigilię do TŻta a u niego jakos tak sie prezentow nie daje. W sumie dlatego, że do tej pory nie było dzieci. U mnie w domu czworka małolatow w wieku 2-6 lat. Umowilismy się z rodzenstwem,ze robimy zrzute i kupujemy im po jednym, porządnym prezencie. Takze mnie kupowanie w tym roku ominęło. Wogole dziwnie tak spedzic Wigilię poza rodzinnym domem... ale w zeszłym roku obiecalam mężowi, ze bedziemy jezdzic raz tu, a raz tu...
może pod koniec tygodnia poczuje swieta, jak się wezmę za wypieki ![]() Nafiyqa u mnie jest podobnie. Jestem w 31 tyg a czuje głownie przesuwanie. Jestem drobnej budowy, wiec maluchowi tez sie robi powoli za ciasno na wieksze rozboje Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2012-12-17 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo fajne kolorki chyba wstawisz zdjecie po ubraniu ![]()
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
a mi sie zawsze marzyło mieć prawdziwą, raz z rodzicami mieliśmy ale potem kupili nową sztuczną no i po ptokach... ale teraz w tym roku bedziemy miec prawdziwa
![]() ![]()
#408 |
Zakorzenienie
|
ja to uwielbiam dokupywac ozdoby na choinke wiec nie wiem czy w tym roku sie powstrzymam i czegos znow nie kupie
![]()
#409 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie. Ufff... nadrobiłam. Gratuluję nowych tyg u mnie 38 w piątek. W nocy męczyły mnie chyba przepowiadacze: takie twardnienie brzucha trzymające ok minuty i powtarzające się co jakiś czas. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Nie przyjemne uczucie. TŻ jak dotknął brzucha i zobaczył jaki twardy i jeszcze powiedziałam że troszkę boli to od razu chciał mnie wieźć do szpitala, ale wzięłam prysznic położyłam się i zasnęłam, coś czuję że między świętami a sylwestrem coś może się ruszyć, a mała dalej nie odwrócona dalej czuję jak główkę spod żeber wypycha. Nastawiłam się już na cc bo nawet lekarka wątpi że ona się obróci, a ja czuję że ona miejsca nie ma aż na taki obrót o 180st.
Dziewczyny współczuję przygód z zębami. Dobrze że ja swoje poleczyłam na samym początku ciąży. Ja dziś też na kuriera czekałam, pościel dla małej. Na szczęście przyjechał jakoś przed 11 i pościel już się pierze i wszystko gotowe ufff wyrobiłam się. Jeszcze w piątek zapłacić ubezpieczenie auta i spokój. Przydałoby się ogarnąć trochę chatkę ale po wczorajszych skurczach troszkę się boję, ale odkurze chociaż i kuchnię ogarnę, a potem wybiorę się z mężem do lidla bo są patelnie grillowe i chętnie taką przygarnę. Co do tisane to też używam i to od liceum, kiedyś brat szedł do apteki a ja mówię poproś panią o coś dobrego na pękające usta i pani dała tisane właśnie od tamtego czasu to mój KWC. I właśnie sztyft też kiedyś kupiłam ale dla mnie mimo tego że wygodniej się aplikuje jest nie fajny. Usta mi pękały.
#410 |
Konto usunięte
|
Magda, a w którym w końcu chcesz rodzić? Łubinowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#411 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nooooooo, u mnie w misie, pieski, żyrafy- bo najtańsze ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() baby paskudne mi znowu narobiły ochoty na mandarynki ![]() ![]() ja jutro każę mężowi zniesc choinke ze struchu, wykąpie bo ukurzona i w srode chuba ubiore i już rozłoże dekoracje swiąteczne po całym domu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- a co do ust to ja od lat wierna jestem zwyklemu niebieskiemu kremikowi nivea, w kazdej torebce nosze ![]() ![]() uciekam, lodówke odmroziłam i na mycie czeka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moj to chyba w ogole jakims leniwcem jest, nie dla niego akrobacje ![]() Jak sobie zyczysz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38173551]Magda, a w którym w końcu chcesz rodzić? Łubinowa?[/QUOTE]
Tak ![]() I właśnie miałam Ciebie pytać, bo na kartce wyprawkowej napisali żeby wziąc pieluchy 3-6kg czyli 2-ki.... też takie brałaś? ja planowałam newborny z huggiesa
#414 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, przepraszam jesli się powtarzam ale nie mam czasu żeby przeglądać wszystkie posty , a sprawa dotyczy naszych dzieci. Wiem że szanse moze nie sa wielkie ale trzeba zrobic wszystko co w naszej mocy żeby jak najdłużej byc z dzieckiem.
Petycja o objecie rocznym urlopem rodzicielskim wszystkich dzieci urodzonych w 2013r! http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080 |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jedną z kotkiem, drugą różową (
![]() U mnie w zeszłym roku była żywa choinka, kupiłam też bombki w odcieniach od bieli, przez srebro, szarość ciemną, po czarny kolor ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jedyne co to czasem nieprzyjemnie na pecherz mnie cisnie a poza tym nie moge narzekac ![]() ano tak sobie zycze ![]()
Edytowane przez eff8 Czas edycji: 2012-12-17 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Cytat:
U nas smętnie i ponuro, już tak od kilku dni. Wyjęłam już bombki na choinkę i jutro albo w środę będę ubierać (choinka będzie żywa, ale bombki plastikowe, bo inne by nie przetrwały przy małej). Dziś na obiad mąż serwuje kiełbaski z ogniska ![]() No i ostatnia nieciekawa wiadomość - chyba mnie bierze cholestaza ciążowa. Od wczoraj zaczęło mnie swędzieć, a dziś cały czas siedzę i się drapię (najgorzej swędzi w miejscu styku ubrania z ciałem, do tego dekolt, szyja głowa, ręce ...). Dobrze, że jutro idę do lekarza, ciekawe co powie. Po południu jadę na 4 zajęcia do SR. Miłego dnia Wam życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eh, pobożne życzenia ![]() Ktos kupił tego używanego konika na którego czatowałam za 47,70 +18 koszt przesyłki =65,70zł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zadomowienie
|
Ale naskrobałyście od rana, masakra.
Ja mam za sobą straszną noc spałam 2 godziny, w sumie to nic mnie nie bolało po prostu usnąć nie umiałam. A od rana latam najpierw u fryzjera z babcią a później szukałam do siebie butów ale nic nie znalazłam bo albo wszystko na obcasie albo bez żadnego karba a ja takich nie chcę. Tata dzisiaj zaczął remontować taki mały pokoi który będzie służył za mini kuchnię dla małego, będzie też tam miejsce na jego wanienkę itp. ale szczerze mówią nie cieszy mnie to, TŻ wyjechał znowu na delegację przyjedzie najprawdopodobniej w wigilie późnym wieczorem ![]() Kasy na wszystko brakuje to znaczy TŻ ma ale jeszcze nie dorobiliśmy się z TŻ wspólnego konta a on ma wypłatę z 4 razy jaki nie 5 razy większą ode mnie i na wszystko muszę się go prosić a on ciągle tylko mówi że mam tyle nie wydawać bo trzeba oszczędzać na budowę ale on nie rozumie chyba że nasze życie trochę się zmieniło i jedynym wydatkiem nie jest budowa.
#420 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() piąteczka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ba, do stycznia musimy dotrzymać ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:43.