|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II
Cytat:
to jutro się biorę za przygotowanie, zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
|
|
|
#4712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jabłecznik, a mama zrobi sernik i makowiec.
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję. Kupiony w sklepie 'wszystko po 5 zł' za 2,99
. Cały zestaw. Kupiłam za tą samą cenę piękną organzę, jutro wstawię zdjęcia jak zapakuję prezent dla koleżanki
|
|
#4714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie było mnie tu przez dwa dni, a Wy tyle nastukaliście ;D W sobotę było ubieranie choinki i strojenie przed domem, ozdoby w domciu też powystawiane, także u mnie już klimat świąteczny czuć
|
|
|
|
|
#4715 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4716 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was, dziewczyny
![]() Do tej pory tylko was podglądałam, ale jako, że i mnie juz dopadła "świąteczna choroba" postanowiłam się do was przyłączyć " ![]() Cały weekend spędziłam na porządkach i nie mogłam się juz powstrzymać i ubrałam choinkę teraz naprawdę czuję już święta ![]() Na podwórku biało, śnieg cały czas sypie, chociaż zapowiadali u nas odwilż na weekend Mam nadzieję, że na święta nadal będzie biało ![]() Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
Są takie błędy, ktorych nie da się naprawić... Są takie słowa, ktorych nie da się cofnąć... Są takie łzy, ktorych nie umiem powstrzymać... Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć... Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć... Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
|
|
|
|
#4717 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyna00 Witamy
![]() U mnie tez niby mial deszcz padac, a snieg sypie... Od dzis tez sie biore juz porzadnie za porzadki ![]() Czuc juz wszedzie tę atomosfere swiateczna
|
|
|
|
#4718 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4719 |
|
Raczkowanie
|
ja do szkoły maluchów postanowiłam upiec cynamonowca, mój syn jest uczulony na mak i orzechy
więc typowo świąteczne ciasta odpadają.Cynamonowiec pachnie równie świątecznie, jak piernik, a dodaje do niego jabłka, więc nikogo nie uczuli
|
|
|
|
#4720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To kruche spody miodowe przełożne kremem (u mnie na grysiku) i powidłami, polany polewą czekoladową taką domową. Njalepsze jak trochę postoi. Wtedy jest taki mięciutki. Mniam mniam ![]() tu w linku coś na wzór http://www.garnek.pl/o40na/16519486/miodownik |
|
|
|
|
#4721 |
|
Zakorzenienie
|
6 ! jeszcze tylko niecały tydzień pogoda niestety nadal okropna, mgliście, szaroburo, po śniegu nie zostało ani śladu
|
|
|
|
#4722 |
|
BAN stały
|
szaroburo niestety jest;/ śnieg już na polach znika, w mieście na pewno już śladu nie ma po nim
a w sobotę tak ładnie sypało
|
|
|
|
#4723 |
|
Zakorzenienie
|
Ja patrze na pogode w necie, i powiem wam że każda strona podaje inna pogode;/
|
|
|
|
#4724 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam pogodę i w moich lubelskich okolicach ma nie być na plusie przez cały tydzień
Dla pewności sprawdziłam osiem serwisów |
|
|
|
#4725 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj dokupiłam nadprogramowe prezenty xD później pochwalę się moimi pakunkami
jakie tłumy w sklepach masakra ![]() czuję potrzebę upichcenia czegoś słodkiego to pewnie jutro coś zrobię jak pojadę do mamy to czeka mnie dekorowanie pierników
|
|
|
|
#4726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jest na minusie? bo ja się czuje jakby było cieplutko, no i trochę się ciapa robi.Ciekawe jaka będzie sytuacja z pociągami bo w 1 dzień świat zamierzam się udać w podróż z 1 przesiadką na którą mam 10 minut, jak się nie wyrobię to kiepsko...
|
|
|
#4728 |
|
Rozeznanie
|
Śliczniutkie
ja swoja pewnie w niedzielę ubiorę nic z moich zeszłorocznych planów że zacznę wszystko wcześniej . wychodzi że w ostatni dzień mi zostanie najwięcej pracy zanim wrócę do domu . tu gdzie jestem jest śniegu jeszcze można bałwanki lepić u nie w rodzinnym domu tez dużo śniegu mama mówiła że po kolana sięga , słucham świątecznych piosenek w radiu ale duch świat mnie opuścił chwilowo. ale wróci na pewno jak wrócę do domu
|
|
|
|
#4729 |
|
Zakorzenienie
|
A kiedy zaczynacie piec ciasta, robić jakieś sałatki ewentualnie śledzie? W tym roku przed Wigilią jest weekend to by się już jakieś ciacho przydało ;D
|
|
|
|
#4730 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dzisiaj zrobię kokosanki
|
|
|
|
#4731 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasta mysle ze w sobote, a sałatki w niedziele;p
Moje pierniki ciagle twarde;/ wątpie że zdąrzą zmięknąć;/ |
|
|
|
#4732 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ciasta w sobotę i niedzielę, a sałatki w poniedziałek
Chociaż pewnie w niedzielę wieczorem skroi się warzywa na jarzynową, a w poniedziałek wymiesza z sosem, żeby było w miarę świeże |
|
|
|
#4733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://kotlet.tv/stefanka Robilam bez marmolady, nadzienie z kaszy mannej. Az sie slinie na sama mysl. Fajne ciasto bo mozna zrobic pare dni wczesniej, świeze nie jest takie dobre. Musi postac ze dwa dni.
wymiana minerały AM i kosmetyki MUA Edytowane przez Madaaa Czas edycji: 2012-12-17 o 12:26 |
|
|
|
|
#4734 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też na Wigilię ma być -15. Ale zmiana, tydzień temu miało być +5. Ale mi pasuje.
![]() Już nie mogę się doczekać aż wrócę do domu w piątek.
|
#4735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny a ja wam polecam ten przepis. Te pierniczki są przepyszne Dalam mus jablkowy i w dwa dni pierniczki zmiękły. Ciasto jest puszyste, a z tymi jabkami w srodku to niebo w gebie. Robilam z podwojnej porcji, a i tak za wiele ich nie wyszło, sa tak dobre, że boje się, że nie dotrwają do swiat http://kotlet.tv/pierniczki-z-nadzieniemDalam duzo kakao, ciemniejsze sa lepsze w smaku. ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Miodownik zrobie w sobotę, pewnie tez rybe po grecku, moze pierogi, a reszte pewnie w niedziele.
|
|
#4736 |
|
Zakorzenienie
|
ta niedziela na pewno nie bedzie dniem odpoczynku
![]() Aczkolwiek ja sie nie moge doczekac, uwielbiam to pichcenie swiateczne, ten pospiech, zapachy itp
|
|
|
|
#4737 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis sprobuje zrobic te pierniczki z dzemem
Mam nadzieje że uda mi sie...A to jabłko to wrzuce też do tych juz moich zwykłych
|
|
|
|
#4738 |
|
Zakorzenienie
|
też je spróbuje zrobić, wyglądają pysznie, a ja mam mus jabłkowy
|
|
#4739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj robię świąteczne porządki. Do końca tygodnia mam jeszcze zwolnienie ze szkoły więc mam sporo wolnego czasu. A dzisiaj zaczynam od porządnego umycia kuchni. U mnie jedzenie pewnie będzie się robić w sobotę w niedziele i jeszcze w wigilię. W sobotę będziemy z mamą robić pierogi bo można je na te dwa dni zamrozić i odmrozić w wigilię. Resztę w niedzielę, a w poniedziałek jeszcze ewentualnie jakieś sałatki. Jutro mam zamiar zrobić jeszcze raz pierniki bo z tych które robiłam niedawno już prawie nic nie zostało. ![]() Poza tym wczoraj weszłam na wagę i przytyłam ostatnio 3 kilogramy. Nie wyobrażam sobie mojej wagi po świętach dlatego jeszcze przez ten tydzień postanowiłam trochę ograniczyć jedzenie wszystkiego co mi się akurat zachce.
|
|
|
|
|
#4740 |
|
Zakorzenienie
|
ja kuchnie zostawiam na samym koncu, w koncu jeszcze w weekend bedzie w niej duzy nielad.
Pierniki u mnie dopiero beda sie piec. Na razie ciasto lezy w lodowce od dwoch dni. Im dluzej lezakuje ciasto, tym lepsze pierniki. Ponoc ![]() Szkoda, ze same swieta tak szybko mijaja
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:13.

to jutro się biorę za przygotowanie, zobaczymy co z tego wyjdzie

, jabłecznik, a mama zrobi sernik i makowiec.
. Cały zestaw. Kupiłam za tą samą cenę piękną organzę, jutro wstawię zdjęcia jak zapakuję prezent dla koleżanki 

Dla pewności sprawdziłam osiem serwisów 
jak pojadę do mamy to czeka mnie dekorowanie pierników
bo w 1 dzień świat zamierzam się udać w podróż z 1 przesiadką na którą mam 10 minut, jak się nie wyrobię to kiepsko...