Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 11:27   #3001
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

my mamy szczepienie 27 grudnia

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 11:54   #3002
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

my mielismy miec 27 listopada i od tego czasu przychodnia caly czas przesuwa nam terminy i szlak mnie zaraz trafi bo chodze jak głupia i wiecznie cos wymyslaja a to w poniedzialki nie bo duzo ludzi,potem nie bo lekarza/pielegniarki niema,potem ze wszyscy chorzy,chyba ☠☠☠☠a zmienie przychodnie
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:12   #3003
gda
Zakorzenienie

Aaaa weszłam na wagę po śniadaniu i coś ruszyło! Jest 59,5 kg. Czyli 4,5 kg zostało

Nisia - ja swojego woziłam z tyłu i wtedy się darł. Wiadomo stresik był
Ale teraz zaczęłam go wozić z przodu i mniej płacze. Na szczęście mamy automat, więc prawą ręką mogę go zabawiać A niestety jazda w porze drzemki się nie sprawdza, bo jest taki wykończony, że się drze i zasypia dopiero u celu
Tylko z tyłu mam isofix i wtedy czuję się bezpieczniej z nim
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:19   #3004
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja mam z przodu poduche u pasazera i nie da sie jej wyłączyc... i jeszcze bym moze i woziła małego z przodu ale na szybie pasazera obrazek wielki ze zakaz fotelika na przednim siedzeniu wiec przy kontroli nawet jak bym udawala ze nie wiedzialam tp nikt by mi nie uwierzyl

bloguję
Stary 2012-12-17, 12:23   #3005
zielona1911
Zakorzenienie

a ja jeżdże autobusem niskopodłogowym

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

i tez jest zaje*iście
Stary 2012-12-17, 12:29   #3006
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej teraz mam chwilke. Jasiu ma juz tylko zalegająca flegme wiec oklepujemy i kaszlemy ile wlezie Zuzia jeszcze ma delikatne zmiany ale jutro prawdopodobnie wyjdzie. To co u nas a teraz info od Katiem

Kubus miał dzisiaj pobierana krew a zaraz bedzie wizyta następna rano nadal była obturacja a o wyjściu nikt nic nie wspominał.

Nisia ja jeżdżę z dwojka o daje rade oby dwoje jyz z tylu jeżdżą.

Sojka pochwał sie fotkami

Ja obiektyw mam 18-135 ale w domy nam ten 18-55 i po przeczytaniu tych rad musze go teraz założyć i spróbować cos pocykac
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:34   #3007
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
I bardzo dobrze Mojemu na szczęście mężowi bardzo zależy, żeby stworzyć więź z synem, że już planuje "męskie dni" bez mamy

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

A mój Henio dziś się pierwszy raz uśmiał na głos!!!

A co ten Twój - zero skruchy???

Ja za to jako dziecko była podobno aniołem. I moja mama nie pamięta nawet, żeby kiedykolwiek straciła cierpliwość do mnie. Tylko ja lubiłam bardzo, żeby ktoś był ze mną w tym samym pomieszczeniu i wtedy mogłam się sama sobą zajmować.
Gratulacje dla Henia za nową umiejętność . A mój nic, zero skruchy, chyba mu dobrze beze mnie, no cóż i u rodziców też nie jest źle, więc niech się buja .
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Nie przesadzam niestety. To wygląda tak: położę Mateusza do łóżeczka pod karuzelkę, odezwie się, zamiałczy, od razu na ręce, ja nawet nie zdążę zareagować, z resztą nawet nie widzę takiej potrzeby bo znam moje dziecko. Mateusz siedzi w foteliku i się bawi zabawkami na pałąku, zamiałczy, chwila moment na rękach. I tak cały dzień. Mati jest taki że nie lubi zbytniego przekładania z rąk do rąk, szybko się irytuje, ulewa wtedy, bo jest ciągle wstrząsany, w sobotę przebierałam go 4 razy, co się nigdy nie zdaża. I już wczoraj był problem, bo ciągle jęczał i nawet teraz leży, ma sucho, jest najedzony, ma zabawki przy sobie a marudzi. Wezmę go i będzie cichutko zadowolony. Cieszę się że Andżelika chce z nim spędzać czas, bo nie powiem pomaga mi, ale nie na rękach cały dzień. Tylko o to mi chodzi. Można bawić się z leżącym dzieckiem, nie trzeba go nosić calutki dzień.
Też bym się wkurzyła, bo ja moją małą już ledwo podnoszę i nie miałabym siły jej nosić, moja mama też nosiłaby małą ciągle, ale ma już zabronione.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Hej teraz mam chwilke. Jasiu ma juz tylko zalegająca flegme wiec oklepujemy i kaszlemy ile wlezie Zuzia jeszcze ma delikatne zmiany ale jutro prawdopodobnie wyjdzie. To co u nas a teraz info od Katiem

Kubus miał dzisiaj pobierana krew a zaraz bedzie wizyta następna rano nadal była obturacja a o wyjściu nikt nic nie wspominał.

Nisia ja jeżdżę z dwojka o daje rade oby dwoje jyz z tylu jeżdżą.

Sojka pochwał sie fotkami

Ja obiektyw mam 18-135 ale w domy nam ten 18-55 i po przeczytaniu tych rad musze go teraz założyć i spróbować cos pocykac
Dobrze, że u dzieci coraz lepiej .

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja mam z przodu poduche u pasazera i nie da sie jej wyłączyc... i jeszcze bym moze i woziła małego z przodu ale na szybie pasazera obrazek wielki ze zakaz fotelika na przednim siedzeniu wiec przy kontroli nawet jak bym udawala ze nie wiedzialam tp nikt by mi nie uwierzyl
A ja mam prawo jazdy, a jeździć za cholerkę nie umiem, jestem taka typowa baba za kierownicą i może lepiej dla wszystkich, żebym jeździła autobusem, albo z kimś.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:49   #3008
marzenka1984
Rozeznanie

Cześć dziewuszki

Dzisiaj dentysta mnie czeka na 17:30 wynajmuje sobie siostrę jako nianie dzisiaj

Zastanawiam się czy wszystko ok z Moim Maksem bo potrafi prawie cały dzień przespać tak jak za czasów kiedy był noworodkiem .. to normalne??Czy mam się martwić? Może pogoda nie niego tak wpływa?

lilka00 oj ja kiedyś wsiadłam za kierownice do auta to bałam się ruszyć żeby nie odjechać mimo, że samochód był jeszcze nie odpalony. Nie nadaję się do tego tak więc nawet nie myślę o zdawaniu prawka.

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-12-17 o 12:51
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 12:56   #3009
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

i standardowo pod☠☠☠☠iła mnie teściowa
a już żałowałam, że tak często obrabiam jej tyłek
przez jakiś czas zarówno ona jak i moja mama na zmianę pomagały mi trochę przy Lenie a ja w tym czasie ogarniałam chałupkę, jechałam na zakupy itd.
same to zaproponowały, chciały pomóc a przy okazji nacieszyć się wnuczką.
a wczoraj podczas kłótni z moim Tż teściowa wypomniała mu, że ona to dała sobie radę z dwójką dzieci a ja z jednym nie mogę sobie poradzić
że co proszę?
w tym roku urządzam u siebie wigilię na 14 osób i jakoś sobie poradzę, a ta mi z takim tekstem wyjeżdża. no co za fałszywa baba, utłuc to za mało
a najgorsze jest, ze do mnie robi słodkie minki a do syna obrabia mi dupę.
na szczęście małżonek stanął po mojej stronie i teściowej się oberwało, że aż jej w pięty poszło
w dodatku nie chce jechać do niej na święta, więc prawdopodobnie w tym roku będziemy sami, a mi to bardzo, ale to bardzo pasuje
Brawa dla małżonka
A z promocji też wczoraj skorzystałam.
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:05   #3010
maggie123
Zakorzenienie

wkurza mnie ta reklama! wrr!
Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Maggie a próbowałaś robić zdjęcia z ustawieniami aparatu na "makro" ??
próbowałam, ale ta opcja makro to guzik daje. A na pewno rozmycia tła na nim nie uświadczysz
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
A tak oto moje dziecko rwie się do siadania (tatuś jej tu nie podciaga do góry, tylko trzyma, do tej pozycji sama się podnosi)
no ładnie...
jak Zuzana
Cytat:
Maggie a tutoriale na yt o photoshopie? Ja troche poogladalam u co nieco mi czasem wychodzi.
taka ja mądra, a o tym nie pomyślałam
Cytat:
ahh jak ja kocham tą małą gadzinke.. nocka piękna, dawno się tak nie wyspalam, poszła spać o 20,10 wstała o 7.30 tzn ja tak wstałam bo mała chyba sporo wcześiej, ale uwielbiam w niej to że ona w ogóle nie płacze jak się budzi! ja otwieram oczy i czuje coś na brzuchu, patrze a tu łepek wystaje spod kołdry taki śliczny uśmiechnięty i wpatrzony we mnie chyba moje dziecie lubi patrzeć jak mama śpi wycałowałam ją i poszłyśmy do drugiego pokoju się karmić a teraz mała jeszcze dosypia
Cudowna Zośka! Zuzania robi podobnie.
dziś dała mi pospać do 10.30. budzę się, a tu maleństwo moje przytulone do mnie się śmieje i patrzy tymi cudownymi oczyskami
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ciężko podróżuje się samej samochodem z małym dzieckiem? Chciałam dzisiaj jechać sama z Mają, ale do tej pory zawsze ktoś ze mną był. To będzie krótki odcinek, na 10 minut. Ona w samochodzie jest spokojna, ale martwi mnie to, że będę musiała ją posadzić z tyłu i nie będę jej widziała.
Moja jeździ z tyłu za pasażerem i jak zapłacze to jest mały problem, bo smokiem trudno w buzię trafić. No ale i z tym można sobie poradzić.
jazdę we dwie opanowałyśmy do perfekcji prawie. I to jeszcze z psem, który dziś mi się chyba szaleju najadł, bo lata mi po pokoju jak głupi skacząc wokół ławy: fotel, kanapa, fotel, rundka w koło i znów to samo. i tak od 40 minut! wariat!

Zuzania dziś kończy 4 mce! ciacho dla wszystkich

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:07   #3011
Sojka1990
Zadomowienie

Taka mała zapowiedź naszej dzisiejszej pracy z niepełnospranym aparatem więc jakość taka se
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01237 - Kopia.jpg (15,9 KB, 59 załadowań)
Stary 2012-12-17, 13:11   #3012
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Taka mała zapowiedź naszej dzisiejszej pracy z niepełnospranym aparatem więc jakość taka se
Zapowiedz suuper chce wiecej

Wlasnie i mi przyszla karta do aparatu tak wiec moze ja cos pokombinuje
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:16   #3013
Sojka1990
Zadomowienie

Kurcze fajnie tak się pobawić w zdjęcia z maluchem tymbardziej że Zocha uwielbia obiektyw i dźwięk spustu migawki :P
Stary 2012-12-17, 13:25   #3014
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

bloguję
Stary 2012-12-17, 13:34   #3015
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nadrabia to a Jasiu wywijal ze hoho teraz z pielęgniarka rozmawiałam ze to był ewidentne brzuch. Teraz kaszle i sie nawet nie budzi. A wczoraj szło wszystko rurki, kropelki ciepłe oklady. Wszystko dosłownie.

I jak znalazłas ta szmatke?
niech się tatuś stara ile się da
jest kilka fajnych ale jeszcze do smyka podjadę

Cytat:
Heouuł!!!
ja se pije kawkie a maly se spi u mnie na rekach.. chodzilismy, kawe robilismy i miał mały jesc sniadanie o 8 i usnął wisi na mnie słodko smerfik mój maniuni

boszeee co za tesciowa wstretna sie tu przewinela... moja tysz mi obrabia za plecfami, do mnie nic nie powie bo wie ze ja se nie dam i jej mogie od[powiedziec brzydko...

mój piotrk tysz mi ostatnio powiedzial ze nbasza kolezanka ma 3 dzieci i se sama rade daje a ja ciagle chce jego pomocy i ze se z jednym dzieckiem nie moge poradzic.. na co ja ze ania jak miała pierwsze dziecko to tesciowa u niej non stop była i jej poimagala, jak sie uroidziło v2 to matka jej była i tesciowa a trzecie teraz jak ma to co innego bo 3 ma 2 latka a starsze córki juz na tyle duze ze jej umjieja juz poimóc, przypilnuja sie nawzajem itd... ale ja mialam raz taki kryzys ze sie mojej mamie wyplakalam jak bylam na weekend u niej bo mówie ze jestem zła mamą chyba bo nie daje sobie rady z natkiem... i ze mama miala dwoje dzieci i se radzila jak tata był w czechach ... i mama mnie pocieszyla mówila ze jak marecinek mój bratr sie urodzil to jej mama jej pomagala a jak ja siue urodzilam to babcia mieszkala u nas pierwsze 3 miesiace i we wszystkim jej pomagala i ze od tego ma sie mamy , babcie zeby pomagaly swoim córkom zajmowaly sie wnusiami

Ony ma teksty nie z tej ziemi normalnie .. szkoda że sam nie spróbuje ehhh ... zresztą co tu dużo mówić skoro jednym babcie mogą pomagać a inni muszą sami ... brak słów

Cytat:
Dziewczyny czy ciężko podróżuje się samej samochodem z małym dzieckiem? Chciałam dzisiaj jechać sama z Mają, ale do tej pory zawsze ktoś ze mną był. To będzie krótki odcinek, na 10 minut. Ona w samochodzie jest spokojna, ale martwi mnie to, że będę musiała ją posadzić z tyłu i nie będę jej widziała.

ja z duśkę worze z przodu jest mi wygodniej i ją mam na oku

sojka pięknie !
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:34   #3016
zielona1911
Zakorzenienie

w C&A sa przeceny 50% zarowno w sklepie internetowym jak i stacjonarnym. wejdzcie na ich stronke
Stary 2012-12-17, 13:35   #3017
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jeżdże sama z 3.Bliźniaki z tyłu Kamil z przodu, jak któryś beczy zatrzymuję się na poboczu,smoka w dziubek i jedziemy dalej
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:40   #3018
Sojka1990
Zadomowienie

i troszkę zdjęć
wstawiam w maleńkim formacie bo bałam się e będą się długo ładować i sesja mi wygaśnie :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00944 - Kopia.jpg (12,3 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01050 - Kopia.jpg (20,4 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01098 - Kopia.jpg (9,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01166 - Kopia.jpg (18,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01181 - Kopia.jpg (15,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01183 - Kopia.jpg (14,6 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01193 - Kopia.jpg (12,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01369 - Kopia.jpg (15,5 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01376 - Kopia.jpg (18,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01391 - Kopia.jpg (16,5 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Sojka1990
Czas edycji: 2012-12-17 o 13:42
Sojka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:47   #3019
Sojka1990
Zadomowienie

Moje dziecko tak się sesją zmęczyło że śpi od 2 godzin
Stary 2012-12-17, 13:51   #3020
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
i troszkę zdjęć
wstawiam w maleńkim formacie bo bałam się e będą się długo ładować i sesja mi wygaśnie :P
świetne

ja mam jeszcze strój biedronki i poziomki, to jak tż wróci, to w piątek coś pokombinujemy

co do noszenia dzieci... ja nie mam nic przeciwko, uwielbiam nosić i tulić moją małą. z teściową śmiejemy się, że Oliwka wymusza noszenie, ale obie wiemy, że wcale tak nie jest, bo ona potrzebuje bliskości i jak płacze, to się uspokaja, jak jest przytulona do mnie. i nie jest tak, że muszę ją cały czas nosić, pobawi się sama,często to jest do godziny, a nawet jak 10 minut pogada do ośmiornicy to mam czas, zeby wyskoczyć do łazienki, czy zrobić sobie kawę. i nie uważam, że wychowam sobie małego potworka, bo wiem, że przez bliskość mała lepiej będzie się rozwijać. bo dziecko nie wymusza noszenia, tylko tęskni za bliskością.
wiem, że to skrajny przypadek, ale teść mi opowiadał przypadek z pracy, że rodzice przyjechali z dwumiesięcznym dzieckiem, bo sie w ogóle nie rozwija. tylko jak miało się rozwijac, jak cały czas w łóżeczku leżało, a przytulanie było tylko w trakcie karmienia i na rękach tylko do kąpania i przewijania? dlatego nie bronię się przed noszeniem małej. zwłaszcza, że sama zasypia w łóżeczku i wózku, czasami się jej zdarzy zasnąc na rękach.

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:53   #3021
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
I jak tam Wam noc minęła? Mam nadzieję, że paskudne kolki się nie pojawiły. W ogóle to cieszę się bardzo, że jesteście już w domu.

Eee ciężko... wszystko od nowa musimy uczyć... kolki nie było, ale mała chce spać u mnie na rękach, w rezultacie prawie w ogóle nie spałam... Zasypiała u mnie na klatce piersiowej bo inaczej ryk i tyle -> brałam ją na klatkę, żeby uspokoić i odkładałam, ona w ryk i tak w kółko... Wpadłam na "super" pomysł, że odłożę dopiero jak zaśnie... dwa razy zasnęłam z nią tak na klatce, jak się obudziłam to ją odkładam, no i zaraz ryk...

Też się cieszymy Dziękuję bardzo
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 13:54   #3022
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

właśnie że sypie tyle ile pisze na opakowaniu - miarka z mleczka jest przeliczeniem łyżek prawda? nie wiem dlaczego tak jest
a te kaszki na mleko to też na tych działach dziecinnych z kaszkami są?
Tak
My kupiliśmy póki co bananową i owoce leśne. Czekają na swój debiut
Z bobovity.

Zielona - Gdy będę na lapku to zmienię imię, dobrze?

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
no też bym się wkurzyła i przykro by mi było gdyby mąż pojechał w swój jedyny wolny dzień inne sprawy załatwiać
a nie mogłyście z nim jechać?
Mogłyśmy, alee..
Byliśmy tam całą sobotę. Nie obeszło się bez głupich tekstów teścia odnośnie tego, że Melcia nie może oglądać telewizji. Usłyszałam coś w stylu, że wózkiem też jeździć nie powinna, bo obraz Jej szybko miga Dodatkowo, że On z Nią na spacery jeździć nie będzie, bo On pracuje. No serio? Niesamowite
Brat TŻa też się nie popisał.. Mamy w tamtym domu swój pokój, tj. stary pokój TŻa. No i szwagier zrobił sobie z tego pokoju swój pokój. Wszystkie graty, którymi handluje poznosił. Melcia miała matę do przewijania na fotelu - pogryzł Ją pies, a teraz karton tam stoi.
Jak sobie z Jej nóżek żartowali to powiedziałam swoje, że chyba w kartonie będę Ją przebierać skoro wszystko się tam znajduje..
Mała ma katar, więc trzeba Jej babolki odciągać. Robimy to przed jedzeniem. Ja osobiście nie umiem, boje się, wyciągać Jej babolki aż prawie z zatok, więc to działka TŻa. No i Mała była głodna, więc miał to zrobić. Ale oczywiście rozmowa z tatą na temat kupna sprężarki (którą notabene sponsoruje TŻ, choć ona Mu zupełnie niepotrzebna ) była ważniejsza. I gdy Go poprosiłam usłyszałam co nieco od teścia. Wtedy też powiedział, że wydawało mi się, że Melka powinna być dla Niego najważniejsza

I to tylko zachowania, teksty z jednego dnia. Oczywiście nie wszystkie Więc nie miałam najmniejszej ochoty tam jechać, aby znowu wyśmiewano moje poglądy czy też coś innego..
Wiem, możecie uznać to za wymówkę, ale kurcze. Naprawić drukarkę można w inny dzień, przed pracą - zamiast spania dłużej..

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
  • 1 podwójna pierś z kurczaka - duża
  • 200 g mozzarelli
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki pikantnej przyprawy do kurczaka
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka vegety
  • bułka tarta
  • panierka pikantna
  • oliwa
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i mielimy, przekładamy mięso do miseczki, dodajemy jajko, przyprawę do kurczaka, pieprz, Vegetę oraz około 3 - 4 łyżki bułki tartej - wyrabiamy całość na jednolitą masę, jeżeli będzie zbyt luźna dodajemy troszkę bułki tartej, Mozzarellę kroimy w kostkę takiej wielkości aby zawinąć ją w mięso. Na zwilżoną rękę nakładamy około łyżki farszu, rozklepujemy kotlecik, nakładamy mozzarellę i formujemy kotlecik, który obtaczamy w pikantnej panierce, Na patelni rozgrzewamy oliwę na której pieczemy kotleciki na złoty kolor pod przykryciem po około 5 minut z każdej strony - kotleciki mają być złociste. Można smażyć pod przykryciem.

i gotowe zdjęcie poniżej
Wygląda przesmacznie. Muszę wypróbować!
Choć wczoraj zrobiłam pierś ze śliwką i wybrzydzali No, ale skąd mogłam wiedzieć, że nie przepadają za śliwką?

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Nie pochwaliłam się moja Zuzia dzisiaj pierwszy raz śmiała się w głos,cudowne
Już się nie mogę doczekać!

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Powinnam spać, a siedzę jak głupia w internecie! Jestem co wieczór jakaś podekscytowana, że dziecko śpi ciągłym snem, a ja mam czas dla siebie
Ja to nie umiem znaleźć sobie miejsca jak Melka śpi.
Stary 2012-12-17, 14:02   #3023
zielona1911
Zakorzenienie

Sojka super są te zdjecia!! ja moge sobie tylko pomarzyc.
Ja mam zwykła cyfrowke samsung ES15 http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Samsung-ES15 i nia wychodza fatalnie zdjecia,to juz lepsze na nokii 3310

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

powiedzmy ze juz robie tym trupem zdjecia czyli musze zdbac o tło,malucha rozebrac i jakie rekwizyty? czapke mam ale przy jej zakladaniu bedzie ryk. i czy robic zdjecia z lampa? bo bez lampy jest ciemno i jest zamazane.Mam tryb makro portret
Stary 2012-12-17, 14:14   #3024
colds
Zakorzenienie

gda - Wcale się Tamlin nie dziwię. Melcia jak jest noszona przez dłuższy czas jednego dnia, tj. mowa np. o 30minutach, to później leżeć sama nie chce. Krzyczy, rzuca się, robi się purpurowa, aby tylko być na rękach. Fakt, dzieje się tak tylko tego jednego dnia, ale nie wyobrażam sobie aby Melka robiła tak później codziennie z przyzwyczajenia , bo ja tego jednego dnia jestem bliska wylądowania w wariatkowie.

Cytat:
my mamy szczepienie 27 grudnia
My 2stycznia. Miłe rozpoczęcie roku, nie ma co.

maggie - dla Zuzi!

Cytat:
i troszkę zdjęć
Bosko!
Stary 2012-12-17, 14:20   #3025
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
świetne

ja mam jeszcze strój biedronki i poziomki, to jak tż wróci, to w piątek coś pokombinujemy

co do noszenia dzieci... ja nie mam nic przeciwko, uwielbiam nosić i tulić moją małą. z teściową śmiejemy się, że Oliwka wymusza noszenie, ale obie wiemy, że wcale tak nie jest, bo ona potrzebuje bliskości i jak płacze, to się uspokaja, jak jest przytulona do mnie. i nie jest tak, że muszę ją cały czas nosić, pobawi się sama,często to jest do godziny, a nawet jak 10 minut pogada do ośmiornicy to mam czas, zeby wyskoczyć do łazienki, czy zrobić sobie kawę. i nie uważam, że wychowam sobie małego potworka, bo wiem, że przez bliskość mała lepiej będzie się rozwijać. bo dziecko nie wymusza noszenia, tylko tęskni za bliskością.
wiem, że to skrajny przypadek, ale teść mi opowiadał przypadek z pracy, że rodzice przyjechali z dwumiesięcznym dzieckiem, bo sie w ogóle nie rozwija. tylko jak miało się rozwijac, jak cały czas w łóżeczku leżało, a przytulanie było tylko w trakcie karmienia i na rękach tylko do kąpania i przewijania? dlatego nie bronię się przed noszeniem małej. zwłaszcza, że sama zasypia w łóżeczku i wózku, czasami się jej zdarzy zasnąc na rękach.
Zgadzam się 100%!

Ale dodam od siebie, że w tej książce dr Karpia (tam gdzie metoda 5S), pisze on że dopiero po 6 miesiącu dziecko się orientuje, że może coś wymusić płaczem. Wcześniej każdy płacz jest pokierowany jakąś potrzebą - fizjologiczną lub emocjonalną. I ja się z tym zgadzam, bo noszę Henia, a odłożony może się bawić, gapić też nawet godzinę.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
gda - Wcale się Tamlin nie dziwię. Melcia jak jest noszona przez dłuższy czas jednego dnia, tj. mowa np. o 30minutach, to później leżeć sama nie chce. Krzyczy, rzuca się, robi się purpurowa, aby tylko być na rękach. Fakt, dzieje się tak tylko tego jednego dnia, ale nie wyobrażam sobie aby Melka robiła tak później codziennie z przyzwyczajenia , bo ja tego jednego dnia jestem bliska wylądowania w wariatkowie.
To mój tak robił, ale jak miał miesiąc, bo chciał się gapić z góry. I nosiłam non stop, a teraz nie wymusza wcale
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 14:29   #3026
Asiuulka89
Zakorzenienie

Tez sie z tym zgadzam ze jesli dziecko płacze to my vos jest. Teraz podczas pobytu sie o tym przekonałam. Hasio przez 4 dni noszony bon stop bo płakał a teraz jak juz zdrowieje znowu polezy w lizeczku na macie i sie pobawi pięknie
Stary 2012-12-17, 14:30   #3027
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
i troszkę zdjęć
Superrrr
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Tak
My kupiliśmy póki co bananową i owoce leśne. Czekają na swój debiut
Z bobovity.

Zielona - Gdy będę na lapku to zmienię imię, dobrze?

Mogłyśmy, alee..
Byliśmy tam całą sobotę. Nie obeszło się bez głupich tekstów teścia odnośnie tego, że Melcia nie może oglądać telewizji. Usłyszałam coś w stylu, że wózkiem też jeździć nie powinna, bo obraz Jej szybko miga Dodatkowo, że On z Nią na spacery jeździć nie będzie, bo On pracuje. No serio? Niesamowite
Brat TŻa też się nie popisał.. Mamy w tamtym domu swój pokój, tj. stary pokój TŻa. No i szwagier zrobił sobie z tego pokoju swój pokój. Wszystkie graty, którymi handluje poznosił. Melcia miała matę do przewijania na fotelu - pogryzł Ją pies, a teraz karton tam stoi.
Jak sobie z Jej nóżek żartowali to powiedziałam swoje, że chyba w kartonie będę Ją przebierać skoro wszystko się tam znajduje..
Mała ma katar, więc trzeba Jej babolki odciągać. Robimy to przed jedzeniem. Ja osobiście nie umiem, boje się, wyciągać Jej babolki aż prawie z zatok, więc to działka TŻa. No i Mała była głodna, więc miał to zrobić. Ale oczywiście rozmowa z tatą na temat kupna sprężarki (którą notabene sponsoruje TŻ, choć ona Mu zupełnie niepotrzebna ) była ważniejsza. I gdy Go poprosiłam usłyszałam co nieco od teścia. Wtedy też powiedział, że wydawało mi się, że Melka powinna być dla Niego najważniejsza

I to tylko zachowania, teksty z jednego dnia. Oczywiście nie wszystkie Więc nie miałam najmniejszej ochoty tam jechać, aby znowu wyśmiewano moje poglądy czy też coś innego..
Wiem, możecie uznać to za wymówkę, ale kurcze. Naprawić drukarkę można w inny dzień, przed pracą - zamiast spania dłużej..

Wygląda przesmacznie. Muszę wypróbować!
Choć wczoraj zrobiłam pierś ze śliwką i wybrzydzali No, ale skąd mogłam wiedzieć, że nie przepadają za śliwką?

Już się nie mogę doczekać!

Ja to nie umiem znaleźć sobie miejsca jak Melka śpi.
Wcale Ci się nie dziwię że nie chcesz tam jeździć. Kurcze, teraz Wy powinnyście być naważniejsze dla TŻ, bo teraz to Wy jesteście jogo najbliższą rodziną. No i ta sprawa z pokojem! Wiadomo że każde wyjście z dzieckiem, zwłaszcza na cały dzień to lekka dezorganizacja i warto mieć wtedy miejsce, w którym można się z tym ogarnąć, a oni Was tego miejsca pozbawili

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Sojka super są te zdjecia!! ja moge sobie tylko pomarzyc.
Ja mam zwykła cyfrowke samsung ES15 http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Samsung-ES15 i nia wychodza fatalnie zdjecia,to juz lepsze na nokii 3310

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

powiedzmy ze juz robie tym trupem zdjecia czyli musze zdbac o tło,malucha rozebrac i jakie rekwizyty? czapke mam ale przy jej zakladaniu bedzie ryk. i czy robic zdjecia z lampa? bo bez lampy jest ciemno i jest zamazane.Mam tryb makro portret
mam taką samą zwykłą cyfrówkę jak Ty i sobie radzę. Wiadomo, nie są to fenomenalne zdjęcia, ale daje radę. Na 30 zrobionych trafi się jedna perełka. Gdzieś czytałam najważniejszą zasadę - "Jak zrobić dziecku dobre zdjęcie? Przede wszystkim ROBIĆ"

Dziewczyny, korzystacie ze śpiworków do spania? O takich na przykład http://allegro.pl/salvador-outlet-su...844973333.html (sprzedawca przypadkowy)? Bo ja wcześniej byłam na to napalona jak dzik na szyszki, a jak dostaliśmy to przestało m się podobać... owszem, dziecko się nie rozkopuje, ale w nocy pozapinać je w tym po karmieniu i przewijaniu gdy śpi i nie obudzić to sztuka...

Edytowane przez Iwa844
Czas edycji: 2012-12-17 o 14:35
Iwa844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 14:34   #3028
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Superrrr

Wcale Ci się nie dziwię że nie chcesz tam jeździć. Kurcze, teraz Wy powinnyście być naważniejsze dla TŻ, bo teraz to Wy jesteście jogo najbliższą rodziną. No i ta sprawa z pokojem! Wiadomo że każde wyjście z dzieckiem, zwłaszcza na cały dzień to lekka dezorganizacja i warto mieć wtedy miejsce, w którym można się z tym ogarnąć, a oni Was tego miejsca pozbawili

mam taką samą zwykłą cyfrówkę jak Ty i sobie radzę. Wiadomo, nie są to fenomenalne zdjęcia, ale daje radę. Na 30 zrobionych trafi się jedna perełka. Gdzieś czytałam najważniejszą zasadę - "Jak zrobić dziecku dobre zdjęcie? Przede wszystkim ROBIĆ"

dokładnie!! mi teraz na 480 zdjęć zrobionych lustrzanką wyszło z 15 nadających się do czegokolwiek !
Stary 2012-12-17, 14:43   #3029
Asiuulka89
Zakorzenienie

Rozmawiałam z Katiem (przemila osóbka) i Kubus jest grzeczny oprócz kaszlu wyglada na zdrowego. Zaczął dostawać sterydy zeby szybciej oskrzela wyzdrowialy. Warunki maja dobre maja swój pokój Katiem ma swoje łóżko wiec jest ok
Stary 2012-12-17, 14:49   #3030
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
[/B]

dokładnie!! mi teraz na 480 zdjęć zrobionych lustrzanką wyszło z 15 nadających się do czegokolwiek !

ja zawsze robię telefonem, bo szybciej się zapisują a wystarczy że dziecię popatrzy się w inną stronę i foto często już nie jest takie ładne, jakby patrzyło się w obiektyw

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości