|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
my mamy szczepienie 27 grudnia
|
|
|
|
#3002 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
my mielismy miec 27 listopada i od tego czasu przychodnia caly czas przesuwa nam terminy i szlak mnie zaraz trafi bo chodze jak głupia i wiecznie cos wymyslaja a to w poniedzialki nie bo duzo ludzi,potem nie bo lekarza/pielegniarki niema,potem ze wszyscy chorzy,chyba ☠☠☠☠a zmienie przychodnie
|
|
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa weszłam na wagę po śniadaniu i coś ruszyło! Jest 59,5 kg. Czyli 4,5 kg zostało
![]() Nisia - ja swojego woziłam z tyłu i wtedy się darł. Wiadomo stresik był Ale teraz zaczęłam go wozić z przodu i mniej płacze. Na szczęście mamy automat, więc prawą ręką mogę go zabawiać A niestety jazda w porze drzemki się nie sprawdza, bo jest taki wykończony, że się drze i zasypia dopiero u celu Tylko z tyłu mam isofix i wtedy czuję się bezpieczniej z nim
|
|
|
|
#3004 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam z przodu poduche u pasazera i nie da sie jej wyłączyc... i jeszcze bym moze i woziła małego z przodu ale na szybie pasazera obrazek wielki ze zakaz fotelika na przednim siedzeniu wiec przy kontroli nawet jak bym udawala ze nie wiedzialam tp nikt by mi nie uwierzyl
|
|
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeżdże autobusem niskopodłogowym
![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- i tez jest zaje*iście
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
teraz mam chwilke. Jasiu ma juz tylko zalegająca flegme wiec oklepujemy i kaszlemy ile wlezie Zuzia jeszcze ma delikatne zmiany ale jutro prawdopodobnie wyjdzie. To co u nas a teraz info od KatiemKubus miał dzisiaj pobierana krew a zaraz bedzie wizyta następna rano nadal była obturacja a o wyjściu nikt nic nie wspominał. Nisia ja jeżdżę z dwojka o daje rade oby dwoje jyz z tylu jeżdżą. Sojka pochwał sie fotkami Ja obiektyw mam 18-135 ale w domy nam ten 18-55 i po przeczytaniu tych rad musze go teraz założyć i spróbować cos pocykac
|
|
|
|
#3007 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. A mój nic, zero skruchy, chyba mu dobrze beze mnie, no cóż i u rodziców też nie jest źle, więc niech się buja .Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#3008 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewuszki
![]() Dzisiaj dentysta mnie czeka na 17:30 wynajmuje sobie siostrę jako nianie dzisiaj Zastanawiam się czy wszystko ok z Moim Maksem bo potrafi prawie cały dzień przespać tak jak za czasów kiedy był noworodkiem .. to normalne??Czy mam się martwić? Może pogoda nie niego tak wpływa? lilka00 oj ja kiedyś wsiadłam za kierownice do auta to bałam się ruszyć żeby nie odjechać mimo, że samochód był jeszcze nie odpalony. Nie nadaję się do tego tak więc nawet nie myślę o zdawaniu prawka. Edytowane przez marzenka1984 Czas edycji: 2012-12-17 o 12:51 |
|
|
|
#3009 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z promocji też wczoraj skorzystałam. |
|
|
|
|
#3010 | |||||
|
Zakorzenienie
|
wkurza mnie ta reklama! wrr!
Cytat:
Cytat:
jak Zuzana Cytat:
Cytat:
dziś dała mi pospać do 10.30. budzę się, a tu maleństwo moje przytulone do mnie się śmieje i patrzy tymi cudownymi oczyskami Cytat:
jazdę we dwie opanowałyśmy do perfekcji prawie. I to jeszcze z psem, który dziś mi się chyba szaleju najadł, bo lata mi po pokoju jak głupi skacząc wokół ławy: fotel, kanapa, fotel, rundka w koło i znów to samo. i tak od 40 minut! wariat! Zuzania dziś kończy 4 mce! ciacho dla wszystkich ![]()
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
Taka mała zapowiedź naszej dzisiejszej pracy z niepełnospranym aparatem więc jakość taka se
|
#3012 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze fajnie tak się pobawić w zdjęcia z maluchem
tymbardziej że Zocha uwielbia obiektyw i dźwięk spustu migawki :P
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech się tatuś stara ile się dajest kilka fajnych ale jeszcze do smyka podjadę ![]() Cytat:
Ony ma teksty nie z tej ziemi normalnie .. szkoda że sam nie spróbuje ehhh ... zresztą co tu dużo mówić skoro jednym babcie mogą pomagać a inni muszą sami ... brak słów Cytat:
ja z duśkę worze z przodu jest mi wygodniej i ją mam na oku sojka pięknie !
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
w C&A sa przeceny 50% zarowno w sklepie internetowym jak i stacjonarnym. wejdzcie na ich stronke
|
|
|
|
#3017 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Zadomowienie
|
i troszkę zdjęć
![]() wstawiam w maleńkim formacie bo bałam się e będą się długo ładować i sesja mi wygaśnie :P
Nasze Cudo Zośka 05.09.2012, 2910gram, 52cm miłości Edytowane przez Sojka1990 Czas edycji: 2012-12-17 o 13:42 |
|
|
|
#3019 |
|
Zadomowienie
|
|
#3020 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
ja mam jeszcze strój biedronki i poziomki, to jak tż wróci, to w piątek coś pokombinujemy ![]() co do noszenia dzieci... ja nie mam nic przeciwko, uwielbiam nosić i tulić moją małą. z teściową śmiejemy się, że Oliwka wymusza noszenie, ale obie wiemy, że wcale tak nie jest, bo ona potrzebuje bliskości i jak płacze, to się uspokaja, jak jest przytulona do mnie. i nie jest tak, że muszę ją cały czas nosić, pobawi się sama,często to jest do godziny, a nawet jak 10 minut pogada do ośmiornicy to mam czas, zeby wyskoczyć do łazienki, czy zrobić sobie kawę. i nie uważam, że wychowam sobie małego potworka, bo wiem, że przez bliskość mała lepiej będzie się rozwijać. bo dziecko nie wymusza noszenia, tylko tęskni za bliskością. wiem, że to skrajny przypadek, ale teść mi opowiadał przypadek z pracy, że rodzice przyjechali z dwumiesięcznym dzieckiem, bo sie w ogóle nie rozwija. tylko jak miało się rozwijac, jak cały czas w łóżeczku leżało, a przytulanie było tylko w trakcie karmienia i na rękach tylko do kąpania i przewijania? dlatego nie bronię się przed noszeniem małej. zwłaszcza, że sama zasypia w łóżeczku i wózku, czasami się jej zdarzy zasnąc na rękach. |
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eee ciężko... wszystko od nowa musimy uczyć... kolki nie było, ale mała chce spać u mnie na rękach, w rezultacie prawie w ogóle nie spałam... Zasypiała u mnie na klatce piersiowej bo inaczej ryk i tyle -> brałam ją na klatkę, żeby uspokoić i odkładałam, ona w ryk i tak w kółko... Wpadłam na "super" pomysł, że odłożę dopiero jak zaśnie... dwa razy zasnęłam z nią tak na klatce, jak się obudziłam to ją odkładam, no i zaraz ryk... Też się cieszymy Dziękuję bardzo
|
|
|
|
|
#3022 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My kupiliśmy póki co bananową i owoce leśne. Czekają na swój debiut ![]() Z bobovity. Zielona - Gdy będę na lapku to zmienię imię, dobrze? ![]() Cytat:
Byliśmy tam całą sobotę. Nie obeszło się bez głupich tekstów teścia odnośnie tego, że Melcia nie może oglądać telewizji. Usłyszałam coś w stylu, że wózkiem też jeździć nie powinna, bo obraz Jej szybko miga ![]() Brat TŻa też się nie popisał.. Mamy w tamtym domu swój pokój, tj. stary pokój TŻa. No i szwagier zrobił sobie z tego pokoju swój pokój. Wszystkie graty, którymi handluje poznosił. Melcia miała matę do przewijania na fotelu - pogryzł Ją pies, a teraz karton tam stoi. ![]() Jak sobie z Jej nóżek żartowali to powiedziałam swoje, że chyba w kartonie będę Ją przebierać skoro wszystko się tam znajduje.. ![]() Mała ma katar, więc trzeba Jej babolki odciągać. Robimy to przed jedzeniem. Ja osobiście nie umiem, boje się, wyciągać Jej babolki aż prawie z zatok, więc to działka TŻa. No i Mała była głodna, więc miał to zrobić. Ale oczywiście rozmowa z tatą na temat kupna sprężarki (którą notabene sponsoruje TŻ, choć ona Mu zupełnie niepotrzebna ![]() I to tylko zachowania, teksty z jednego dnia. Oczywiście nie wszystkie Więc nie miałam najmniejszej ochoty tam jechać, aby znowu wyśmiewano moje poglądy czy też coś innego.. Wiem, możecie uznać to za wymówkę, ale kurcze. Naprawić drukarkę można w inny dzień, przed pracą - zamiast spania dłużej.. Cytat:
Choć wczoraj zrobiłam pierś ze śliwką i wybrzydzali No, ale skąd mogłam wiedzieć, że nie przepadają za śliwką? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka super są te zdjecia!! ja moge sobie tylko pomarzyc.
Ja mam zwykła cyfrowke samsung ES15 http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/produkt/Samsung-ES15 i nia wychodza fatalnie zdjecia,to juz lepsze na nokii 3310 ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- powiedzmy ze juz robie tym trupem zdjecia czyli musze zdbac o tło,malucha rozebrac i jakie rekwizyty? czapke mam ale przy jej zakladaniu bedzie ryk. i czy robic zdjecia z lampa? bo bez lampy jest ciemno i jest zamazane.Mam tryb makro portret
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
gda - Wcale się Tamlin nie dziwię. Melcia jak jest noszona przez dłuższy czas jednego dnia, tj. mowa np. o 30minutach, to później leżeć sama nie chce. Krzyczy, rzuca się, robi się purpurowa, aby tylko być na rękach. Fakt, dzieje się tak tylko tego jednego dnia, ale nie wyobrażam sobie aby Melka robiła tak później codziennie z przyzwyczajenia
, bo ja tego jednego dnia jestem bliska wylądowania w wariatkowie. ![]() My 2stycznia. Miłe rozpoczęcie roku, nie ma co. ![]() maggie - dla Zuzi! Cytat:
|
|
|
|
|
#3025 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dodam od siebie, że w tej książce dr Karpia (tam gdzie metoda 5S), pisze on że dopiero po 6 miesiącu dziecko się orientuje, że może coś wymusić płaczem. Wcześniej każdy płacz jest pokierowany jakąś potrzebą - fizjologiczną lub emocjonalną. I ja się z tym zgadzam, bo noszę Henia, a odłożony może się bawić, gapić też nawet godzinę. ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
I nosiłam non stop, a teraz nie wymusza wcale
|
||
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Tez sie z tym zgadzam ze jesli dziecko płacze to my vos jest. Teraz podczas pobytu sie o tym przekonałam. Hasio przez 4 dni noszony bon stop bo płakał a teraz jak juz zdrowieje znowu polezy w lizeczku na macie i sie pobawi pięknie
|
|
|
|
#3027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, korzystacie ze śpiworków do spania? O takich na przykład http://allegro.pl/salvador-outlet-su...844973333.html (sprzedawca przypadkowy)? Bo ja wcześniej byłam na to napalona jak dzik na szyszki, a jak dostaliśmy to przestało m się podobać... owszem, dziecko się nie rozkopuje, ale w nocy pozapinać je w tym po karmieniu i przewijaniu gdy śpi i nie obudzić to sztuka... Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-17 o 14:35 |
|||
|
|
|
#3028 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie!! mi teraz na 480 zdjęć zrobionych lustrzanką wyszło z 15 nadających się do czegokolwiek !
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z Katiem (przemila osóbka) i Kubus jest grzeczny oprócz kaszlu wyglada na zdrowego. Zaczął dostawać sterydy zeby szybciej oskrzela wyzdrowialy. Warunki maja dobre maja swój pokój Katiem ma swoje łóżko wiec jest ok
|
|
|
|
#3030 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
ja zawsze robię telefonem, bo szybciej się zapisują a wystarczy że dziecię popatrzy się w inną stronę i foto często już nie jest takie ładne, jakby patrzyło się w obiektyw
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

teraz mam chwilke. Jasiu ma juz tylko zalegająca flegme wiec oklepujemy i kaszlemy ile wlezie 

wisi na mnie słodko smerfik mój maniuni