|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uje muje, dzikie węże, czy wytrzymam z przyszłym mężem? ;) PM 2014 cz. 6
Cytat:
Tż chce zaprosić wszystkich kuzynów pierwszej lini.... Jego mama ma chyba z 5 rodzeństwa, każde ma 3 dzieci i każde z tych dzieci ma swoją 3 dzieci Ja mam tylko 5 kuzynostwa pierwszej lini i z nich zamierzam zaprosić tylko dwoje bo po co mam zapraszać kogoś z kim zamienię trzy zdania raz na cztery lata?Cytat:
Chciałabym zatańczyć tak lekko. Jednak wątpię by efekt był taki jak na filmie uffff jak dobrze, że nie będziemy mieli kameruna ![]() Wydaj mi się, że tańce łączone miały za zadanie zaskakiwać gości... raz widziałam taki filmik, gdzie w tle słychać "pewnie teraz zatańczą break dance". Większość par robi to nieudolnie. |
||
|
|
|
#1082 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Prawda, prawda ![]() Cytat:
śmiał się i sprawdzał czy się nie opiłam ![]() kroooliczek89 cieszę się, że Twój TŻ zaczął rozmawiać o weselu i tak samo uważam, że nie ma co się szarpać my chcemy się zmieścić w 20 tys.Cytat:
my dla rodziców TŻ nic nie kupujemy bo prawdopodobnie nie będziemy z nimi spędzać świąt. Został nam jeszcze prezent dla mamy i ja jeszcze TŻ nic nie kupiłam jutro jedziemy na zakupy ![]() Cytat:
Pewnie, że można witaj pytałaś czy studiujemy. pracujemy. Ja zaocznie studiuje dziennikarstwo i szukam pracy, bo niedawno zwolniłam się. Jestem na 3 roku i w lipcu się bronię TŻ jest na 4 roku i broni się w czerwcu ![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3816946 9]UWAGA! w;asnie minal rowno rok odkad TZ stwierdzil ze "w tym roku mi sie oswiadczy". Pijemy na moj koszt.[/QUOTE] ![]() To kiedy umawiamy się na granie? ![]() Dobra, dobra zaraz Wam opowiem ![]() aszuelka szczerze mówiąc ja nie lubię takich pierścionków, ale on jest Twój i Tobie ma się podobać Piankka fajowska choina moi rodzice też wczoraj kupili choinkę ![]() Cytat:
nom teraz my możemy coś dla nich wykombinować ![]() Pisałyście o nazwach Waszych samochodów... my naszej corsie daliśmy ''Czarna strzała'' i ''Szerszeń'' ![]() A co do tańców to w ogóle się jeszcze nad tym nie zastanawiałam
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
My zatańczymy zwykłego przytulańca(bo na kursy tańca nie mamy czasu) a poza tym... zatańczymy dla siebie pierwszy raz jako małżeństwo, a nie dla kogoś będę tańczyć
dziwna jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Nasze auta nie mają "imionów"
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
Laski a zapomniałam się Wam pochwalić
wczoraj uzgodniliśmy z TŻ datę naszego ślubu -> 16.08.2014 ![]() To już coś, bo jeszcze nie mamy nic poza tym Dooobra wracam do pracy bo se bimbam a roboty coraz więcej |
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i w sumie u nas wszyscy utrzymują kontakt ze sobą prawie cały czas, nie tylko od święta ![]() Co do pierwszego tańca to zawsze marzyło mi się coś tradycyjnego typu "przetańczyć z tobą chcę całą noc" ale zobaczymy czy mi się nie odwidzi do wesela
13-06-17 Edytowane przez starry_eyes Czas edycji: 2012-12-17 o 13:19 |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też sobie bimbam a na 14 do pracy wtedy to dopiero będę bimbać |
|
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
Coraz więcej się nas robi
Super 2014 to będzie dobry rok!Waniliova - rozsądna kwota, my nie robimy wesela, ale też nie chcemy przegiąć z budżetem. Inwestycja pójdzie w podróż poślubną Dziewczyny, macie jakieś sprawdzone sposoby na katar? Męczy mnie od dwóch tygodni
|
#1088 |
|
Zadomowienie
|
Acatar ?
|
|
|
|
#1089 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
Chłop by mi chyba ze śmiechu padł, jakbym mu kazała uczyć się jakiś układów jezzzuuuu jak mi się spać chce, jeszcze 2,5 h w robocie, obiad na szybko i uciekam załatwiać drugą robotę, chyba dzisiaj padnę o 21
|
|
#1090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sprzeczać się z nim nie będę, bo też nie chcę żadnych wydziwień
|
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna data ![]() Cytat:
![]() A na katar polecam Acatar
|
|
#1092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nam rodzice sponsorują wesele, a podóż poślubną dostaniemy od moich rodziców w ramach prezentu ślubnego . Kocham rodziców strasznie za to co dla mnie robią.
|
|
#1093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie, czy u was też się mówi "ślubować" w odniesieniu do ślubu? bo ja czasem komuś tak powiem to robia wielkie oczy. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1094 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() UCIEKAM DO PRACY |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rodzice Twojego TŻ? Nic się nie dokładają? ![]() Piankka wzajemnie miłego dnia
|
|
#1096 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam z mamą na wycieczce w Turcji i absolutnie się zakochałam, bardzo bym chciała, żeby TŻ też mógł się zakochać w tym kraju (To będzie jego 1 letni wyjazd za granicę)---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
|
|
#1097 |
|
Konto usunięte
|
u nas tez rodzice nie beda finansowac. chcieli by ale ja wiem ze zarowno tesciowa jak i moja mama by sie rzadzily mega. jak chca to niech dadza w prezencie i tyle
|
|
|
|
#1098 |
|
Winter is coming
|
U mnie rodzice na pewno część sfinansują, zaliczki płacimy pół na pół i myślę, że z resztą będzie podobnie. Pytamy ich zresztą o zdanie co do organizacji, decyzje podejmujemy wspólnie - tzn. my wybieramy, oni przyklepują, jak na razie żadnych wojen nie było.
Adzia, Turcja to świetny wybór ![]() Ja jeszcze nie wiem, czy gdzieś się wybierzemy, raczej wątpię, a jak już to niedaleko i niedrogo Niestety kolejne lata to ogromne wydatki, jego aplikacja, wesele, ewentualne mieszkanie i rozpoczęcie DG, koszmar....
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie to ja mam wyrzuty sumienia bo moja mama już odkłada. Najchętniej to zrobiłabym małe przyjęcie... właśnie ze względu na to że sama nie uzbieram na wesele :/ Ojciec stwierdził, że się "rządzę" i nic nie da. Jak ma zatrudnić kwartet smyczkowy zamiast dj to ja dziękuję... stwierdził, że mam pojawić się na ślubie i ewentualnie wybrać sukienkę
|
|
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
U mnie jest podobnie jak u veliki. Rodzice pomagają nam finansowo w organizacji wesela. Jak do tej pory my zapłaciliśmy zaliczkę za salę 200 zł za zespół 500 zł i za katering 500 zł mamuśka moja płaciła bo pierwsza wyskoczyła z kasiurą
Za suknię ślubną jak i poprawinową i wszystkie inne dodatki włącznie z kosmetyczką i fryzjerką sama sobie płacę Ale nie wtrącają się, nie narzucają nam nic, to my sami pytamy ich o zdanie i rady
|
#1101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
O to blisko mnie ja z Tarnowa ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
Fajny pomysł z ta lambadą
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby naprawdę nie chcieli, to na pewno by się nie dołożyli.A co do podróży poślubnej to my planujemy Wyspy Kanaryjskie
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja data Super ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- U mnie rodzice nawet nie zaproponowali że sfinansuja wesele... wiec my nie mamy wyjścia i musimy sami zbierac
|
|
#1104 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Są słodkie i świetne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie tak gotuje tatuś jak przyjeżdżam z TŻ'em Mama zawsze dba o słodkości i pyszne herbaty dla mnie Lista piosenek... Trochę już mam upatrzonych, a tak to moja świadkowa ma wszystko co możliwe na komputerze ![]() Cytat:
a taniec będzie nasz - sami będziemy kombinować ![]() Cytat:
![]() Tycikata ślubujemy tego samego dnia! ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- My także zbieramy sami, a rodzice dołożą tyle ile będą mogli. |
|||||
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice na dzień dzisiejszy myślą, że będą nam płacić za wesele. Bo jeszcze nie mówiliśmy im że mamy już konkretną datę wybraną
A razem z N. jednogłośnie stwierdziliśmy że nie przyjmiemy od nich pieniędzy na wesele, sami chcemy je zorganizować. Jeśli chcą nam dać pieniądze niech dadzą w prezencie, wtedy nie odmówimy
|
|
|
|
#1106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie mama już mi planuje wesele, się zdziwi xd Rodzice tż może i nie nadzą kasy na ślub, ale wiem że w prezencie ślubnym dadzą nam 10 tysięcy. Zresztą, coraz bardziej mam ochotę na kameralne przyjęcie żeby móc więcej odłożyć na mieszkanie. |
|||
|
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
Kishlaczkowa my też właśnie chcemy piosenkę na pierwszy taniec po polsku.. A tutaj ciężki wybór, no nie ma takiej co by mi jakoś szczególnie odpowiadała bo P. jest zgodny i stwierdził, że wybranie piosenki pozostawia mnie
Najwyżej z kilku ostatecznych pomoże mi wybrać ta jedyną![]() Ale zrobiliśmy ostatnio postęp i wybraliśmy już piosenkę,która będzie podczas podziękowania dla rodziców
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Klaudia jaką wybraliście??
My pewnie rodzicom, a raczej mojej mamie i babci i rodzicom P zaśpiewamy coś sami
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słuchałam dzisiaj kilka propozycji na pierwszy taniec i przy prawie każdej poryczałam się jak bóbr Boję się co będzie na ślubie ![]() adziia fajna ta lambada ![]() Właśnie gadałam z mamą i każe mi się nie martwić kosztami wesela. Ona jest dla mnie za dobra )
|
|
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Najprawdopodobniej będzie to właśnie ta
https://www.youtube.com/watch?v=U9Zsh7dGhW8 A sami lepiej nie będziemy ryzykować zdrowia gości, bo ani ja, ani P. nie mamy talentu do śpiewania
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Tak wstępnie to wychodzi nam koło 150 osób (zalety dużej rodziny 
Tż chce zaprosić wszystkich kuzynów pierwszej lini.... Jego mama ma chyba z 5 rodzeństwa, każde ma 3 dzieci i każde z tych dzieci ma swoją 3 dzieci 

17 maj 2014
Teraz musi na siebie uważać! A tą hiperwentylację będą jakiś leczyć?
Boję się co będzie na ślubie