MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 13:58   #2701
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
leżymy i pachniemy a do tego tyjemy ołłł je

nie mam co do tego wątpliwości
och jak miło, że nie masz wątpliwości, co do własnego zdania

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 14:00   #2702
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja taką sobie przywożę z Ukrainy. Do drinków i w GK można ją czasem kupić... ale 0,33 l z tego co pamietam 4,50 zł
powariowali

Cytat:
no i dlatego na razie jem jabłko do południa. wczoraj miałam surówkę z marchewki - więc odpuściłam jabłko. ale jak ja bez buraków przeżyję?! hehe
na szczęście doczytałam że awokado mogę tyle radości
Muszę powiedzieć chłopu żeby mrożonki przejrzał - może coś będzie bez cukieru
Nie mogę się dodzwonić do tej Kliniki chUJot normalnie - jak zwykle
chciałabym mieć już zalecenia. wiedziałabym na czym stoję - a nie tylko net
mrożonki w sklepie ? Czy w lodówce ? Bo w sklepie sporo ! Ale ogólnie słuchajcie w zimie jadłam zawsze mało truskawek mrożonych, ale ostatnio mi smaka narobiłyście i kupiłam kilka razy truskawki mrożone. Boshe jakie to drogie 7 - 8 zł przeginają ! Mój excel z trudem to zniósł D

A do kliniki to nie wiem czy się dodzwonisz, może chłopa wyślij do rejestracji ?

Moderna Ty to masz jakieś adhd ) podziwiam, z tym malowaniem
Stary 2012-12-17, 14:05   #2703
mariolci
Rozeznanie

Mamuśki z tą wagą to tak różnie bywa, ze na prawde szkoda tym sobie głowy zawracac, akzdy powinien dbac o siebie i wiedziec co jest najlepsze dla zdrowia maleństwa A to ile kto przytyje tojuz sprawa genów, jedzenia, no i wieluuu innych spraw. Ja np waże sie co jakis czas i tak sobie mysle ze nie chciałabym przytyc jakos starsznie bo zawsze miałam problemy z rzuceniem kg, ale tak na parwde nie ejst to dla mnie ważne, najwazniejszy mój Księciunio.

A ja od dzis sie zastanawiam czy zapisać sie na szkołe rodzenia bo dzis 23t1d a zajecia trwają przez 12 tygodni takze czas podjąc decyzje. Hm sama nie wiem co to zrobic, z jednej strony fajnie bo poznam połozne, moze jakieś kontakty załapie bo to skzoła rodzenia ze szpitala w którym chce rodzic i gdzie ejst mój gin prowadzący, ale przeraza mnie troche wizja 2 godzinnego siedzenia i słuchania bo ja raczej taka rozlatana

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/10289
mariolci jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 14:06   #2704
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
mrożonki w sklepie ? Czy w lodówce ? Bo w sklepie sporo !
w sklepie. mam bardzo małą zamrażarkę a tam lody z sierpnia i września (wszak w ciąży miałam jeść lody na masę a tu tylko buraki i buraki ) jutro mam gości, pojutrze, muszę skarmić
ale sobie przypomniałam że mam poziomki leśne w zamrażarce. Babcia Torresa nazbierała będę miała coś miłego w święta

Cytat:
Mój excel z trudem to zniósł

Cytat:
A do kliniki to nie wiem czy się dodzwonisz, może chłopa wyślij do rejestracji ?
on już po przerwie a rejestracja tylko do 15ej.
podjadę jutro i wezmę ich na litość

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 14:07   #2705
Dragusia88
Zakorzenienie

witam z pociagu. Informuje ze jak ktoras jest zainteresowana termometrem od strippi to w superpharmie jest za 89,99 wybiore sie po niego w srode lub czwartek hene. Gratuluje torresika duzego i michalinki juz kawal babeczki. Ale liwka zawiodlaw mnie mialysmy razem na wadze przybierac a teraz ja chyba za ciebie tyje heh. No jak miekka dzyjka yo juz lez i pachnij. Ja cie obstawiam dopiero jako druga do rozpakowywania hihi. Nestelle a kto ma kare ty czy maz ze seksu 3 dni nie bylo kasia co do koli waniliowej fuj

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 14:07   #2706
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
powariowali

mrożonki w sklepie ? Czy w lodówce ? Bo w sklepie sporo ! Ale ogólnie słuchajcie w zimie jadłam zawsze mało truskawek mrożonych, ale ostatnio mi smaka narobiłyście i kupiłam kilka razy truskawki mrożone. Boshe jakie to drogie 7 - 8 zł przeginają ! Mój excel z trudem to zniósł D
a ja mam pełną reklamówe zamrozonych truskawek od teściówki z lata i tez cos mnie anchodzi na nie, tylko nie wiem jak takie bedą smakować , ale może na jakiś ciepły kompocik sie skusze mniammm

Stary 2012-12-17, 14:12   #2707
czarny flamaster
Zadomowienie

Jak już kiedyś pisałam- nie schudłam w ciąży ani jednego kilograma. Nie miałam mdłości, jadłam normalnie i nawet nie podejrzewałam ciąży Jem cały czas tak samo- dużo owoców, warzyw, nabiału, drobiu i ryb. Wiem, że np. potrzebuję więcej jedzenia, ale nie będę chodzić głodna, bo dbam o linię. Przy wzroście 176cm ważyłam 70kg i było mi w z tym bardzo dobrze. Teraz ważę 86. Lubie poleniuchować w domu, nie odsuwam słodyczy od siebie, ale sama sprzątam, piorę, gotuję, myję okna. Ile jestem w stanie zrobić sama, tyle robię.
Nie martwię się wagą absolutnie. Moja koleżanka była mocno przy kości i non stop mi wypominała, że za dużo przytyłam, bo ona przytyła mniej. No, ale ona na początku miała wymioty, a maleństwo na pewno dużo 'wzięło z niej'. Ja byłam cały czas bardzo aktywna i musiałam nadrabiać kalorie.

Nie przesadzajmy z tą wagą. Każda z nas przechodzi ciążę inaczej, miała inne objawy, inaczej tyje i inaczej straci te kilogramy. A poza tym....jedzenie jest takie pycha! Uwielbiam gotować i piec!

Dziewczyny, od jakiegoś czasu rano boli mnie brzuch. Sądzę, ale napiszcie co o tym myślicie, że jest to spowodowane dość ograniczonym polem manewrów w łóżku podczas snu. Mięśnie po prostu są napięte i gdy już wstanę po paru chwilach ból zanika. Macie coś podobnego? Staram się nie brać no-spy, ewentualnie magnez jeśli nie daję rady lub boli uporczywie.

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 14:19   #2708
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

skopiuje ''madrosc'' com napisala
sami wiecie gdzie

'' ja tam uwazam ze jak ktos chce niech sie odchudza.
ja od zawsze siebie akceptowalam taka jaka jestem.

no bo skoro sama siebie bym nie akceptowala, to dlaczego maja to robic inni ..??
''

i tego się trzymać dziewuszki

i tym oto MOTTEM zakończymy temat wagi ciążowej
i każdej będzie lepiej haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 14:20   #2709
mariolci
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
J

Dziewczyny, od jakiegoś czasu rano boli mnie brzuch. Sądzę, ale napiszcie co o tym myślicie, że jest to spowodowane dość ograniczonym polem manewrów w łóżku podczas snu. Mięśnie po prostu są napięte i gdy już wstanę po paru chwilach ból zanika. Macie coś podobnego? Staram się nie brać no-spy, ewentualnie magnez jeśli nie daję rady lub boli uporczywie.
mnie tak własnie tez pobolewa rano, ale jakw stane pójde do wc i zrobie siusiu to jest o wiele lepiej , a boli mnie tez wieczorkami jak się kłąde i przy przekrecaniu sie w nocy wydaje dziwne odgłosy np ojojoj haha tyle że te bóle nie są takie bolesne, tylko takie no ze czuje mój brzuch dość mocno

Stary 2012-12-17, 14:32   #2710
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
termometr od strippi to w superpharmie jest za 89,99
ooo, dobra info i fajna cena

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Nie przesadzajmy z tą wagą. Każda z nas przechodzi ciążę inaczej, miała inne objawy, inaczej tyje i inaczej straci te kilogramy.
hasło na sztandary!

Wizyta w Klinice dopiero 9 I i będę tam minimum 5 godzin (lekarz, dietetyk, poradnia)... aaa! spytali o wyniki. Gdybym miała wyższe - byłabym wcześniej wciśnięta a tak mam trzymać dietę, którą znajdę na www.slodkiemamy.edu.pl A ja mam dietę 1800 kcal. 8 posiłków dziennie, wszystko ważone... aaa!
myślałam że ciąża to będzie jedyny czas bez żadnej diety... a tu restrykcyjna.
dla Torresa wszystko. dam radę

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2012-12-17 o 14:39
Stary 2012-12-17, 14:36   #2711
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Nestelle a kto ma kare ty czy maz ze seksu 3 dni nie bylo
... a tak bez kary wyszło samo .....
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

no bo skoro sama siebie bym nie akceptowala, to dlaczego maja to robic inni ..??
''

dokładnie

zresztą czy to ważne kto ile przytył w ciąży ?... najważniejsze,że dzidziuś zdrowy i my reszta to pierdoły ....
Stary 2012-12-17, 14:42   #2712
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Ma któraś mandarynki/pomarańcze na zbyciu? okropnego smaka mam!
Mam ponad 2kg zapraszam

Cytat:
Oj drogie niestety ale ja ostatnio kupiłam w Tesco po 3,49 za 400g wziełam od razu 4 opakowania

Cytat:
witam z pociagu. Informuje ze jak ktoras jest zainteresowana termometrem od strippi to w superpharmie jest za 89,99 wybiore sie po niego w srode lub czwartek hene. Gratuluje torresika duzego i michalinki juz kawal babeczki. Ale liwka zawiodlaw mnie mialysmy razem na wadze przybierac a teraz ja chyba za ciebie tyje heh. No jak miekka dzyjka yo juz lez i pachnij. Ja cie obstawiam dopiero jako druga do rozpakowywania hihi. Nestelle a kto ma kare ty czy maz ze seksu 3 dni nie bylo kasia co do koli waniliowej fuj
Dzięki za informację kupię
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 15:00   #2713
Leonikowa
Rozeznanie

Hej dziewczyny udało mi się Was nadrobić.....
wczoraj zakończyliśmy malowanie jest zdecydowanie lepiej!!!!!!
tż złożył też komodę a jutro wyciągnę go jeszcze raz do Ikei po sofę och jak się cieszę.....( w załączeniu fotka )

Cytat:
Napisane przez brendi87 Pokaż wiadomość
Czesc wszystkim mamuskom Jestem Basia,mamy termin na 15marca.Bylismy u lekarza na poczatku miesiaca i powiedzial ze na 99%corcia ale jakos nie chce mi sie wierzyc wspomne ze mamy juz synusia 5lat wiec bylaby parka Mam pewne obawy w zwiazku z ruchami dziciatka w pierwszej ciazy ruchy malego czulam bardzo dosadnie teraz jest strasznie lekko(choc sa i dni kiedy czuje je dosyc mocno) i troche sie martwie,nie wiem czy moze w drugiej ciazy czuje sie troche slabiej?Przyznam ze nie naleze tez do tych szczuplych wiec moze to przez tluszczyk a jeszcze po pierwszej ciazy zostala mi straszna wiszaca skora z rozstepami Co o tym myslicie??Lekarz powiedzial podczas wizyty ze wszystko w najlepszym porzadku jest.
Witaj Basiu

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Ciuszki dla malutkiej
Cytat:
ciąg dalszy i porównanie śpioszków 56 z next-a i tego samego rozmiaru ze śpioszkami ze smyka.
Dlatego też zdecydowałam się zostawić rozmiar 56 tych szarych.
przepiękne ubranka

Cytat:
Napisane przez AniolekGirl Pokaż wiadomość
Witam!

Na tym wątku jestem new, trochę się przedstawię.
Asia, jutro zaczyna się 24 tydzień ciąży. Na razie usg sugeruje, że będzie dziewczynka Akurat jutro kolejne badania, więc zobaczymy, czy coś nie urosło
Nie przeczytałam wątku w całości... masakrycznie dużo już napisałyście
Zaczynam powoli rozglądać się za wyprawką do maleństwa. Jakie kupowałyście łóżeczka i gdzie? Na necie pewnie takiej wyjdzie.
Pozdrawiam brzuchaczki
Witaj Asiu

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Też oglądałam,ale ja mam już 10 kg na plusie i dobrze mi z tym.....

Miałam wczoraj wątpliwą przyjemność wylądować na Izbie Przyjęć.....
leżałam w domu prawie cały weekend, bo chce żeby mi ta szyjka się wydłużyła, ale za kazdym razem jak wstawałąm, to zaraz brzuch robił sie jak kamień....A wczoraj wieczorem zaczął pobolewać jak na okres.... Dzwonie wieczorem do ginki, a ona, ze na odleglosc nic mi nie poradzi, ze jak boli jechac na pogotowie. No i mąz wrócił z pracy i pojechaliśmy... Czekaliśmy 1 godzinę na lekarza, bo miał zabieg jakiś, poza mną nikogo w poczekalni nie było. Przyszedł doktor, mówie, ze ma krókawą szyjke i twardnienia brzucha i pobolewania, zbadał i tak: Szyjka na szczęscie twarda..i ciut dłuższa 28mm (we wtorek było 25mm). Dodstałam jeszcze jakies czopki rozkurczowo, dalej no-spe forte i magnez łykac i polegiwac, ale nie plackiem kazał. Jak nie przejdzie po 2-3 dniach kontaktować się ze swoim lekarzem. Mam jakis lekki stan zapalny, no i ta szyjke kazał obserwowac i mowił,że szkoda, ze nie wiemy jaka była na początku ciązy, bo moze taka moja uroda po prostu... Dziś brzuszek miękki na szczęscie, troche sie uspokoiłam po tej wizycie- moze była ona na wyrost, ale wole dmuchac na zimne. Poza tym badali mi puls małego 140, rzucił okiem na USG-dopochwowo i przez brzuch.
Takze teraz juz spokojniejsza, poleguję sobie według wskazań a jutro zadzwonie do ginki powiem jej co i jak
dobrze, że już wszystko ok

Cytat:
hehe oglądałyście ten program?! więc gin mówił, że chudnięcie w ciąży to objaw patologii (albo coś się dzieje, albo kobieta była za gruba przed ciążą) - także
(ja byłam obiektywnie za gruba, bo wyniki mam dobre )

cieszy takie wyznanie

też tak uważam. lepiej pojechać raz za dużo niż raz za mało...
Cieszę się że OK

Po wizycie. Mam skierowanie do Kliniki Chorób Metabolicznych CMUJ. Oczywiście dodzwonić się nie mogę
Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji. Z emocji zapomniałam recepty.

Pytałam o łożysko - niskie, z przodu. Je trzeba obserwować, ale nie ma wpływu na nasze Maluszki w tej chwili.
aaa i bez USG łożyska sprawdzić nie sposób (wg mojego doktorka)

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Ja po wizycie...

Miałam kilka razy w ubiegłym tyg. niewielkie skurcze w dzien i wieczorem takie kilka-kilkunastosekundowe ale bolesne. Powiedziałam o tym gin. no i faktycznie...szyjka sie skróciła o 1 cm od ostatniej wizyty! tragedii nie ma - ma 3 cm - no ale mam zakaz sprzątania i nakaz odpoczynku...jak to powiedziała moge jedynie kartki na święta wypisać i tyle...podłączyła mnie pod KTG na koniec i rzeczywiście wychodzą skurcze!!! zrobiła od razu posiew z pochwy i zaleciła CRP. Z wynikami na środę mam przyjść na kolejne KTG. Trochę się wystraszyłam. Ja jestem z tych ADHD, wszędzie mnie pełno i nie wyobrażam sobie jak mam odpoczywać i leżeć

Michasia waży już 1544 gramy jest troszkę mniejsza niż powinna - mam napisane 29/30 tydzień ciąży.

A...i przytyłam jedynie 70 dag od ostatniej wizyty! łącznie mam na plusie 8,7 kg
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0231.jpg (48,7 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0233.jpg (60,5 KB, 40 załadowań)

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 15:01   #2714
bmma
Zadomowienie

Witam i ja zmęczona po pracy

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 15:06   #2715
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
tż złożył też komodę a jutro wyciągnę go jeszcze raz do Ikei po sofę och jak się cieszę.....( w załączeniu fotka )
Super się prezentuję
Stary 2012-12-17, 15:09   #2716
bmma
Zadomowienie

Cytat:
tż złożył też komodę a jutro wyciągnę go jeszcze raz do Ikei po sofę och jak się cieszę.....( w załączeniu fotka)
Śliczna

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 15:15   #2717
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

Oj drogie niestety ale ja ostatnio kupiłam w Tesco po 3,49 za 400g wziełam od razu 4 opakowania
o bosko, to sprawdzę w takim razie, bo cena super ! dzięki Jeszcze w ramach spacerku sprawdzę jak się mają ceny w Biedrze, może tam też mają jakieś tańsze...

Cytat:

Wizyta w Klinice dopiero 9 I i będę tam minimum 5 godzin (lekarz, dietetyk, poradnia)... aaa! spytali o wyniki. Gdybym miała wyższe - byłabym wcześniej wciśnięta a tak mam trzymać dietę, którą znajdę na www.slodkiemamy.edu.pl A ja mam dietę 1800 kcal. 8 posiłków dziennie, wszystko ważone... aaa!
Strasznie nieczytelnie wd mnie jest napisana ta stronka, bo sobie ją przeglądnęłam, w sensie dla osoby która nie interesowała się nigdy żywieniem etc. Uważaj paniczko, ale pewnie to wiesz, na składy przetworzonych produktów, wiesz, jakieś papryki, selerki, wszędzie w pl sypią cukier, jakaś plaga szkoda sobie tak głupio cukier nabijać, już lepiej zgrzeszyć

Cytat:
No to super
Stary 2012-12-17, 15:22   #2718
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
o bosko, to sprawdzę w takim razie, bo cena super ! dzięki Jeszcze w ramach spacerku sprawdzę jak się mają ceny w Biedrze, może tam też mają jakieś tańsze...
W Biedronce po 4,99 bo pierwsze opakowanie tam kupowałam
Stary 2012-12-17, 15:41   #2719
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
super !

a ja właśnie po obiadku ... upiekłam 40 babeczek do szkoły a kubuś wylizał miskę po cieście - jest lepszy niż zmywara ...

wiecie co... tż kupił w sobotę pierniczki na choinkę , powiesiliśmy ale zagroziłam ,że mają wytrzymać choć do gwiadki - jak któreś z dzieci ruszy- choć poliże to gwiazdor na pewno nie przyjdzie .......
i co ? ................... pies zjadł
Stary 2012-12-17, 15:51   #2720
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj zakończyliśmy malowanie

Cytat:
Uważaj paniczko, ale pewnie to wiesz, na składy przetworzonych produktów, wiesz, jakieś papryki, selerki, wszędzie w pl sypią cukier
wiem... weterankAM wszelakich diet...
po Dukanie składy czytam nałogowo/maniakalnie

trochę mi szkoda, że do tej pory jakoś specjalnie nie jechałam z koksem zero słodyczowych maratonów, słodkich napojów, lodów, od sierpnia chrupeczka/ chipsika w dziobie nie miałam. a teraz... no pies ogrodnika
ale też nigdy w życiu nie miałam tak konkretnego celu. Grzechy mi tym razem nie straszne

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Stary 2012-12-17, 15:54   #2721
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ladnie

tez mam te komody, tylko na 4 szuflady.. sa super i cenowo tez ok..
no i malenstwo odziedziczy dwie, gdyz my kupilismy dla siebie ogromna szafe

zrobilam sobie przerwe... nerw kulszowy sie odzywa
ale pol pokoju juz pomalowane

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
wiecie co... tż kupił w sobotę pierniczki na choinkę , powiesiliśmy ale zagroziłam ,że mają wytrzymać choć do gwiadki - jak któreś z dzieci ruszy- choć poliże to gwiazdor na pewno nie przyjdzie .......
no nie moge
Stary 2012-12-17, 16:01   #2722
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
:

ja będę piekla pierniczki w sobotę po pracy, wcześniej się nie wyrobie, a i ciut ''siwerzze'' beda

u mnie Lenia ciag dalszy.

na szczescie odkurzylam, nawet umylam naczynia

taka jestem dobra

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 16:05   #2723
Natalia17011995
Raczkowanie

Cytat:
Ciuszki dla malutkiej
Jakie śliczne A te opaski!

[QUOTE=monicca1989;3816400 3]Też polecam odżywkę Waxa, kiedyś stosowałam i miałam super włosy tylko trochę uciążliwe jest to że trzeba w gorącu siedzieć lub w gorący ręcznik zawinąć włosy[QUOTE]

Gdzie tą odżywke można kupić i za ile?

Hej Dzisiaj tak szybko, bo nie mam czasu za bardzo Jutro mam wizyte, zobaczymy co tam u małego A wczoraj siedze sobie na łóżku patrze i wchodzi mój kochany Miał być w środe i zrobił mi niespodzianke wczoraj Jestem przeszczęśliwa!
02.03.2013 - Nasze maleństwo przychodzi na świat
Natalia17011995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 16:08   #2724
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
witam z pociagu. Informuje ze jak ktoras jest zainteresowana termometrem od strippi to w superpharmie jest za 89,99 wybiore sie po niego w srode lub czwartek hene.
świetna cena

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
skopiuje ''madrosc'' com napisala
sami wiecie gdzie

''

super napisane i tego się trzymajmy!!

Cytat:
... a tak bez kary wyszło samo .....

dokładnie

zresztą czy to ważne kto ile przytył w ciąży ?... najważniejsze,że dzidziuś zdrowy i my reszta to pierdoły ....
Cytat:
wow!! super się prezentuje
to do pokoju dzidziolka?

Cytat:

a ja właśnie po obiadku ... upiekłam 40 babeczek do szkoły a kubuś wylizał miskę po cieście - jest lepszy niż zmywara ...

a co do Kubusia, to mi się przypomina dzieciństwo, jak wylizywałam misy po cieście )
Stary 2012-12-17, 16:29   #2725
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
ooo, dobra info i fajna cena

hasło na sztandary!

Ale przy cukrzycy wazy Sie tylko weglowodany CHleb,ryz kasze ziemniaki warzywa straczkowe I owoce ale nie mozna ich Tez unikac calkowicie, a o makaron Tez

Ty Jestes z Krakowa, tak ?
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 16:31   #2726
lopienka
Przyczajenie

Dziewczyny, przepraszam jesli się powtarzam ale nie mam czasu żeby przeglądać wszystkie posty , a sprawa dotyczy naszych dzieci. Wiem że szanse moze nie sa wielkie ale trzeba zrobic wszystko co w naszej mocy żeby jak najdłużej byc z dzieckiem.

Petycja o objecie rocznym urlopem rodzicielskim wszystkich dzieci urodzonych w 2013r!

http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080
lopienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 16:35   #2727
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Miałam wczoraj wątpliwą przyjemność wylądować na Izbie Przyjęć.....
leżałam w domu prawie cały weekend, bo chce żeby mi ta szyjka się wydłużyła, ale za kazdym razem jak wstawałąm, to zaraz brzuch robił sie jak kamień....A wczoraj wieczorem zaczął pobolewać jak na okres.... Dzwonie wieczorem do ginki, a ona, ze na odleglosc nic mi nie poradzi, ze jak boli jechac na pogotowie. No i mąz wrócił z pracy i pojechaliśmy... Czekaliśmy 1 godzinę na lekarza, bo miał zabieg jakiś, poza mną nikogo w poczekalni nie było. Przyszedł doktor, mówie, ze ma krókawą szyjke i twardnienia brzucha i pobolewania, zbadał i tak: Szyjka na szczęscie twarda..i ciut dłuższa 28mm (we wtorek było 25mm). Dodstałam jeszcze jakies czopki rozkurczowo, dalej no-spe forte i magnez łykac i polegiwac, ale nie plackiem kazał. Jak nie przejdzie po 2-3 dniach kontaktować się ze swoim lekarzem. Mam jakis lekki stan zapalny, no i ta szyjke kazał obserwowac i mowił,że szkoda, ze nie wiemy jaka była na początku ciązy, bo moze taka moja uroda po prostu... Dziś brzuszek miękki na szczęscie, troche sie uspokoiłam po tej wizycie- moze była ona na wyrost, ale wole dmuchac na zimne. Poza tym badali mi puls małego 140, rzucił okiem na USG-dopochwowo i przez brzuch.
Takze teraz juz spokojniejsza, poleguję sobie według wskazań a jutro zadzwonie do ginki powiem jej co i jak
dobrze, że pojechałaś, uspokoili Cię przynajmniej..

Cytat:
Torresik fika, waży 888 g (oczywiście panika że mało, doktorek: "to nie tucznik, waga prawidłowa"), szew trzyma, łozysko nisko i do obserwacji. Z emocji zapomniałam recepty.
synuś rośnie..

Cytat:

Michasia waży już 1544 gramy jest troszkę mniejsza niż powinna - mam napisane 29/30 tydzień ciąży.

Cytat:
Na pewno miała tylko zły sen
przedtem mi pokazała na buzię jeszcze, że ją boli, więc sprawdziłam i podejrzewam, że piąteczka u góry nam się przebija i stąd problem w nocy był..
uff.. dobrze, że to tylko to..

Cytat:
super wygląda..

Cytat:
jak widać on jeden ma gdzieś gwiazdora..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 16:42   #2728
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natalia17011995 Pokaż wiadomość

Gdzie tą odżywke można kupić i za ile?
Ja kupowałam w aptece duże opakowanie chyba 480ml za 25zł i mam już ją bardzo długo, tylko ostatnio nie stosowałam ale zacznę spowrotem.
Stary 2012-12-17, 16:42   #2729
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

http://kobietawielepiej.pl/macierzyn...owe-szalenstwo

Stary 2012-12-17, 16:53   #2730
anika_s
Wtajemniczenie

Witam Was,
Ufff jakiś strasznie długi dzień dziś dla mnie był
Raniutko pojechałam z tż do przychodni na glukozę
nie było to zbyt dobre - ale dałam radę, myślę że mogłoby być jeszcze odrobinę lepsze z zimną wodą a mnie dali ciepłą. U Was też tak??
Później w deszcz do pracy - autobusem /nie jechałam chyba z 5 lat/
i nie wiedziałam że takie cuda są - autobus gada
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości