Camp America - wątek zbiorczy - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-10-14, 09:59   #121
aluhaa
Raczkowanie

Dot.: Camp America 2012

Tez mam taki plan, marzenie aby pojechac w 2013

Edytowane przez aluhaa
Czas edycji: 2012-10-14 o 10:13
aluhaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-15, 08:38   #122
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Mam taki sam plan! W te wakacje jednak się nie wybrałam, więc planuję w 2013 roku Nie ma co zwlekać

Dziewczyny, które były w tym roku - napiszcie proszę - czy jest się czego bać Tzn. chodzi mi najbardziej o to, że jedzie się samemu i to praktycznie na drugi koniec świata Jak to było u Was i jak to wygląda w praktyce - na miejscu? Na jakich ludzi trafiłyście? Po przyjeździe na lotnisko ktoś Was odebrał i zawiózł na Camp? Najbardziej właśnie interesują mnie takie techniczne sprawy, bo kompletnie na ten temat nic nie wiem
To zalezy od Campu. Niektore Campy każa samemu dojechac do miasta, a pozniej odberaja. Ja mialam lepiej bo lecialam z 2 osobami z Polski i po nas na lotnisko wyjechali . Ale nawet jak nie wyjada to daja wytyczne, natomiast jak wracalam to nas na przystanek odwiezli i same polecialysmy juz zwiedzac .
Wiadomo, ze jak sie wyladuje to jest stres bo jak na amerykanskich filmach sprawdzaja . Ale mysle, ze ktos z Polski sie trafi, zawsze jest 1 czy 2 osoby, na moim campie bylo 4 tylko mozecie nie zgrac sie terminowo
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 01:12   #123
nicooole
Rozeznanie

Moze dziewczyny ktore byly w tym roku chcialyby sie podzielic wrazeniami?
Stary 2012-10-22, 06:34   #124
flour
Przyczajenie

Cześć wszystkim ;] Jak większość z was rozważam udział w programie, więc z niecierpliwością czekam na wszelkie opinie i wspomnienia ;]
Mam tylko jedną wątpliwość - nie sądzicie, że jako studentka pierwszego roku będę się czuła trochę "za młodo"?
flour jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-22, 09:18   #125
t_89
Zakorzenienie

napewno nie za mlodo na campie prawie wszyscy maja 20 lat
nicole a co chcesz wiedziec to ci napisze ?
Stary 2012-10-22, 19:09   #126
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
To zalezy od Campu. Niektore Campy każa samemu dojechac do miasta, a pozniej odberaja. Ja mialam lepiej bo lecialam z 2 osobami z Polski i po nas na lotnisko wyjechali . Ale nawet jak nie wyjada to daja wytyczne, natomiast jak wracalam to nas na przystanek odwiezli i same polecialysmy juz zwiedzac .
Wiadomo, ze jak sie wyladuje to jest stres bo jak na amerykanskich filmach sprawdzaja . Ale mysle, ze ktos z Polski sie trafi, zawsze jest 1 czy 2 osoby, na moim campie bylo 4 tylko mozecie nie zgrac sie terminowo
Dziękuję bardzo za cenne informacje

Jeśli będę miała jeszcze jakieś pytania, to się zgłoszę po porady
Agnessa* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-10-23, 21:14   #127
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89

Cytat:
Napisane przez svamp Pokaż wiadomość
stwierdziłam, że jak nie teraz to już nigdy i ten wyjazd to mój plan na 2013!
Ja też, ja też tak myślę!
Ja aplikuję z Camp America, bo niestety mam dostępność od 20-25 czerwca, a w Camp Leaders odpadam na wstępie ale jestem pozytywnie nastawiona, że cos znajdzie się dla mnie
i sprawdzę co to jest 'American Dream'

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-27, 00:21   #128
nicooole
Rozeznanie

t_89, chodzi mi ogólnie o wrażenia po calym wyjezdzie, czy polecasz, jakich ludzi poznalas, czy mialas czas pozniej na zwiedzanie.. w sumie wszystko wiem, ze pewnie nei chce Ci sie pisac wiec zadowole sie czymkolwiek ale praktycznie chodzi mi o to, ze martwie sie tym, ze wyladuje na jakims campie otoczona tylko 'lasem' i tak beda wygladaly moje cale wakacje...
Stary 2012-10-27, 09:02   #129
t_89
Zakorzenienie

To wszystko zalezy od campu. Ja mialam tak ze na campie bylam 2 miesiace z hakiem i 2 tyg zwiedzalam. Sama sobie ustalasz ile czasu chcesz zwiedzac, wiza jest chyba do 30 wrzesnia z tego co pamietam. Ja na campie bylam z kolezanka i z nia planowalam podroz po campie, tylko ze my bylysmy u znajomego i on nas wozil to troche inaczej. Ale inna kolezanka sama planowala podroz na campie zarabia sie 1200$ musisz wziasc ze soba troche pieniedzy ja chyba wzielam 400$. Pewnie nie pojdzie Ci wszystko, ale sie przyda bo wyplacaja ci w czekach. Na camp przyjezdza babka z banku i zaklada wam konto. Pozniej placisz karta, tylko przed wylotem do Polski jak ci cos zostanie to wyplac bo ta karta jest potem bezuzyteczna. Z biletami na samolot to radzilabym jeszcze na campie rezerwowac z miesiac wczesniej wtedy sa tanie. Ja np do NY kupilam bilet za 150$ i to byla bradzo dobra cena . Na campie poznalalm kilku fajnych ludzi, ale nie podrozowalam z nimi. Na moim campie bylo wiecej z usa i anglii ludzi niz z calej europy i to mi sie nie podobalo.

Stary 2012-12-03, 13:32   #130
agnieha_bb
Raczkowanie

GG do agnieha_bb
Cool Dot.: Camp America 2012

Spędziłam na campie tegoroczne wakacje (wyjechałam z CL) i powiem wam że to była pewnie największa przygoda mojego życia! Na początku w ogóle nie byłam przekonana czy chce jechcać, z językiem radziłam sobie nie najlepiej, nigdy nie leciałam wcześniej samolotem itak dalej i tak dalej... ale co tam, z przyjaciółką dostałyśmy się na jeden camp, a oprócz nas niestety jeszcze 3 polki pracowały (niestety, bo pomimo wielkich chęci dużo więcej było języka polskiego niż angielskiego...) Praca różna - czasem ciężej, czasem dzień luzu, ale wszystkie wysiłki zrekompensowały 3 tygodnie podróżowania po Stanach od Chicago, przez San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, po zachodnie wybrzeże - Philadelphia, Nowy York, Washington... ahhhh, coś wspaniałego, zobaczyć te wszytskei miejsca i to za naprawdę niewielkie pieniądze, jeżeli wszystko się dobrze zaplanuje także jeżeli ktoś ma jakieś pytania to śmiało odpowiem, a tym niezdecydowany radzę już dziś wypełniać aplikację i ruszać w świat
Stary 2012-12-03, 20:04   #131
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieha_bb Pokaż wiadomość
Spędziłam na campie tegoroczne wakacje (wyjechałam z CL) i powiem wam że to była pewnie największa przygoda mojego życia! Na początku w ogóle nie byłam przekonana czy chce jechcać, z językiem radziłam sobie nie najlepiej, nigdy nie leciałam wcześniej samolotem itak dalej i tak dalej... ale co tam, z przyjaciółką dostałyśmy się na jeden camp, a oprócz nas niestety jeszcze 3 polki pracowały (niestety, bo pomimo wielkich chęci dużo więcej było języka polskiego niż angielskiego...) Praca różna - czasem ciężej, czasem dzień luzu, ale wszystkie wysiłki zrekompensowały 3 tygodnie podróżowania po Stanach od Chicago, przez San Francisco, Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, po zachodnie wybrzeże - Philadelphia, Nowy York, Washington... ahhhh, coś wspaniałego, zobaczyć te wszytskei miejsca i to za naprawdę niewielkie pieniądze, jeżeli wszystko się dobrze zaplanuje także jeżeli ktoś ma jakieś pytania to śmiało odpowiem, a tym niezdecydowany radzę już dziś wypełniać aplikację i ruszać w świat

Wow, super! Zazdroszczę takich cudownych wspomnień!

Ja sama planuję wyjazd, mam nadzieję, że wszystko się uda!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-06, 08:54   #132
meredith91
Wtajemniczenie

ja jadę w wakacje 2013 właśnie z Camp Leaders, aplikacja i podpisanie umowy już za mną, teraz czekam aż jakiś pracodawca się mną zainteresuje no i oczywiście wybieram się na targi pracy jadę sama i trochę się boję:P
meredith91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-06, 14:51   #133
sabinkaa1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meredith91 Pokaż wiadomość
ja jadę w wakacje 2013 właśnie z Camp Leaders, aplikacja i podpisanie umowy już za mną, teraz czekam aż jakiś pracodawca się mną zainteresuje no i oczywiście wybieram się na targi pracy jadę sama i trochę się boję:P
A gdzie byś chciała najbardziej trafić ? do jakiego pracodawcy i w jaki rejon stanów ?

Powrót za ocean 08.Sep.2012

If you loan someone money and never see them again it was probably worth it.

sabinkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-09, 16:34   #134
meredith91
Wtajemniczenie

to dla mnie w sumie obojętne aktualnie jestem on review na campie Wipigaki , w Wisconsin
Stary 2012-12-10, 16:43   #135
sabinkaa1
Rozeznanie

Cytat:
to dla mnie w sumie obojętne aktualnie jestem on review na campie Wipigaki , w Wisconsin
Jakiś czas temu , moja znajoma z Polski tam była. Jej się bardzo podobało, bo to są ponoć takie mazury, dużo lasu , dużo jezior, generalnie zacisznie i można odpocząć od zgiełku.

Ja niestety nigdy nie byłam na czymś takim, już teraz to za stara jestem.
Nawet nie wiem na jakich to zasadach sie odbywa. Ale jak widać zainteresowanie spore .
Z drugiej strony nie słyszałam aby w mojej okolicy było coś takiego organizowane , a szkoda , bo czasem narzekam na brak bratniej duszy i trochę z Polkami bym sobie porozmawiała czego bardzo mi brakuje.

Powrót za ocean 08.Sep.2012

If you loan someone money and never see them again it was probably worth it.

sabinkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 22:49   #136
zuzia1659
Raczkowanie

GG do zuzia1659
Camp America 2013

Hej
Wybiera się któraś z Was na Camp w przyszłym roku? Ja właśnie złożyłam aplikację i czekam na miejsce mam nadzieję, że mi się uda
zuzia1659 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-13, 07:53   #137
gwiazda89
Zadomowienie

GG do gwiazda89
Dot.: Camp America 2013

Cześć! Ja jestem ready to be placed już pełny miesiąc i nadal nic niestety ale pocieszam się,że będą targipracy i może tam cos wyhaczę
Stary 2012-12-14, 22:16   #138
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sabinkaa1 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu , moja znajoma z Polski tam była. Jej się bardzo podobało, bo to są ponoć takie mazury, dużo lasu , dużo jezior, generalnie zacisznie i można odpocząć od zgiełku.
i już się okazało że zostałam zatrudniona, zaczynam prace na campie Wipigaki 15 czerwca
Stary 2012-12-15, 17:49   #139
Agnessa*
Zakorzenienie

Cytat:
i już się okazało że zostałam zatrudniona, zaczynam prace na campie Wipigaki 15 czerwca
Super! Gratulacje!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-15, 19:55   #140
zuzia1659
Raczkowanie

GG do zuzia1659

a jaką masz datę dostępności? Ja przez miesiąc też czekałam miałam datę na 15 czerwca. Potem zmieniłam na 1 czerwca i w ten sam dzień dostałam placement
Stary 2012-12-16, 18:58   #141
agnieha_bb
Raczkowanie

GG do agnieha_bb

O, a ja miałam okazję zobaczyć jak wygląda camp Wipigaki - wybrałyśmy się tam na wycieczkę rowerami w jeden z wolnych dni odwiedzic dziewczyny z Polski Powiem ci, że połozony jest w naprawdę pięknym miejscu, ale... w środku lasu, z dalllaaaaa od jakiejkolwiek cywilizacji zależy co kto woli, ale spokojnie, można korzystać z samochodu, więc wycieczki do banku czy sklepu też się zdarzają. Nie do końca to jest taki "tradycyjny" kamp, bo jest on dla rodzin a nie dla dzieci, praca dość specyficzna, ale sam camp ma jeden mega plus - dostaje się niezłe napiwki od rodzin i można zostac na postcampie co daje naprawdę dobre $$$... także jakbyś miała więcej pytań, z chęcią odpowiem
Stary 2012-12-16, 19:29   #142
meredith91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieha_bb Pokaż wiadomość
O, a ja miałam okazję zobaczyć jak wygląda camp Wipigaki - wybrałyśmy się tam na wycieczkę rowerami w jeden z wolnych dni odwiedzic dziewczyny z Polski Powiem ci, że połozony jest w naprawdę pięknym miejscu, ale... w środku lasu, z dalllaaaaa od jakiejkolwiek cywilizacji zależy co kto woli, ale spokojnie, można korzystać z samochodu, więc wycieczki do banku czy sklepu też się zdarzają. Nie do końca to jest taki "tradycyjny" kamp, bo jest on dla rodzin a nie dla dzieci, praca dość specyficzna, ale sam camp ma jeden mega plus - dostaje się niezłe napiwki od rodzin i można zostac na postcampie co daje naprawdę dobre $$$... także jakbyś miała więcej pytań, z chęcią odpowiem
właśnie to jest jak dla mnie największy minus.. tylko że nie miałam praktycznie wyboru jeśli chodzi o kamp, no zobaczymy, jak to będzie..

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Agnessa* Pokaż wiadomość
Super! Gratulacje!
dziękuję
Stary 2012-12-16, 19:31   #143
meredith91
Wtajemniczenie

a na jaki kamp jedziesz?? masz już może jakieś plany dotyczące podróży po Stanach po zakończonej pracy??
Stary 2012-12-16, 21:00   #144
zuzia1659
Raczkowanie

GG do zuzia1659

Jadę na Wigwam Camp w stanie Maine z tego co udało mi się dowiedzieć jest tam całkiem fajnie A co do planów po jeszcze nie mam żadnych. A jak u Ciebie?
Stary 2012-12-17, 09:10   #145
meredith91
Wtajemniczenie

ja jade na camp Wipigaki w Wisconsin, kończę prace 5 września i mam zamiar zostać w USA do 30, jadę sama i chciałabym poznać kogoś właśnie do podróżowania po Stanach
Stary 2012-12-17, 11:37   #146
zuzia1659
Raczkowanie

GG do zuzia1659

Też jadę zupełnie sama, bo nikt z moich znajomych nie odważył się zapisać Ja kończę pracę 12 sierpnia już
Stary 2012-12-17, 15:42   #147
meredith91
Wtajemniczenie

i do którego planujesz zostać?? ja będe pracowała ponad 11 tygodni aż

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 23:15   #148
zuzia1659
Raczkowanie

GG do zuzia1659

Ja z tego co mam napisane będę pracować ponad 10 tygodni...i zastanawiam się czy dostanę więcej pieniędzy czy tylko to kieszonkowe, które jest zagwarantowane...
Jeszcze się zastanawiam do kiedy zostanę to zależy od tego ile pieniędzy uda mi się uzbierać i co wymyślę, że chciałabym zobaczyć
Stary 2012-12-18, 13:23   #149
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzia1659 Pokaż wiadomość
Ja z tego co mam napisane będę pracować ponad 10 tygodni...i zastanawiam się czy dostanę więcej pieniędzy czy tylko to kieszonkowe, które jest zagwarantowane...
Jeszcze się zastanawiam do kiedy zostanę to zależy od tego ile pieniędzy uda mi się uzbierać i co wymyślę, że chciałabym zobaczyć
nie chce nic sugerowac, ale z doswiadczenia wiem ze duzo osob zostaje na 2 tyg na wiecej juz nie starcza pieniedzy ja po campie zosalam 2 tyg tylko ze spalam u znajomych wiec nie placilam z jedzenie i hotel
Stary 2012-12-18, 14:08   #150
zuzia1659
Raczkowanie

GG do zuzia1659
Dot.: Camp America - wątek zbiorczy

Dlatego właśnie to. jak długo zostanę zależy od tego ile pieniędzy uda mi się zabrać ze sobą oprócz tego co tam zarobię
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości