Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 15:53   #4411
karolina2121
siedzę i myślę

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

a ja już po prenatalnych. Kubuś jest całkiem zdrowy, dokładnie obejrzeliśmy jego mózg i wszystkie narządy. Na protokole napisała pani dr nawet: prawidłowe narządy płciowe męskie synuś! synuś! pełnia szczęścia

wiecie co, w takich momentach się zastanawiam, czym sobie zasłużyłam na takie szczęście....
no i pani dr była w szoku, że mam taki wielki brzuchol

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Moja wizyta ch*jowa....

Zobaczył wyniki, och i ach super, zbadał na samolocie też wsio super, pokazał jak sprawdzić dokąd sięga macica i posłuchaliśmy serduszka.
USG nie było. Bo po co. Bo ciąża przebiga prawidłowo od początku, wszystko jest ok, i po co grzebać, a ja że tak na święta prezent i w ogóle, a on to będziesz miała prezent po świętach. Jezuuuuu. Był naprawdę miły, ale noooooo chciałam zobaczyć go. Mówił, że nie zaleca się USG jak nie trzeba, że w okolicach 12 później 20 i bla bla bla.
Kolejna wizyta 21 stycznia

Idę nadrabiać.
Najważniejsze, że dziecko zdrowe

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witamy się w 16 tygodniu! Małe fika co jakiś czas, jakie to cudowne!

U mnie też kapuśniaczek, podczas krojenia kapusty zjadłam prawie połowę...
Brzuszek przed i po bardzo podobny do mojego, może i ja kiedyś wstawię
Mi kurde nic nie fika... albo nie czuję

To wstaw koniecznie zdjęcie
Stary 2012-12-17, 15:55   #4412
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Motylku No widzisz, ja byłam w 13 tc i teraz idę w 22tc i też nie znam płci, nawet nie wiem czy może trochę chłopak czy może trochę dziewczynka Wszystko się wyjaśni dopiero. Chociaż my to też pipy jesteśmy, tzn. ja i mąż, bo na tym usg w 13 tyg nawet nie zapytaliśmy o płeć, więc może lekarz pomyślał, że nie chcemy wiedzieć

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:55   #4413
Atena564
Zadomowienie

moja ginka robi mi usg za każdym razem, przynajmniej do tej pory tak było, z tym,że to takie krótkie usg, szybkie, poprostu mówi że maluszek jest i serduszko bije i to tyle, nawet niemierzy zakażdym razem... ciekawe czy na jutrzejszej wizycie pokaże mi maleństwo ??
jak myślciecie, czy jakby dziecko się dobrze ułożyło to czy w 17t 3 d powinna rozpoznać płeć??? bo połówkową wizyte to jeszcze niewiem kiedy mam , pewnie za miesiać mi każe przyjść....
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:56   #4414
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

a ja już po prenatalnych. Kubuś jest całkiem zdrowy, dokładnie obejrzeliśmy jego mózg i wszystkie narządy. Na protokole napisała pani dr nawet: prawidłowe narządy płciowe męskie synuś! synuś! pełnia szczęścia

wiecie co, w takich momentach się zastanawiam, czym sobie zasłużyłam na takie szczęście....
za synusia
I znowu siurasek

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Kurcze a mi lekarz nie napisał w opisie USG płci.. I co raz któś mi mówi, jak mówię, że synek, żeby się nie przywiązywać, że jeszcze może być dziewczyna.. Ale nie wiem po co mi tak mówią?? Chyba, żeby mi przykrość sprawić.. Widziałam sisiora na USG i lekarz mówił, że sisior, a nie, że prawdopodobnie sisior.. Nie wiem co o tym myśleć..
Ja też nie mam z prenatalnego na usg płci.
A sama staram się nie przyzwyczajać do synka, bo narządy płciowe są bardzo do siebie podobne w 12 tyg i potem siurasek i jajka moga "odpaść"
Mojego TŻta siostra miała powiedziane, że bedzie synek a jej usg powiedział, że chyba slepy jej poprzednie usg robił bo bedzie cipcia na 100% no i ma córeczke.
Więc ja czekam na to połówkowe usg, zeby się "upewnic" i juz na cos konkretnie nastawic

Cytat:
Moja wizyta ch*jowa....

Zobaczył wyniki, och i ach super, zbadał na samolocie też wsio super, pokazał jak sprawdzić dokąd sięga macica i posłuchaliśmy serduszka.
USG nie było. Bo po co. Bo ciąża przebiga prawidłowo od początku, wszystko jest ok, i po co grzebać, a ja że tak na święta prezent i w ogóle, a on to będziesz miała prezent po świętach. Jezuuuuu. Był naprawdę miły, ale noooooo chciałam zobaczyć go. Mówił, że nie zaleca się USG jak nie trzeba, że w okolicach 12 później 20 i bla bla bla.

Idę nadrabiać.
Ja miałam ostatnio tak samo.
do dziś miałam 3 usg. jedno na początku w 5 tyg dla potwierdzenia ciazy, potem prenatalne i 3cie gdy wyladowałam w szpitalu.
Także ostatni raz dzidzię widziałam 7go listopada...
teraz bedę miała połówkowe 3go stycznia.

U mnie pani doktor mówi to samo, że jak wszystko jest ok to nie ma potrzeby robic usg Także trzeba sie cieszyć

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Wrzucam Wam kilka fotek ciuszków
najbardziej zadowolona jestem z bodzaiaka z diesela i sweterka z kapturkeim z nexta
super ciuszki.

Musze ogarnąć w domu bo koleżanka ma do mnie wpaść na kawe
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:57   #4415
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Motylku No widzisz, ja byłam w 13 tc i teraz idę w 22tc i też nie znam płci, nawet nie wiem czy może trochę chłopak czy może trochę dziewczynka Wszystko się wyjaśni dopiero. Chociaż my to też pipy jesteśmy, tzn. ja i mąż, bo na tym usg w 13 tyg nawet nie zapytaliśmy o płeć, więc może lekarz pomyślał, że nie chcemy wiedzieć
No ale niedosyt jest. Tym bardziej, że ja w gorącej wodzie kąpana. Lubię wiedzieć, mieć na teraz i na już. A te wizyty chyba nauczą mnie pokory i cierpliwości...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:58   #4416
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
moja ginka robi mi usg za każdym razem, przynajmniej do tej pory tak było, z tym,że to takie krótkie usg, szybkie, poprostu mówi że maluszek jest i serduszko bije i to tyle, nawet niemierzy zakażdym razem... ciekawe czy na jutrzejszej wizycie pokaże mi maleństwo ??
jak myślciecie, czy jakby dziecko się dobrze ułożyło to czy w 17t 3 d powinna rozpoznać płeć??? bo połówkową wizyte to jeszcze niewiem kiedy mam , pewnie za miesiać mi każe przyjść....
w 17, powinniście już wiedzieć. Nam lekarz powiedział w 13 na prenatalnych, 3 tygodnie temu mój gin potwierdził, że to na pewno Synek

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 15:58   #4417
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

ja już odliczam minuty do wyjścia
u mnie jeszcze pół godziny

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:01   #4418
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
w 17, powinniście już wiedzieć. Nam lekarz powiedział w 13 na prenatalnych, 3 tygodnie temu mój gin potwierdził, że to na pewno Synek
no to jutro się okaże czy bedzie usg i czy bedzie coś widać a jak nie to poczekam cierpliwie do połówkowego
a moimi przeczuciami co do płci to róznie bywa raz ,że dziewczynka, a raz przeciwnie,że chłopak
Stary 2012-12-17, 16:02   #4419
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
za synusia
I znowu siurasek

Ja też nie mam z prenatalnego na usg płci.
A sama staram się nie przyzwyczajać do synka, bo narządy płciowe są bardzo do siebie podobne w 12 tyg i potem siurasek i jajka moga "odpaść"
Mojego TŻta siostra miała powiedziane, że bedzie synek a jej usg powiedział, że chyba slepy jej poprzednie usg robił bo bedzie cipcia na 100% no i ma córeczke.
Więc ja czekam na to połówkowe usg, zeby się "upewnic" i juz na cos konkretnie nastawic
u mnie na połówkowym powiedział, że chłopak... A i tak dookoła mi co raz ktoś mówi, że nie wiadomo, żebym się nie przyzwyczajała..

Cytat:
No ale niedosyt jest. Tym bardziej, że ja w gorącej wodzie kąpana. Lubię wiedzieć, mieć na teraz i na już. A te wizyty chyba nauczą mnie pokory i cierpliwości...
no ja Ciebie rozumiem, bo też niecierpliwa jestem i najlepiej jakbym wszystko wczoraj już wiedziała

Wojtek
Stary 2012-12-17, 16:06   #4420
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wróciłam z miasta i mam dwa sweterki Jeden malinowy ze złotą nitką i jeden, który wyglądał w sklepie jak turkus, w domu jak morski bardziej z golfem Będę miała gdzie brzuszek chować
pokąz

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
A może nie będzie źle.

Mężu dzwonił- dostała ci.pa 500zł i 6 pkt i naprawa z jej OC. Generalnie nie jestem mściwa, ale za jej chamstwo się jej należało!
(proponowała podobno, żeby wzięli winę na siebie po połowie, a później że da Mężowi 200zł- a podobno całe nadkole rozpiżdżone, wszystko do klepania i malowania)
ludzie sa w takich sytuacjach bezczelni

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jakby mnie ktoś z zewnątrz zobaczył przed chwilą ...
poszłam do lodowki, otworzyłam, głaszczę brzuszek i gadam sama do siebie "Na co bysmy mieli Kicia dzisiaj ochotę na obiadek ..."
Tez już mówicie do brzuszków?
mówimy i ja i mążJak jadę autem to najczęściej mówię do małej albo jak coś robię w kuchni, ale jej mówię, ze tata zaraz będzie i takie tam

Cytat:
Hej laski

Ale mam nerwy od soboty dostałam telefon z pracy ,ze mam zjawić się po bon i paczke świąteczną, no wiec poszłam wieczorem do pracy i wkurzyłam się okropnie, bo okazało się,że paczki ibony wszyscy dostali już tydzień temu, tylko mi raczyła menagerka w ostatniej chwili napisać, ale to jeszcze nie koniec- najbardziej wkur... wiło mnie to,że okazało się ,że wigili firmowa, a raczej cało nocna impreza odbyła się już jakiś czas temu, ale ja oczywiście niezostałam nawet poinformowana,że takowa impreza bedzie, niemówiąc już o jakim kolwiek zaproszeniu pewnie i tak bym nieposzła, bo to impreza w klubie byłam, tańce, alkohol itp., ale z samej przyzwoitości mogli mnie choć poinformować tymbardziej,że to ja jako jedna z nielicznych pracowałam w teamie od początku, jak trzeba było zostać dłużej lub za kogoś przyjść pomimo wolnego to wiedzieli gdzie mnie znaleźć, zadzownić
Chce im na fb napisać co o tym sądze, tylko z tych nerwów to brak mi weny, wiec jak byście miałay jakiś pomysł, takie coś co by im do myślenia dało i w pięty weszło to napiszcie!!!!!!!!!!
Przysięgłam sobie, że menagerce prosto w oczy "podziękuje" za zaproszenie na wigilie!!!!!

Wczorej miałam takiego nerwa, doła,że cały dzień spedziłam na łóżku, nic mi się niechciało, jeszcze ta pogoda depresyjna- deszcz, deszcz i mgły....
nie rozumiem Twojego oburzenia skoro jesteś na L4. Mnie tez ominęła wigilia, fakt, że o niej wiedziałam, ale jestem na L4 więc nie planowałam się pojawić, nikomu też nie przyszło do głowy, żeby naciskać żebym przyszła, L4 to L4.

Cytat:
Mężuś przyniósł paczki z pracy same pyszności
mój tez znosi paczki od klientów a ja tylko jem

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
u mnie tylko raz była firmowa wigilia - ale to bardzo kiepsko wyszło, więc tradycja nie powstała za to szykuje się nam wyjazd integracyjny po raz pierwszy odkąd pracuje (o ile nie w ogóle)
o to ja jeżdżę na takie wyjazdy co roku, czasem zdarzają się dwa razy w roku i fajnie jestzawsze się człowiek oderwie a najfajniejsze jest to, że nam robia zawsze w tygodniu i tym sposobem mamy 2 dni wolnego

Cytat:
ja na ostatni to w ogóle nie pojechałam, wolałam pojechać na wakacje z mężem, akurat się terminy pokryły.. Jak zwykle się działo.. Wszyscy się pochlali jakby alko nigdy na oczy nie widzieli..

Ale mi się odechciewa trochę tych integracji.. Z jednej strony niby fajnie, wszyscy jadą, żarcie i nocleg zapewniony, jakieś zabawy itp.. Ale w sumie to bym wolała, żeby nam ten bonus w jakiś bonach dali, bo wolałabym weekend spędzić z mężem a nie z ludźmi z pracy z którymi i tak cały tydzien non stop spędzam... Bardzo ich lubie, ale czasami co za dużo to niezdrowo...
ja mam takie podejście zawsze przed wyjazdem a na wyjeździe bawię się dobrzeale tez fakt, że niektórzy się zachowują jakby się ze smyczy zerwalino i też wolałabym $$ zamiast tego wyjazdumimo to fajnie jest spędzić czas z ludźmi z pracy o ile się ich lubi a ja moich bardzo lubię

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dlaczego inny? Bo jak przypadkiem padnie coś gdzie jedno ma odkładane pieniądze to drugie coś zawsze dostanie. Taki podział ryzyka
ej no takie instytucje nie padają ot taktakże to nie jest dobry argument

Cytat:

super, ze z małym wszystko ok

Co do płci my dowiedzieliśmy się w 17 tc. W 13 tc na genetycznym było widać co mała ma między nogami, ale lekarka powiedziała, ze to może byc i siusiak i łechtaczka na tym etapie, więc bez sensu strzelać
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:07   #4421
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli maluch będzie dobrze ułożony to powinna zobaczyć co ma między nóżkami

Cytat:
Hehe no widzisz - zawsze to jakaś pozytywna strona tego wszystkiego. Ja już chyba pogodziłam się z tą myślą, że to tak będzie. Teraz usg w 22 tc a następne w 32 tc chyba

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:07   #4422
axella
Zakorzenienie

GG do axella

hejo
jak wizyty,co się działo?
streści ktoś?

u mnie zmiany, ja wrocilam do swoich rodzicow,tz do swojej mum, swieta u Nas z tesciowka

poki co bedziemy mieszkac osobno by obnizyc maxymalnie koszta
znow etap randkowania bedzie

19go gin :strach-drzwi: a potem do mamy Tż z prezentem i zaproszonkiem na święta (musi miec oficjalne )

padam..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:14   #4423
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no to jutro się okaże czy bedzie usg i czy bedzie coś widać a jak nie to poczekam cierpliwie do połówkowego
a moimi przeczuciami co do płci to róznie bywa raz ,że dziewczynka, a raz przeciwnie,że chłopak
trzymam może jutro się dowiecie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
hejo
streści ktoś?

u mnie zmiany, ja wrocilam do swoich rodzicow,tz do swojej mum, swieta u Nas z tesciowka

19go gin :strach-drzwi: a potem do mamy Tż z prezentem i zaproszonkiem na święta (musi miec oficjalne )

padam..
łoo to faktycznie zmiany u Ciebie
Metropolitan ma synka
Motylek, nie miała USG i jest troszkę zła ale poza tym, że nie poznała płci i nie podejrzała Maluszka na USG to wszystko super

Stary 2012-12-17, 16:17   #4424
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

łoo to faktycznie zmiany u Ciebie
Metropolitan ma synka
Motylek, nie miała USG i jest troszkę zła ale poza tym, że nie poznała płci i nie podejrzała Maluszka na USG to wszystko super

dziękuję

metropolitan-gratuluję
motylek-ja ostatnio nie miałam,jak teraz nie bede miec to umre.. :P

Jean Reno nie żyje a taki mega aktor

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-17, 16:19   #4425
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
hejo
streści ktoś?
Cytat:
Metropolitan ma synka
dzisiaj gadałyśmy:
- o prasowaniu pościeli i ręczników,
- o funduszach emerytalnych,
- o znieczuleniach (to może było wczoraj??)

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
ojoj a on chyba nie był jakiś stary? Co się stało?

a i ja jeszcze wysyłałam różne statystyki co do rozwodów i wieku rodzenia dzieci... ale nie był to jakiś dominujący wątek,
No i Atenę nie zaprosili na wigilię firmową, jak była na L4 i późno jej managerka powiedziała, że są dla niej bony do odebrania..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2012-12-17 o 16:21
Stary 2012-12-17, 16:21   #4426
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
dzisiaj gadałyśmy:
- o prasowaniu pościeli i ręczników,
- o funduszach emerytalnych,
- o znieczuleniach (to może było wczoraj??)

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

ojoj a on chyba nie był jakiś stary? Co się stało?

serducho
64lata.. młody chłopak..

prasowanie poscieli i recznikow.. dla bejbi czy dla Was?
ja recznikow nie prasuje
skarpetek też nie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-17, 16:22   #4427
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:

Skąd to wiesz ? Na co umarł? Chyba jeszcze nie był stary... Lubię filmy z nim
Stary 2012-12-17, 16:22   #4428
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
serducho
64lata.. młody chłopak..

prasowanie poscieli i recznikow.. dla bejbi czy dla Was?
ja recznikow nie prasuje
skarpetek też nie
tak ogólnie dla wszystkich, chyba sharp mówiła, że ona prasuje, poprawcie mnie jak coś pomyliłam.. ale wiele było za tym, że nie prasują

No i mysia mówiła o zaletach suszarki, którą sobie kupiła..

Wojtek
Stary 2012-12-17, 16:23   #4429
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
serducho
64lata.. młody chłopak..
Już doczytałam... szkoda faceta
Stary 2012-12-17, 16:26   #4430
axella
Zakorzenienie

GG do axella

AAAAAAAAAAAAAAA!

20 tygodni za mną

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2012-12-17, 16:29   #4431
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAA!

20 tygodni za mną

Stary 2012-12-17, 16:31   #4432
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
U nas wszyscy mówią, że czują, że będzie chłopak, tylko 2 osoby powiedziały, że będzie córka, ja sama mam przeczucia na synka, ale jeszcze 2 tyg i się dowiemy. Zazdroszczę, że Ty już w piątek będziesz wiedziała
Mam nadzieję się coś dowiedzieć. Jak znowu nie będzie USG to się na nią pogniewam.
Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
ej no takie instytucje nie padają ot taktakże to nie jest dobry argument
U nas w kraju to nigdy nic nie wiadomo ...
Chyba jak to startowało to było więcej firm a te małe padły (?) czy co ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 16:32   #4433
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAA!

20 tygodni za mną

Stary 2012-12-17, 17:00   #4434
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
hejo
streści ktoś?

padam..
no to rzeczywiście trochę zmian u was

wróciłam do domu i padam - ide jeść, a potem do łóżka i nie wiem kiedy wstanę :P
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:14   #4435
Magiusa
Zakorzenienie

Ja też po...Generalnie było nieco zamieszania, bo jedna dziewczyna była zapisana przed godzinami przyjmowania ginekolog, ale ginekolog nie miała jej w kompie i wpisała ją w mojej karcie bo myślała, że to ja.
Więc jak weszłam to się zdziwiła, a ja się pytam czy chociaż tamta dziewczyna w ciąży była ? Nie była.

No ja dziś też malutko się dowiedziałam bo jak się Pani ginekolog dowiedziała, że jutro mam prenatalne i też usg to mówi, że nie chce za bardzo falami traktować Kijanki...więc ją poprosiłam by tylko na chwileczkę sprawdziła czy serduszko bije, bo się stresuje. Sprawdziła i bije
Ale wiem tylko to, nie wiem ile mierzy ani nie wiem też co z moim krwiakiem, czy jest dalej, czy nie, jakich rozmiarów? Tego wszystkiego się jutro dowiem łącznie z oglądaniem dzieciaczka i mierzeniem.
Oczywiście się boję więc jutro też poproszę o kciuki...

Acha i oczywiście nagle się okazało, że mam grzybice...cholera wie skąd...ale jest, więc kolejne tabletki dostałam ech...
A po wizycie już drugi raz spotkałam dziewczynę, która jest ( teraz ) w 23 tygodniu ciąży więc jak już się drugi raz spotkałyśmy to stwierdziłyśmy że wybierzemy się na jakieś jedzonko i tak spędziłam kolejne 2 godzinki

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:16   #4436
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Tak długo ???

a podali Ci jakiś przedział czasowy kiedy możesz się spodziewać wizyty lekarza?
podali... o 10 jak się w końcu dodzwoniłam to powiedzieli że 10-12 godzin bo tyle ludzi chętnych ale jak jestem w ciąży to może uda się wcześniej.

no i przyszedł. pół godziny temu. pobadał, osłuchał, zmierzył ciśnienie, zajrzał do gardła. infekcja wirusowa. brać paracetamol, wapno, syrop pini i smarować się vick vapo rubem. jak się nie poprawi w ciągu 2-3 dni to na kontrolę.

jeju. czuję się jak przez lufcik. wracam do łóżka.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:26   #4437
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Częstuj się
Załącznik 5025908

Cytat:
w takim razie, sorry, ale jego pracodawca to zwyczajny złodziej i wyzyskiwacz!

---

Gratuluje synusia!
A pracodawca, jak to pracodawca. Ile by nie miał kasy zawsze Mu będzie mało... Zobaczymy jak jutro na "żywo" będzie się zachowywał, bo Mąż mówił, że przez telefon było ok.

Cytat:
Moja wizyta ch*jowa....

Idę nadrabiać.

Mój też podobno już później nie zawsze robi USG, żeby malucha nie stresować. Ja jednak liczę na to, że na następnej wizycie mi zrobi, bo nie znamy jeszcze płci to raz, a dwa te moje łożysko jest do kontroli i obserwacji.

Cytat:
hejo
streści ktoś?

padam..
Hejo!
Wieeelkie zmiany!

Cytat:
AAAAAAAAAAAAAAA!

20 tygodni za mną

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja też po...Generalnie było nieco zamieszania, bo jedna dziewczyna była zapisana przed godzinami przyjmowania ginekolog, ale ginekolog nie miała jej w kompie i wpisała ją w mojej karcie bo myślała, że to ja.
Więc jak weszłam to się zdziwiła, a ja się pytam czy chociaż tamta dziewczyna w ciąży była ? Nie była.

No ja dziś też malutko się dowiedziałam bo jak się Pani ginekolog dowiedziała, że jutro mam prenatalne i też usg to mówi, że nie chce za bardzo falami traktować Kijanki...więc ją poprosiłam by tylko na chwileczkę sprawdziła czy serduszko bije, bo się stresuje. Sprawdziła i bije
Ale wiem tylko to, nie wiem ile mierzy ani nie wiem też co z moim krwiakiem, czy jest dalej, czy nie, jakich rozmiarów? Tego wszystkiego się jutro dowiem łącznie z oglądaniem dzieciaczka i mierzeniem.
Oczywiście się boję więc jutro też poproszę o kciuki...

Acha i oczywiście nagle się okazało, że mam grzybice...cholera wie skąd...ale jest, więc kolejne tabletki dostałam ech...
A po wizycie już drugi raz spotkałam dziewczynę, która jest ( teraz ) w 23 tygodniu ciąży więc jak już się drugi raz spotkałyśmy to stwierdziłyśmy że wybierzemy się na jakieś jedzonko i tak spędziłam kolejne 2 godzinki
Grunt, że serduszko bije. Pewnie jutro więcej się dowiesz

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
podali... o 10 jak się w końcu dodzwoniłam to powiedzieli że 10-12 godzin bo tyle ludzi chętnych ale jak jestem w ciąży to może uda się wcześniej.

no i przyszedł. pół godziny temu. pobadał, osłuchał, zmierzył ciśnienie, zajrzał do gardła. infekcja wirusowa. brać paracetamol, wapno, syrop pini i smarować się vick vapo rubem. jak się nie poprawi w ciągu 2-3 dni to na kontrolę.

jeju. czuję się jak przez lufcik. wracam do łóżka.
Kuruj się, kuruj!

Kurdę, głodna jestem.
Zupy po raz drugi nie chcę, bo ostatnio po dużej ilości pieczarek fiksują mi jelita. Nie udało mi się zgwałcić Męża odnośnie Orlenowego hotdoga, kanapek mi się nie chce... Chyba koktajla sobie strzelę, a jak wróci Mężu z grania to się pomyśli o czymś treściwszym

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:32   #4438
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Aaś mi lekarka mówiła BROŃ BOŻE PINI W CIĄŻY !!!
Coś mi się nie zgadza z tymi lekarzami.

Męzuś dzwonił, że w lidlu nie ma karpia ;(

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:39   #4439
kalka
Zadomowienie

Hej. \A co wy tak mało piszecie? Jeszcze nie ma 5 czesci??????

A tak serio u nas ok. Maluszek rusza sie coraz bardziej, mimo iż kołyszę go non stop, bo ciągle w ruchu jestem.
Dziś byłam na glukozie. Pyyyyyyyszna! Chyba znów dziewczynka będzie, bo mówią że przy chłopcach nie smakuje i naciąga na wymioty.
Widzę, że już pomału robicie wyprawkę. Podpowiem tylko, że na początku wygodniejsze są body rozpinane po całosci albo kopertowe, bo maluszek nie współpracuje, nie unosi główki i lepiej się go w to ubiera.Coś takiego:
http://allegro.pl/bobas-body-rozpina...870467632.html
albo http://allegro.pl/sliczne-cale-rozpi...873439361.html lub http://allegro.pl/body-kopertowe-cal...875720202.html
Ja sama teraz się w takie zaopatrzę,bo przy Ali miałam różne i te się najlepiej sprawdziły. Dostałam używane i byłam bardzo zadowolona.

Edytowane przez kalka
Czas edycji: 2012-12-17 o 17:44
kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 17:40   #4440
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Aaś- nawiązując to tego co napisała xal, to w syropie sosnowym jest kodeina (subst. silnie działająca). Generalnie na syropie jest żeby zasięgnąć opinii lekarza jak się jest w ciąży, Tobie zalecił lekarz, ale ja chyba bym go nie brała. Ale to tylko moje zdanie.
(moim zdaniem jeżeli męczy Cię i taki i taki kaszel to już chyba bezpieczniejszy byłby Herbapect albo Bronchosol; na suchy- Drosetux)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-12-17 o 17:45
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości