|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
|
|||
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 |
|
5 | 11,11% |
| Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
7 | 15,56% |
| Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
5 | 11,11% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 |
|
7 | 15,56% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
1 | 2,22% |
| Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
8 | 17,78% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 |
|
0 | 0% |
| Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
4 | 8,89% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
3 | 6,67% |
| Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
0 | 0% |
| O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V |
|
1 | 2,22% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To wstaw koniecznie zdjęcie
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013
Motylku No widzisz, ja byłam w 13 tc i teraz idę w 22tc i też nie znam płci, nawet nie wiem czy może trochę chłopak czy może trochę dziewczynka
Wszystko się wyjaśni dopiero. Chociaż my to też pipy jesteśmy, tzn. ja i mąż, bo na tym usg w 13 tyg nawet nie zapytaliśmy o płeć, więc może lekarz pomyślał, że nie chcemy wiedzieć
|
|
|
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
moja ginka robi mi usg za każdym razem, przynajmniej do tej pory tak było, z tym,że to takie krótkie usg, szybkie, poprostu mówi że maluszek jest
i serduszko bije i to tyle, nawet niemierzy zakażdym razem... ciekawe czy na jutrzejszej wizycie pokaże mi maleństwo ??![]() jak myślciecie, czy jakby dziecko się dobrze ułożyło to czy w 17t 3 d powinna rozpoznać płeć??? bo połówkową wizyte to jeszcze niewiem kiedy mam , pewnie za miesiać mi każe przyjść.... |
|
|
|
#4414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za synusia![]() I znowu siurasek Cytat:
A sama staram się nie przyzwyczajać do synka, bo narządy płciowe są bardzo do siebie podobne w 12 tyg i potem siurasek i jajka moga "odpaść" ![]() Mojego TŻta siostra miała powiedziane, że bedzie synek a jej usg powiedział, że chyba slepy jej poprzednie usg robił bo bedzie cipcia na 100% no i ma córeczke. ![]() Więc ja czekam na to połówkowe usg, zeby się "upewnic" i juz na cos konkretnie nastawic ![]() Cytat:
do dziś miałam 3 usg. jedno na początku w 5 tyg dla potwierdzenia ciazy, potem prenatalne i 3cie gdy wyladowałam w szpitalu. Także ostatni raz dzidzię widziałam 7go listopada... teraz bedę miała połówkowe 3go stycznia. U mnie pani doktor mówi to samo, że jak wszystko jest ok to nie ma potrzeby robic usg Także trzeba sie cieszyćCytat:
super ciuszki.Musze ogarnąć w domu bo koleżanka ma do mnie wpaść na kawe
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak nie to poczekam cierpliwie do połówkowegoa moimi przeczuciami co do płci to róznie bywa raz ,że dziewczynka, a raz przeciwnie,że chłopak
|
|
|
|
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4420 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak jadę autem to najczęściej mówię do małej albo jak coś robię w kuchni, ale jej mówię, ze tata zaraz będzie i takie tamCytat:
mój tez znosi paczki od klientów a ja tylko jem Cytat:
zawsze się człowiek oderwie a najfajniejsze jest to, że nam robia zawsze w tygodniu i tym sposobem mamy 2 dni wolnego![]() Cytat:
no i też wolałabym $$ zamiast tego wyjazdu mimo to fajnie jest spędzić czas z ludźmi z pracy o ile się ich lubi a ja moich bardzo lubię![]() Cytat:
także to nie jest dobry argumentCytat:
![]() Co do płci my dowiedzieliśmy się w 17 tc. W 13 tc na genetycznym było widać co mała ma między nogami, ale lekarka powiedziała, ze to może byc i siusiak i łechtaczka na tym etapie, więc bez sensu strzelać
|
||||||||
|
|
|
#4421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4422 |
|
Zakorzenienie
|
hejo
![]() jak wizyty,co się działo? streści ktoś? u mnie zmiany, ja wrocilam do swoich rodzicow,tz do swojej mum, swieta u Nas z tesciowka ![]() poki co bedziemy mieszkac osobno by obnizyc maxymalnie koszta znow etap randkowania bedzie ![]() 19go gin :strach-drzwi: a potem do mamy Tż z prezentem i zaproszonkiem na święta (musi miec oficjalne padam.. |
|
|
|
#4423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jutro się dowiecie ![]() Cytat:
![]() Metropolitan ma synka ![]() Motylek, nie miała USG i jest troszkę zła ale poza tym, że nie poznała płci i nie podejrzała Maluszka na USG to wszystko super
|
||
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję ![]() metropolitan-gratuluję ![]() motylek-ja ostatnio nie miałam,jak teraz nie bede miec to umre.. :P Jean Reno nie żyje a taki mega aktor
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- o prasowaniu pościeli i ręczników, - o funduszach emerytalnych, - o znieczuleniach (to może było wczoraj??) ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- ojoj a on chyba nie był jakiś stary? Co się stało? a i ja jeszcze wysyłałam różne statystyki co do rozwodów i wieku rodzenia dzieci... ale nie był to jakiś dominujący wątek ,No i Atenę nie zaprosili na wigilię firmową, jak była na L4 i późno jej managerka powiedziała, że są dla niej bony do odebrania.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2012-12-17 o 16:21 |
|
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serducho ![]() 64lata.. młody chłopak.. prasowanie poscieli i recznikow.. dla bejbi czy dla Was? ![]() ja recznikow nie prasuje ![]() skarpetek też nie
|
|
|
|
|
#4427 |
|
siedzę i myślę
|
Skąd to wiesz ? Na co umarł?
Chyba jeszcze nie był stary... Lubię filmy z nim
|
#4428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i mysia mówiła o zaletach suszarki, którą sobie kupiła.. |
|
|
|
|
#4429 |
|
siedzę i myślę
|
|
#4430 |
|
Zakorzenienie
|
AAAAAAAAAAAAAAA!
20 tygodni za mną ![]()
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba jak to startowało to było więcej firm a te małe padły (?) czy co ...
|
|
#4433 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wróciłam do domu i padam - ide jeść, a potem do łóżka i nie wiem kiedy wstanę :P
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też po...Generalnie było nieco zamieszania, bo jedna dziewczyna była zapisana przed godzinami przyjmowania ginekolog, ale ginekolog nie miała jej w kompie i wpisała ją w mojej karcie bo myślała, że to ja.
Więc jak weszłam to się zdziwiła, a ja się pytam czy chociaż tamta dziewczyna w ciąży była ? Nie była.No ja dziś też malutko się dowiedziałam bo jak się Pani ginekolog dowiedziała, że jutro mam prenatalne i też usg to mówi, że nie chce za bardzo falami traktować Kijanki...więc ją poprosiłam by tylko na chwileczkę sprawdziła czy serduszko bije, bo się stresuje. Sprawdziła i bije Ale wiem tylko to, nie wiem ile mierzy ani nie wiem też co z moim krwiakiem, czy jest dalej, czy nie, jakich rozmiarów? Tego wszystkiego się jutro dowiem łącznie z oglądaniem dzieciaczka i mierzeniem.Oczywiście się boję więc jutro też poproszę o kciuki...Acha i oczywiście nagle się okazało, że mam grzybice...cholera wie skąd...ale jest, więc kolejne tabletki dostałam ech...A po wizycie już drugi raz spotkałam dziewczynę, która jest ( teraz ) w 23 tygodniu ciąży więc jak już się drugi raz spotkałyśmy to stwierdziłyśmy że wybierzemy się na jakieś jedzonko i tak spędziłam kolejne 2 godzinki
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tyle ludzi chętnych no i przyszedł. pół godziny temu. pobadał, osłuchał, zmierzył ciśnienie, zajrzał do gardła. infekcja wirusowa. brać paracetamol, wapno, syrop pini i smarować się vick vapo rubem. jak się nie poprawi w ciągu 2-3 dni to na kontrolę. jeju. czuję się jak przez lufcik. wracam do łóżka.
|
|
|
|
|
#4437 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A pracodawca, jak to pracodawca. Ile by nie miał kasy zawsze Mu będzie mało... Zobaczymy jak jutro na "żywo" będzie się zachowywał, bo Mąż mówił, że przez telefon było ok. Cytat:
Mój też podobno już później nie zawsze robi USG, żeby malucha nie stresować. Ja jednak liczę na to, że na następnej wizycie mi zrobi, bo nie znamy jeszcze płci to raz, a dwa te moje łożysko jest do kontroli i obserwacji. Cytat:
Wieeelkie zmiany! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurdę, głodna jestem. Zupy po raz drugi nie chcę, bo ostatnio po dużej ilości pieczarek fiksują mi jelita. Nie udało mi się zgwałcić Męża odnośnie Orlenowego hotdoga, kanapek mi się nie chce... Chyba koktajla sobie strzelę, a jak wróci Mężu z grania to się pomyśli o czymś treściwszym
|
|
#4438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś mi się nie zgadza z tymi lekarzami. Męzuś dzwonił, że w lidlu nie ma karpia ;(
|
|
#4439 |
|
Zadomowienie
|
Hej. \A co wy tak mało piszecie? Jeszcze nie ma 5 czesci??????
A tak serio u nas ok. Maluszek rusza sie coraz bardziej, mimo iż kołyszę go non stop, bo ciągle w ruchu jestem. Dziś byłam na glukozie. Pyyyyyyyszna! Chyba znów dziewczynka będzie, bo mówią że przy chłopcach nie smakuje i naciąga na wymioty. ![]() Widzę, że już pomału robicie wyprawkę. Podpowiem tylko, że na początku wygodniejsze są body rozpinane po całosci albo kopertowe, bo maluszek nie współpracuje, nie unosi główki i lepiej się go w to ubiera.Coś takiego: http://allegro.pl/bobas-body-rozpina...870467632.html albo http://allegro.pl/sliczne-cale-rozpi...873439361.html lub http://allegro.pl/body-kopertowe-cal...875720202.html Ja sama teraz się w takie zaopatrzę,bo przy Ali miałam różne i te się najlepiej sprawdziły. Dostałam używane i byłam bardzo zadowolona. Edytowane przez kalka Czas edycji: 2012-12-17 o 17:44 |
|
|
|
#4440 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaś- nawiązując to tego co napisała xal, to w syropie sosnowym jest kodeina (subst. silnie działająca). Generalnie na syropie jest żeby zasięgnąć opinii lekarza jak się jest w ciąży, Tobie zalecił lekarz, ale ja chyba bym go nie brała. Ale to tylko moje zdanie.
(moim zdaniem jeżeli męczy Cię i taki i taki kaszel to już chyba bezpieczniejszy byłby Herbapect albo Bronchosol; na suchy- Drosetux)
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-12-17 o 17:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

Wszystko się wyjaśni dopiero. Chociaż my to też pipy jesteśmy, tzn. ja i mąż, bo na tym usg w 13 tyg nawet nie zapytaliśmy o płeć, więc może lekarz pomyślał, że nie chcemy wiedzieć 

do połówkowego
dostałam telefon z pracy ,ze mam zjawić się po bon i paczke świąteczną, no wiec poszłam wieczorem do pracy i wkurzyłam się okropnie, bo okazało się,że paczki ibony wszyscy dostali już tydzień temu, tylko mi raczyła menagerka w ostatniej chwili napisać, ale to jeszcze nie koniec- najbardziej wkur... wiło mnie to,że okazało się ,że wigili firmowa, a raczej cało nocna impreza odbyła się już jakiś czas temu, ale ja oczywiście niezostałam nawet poinformowana,że takowa impreza bedzie, niemówiąc już o jakim kolwiek zaproszeniu
same pyszności 

może jutro się dowiecie 
a taki mega aktor
więc jutro też poproszę o kciuki...
07.07.2012 
bo tyle ludzi chętnych