|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Nina, corcia jest cuuuuudna!!! Moj maz od razu do brzucha przylecial i ze on tez juz taaaaak bardzo chce malenstwo
![]() Dzieki dziewczyny, kurde douglas troche daleko, ale zobaczymy w pierdonce ![]() ![]() Siostra zrobila meeeega pyszny rosol ![]() ![]()
#542 |
Zadomowienie
|
Neti1, widzę, że tę samą uczelnię skończyłyśmy
![]()
#543 |
Zakorzenienie
|
że my??? ![]() dziewczyny już nawet 10 min przy kompie nie mogę siedzieć...to kłucie pod piersią jest nie do wytrztymania..na początku to było tylko gdy za długo przy stole siedziałam.... teraz to już prawie non stop/...a skóra w tym miejscu jest jakby zdrętwiała i boli przy dotykaniu... ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Już widzę..ewa..jesteś z Mińska...no proszę ..to po drodze do nas... ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ale ze jak? a to czemu masz miec wywoływany? Juz teraz to wiedzą? pierwszy raz sie z czyms takim spotykam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia wrzuciłam do klubiku.
No to opis porodu: Jak już wiecie w niedzielę z samego rana poleciała mi jakaś woda, więc si wystraszyłam, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala na IP. Tam mnie zbadali i mnie przyjeli na patologię ciąży, żeby obserwować rozwój sytuacji. W poniedziałek mnie zbadał lekarz i stwierdził, że ja jeszcze do porodu daleko, zrobili USG i wyszło małowodzie, ale w normie jeszcze. Na wtorek rano miałam zlecone KTG, linia skurczów prosta jak strzała i mało ruchów dziecka. Jak zobaczył to lekarz na obchodzie. To odrazu mowi, że na porodówkę pod Oxytocyne. Dali mi 10 min na spakowanie się i poszłam. Tam zrobili mi lewatywę, a potem sobie spacerowałam po pokoju przez godzinę. Na porodówce nie było miejsc, więc mnie wzięli na salę do porodów rodzinnych. Najpierw podłączyli KTG i sobie leżałam. Potem zamienili mnie z dziewczyną z zwykłej porodówki, bo miała rodzić z mężem i znów podłączyli KTG. Po godzinie podłączyli mi Oxytocynę. Skurcze się nasilały i dobrze reagowałam na Oxytocynę, więc lekarz stwierdził że dziś mnie nie będzie męczył, miało mi jeszcze zlecieć pół kroplówki i miałam wrócić na patologię. W między czasie zakładali papier do KTG, ja poszłam do łazienki i znów mnie podłączyli pod KTG. I tu zaczęły się problemy, bo zaczeły się dołki robić na wykresie tętna dziecka. Lekarz skonsultował to z drugim i podjęli decyzję o CC. Czekałam 1,5 godziny na zwolnienie sali operacyjnej. Potem przygotowanie rozmowa z anestozjologiem, jakieś syropki przeciw wymiotne, zastrzyki i trochę biurokracji. Założyli mi cewnik i poczłapałam na salę operacyjna. Jak mnie położyli na stole to trochę spanikowałam. Podłączyli mnie pod aparaturę i anestezjolog zaczęła się wkuwać do znieczulenia. Za pierwszym razem jej się nie udało, bo miałam obrzęki na kręgosłupie. Za drugim poszło i zaczęłam drętwieć od pasa w dół. Potem jeszcze testy jak podziałało znieczulenie. I lekarz przystąpił do cięcia. Miałam problem z tetnem podczas leżenia na plecach, więc troche byłam śnięta podczas całej operacji. Jedyne co czułam to ciągnięcie a przy wyjmowaniu małej tylko naciśnięcie na brzuch. o 18.30 wyjęli małą, poszli ją wytrzeć i przyniesli mi ją do pokazania i zabrali do mierzenia, ważenia. Na początku miała problemy z oddychaniem i była trochę sina i wszyscy zgodnie stwierdzili, że to była najlepsza decyzja o CC. Mnie pozszywali i zawieżli na pooperacyjną salę. Tam dostałam kroplówki i leki przeciwbólowe. Leżałam tam przez 2 doby. Maz nie mógł mnie odwiedzać, jedynie na drugi dzień po porodzie pokazali mu małą. Ból po CC jest niesamowity, a podnoszenie się z łóżka to tragedia. Ja już pierwszego dnia z rana się podniosłam i zaczęłam powoli chodzić. Na szczęście się szybko pozbierałam i drugiego już w miarę chodziłam. Ok południa mnie przewieźli na oddział noworodkowy i tam już dostałam małą na stał i o bólu nie myślałam, bo małą trzeba było się zajmować. Taki zastrzyk energii ![]() ![]() Dobrze zmykam, bo muszę pokarm ściągnąć i ubranka poprasować. Może potem jeszcze się odezwę, na razie jeszcze głowa mnie niemiłosiernie boli. |
![]() ![]() |
![]() |
#546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaczynam się denerwować. Chyba zmienię szpital w którym chcę rodzić, bo znalazłam teraz inny, dobre opinie i tam jest coś takiego jak dni kiedy się można z ordynatorem spotkać i są kwalifikacje do rodzaju porodu, czy można siłami natury czy trzeba CC... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że strasznie lekceważąco podchodzą do ludzi. Oczywiście nie wszyscy, ale czasem to aż ręcę opadają jak trzeba iść do jakiegoś lekarza. Po co oni zostają lekarzami skoro z łaską przyjmują i stwarzają wrażenie, że za karę siedzą w gabinecie? Tylko kasę mają w głowie? Aj tam, szkoda słów i nerwów
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
bylam na wizycie przed porodowej termin z om mam na 7'luty z usg mi wychodzi 27 styczen, no i na tej wizycie mowie ze chcialabym zeby ten lekarz byl przy porodzie a on ze spoko umowimy sie dwa tyg przed term z om na wywolywanie...
troche sie teraz boje, wizyte u mojego gin mam dopiero 14 stycznia wiec wtedy dopiero z nim sie skonsultuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziś ten pseudolekarz na moje pytanie czy jeśli np. mam nierówne biodra i czy to może mieć znaczenie podczas porodu sn stwierdził arogancko, że on nie wie, a w ogóle to nie rodzę biodrami tylko dołem. I tak się dowiedziałam co dla mnie jest lepsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Zakorzenienie
|
Ja też sie zastanawiałam...choć jak o kązdym szpitalu- rożne opinie..... na razie przekonuje mnie św. Zofia...a teściowa zaczęła ostatnio mi mówić zebym położną wykupiła....a nie wiem..dla mnie szkoda kasy...a liczę ns szczęście że na dobrą trafię.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
Ninagg dobrze że rozsądni lekarze i nie zwlekali z decyzjami ! dobrze że to już za Toba i malutka jest z Wami
![]() ![]() Debrah tutaj masz linka z becikami są różne wzory pościele też maja i chyba też zamówie ![]() a co do podejścia lekarzy..... szkoda słów żeby się wypowiadać, najgorzej jak sie do takiego idzie a ten z wyrzutem że po co sie przyszło..... i niestety ale tylko na nfz spotkałam się z czymś takim.... jak byłam u specjalistów z medicover to oni nic nie mówią że po co na co.... nie wiem może maja z każdego pacjenta kase fajną i sa mili bo muszą? ale soryy no to nie o to chodzi, czy po to zostai lekarzami ? przykre....
#553 |
Zakorzenienie
|
ninagg dobrze że trafiłaś na dobrych lekarzy w szpitalu
![]()
#554 |
Zakorzenienie
|
Cześć lale. W końcu was nadrobiłam. Dziękuję za odpowiedzi w sprawie koszul
![]() ninagg-piękna córa ![]() Ewik-masakra,jak lekarz nie wie to kto ma wiedzieć? On jest od tego jak dupa od sr..nia! Patałach jeden. Gratuluje kolejnych tygodni. Matko święta jak już nie wiele co niektórym zostało do końca ... Łolaboga strach się bać ![]() U mnie zanosi się że na święta śniegu nie będzie. Temperatura na plusie,plucha i szarowka za oknem panuje od kilku dni. E tam,to już w ogóle świat mi się nie chce... W ogóle to dziś mam nerwa niesamowitego,bez przyczyny. Black-śniło mi się że urodziłaś 18 stycznia. Zapamiętaj tą datę bo moje sny lubią być prorocze ![]()
#555 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wszystkiego dobrego dla Ciebie i Oli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że lekarze podjęli decyzję o cc ![]() Mamusie dzieciaczków położonych miednicowo: jak Wasze dzieci mają czkawkę to gdzie je czujecie? Mam jakieś dziwne wrażenie że moja mała się odwróciła pupą do dołu bo jakoś inaczej ją czuje... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
ninagg dobrze, że wszystko dobrze się skończyło i ułożyło i już masz maleńką
![]() ![]() Dziewczyny, a na macierzyńskim jak jesteśmy, to składki dalej pracodawca płaci, czy zus sobie odprowadza sam? |
![]() ![]() |
![]() |
#559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby akurat to Cie interesowało czy możesz krzyczeć czy nie... ja w złości przeklinam..więc bójcie się położne... ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#560 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szkoda, że ja Ci się nie przyśniłam, że urodziłam 17 stycznia ![]() ![]() Edytowane przez Ewik86 Czas edycji: 2012-12-17 o 18:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Zakorzenienie
|
Moja córa zawsze szaleję, jak sobie śpiewam, też tak macie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- może usilnie prosi żebyś przestała... ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Wtajemniczenie
|
no to ja właśnie dziś poczułam pod żebrami tą czkawkę... a już raczej nie bedę mieć usg , mam nadzieję że przed samiuśkim porodem mi zrobią usg w razie czego bo nie chciałabym rodzić sn jakby faktycznie przekręciła się dupką do dołu
![]() Chyba idę do wanny z gorącą wodą bo coraz bardziej boli ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#564 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym wcześniejszym wywoływaniem porodu to dziwnie, nie słyszałam jeszcze o czymś takim ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nina fajnie, że się Wami dobrze zajęli w szpitalu ![]() ![]() Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2012-12-17 o 18:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
No chyba raczej nie w tę stronę powinien iść trop, bo ja jestem po szkole muzycznej.
![]() ![]() ![]() No ale, nie chcę, żeby wyszło na to, że się chwalę, czy coś, bo nie o to mi chodziło w tamtym pytaniu. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Zakorzenienie
|
szklanka19.. mówiłąs o tym ginekologowi...?? ja ostatnio jak byłam...mówiłam...ale że to prywatnie..powiedział ze jak będę u niego w pańśwtowej przychodni i nadal będzie bolało musze dac mu znac...bo trzeba będzie zrobić "próby wątrobowe"....ale o co dokładnie chodziło nie wiem..ale może to miec związek...
tak jak od 3 tyg. mam bóle nadgartska...(a ani się nie udezryłam ani nigdy nie miałąm urazu) czasem nie mogę wziąc nic do ręki..podobno moze mieć to związek z uciskiem na żyłe i muszę mierzyć ciśnienie dwa razy dziennie
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Raczkowanie
|
szklanka normalnie jak na placki tylko + 2 lyzeczki oleju, i sru do piekarnika na papier do pieczenia na 180 stopni 25 min.
zawsze mi sie wszystko papralo od tluszczu a teraz problem z glowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Ja nie śpiewam,ale ciekawe czy tez by zaczęła szaleć
![]() ![]() ![]() ![]()
#570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.