Mamy lipcowo-sierpniowe 2013 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-17, 17:54   #4141
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam nowe mamy i fajnie tak ogladac te dwie kreski na tescie.

ja juz po wizycie u poloznej.
jestem zadowolona i musze powiedziec, ze fajna babka.
najpierw wywiad rodzinny, o chorbach i historii rodziny.
dostalam cala torbe probek, herbaty i kawy bezkoeinowe, kremy na rozstepy na brzuch i piersi, probki zeli itp.
oprocz tego dostalam pelno bonow na tansze zakupy w kosmetycznych i dzieciecych sklepach.
jestem umowiona na badania krwi i skan na 2 stycznia.
wtedy tez bede miala badania na syn. downa.

dostalam rowniez karte, ktora upowaznia mnie do darmowego dentysty od teraz do czasu kiedy dziecko bedzie mialo 1 rok.

ma zalozona karte ciazy juz i terminy skanow i spotkan z polozna.
dostalam adresy szkol rodzenia itp.

ogolnie spotkanie trwalo 1 godzine i jestem pozytywnie nastawiona.
super, ze jesteś zadowolona z wizyty, opieka widać fajna, tylko jak dla mnie to za mało usg robią. I super te próbki

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Witam.
Nieśmiało wkraczam do wątku mam nadzieję, że uda mi się do Was ,,wbić" we wtorek 11.12 ujrzałam dwie kreseczki na teście. Wizytę u ginki mam dopiero na 8.01 bo wspólnie doszłysmy do wniosku, że wczesniej nie ma sensu. Według OM zaczęłam 6 tydzień. Oczywiście na razie jestem pełna strachu i baw, czy wszystko jest i będzie ok, i mam ogromna nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze
Aha objawów jak na razie nie mam, może trochę piersi pełniejsze.

Pozdrawiam
witamy
Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie. Lekarz potwierdził ciąże i wszystko jest dobrze.
Stwierdził, że jest zadowolony i że wyglądam zdrowo.
Według OM jest to 6 tydzień, a według usg ciąża jest młodsza. Ale lekarz kazał przyjść za jakieś 10 dni, bo może się jeszcze unormuje, a może być też tak, że do zapłodnienia doszło później. Termin porodu mam na 12 sierpnia.

Nie ważył mnie, nie mierzył ciśnienia, ale pobrał wymaz do cytologii i dał skierowanie na badania (Hematokryt; Hemoglobina; Kr. czerwone; Mocz: własności fizyczne, białko, cukier, ciała ketonowe, barwniki żółciowe, osad; Grupa krwi; WR; HIV; toxoplazmoza; IgG; IgM).

Zakazał jakichkolwiek kąpieli, powiedział, że tylko prysznic. Mój tż będzie zawiedziony, bo często leżymy w wannie razem

Zalecał rozsądek i stwierdził, że ciąża to nie choroba. Czyli ze zwolnieniami u tego Pana może być ciężko
W sumie nie zadawał zbyt wielu pytań. Wizyta trwała jakieś 20 minut.
Na nawracające zapalenie pęcherza polecił mi Femisept URO do 3 tabletek dziennie przy bardzo dokuczającym pęcherzu. A Fembion kazał zastąpić Folikiem, gdyż stwierdził, że niektóre zestawy witamin mogą zaszkodzić ciąży. Zalecił dobrze się odżywiać.

Nie potrzebnie się tak denerwowałam.
Cieszę się jak nie wiem!
Poniżej zdjęcie z usg
super, ze wizyta udana i widac już dzidzię, ja jak byłam na usg i był ten sam tydzień co u ciebie to był tylko pęcherzyk

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Na Twoim miejscu tylko bym się cieszyła z braku mdłości
u mnie coś widać w brzuchu więcej niż miesiąc temu, ale nie wiem, czy to nie przypadkiem jelita Tak czy siak na porównaniu zdjęć widać, że jestem bardziej okrągła
no niby się ciesze ale jak czytam u Was, ze mdłości itp to zaczynam mieć wątpliwości czy u mnie oki, Ale już nie marudzę tylko się ciesze. no i czekamy na zdjęcia, szkoda, ze do 12 tygodnia

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
u mnie się właśnie w 8 tyg zaczęło , nie wymiotuję ale prawie nic nie jem bo jadłowstręt jakiś mnie opanował no i mdłości zwłaszcza wieczorne, także jeszcze nic straconego
w sumie tak, jeszcze może mi się coś zmienić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38174095]Bez paniki
Są dziewczyny, które ciążę przechodzą tak, że w ogóle nie wiedzą, że w niej są I to nie jest urban legend, leżałam w szpitalu z dziewczyną, która miała do 3. miesiąca okres - a kończyła wtedy 30 tydzień A więc nie każda musi wymiotować i nie wiadomo jak źle się czuć.

Ja bym już chciała II trymestr, bo obecnie mam zero, ale dosłownie zero energii. Męczy mnie rozwieszenie jednego prania... Ale poza tym z żołądkiem OK, nie wymiotuję, jem normalnie, nie więcej nie mniej niż wcześniej. Jedynie nie mogę jeść mocno przyprawionych rzeczy, żadnego czosnku i cebuli. I jestem uczulona na zapachy, na czas ciąży odstawiam wszystkie perfumy. No i skóra jest cudna.[/QUOTE]
z tym okresem to ja się trochę boję, bo miałam krwawienie w dzień okresu i teraz niedługo wypada termin jak miałabym drugi i boję się że będę krwawić, lekarka mówiła, ze może tak być. Tak wiec wiem, ze to nie mity. A faktycznie barakiem mdłości muszę się przestać martwić To faktycznie mało masz energii, ale przejdzie niedługo i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ! i witam nowe mamuśki !!!

stawiam soczki!!!
Byłam na wizycie, miałam USG, wg badania jestem w 6 tygodniu i 1 dniu (czyli 7tc) wg okresu w 9 tygodniu ale miałam dłuugie cykle o 36 dni więc wszystko się zgadza. Powiedzcie mi, które obliczenia opisuje OM? pamiętam, że chyba Dotkaa się zastanawiała, jak to jest z tymi tygodniami, mam nadzieję, że sobie wszystko dobrze poukładałam

Kruszynka ma 0,5 cm, wszystko gra. Mam nieznaczną infekcję grzybkową, dostałam globulki

Najlepsze jest to, że od rana miałam też pobranie krwi i dwa razy kopyta wyciągnęłam przy drugim podejściu pielęgniarka wpakowała mi większą igłę, żeby szybciej pobrać nigdy mi się to nie zdarzało, pobranie krwi nie było nigdy traumą, ale okazało się, że miałam strasznie niskie ciśnienie (96/55 ).

Powiem Wam, że też nie mam większych objawów, może poza tym że budzę się w nocy na godzinę i mam chyba większy apetyt. Ale po Waszych opisach podejrzewam, że wszystko przede mną
super, że wszystko dobrze na wizycie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej!Czy moge sie dołączyc?Dzis na tescie kreseczka bardziej widoczna wiec mam ogromna nadzieje ze sie udało.To był ogolnie pierwszy cykl starań.Licząc od ostatniej miesiączki dzien porodu bylby gdzies 23 sierpnia.Obecnie jestem w Niemczech w pracy, wiec ciaże u lekarza będe mogła potwiercic za okolo 3 tygodnie.Ogolnie nie doskwieraja mi zadne objawy ciazowe..Martwi mnie tylko bol brzucha..Boli jak na miesiaczke..w nocy nawet zaczelo promieniowac do krzyza...Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Pozdrawiam kochane przyszle mamusie!
witaj z nami
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38174981]Uwielbiam widok dwóch kreseczek na teście [/QUOTE]
ja też

dzisiaj jestem zmęczona coś, wstałam o 9, w dzień spałam godzinkę, teraz ubraliśmy choinkę a ja padam już z nóg, co za dzień

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:16   #4142
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
dzisiaj jestem zmęczona coś, wstałam o 9, w dzień spałam godzinkę, teraz ubraliśmy choinkę a ja padam już z nóg, co za dzień

No to dla mnie dzień jak co dzień.
Normalnie zawsze mogę wstać rano i skończyć np. sprzątanie późno w nocy.
A teraz? Muszę wszystko rozkładać w czasie, bo po prostu nie mam siły. Jeden dzień to np. jedno pomieszczenie. A już np. z wyjściem nie da rady połączyć.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:16   #4143
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Według OM jest to 6 tydzień, a według usg ciąża jest młodsza. Ale lekarz kazał przyjść za jakieś 10 dni, bo może się jeszcze unormuje, a może być też tak, że do zapłodnienia doszło później. Termin porodu mam na 12 sierpnia.

Nie ważył mnie, nie mierzył ciśnienia, ale pobrał wymaz do cytologii i dał skierowanie na badania (Hematokryt; Hemoglobina; Kr. czerwone; Mocz: własności fizyczne, białko, cukier, ciała ketonowe, barwniki żółciowe, osad; Grupa krwi; WR; HIV; toxoplazmoza; IgG; IgM).

Zakazał jakichkolwiek kąpieli, powiedział, że tylko prysznic. Mój tż będzie zawiedziony, bo często leżymy w wannie razem

Zalecał rozsądek i stwierdził, że ciąża to nie choroba. Czyli ze zwolnieniami u tego Pana może być ciężko
Na nawracające zapalenie pęcherza polecił mi Femisept URO do 3 tabletek dziennie przy bardzo dokuczającym pęcherzu. A Fembion kazał zastąpić Folikiem, gdyż stwierdził, że niektóre zestawy witamin mogą zaszkodzić ciąży. Zalecił dobrze się odżywiać.

Cieszę się jak nie wiem!
Poniżej zdjęcie z usg
No to mnie wystraszyłaś... Ja od samego początku biore Femibion...

A ta w ogóle to Witam
Miałam ostatnio nieprzyjemną przygodę bo te "plamienia" pomarańczowo brązowe w sobote znowu się powtórzyły i zadzwoniłam do mojego ginka, kazał jechać na IP i pojechaliśmy. Na szczęście z Maluszkiem wszystko w porządku Serduszko pięknie bije i nadrobił już tydzień Tak szybciutko rośnie że nie jestem już w 11tc tylko w 12 dokładnie to 11t3d
Puszek w poniedziałek 10 grudnia miał 3,2 cm a w sobotę 15.12 już 4,4 cm Rośnie jak szalony
W czwartek mamy badania prenatalne i bardzo się boje A teraz jak Asia napisała że Femibion mógł zaszkodzić to już w ogóle mam zawał

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:34   #4144
Asiunia1230
Raczkowanie

Nie chciałam nikogo wystraszyć tym Femibionem. Mi lekarz powiedział, że na początku ciąży najlepiej tylko Folik. Zapytałam, czy mogę dobrać do końca, bo zjadłam tylko jakieś 7 tabletek, ale powiedział, że odstawić, brać Folik, a Femibion dobrać ewentualnie w późniejszej ciąży.
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:40   #4145
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

stokrotka pytala sie tej poloznej dlatego tylko 2/3 usg sa przez cala ciaze.
i dostalam odpowiedz.
przy zdrowej ciazy nie ma potrzeby robic usg czesciej.
jesli sa problemy, krawienia, bole lub matka jest chora, ma jakies schorzenia itp, wtedy usg jest czesciej.

ale prywatnie mozesz miec co wizyte usg)
choc i tak nie wiadomo czy to usg jest dobre dla dziecka tak czesto

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:44   #4146
d0tkaaa
Zakorzenienie

Padam na ryj..bylismy w krakowskiej i m1wszedzie kolejki masa ludzi i korki straszne a teraz mam ochote sie polozyc i usnac haha.

dobrze ze wizyty sie udaly dziewczynywitam nowe mamuski.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 18:51   #4147
Asiunia1230
Raczkowanie

Dzwonił do mnie tż z pracy:
- No i jak tam?
- Wszystko dobrze
- No ale jak... jedno dwoje?

Stary 2012-12-17, 18:54   #4148
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a co u nas juz jakies blizniaki sie pokazaly? czy jeszcze nie?

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:23   #4149
Myszolka91
Raczkowanie

hej. Bylam u gina wszystko ok dostalam tabletki na wymioty i pije cole.Jest o wiele lepiej.Widzialam serduszko i nasze malenstwo ma 9mm.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11-D220565C-751411-800.jpg (7,0 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12-658E5504-782752-800.jpg (31,4 KB, 60 załadowań)
Myszolka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:31   #4150
AgaPlast
Zadomowienie

gratuluje wszystkim udanych wizyt wystraszyłyscie mnie bo tez biore zestaw witamin centrum materna. Dzisiaj przezucam sie na folik. tylko po grzyba tam pisze dla kobiet w ciazy i planujacych ciaze ?
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:32   #4151
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:

Cieszę się jak nie wiem!
Poniżej zdjęcie z usg
za wizytę. Śliczny maluszek

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Podczytuje
Ale na razie nie mam czasu na pisanie he he he
Do później Dziewczyny
Margosia chyba strasznie się stęskniła za rodzicami Ale nie dziwię się jej, ja też za moimi bym się stęskniła gdybym ich długo nie widziała

Cytat:
Napisane przez Myszolka91 Pokaż wiadomość
hej. Bylam u gina wszystko ok dostalam tabletki na wymioty i pije cole.Jest o wiele lepiej.Widzialam serduszko i nasze malenstwo ma 9mm.
za wizytę i serduszko!
O jaki fajny zaokrąglony brzusio w którym tygodniu jesteś, bo nie pamiętam

Powiem Wam, że wkroczyłam w drugi trymestr i miałam niby być pełna energii, a tu klapa Ciągle chce mi się spać Ledwo wstanę rano i za godzinę już bym smacznie spała. A od 18 to już po prostu wydaje mi się, że się zaraz przewrócę taka jestem śpiąca Przez to nie mogę się zebrać w sobie żeby cokolwiek w domu zrobić przed tymi świętami.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:32   #4152
AgaPlast
Zadomowienie

Jezu jakie wy wszystkie młode laski jestescie. Czuje sie jak starszyzna
Stary 2012-12-17, 19:33   #4153
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Hejka

Ale wątek się ładnie rozrasta
Witam nowe mamy życzę spokojnych donoszonych ciąż
Gratuluję wizyt
Te zdjęcia z testami są mega wzruszające

Ja z niecierpliwością czekam na czwartek badania porobione, portfel zeszczuplał o jedyne 3stówki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:33   #4154
mja0000
Raczkowanie

Witam się nieśmiało Nieśmiało bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciąży, no ale 3 testy na to wskazują. Udało się w drugim miesiącu starań, nie staraliśmy się jakoś specjalnie więc tym większa niespodzianka
Zazdroszczę tym z Was które już widziały swoje kropki. Ja sama nie wiem kiedy powinnam się wybrać do gina. Najchętniej poszłabym już zobaczyć czy wszystko dobrze. No i fajnie byłoby powiedzieć rodzinie w święta. Jednak chyba jeszcze za wcześnie na wizytę. Pierwszy test zrobiłam 12.12 (wyszedł bladzioch), OM 8.11., ale cykle mam trochę dłuższe bo 32-33 dni.

Szczęście 31.12.2013

23.01.2013... zawsze będę o Tobie pamiętać
mja0000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:35   #4155
roxy20
Raczkowanie

Hej, ja byłam też dziś na NFZ u mojego gin, dostałam skierowanie na wszystkie badania, założył mi jakąś kartę w przychodni i narazie wszystko ok
Wizytę prywatnie mam 27.12.12( będziemy znów oglądać maluszka) a 21.01.13 w przychodni(zobaczymy jak wyniki itp.)
Cieszę się z waszych udanych wizyt i witam wszystkie nowe Mamusie
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:35   #4156
Myszolka91
Raczkowanie

Dzis zaczynam 7tydzien.
Stary 2012-12-17, 19:36   #4157
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez mja0000 Pokaż wiadomość
Witam się nieśmiało Nieśmiało bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciąży, no ale 3 testy na to wskazują. Udało się w drugim miesiącu starań, nie staraliśmy się jakoś specjalnie więc tym większa niespodzianka
Zazdroszczę tym z Was które już widziały swoje kropki. Ja sama nie wiem kiedy powinnam się wybrać do gina. Najchętniej poszłabym już zobaczyć czy wszystko dobrze. No i fajnie byłoby powiedzieć rodzinie w święta. Jednak chyba jeszcze za wcześnie na wizytę. Pierwszy test zrobiłam 12.12 (wyszedł bladzioch), OM 8.11., ale cykle mam trochę dłuższe bo 32-33 dni.
O i jeszcze jedna nowa mama witaj i gratuluję
Moim zdaniem najlepiej jest iść wtedy kiedy powinno być już serduszko czyli w 7tc ale wiem wytrzymać ciężko

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:36   #4158
AgaPlast
Zadomowienie

Cytat:
Witam i gratuluje II. Codziennie nas wiecej i wiecej
Stary 2012-12-17, 19:37   #4159
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Bardzo ładny brzuszek
Stary 2012-12-17, 19:53   #4160
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Witamy!

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Jezu jakie wy wszystkie młode laski jestescie. Czuje sie jak starszyzna
no ja też, jak tak patrzę na zdjęcia.... ale młoda duchem jestem

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że wkroczyłam w drugi trymestr i miałam niby być pełna energii, a tu klapa Ciągle chce mi się spać Ledwo wstanę rano i za godzinę już bym smacznie spała. A od 18 to już po prostu wydaje mi się, że się zaraz przewrócę taka jestem śpiąca Przez to nie mogę się zebrać w sobie żeby cokolwiek w domu zrobić przed tymi świętami.
No nie mów... ja czekam na ten czas z większa dawką energii.. bo na raty wszystko muszę robić

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość

A ta w ogóle to Witam
Miałam ostatnio nieprzyjemną przygodę bo te "plamienia" pomarańczowo brązowe w sobote znowu się powtórzyły i zadzwoniłam do mojego ginka, kazał jechać na IP i pojechaliśmy. Na szczęście z Maluszkiem wszystko w porządku Serduszko pięknie bije i nadrobił już tydzień Tak szybciutko rośnie że nie jestem już w 11tc tylko w 12 dokładnie to 11t3d
Puszek w poniedziałek 10 grudnia miał 3,2 cm a w sobotę 15.12 już 4,4 cm Rośnie jak szalony
W czwartek mamy badania prenatalne i bardzo się boje A teraz jak Asia napisała że Femibion mógł zaszkodzić to już w ogóle mam zawał
oo to w sumie dokładnie jak u mnie 11t3d. ładnie rośnie... u mnie 1 grudnia miał 2,45 cm....

Cytat:
Ja też biorę. Jedną wieczorem Na razie na własną rękę zobaczymy co powie na to moja gin. Ale jestem po stracie ciąży, z niewyjaśnionych dotąd przyczyn i tak profilaktycznie sobie biorę, bo może być i tak, że przyczyną były mikrozakrzepy a ich się nie wykryje więc wolę dmuchać na zimne.....
lepiej skonsultuj z lekarzem..ja to liczę że od środy już żadnych leków nie będę musiała brać.. oby... (no oprócz tego na tarczycę).

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 19:57   #4161
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
za serduszko
Piękny brzuszek No i Ty jaka śliczna jesteś

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
gratuluje wszystkim udanych wizyt wystraszyłyscie mnie bo tez biore zestaw witamin centrum materna. Dzisiaj przezucam sie na folik. tylko po grzyba tam pisze dla kobiet w ciazy i planujacych ciaze ?
Wiesz co ja dalej będę brać te witaminy. Po to jest napisane że dla kobiet w ciąży żebyśmy mogły je brać. a z drugiej strony nie ma tam przecież jakiś końskich dawek tych witamin więc myśle że jednak nie mamy się czym martwić. Zwłaszcza jak większość ciężaróweczek ma problemy z wymiotami i niechęć do jedzenia to jakoś musi te witaminy maluszkowi dostarczyć żeby się prawidłowo rozwijał. Ja jestem w połowie 12tc i niedługo zacznę brać Femibion Natal 2.

Malinka Ja też jestem okropnie zmęczona:/ Po prostu mogłabym spać 24/h i jeszcze bym się nie wyspała.

Dziś pierwszy raz od paru tygodni przytulałam się z kibelkiem. Takich wymiotów to ja jeszcze w ciąży nie miałam. Dobrze że przynajmniej rano wypiłam sporo wody to przynajmniej nie musiałam się tak bardzo męczyć podczas

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Witamy!

no ja też, jak tak patrzę na zdjęcia.... ale młoda duchem jestem

No nie mów... ja czekam na ten czas z większa dawką energii.. bo na raty wszystko muszę robić

oo to w sumie dokładnie jak u mnie 11t3d. ładnie rośnie... u mnie 1 grudnia miał 2,45 cm....

lepiej skonsultuj z lekarzem..ja to liczę że od środy już żadnych leków nie będę musiała brać.. oby... (no oprócz tego na tarczycę).
Super że nie jestem sama;p A jakie tabletki bierzesz? Tylko kwas foliowy czy coś jeszcze?

Wybaczcie mój brak kultury: WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE!!!

Antonisia
Stary 2012-12-17, 20:12   #4162
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajny brzuszek No i śliczna Ty

Cytat:
Napisane przez strawberry162 Pokaż wiadomość
No to mnie wystraszyłaś... Ja od samego początku biore Femibion...

A ta w ogóle to Witam
Ale fajnie, że wszystko dobrze i że małe już takie duże Ja mam wizytę w czwartek i już zaczynam się stresować

Cytat:
stokrotka pytala sie tej poloznej dlatego tylko 2/3 usg sa przez cala ciaze.
i dostalam odpowiedz.
przy zdrowej ciazy nie ma potrzeby robic usg czesciej.
jesli sa problemy, krawienia, bole lub matka jest chora, ma jakies schorzenia itp, wtedy usg jest czesciej.

ale prywatnie mozesz miec co wizyte usg)
choc i tak nie wiadomo czy to usg jest dobre dla dziecka tak czesto
Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty i już nie mogę doczekać się, aż dowiemy się, co się dzieje u Ciebie w brzuszku

Hej dziewczynki, jak tak z doskoku, bo Greys`ów oglądam
Gratuluje nowym mamusiom
I zaczynam na poważnie stresować się czwartkową wizytą .... Bo to ten czas, co wtedy ....
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 20:12   #4163
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

truskawko: mam cały zestaw: Eutyrox (tarczyca), duphaston, luteina, acard, kwas foliowy i jodik. :P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 20:16   #4164
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
super, ze wizyta udana i widac już dzidzię, ja jak byłam na usg i był ten sam tydzień co u ciebie to był tylko pęcherzyk
Lekarz mi powiedział, że niewiele zobaczę. Ale jak się tak przyglądam to bym powiedziała, że pod 4 kropeczką linijki jest główka (licząc od lewej strony) Ale może sobie tylko wmawiam...
Stary 2012-12-17, 20:16   #4165
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Dzis zaczynam 7tydzien.
Śliczny brzuszek ale to szybkou Ciebie widać jestem zaskoczona, że już w 7 tygodniu widać a liczysz od OM czy zapłodnienia?
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 20:19   #4166
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
truskawko: mam cały zestaw: Eutyrox (tarczyca), duphaston, luteina, acard, kwas foliowy i jodik. :P

Mam ten sam zestaw

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 20:26   #4167
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ale fajny brzuszek No i śliczna Ty

Ale fajnie, że wszystko dobrze i że małe już takie duże Ja mam wizytę w czwartek i już zaczynam się stresować

Cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty i już nie mogę doczekać się, aż dowiemy się, co się dzieje u Ciebie w brzuszku

Hej dziewczynki, jak tak z doskoku, bo Greys`ów oglądam
Gratuluje nowym mamusiom
I zaczynam na poważnie stresować się czwartkową wizytą .... Bo to ten czas, co wtedy ....
Spokojnie Słońce Na 100% wszystko będzie dobrze, teraz na pewno się uda! Maleństwo jest silne i prawidłowo się rozwija Zobaczysz jak w lipcu/sierpniu będziemy śmiać się z tych naszych bezpodstawnych obaw i będziemy chodzić z podkrążonymi oczami bo nasze fasoleczki dadzą nam popalić

Cytat:
Ale witamin nie bierzesz żadnych, no nie?

Kto jeszcze w czwartek wizytuje? I o której? Może w podpisach wstawimy sobie date kolejnej wizyty i godz? Będzie przejrzyście i przynajmniej nie pogubimy się w kciukach;p Za kogo kiedy trzymać

Antonisia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-17, 20:28   #4168
mja0000
Raczkowanie

Dziękuję za przyjęcie Również gratuluję Wam wszystkim. Mamusie lipcowe już mają takie duże dzieci. Niby to kilka tygodni a jaka różnica.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
O i jeszcze jedna nowa mama witaj i gratuluję
Moim zdaniem najlepiej jest iść wtedy kiedy powinno być już serduszko czyli w 7tc ale wiem wytrzymać ciężko
Jakoś nie dociera do mnie to słowo "mama". To taka abstrakcja.

Szczęście 31.12.2013

23.01.2013... zawsze będę o Tobie pamiętać
mja0000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-17, 20:29   #4169
Myszolka91
Raczkowanie

Ja licze od zaplodnienia. Najadlam sie gruszek dzisiaj i moze dlatego taki duzy brzuszek wyszedl.
Stary 2012-12-17, 20:30   #4170
magdalennne
Wtajemniczenie

Witam ponownie

Cytat:
Dzień dobry
Damciontko trzymam kciuki za wizytę w którym Ty tygodniu jesteś?

Dzisiaj wg suwaczka zaczęłam 8 tydzień (chociaż wiem, ze dzidzia jest młodsza) i zmierzyłam i zwarzyłam się jak tydzień temu. I mam 2 cm więcej w piersiach a na wadze 0,5 kg mniej, brzuch tak samo.
I cały czas się boję dlaczego ja się tak dobrze czuję, tz nie mam mdłości ani wymiotów, a wy prawie wszystkie macie. Oby tylko dzidzia rozwijała się prawidłowo.
Ja też nie mam takich objawów. Jak dłużej jestem głodna, to robi mi się niedobrze, ale tak ogólnie to nic...

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
dzien dobry moge do was dolaczyc ... w sobote ujzalam na tescie dwie kreseczki i jesli diagnoza sie potwierdzi u gina bede miala termin na 23 sierpnia 2013
Witaj

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ! i witam nowe mamuśki !!!

stawiam soczki!!!
Byłam na wizycie, miałam USG, wg badania jestem w 6 tygodniu i 1 dniu (czyli 7tc) wg okresu w 9 tygodniu ale miałam dłuugie cykle o 36 dni więc wszystko się zgadza. Powiedzcie mi, które obliczenia opisuje OM? pamiętam, że chyba Dotkaa się zastanawiała, jak to jest z tymi tygodniami, mam nadzieję, że sobie wszystko dobrze poukładałam

Kruszynka ma 0,5 cm, wszystko gra. Mam nieznaczną infekcję grzybkową, dostałam globulki

Najlepsze jest to, że od rana miałam też pobranie krwi i dwa razy kopyta wyciągnęłam przy drugim podejściu pielęgniarka wpakowała mi większą igłę, żeby szybciej pobrać nigdy mi się to nie zdarzało, pobranie krwi nie było nigdy traumą, ale okazało się, że miałam strasznie niskie ciśnienie (96/55 ).

Powiem Wam, że też nie mam większych objawów, może poza tym że budzę się w nocy na godzinę i mam chyba większy apetyt. Ale po Waszych opisach podejrzewam, że wszystko przede mną
Mi się nie zdarzyło jeszcze zemdleć przy pobieraniu krwi. A dlaczego pobierała ci 2 razy?

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hej!Czy moge sie dołączyc?Dzis na tescie kreseczka bardziej widoczna wiec mam ogromna nadzieje ze sie udało.To był ogolnie pierwszy cykl starań.Licząc od ostatniej miesiączki dzien porodu bylby gdzies 23 sierpnia.Obecnie jestem w Niemczech w pracy, wiec ciaże u lekarza będe mogła potwiercic za okolo 3 tygodnie.Ogolnie nie doskwieraja mi zadne objawy ciazowe..Martwi mnie tylko bol brzucha..Boli jak na miesiaczke..w nocy nawet zaczelo promieniowac do krzyza...Mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.Pozdrawiam kochane przyszle mamusie!
Witaj Oczywiście, że możesz do nas dołączyć

Cytat:
witam nowe mamy i fajnie tak ogladac te dwie kreski na tescie.

ja juz po wizycie u poloznej.
jestem zadowolona i musze powiedziec, ze fajna babka.
najpierw wywiad rodzinny, o chorbach i historii rodziny.
dostalam cala torbe probek, herbaty i kawy bezkoeinowe, kremy na rozstepy na brzuch i piersi, probki zeli itp.
oprocz tego dostalam pelno bonow na tansze zakupy w kosmetycznych i dzieciecych sklepach.
jestem umowiona na badania krwi i skan na 2 stycznia.
wtedy tez bede miala badania na syn. downa.

dostalam rowniez karte, ktora upowaznia mnie do darmowego dentysty od teraz do czasu kiedy dziecko bedzie mialo 1 rok.

ma zalozona karte ciazy juz i terminy skanow i spotkan z polozna.
dostalam adresy szkol rodzenia itp.

ogolnie spotkanie trwalo 1 godzine i jestem pozytywnie nastawiona.
A mówią, że opieka w Anglii jest kiepska Wszystko ma swoje plusy i minusy jak widać Super, że wszystko dobrze poszło

Cytat:
Witam.
Nieśmiało wkraczam do wątku mam nadzieję, że uda mi się do Was ,,wbić" we wtorek 11.12 ujrzałam dwie kreseczki na teście. Wizytę u ginki mam dopiero na 8.01 bo wspólnie doszłysmy do wniosku, że wczesniej nie ma sensu. Według OM zaczęłam 6 tydzień. Oczywiście na razie jestem pełna strachu i baw, czy wszystko jest i będzie ok, i mam ogromna nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze
Aha objawów jak na razie nie mam, może trochę piersi pełniejsze.

Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Dzwonił do mnie tż z pracy:
- No i jak tam?
- Wszystko dobrze
- No ale jak... jedno dwoje?

Cytat:
Witaj Ja poszłam od razu po teście. Nie było wiele widać, ale wiedziałam, że dziecko jest tam gdzie powinno i że wszystko jest ok
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości