|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowo-sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38174095]Bez paniki ![]() Są dziewczyny, które ciążę przechodzą tak, że w ogóle nie wiedzą, że w niej są I to nie jest urban legend, leżałam w szpitalu z dziewczyną, która miała do 3. miesiąca okres - a kończyła wtedy 30 tydzień A więc nie każda musi wymiotować i nie wiadomo jak źle się czuć.Ja bym już chciała II trymestr, bo obecnie mam zero, ale dosłownie zero energii. Męczy mnie rozwieszenie jednego prania... Ale poza tym z żołądkiem OK, nie wymiotuję, jem normalnie, nie więcej nie mniej niż wcześniej. Jedynie nie mogę jeść mocno przyprawionych rzeczy, żadnego czosnku i cebuli. I jestem uczulona na zapachy, na czas ciąży odstawiam wszystkie perfumy. No i skóra jest cudna.[/QUOTE] z tym okresem to ja się trochę boję, bo miałam krwawienie w dzień okresu i teraz niedługo wypada termin jak miałabym drugi i boję się że będę krwawić, lekarka mówiła, ze może tak być. Tak wiec wiem, ze to nie mity. A faktycznie barakiem mdłości muszę się przestać martwić Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38174981]Uwielbiam widok dwóch kreseczek na teście [/QUOTE]ja też dzisiaj jestem zmęczona coś, wstałam o 9, w dzień spałam godzinkę, teraz ubraliśmy choinkę a ja padam już z nóg, co za dzień
|
|
#4142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No to dla mnie dzień jak co dzień. Normalnie zawsze mogę wstać rano i skończyć np. sprzątanie późno w nocy. A teraz? Muszę wszystko rozkładać w czasie, bo po prostu nie mam siły. Jeden dzień to np. jedno pomieszczenie. A już np. z wyjściem nie da rady połączyć. |
|
|
|
|
#4143 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ta w ogóle to Witam ![]() Miałam ostatnio nieprzyjemną przygodę bo te "plamienia" pomarańczowo brązowe w sobote znowu się powtórzyły i zadzwoniłam do mojego ginka, kazał jechać na IP i pojechaliśmy. Na szczęście z Maluszkiem wszystko w porządku Serduszko pięknie bije i nadrobił już tydzień Tak szybciutko rośnie że nie jestem już w 11tc tylko w 12 dokładnie to 11t3d![]() Puszek w poniedziałek 10 grudnia miał 3,2 cm a w sobotę 15.12 już 4,4 cm ![]() W czwartek mamy badania prenatalne i bardzo się boje A teraz jak Asia napisała że Femibion mógł zaszkodzić to już w ogóle mam zawał
|
|
|
|
|
#4144 |
|
Raczkowanie
|
Nie chciałam nikogo wystraszyć tym Femibionem. Mi lekarz powiedział, że na początku ciąży najlepiej tylko Folik. Zapytałam, czy mogę dobrać do końca, bo zjadłam tylko jakieś 7 tabletek, ale powiedział, że odstawić, brać Folik, a Femibion dobrać ewentualnie w późniejszej ciąży.
|
|
|
|
#4145 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka pytala sie tej poloznej dlatego tylko 2/3 usg sa przez cala ciaze.
i dostalam odpowiedz. przy zdrowej ciazy nie ma potrzeby robic usg czesciej. jesli sa problemy, krawienia, bole lub matka jest chora, ma jakies schorzenia itp, wtedy usg jest czesciej. ale prywatnie mozesz miec co wizyte usg )choc i tak nie wiadomo czy to usg jest dobre dla dziecka tak czesto |
|
|
|
#4146 |
|
Zakorzenienie
|
Padam na ryj..bylismy w krakowskiej i m1wszedzie kolejki masa ludzi i korki straszne a teraz mam ochote sie polozyc i usnac haha.
dobrze ze wizyty sie udaly dziewczyny witam nowe mamuski.
|
|
|
|
#4147 |
|
Raczkowanie
|
Dzwonił do mnie tż z pracy:
- No i jak tam? - Wszystko dobrze - No ale jak... jedno dwoje? |
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
a co u nas juz jakies blizniaki sie pokazaly? czy jeszcze nie?
|
|
|
|
#4149 |
|
Raczkowanie
|
hej. Bylam u gina wszystko ok dostalam tabletki na wymioty i pije cole.Jest o wiele lepiej.Widzialam serduszko i nasze malenstwo ma 9mm.
|
|
|
|
#4150 |
|
Zadomowienie
|
gratuluje wszystkim udanych wizyt
wystraszyłyscie mnie bo tez biore zestaw witamin centrum materna. Dzisiaj przezucam sie na folik. tylko po grzyba tam pisze dla kobiet w ciazy i planujacych ciaze ?
|
|
|
|
#4151 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę. Śliczny maluszek Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę i serduszko!O jaki fajny zaokrąglony brzusio ![]() Powiem Wam, że wkroczyłam w drugi trymestr i miałam niby być pełna energii, a tu klapa Przez to nie mogę się zebrać w sobie żeby cokolwiek w domu zrobić przed tymi świętami.
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4152 |
|
Zadomowienie
|
Jezu jakie wy wszystkie młode laski jestescie. Czuje sie jak starszyzna
|
|
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Ale wątek się ładnie rozrasta ![]() Witam nowe mamy ![]() Gratuluję wizyt ![]() Te zdjęcia z testami są mega wzruszające Ja z niecierpliwością czekam na czwartek badania porobione, portfel zeszczuplał o jedyne 3stówki
|
#4154 |
|
Raczkowanie
|
Witam się nieśmiało
Nieśmiało bo jakoś ciężko mi uwierzyć, że jestem w ciąży, no ale 3 testy na to wskazują . Udało się w drugim miesiącu starań, nie staraliśmy się jakoś specjalnie więc tym większa niespodzianka ![]() Zazdroszczę tym z Was które już widziały swoje kropki. Ja sama nie wiem kiedy powinnam się wybrać do gina. Najchętniej poszłabym już zobaczyć czy wszystko dobrze. No i fajnie byłoby powiedzieć rodzinie w święta. Jednak chyba jeszcze za wcześnie na wizytę. Pierwszy test zrobiłam 12.12 (wyszedł bladzioch), OM 8.11., ale cykle mam trochę dłuższe bo 32-33 dni.
|
#4155 |
|
Raczkowanie
|
Hej, ja byłam też dziś na NFZ u mojego gin, dostałam skierowanie na wszystkie badania, założył mi jakąś kartę w przychodni i narazie wszystko ok
Wizytę prywatnie mam 27.12.12( będziemy znów oglądać maluszka) a 21.01.13 w przychodni(zobaczymy jak wyniki itp.) Cieszę się z waszych udanych wizyt i witam wszystkie nowe Mamusie
|
|
|
|
#4156 |
|
Raczkowanie
|
Dzis zaczynam 7tydzien.
|
|
|
|
#4157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem najlepiej jest iść wtedy kiedy powinno być już serduszko czyli w 7tc ale wiem wytrzymać ciężko
|
|
#4158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4160 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4161 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za serduszko![]() Piękny brzuszek Cytat:
Malinka Ja też jestem okropnie zmęczona:/ Po prostu mogłabym spać 24/h i jeszcze bym się nie wyspała. Dziś pierwszy raz od paru tygodni przytulałam się z kibelkiem. Takich wymiotów to ja jeszcze w ciąży nie miałam. Dobrze że przynajmniej rano wypiłam sporo wody to przynajmniej nie musiałam się tak bardzo męczyć podczas ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Wybaczcie mój brak kultury: WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMUSIE!!! ![]() |
|||
|
|
|
#4162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wizytę w czwartek i już zaczynam się stresować ![]() Cytat:
![]() Hej dziewczynki, jak tak z doskoku, bo Greys`ów oglądam ![]() Gratuluje nowym mamusiom ![]() I zaczynam na poważnie stresować się czwartkową wizytą .... Bo to ten czas, co wtedy .... |
|||
|
|
|
#4163 |
|
Zakorzenienie
|
truskawko: mam cały zestaw: Eutyrox (tarczyca), duphaston, luteina, acard, kwas foliowy i jodik. :P
|
|
#4164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale może sobie tylko wmawiam...
|
|
|
|
|
#4165 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam ten sam zestaw |
|
|
|
|
#4167 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na 100% wszystko będzie dobrze, teraz na pewno się uda! Maleństwo jest silne i prawidłowo się rozwija Zobaczysz jak w lipcu/sierpniu będziemy śmiać się z tych naszych bezpodstawnych obaw i będziemy chodzić z podkrążonymi oczami bo nasze fasoleczki dadzą nam popalić Cytat:
Kto jeszcze w czwartek wizytuje? I o której? Może w podpisach wstawimy sobie date kolejnej wizyty i godz? Będzie przejrzyście i przynajmniej nie pogubimy się w kciukach;p Za kogo kiedy trzymać
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4168 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za przyjęcie
Cytat:
|
|
#4169 |
|
Raczkowanie
|
Ja licze od zaplodnienia. Najadlam sie gruszek dzisiaj i moze dlatego taki duzy brzuszek wyszedl.
|
|
|
|
#4170 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oczywiście, że możesz do nas dołączyć![]() Cytat:
Wszystko ma swoje plusy i minusy jak widać Super, że wszystko dobrze poszło![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja poszłam od razu po teście. Nie było wiele widać, ale wiedziałam, że dziecko jest tam gdzie powinno i że wszystko jest ok
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

mam nadzieję, że uda mi się do Was ,,wbić"
we wtorek 11.12 ujrzałam dwie kreseczki na teście. Wizytę u ginki mam dopiero na 8.01 bo wspólnie doszłysmy do wniosku, że wczesniej nie ma sensu. Według OM zaczęłam 6 tydzień. Oczywiście na razie jestem pełna strachu i baw, czy wszystko jest i będzie ok, i mam ogromna nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze

przy drugim podejściu pielęgniarka wpakowała mi większą igłę, żeby szybciej pobrać
).
A teraz jak Asia napisała że Femibion mógł zaszkodzić to już w ogóle mam zawał
KCIUKI DLA ADASIA

za wizytę. Śliczny maluszek
Przez to nie mogę się zebrać w sobie żeby cokolwiek w domu zrobić przed tymi świętami.
badania porobione, portfel zeszczuplał o jedyne 3stówki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Na 100% wszystko będzie dobrze, teraz na pewno się uda!
Wszystko ma swoje plusy i minusy jak widać