Cena wesela - ile kosztuje?? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 12:56   #121
cynaaa
Raczkowanie

Dot.: Cena wesela - ile kosztuje??

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Wg mojego kosztorysu -wesele dwudniowe, około 150 ludzi- około 30 tys. Całość.

Szczegółowo:
*sala+noclegi + dekoracje 3500 zł
*orkiestra 3800 zł
*drużba 600 zł
*fotograf+kamerzysta z dojazdem 2900zł
*kucharz 1000zł
*kelnerki- mówią, że nie chcą nic, ale wcisnę im po conajmniej 200 zł
*napoje 2000zł
*jedzenie+produkty 3000zł
*alkohol 5000zł
*obrączki 1000zł
*suknia nowa(kupiona) + bolerko (welon mam) 1000zł
*kosmetyczka, fryzjer,buty, bizuteria, pierdołki slubne 500zł
*strój męża 1000zł
*kwiaty, dekoracje(bukiet mój, druhny, butonierka,dekoracja samochodu, kościoła, kwiaty na salę) 1500zł
*kościół 500zł
*caritas, podziękowania rodzicom,pudełka na ciasta i inne 500zł
*zaproszenia max 120zł
*pozostałe niezaplanowane 500zł

Czemu tak tanio? Pracuję w tej branży i mam dojścia do tańszych hurtowni, posiadam swoje produkty, warzywa, mięso. Z hurtowniami dogadałam się, że to co zostanie(napoje, alkohol) moge zwrócić, pod warunkiem że bedą to pełne skrzynki, zwrócą mi pieniądze.Na obrączki mam kupony i swoje złoto. Suknia z likwidacji wystawy.Koszt kwiatów zmniejszy mi się jeszcze, jesli dogadam się z innymi młodymi biorącymi slub w ten dzień. No i mieszkam na wsi- tutaj sa niższe ceny niż w wielkich miastach.

Rozpisałam się, wybaczcie

Moim zdaniem za alkohol za dużo...chyba, że liczysz w tym jakieś alkohole kolorowe plus wino i rozdajesz wódke dodatkowo gościom na podziękowanie. I kwiaty: 1500 złotych? jeśli szukasz oszczędności zapraszam na giełdę plus odrobina kreatywności własnej i już połowę taniej lub jak w Twoim przypadku dogadanie się z inną Parą. Co do innych spraw: Ty masz dojścia, a przeciętna osoba z forum, cyzli zdecydowana większość tych dojść nie mają. Ja za same paczki z plackami dla gości na około 80 osób wydam 700 złotych.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez justylek Pokaż wiadomość
nie jestem koleżanką tylko kolegą specjalnie napisałem o penerstwie, w oczekiwaniu na podobną odpowiedź....można mnie nazwać prowokatorem. dla mnie to można zrobić wesele nawet za premię Kaplera (ok.570 tys pln) w Dubaju albo w Gabonie. zaproszenia mogą być nawet ze złota, a na stołach kawior popijany winem z XVIw. wbijam w to.. jak ktoś lubi przepłacać za naklejkę Apartu lub na zaproszeniach mieć logo hotelu **** lub *****to proszę bardzo nie widze tylko powodu po co taka pokazówka, ale cóż: "wolnoć Tomku w swoim domku".
A kto tu odstawia pokazówkę? jedynie chyba Ty swoją mierną prowokacją. Przeczytaj jaki jest temat wątku. Teraz przeczytaj jeszcze raz temat wątku. Dodatkowo ze zrozumieniem. Powtórz tę czynność jeszcze raz a może zrozumiesz. Każdy tu podaje orientacyjne ceny gdzie jak i co ile kosztuje. Jestem w stanie uwierzyć bez problemu w takie ceny zwłaszcza na północy Polski to chyba standardowe kwoty. Ja jestem z Małopolski i za suknię, ktorą kupowałam w salonie u siebie w mieście zapłaciłam 2500 złotych, ta sama suknia, TA SAMA, w salonie w Warszawie kosztuje 3300...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

[QUOTE=praksia18;34242047]Słuchajcie, ja planuję weselę za rok i zamiast liczyć do złotówki wszsytko policzyliśmy sobie z kilkutysięczną nawiązką. Przygotować na większy koszt jest się warto, a jak wyjdzie mniej to zawsze samemu można sobei zrobić prezent na wesele Obrączki kupiłam z diamentem 0,035 karata, moja 6mm jego 8mm tak więc szerokie, próba pierwsza 525, dość grube i w klasycznym polskim kształcie- płaskie, nie półokrągłe i ścięte skośnie brzegi. I zapłaciłam niecałe 1800zł. Diament czystości bdb i idealnie biały. Także uwazam że będą cieszyły oczy i serduszka długie lata Suknię planuję mini, bo po pierwsze są modne a po drugie kontrowersyjne, i bynajmniej nie z zabudowanym dekoltem. W taki dzień trzeba się czuć pewną siebie, a nie zahukaną myszką! Ogólnie koszt raczej skromnego wesela na 80 osób wyniesie nas jakieś 30tysięcy złotych ( o ile nic nie pokręciłam xD)

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------
My mamy obrączki po 5 mm szerokości i ja zamierzam swoją zwęzić... bo osobiście uważam, że na mojej ręce cieńsza będzie się prezentować lepiej, ponieważ mam drobne dłonie i szczupłe palce. Co do wypowiedzi z suknią to troszkę mnie rozbawiłaś, to, że Ty będziesz mieć mini i duży dekolt i czujesz sie w takiej kiecce pewnie a nie jak trusia nie oznacza, że inna kobieta ubrana w klasyczną zwiewną białą suknię będzie się czuła inaczej niż Ty
cynaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-06, 13:52   #122
XxMartaxX
Raczkowanie

cynaa- no cóż, kosztorys już trochę nieaktualny garnitur z koszulą i dodatkami kupiliśmy za 700 zł, kwiaty wyjdą trochę taniej bo dzilimy się z inną parą. Do porządnej giełdy kwiatowej mam dość daleko więc wolę komuś zlecić wraz z poukładaniem tego wszystkiego i strojeniem. Alkohol też przeliczyłam, udało nam się załatwić Żubrówkę za 16 zł z groszami.Rozdajemy gościom,ale do tego musimy kupić jakieś wino, piwo, likiery, szampana. Tyle że mam możliwość zwrotu nieotwartych butelek więc 5 tys przeliczyłam. Ale lepiej się przeliczyć niż później narzekać że brakuje

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

cynaa- a tak z czystej zawodowej ciekawości zapytam to ile płacisz za jedną paczkę?
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-07, 14:02   #123
kelis82
Przyczajenie

Nasze wesele, organizowane w październiku 2010 r., ze ślubem cywilnym w plenerze (przy pałacu, w którym było wesele), na 74 osoby, z noclegami i poprawinami kosztowało nas ok. 30.000 zł.

Mojej koleżanki córka organizuje wesele w lutym 2013 r. i chyba nie ma pojęcia o kosztach. Moją koleżankę, jej matkę, krew zalewa, bo młodzi twierdzą, że za 12.000 zł zrobią wesele na 100 osób, w restauracji, z noclegami itp. Pan młody wyliczył nawet, że za 2 zł można blachę ciasta upiec....to jest dopiero oszczędny gość :P

A co do komentarza tutejszego trola, to uważam że był całkowicie zbędny i wpisany jedynie dla podgrzania atmosfery. Nie wiem człowieku, płaci Ci ktoś za to?
Stary 2012-06-07, 15:25   #124
justylek
Przyczajenie

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

A kto tu odstawia pokazówkę? jedynie chyba Ty swoją mierną prowokacją. Przeczytaj jaki jest temat wątku. Teraz przeczytaj jeszcze raz temat wątku. Dodatkowo ze zrozumieniem. Powtórz tę czynność jeszcze raz a może zrozumiesz. Każdy tu podaje orientacyjne ceny gdzie jak i co ile kosztuje. Jestem w stanie uwierzyć bez problemu w takie ceny zwłaszcza na północy Polski to chyba standardowe kwoty. Ja jestem z Małopolski i za suknię, ktorą kupowałam w salonie u siebie w mieście zapłaciłam 2500 złotych, ta sama suknia, TA SAMA, w salonie w Warszawie kosztuje 3300...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------
na objawy penerstwa nie ma lekarstwa....
justylek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-09, 12:56   #125
cynaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justylek Pokaż wiadomość

na objawy penerstwa nie ma lekarstwa....

Tak pochwaliłam się ceną sukienki łał zazdroście mi wizażanki jaką mam zaje**stą, drogą kieckę! Głupoty wyleczy również nie można

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
cynaa- no cóż, kosztorys już trochę nieaktualny garnitur z koszulą i dodatkami kupiliśmy za 700 zł, kwiaty wyjdą trochę taniej bo dzilimy się z inną parą. Do porządnej giełdy kwiatowej mam dość daleko więc wolę komuś zlecić wraz z poukładaniem tego wszystkiego i strojeniem. Alkohol też przeliczyłam, udało nam się załatwić Żubrówkę za 16 zł z groszami.Rozdajemy gościom,ale do tego musimy kupić jakieś wino, piwo, likiery, szampana. Tyle że mam możliwość zwrotu nieotwartych butelek więc 5 tys przeliczyłam. Ale lepiej się przeliczyć niż później narzekać że brakuje

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

cynaa- a tak z czystej zawodowej ciekawości zapytam to ile płacisz za jedną paczkę?

Ja żałuję bardzo, że w moim kościele w tym czasie nie ma innego ślubu oprócz naszego, ale i tak kwiaty zakupuję na giełdzie, a jeśli chodzi o paczki z ciastem to 15 złotych pakunek, moim zdaniem drogo, licząc, że do opakowania wejdzie Ci raptem kilka kawałków ciasta, ale z tego co się orientowałam w tych granicach paczki właśnie "chodzą".

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Miałabym możliwość pieczenia na własną rękę tzn ciocia moja, ale mielibyśmy problem z przechowaniem takiej ilości, a poza tym ciasto mamy wliczone w cenę już lokalu więc szkoda mieszać
cynaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-15, 21:29   #126
manima
Zadomowienie

na ok 60 osob wyniesie nas ok 30 tys
manima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-06-28, 13:08   #127
duvala
Rozeznanie

..

Edytowane przez duvala
Czas edycji: 2012-08-27 o 14:14
duvala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-07, 20:52   #128
kaledonia
zielony stworek

Samo wesele (Łódź) to:

16tys zł jedzenie +alkohol na 70 osób
2 tys zł muzyka (DJ, bo zespół chciał prawie 4 tys zł )
0 zł kamerzysta (nie będzie).
fotograf ok 1500 zł minimum
= ok 20tys zł samo wesele

a gdzie reszta

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-07-08, 10:03   #129
limonka1988
Raczkowanie

My mamy wesele za 2 miesiące na 60 osób jednodniowe i mniej więcej już mamy kosztorys:
sala (dekoracje + jedzenie + napoje + tort, ciasta itp.) 185*64 osoby = 11840 zł.
wiejski stół 416
noclegi dla gości przyjezdnych 385
zespół 2400
kamerzysta 1400
fotograf 1700
obrączki 450 (mamy swoje złoto więc płacimy tylko za robociznę)
suknia + bolerko 1900
buty 80 (zjeździłam całe województwo aby znaleźć w tej cenie buty z białej skóry)
welon 25 (zamawiałam przez Internet)
zaproszenia 60 (zamawiane przez Internet dedykowane i wykonane według naszego projektu i uznania, wszyscy mówią, że są świetne)
USC 80 zł.
Dekoracja Kościoła 100zł. (powiedzieli nam w Kościele że jest 7 ślubów w tym dniu więc każda para składa się po 100 zł. i oni przygotują dekoracje z żywych kwiatów)
Organista w Kościele 100 zł.
Ofiara na msze 200 zł. (co łaska)
Nauki przedślubne 0 zł.
Zaświadczenia chrztu itp. 40 zł.
Alkohol 1500 zł.
Auto 0 zł. (od znajomego, który zawiezie nas za darmo)
Kierowcy, którzy będą odwozić gości 0 zł. (znajomi)
Strój TŻ (jeszcze nie ma kupionego ale liczymy ok. 1000 zł. na wszystko)
Dekoracja sali 0 zł. (mamy w cenie)
Makijaż: 0 zł. (mam kuzynkę kosmetyczkę)
Nie mamy jeszcze kupionych: dekoracji samochodu, domu, winietek, księgi gości itp. drobiazgów, planujemy wybrać się na giełdę kwiatową gdzie można kupić to wszystko za grosze). Nie mam też biżuterii, bielizny i nie wiem ile wyjdzie fryzjer (też znajomy).
Na dzień dzisiejszy wychodzi więc 23 676 zł. i mam nadzieję, że w 25000-26000 zł. się zmieścimy. Dodam, że nie oszczędzamy na jakości ale dobrze szukamy aby znaleźć wszystko jak najtaniej, a jesteśmy w dużego miasta więc gdyby nie nasze starania w poszukiwaniach to chcąc wszystko utrzymać na tym poziomie moglibyśmy wydać spokojnie przeszło 30000 zł.
limonka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-30, 17:07   #130
Lulpso
Przyczajenie

limonka1988 nieźle się zmieściliście z tymi kosztami, ja też tak szacowałam na początku ale okazuje się że ceny w Warszawie i okolicach są kosmiczne! Jeśli mogę zapytać - gdzie znaleźliście dobrego fotografa i kamerzystę w takiej cenie?
Dotąd szukałam usług na różnych forach i wśród znajomych i nigdy nie dostałam tańszej oferty niż 2,5 tys za zdjęcia (tzn przygotowania, ceremonia, wesele i plener) co razem z kamerzystą daje ok 5 tys.. czy jest nadzieja na dobre zdjęcia za mniejszą kwotę w Wawie?
Lulpso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 08:59   #131
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mojego kosztorysu -wesele dwudniowe, około 150 ludzi- około 30 tys. Całość.

*drużba 600 zł

Rozpisałam się, wybaczcie
Hej, o co chodzi z Drużbą - za co płaci się ?

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-10, 10:48   #132
XxMartaxX
Raczkowanie

Za śpiewanie, prowadzenie wesela. Coś jak wodzirej tylko w wersji bardziej ludowej

Kiedyś dodawałam planowany kosztorys, teraz po weselu moge stwierdzić że się zmieściłam w 30 tys wesele dwudniowe na 140 osób plus 15 osób z obsługi, dawalismy wódkę na odchodne i ciasta. Łącznie z noclegami dla gości przyjezdnych, kierowcami, paliwem itd.

Edytowane przez XxMartaxX
Czas edycji: 2012-12-10 o 10:51
Stary 2012-12-11, 10:04   #133
prostownica87
Raczkowanie

Cytat:
Za śpiewanie, prowadzenie wesela. Coś jak wodzirej tylko w wersji bardziej ludowej

Kiedyś dodawałam planowany kosztorys, teraz po weselu moge stwierdzić że się zmieściłam w 30 tys wesele dwudniowe na 140 osób plus 15 osób z obsługi, dawalismy wódkę na odchodne i ciasta. Łącznie z noclegami dla gości przyjezdnych, kierowcami, paliwem itd.
Jestem w szoku, moze dodaj gdzie bylo wesele, bo mnie na 70 osob jednodniowe kosztowalo 35tys

ZAKOCHANADOKOŃCA ŚWIATA
prostownica87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-11, 10:52   #134
XxMartaxX
Raczkowanie

wesele na wsi w normalnym domu weselnym (żadna remiza), niedaleko Nowego Sącza. Z orkiestrą, drużbą, fotografem i kamerzysta.

Ogromnie zaoszczędziłam organizując wesele nie od osoby, tylko płacąc osobno za sale, osobno za obsługe produkty itd. Po cenach "od łebka" za sama sale by mi wyszło około 40 tys, a gdzie orkiestra, fot, kam i cała reszta? Tylko wiadomo- duzo chodzenia, załatwiania ale dla tych oszczędności warto
Stary 2012-12-14, 11:15   #135
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Ślub cywilny + obiad na 32 osoby + impreza w klubie na ok 60 osób.

Nie oszczędzamy za specjalnie, organizujemy w Warszawie wiec niektóre rzeczy odpowiednio droższe i jak na razie wychodzi tak:
-formalności w USC- 85 zł
-szampan w urzędzie dla gości- 1000 zł
-obiad 150zł/os czyli 4800
-garnitur TŻ-a + koszula +mucha 900 zł
-moja suknia (biała, tradycyjna) 1900
-wynajęcie klubu 0zł bo po znajomości
-obrączki 1400 ale dostajemy je jako prezent ślubny
-fotograf 0 zł. Znajomi fotografują zawodowo i dają nam zdjęcia+plener jako prezent ślubny
-makijaż+fryzura 0 zł W ramach prezentu od znajomej wizażystki
-zaproszenia 400zł
Nie mamy na razie tylko biżuterii, bolerka i butów dla mnie, oraz pozostał do załatwienia catering i alko na imprezę. Mamy nadzieję ze wszystkim zamknąć się w 20 tysiącach. Myślę, że nie jest źle jak na atrakcje dla prawie 100 osób
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-14, 11:45   #136
dezire
Zakorzenienie

To nieduzo za obiad - wychodzi okolo 50 zl od osoby razem z tortem ?

Stary 2012-12-15, 20:47   #137
prostownica87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dezire Pokaż wiadomość
To nieduzo za obiad - wychodzi okolo 50 zl od osoby razem z tortem ?
yyy obiad 150zł na osobę... 32os x 150 =4800 nie wiem skąd Ci się 50zł wzięło

ZAKOCHANADOKOŃCA ŚWIATA
Stary 2012-12-16, 01:11   #138
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Myślę, że nie jest źle jak na atrakcje dla prawie 100 osób
podzielilam przez ostatnie zdanie

Stary 2012-12-16, 18:09   #139
Nelia89
Raczkowanie

No 150 to już tak raczej standardowo
Nelia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-17, 20:51   #140
prostownica87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nelia89 Pokaż wiadomość
No 150 to już tak raczej standardowo
za sam obiad ?? no nie wiem, ja płaciłam 160zł od osoby za całe wesele (5 ciepłych dań i zostało na 4 pełne lodówki) z tortem, wesele w Łodzi - to nie Warszawa, ale 150zł za sam obiad?

ZAKOCHANADOKOŃCA ŚWIATA
Stary 2012-12-18, 08:42   #141
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prostownica87 Pokaż wiadomość
za sam obiad ?? no nie wiem, ja płaciłam 160zł od osoby za całe wesele (5 ciepłych dań i zostało na 4 pełne lodówki) z tortem, wesele w Łodzi - to nie Warszawa, ale 150zł za sam obiad?
Warszawa, Stare Miasto. Ceny tam są tak wywindowane, że 150 zł to pikuś, bo zazwyczaj życzą sobie 200. Ale skoro ślub przy Placu Zamkowym to i restauracja musiała być blisko. Więc tak 150 to dużo, ale nie na to miejsce
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-18, 17:58   #142
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
Warszawa, Stare Miasto. Ceny tam są tak wywindowane, że 150 zł to pikuś, bo zazwyczaj życzą sobie 200. Ale skoro ślub przy Placu Zamkowym to i restauracja musiała być blisko. Więc tak 150 to dużo, ale nie na to miejsce

bardzo dużo sobie liczą no ale fakt- liczy się lokalizacja...
Stary 2013-01-18, 11:57   #143
myszeczka87
Zadomowienie

My mamy Wesele z Poprawinami, 65 osób i chcemy się zmieścić w 27 000,00zł
myszeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 17:11   #144
Dzindzej
Zakorzenienie

Post Dot.: Cena wesela - ile kosztuje??

Ile płacicie za osobę? Wesele + poprawiny? Chciałam się zorientować jak to wygląda w różnych miastach. Bo nas trochę to wszystko wyniesie..

Studia.

Cel: -6kg
Dzindzej jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-20, 12:40   #145
kaledonia
zielony stworek

Nasz lokal w Lodzi za wesele z poprawinami zyczy sobie 250 zl (my nie robimy poprawin), bez poprawin 190 zl na 2013 rok.

Warto pytac co jest w cenie- bo znalazlam i sale co niby brala mniej na talerzyk, ale cena nie obejmowala ciast, napojow, tortu i zabawa tylko do 1 rano (kazda godzina extra platna). I trzeba by bylo wynajac dekoratorke, bo sala brzydka. My nie musimy , bo dekoracje stolow kwiatami i sali sa w cenie (sala tez niczego sobie).

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 22:03   #146
landyna
Raczkowanie

nio to nasze wesele sal weselna ok. 80 kg od Warszawy
liczba osb 300
z poprawinami
Osobno sala 5500 zl plus 1500 media
w cenie sali wynajem od wtorku przed weselem do poniedzialku po weselu
w cenie jest zastawa , kuchnia, urzadzenie sali, obrusy
ekipa gotujaca cena 19zl od osoby
alkohol- 6000-7000zl
napoje plus jedzenie-10000zl
limuzyna-2000zl
autokar -1500zl
kwiaty-600zl
garnitur plus ubranie mldych-4000zl
fryzier makijaz, pazurki- ok 500zl
ksiadz- 1500zl z pulslubkem
orkietra- 4000zl
barman z barem 1200zl
kamera zdjecia ok 5000zl
dadatkowe wydatki
liczymy ze ok 45000 do 50000zl się zmiescimy z poprawinami
landyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-10, 14:30   #147
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landyna Pokaż wiadomość
nio to nasze wesele sal weselna ok. 80 kg od Warszawy
liczba osb 300
z poprawinami
Osobno sala 5500 zl plus 1500 media
w cenie sali wynajem od wtorku przed weselem do poniedzialku po weselu
w cenie jest zastawa , kuchnia, urzadzenie sali, obrusy
ekipa gotujaca cena 19zl od osoby
alkohol- 6000-7000zl
napoje plus jedzenie-10000zl
limuzyna-2000zl
autokar -1500zl
kwiaty-600zl
garnitur plus ubranie mldych-4000zl
fryzier makijaz, pazurki- ok 500zl
ksiadz- 1500zl z pulslubkem
orkietra- 4000zl
barman z barem 1200zl
kamera zdjecia ok 5000zl
dadatkowe wydatki
liczymy ze ok 45000 do 50000zl się zmiescimy z poprawinami
4000 to dobry wynik, my sie nie zmiescilismy w tej kwocie

moja suknia - 3000
buty - 150
kolczyki - 150
perfumy - 200
bielizna i inne pierdółki -100
welon - jeszcze nie wiem
=3600

TŻ:
Garnitur - 1200
koszula - 300
spinki do mankietow- 40
buty - 500 (bo na lata)
krawat -50
=2090

Stary 2013-05-11, 08:09   #148
puchaczmalinowy
Rozeznanie

ślub cywilny z przyjęciem jednodniowym + noclegi dla gości przyjezdnych - budżet ustalony trochę z górką na wielkie "w" 25.000zł.

You made me feel like a million bucks
You do… I was made for you

"Na zawsze" składa się z wielu "teraz".
puchaczmalinowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-21, 09:01   #149
KasiaMisiek
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Cena wesela - ile kosztuje??

Moje wesele już niebawem! koszty te najważniejsze / najwieksze :

Suknia 3500
Frak 1500
Sala 180/os
Kamerzysta 3500 / 2 osoby
Fotograf 2500
Dj-Wodzirej 2500

Całość kosztów po ostatniej kalkulacji , do 40 tyś
KasiaMisiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-14, 17:31   #150
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Wesele w lutym za rok, na 60 osób, Śląsk:
-opłata za ślub (kościół, usc) - 1 tys zł
-sala 10 tys zł (w tym jedzenie, wódka 0,5 na parę, dekoracja sali)
-fotograf + kamerzysta 3,5 tys zł
-dj 2 tys zł
-obrączki 2 tys zł
-alkohol + napoje 1,5 tys zł
-ciasto + tort 1 tys zł

Razem daje 21 tysięcy, ale w większości to kwoty mocno zaokrąglone, pewna jedynie sala, fotograf z kamerzystą i dj.

Sukienkę i dodatki kupuję sobie sama, więc nie wliczam tego w koszta, a w garniturach w ogóle się nie orientuje więc trudno mi go dopisać :P

Zaproszenia i dekoracje kościoła robię sama, będą to sprawy "groszowe" w porównaniu to powyższej kwoty, więc też tego w budżet nie wliczam.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości