|
|
#2011 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
trzymam kciuki
i podziwiam bo ja przy moim dziecku bym się na drugie tak szybko nie zdecydowała, ale wiadomo każde dziecko jest inne.Gratuluję ząbków, wyglądają identycznie jak u mojej ![]() Cytat:
Cytat:
Ja próbuję zagęszczać sinlakiem bo mała jest alergikiem ale też niewiele to daje Cytat:
Co prawda córka to aniołek ale mały nadrabia we wszystkim
|
|||
|
|
|
#2012 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że mała się nie krztusi!!!!!! A nie śmierdzi ci ta dynia z ziemniakiem?? Mi bardzo śmierdzi! Cytat:
Cytat:
noi zastanawiam się czy wryżu jest gluten? Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A jak wy to wykryliście? Moszna wygląda jakoś inaczej? Cytat:
za Nadię!! Cytat:
Edytowane przez anna99302 Czas edycji: 2012-12-17 o 19:19 |
||||||||
|
|
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma glutenu:p inaczej byś nie dawała w dużej ilości ani kaszki ani kleiku ryżowego :p
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mały żarłoczek z tego twojego synka Moja zje 100ml mleka i nie chce więcej, ale po 2 godz się upomni o kolejne 100ml i tak w kólko
|
|
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, ale młoda miała dzisiaj dzień marudy, padam
Ale chyba w końcu usnęła, ufffOoolllccciiiaaa biedny Oskarek
|
#2016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- ale na kaszce i kleiku jest napisane, że bezglutenowe... a na słoiczkach niee. ale kurcze skoro są od 4. m-ca |
|
|
|
|
#2017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie bardzo wiem jak te wyniki się czyta nawet- powiedzieli, że oki- to oki- najniżej do jakiejś 10 schodzili. ryż jest 100% bezglutenowy |
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz najbardziej się boję , ze mała może nie chcieć zasnąć już 3 miesiące temu było trudno siedzieliśmy w gabinecie prawie 1,5 h już babka mnie popędzała, że inni pacjenci czekają ![]() |
|
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
hej piekne!
ja tu wchodze popytac sie o kubeczki a tu prosze sekta kaze doidy kupic, no to trzeba ![]() ja sie jeszcze szamocze z blw... jest mi strasznie ciezko niekarmic malej bo ona strasznie chce... kilka dni temu dostala mala od cioci ten woreczek do jedzenia owocow i jej tak podsowam jabuszka do lizania a dzisiaj wlozylam kawaleczek banana i bylam w szoku, bo tam takie malenkie dziurki a ona wyciumkala go do zera...i dwa razy dalam jej odrobine soku marchwiowego. a apetyt ma taki ze schabowym pewnie by niepogardzila niejadkem to ona nie bedzie... zamowilismy juz krzeselko do karmienia takie z funkcja 3 pozycki wiec juz i na teraz.bebe ja z robieniem dzieciatka kolejnego tez nie bede dlugo czekac, chybaa nie ma na co.. a to czy se dam rade to raczej zalezy czy drugie bedzie aniolkiem czy nie... ale jak trzeba sobie poradzic to sobie czlowiek radzi, wyjscia nie ma ![]() mam nadzieje ze jednal oskarkowi zabieg nie bedzie potrzebny... a u mnie corcia ma katarek i na zmiane cieszy sie i placze.. gdybysmy nie mieli katarku do odkurzaza podlaczanego to bym z nia plakala.... |
|
|
|
#2020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Padam na ryjca
Doszła mi dziś fotoksiążka. Jest ok, chociaż nie powaliła mnie na kolana ![]() Idę zaraz kąpać Fabiego i chyba spać, bo oczy mi się same zamykają... |
|
|
|
#2023 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Troszkę Was zaniedbałam, wybaczcie ![]() U Nas wszystko dobrze, nie licząc ciągłych, dodatkowych pobudek w nocy. Od soboty mały śmieje się w głos ![]() Gratuluję wszystkich skończonych miesięcy, ząbków i umiejętności ![]() Lusia, ma już pół roku! Martynka Marysia Marcinek Kubuś Sol, bardzo podobają mi się ujednolicone suwaczki ![]() I nie wiem, co jeszcze, bo nadrabiałam na raty... ![]() A! Reklama bebilonu też mnie wku...a |
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to pieknie sie usamodzielnia u nas podawanie papek to katorga, mały kręci głową na boki bo wszytsko go interesuje tylko nie ejdzenie, ma usta zamknięte i mu tak musze wkładac, 2 łyżeczki zje z chęcia a reszta z przymusu
|
||
|
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
Scenka z dzisiejszego wieczoru:
Małż ubiera małego po kąpieli i żeby nie marudził śpiewa mu: " Marzenie mam, marzenie mam." Antoni na to oburzony: "Nie!" To mi przypomina, że wam nie opowiedziałam o wczorajszym ubieraniu po kąpieli. ![]() Małż był wykończony, bo młody cały weekend ostro marudził. Podnosi Antka golutkiego, żeby piżamkę na przewijaku położyć. Młody buch go zębami w szyję i zawzięcie gryzie...Nagle słyszę:"Aaa wampir!" Po chwili patrzę na przewijak, a Antek ma już zapinany pajac, a na pupie pieluszki brak. Małż się tak strasznie przejął, że młodego te zęby męczą aż tak, że się w wampira zamienia, że zapomniał o pampersie ![]()
|
|
|
|
#2026 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Wszystkiego najlepszego dla Kubusia Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do raczkowania to ja też za bardzo raczkować nie chciałam. Wszystko zmieniło się gdy pierwszy raz zobaczyłam pieska i za nim pognałam Potem z raczkowaniem nie było już problemów ![]() Zauważyłam, że Mały ma dziś bardzo opuchniętą lewą górną stronę w buzi... Niech te zęby już wyjdą Z drugiej strony to się zastanawiam czemu widać już zęby na górze a na dole narazie nic ![]() Tak poza tym, to wprowadziłam dziś Małemu gluten. Długo się nad tym zastanawiałam ale w końcu się zdecydowałam. Mam nadzieje, że będzie ok
|
|
#2027 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Witam w zrąbanym humorze-teściowie ![]() Leoś znów kiepsko spał w nocy- brakuje nam już pomysłów na przyczynę tych ciągłych pobudek ![]() śliczne!Cytat:
Cytat:
|
|
#2028 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziękujemy ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ukatrupię mojego męża. Normalnie mam go dość! Dostał uczulenia na coś. Prawdopodobnie coś zjadł. Obstawiamy cytrusy albo sałatę. Był dziś u lekarza. I jest UMIERAJĄCY. Normalnie, ma czerwoną twarz, pewnie go to piecze lub swędzi. Ale umiera! Zachowuje się jakby miał zejść z tego świata. Nie wiem, chyba powinnam zacząć zbijać jesionkę dla niego bo oszaleję. Leży i jęczy
|
||
|
|
|
#2029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I na razie stanęło na tym, że zaczynamy działać za rok.Cytat:
![]()
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
jakie macie spooby domowe na przeziebienie?/ bo ja zaraz zdechne
|
#2031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też chcę dzidzia drugiego Ale my zaczniemy działać za 2 lata ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- no, ukatrupię go jak nic łazi i jęczy |
|
|
|
|
#2032 |
|
Rozeznanie
|
To tak jak my
![]() Chociaż przy porodzie zarzekałam się, że nigdy więcej
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie macie że TŻci sie garnę do kolejnego dzieciaczka, bo mój pewnie sam nie wyjdzie zinicjatywą, czy rozmową o starankach, bo ja to bym była już gotowa
(pomijam poród)
|
|
|
|
#2034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko zarzekałam się, że na pewno nie sn tylko cc. A teraz to nawet sn nie wydaje mi się taki straszny...
|
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że do maja będzie już ok.
|
|
#2036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szybko mi się zdanie zmieniło- za jakieś 4 godziny po porodzie![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Dziewczyny umiecie się picassą posługiwać, bo próbuje sobie kolaż na avatarek zrobić, a ona nie chce współpracować |
|
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja to Wam zazdroszczę już tych planów i 100% zdecydowania na kolejne dziecko. My niby też byśmy chcieli, najbliżej jak mała skończy 2 lata, ale ja się cholernie boję powtórki z rozrywki - hipotrofii, długiego leżenia w szpitalu, możliwych komplikacji, kolejnych niekończących się wizyt u lekarzy i tego, czy następnym razem wszystko skończy się tak szczęśliwie jak teraz. I przez to nie wiem, czy się zdecyduję na kolejne dziecko
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-17 o 21:43 |
|
|
|
#2038 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do małża- oj znam to, znam...np paluszek boli i on umiera co do teściów- standard- traktowanie naszej trójki (małż, ja i L) jak obcych ludzi (tzn mojego małża uważają za syna wtedy, gdy czegoś od niego chcą), teściowa mówi, że nie ma czasu przyjść do Leosia, po czym dowiaduję się, ze 4 godziny spędziła na plotach ze swoją siostrą... i tak w kółko. Najgorsze jest to, ze mieszkamy obok siebie i to sprawia, że żal jest jeszcze większy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
Za rok założymy na poczekalni wątek pt. Staraczki wakacyjne '12
|
|
|
|
#2040 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Bardzo dobry pomysł
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

)...
i podziwiam bo ja przy moim dziecku bym się na drugie tak szybko nie zdecydowała, ale wiadomo każde dziecko jest inne.

noi zastanawiam się czy wryżu jest gluten? 
za Nadię!!