Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013 cz.4 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 części naszego wątku ??
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.5 5 11,11%
Zima leci, Święta przed nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.5 7 15,56%
Święta idą, my gadamy; na wiosnę i porody czekamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Święta się zbliżają, a mamusie wciąż o ciąży rozmawiają. Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.V 5 11,11%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.5 7 15,56%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.5 1 2,22%
Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy, Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 8 17,78%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.5 0 0%
Powoli rosną nam brzuchy, zaczynamy czuć już ruchy - Mamy V-VI 2013 cz.V 4 8,89%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.V 3 6,67%
Kolejne wizyty za nami, powoli snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.V 0 0%
O płci się dowiadujemy, kopniaczków wyczekujemy - Mamy V-VI 2013 cz.V 1 2,22%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V 1 2,22%
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-18, 10:27   #4591
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Jak by mnie bolał ząb to zaryzykowałabym zdjęcie szczęki przy okryciu brzuszka, żeby mieć pewność czy jest konieczność ingerencji, bo znieczulenie też działa na maluszka.
mi mówiła dentystka, że są bezpieczne znieczulenia w ciąży, jeśli w sobotę okaże się, że coś jets do roboty to mnie nikt na żywca nie weźmie:P
Stary 2012-12-18, 10:28   #4592
banka26
Zakorzenienie

Dot.: Jesień przegadana, Zima szybko zleci, Wiosną zaczniemy rodzić Dzieci. V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
bez zdjęcia też Ci nie wyrwą, a jakby próbowali to uciekaj stamtąd:/ skąd mają wiedzieć czy nie masz zaczepionych korzeni o inny ząb? mi mówiła dentystka, że jak trzeba to się w ciąży robi zdjęcie, dostaniesz podwójny fartuch i już. Lepiej zdjęcie niż stan zapalny w ciąży.

w Aegonie było trzeba wpłacać na 5 albo 10 lat jak sie kiedyś dowiadywałamnie wiem jak jest teraz
no to mam nadzije ze trafie na jakas spoko pania doktor heheh
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
dokładnie - mi robili kanałowe leczenie cykl przed tym udanym, no i akurat nie wiedziałam, czy jestem w ciąży czy nie, i powiedziałam to dendystce, a ona, że no coś z tym zębem zrobić trzeba, i że zrobi w takim razie tylko raz, cała będę okryta i miałam też w buzi pełno tych osłon, że tylko tego zęba trafiło i nie miało prawa gdzieś na boki iść. tym bardziej nie do brzucha tak więc spokojnie!
dzieki troszke sie uspokoilam
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:29   #4593
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Właśnie się zorientowałam, że jest wtorek a to oznacza .... że dziś kończymy kolejny tydzień! 18

My powoli kończymy 15. Ostatnio jakoś szybciej mi te tygodnie mijały, teraz czas się jakby włóczy...

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj jak szłam do roboty to się wywaliłam... Dobrze, że takim suwem..poleciałam bokiem i zamortyzowałam ręką..
Uuu... Dobrze, że nic się nie stało! Uważaj kochana na siebie!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:29   #4594
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal
Jak by mnie bolał ząb to zaryzykowałabym zdjęcie szczęki przy okryciu brzuszka, żeby mieć pewność czy jest konieczność ingerencji, bo znieczulenie też działa na maluszka
ja też. zwłaszcza na tym etapie ciąży, bo czekać pół roku z robieniem zęba to przesada.

pa cloche miłej pracy
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:31   #4595
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Chciałyście zobaczyć wczoraj moje sweterki
Fajne bo nie są za grube a dłuugie za dupkę i myślę, że rosnący brzuszek będzie się mieścił bez problemu zwłaszcza w tym malinowym bo nie jest dopasowany tylko taki luźniejszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC180003 (600x800).jpg (70,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC180005 (600x800).jpg (58,4 KB, 28 załadowań)

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:32   #4596
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość

My powoli kończymy 15. Ostatnio jakoś szybciej mi te tygodnie mijały, teraz czas się jakby włóczy...
niech się ciągnie trochę bo to już prawie połowa ciąży

edit: o kurde, nie połączyło mi postów

Stary 2012-12-18, 10:35   #4597
humpback
Zakorzenienie

Justi fajne masz te sweterki
Stary 2012-12-18, 10:37   #4598
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
Justi fajne masz te sweterki
jedyne dwa, które mierzyłam, ostatnio robię ekspresowe zakupy

Stary 2012-12-18, 10:37   #4599
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
lonely-śliczne
mega mi się podoba

kok rewelka,nie umiałabym takiego

ja już idę spać, i mam nowe imię dla bejbika-boya gdyby byl siurek
KACPER

dla dziewczynki ciągle mam Zuzię.. ale taaakie to popularne

idę nyny,branoc dziewczyny!
Kacperki to łobuzy

Cytat:
Właśnie się zorientowałam, że jest wtorek a to oznacza .... że dziś kończymy kolejny tydzień! 18
klask i:

Cytat:
a ja dzisiaj jak szłam do roboty to się wywaliłam... Dobrze, że takim suwem..poleciałam bokiem i zamortyzowałam ręką..
Uważaj na Was!!!!

Cytat:

Mam podobne odczucia co do tych tygodni

Cytat:
Fajne bo nie są za grube a dłuugie za dupkę i myślę, że rosnący brzuszek będzie się mieścił bez problemu zwłaszcza w tym malinowym bo nie jest dopasowany tylko taki luźniejszy
Ładne

Dzieńdobry

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:37   #4600
Kinga_20
Zakorzenienie

Jenny dzięki za zmianę a i lekarz mi wpisał DP na 7 maja w końcu...

Kurde mam lenia od rana, godzinę temu umyłam włosy i dalej siedzę z maseczką na nich i zmyć mi się jej nie chce A i wylukałam sobie kieckę na chrzciny, które będziemy mieć w lutym, mój mąż będzie chrzestnym ojcem synka swojej siostry

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:38   #4601
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ale się ze mnie śpioch zrobił
Witam z rana

Woalka faktycznie za duża, a nie możesz dodać chabrowej woalki tak jak sukienka?
gdyby to było takie proste.. wiesz ile ja się nalatałam za taką czarną siatką
a gdybym miała szukać chabrowej, jeszcze w dokłądnie takim samym odcieniu...
poza tym, sukinka jest bardzo skromna chabrowa, z carnym paskiem i kołnierzykiem, więc czarna woalka powinna pasować.

Cytat:

to u nas 18tydzień + 1 dzień

Cytat:
ojjj...
uważaj na siebie..

u nas śnieg całkowicie stopniał, a mama dzwoniła i mówiła że u nich bialutko i pada śnieg

Cytat:
Co do funduszy to ja mam i mogę polecić 2 fundusze
1. Mam w Vienna insurance, jestem zobligowana wpłacać 2 lata, potem mogę przestać nic nie tracąc. Oczywiście zamierzam wpłacać 30 lat, ale jakby odpukać coś się stało, chce mieć dostęp do pieniędzy a przynajmniej nie chce ich stracić jak przestanę wpłacać (a takich ofert jest sporo na 5, 10 czy nawet 30 lat w firmach, że jak przestaniesz wpłacać to tracisz albo wyciągniesz połowę:/)
2. Założyłam tydzień temu w Avivie ubezpieczenie na życie, które działa tak, że jeśli coś się stanie to TŻ dostanie kasę a jak nie, to wszystko co wpłacałam na składki dostanę na emeryturze oczywiście wraz z zyskami z inwestycji
Dzięki za info
Mój Tż ma w Allianz na takiej zasadzie jak Ty w Avivie

Cytat:
no to masz 2-3 dni więc różnica żadna, mnie wychodzi 21.05 ale nie wierzę, że tego dnia urodzę
i nawet nie chcę!! bo okazało się, że fagas mojej teściowej ma urodziny 21.05 i już ostatnio mieli radochę mam nadzieję, że mój syn nie zrobi przykrości mamie i urodzi się ciut wcześniej

Cytat:
ja się staram przynajmniej raz na 2 lata robić panoramę rtg bo wtedy widać co się dzieje naprawdę, bo już raz tak miałam, że nic mnie ząb nie bolał a po zdjęciu się okazało, że już tylko kanał:/
zgadzam się, zdjęcie najlepiej obrazuje co na prawdę się dzieje z ząbkami. Mi się psują od środka i wiem, że znowu powinnam zrobić zdjęcie żeby oblukać czy wszystko ok. Tylko mam troszkę stracha i ciągle to odkładam...

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:41   #4602
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:

edit: o kurde, nie połączyło mi postów
A to dziwna sprawa

Sweterki super. Zwłaszcza malinowy

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-18, 10:41   #4603
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
ja też biorę Pharmaton

Co do funduszy to ja mam i mogę polecić 2 fundusze
1. Mam w Vienna insurance, jestem zobligowana wpłacać 2 lata, potem mogę przestać nic nie tracąc. Oczywiście zamierzam wpłacać 30 lat, ale jakby odpukać coś się stało, chce mieć dostęp do pieniędzy a przynajmniej nie chce ich stracić jak przestanę wpłacać (a takich ofert jest sporo na 5, 10 czy nawet 30 lat w firmach, że jak przestaniesz wpłacać to tracisz albo wyciągniesz połowę:/)
2. Założyłam tydzień temu w Avivie ubezpieczenie na życie, które działa tak, że jeśli coś się stanie to TŻ dostanie kasę a jak nie, to wszystko co wpłacałam na składki dostanę na emeryturze oczywiście wraz z zyskami z inwestycji

Mysia, żaden fundusz nie działa tak, że po 2 latach wypłacasz bez straty. Ja mam Compensę (to też Vienna Insur), ale to są fundusze inwestycyjne, co oznacza, że przynoszą zyski po min 10 latach, do tego okresu, lub trochę krócej na koncie nie masz kwoty, którą wpłaciłaś a mniejszą, pomniejszoną o m. in prowizję dla agenta. Spróbuj wypłacić po dwóch latach, a okaże się, że tzw kwota wykupu stanowi mały procent wpłaconych pieniążków. Popraw mnie jeśli się mylę

Lonely_ lady - cudowny efekt może zamówię u Ciebie woalkę na swój cywilny? oraz fryzurę jeśli masz czas i energię na robienie mniejszej woalki- możesz, ale według mnie jest naprawdę bardzo efektownie i nie pomyślałabym sama z siebie, że coś nie gra. Gratuluję!

Maarchewka- ale wszystko w porządku, nic nie boli?

Humpback- za kreatywność w wymyślaniu tytułów

Motylek, Axella- podbijam pytanie o Jean Reno, szukałam tej informacji i nigdzie nie znalazłam. Chyba ktoś zrobił sobie prima aprilis.
Stary 2012-12-18, 10:50   #4604
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Cytat:
A to dziwna sprawa

Sweterki super. Zwłaszcza malinowy
pewnie przez zdjęcia

dzięki, też wolę malinowy

a co do Reno to skoro go uśmiercili to będzie dłuuugo żył

idę sprzątać

Stary 2012-12-18, 10:51   #4605
sharpnowaja
Zakorzenienie

Witam
Jestem! eh wczoraj pojechaliśmy do NOMI (właśnie u nas otworzyli) i nie sądziłam że spędzimy tam tyle czasu kupiliśmy jakieś śrubki, haki, podkładki i 100 nie nasza dosłownie za same pierdoły;/
no ale będę miała dziś powieszoną półkę
Później wstąpiliśmy do cerafoura a tam to dopiero kolejki;/ kupiliśmy dla TŻta zestaw kosmetyków pod choinką a mi się oczywiście nic nie podobało a chciałam jakąś wodę perfumowaną.
Zawsze dostawałam w prezencie prawdziwe perfumy a to z LAcosty a to z Diora i teraz nic mi się nie podoba z tej tańszej półki a sama sobie nie kupię perfumów za 300 zł, no chyba że w totka wygram
Miałam jechać do rossmana coś poszukać ale już nie miałam sił.

Lecę was nadrabiać
Stary 2012-12-18, 10:52   #4606
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady

Cytat:
Napisane przez Kinga_20
A i wylukałam sobie kieckę na chrzciny, które będziemy mieć w lutym, mój mąż będzie chrzestnym ojcem synka swojej siostry
pochwal się
Stary 2012-12-18, 10:52   #4607
vil84
Wtajemniczenie

dzień dobry

Lonely, piękny koczek, woalka i w ogóle super

Justi bardzo ładne sweterki

ja do dentysty się zbieram od miesiąca, byłam na początku sierpnia i było wszystko ok, ale chcę iść na kontrolę i na ściąganie kamienia. chociaż ostatnio wyczytałam, że podobno w ciąży scaling jest niewskazany muszę jutro wypytać na wizycie. wiecie, że moja gin jest jednocześnie stomatologiem? nawet pracę mi kiedyś proponowała, jak się dowiedziała, że pracowałam jako asystentka

dalej nie mam humoru .... co oczywiście wiąże się z brzuszkiem, pobolewaniami i takimi dziwnymi napięciami że nie wiem czy to skurcz czy co ... skurcze bezbolesne też mam, takie mocne, ale na tym etapie chyba mogą być już, byle nie dużo .... i ciągle czuje nacisk na szyjkę i jakby jej skurcze. ehhhh im bliżej wizyty tym mi się dłuży bardziej ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 10:57   #4608
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84
muszę jutro wypytać na wizycie. wiecie, że moja gin jest jednocześnie stomatologiem?
ale czad! takiego połączenia jeszcze nie widziałam

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
u nas śnieg całkowicie stopniał, a mama dzwoniła i mówiła że u nich bialutko i pada śnieg
u nas też nie ma śladu po śniegu. chciałabym żeby na Święta było biało, a nie tak szaro, ponuro i mgliście
Stary 2012-12-18, 11:01   #4609
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
mi tez ten malinowy najbardziej sie podoba słodziutki

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Justi bardzo ładne sweterki

ja do dentysty się zbieram od miesiąca, byłam na początku sierpnia i było wszystko ok, ale chcę iść na kontrolę i na ściąganie kamienia. chociaż ostatnio wyczytałam, że podobno w ciąży scaling jest niewskazany muszę jutro wypytać na wizycie. wiecie, że moja gin jest jednocześnie stomatologiem? nawet pracę mi kiedyś proponowała, jak się dowiedziała, że pracowałam jako asystentka

dalej nie mam humoru .... co oczywiście wiąże się z brzuszkiem, pobolewaniami i takimi dziwnymi napięciami że nie wiem czy to skurcz czy co ... skurcze bezbolesne też mam, takie mocne, ale na tym etapie chyba mogą być już, byle nie dużo .... i ciągle czuje nacisk na szyjkę i jakby jej skurcze. ehhhh im bliżej wizyty tym mi się dłuży bardziej ...
j atez tak mam a najbardziej boli i ciagnie i niepokoi przed wizyta pare dni a potem siadam na samoloti slysze szyjka dluuga zamknieta uffff
Stary 2012-12-18, 11:03   #4610
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, uważaj na siebie
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość

ojjjj uwazaj kochana teraz podwojnie
Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no, no! dobrze, że upadłaś odpowiednio, ale dla ręki też by się to mogło niefajnie skończyć, więc lepiej już nie upadaj
Cytat:

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ojjj...
uważaj na siebie..
Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Maarchewka- ale wszystko w porządku, nic nie boli?
Czuje się dobrze, nic mnie nie boli mam chyba dosyć twardą dupę. Lata praktyki

Muszę przyznać, ze i tak bardzo uważałam i szłam bardzo bardzo wolno.. a i tak zaliczyłam upadek.. Chyba poszukam sobie innych butów. Chyba, że znacie sposoby jak zrobić, by się mniej ślizgały?? moja mama chyba jakieś plastry przyklejała na podeszwę..

Cytat:
Ty wieszaków nam nie pokazuj tylko się ubieraj i porób foty:p

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

Cytat:
ale czad! takiego połączenia jeszcze nie widziałam
Stomatolog-ginekolog.. Chyba babka lubi w dziurki zaglądać. Dziurko-szperacz:p

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:06   #4611
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Stomatolog-ginekolog.. Chyba babka lubi w dziurki zaglądać. Dziurko-szperacz

Cytat:
Napisane przez maarchewka
Muszę przyznać, ze i tak bardzo uważałam i szłam bardzo bardzo wolno.. a i tak zaliczyłam upadek.. Chyba poszukam sobie innych butów. Chyba, że znacie sposoby jak zrobić, by się mniej ślizgały?? moja mama chyba jakieś plastry przyklejała na podeszwę..
ja nie znam żadnych sposobów. ogólnie moje kozaki na lodzie ślizgają się strasznie, więc uważam bardziej niż zwykle. i nic więcej.
Stary 2012-12-18, 11:07   #4612
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Witam
Jestem! eh wczoraj pojechaliśmy do NOMI (właśnie u nas otworzyli) i nie sądziłam że spędzimy tam tyle czasu kupiliśmy jakieś śrubki, haki, podkładki i 100 nie nasza dosłownie za same pierdoły;/
no ale będę miała dziś powieszoną półkę
Później wstąpiliśmy do cerafoura a tam to dopiero kolejki;/ kupiliśmy dla TŻta zestaw kosmetyków pod choinką a mi się oczywiście nic nie podobało a chciałam jakąś wodę perfumowaną.
Zawsze dostawałam w prezencie prawdziwe perfumy a to z LAcosty a to z Diora i teraz nic mi się nie podoba z tej tańszej półki a sama sobie nie kupię perfumów za 300 zł, no chyba że w totka wygram
Miałam jechać do rossmana coś poszukać ale już nie miałam sił.

Lecę was nadrabiać
masz w okolicy superpharm? tam mają często promocje na perfumy i za 100-150 spokojnie kupisz takie markowe, a jak nie to allegro, tlyko bardzo sprawdzaj sprzedawców żeby fałszywki nie kupić.

Tańszych zużyjesz więcej więc na jedno wyjdzie pewnie
Stary 2012-12-18, 11:07   #4613
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
http://dziendobry.tvn.pl/video/jak-z...est,69862.html

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Stary 2012-12-18, 11:08   #4614
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

ten malinowy jest świeeetny

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Kurde mam lenia od rana, godzinę temu umyłam włosy i dalej siedzę z maseczką na nich i zmyć mi się jej nie chce A i wylukałam sobie kieckę na chrzciny, które będziemy mieć w lutym, mój mąż będzie chrzestnym ojcem synka swojej siostry
też miałam umyć włosy i nałożyć maseczkę, ale od rana się krzątam po mieszkaniu. Pochwal się sukienką

Cytat:
Lonely_ lady - cudowny efekt może zamówię u Ciebie woalkę na swój cywilny? oraz fryzurę jeśli masz czas i energię na robienie mniejszej woalki- możesz, ale według mnie jest naprawdę bardzo efektownie i nie pomyślałabym sama z siebie, że coś nie gra. Gratuluję!

Cytat:
u nas też nie ma śladu po śniegu. chciałabym żeby na Święta było biało, a nie tak szaro, ponuro i mgliście
ja też bym chciała
Jak jest biało to całkiem inna atmosfera..

Stary 2012-12-18, 11:08   #4615
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
j atez tak mam a najbardziej boli i ciagnie i niepokoi przed wizyta pare dni a potem siadam na samoloti slysze szyjka dluuga zamknieta uffff
bardzo na to liczę ... tydzień temu po takich bólach jak poszłam do gina to było wszystko ok .... ale nikt mi wcześniej szyjki nie mierzył więc nie było 100% pewności, że się nie skraca. teraz mam pomierzoną i zobaczymy. niepokoi mnie tylko, że ciągle tą szyjkę czuje od jakiegoś czasu, a dziś to już w ogóle

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:09   #4616
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Mysia, żaden fundusz nie działa tak, że po 2 latach wypłacasz bez straty. Ja mam Compensę (to też Vienna Insur), ale to są fundusze inwestycyjne, co oznacza, że przynoszą zyski po min 10 latach, do tego okresu, lub trochę krócej na koncie nie masz kwoty, którą wpłaciłaś a mniejszą, pomniejszoną o m. in prowizję dla agenta. Spróbuj wypłacić po dwóch latach, a okaże się, że tzw kwota wykupu stanowi mały procent wpłaconych pieniążków. Popraw mnie jeśli się mylę
jasne jasne wiem wiem chodzi mi o to, że Ci nie zabiorą połowy, albo wszystkiego bo przestałaś mieć za co to finansować dalej( np. po 10 latach przy umowie na 30). Ja po 2 latach jestem na minusie i nie dziwi mnie to, zresztą zerwanie po 2 latach z założenia ma się klientowi nie opłacać planuje wpłacać do oporu, ale np. Skandia ma takie programy że podpiszesz na 30 a jak nie będziesz miała kasy płacic po 15 to starcisz połowę:/

ja mam to samo Compensę

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2012-12-18 o 11:15
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-18, 11:12   #4617
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Dziękuję

a co do usuwania kamienia to pierwsze słyszę, że w ciąży nie można. My z Tż byliśmy usuwać w kwietniu. Wtedy też miałam przegląd i niby wszystko ok. Ale coś czuję, że ten stan chyba się zmienił

Stary 2012-12-18, 11:12   #4618
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
jak coś to skorzystaj z przywileju że jesteś w ciąży i idź do kasy pierwszeństwa nie ma co się męczyć
nie było takowej

szprotka co za pech z tym samochodem, może szef popatrzy przychylnym okiem, święta idą

Wy prasujecie takie ręczniki kąpielowe czy takie kuchenne?

Atena wcale się nie dziwię że się wkurzyłaś, ja się właśnie zastanawiam czy mnie poinformują bo przeważnie wigilia jest po wigilii ale i tak nie pójdę, nie mam ochoty ich oglądać.

Atena ja też lubię prasować ale koszule prasuję raz w miesiącu całą stertę i TŻ ma już na cały miesiąc do pracy. On je wiesza na wieszakach- bo tego nie lubię robić.

Justi to ja poproszę o żelki

metropolitan za Kubusia
Stary 2012-12-18, 11:12   #4619
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
masz w okolicy superpharm? tam mają często promocje na perfumy i za 100-150 spokojnie kupisz takie markowe, a jak nie to allegro, tlyko bardzo sprawdzaj sprzedawców żeby fałszywki nie kupić.

Tańszych zużyjesz więcej więc na jedno wyjdzie pewnie
ja w niedzile kupilam meskie Jaguara w superpharm ze 179 na 79 i jest promocjja chyba nawet do dzisiaj ze drugie 40% tansze wiec wzielam sobie lavrin rozowe piekne i za nie chyba 45 zl zaplacilam a cena na opakowaniu byla 178 zł przecenione na 69 zł i 40% procent od tej ceny przecenionej!!

jak to jest dziewczyny ? na suwaczku pokazuje mi 19 tc a w kilku kalkulatorach ze mam 20 tc
Stary 2012-12-18, 11:15   #4620
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo na to liczę ... tydzień temu po takich bólach jak poszłam do gina to było wszystko ok .... ale nikt mi wcześniej szyjki nie mierzył więc nie było 100% pewności, że się nie skraca. teraz mam pomierzoną i zobaczymy. niepokoi mnie tylko, że ciągle tą szyjkę czuje od jakiegoś czasu, a dziś to już w ogóle
Na pewno wszystko będzie dobrze. Widocznie taką masz ciążę, że ciągle coś Cię musi niepokoić
Mi nikt szyjki nie mierzył.. i szczerze mówiąc nawet nie wiem jak bym miała ją czuć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości